Polecamy - odradzamy :) - Strona 89 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem

Notka

Być rodzicem Forum dla osób, które starają się o dziecko, czekają na poród lub już posiadają potomstwo. Rozmawiamy o blaskach i cieniach macierzyństwa.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-03-30, 07:56   #2641
Layla79
Zakorzenienie

Dot.: Polecamy - odradzamy :)

ja też kupuję przynajmniej teraz jak mała tak szybko rośnie rzeczy używane, bo w sklepie np. kombinezon zimowy kosztuje 100 zł i więcej, a używany 30. zresztą i tak pochodziła w nim kilkakrotnie. sama też sprzedaję po moim dziecku ubrania na allegro. zauważcie, że bardzo często sprzedawane tam są rzeczy nowe z metkami, których mamy nie zdążyły założyć. dla mnie to okazja i tak też kupuję. a mothercare lubię, bo mają naprawdę dobrą jakość, a z innych firm nie pasuje mi rozmiarówka i jakość bawełny.

co do prania, to ja piorę w 40 st. proszkiem jelp, więc nic nie gotuję w 90 st.

ach, polecam Wam też firmę v-baby, mają stronę internetową i tam właśnie zamówiłam super pajace i śpiochy. mają najlepszą jakość ze wszystkich firm, ale też drogo, jeden pajac 25-30 zł. sukienki mają po 18 zł. ja na sezon letni nakupiłam dużo bodziaków z krótkim rękawem, kilka sukienek na szelkach i rajstopy i mam nadzieję, że tak przechodzi wiosnę. potem bez rajstop oczywiście. do tego tuniki z gaciami i z głowy. moim ostatnim fajnym zakupem były dwie sukienki jeansowe next ze ślicznymi aplikacjami po 12 zł każda, a w sklepie 100 zł taka sukienka o zgrozo. a wyglądają super, jak nowe. no i mam jeden kombinezon wiosenny.

z kocyków polecam firmę Bobas - mają śliczne wzory i bardzo dobrą jakość, kosztują ok. 40 zł. a kocyków nigdy za wiele.
Layla79 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-30, 15:24   #2642
żurawinka
Zakorzenienie

Z doświadczeń świeżo upieczonej mamy jak narazie
Hity
- body wymiennie z kaftanikami
- spiochy rozpinane na całej dlugości
- pampersy Premium Care
- niedrapki - u mnie sprawdziły się bo małej strasznie marzły rączki
- żel do mycia, oliwka Babydream
- podkłady do przewijania Babydream używane przeze mnie nawet w czasie pologu
- czapeczki zawiązywane
- bluza z kapturem na wyjścia na dwór
- spodenki ciepłe jak wyżej
- pieluchy tetrowe
- ciuszki w rozmiarze 50 - 56
Neutralne
- maść na pekajace brodawki których nie było
- krem pielęgnacyjny nawilżający Bambino
- Sudocrem - to działa wogóle ?
- śpioszki nierozpinane

Kity
- chusteczki Dada - pełne parabenów świństwo od których wyskakują bolące bąble - straszne dziadostwo ale fakt że tanie :-(
żurawinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-30, 16:11   #2643
Klarissa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez żurawinka Pokaż wiadomość
Kity
- chusteczki Dada - pełne parabenów świństwo od których wyskakują bolące bąble - straszne dziadostwo ale fakt że tanie :-(
Dziwnie twoje dziecko zareagowało, ja ich używam na mojej córce od urodzenia i bardzo sobie je chwalę. Dla nas tylko johnson&johnson były złe, zaowocowały uczuleniem.
Stary 2011-03-30, 18:02   #2644
Beata_Batumi
Zadomowienie

A ja znowu lubię chusteczki johnsona, dada zresztą też- oprócz sensitiv, jakoś niezbyt ładnie pachną i takie obślizgłe są, ale za tą cenę...

Lilianka już z nami!
http://www.suwaczki.com/tickers/ijpbjw4zsby4rlk8.png
Beata_Batumi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-31, 07:11   #2645
Jaatkaa85
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Beata_Batumi Pokaż wiadomość
A ja znowu lubię chusteczki johnsona, dada zresztą też- oprócz sensitiv, jakoś niezbyt ładnie pachną i takie obślizgłe są, ale za tą cenę...
Właśnie tego słowa mi brakowało...
Za tę sama cenę masz babydream bez parabenów i badziewia.

Co do sudocreamu wcześniej opisanego - my nie mieliśmy odparzenia nigdy z młodym i w sumie tylko na noc mu tyłek smaruje, ale ten sudocrem tez mi sie nie poodoba.
Córka jak się odparzyła, to polecono mi linomag maść i jej tez teraz używamy. Uwazam, ze jest świetna.
Jaatkaa85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-31, 08:21   #2646
anya_krk
Zakorzenienie

GG do anya_krk Wyślij wiadomość przez MSN do anya_krk

Cytat:
Napisane przez Jaatkaa85 Pokaż wiadomość
Właśnie tego słowa mi brakowało...
Za tę sama cenę masz babydream bez parabenów i badziewia.

Co do sudocreamu wcześniej opisanego - my nie mieliśmy odparzenia nigdy z młodym i w sumie tylko na noc mu tyłek smaruje, ale ten sudocrem tez mi sie nie poodoba.
Córka jak się odparzyła, to polecono mi linomag maść i jej tez teraz używamy. Uwazam, ze jest świetna.
jak moja córa dostała odparzenia po mandarynkach to też nam polecono linomag, ale nie pomógł tylko dopiero właśnie sudorcem

a co do chusteczek to ja najbardziej lubie huggis pure, ale drogie są teraz używamy kauflandowskie, takie zielone i sobie chwalę.
Stary 2011-03-31, 08:48   #2647
ania p
Zakorzenienie

Z chusteczek ja kocham hippa ale u nas sa drogie mąż mi przywozi z niemiec po 6 zeta za paczkę , ew penathena ale u nas jakoś ich nie widać w sklepach a jak sa też sa masakrycznie drogie .
Stary 2011-03-31, 10:35   #2648
Beata_Batumi
Zadomowienie

Babydream miałam różowe i dla mnie były za suche. Cóż, kwestia gustu...Huggies też są suche ale jakoś lepiej mi pasują, czasem są w promocji w tesco 2pak za niecałe 8 zł.
A co sądzicie o chusteczkach pampers? Często sa na nie promocje w kauflandzie i nie wiem czy warto- ostatnio był 4pak za 18 zł, ale nie chcę się męczyć jeśli są nie takie jak lubię, napiszcie czy suche czy wilgotne, do których innych podobne?

A jaki polecacie krem z filtrem? ja zamówilam w aptece filt 50 Sanosan, kosztuje 20 zł za 75 ml, ziajka jest dobra?

Lilianka już z nami!
http://www.suwaczki.com/tickers/ijpbjw4zsby4rlk8.png

Edytowane przez Beata_Batumi
Czas edycji: 2011-03-31 o 10:37
Beata_Batumi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-31, 13:39   #2649
Layla79
Zakorzenienie

ja polecam chusteczki cleanic kindi - z tego co pamiętam ok. 7 zł za paczkę w selgrosie, dodatkowo są promocje teraz 4 plus 2 paczki gratis w jumbo packach. w zależności od rodzaju sensitive, herbal czy coś tam inszego - ilość chusteczek w opakowaniu różni się.

są dobrze nawilżone, mają miły zapach wszystkie rodzaje i są relatywnie tanie.

nivea dla mnie za suche, innych nie testowałam. kupiliśmy duży zapas w selgrosie. tam taniej niż na allegro.
Layla79 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-31, 14:16   #2650
scorpionec
Zakorzenienie

Lokalizacja: "Na peryferiach miasta, gdzie asfalt trawą zarasta..."

ja lubię chusteczki pampersa i J&J są miękkie i mają dobre sklady .. kupuje je na zmianę..
scorpionec jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-31, 16:26   #2651
andziat
Zakorzenienie

ja tez lubię chusteczki pampers sensitive, próbowałam innych ale jakoś te mi najbardziej odpowiadają, zarówno zapach jak i miękkość, są mocno nawilżone ale w razie czego dupcię delikatnie osuszam wacikiem
andziat jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-31, 18:57   #2652
dominikowa
Wtajemniczenie

Beatko - ja polecam krem z filtrem z beabydream z rossmana, filtr 50, prosty skład i cena - mniej niż 10 zł. to bedzie nasz już 3 sezon z tym kremikiem i jest super

30 w 2016
dominikowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-31, 19:38   #2653
Klarissa
Zakorzenienie

Smile Dot.: Polecamy - odradzamy :)

Co do chusteczek to nam jeszcze pasowały "bobino"
Te z rossmana miałam i wg mnie są beznadziejne.
Stary 2011-03-31, 19:57   #2654
andziat
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez dominikowa Pokaż wiadomość
Beatko - ja polecam krem z filtrem z beabydream z rossmana, filtr 50, prosty skład i cena - mniej niż 10 zł. to bedzie nasz już 3 sezon z tym kremikiem i jest super
dobrze, że o tym napisałaś bo ja też poszukuję kremu dla dziecka na słońce, widziałam nivea ale kosztuje 20 zł! a ten z rossmana może używać 5 miesięczne dziecko?
Stary 2011-03-31, 20:05   #2655
ania p
Zakorzenienie

Dobrze wiedziec o tym kremie ciekawe jak się na zagranicznym ukropie sprawdza bo czasem kremy z naszego klimatu się nie nadają na tropiki ( coś tam innego jest w składach )
Ja w tamtym roku miałam biodermy 50tke ale za 250 ml ( mleczko w sprayu ) zapłaciłam ok 70zł

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-03-31, 20:11   #2656
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b
Konto usunięte

Klarissa, a nie BOBINI czasem?
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-31, 20:41   #2657
_agatka
Rozeznanie

ja sobie chwale chusteczki babydream i krem na słonce tez mam z babydream i w ogole aktualnie mam tylko kosmetyki babydreama

co do ubran to polecam pajacyki i body od urodzenia, zatrzaski to dla mnie kwetsia wprawy, nie wyobrazam sobie noworodka ubierac w dresy i koszulke bo zawsze te plecy gołe beda no i guma w pasie sciska brzuszek a skarpetki albo uciskaja nogi albo spadaja albo dziecko sam sciaga....
nawet teraz dla duzego 8-miesieczniaka szukam w lumpkach z uporem maniaka pajaców (na noc), ale brak w tym rozmiarze
bluzy z kapturem - polecam ale najlepiej sprawdzaja sie na spacer własnie
serdaczek/ sweterek typu kamizelka - zawsze mozna dziecku załozyc zeby cieplej było

_agatka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-31, 21:03   #2658
ania p
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez _agatka Pokaż wiadomość
ja sobie chwale chusteczki babydream i krem na słonce tez mam z babydream i w ogole aktualnie mam tylko kosmetyki babydreama

co do ubran to polecam pajacyki i body od urodzenia, zatrzaski to dla mnie kwetsia wprawy, nie wyobrazam sobie noworodka ubierac w dresy i koszulke bo zawsze te plecy gołe beda no i guma w pasie sciska brzuszek a skarpetki albo uciskaja nogi albo spadaja albo dziecko sam sciaga....
nawet teraz dla duzego 8-miesieczniaka szukam w lumpkach z uporem maniaka pajaców (na noc), ale brak w tym rozmiarze
bluzy z kapturem - polecam ale najlepiej sprawdzaja sie na spacer własnie
serdaczek/ sweterek typu kamizelka - zawsze mozna dziecku załozyc zeby cieplej było
zakłada się body na długi i nic się nie podwija spodnie można kupić takie żeby nie uciskały np HM ma takie dla maluchów , pajace kup w tesco ( trzypak za 30-40 zł są też duże )
Stary 2011-04-01, 10:32   #2659
forssiczka
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Beata_Batumi Pokaż wiadomość
A co sądzicie o chusteczkach pampers?
ja lubię i używam pampers sensitive, są wilgotne, ale nie jakos strasznie, choć jak nie mam czasu czekać, aż tyłek wyschnie, to wycieram
bobini sensitive też są fajne

Cytat:
Napisane przez _agatka Pokaż wiadomość
miałam (nadal mam, bo przestałam używać) krem do pupy i nawilżajacy (z tej białej serii extrasensitive, może niebieska czy zielona lepsza) i się zawiodłam, może one i jakieś tam paraben frei,ale nie fajne, nieee...
natomiast niebieski żel do mycia 3w1 jest super

bardzo polecam krem nivea s.o.s - gęsty, tłuściutki, ale idealny na podrażnienia, przesuszoną skórę (zarówna dla dziecka, jak i dla dorosłych, my z mężem używamy jak trzeba)

forssiczka jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-04-01, 12:13   #2660
dominikowa
Wtajemniczenie

ten krem z rossmana ma filtr mineralny, moja córcia miała 4 misiące jak zaczełam ja nim smarować.

30 w 2016
dominikowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-01, 15:41   #2661
Rokoszka
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez forssiczka Pokaż wiadomość
bardzo polecam krem nivea s.o.s - gęsty, tłuściutki, ale idealny na podrażnienia, przesuszoną skórę (zarówna dla dziecka, jak i dla dorosłych, my z mężem używamy jak trzeba)
My też uzywamy tego kremu, kiedy skóra wysycha, zwłaszcza usta jest niezastapiony.
Rokoszka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-01, 22:45   #2662
Klarissa
Zakorzenienie

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;26084412]Klarissa, a nie BOBINI czasem?[/QUOTE]A chyba masz rację, że bobini
Takie z zamykanym okienkiem w każdym razie.
Stary 2011-04-02, 09:13   #2663
andziat
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez dominikowa Pokaż wiadomość
ten krem z rossmana ma filtr mineralny, moja córcia miała 4 misiące jak zaczełam ja nim smarować.
dziękuję za odpowiedź, dzisiaj może mi sie uda podejść do rossmana to zobaczę ten krem

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-04-06, 18:19   #2664
749d3470e67da5a340716cf11c99d98c9d41692a_5eab587331573
Konto usunięte

https://www.tchibo.pl/Koszula-nocna-p200000292.html koszula dla tych co nie lubią piesków, kwiatków i motyli

i bluzki do karmienia https://www.tchibo.pl/-t400004177.html#kat1

ciążówki, dla tych co lubią róże i lila https://www.tchibo.pl/Koszulka-z-wis...200004890.html
https://www.tchibo.pl/Koszulka-ciazo...200005917.html
też nie mój kolor https://www.tchibo.pl/Tunika-bialo-t...200005229.html turkus blady
749d3470e67da5a340716cf11c99d98c9d41692a_5eab587331573 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-07, 11:00   #2665
Klarissa
Zakorzenienie

[1=749d3470e67da5a340716cf 11c99d98c9d41692a_5eab587 331573;26196872]https://www.tchibo.pl/Koszula-nocna-p200000292.html koszula dla tych co nie lubią piesków, kwiatków i motyli

i bluzki do karmienia https://www.tchibo.pl/-t400004177.html#kat1

ciążówki, dla tych co lubią róże i lila https://www.tchibo.pl/Koszulka-z-wis...200004890.html
https://www.tchibo.pl/Koszulka-ciazo...200005917.html
też nie mój kolor https://www.tchibo.pl/Tunika-bialo-t...200005229.html turkus blady[/QUOTE]Ja oglądałam jeszcze będąc w ciąży te rzeczy na żywo i jakoś nieszczególnie mi się podobały, wg mnie cena zupełnie nieadekwatna do jakości. Co z tego, że materiał (bawełna) jest w miarę dobry, jeśli często są krzywo uszyte, krzywo leżą itd.
Stary 2011-04-14, 18:46   #2666
traicionera
Zakorzenienie

mamą jestem niedlugo, ale juz mam kilka hitów i kitów

hity
-pieluszki tetrowe i flanelowe-na ulewanie, podcieranie buzi, do owiniecie po kąpieli, zanim sie wsadzi w ręcznik
-duża ilość śpiochów i bodziaków-kupowałam za grosze na alle, dzięki temu nie muszę non stop prania wstawiać
-smoczki uspokajające-najlepiej kilka sztuk, w razie, kiedy któryś upadnie czy coś, to zawsze jest w pogotowiu następny czysty
-laktator elektryczny Medela mini electric-niezastąpiony przy nawale, problemach z laktacja czy brodawkami
-podkłady higieniczne seni-na przewijak
-rożek, a lepiej dwa, w razie zabrudzenia któregoś
-oilatum
-pampersy new baby

kity
-wkładki laktacyjne Bella- tragicznie przeciekają, sztywne, szorstkie, przylepiec nie trzyma
-laktator ręczny Tommy Tippee-jesli nie ma się zwisającego biustu, to trzeba odciągać w mocnym pochyleniu do przodu, żeby nie wyciekało, poza tym odciąganie jest bardzo męczące
-Pampersy premium care-przeciekaja, bo z tylu nie maja tego wkładu absorpcyjnego
2016 rok -100
2015 rok -105
2014 rok-61
2013 rok-58
2012 rok-35

Komu komu, czyli książki do oddania
traicionera jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-15, 06:12   #2667
malynka77
Przyczajenie

A ja wam powiem, że jestem bardzo zadowolona z baldachimu nad łóżeczkiem. Moja córcia ma go od samego początku i wprost go uwielbia, mamy go przypiętego do tego dłuższego boku lóżeczka i jak idzie spać to przysłaniamy tylko z jednej strony, nad jej główką. Zawsze z zaciekawieniem na niego patrzy, a jak leży w lóżeczku to upomina sie żeby jej przysłonić :P ona w ogole uwielbia wszystkie firanki :P

karuzelka to rewelacja, dostaliśmy fischer price, zawsze przy niej zasypia

polecam pampersy (wszystkie sa super), nie przeciekają i dobrze leżą, za to pieluszki happy - nigdy więcej ich nie kupie, happy z numerem 3 są chyba jakoś od 5 lub 6 kilo do 9, przy czym kupiłam je małej jak ważyła już 6 kilo a ubrała je dopiero ostatnio a waży już ponad 7 bo były za duże!! przeciekają, maja beznadziejne zapięcia ;/ nie polecam

buteli aventu też sie nie sprawdzają, Maja piła przez pierwsze 6 miesięcy bebilon comfort (to mleko jest gęstsze niż normalne) i nie chciało lecieć nawet przez największy smoczek, LOVI natomiast sprawdza sie super, można potem zrobic kubek niekapek

nie polecam też podkładek do kąpieli, jak dziecko sie wierci to sie nie sprawdza

ochraniacze na łóżeczko- super! szczegolnie jak dziecko lubi spać 'na szczebelkach' prawie tak jak moja córka :P

wózki wielofunkcyjne - my mamy 3funkcyjny z pompowanymi kołami, w zimie sprawdził sie super! pokona każdy teren i można go prowadzić jedną ręką - sam jedzie ale waga... chyba nie kupiłabym drugi raz takiego wózka, gondole używałam 4 miesiące potem mała zaczeła jeździć w spacerówce od kompletu, a teraz musieliśmy kupić lekki wózek bo masakra jest z rozkładaniem tej terenówki ;/

leżaczek-bujaczek bright stars i fisher price - ten drugi mieliśmy używany (taki zwykły bujaczek) sprawdził sie jak była malutka, potem od około 3 miesiąca używaliśmy bright stars taki już solidniejszy i super sie sprawdził, szczególnie wibracje które mała uwielbiała teraz ciągle siedzi w wysokim krzesełku do karmienia i musi mieć na tacy pełno zabawek żeby miała co gryźć i zrzucać

jak sobie jeszcze coś przypomne to napisze
malynka77 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-17, 06:30   #2668
Ulcia2512
Zadomowienie

Send a message via Skype™ to Ulcia2512

Cytat:
Napisane przez traicionera Pokaż wiadomość
mamą jestem niedlugo, ale juz mam kilka hitów i kitów

kity
-laktator ręczny Tommy Tippee-jesli nie ma się zwisającego biustu, to trzeba odciągać w mocnym pochyleniu do przodu, żeby nie wyciekało, poza tym odciąganie jest bardzo męczące
Juz przed porodem odciagasz?
Ja go uzywalam prawie pol roku, o moich piersiach w czasie karmienia na pewno nie mozna powiedziec, ze byly obwisle. Zwlaszcza w czasie nawalu. Laktator spisal sie idealnie, sciagniecie 120ml mleka z jednej piersi zajmowalo mi nim 10 minut i nie bylo to meczace.
Tyle ze mojej strony o laktatorze. A co do TT w ogole, to tylko wkladki mi sie nie sprawdzily-za grube to to.
Pozdrawiam.

108,6-106-105-104-102,5-101-100.2-99-98,8-97,7-96-95-94-93-92-91-90-89-88-87-86-85-84-83-82-81-80-79-78-77-76-75-74-73-72
Ulcia2512 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-17, 22:02   #2669
traicionera
Zakorzenienie

Nie no, ja rodziłam dokładnie 17 dni temu
nie napisałam o obwisłym biuście, tylko zwisającym, mój jest taki jakby przylepiony do klatki piersiowej, jak przekrojone cytrynki i przy takim biuście ten laktator się nie sprawdza totalnie, bo siła ssania nie jest wystarczająca, aby pokarm zassać do lejka, dopiero, jak się tak mocno zgarbiłam, to mi poleciało tam gdzie trzeba, ale przecież nie mogłabym tak regularnie pokarmu odsysać, bo by mi kręgosłup siadł.
2016 rok -100
2015 rok -105
2014 rok-61
2013 rok-58
2012 rok-35

Komu komu, czyli książki do oddania
traicionera jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-18, 07:28   #2670
Jaatkaa85
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez traicionera Pokaż wiadomość
Nie no, ja rodziłam dokładnie 17 dni temu
nie napisałam o obwisłym biuście, tylko zwisającym, mój jest taki jakby przylepiony do klatki piersiowej, jak przekrojone cytrynki i przy takim biuście ten laktator się nie sprawdza totalnie, bo siła ssania nie jest wystarczająca, aby pokarm zassać do lejka, dopiero, jak się tak mocno zgarbiłam, to mi poleciało tam gdzie trzeba, ale przecież nie mogłabym tak regularnie pokarmu odsysać, bo by mi kręgosłup siadł.
Ja mam duze piersi , pokarmu zawsze b. duzo, a zaden laktator (a wypróbowałam chyba wiekszosc - elektrycznych i ręcznych i nigdy przez dwie godziny odciagania wieczornego, nie sciagnęłam więcej niz 80 ml. A karmie juz prawie rok. To już recznie lepiej mi idzie, ale w ogóle zrezygnowałam z odciagania.
Jaatkaa85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Być rodzicem

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości