![]() |
#2641 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Polecamy - odradzamy :)
ja też kupuję przynajmniej teraz jak mała tak szybko rośnie rzeczy używane, bo w sklepie np. kombinezon zimowy kosztuje 100 zł i więcej, a używany 30. zresztą i tak pochodziła w nim kilkakrotnie. sama też sprzedaję po moim dziecku ubrania na allegro. zauważcie, że bardzo często sprzedawane tam są rzeczy nowe z metkami, których mamy nie zdążyły założyć. dla mnie to okazja i tak też kupuję. a mothercare lubię, bo mają naprawdę dobrą jakość, a z innych firm nie pasuje mi rozmiarówka i jakość bawełny.
co do prania, to ja piorę w 40 st. proszkiem jelp, więc nic nie gotuję w 90 st. ![]() ach, polecam Wam też firmę v-baby, mają stronę internetową i tam właśnie zamówiłam super pajace i śpiochy. mają najlepszą jakość ze wszystkich firm, ale też drogo, jeden pajac 25-30 zł. sukienki mają po 18 zł. ja na sezon letni nakupiłam dużo bodziaków z krótkim rękawem, kilka sukienek na szelkach i rajstopy i mam nadzieję, że tak przechodzi wiosnę. potem bez rajstop oczywiście. do tego tuniki z gaciami i z głowy. moim ostatnim fajnym zakupem były dwie sukienki jeansowe next ze ślicznymi aplikacjami po 12 zł każda, a w sklepie 100 zł taka sukienka o zgrozo. a wyglądają super, jak nowe. no i mam jeden kombinezon wiosenny. z kocyków polecam firmę Bobas - mają śliczne wzory i bardzo dobrą jakość, kosztują ok. 40 zł. a kocyków nigdy za wiele. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2642 |
Zakorzenienie
|
Z doświadczeń świeżo upieczonej mamy jak narazie
Hity - body wymiennie z kaftanikami - spiochy rozpinane na całej dlugości - pampersy Premium Care - niedrapki - u mnie sprawdziły się bo małej strasznie marzły rączki ![]() - żel do mycia, oliwka Babydream - podkłady do przewijania Babydream używane przeze mnie nawet w czasie pologu - czapeczki zawiązywane - bluza z kapturem na wyjścia na dwór - spodenki ciepłe jak wyżej - pieluchy tetrowe - ciuszki w rozmiarze 50 - 56 Neutralne - maść na pekajace brodawki których nie było ![]() - krem pielęgnacyjny nawilżający Bambino - Sudocrem - to działa wogóle ? - śpioszki nierozpinane Kity - chusteczki Dada - pełne parabenów świństwo od których wyskakują bolące bąble - straszne dziadostwo ale fakt że tanie :-( |
![]() ![]() |
![]() |
#2643 |
Zakorzenienie
|
Dziwnie twoje dziecko zareagowało, ja ich używam na mojej córce od urodzenia i bardzo sobie je chwalę. Dla nas tylko johnson&johnson były złe, zaowocowały uczuleniem.
#2644 |
Zadomowienie
|
A ja znowu lubię chusteczki johnsona, dada zresztą też- oprócz sensitiv, jakoś niezbyt ładnie pachną i takie obślizgłe są, ale za tą cenę...
|
![]() ![]() |
![]() |
#2645 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Za tę sama cenę masz babydream bez parabenów i badziewia. Co do sudocreamu wcześniej opisanego - my nie mieliśmy odparzenia nigdy z młodym i w sumie tylko na noc mu tyłek smaruje, ale ten sudocrem tez mi sie nie poodoba. Córka jak się odparzyła, to polecono mi linomag maść i jej tez teraz używamy. Uwazam, ze jest świetna. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2646 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a co do chusteczek to ja najbardziej lubie huggis pure, ale drogie są ![]()
![]() |
#2647 |
Zakorzenienie
|
Z chusteczek ja kocham hippa ale u nas sa drogie mąż mi przywozi z niemiec po 6 zeta za paczkę , ew penathena ale u nas jakoś ich nie widać w sklepach a jak sa też sa masakrycznie drogie .
![]() |
#2648 |
Zadomowienie
|
Babydream miałam różowe i dla mnie były za suche. Cóż, kwestia gustu...Huggies też są suche ale jakoś lepiej mi pasują, czasem są w promocji w tesco 2pak za niecałe 8 zł.
A co sądzicie o chusteczkach pampers? Często sa na nie promocje w kauflandzie i nie wiem czy warto- ostatnio był 4pak za 18 zł, ale nie chcę się męczyć jeśli są nie takie jak lubię, napiszcie czy suche czy wilgotne, do których innych podobne? A jaki polecacie krem z filtrem? ja zamówilam w aptece filt 50 Sanosan, kosztuje 20 zł za 75 ml, ziajka jest dobra? Edytowane przez Beata_Batumi Czas edycji: 2011-03-31 o 10:37 |
![]() ![]() |
![]() |
#2649 |
Zakorzenienie
|
ja polecam chusteczki cleanic kindi - z tego co pamiętam ok. 7 zł za paczkę w selgrosie, dodatkowo są promocje teraz 4 plus 2 paczki gratis w jumbo packach. w zależności od rodzaju sensitive, herbal czy coś tam inszego - ilość chusteczek w opakowaniu różni się.
są dobrze nawilżone, mają miły zapach wszystkie rodzaje i są relatywnie tanie. nivea dla mnie za suche, innych nie testowałam. kupiliśmy duży zapas w selgrosie. tam taniej niż na allegro. |
![]() ![]() |
![]() |
#2650 |
Zakorzenienie
Lokalizacja: "Na peryferiach miasta, gdzie asfalt trawą zarasta..."
|
ja lubię chusteczki pampersa i J&J są miękkie i mają dobre sklady .. kupuje je na zmianę..
|
![]() ![]() |
![]() |
#2651 |
Zakorzenienie
|
ja tez lubię chusteczki pampers sensitive, próbowałam innych ale jakoś te mi najbardziej odpowiadają, zarówno zapach jak i miękkość, są mocno nawilżone ale w razie czego dupcię delikatnie osuszam wacikiem
![]() |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#2652 |
Wtajemniczenie
|
Beatko - ja polecam krem z filtrem z beabydream z rossmana, filtr 50, prosty skład i cena - mniej niż 10 zł. to bedzie nasz już 3 sezon z tym kremikiem i jest super
![]()
#2653 |
Zakorzenienie
|
![]()
Co do chusteczek to nam jeszcze pasowały "bobino"
![]() Te z rossmana miałam i wg mnie są beznadziejne.
#2654 |
Zakorzenienie
|
dobrze, że o tym napisałaś bo ja też poszukuję kremu dla dziecka na słońce, widziałam nivea ale kosztuje 20 zł! a ten z rossmana może używać 5 miesięczne dziecko?
|
![]() ![]() |
![]() |
#2655 |
Zakorzenienie
|
Dobrze wiedziec o tym kremie ciekawe jak się na zagranicznym ukropie sprawdza bo czasem kremy z naszego klimatu się nie nadają na tropiki ( coś tam innego jest w składach )
Ja w tamtym roku miałam biodermy 50tke ale za 250 ml ( mleczko w sprayu ) zapłaciłam ok 70zł
![]() |
#2656 |
Konto usunięte
|
Klarissa, a nie BOBINI czasem?
|
![]() ![]() |
![]() |
#2657 |
Rozeznanie
|
ja sobie chwale chusteczki babydream i krem na słonce tez mam z babydream i w ogole aktualnie mam tylko kosmetyki babydreama
co do ubran to polecam pajacyki i body od urodzenia, zatrzaski to dla mnie kwetsia wprawy ![]() nawet teraz dla duzego 8-miesieczniaka szukam w lumpkach z uporem maniaka pajaców (na noc), ale brak w tym rozmiarze bluzy z kapturem - polecam ale najlepiej sprawdzaja sie na spacer własnie serdaczek/ sweterek typu kamizelka - zawsze mozna dziecku załozyc zeby cieplej było
![]() |
#2658 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
#2659 | |
Rozeznanie
|
ja lubię i używam pampers sensitive, są wilgotne, ale nie jakos strasznie, choć jak nie mam czasu czekać, aż tyłek wyschnie, to wycieram
bobini sensitive też są fajne Cytat:
natomiast niebieski żel do mycia 3w1 jest super bardzo polecam krem nivea s.o.s - gęsty, tłuściutki, ale idealny na podrażnienia, przesuszoną skórę (zarówna dla dziecka, jak i dla dorosłych, my z mężem używamy jak trzeba) |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2660 |
Wtajemniczenie
|
ten krem z rossmana ma filtr mineralny, moja córcia miała 4 misiące jak zaczełam ja nim smarować.
#2661 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2662 |
Zakorzenienie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;26084412]Klarissa, a nie BOBINI czasem?[/QUOTE]A chyba masz rację, że bobini
![]() Takie z zamykanym okienkiem w każdym razie.
#2663 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2664 |
Konto usunięte
|
https://www.tchibo.pl/Koszula-nocna-p200000292.html koszula dla tych co nie lubią piesków, kwiatków i motyli
i bluzki do karmienia https://www.tchibo.pl/-t400004177.html#kat1 ciążówki, dla tych co lubią róże i lila https://www.tchibo.pl/Koszulka-z-wis...200004890.html https://www.tchibo.pl/Koszulka-ciazo...200005917.html też nie mój kolor https://www.tchibo.pl/Tunika-bialo-t...200005229.html turkus blady |
![]() ![]() |
![]() |
#2665 |
Zakorzenienie
|
[1=749d3470e67da5a340716cf 11c99d98c9d41692a_5eab587 331573;26196872]https://www.tchibo.pl/Koszula-nocna-p200000292.html koszula dla tych co nie lubią piesków, kwiatków i motyli
i bluzki do karmienia https://www.tchibo.pl/-t400004177.html#kat1 ciążówki, dla tych co lubią róże i lila https://www.tchibo.pl/Koszulka-z-wis...200004890.html https://www.tchibo.pl/Koszulka-ciazo...200005917.html też nie mój kolor https://www.tchibo.pl/Tunika-bialo-t...200005229.html turkus blady[/QUOTE]Ja oglądałam jeszcze będąc w ciąży te rzeczy na żywo i jakoś nieszczególnie mi się podobały, wg mnie cena zupełnie nieadekwatna do jakości. Co z tego, że materiał (bawełna) jest w miarę dobry, jeśli często są krzywo uszyte, krzywo leżą itd.
#2666 |
Zakorzenienie
|
mamą jestem niedlugo, ale juz mam kilka hitów i kitów
hity -pieluszki tetrowe i flanelowe-na ulewanie, podcieranie buzi, do owiniecie po kąpieli, zanim sie wsadzi w ręcznik -duża ilość śpiochów i bodziaków-kupowałam za grosze na alle, dzięki temu nie muszę non stop prania wstawiać -smoczki uspokajające-najlepiej kilka sztuk, w razie, kiedy któryś upadnie czy coś, to zawsze jest w pogotowiu następny czysty -laktator elektryczny Medela mini electric-niezastąpiony przy nawale, problemach z laktacja czy brodawkami -podkłady higieniczne seni-na przewijak -rożek, a lepiej dwa, w razie zabrudzenia któregoś -oilatum -pampersy new baby kity -wkładki laktacyjne Bella- tragicznie przeciekają, sztywne, szorstkie, przylepiec nie trzyma -laktator ręczny Tommy Tippee-jesli nie ma się zwisającego biustu, to trzeba odciągać w mocnym pochyleniu do przodu, żeby nie wyciekało, poza tym odciąganie jest bardzo męczące -Pampersy premium care-przeciekaja, bo z tylu nie maja tego wkładu absorpcyjnego
#2667 |
Przyczajenie
|
A ja wam powiem, że jestem bardzo zadowolona z baldachimu nad łóżeczkiem. Moja córcia ma go od samego początku i wprost go uwielbia, mamy go przypiętego do tego dłuższego boku lóżeczka i jak idzie spać to przysłaniamy tylko z jednej strony, nad jej główką. Zawsze z zaciekawieniem na niego patrzy, a jak leży w lóżeczku to upomina sie żeby jej przysłonić :P ona w ogole uwielbia wszystkie firanki :P
karuzelka to rewelacja, dostaliśmy fischer price, zawsze przy niej zasypia ![]() polecam pampersy (wszystkie sa super), nie przeciekają i dobrze leżą, za to pieluszki happy - nigdy więcej ich nie kupie, happy z numerem 3 są chyba jakoś od 5 lub 6 kilo do 9, przy czym kupiłam je małej jak ważyła już 6 kilo a ubrała je dopiero ostatnio a waży już ponad 7 bo były za duże!! przeciekają, maja beznadziejne zapięcia ;/ nie polecam buteli aventu też sie nie sprawdzają, Maja piła przez pierwsze 6 miesięcy bebilon comfort (to mleko jest gęstsze niż normalne) i nie chciało lecieć nawet przez największy smoczek, LOVI natomiast sprawdza sie super, można potem zrobic kubek niekapek ![]() nie polecam też podkładek do kąpieli, jak dziecko sie wierci to sie nie sprawdza ochraniacze na łóżeczko- super! szczegolnie jak dziecko lubi spać 'na szczebelkach' prawie tak jak moja córka :P wózki wielofunkcyjne - my mamy 3funkcyjny z pompowanymi kołami, w zimie sprawdził sie super! pokona każdy teren i można go prowadzić jedną ręką - sam jedzie ![]() leżaczek-bujaczek bright stars i fisher price - ten drugi mieliśmy używany (taki zwykły bujaczek) sprawdził sie jak była malutka, potem od około 3 miesiąca używaliśmy bright stars taki już solidniejszy i super sie sprawdził, szczególnie wibracje które mała uwielbiała ![]() ![]() jak sobie jeszcze coś przypomne to napisze ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2668 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja go uzywalam prawie pol roku, o moich piersiach w czasie karmienia na pewno nie mozna powiedziec, ze byly obwisle. Zwlaszcza w czasie nawalu. Laktator spisal sie idealnie, sciagniecie 120ml mleka z jednej piersi zajmowalo mi nim 10 minut i nie bylo to meczace. Tyle ze mojej strony o laktatorze. A co do TT w ogole, to tylko wkladki mi sie nie sprawdzily-za grube to to. Pozdrawiam.
![]() |
#2669 |
Zakorzenienie
|
Nie no, ja rodziłam dokładnie 17 dni temu
![]() nie napisałam o obwisłym biuście, tylko zwisającym, mój jest taki jakby przylepiony do klatki piersiowej, jak przekrojone cytrynki ![]()
#2670 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:23.