![]() |
#2311 | |
Przyczajenie
|
Dot.: Polecamy - odradzamy :)
Cytat:
wybór ciężki jak ze wszystkim. Polecam gryczano- koksowy. Mam dwa i w łóżeczku małego i w drugim turystycznym. A mały i tak spał ze mna na początku ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2312 | ||
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Ja dla drugiego ynka miałam Rainforest z fisher price- fajna. ![]() Ale lepsza była ta, którą miałam dla pierwszego synka- z Tiny Love, Muzyczna Farma,- to w ogóle najfajniejsza karuzela jaka kiedykolwiek widziałam. ![]() ![]() taka, tylko ja mialam inne maskotki. ![]() Fajne jest to, że ona jest pod kątem zawieszona, że zabawki kręcąc się zniżają się do dziecka. ![]() ![]() I co jeszcze- nie tylko wygrywa melodie, ale na tych pałąkach są takie plastikowe pierścienie, które przy kręceniu się karuzelki hałasują, i - przynajmniej mojego syna- bardzo to interesowało. ![]() ---------- Dopisano o 19:10 ---------- Poprzedni post napisano o 18:53 ---------- Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2313 |
Rozeznanie
|
dzięki za odpowiedź, pytań co wybrać mam super dużo, ponieważ mam mało czasu na rozeznanie ponieważ my maleństwo adoptujemy i dowiedzieliśmy się o tym, że to nasze dzieciątko na 3 miesiące przed urodzeniem, także mam jeszcze miesiąc, ale do szpitala wyprawkę muszę już mieć spakowaną. Mieszkamy kawałek od miasta więc po urodzeniu za bardzo nie będę mogła oddać się szaleństwu zakupów a mój mąż stwierdził, że lepiej razem wybrać czyli żebym ja to zrobiła hehe kochany jest, ale zupełnie nie poradny w sprawach zakupowych.
Interesują mnie jeszcze butelki, pieluchy, kosmetyki, podgrzewacz czy warto inwestować w taki sprzęt czy lepiej w termos na noc wodę wlewać, no i termometr bo nie chcę myśleć jak bym miała zmierzyć dziecku tempkę w pupie, nie ma mowy, więc muszę poszukać takiego zbliżeniowego. Czytałam to forum, ale jak wszędzie każde dziecko jest inne więc jednej mamie to pasuje innej co innego. |
![]() ![]() |
![]() |
#2314 |
Wtajemniczenie
|
dzięki dziewczyny za rady dot, płynu do kąpieli, teraz testujemy dr cos tam. wiem że kąpiel powinna trwać 5 min ale mój szkrab w tym czasie wychlapał by cała wode z wanienki
![]() materacyk mamy pianka kokos i sprwadza się swietnie przy jednym jak i drugim dziecku. a czy mogę prosić i głos na moją Majeczkę ![]()
#2315 | ||
Konto usunięte
|
Cytat:
Cytat:
Eeeee skąd taka bzdurna informacja ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2316 |
Zakorzenienie
|
jak dziecko lubi kąpiel to co to 5 min szczególnie jak je uspakaja lub redukuje kolki
![]() pampesy wrzynały się mojej córce w fałdki na udkach + ten zapach dla mnie smrodek ![]() sterylizator zbytek jak dla mnie ja parzę wrzątkiem i tyle ![]()
![]() |
#2317 |
Zakorzenienie
|
pampersy no wlasnie smrodek - ja myslalam kilka razy ze moje dziecko zorbilo kupke. a to pampers tak smierdzial po stycznosci z moczem dziecia. mialam pampers premium care.
No i ta siatka przyklejajaca sie do tylka, moze gdyby byla jakos 'przymocowana' do wkladu... |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2318 |
Zakorzenienie
Lokalizacja: "Na peryferiach miasta, gdzie asfalt trawą zarasta..."
|
właśnie "ulepszyli" te białe pampy i nie ma już tej siateczki..
|
![]() ![]() |
![]() |
#2319 |
Konto usunięte
|
ja też nie lubię oryginalnych pampersów.
![]() najbardziej dla moich dzieciaków podpasowały BabyDream z Rossmanna, ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2320 |
Zakorzenienie
|
a ja z kolei tylko Pampers
ostatnio ponownie kupiłam BabyDream, tym razem rozmiar 4, a potrzebowałam na gwałt, bo Pampers się skończyły i dopiero za kilka dni mogłam gdzieś je w promocji kupić refleksje odnośnie BabyDream? *w rozmiarze 4 wydaja mi sie miększe niż w rozmiarze 3, ale i tak twardsze niz Pampers *wciąż nie trzymaja moczu dziecka - jak nacisnę to mam mokre palce, mały zawsze przy zmianie pieluchy ma mokry cały przód (małe kropelki) * i co z tego wynika zmieniam je częściej niż Pampers, bo nie chcę, by synek miał mokro *więc jeśli się kupi Pampers z promocji różnica cenowa wychodzi niewielka przy o wiele większym komforcie dziecka *domęczam opakowanie, ale tylko w dzień i to jak wiem, że długo nie będzie w nich siedział (nie na spacer, nie na drzemkę itd) dodam, że np chustek nie cierpię Pampersa, sa strasznie mokre - muszę po nich ręczniczkiem osuszać pachwiny - i śmierdzące. Uwielbiam za to babyDream. |
![]() ![]() |
![]() |
#2321 |
Zakorzenienie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;24441479]
Eeeee skąd taka bzdurna informacja ![]() ode mnie taka informacja i wcale nie bzdurna, moja córka ma suchą i wrażliwą skórę w pewnym momencie była szorstka i pokryta krostkami, alergolog poleciła mycie mydłem bobas i powiedziała żeby kąpiel trwała nie dłużej niż 5 minut bo dodatkowo wysusza skórę. Inna sprawa, że córka uwielbia się kąpać, więc jej te zalecenia nie bardzo się spodobały ![]() Ja też tylko pampers i uważam, że są rewelacyjne. Zarówno te zwykłe jak i premium care. Sheryl i Lea35 dziękuję za opinię o karuzelce ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2322 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
Termometr- ja mam Topcom i średnio mierzy, jak mały mial wysoka temp. to nie było wyjścia i zwykłym zmierzyłam w pupci. Ale słyszałam ze Brauna sa dobre (ale tez dobrze kosztują). Butelki, smoczki etc. myślę że tu sie sprawdzi metoda prób, bo tyle jest tego na rynku że trzeba wytestowac który smoczek dzidzi bardziej pasuje. Mój maly od początku łapał butelke z najzwyklejszym smoczkiem, tych anatomicznych nie chciał. A teraz łapie wszystko byle zjeść ![]() ![]() Dla mnie pampersy najlepsze bo najbardziej chłonne. Inne pieluszki muszę częściej zmieniać, te tańsze mój mały tez przesikiwal- bokiem,tyłem i czym tylko sie dało. Zwracam tez uwagę czy pampersy mają gumkę z tyłu bo jak dziecię bardzo malutkie i kupke robi z duża czestotliwoscia, do tego jak to po cycu rozpływającą sie, to nie raz sie zdarzyło ze kupe miał po łopatki.
Syncio 11.06.2010 g.4:50, 56cm 3820g szczęścia!!!
Maleństwo "2" 11.09.2011 ??? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2323 |
Zakorzenienie
|
Ja używałam oryginalnych pampersów, ale ostatnio kupiłam nowe bella flexi 3d i jestm bardzo zadowolona. Są lepiej wyprofilowane według mnie, chłonniejsze. No może troszkę grubsze niż oryginalne, ale synkowi to nie przeszkadza.
Pewnie niedługo skończymy przygodę z pieluchami, ale chyba pozostanę wierna belli. No i cena oryginalnych to około 55 zł, a bella 48. 7 zł piechotą nie chodzi, a przy 10ciu paczkach to już 70zł!
![]() |
#2324 | ||
Konto usunięte
|
A ja już wcale nie sterylizuję, córka i tak wszystko do buzi bierze, a nie jestem w stanie wszystkiego sterylizować
![]() Cytat:
Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2325 |
Zadomowienie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;24448007]
Uwierz, że znacznie więcej tu na forum (i rzetelniejszych) ![]() To zwykły spam. Na 7 wiadomości wszystkie zawierają ten link ![]()
#2326 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() oolong chusteczki różowe z baby dream takie hypoalergiczne super ogólnie jedne z moich ulubionych i b.prosty skład ![]() co do pieluszek ja nie zauważyłam żeby jakoś były mokre czy przeciekały ![]() ![]() passionfruit no nasze regionalne bella naprawdę sie poprawiły ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2327 | |
Zakorzenienie
|
wojniann jesli chodzi o termometr to ja mam ten i na razie sprawuje sie dobrze
![]() http://allegro.pl/termometr-aqua-the...380174187.html smoczki i butelki musisz wypróbować, moja córka tylko avent i lovi, jak podałam tomme tippe to nie chciała pić ![]() kosmetyki to sprawa indywidualna, wszystko zależy jaką dziecko będzie miało skórę, ja kupiłam oliwkę ale teraz wiem, że nie powinno się jej używać, bo tylko nabłyszcza i zatyka pory, przez co skóra się bardziej poci i nie może swobodnie oddychać i dlatego między innymi powstają potówki. Ja mam teraz same maści robione w aptece za 5 zł, zwykłe bez chemii z najprostszym składem. Polecane nie tylko dla dzieci ze skórą suchą i wrażliwą ![]() [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;24448007] A widzisz, nie napisałaś, że dziecko ma skórne problemy, a to różnica. Dla zdrowego dziecka 5minut to mało.[/QUOTE] na poprzedniej stronie napisałam, że jesli dziecko ma skóre wrażliwą to kąpiel powinna być krótka ![]() Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2328 |
Zakorzenienie
|
a czy chusteczki do pupy z biedronki wam tez sie tak dziwnie wyciagaja z opakowania? jakos po dwie i sie nie rozdzieklaja- trzeba nurkowac do paczki paluchami w poszukiwaniu chusteczki.
|
![]() ![]() |
![]() |
#2329 | |||
Konto usunięte
|
Cytat:
---------- Dopisano o 11:44 ---------- Poprzedni post napisano o 11:43 ---------- Cytat:
ja kupuje dzidziusia z parabenami 3 paczki za 12 zł ---------- Dopisano o 11:50 ---------- Poprzedni post napisano o 11:44 ---------- Cytat:
mokry i śmierdzi , 3d flexi nie znam rossman, rozm. 5, są niebieskie i żółte czym się różnią ? sklepikarki oczywiście nie wiedzą inne rozmiary też są w dwóch (albo więcej) rozmiarach Edytowane przez 749d3470e67da5a340716cf11c99d98c9d41692a_5eab587331573 Czas edycji: 2011-01-18 o 09:52 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#2330 |
Konto usunięte
|
Ollencja, z parabenami? Przecież cię tu zjedzą zaraz
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2331 |
Zakorzenienie
|
szaja a co to te para-coś tam
![]() Co do baby dreamów są też te w wersji eco jescze nie próbowałam ![]() poczytałam też skład z czego zrobione ciekawe ile pozycji mają pampersy ![]()
![]() |
#2332 |
Zadomowienie
|
Jakie polecacie butelki do karmienia? Mam canpol babies i nuk i są ok ale po 2,5 m-cach używania canpola zrobiły się matowe i napisy (podziałka) zaczęły się wycierać, a nuka mam 1 mies- czy one też matowieją i się ścierają? Chodzi mi głównie o te butle gdzie są zwykłe smoczki. Co sądzicie o tych z rossmanna babydream? Co jaki czas należy wymieniać butelki? Dzięki
|
![]() ![]() |
![]() |
#2333 |
Zakorzenienie
|
patrilla parabeny to konserwanty rakotworcze, ponoc.
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2334 |
Konto usunięte
|
bo 4+ są różowe
skład mnie nie przeraża, wyprodukowane w Szwajcarii |
![]() ![]() |
![]() |
#2335 |
Przyczajenie
|
3d flexi jak najbardziej TAK !!! sa trochę obszerniejsze niz pampersy ale wydaja sie wygodniejsze. Łatwiej mi je założyć synkowi. W promocji tansze od pampersów, a po normalnej cenie trochę drogie.
Butelki nuk są ok. nic sie nie wyciera. Canpole gorsze ale tansze ![]() Kosmetyki ziaji, nive'i i wsumie w wiekszosci tych dostepnych na sklepowych półkach maja parabeny . Takie czasy- nie uniknie sie tego.
Syncio 11.06.2010 g.4:50, 56cm 3820g szczęścia!!!
Maleństwo "2" 11.09.2011 ??? |
![]() ![]() |
![]() |
#2336 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
A co do butelek nie pomogę, bo mój synek używa tylko sporadycznie tt.
![]() ![]() |
![]() |
#2337 |
Zakorzenienie
|
[1=749d3470e67da5a340716cf 11c99d98c9d41692a_5eab587 331573;24451509]bo 4+ są różowe
skład mnie nie przeraża, wyprodukowane w Szwajcarii[/QUOTE] no właśnie mnie też nie ale jestem ciekawa składów na innych pieluszkach ![]() bella flexi dla starszych dzieci naprawdę fajnie sie zakłada i naciąga takie fajne były huggiesy premium ale sie popsuły Polę swędzą ![]()
![]() |
#2338 |
Rozeznanie
|
Aj dziewczynki co ja bym bez was zrobiła. Mam zamiar kupić conajmniej 3 butelaszki te po 260 ml bo maleńka będzie zmuszona jeść mieszanki hehe przy adopcji nikt nie przewidział, że piersi nie działają....i nie da się zaadoptować w komplecie
![]() Aha myjecie butelki w zmywarce? Bo ja należę do tych ludzi, którzy skoro mają sprzęt to się nie przemęczają w ręcznym myciem. Poza patelnią teflonową, bo tego ponoć nie można. A jak z butelkami? |
![]() ![]() |
![]() |
#2339 |
Zakorzenienie
|
ja po każdym użyciu myję butelkę ręcznie zwykłym płynem do zmywania naczyń (mimo, że mam zmywarkę, ale wtedy musiałabym kupić chyba z 10 butelek
![]() ![]() Edytowane przez andziat Czas edycji: 2011-01-18 o 16:06 |
![]() ![]() |
![]() |
#2340 |
Rozeznanie
|
ja z butelkami robie to samo jak przedmówczyni
![]() jesli chodzi o wybór smoczka to i owszem kup kilka jeśli wolisz byc dobrze przygotowana, ale na poczatku dawaj jeden rodzaj przez kilka dni, bo dziecko sie musi nauczyc, tak samo jak i kobiecego sutka sie musi nauczyc [1=749d3470e67da5a340716cf 11c99d98c9d41692a_5eab587 331573;24449421] rossman, rozm. 5, są niebieskie i żółte czym się różnią ? sklepikarki oczywiście nie wiedzą inne rozmiary też są w dwóch (albo więcej) rozmiarach[/QUOTE] moze odpowiednio dla chłopców i dziewczynek ..... ? parabeny sa wszedzie ![]() my lecimy na róznych pieluchach, ale na noc zawsze oryginalny pampers, zeby nie było niespodzianek, huggiesy i rossmanowe pieuchy sa troche wieksze od pampersów, i np. z pampersy mamy rozmiar 4, a z tych pierwszych 4 były za duze i przeciekało bokami, wiec kupilismy rozmiar3 jesli dziecko ma rzadkie kupki to polecam huggiesy - one maja na plecach gumke i dobrze trzymaja zawartosc chroniac plecki dziecka (pampersy sa rozciagliwe za to na boczkach) co do karuzelek my mamy uzywana z fishera, wielka zółta zyrafa trzyma w zebach ta własciwa karuzelke czyli jakby 3 okrągle liście od spodu w czarno białę spirale do nich przyczepione sa zwierzaki - niebieski słon, zółty lew i zebra - fajne bo czarno białe wzory, plus zwierzaki w miare jednolite, spokojne a nie jakas feeria barw, balabym sie ze mi dziecko zwariuje pod wpływem tylu kolorów i bodzców ![]() próbowałąm znalezc na allegro, ale jakos nie moge ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:23.