Polecamy - odradzamy :) - Strona 78 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem

Notka

Być rodzicem Forum dla osób, które starają się o dziecko, czekają na poród lub już posiadają potomstwo. Rozmawiamy o blaskach i cieniach macierzyństwa.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-01-17, 14:48   #2311
jagod_ka
Przyczajenie

Dot.: Polecamy - odradzamy :)

Cytat:
Napisane przez wojniann Pokaż wiadomość
dziewczyny ja nadal kompletuję wyprawkę i teraz mam pytanie jaki materacyk do łóżeczka? Raczej maleństwo będzie spało u siebie, choć życie zweryfikuje. Tak czy tak nie wiem jaki wybrać. Materacowy zawrót głowy. Help me!!!!!!

wybór ciężki jak ze wszystkim. Polecam gryczano- koksowy. Mam dwa i w łóżeczku małego i w drugim turystycznym. A mały i tak spał ze mna na początku A w dzień na kanapie, zawinięty w poduchę rogal. Albo ściślej na niej.
jagod_ka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-17, 18:10   #2312
38c1d5d45cddcf54e3786f1c4160e951215d24cd_5ff109160b8e8
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez andziat Pokaż wiadomość
a co myślicie o tej karuzeli?

http://allegro.pl/fisher-price-karuz...411783908.html

podoba mi się w niej to, że jest projektor i wyświetlane obrazki są blisko dziecka i są lepiej widoczne, bo podobno tych na suficie nie za bardzo widać. Jest jeszcze odgłos bicia serca. Co sądzicie? Czy zabawki nie są zbyt pastelowe?
wydaje mi sie zbyt blada...
Ja dla drugiego ynka miałam Rainforest z fisher price- fajna.
Ale lepsza była ta, którą miałam dla pierwszego synka- z Tiny Love, Muzyczna Farma,- to w ogóle najfajniejsza karuzela jaka kiedykolwiek widziałam. http://allegro.pl/karuzela-klasyczna...400611589.html
taka, tylko ja mialam inne maskotki.
Fajne jest to, że ona jest pod kątem zawieszona, że zabawki kręcąc się zniżają się do dziecka. i te talerze osłaniające zabawki od spodu mają czarna spirale namalowaną- to przyciąga wzrok dziecka.
I co jeszcze- nie tylko wygrywa melodie, ale na tych pałąkach są takie plastikowe pierścienie, które przy kręceniu się karuzelki hałasują, i - przynajmniej mojego syna- bardzo to interesowało.

---------- Dopisano o 19:10 ---------- Poprzedni post napisano o 18:53 ----------

Cytat:
dziewczyny ja nadal kompletuję wyprawkę i teraz mam pytanie jaki materacyk do łóżeczka? Raczej maleństwo będzie spało u siebie, choć życie zweryfikuje. Tak czy tak nie wiem jaki wybrać. Materacowy zawrót głowy. Help me!!!!!!
ja do łóżeczka kupiłam materac firmy KOŁO, sprężynowy, obłożony obustronnie pianką i kokosem.
38c1d5d45cddcf54e3786f1c4160e951215d24cd_5ff109160b8e8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-17, 18:22   #2313
wojniann
Rozeznanie

GG do wojniann

dzięki za odpowiedź, pytań co wybrać mam super dużo, ponieważ mam mało czasu na rozeznanie ponieważ my maleństwo adoptujemy i dowiedzieliśmy się o tym, że to nasze dzieciątko na 3 miesiące przed urodzeniem, także mam jeszcze miesiąc, ale do szpitala wyprawkę muszę już mieć spakowaną. Mieszkamy kawałek od miasta więc po urodzeniu za bardzo nie będę mogła oddać się szaleństwu zakupów a mój mąż stwierdził, że lepiej razem wybrać czyli żebym ja to zrobiła hehe kochany jest, ale zupełnie nie poradny w sprawach zakupowych.
Interesują mnie jeszcze butelki, pieluchy, kosmetyki, podgrzewacz czy warto inwestować w taki sprzęt czy lepiej w termos na noc wodę wlewać, no i termometr bo nie chcę myśleć jak bym miała zmierzyć dziecku tempkę w pupie, nie ma mowy, więc muszę poszukać takiego zbliżeniowego. Czytałam to forum, ale jak wszędzie każde dziecko jest inne więc jednej mamie to pasuje innej co innego.
wojniann jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-17, 18:49   #2314
dominikowa
Wtajemniczenie

dzięki dziewczyny za rady dot, płynu do kąpieli, teraz testujemy dr cos tam. wiem że kąpiel powinna trwać 5 min ale mój szkrab w tym czasie wychlapał by cała wode z wanienki

materacyk mamy pianka kokos i sprwadza się swietnie przy jednym jak i drugim dziecku.

a czy mogę prosić i głos na moją Majeczkę

30 w 2016
dominikowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-17, 20:11   #2315
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez jagod_ka Pokaż wiadomość

Ze swojego doświadczenia mogę poradzić duże pompowane koła, najlepiej 4. jeśli z przodu obrotowe to najlepiej z ich blokadą. I zwróćcie uwagę na wagę, to istotne na podjazdach i dłuższych spacerach.

Owszem - ale akurat przy dłuższych spacerach - co to ma do rzeczy, ile wózek waży? pchasz go, jest to łatwe i specjalnego wysiłku nie wymaga. Za to dodałabym jeszcze by dobrze sprężynował, a jeśli to spacerówka - by rozkładała się całkowicie na płasko.

Ubranka- zalezy w jakiej porze roku rodzimy. Ja kupowałam wszystko na 62cm. i wiekszosc ubranek wymienialam już po miesiącu. Bo moj mały w ciagu miesiąca przytył 2250 także do 6 miesiaca zycia garderobę odświeżałam dość często. Teraz ma 7 miesięcy, wazy 10 kga ubranka kupuje co najmniej na rozm 86 bądź 12-18 miesięcy.

No to masz wyjątkowe dziecko, raczej mało takich sytuacji jest. Moja córka na przykład ma 8 miesięcy a waży jakieś 7,5kg. Rozmiar 74.

Na poczatku kąpałam go w oilatum soft i innych podobnych i szcerze polecam. zero problemów ze skórą, myłam mu w tym główkę i nie mielismy tez problemu z ciemieniucha- jak dla mnie rewelacja na początek. Teraz myje go co w promocji nivea, bambino i wszystko co na rynku.

No, akurat gdyby dziecko miało skazę białkową, to często i ciemieniuchę i żaden emolient by przed nią nie uchronił

Pampersy- oryginalne pamppers- najlepsze!!! co by nie wymyslili i co by nie mowili!!! ALE dosc dobre sa te nowe happy bella z system 3d flexi (tez dosc drogie) ale obszerniejsze niz pampersy w tym samym rozmiarze a i tez bardzo chłonne. z tych tanszych biedronkowe dady i lidlowskie tałrusy (chyba org. nazwa to tourse czy cos w tym stylu) i rossmanowskie.

E tam, ja wolę DADA z biedronki, są ciut sztywniejsze i dzięki temu nie zwijają się (a moja córa ruchliwa i mięciutkie pampersy czy huggiesy zwijają jej się w stringi ). Poza tym niestety pampersy wychodzą drogo.

Stelaż pod wanienkę- na początku bezcenny dla waszego kręgosłupa!wygoda i jeszcze raz wygoda!

Mnie wystarcza kuchenny stół też kręgosłup chroniony.

Butelki - NUK first choice . Szerokie otworki- łatwa sie wsupuje mleko, jak juz przejdzimey na butelke. duży wybór smoczków - co najważniejsze można kupic takie najzwyklejsze. mój mały nie łapał wynalazków typu "kobiecy sutek" i inne.

Owszem, fajne są, też je miałam i też córa lubiła

Mata edukacyjna- myślę ze gdzieś 3 miesiąc życia jak już maluszek ma w miarę dobry i ostry wzrok.Na pewno bardzo sie przydaje- można w spokoju napić sie porannej kawy gdy on świetnie sie bawi

Popieram. Natomiast raczej nie należy nastawiać się na nie wiem jak długie wykorzystanie maty, bo raz - dziecko się po jakimś czasie nudzi, dwa = maty są niewielkie, trzy - w pewnym momencie dziecko zaczyna być mobilne
U nas służyła dobrze jakieś 3 miesiące.

a z rzeczy nie potrzebnych- laktator (jak trzeba było, to bezboleśnie ściągałam własnymi rękoma) , kapturki do karmienia- sama sobie nawet ich nie umialam założyc a sutki i tak po tygodniu same sie hartują- przeżyjecie poród to i z bolem sutków dacie rade. Przescieradła na przewijak- jak dla mnie pieniadze wyrzucone w błoto, bo ciagle w praniu. tzreb aby miec ich chyba z 10 a i tak zawsze sie cos nabrudzi. A tak teraz to tylko przemywam i z głowy
Ale jeśli miałabyś ściągać ciągle, laktator niezbędny. I nie każde sutki hartują się po tygodniu, nie każde nadają się do ssania, czasem dziecku nakładki są niezbędne.

Cytat:
Napisane przez dominikowa Pokaż wiadomość
dzięki dziewczyny za rady dot, płynu do kąpieli, teraz testujemy dr cos tam. wiem że kąpiel powinna trwać 5 min ale mój szkrab w tym czasie wychlapał by cała wode z wanienki

materacyk mamy pianka kokos i sprwadza się swietnie przy jednym jak i drugim dziecku.

a czy mogę prosić i głos na moją Majeczkę

Eeeee skąd taka bzdurna informacja Jeśli dziecko lubi kąpiel, czemu ją ograniczać? Zwłaszcza latem - w upały nawet 2-3 razy dziennie spokojnie można kąpać, i wcale w nie super ciepłej wodzie.
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-17, 20:27   #2316
Patrilla
Zakorzenienie

jak dziecko lubi kąpiel to co to 5 min szczególnie jak je uspakaja lub redukuje kolki
pampesy wrzynały się mojej córce w fałdki na udkach + ten zapach dla mnie smrodek
sterylizator zbytek jak dla mnie ja parzę wrzątkiem i tyle
Stary 2011-01-17, 20:35   #2317
kliwia
Zakorzenienie

pampersy no wlasnie smrodek - ja myslalam kilka razy ze moje dziecko zorbilo kupke. a to pampers tak smierdzial po stycznosci z moczem dziecia. mialam pampers premium care.
No i ta siatka przyklejajaca sie do tylka, moze gdyby byla jakos 'przymocowana' do wkladu...
kliwia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-17, 20:41   #2318
scorpionec
Zakorzenienie

Lokalizacja: "Na peryferiach miasta, gdzie asfalt trawą zarasta..."

Cytat:
Napisane przez kliwia Pokaż wiadomość
pampersy no wlasnie smrodek - ja myslalam kilka razy ze moje dziecko zorbilo kupke. a to pampers tak smierdzial po stycznosci z moczem dziecia. mialam pampers premium care.
No i ta siatka przyklejajaca sie do tylka, moze gdyby byla jakos 'przymocowana' do wkladu...
właśnie "ulepszyli" te białe pampy i nie ma już tej siateczki..
scorpionec jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-17, 20:43   #2319
38c1d5d45cddcf54e3786f1c4160e951215d24cd_5ff109160b8e8
Konto usunięte

ja też nie lubię oryginalnych pampersów.
najbardziej dla moich dzieciaków podpasowały BabyDream z Rossmanna, i toujours z Lidla.
38c1d5d45cddcf54e3786f1c4160e951215d24cd_5ff109160b8e8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-17, 21:06   #2320
oolong
Zakorzenienie

a ja z kolei tylko Pampers
ostatnio ponownie kupiłam BabyDream, tym razem rozmiar 4, a potrzebowałam na gwałt, bo Pampers się skończyły i dopiero za kilka dni mogłam gdzieś je w promocji kupić

refleksje odnośnie BabyDream?
*w rozmiarze 4 wydaja mi sie miększe niż w rozmiarze 3, ale i tak twardsze niz Pampers
*wciąż nie trzymaja moczu dziecka - jak nacisnę to mam mokre palce, mały zawsze przy zmianie pieluchy ma mokry cały przód (małe kropelki)
* i co z tego wynika zmieniam je częściej niż Pampers, bo nie chcę, by synek miał mokro
*więc jeśli się kupi Pampers z promocji różnica cenowa wychodzi niewielka przy o wiele większym komforcie dziecka
*domęczam opakowanie, ale tylko w dzień i to jak wiem, że długo nie będzie w nich siedział (nie na spacer, nie na drzemkę itd)

dodam, że np chustek nie cierpię Pampersa, sa strasznie mokre - muszę po nich ręczniczkiem osuszać pachwiny - i śmierdzące. Uwielbiam za to babyDream.

oolong jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-18, 00:33   #2321
andziat
Zakorzenienie

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;24441479]
Eeeee skąd taka bzdurna informacja Jeśli dziecko lubi kąpiel, czemu ją ograniczać? Zwłaszcza latem - w upały nawet 2-3 razy dziennie spokojnie można kąpać, i wcale w nie super ciepłej wodzie.[/QUOTE]

ode mnie taka informacja i wcale nie bzdurna, moja córka ma suchą i wrażliwą skórę w pewnym momencie była szorstka i pokryta krostkami, alergolog poleciła mycie mydłem bobas i powiedziała żeby kąpiel trwała nie dłużej niż 5 minut bo dodatkowo wysusza skórę. Inna sprawa, że córka uwielbia się kąpać, więc jej te zalecenia nie bardzo się spodobały

Ja też tylko pampers i uważam, że są rewelacyjne. Zarówno te zwykłe jak i premium care.

Sheryl i Lea35 dziękuję za opinię o karuzelce
andziat jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-18, 05:08   #2322
jagod_ka
Przyczajenie

Cytat:
dzięki za odpowiedź, pytań co wybrać mam super dużo, ponieważ mam mało czasu na rozeznanie ponieważ my maleństwo adoptujemy i dowiedzieliśmy się o tym, że to nasze dzieciątko na 3 miesiące przed urodzeniem, także mam jeszcze miesiąc, ale do szpitala wyprawkę muszę już mieć spakowaną. Mieszkamy kawałek od miasta więc po urodzeniu za bardzo nie będę mogła oddać się szaleństwu zakupów a mój mąż stwierdził, że lepiej razem wybrać czyli żebym ja to zrobiła hehe kochany jest, ale zupełnie nie poradny w sprawach zakupowych.
Interesują mnie jeszcze butelki, pieluchy, kosmetyki, podgrzewacz czy warto inwestować w taki sprzęt czy lepiej w termos na noc wodę wlewać, no i termometr bo nie chcę myśleć jak bym miała zmierzyć dziecku tempkę w pupie, nie ma mowy, więc muszę poszukać takiego zbliżeniowego. Czytałam to forum, ale jak wszędzie każde dziecko jest inne więc jednej mamie to pasuje innej co innego.
W takim wypadku, wydaje mi sie ze podgrzewacz to dobra sprawa, bo bedziesz musiala dzidzi ciagle robic jedzonko, a w nocy to na pewno niebywałe ułatwienie. Jesli chodzi o termos to moj nie trzyma temp. na tyle długo żebym mogła dać malemu cipela butle ok.5 rano.
Termometr- ja mam Topcom i średnio mierzy, jak mały mial wysoka temp. to nie było wyjścia i zwykłym zmierzyłam w pupci. Ale słyszałam ze Brauna sa dobre (ale tez dobrze kosztują). Butelki, smoczki etc. myślę że tu sie sprawdzi metoda prób, bo tyle jest tego na rynku że trzeba wytestowac który smoczek dzidzi bardziej pasuje. Mój maly od początku łapał butelke z najzwyklejszym smoczkiem, tych anatomicznych nie chciał. A teraz łapie wszystko byle zjeść ja mam kilka butelek nuka i aventu. Butelki sparzam wrzątkiem tylko, po tym jak je wyjme ze zmywarki

Dla mnie pampersy najlepsze bo najbardziej chłonne. Inne pieluszki muszę częściej zmieniać, te tańsze mój mały tez przesikiwal- bokiem,tyłem i czym tylko sie dało. Zwracam tez uwagę czy pampersy mają gumkę z tyłu bo jak dziecię bardzo malutkie i kupke robi z duża czestotliwoscia, do tego jak to po cycu rozpływającą sie, to nie raz sie zdarzyło ze kupe miał po łopatki.
Syncio 11.06.2010 g.4:50, 56cm 3820g szczęścia!!!

Maleństwo "2" 11.09.2011 ???

Stary 2011-01-18, 08:05   #2323
passionfruit
Zakorzenienie

Ja używałam oryginalnych pampersów, ale ostatnio kupiłam nowe bella flexi 3d i jestm bardzo zadowolona. Są lepiej wyprofilowane według mnie, chłonniejsze. No może troszkę grubsze niż oryginalne, ale synkowi to nie przeszkadza.
Pewnie niedługo skończymy przygodę z pieluchami, ale chyba pozostanę wierna belli.
No i cena oryginalnych to około 55 zł, a bella 48. 7 zł piechotą nie chodzi, a przy 10ciu paczkach to już 70zł!
Stary 2011-01-18, 08:18   #2324
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Patrilla Pokaż wiadomość
sterylizator zbytek jak dla mnie ja parzę wrzątkiem i tyle
A ja już wcale nie sterylizuję, córka i tak wszystko do buzi bierze, a nie jestem w stanie wszystkiego sterylizować czy nawet wrzątkować.

Cytat:
ode mnie taka informacja i wcale nie bzdurna, moja córka ma suchą i wrażliwą skórę w pewnym momencie była szorstka i pokryta krostkami, alergolog poleciła mycie mydłem bobas i powiedziała żeby kąpiel trwała nie dłużej niż 5 minut bo dodatkowo wysusza skórę. Inna sprawa, że córka uwielbia się kąpać, więc jej te zalecenia nie bardzo się spodobały

Ja też tylko pampers i uważam, że są rewelacyjne. Zarówno te zwykłe jak i premium care.

Sheryl i Lea35 dziękuję za opinię o karuzelce
A widzisz, nie napisałaś, że dziecko ma skórne problemy, a to różnica. Dla zdrowego dziecka 5minut to mało.

Cytat:
Napisane przez noger22 Pokaż wiadomość
Polecam tą stronkę www.dzieckodo1roku.blogsp ot.com. Dużo ciekawych rzeczy tam można znaleźć.
Uwierz, że znacznie więcej tu na forum (i rzetelniejszych)
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-18, 08:35   #2325
pearlania
Zadomowienie

GG do pearlania

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;24448007]
Uwierz, że znacznie więcej tu na forum (i rzetelniejszych) [/QUOTE]

To zwykły spam. Na 7 wiadomości wszystkie zawierają ten link
Stary 2011-01-18, 08:37   #2326
Patrilla
Zakorzenienie

Cytat:
ale to naprawdę dziwne zalecenie mydło wysusza, a bobas jest takim zwykłym mydłem można zrobić dłuższą kąpiel stosując super delikatne preparaty svr lub la roche http://allegro.pl/apteka-la-roche-po...410407291.html

oolong chusteczki różowe z baby dream takie hypoalergiczne super ogólnie jedne z moich ulubionych i b.prosty skład
co do pieluszek ja nie zauważyłam żeby jakoś były mokre czy przeciekały ale ja mam starszą panienkę
passionfruit no nasze regionalne bella naprawdę sie poprawiły
Stary 2011-01-18, 08:58   #2327
andziat
Zakorzenienie

wojniann jesli chodzi o termometr to ja mam ten i na razie sprawuje sie dobrze
http://allegro.pl/termometr-aqua-the...380174187.html

smoczki i butelki musisz wypróbować, moja córka tylko avent i lovi, jak podałam tomme tippe to nie chciała pić
kosmetyki to sprawa indywidualna, wszystko zależy jaką dziecko będzie miało skórę, ja kupiłam oliwkę ale teraz wiem, że nie powinno się jej używać, bo tylko nabłyszcza i zatyka pory, przez co skóra się bardziej poci i nie może swobodnie oddychać i dlatego między innymi powstają potówki. Ja mam teraz same maści robione w aptece za 5 zł, zwykłe bez chemii z najprostszym składem. Polecane nie tylko dla dzieci ze skórą suchą i wrażliwą

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;24448007]
A widzisz, nie napisałaś, że dziecko ma skórne problemy, a to różnica. Dla zdrowego dziecka 5minut to mało.[/QUOTE]

na poprzedniej stronie napisałam, że jesli dziecko ma skóre wrażliwą to kąpiel powinna być krótka

Cytat:
Napisane przez Patrilla Pokaż wiadomość
ale to naprawdę dziwne zalecenie mydło wysusza, a bobas jest takim zwykłym mydłem można zrobić dłuższą kąpiel stosując super delikatne preparaty svr lub la roche http://allegro.pl/apteka-la-roche-po...410407291.html
no właśnie, jest zwykłym mydłem, które posiada najmniej zbędnych składników, chemii i innych rzeczy, które mogą uczulać, wysuszać itp., dlatego jest najlepsze to tak jak z szarym mydłem - od zawsze jest najlepszym środkiem myjącym
Stary 2011-01-18, 09:17   #2328
kliwia
Zakorzenienie

a czy chusteczki do pupy z biedronki wam tez sie tak dziwnie wyciagaja z opakowania? jakos po dwie i sie nie rozdzieklaja- trzeba nurkowac do paczki paluchami w poszukiwaniu chusteczki.
Stary 2011-01-18, 09:50   #2329
749d3470e67da5a340716cf11c99d98c9d41692a_5eab587331573
Konto usunięte

Cytat:
Ja mam teraz same maści robione w aptece za 5 zł, zwykłe bez chemii z najprostszym składem. Polecane nie tylko dla dzieci ze skórą suchą i wrażliwą

no właśnie, jest zwykłym mydłem, które posiada najmniej zbędnych składników, chemii i innych rzeczy, które mogą uczulać, wysuszać itp., dlatego jest najlepsze to tak jak z szarym mydłem - od zawsze jest najlepszym środkiem myjącym
Zwykłe mydło to oleinian, palmitynian, stearynian sodu i potasu, są to sole mocnych zasad i słabych kwasów, ich pH jest zawsze zasadowe. To właśnie mydło jest drażniące i wysuszające a nie uszlachetniające dodatki. Podłoża aptecznych maści to wazelina, euceryna, lanolina - sama chemia.

---------- Dopisano o 11:44 ---------- Poprzedni post napisano o 11:43 ----------

Cytat:
Napisane przez kliwia Pokaż wiadomość
a czy chusteczki do pupy z biedronki wam tez sie tak dziwnie wyciagaja z opakowania? jakos po dwie i sie nie rozdzieklaja- trzeba nurkowac do paczki paluchami w poszukiwaniu chusteczki.
tak właśnie, od lat

ja kupuje dzidziusia z parabenami
3 paczki za 12 zł

---------- Dopisano o 11:50 ---------- Poprzedni post napisano o 11:44 ----------

Cytat:
Napisane przez passionfruit Pokaż wiadomość
Ja używałam oryginalnych pampersów, ale ostatnio kupiłam nowe bella flexi 3d i jestm bardzo zadowolona. Są lepiej wyprofilowane według mnie, chłonniejsze. No może troszkę grubsze niż oryginalne, ale synkowi to nie przeszkadza.
Pewnie niedługo skończymy przygodę z pieluchami, ale chyba pozostanę wierna belli.
No i cena oryginalnych to około 55 zł, a bella 48. 7 zł piechotą nie chodzi, a przy 10ciu paczkach to już 70zł!
mój ma mokry tyłek po zwykłej belli,
mokry i śmierdzi , 3d flexi nie znam

rossman, rozm. 5, są niebieskie i żółte
czym się różnią ? sklepikarki oczywiście nie wiedzą
inne rozmiary też są w dwóch (albo więcej) rozmiarach

Edytowane przez 749d3470e67da5a340716cf11c99d98c9d41692a_5eab587331573
Czas edycji: 2011-01-18 o 09:52
749d3470e67da5a340716cf11c99d98c9d41692a_5eab587331573 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-18, 10:36   #2330
Konto usunięte

Ollencja, z parabenami? Przecież cię tu zjedzą zaraz
Stary 2011-01-18, 11:00   #2331
Patrilla
Zakorzenienie

szaja a co to te para-coś tam
Co do baby dreamów są też te w wersji eco jescze nie próbowałam co do kolorów zaintrygowałaś mnie ja mam chyba 4+ różowe
poczytałam też skład z czego zrobione ciekawe ile pozycji mają pampersy
Stary 2011-01-18, 11:19   #2332
Beata_Batumi
Zadomowienie

Jakie polecacie butelki do karmienia? Mam canpol babies i nuk i są ok ale po 2,5 m-cach używania canpola zrobiły się matowe i napisy (podziałka) zaczęły się wycierać, a nuka mam 1 mies- czy one też matowieją i się ścierają? Chodzi mi głównie o te butle gdzie są zwykłe smoczki. Co sądzicie o tych z rossmanna babydream? Co jaki czas należy wymieniać butelki? Dzięki

Lilianka już z nami!
http://www.suwaczki.com/tickers/ijpbjw4zsby4rlk8.png
Beata_Batumi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-18, 11:22   #2333
kliwia
Zakorzenienie

patrilla parabeny to konserwanty rakotworcze, ponoc.

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-01-18, 11:22   #2334
749d3470e67da5a340716cf11c99d98c9d41692a_5eab587331573
Konto usunięte

bo 4+ są różowe
skład mnie nie przeraża, wyprodukowane w Szwajcarii
749d3470e67da5a340716cf11c99d98c9d41692a_5eab587331573 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-18, 11:30   #2335
jagod_ka
Przyczajenie

3d flexi jak najbardziej TAK !!! sa trochę obszerniejsze niz pampersy ale wydaja sie wygodniejsze. Łatwiej mi je założyć synkowi. W promocji tansze od pampersów, a po normalnej cenie trochę drogie.

Butelki nuk są ok. nic sie nie wyciera. Canpole gorsze ale tansze tylko ze synek nauczyl sie ściskać smoczek rączką i w canpolu wszystko wylatuje przez tą dziurke do odpowietrzania.

Kosmetyki ziaji, nive'i i wsumie w wiekszosci tych dostepnych na sklepowych półkach maja parabeny . Takie czasy- nie uniknie sie tego.
Syncio 11.06.2010 g.4:50, 56cm 3820g szczęścia!!!

Maleństwo "2" 11.09.2011 ???

Stary 2011-01-18, 11:48   #2336
passionfruit
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez jagod_ka Pokaż wiadomość
3d flexi jak najbardziej TAK !!! sa trochę obszerniejsze niz pampersy ale wydaja sie wygodniejsze. Łatwiej mi je założyć synkowi. W promocji tansze od pampersów, a po normalnej cenie trochę drogie.
Właśnie się zastanawiałam czy tylko mi się wydaje, że 3d flexi łatwiej założyć.

A co do butelek nie pomogę, bo mój synek używa tylko sporadycznie tt.
Stary 2011-01-18, 12:36   #2337
Patrilla
Zakorzenienie

[1=749d3470e67da5a340716cf 11c99d98c9d41692a_5eab587 331573;24451509]bo 4+ są różowe
skład mnie nie przeraża, wyprodukowane w Szwajcarii[/QUOTE]
no właśnie mnie też nie ale jestem ciekawa składów na innych pieluszkach
bella flexi dla starszych dzieci naprawdę fajnie sie zakłada i naciąga takie fajne były huggiesy premium ale sie popsuły Polę swędzą na bokach i przy krawędziach
Stary 2011-01-18, 12:57   #2338
wojniann
Rozeznanie

GG do wojniann

Aj dziewczynki co ja bym bez was zrobiła. Mam zamiar kupić conajmniej 3 butelaszki te po 260 ml bo maleńka będzie zmuszona jeść mieszanki hehe przy adopcji nikt nie przewidział, że piersi nie działają....i nie da się zaadoptować w komplecie ale myślę sobie kupić na początku różne a jak zobaczę, który smoczek jej przypasuje dokupię resztę. Czy to nie fajny pomysł? Jakoś nie mogę się zorganizować w takim tempie i ostatnio to już w nocy mi się śni jak wybieram butelki, smoczki potem mała nie chce jeść a ja nie mam co zrobić obłęd poprostu.

Aha myjecie butelki w zmywarce? Bo ja należę do tych ludzi, którzy skoro mają sprzęt to się nie przemęczają w ręcznym myciem. Poza patelnią teflonową, bo tego ponoć nie można. A jak z butelkami?
wojniann jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-18, 16:04   #2339
andziat
Zakorzenienie

ja po każdym użyciu myję butelkę ręcznie zwykłym płynem do zmywania naczyń (mimo, że mam zmywarkę, ale wtedy musiałabym kupić chyba z 10 butelek ) i potem wyparzam wrzątkiem, ale oczywiście można myć w zmywarce

Edytowane przez andziat
Czas edycji: 2011-01-18 o 16:06
Stary 2011-01-18, 17:08   #2340
_agatka
Rozeznanie

ja z butelkami robie to samo jak przedmówczyni

jesli chodzi o wybór smoczka to i owszem kup kilka jeśli wolisz byc dobrze przygotowana, ale na poczatku dawaj jeden rodzaj przez kilka dni, bo dziecko sie musi nauczyc, tak samo jak i kobiecego sutka sie musi nauczyc

[1=749d3470e67da5a340716cf 11c99d98c9d41692a_5eab587 331573;24449421]

rossman, rozm. 5, są niebieskie i żółte
czym się różnią ? sklepikarki oczywiście nie wiedzą
inne rozmiary też są w dwóch (albo więcej) rozmiarach[/QUOTE]

moze odpowiednio dla chłopców i dziewczynek .....
?

parabeny sa wszedzie w kremie bambino tez (producent nivea)

my lecimy na róznych pieluchach, ale na noc zawsze oryginalny pampers, zeby nie było niespodzianek,

huggiesy i rossmanowe pieuchy sa troche wieksze od pampersów, i np. z pampersy mamy rozmiar 4, a z tych pierwszych 4 były za duze i przeciekało bokami, wiec kupilismy rozmiar3
jesli dziecko ma rzadkie kupki to polecam huggiesy - one maja na plecach gumke i dobrze trzymaja zawartosc chroniac plecki dziecka (pampersy sa rozciagliwe za to na boczkach)

co do karuzelek my mamy uzywana z fishera, wielka zółta zyrafa trzyma w zebach ta własciwa karuzelke czyli jakby 3 okrągle liście od spodu w czarno białę spirale do nich przyczepione sa zwierzaki - niebieski słon, zółty lew i zebra - fajne bo czarno białe wzory, plus zwierzaki w miare jednolite, spokojne a nie jakas feeria barw, balabym sie ze mi dziecko zwariuje pod wpływem tylu kolorów i bodzców,
próbowałąm znalezc na allegro, ale jakos nie moge

_agatka jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Być rodzicem

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości