![]() |
#2611 | |
Raczkowanie
|
Dot.: HIT czy KIT wyprawki
Cytat:
Mnie akurat one pozwoliły na karmienie piersią przez pierwsze 3 m-ce, dopiero w 4 Ali zaczęła ssać bezpośrednio pierś - ja uważam je za wielki hit, no ale to już indywidualna kwestia ![]()
![]() |
#2612 | |||
Zakorzenienie
|
ja tez myślę, że monitor oddechu to tylko gadżet, żeby firmy mogły zarobić na przewrażliwionych rodzicach
![]() Moja lekarka powiedziała, że smierć łóżeczkowa występuje w USA i głównie w rodzinach romskich bo oni mają to w genach, nie wiem czy to prawda ale tak powiedziała, robiła badania kliniczne na ten temat więc chyba nie zmyśliłaby tego. Moja córka śpi tylko na brzuchu od 2,5 miesiąca życia i chyba bym z tym monitorem oddechu zwariowała ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() maść na brodawki (bepanthen) uratowała mi je, przynosiła mi ulgę i brodawki szybciej się goiły. dla mnie pajace są niezastąpione, musisz sprawdzić różne firmy bo faktycznie jest tak jak piszesz w niektórych sa krótkie rękawki a długie nogawki ale jest bardzo dużo innych, które sa idealne, ja sobie nie wyobrażam położyć dziecka sapąc w czymś innym. dla mnie oliwka to pomyłka, zresztą każdy lekarz powinien ci to powiedzieć. Oliwka tylko nabłyszcza skórę i zapycha pory, przez co skóra nie może oddychać, może powodować potówki, jest za to idealna do ciemieniuszki. Balsam jest delikatny i szybko się wchłania. ---------- Dopisano o 09:56 ---------- Poprzedni post napisano o 09:54 ---------- Cytat:
![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#2613 |
Zakorzenienie
|
ja do kapieli mam 2 reczniki - jeden polozony na drugi, pierw wkladam mokruskie dziecko osuszam, wyciagam spod dziecka mokry, i pod spodem juz jest suchutki
![]() flanelowe pieluchy w skzole rodzenia polecali do tego. ale ze mam 2 reczniki z kapturkiem to je stosuje. jak sie ktorys zabrudzi to do pierwszego osuszania stosuje zwykly dorosly recznik kapielowy ![]() a co do termoopakowan - chyba lepszy by byl maly termos turystyczny ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2614 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
jestem mama wczesniaka i uzywam moniora juz 2 miesiace, wg ciebie tez jestem przewrazliwionym rodzicem? ![]()
![]() |
#2615 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Polecamy - odradzamy :)
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2616 |
Zakorzenienie
|
to i ja się wypowiem na temat monitoringu oddechu
jeśli kogoś stac, koniecznie chce to posiadać na starcie to jego sprawa, ale moje zdanie jest takie że jeśli wszystko jest z dzieckiem w porządku to jest to zbędne, natomiast jeśli są jakieś nazwę to "niejasności" czyli dziecko jest właśnie wcześniakiem, albo tak jak było u nas - syn urodził się z zapaleniem płuc - są problemy z oddechem, no to jest to konieczne i polecane przez lekarzy - wtedy można to wypożyczyć w szpitalu lub kupić
#2617 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Co do monitora to jak jest wcześniak czy chore dzieciąztko rzecz niezbędna ![]() ja nie kupowałam bo nie mam potrzeby ale znam rodziców którym bardzo pomógł , także super że są
![]() |
#2618 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2619 |
Zakorzenienie
|
Dałam wrzątek a i tak mi w tym ostygł, może moje są jakieś felerne, wg mnie to po prostu kit
![]()
#2620 |
Zadomowienie
|
Nie polecam skarpetek grzechotek z rossmanna- czy zakładane na gołą stópke czy na spiochy i tak się zsuwają.
|
![]() ![]() |
![]() |
#2621 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
http://allegro.pl/termotorba-avent-j...510153002.html
![]() |
#2622 |
Zakorzenienie
|
Mam te same i potwierdzam - dwa machnięcia nóżką i stopa goła... a przecież teoretycznie po to one są, żeby dziecko nimi machało...
#2623 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ja również zastanawiałam się nad termoopakowaniem, ale słyszałam wiele niepochlebnych opinii i zrezygnowałam, w razie potrzeby używam taki mały pół litrowy termos ![]() Edytowane przez andziat Czas edycji: 2011-03-22 o 15:49 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2624 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
a ja ich lubiłam bo nakładałam dziecku, kładłam go do łóżeczka i szłam coś robić a dziecko na pół godzony miało zajęcie - najpierw machanie nóżkami, potem zdejmowanie i gryzienie jednej a potem drugiej ![]()
![]() |
#2625 |
Zakorzenienie
|
moje hity to:
- maść avent na brodawki niezbędna, nawilża i natłuszcza, można po niej karmić i tak nie bolą brodawki, bo dziąsła dziecka są twarde i szorstkie. - pajacyki mothercare - uwaga!! te pajacyki mają łapki niedrapki w sobie, bo zawijasz mankiet i jest łapka niedrapka, suuuper!!! (3 pack w sklepie 85 zł, na All 45 zł) rewelacyjna jakość, cudne wzory - uwielbiam te w truskawki i inne owoce, albo ciasteczka. jakość znacznie przywyższa inne pajacyki. używane po jednym dziecku są jak nówki sztuki, a inne pajacyki george i early days po praniu stają się szmatą do podłogi. w mojej ocenie lepiej kupić na start dwa 3packi pajacyków mothercare niż całe stosy tanich pajacy. ja kupiłam wiele używanych, w tym różne bluzy, spodnie itd na 0-3 m. oczywiście to była głupota. ![]() teraz zamawiam mało, a nowe i dobrej jakości. - pajacyki v-baby usa - na stronie v-baby - rewelacyjna jakość bawełny. wykonane z bardzo grubej i mięsistej bawełny, są świetne. używane po dwójce dzieci wyglądają nadal jak nowe. - ogólnie z ubranek dla 0-3 m polecam wyłącznie pajacyki rozpinane po środku. te rozpinane z tyłu, po skosie są słabe. do tego kombinezon wiosenny lub zimowy, kilka czapek i sparpetek i wszystko. małe dziecko nie potrzebuje nic więcej. - dopiero dla 3-6 warto kupić body, sukienki na szelkach, rajstopki. - body Carter's - również wysoka jakość, ale bardzo drogie. używane są jak nowe, więc warto zerknąć na allegro. - butelki Tomee Tipee imitujące pierś. jedna kosztowała ok. 40 zł, ale warto było. niektóre dzieci jak posmakują butelki, to odrzucają pierś, chodzi o to, żeby wybierać butelki te z najmniejszą dziurką. my mamy możliwość mieszanego karmienia. - kosz na pieluchy sangenic plus - kosztował 100 zł, wkłady są po 30-40 zł, więc drogo. mimo że wszyscy się zachwycają, ja mam sceptyczne podejście, owszem wygoda, ale przez te wkłady, całość wychodzi drogo. trzeba liczyć 40 zł miesięcznie na śmieci. - laktator elektryczny medela - rewelacja! i to potrzebna od zaraz, a nie na zasadzie dokupienia. przy nawale pokarmu, gdybym nie miała czym odciągnąć tego mleka, to byłaby tragedia. piersi robią się twarde jak skały i niczym nie da się tego rozmasować, a dziecko nie nadążało ściągać wszystkiego. nieściągany pokarm może natomiast spowodować zapalenie piersi i wysoką gorączkę. poza tym niezbędne przy cc, jak nie ma pokarmu, no i na wyjście do fryzjera. - dodatkowe buteleczki do mrożenia pokarmu za 9,90 zł. - elektryczna niania - na allegro są używane i chyba lepiej taką zakupić. my wzięliśmy wyższy model, ma termometr i kołysanki - super sprawdzały się przy przewijaniu pieluchy i zasypianiu. po 3 m-cach nie używamy w ogóle, więc myślę, że lepiej było kupić używaną. kupiliśmy avent. była bardzo droga, ponad 300 zł. - karuzela na pilota - zakup podstawowy od 0+. pilot bardzo potrzebny. dzięki karuzelce mamy dla siebie godzinę na kąpiel albo cokolwiek bądź rano. - mata edukacyjna potrzebna od 1+, dzięki niej ugotujesz obiad. -nosidełko pionowe od 1+ za 300-400 zł, dzięki niemu zjesz, ugotujesz, bo z dzieckiem na ręku się nie da. - łóżeczko turystyczne coneco z przewijakiem - rewelacja! przewijak jest super, twardy, stabilny, jest zapasowym, dziennym łóżeczkiem. jak wyjeżdżamy, to łóżeczko zwija się w 10 minut max, jest super, i ma ładną kolorystykę., my mamy limonkę. inne łóżeczka dla mnie mają tragiczną kolorystykę. - ładne kocyki - przydatne do wszystkiego. - rożek na początku super, usztywniany - dla początkujących mam. - leżaczek bujaczek do 3 m-ca nie jest właściwie używany, chociaż jest fajny. - komoda kąpielowa z wanienką - wanienka nieużywana, sama komoda super. położysz na niej wszystkie zapasy pieluch, chusteczek, a dodatkowo wyjmujesz z kąpieli i robisz wszystkie niezbędne czynności na przewijaku. u nas sprawdza się, ale kupiliśmy używaną za połowę ceny, bo nowa kosztowała ponad 500 zł i za tą cenę nie warto. ogólnie polecam kupowanie niektórych sprzetów używanych, właśnie jak niania, karuzelka, komoda. są to bardzo przydatne rzeczy, a drogie i użytkuje się je króciutko. Edytowane przez Layla79 Czas edycji: 2011-03-28 o 11:46 |
![]() ![]() |
![]() |
#2626 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2627 |
Zakorzenienie
|
wiesz co.. ja piszę ze swoich doświadczeń, jak mi było wygodniej.
![]() mieliśmy body plus spodenki i te spodenki zsuwały się, jak mała kopała we wszystkie strony. dlatego polecam właśnie wyłącznie pajacyki. a teraz jak ma prawie 3 mce to chodzi w sukienkachi lepsze są body i rajstopki. żałuję, że jak kupowałam ubranka, nikt nie napisał właśnie, jakie kupić ubranka, bo te wszystkie kaftaniki i spodenki są wg mnie do kitu. nie ma sensu też kupować malutkich kurteczek, ani bluz. to był mój błąd i dzielę się swoimi spostrzeżeniami i lubię czytać cudze. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2628 |
Zakorzenienie
Lokalizacja: "Na peryferiach miasta, gdzie asfalt trawą zarasta..."
|
ja też używałam body od urodzenia..jako bieliznę.. zakładałam je pod pajace czy śpiochy..
bez body to jak? pajac na gołe cialko? czy na koszulkę jakąś? opcja z koszulką wydaje mi się mało wygodna bo te się zawijają.. |
![]() ![]() |
![]() |
#2629 |
Zakorzenienie
|
ja zakładałam pajacyk na gołe ciałko
z wozkow polecam mutsy transporter kolor czekolada. ten piaskowy po blocie wygladalby strasznie. uwaga- w mutsy zdarza sie zlamana rama, dlatego nie warto kupowac uzywanego. 2 lata gwarancji w sam raz. ktoś pisał - śpiworek.. jak najbardziej hit, ponieważ dziecko spało mi w rożku 2 tygodnie, a potem rozkopywało się z kocyka. zatem śpiworek to najlepszy wybór. są też różne rozmiary, my kupiliśmy 68-74 chyba feretti, doskonała jakość. cena 100 zł na allegro, w sklepie 150 zł. warto kupić dobrej jakości, frotte. nie polecam kupna na allegro w ciemno pościeli. kupiłam z my sweet baby - na zdjęciu cudna, w realu paskudztwo. najlepszej jakości pościel jest polskiej firmy ceba. piękne wzornictwo i dobra jakość. ja lubię bawełnę satynowaną. kupiliśmy jeden komplet w smyku z ochraniaczem. narazie więcej nie potrzeba. kupiłam też podkład nieprzemakajacy na materac. w przypadku zasiusiania, przemoczenia pieluszki, albo cokolwiek - materac nie zabrudzi się. inaczej byłby do wyrzucenia. PRAWDZIWYM KITEM JEST ELEKTRONICZNY TERMOMETR BABYONO za 80 zł. mierzy temperaturę w uchu i na czole i pomiary są różne o kilka STOPNI! dla dziecka najlepszy taki przykładany na czoło pasek. baby ono nie uznało naszej reklamacji, chociaż jak się okazało wiele jest negatywnych opinii na różnych forach o ich produkcie. Edytowane przez Layla79 Czas edycji: 2011-03-28 o 13:36 |
![]() ![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#2630 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
zdecydowanie się pod tym podpisuję, tym bardziej,że są różne rozmiary |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2631 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja bodziaki też używałam od samego początku
![]() ![]() |
![]() |
#2632 |
Raczkowanie
|
ja cały komplet butelek TT tj. dwie o pojemności 150ml, dwie 260 ml, kubek niekapek 260 ml, zapasowe smoczki TT i smoczek anatomiczny kupiłam w grudniu na allegro za 80 zł z wysyłką więc cena zależy od miejsca gdzie się kupuje o tu przykładowa aukcja http://allegro.pl/tommee-tippee-zest...522501524.html
a wracając do tematu to jesteśmy z córcią bardzo zadowolone z tego zakupu. Mamy też butelkę avent ale jakoś młodej nie pasuje |
![]() ![]() |
![]() |
#2633 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2634 |
Zadomowienie
|
Layla musialaz trafic na jakies felerne pajacy czy bodziaki georga czy earlydays. Nam nosza sie nie gorzej niz te z mothercare, a cena bija je na glowe.
#2635 |
Zakorzenienie
|
no widzisz, ja wszystkie zakupy robiłam na allegro i mi chodzi zarówno o rozmiarówkę, jak i jakość bawełny. te z mothercare są jednak najlepsze. z innych firm niestety po praniu wyszły szmaty. przykładowo kupiłam też pajace z kubusiem z disneya i rozmiar 3-6 jest na 9 mcy, także leżą odłogiem. dlatego gdybym dzisiaj kompletowała wyprawkę, to kupiłabym tylko z mothercare na wyprzedaży i lepiej mniej a lepiej. ale to moje zdanie.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2636 |
Zakorzenienie
Lokalizacja: "Na peryferiach miasta, gdzie asfalt trawą zarasta..."
|
kazda firma tak naprawdę ma inną rozmiarówkę.. i każde dziecko jest inne..moje np w wieku 3 miesięcy nosiło większość ubranek na 6-9
![]() a np z h&m czy next na 3-6 albo nawet 0-3 niektóre.. nie dyskryminowałabym firm tylko ze względu na zawyżoną lub zaniżoną rozmiarówkę.. to samo pranie..każdy pierze w innej pralce w innym proszku na innym programie..ja króciutko ciuszki prałam na 60 st nigdy na 90... a wiadomo ze jak się pierze non stop na 90 to się szybciej niszczą.. to samo prasowanie.. |
![]() ![]() |
![]() |
#2637 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
A co do zeszmacenia, to tak jak Scorpioniec pisala. To zalezy w duzy stopniu od proszku, pralki, temperatury wody i paru innych rzeczy. Rozmiarowka-no coz. Ogladam ciuszki zanim kupie, a jak kupie za duze to poczekaja lub je wymieniam
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2638 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Buty jak miękkie czemu nie na wiosnę do wózka np . Cytat:
Co do mothercare to ja nie trawie tego sklepu bo trafiłam kilka rzeczy z którtych mi się szmata zrobiła , choć body akurat i pajace mają całkiem niezłe . Poza tym jest cholernie drogo . pajacyków ogólnie nie trawie i nigdy nie trawiłam nawet do spania . U mnie królowały dresiki i bluzeczka do tego . mała jak się urodziła to rajstopki i polarowa sukieneczka np , ew też spodnie dresowe . Teraz kocham leginsy i tuniki ![]() ![]() ![]() Nie cierpie też dzieci ubranych w rajstopki same , ale to już chyba kiedyś pisałam ![]() Kocham H&M jak sa przeceny jadę pierwszego dnia ( mam cynka od kolezanki ) kupuje za dobrych kilka stów i potem już w sklepach nie kupuje nic . Kupuje na przyszły sezon kurtki np . ( mam już dla dzieci na zime ) ubrania na przyszłą zimę też mam z przecen z tamtego roku kupione . Resztę dokupuje w ciucholandach bo tam sa super rzeczy za marne grosze , lubie grzebać .
![]() |
#2639 | |
Zakorzenienie
|
Do sklepu mothercare zraziłam się już w ciąży jak chciałam kupić sobie sukienkę, byle szmata kosztowała tam kosmiczną kasę. Co do wielokrotnie negowanych tutaj ciuszków z early days to ja akurat jestem zadowolona, nic mi się nie zniszczyło jak do tej pory. A bardzo fajne i tanie są też body z Tesco
![]() ---------- Dopisano o 21:54 ---------- Poprzedni post napisano o 21:52 ---------- Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#2640 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Miałam body z early daysa są niezłe choć te tescowe sa lepsze ![]() Cherookie wogóle ma bardzo fajne rzeczy i ceny są normalne . Ta i zawsze jak skończysz cholerstwo zapinać to się okazywało ze gdzies się człowiek pomylił i nie równo sa zapięte - przynajmniej ja tak miałam . Pominę już fakt estetyki ![]()
*Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym.Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny Edytowane przez ania p Czas edycji: 2011-03-29 o 21:06 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:49.