![]() |
#2701 | |||
Konto usunięte
|
Dot.: Polecamy - odradzamy :)
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
[1=749d3470e67da5a340716cf 11c99d98c9d41692a_5eab587 331573;26454907][/B] ja w koncu wstalam i podpaske zmienilam (na sali) - poszli goscie[/QUOTE] Ja się dziwię że ci nikt awantury nie zrobił, pojechałaś z takim chamstwem że szok. |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#2702 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
W szpitalu, w którym leżałam, nie mógł przebywać nikt z rodziny, nawet maz - była tylko 1 godzina odwiedzin dziennie w ciagu dnia. Ja miałam oosbny pokój i do mnie mógł przychodzic kto chciał, do wspólnych sal, nie było wstępu. ---------- Dopisano o 23:11 ---------- Poprzedni post napisano o 23:10 ---------- [1=749d3470e67da5a340716cf 11c99d98c9d41692a_5eab587 331573;26454907][/B] ja w koncu wstalam i podpaske zmienilam (na sali) - poszli goscie[/QUOTE] nie mogłaś po rpostu powiedzieć, że ci ich odwiedziny przeszkadzają? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2703 | ||
Zakorzenienie
Lokalizacja: "Na peryferiach miasta, gdzie asfalt trawą zarasta..."
|
Cytat:
![]() Cytat:
ja np teściom mówiłam ze mają codziennie nie przyłazić to ze w ogóle raz przyszli to dla mnie za duzo bylo ![]() więc jak czasem do rodziny nie dociera to co dopiero obcym tłumaczyć?? w niektórych szpitalach gdzie są sale kilkuosobowe są tak zwane sale odwiedzin gdzie przychodzą goście i mama z dzidziusiem i tam se siedzą i gadają..i dzięki temu goście nie szwędają się po salach chorych.. tez spoko rozwiązanie bo jak nie chce ci się z kimś siedzieć to zabierasz bobasa i wracasz do siebie ![]() Edytowane przez scorpionec Czas edycji: 2011-04-20 o 06:34 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2704 |
Zadomowienie
|
U nas na szczęście na trzyosobowej sali były zasłonki, także mama mogła całkowicie odseparować się od innej mamy i jej gości (no wizualnie przynajmniej
![]() Moja rodzina normalna-odwiedzili mnie jak Mała miała 2 tyg, poza moją mamą, która tydzień po porodzie mi pomagała.
Kiedy podchodzę do dziecka, wzbudza ono we mnie dwa rodzaje uczuć: czułość wobec tego, kim jest i szacunek dla tego, kim może się stać. Maryniu ![]() Niania Ogg zwykle kładła się spać wcześnie. W końcu miała już swoje lata. Czasami szła do łóżka nawet o szóstej rano. |
![]() ![]() |
![]() |
#2705 |
Zadomowienie
|
Po porodzie spędziłam w szpitalu 2 tygodnie. W tym czasie odwiedzal mnie mąż, dwa razy była też teściowa - po to żeby zostać z synkiem na sali, ja w tym czasie mogłam spędzić trochę czasu z 2,5 ltenią córką, która nie mogła wejść na oddział. Dla mnie najcięższym przeżyciem okołoporodowym była tęsknota za starszą córką. No ale nie o tym temat ;P
Numer z podpaska - jak dla mnie troche poniżej poziomu. |
![]() ![]() |
![]() |
#2706 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2707 |
Zakorzenienie
|
Ja mam nadzieję,że rodzinka zachowa się normalnie i nie bedą mnie odwiedzać w szpitalu. W domu tez nie za szybko.
Co to kurcze w ogóle za moda ![]() Po porodzie chce miec przy sobie tylko TZ - w czasie nieograniczonym.
#2708 |
Wtajemniczenie
|
w naszym szpitalu wlaśnie jest sala odwiedzin i tam mozna sobie usiąść z rodzinką,
tez bardzo tęskniłam za starszą córcią, ale nie było mnie tylko 6 dni a ona była przeszczęsnliwa bo miała tatusia non stop tylko dla siebie, troche przykro mi był0 ..... nie wiem czu wy tez to zauważyłyście ale jak leżałam na 4 osobowej sali to inne kobiety rzadko kożystaly z łazienki, nie mówię tu o wc, ale np, mycie się rano i wieczorem, nakładanie kremu, balsamu do ciała, upinanie włosów, ja wiem że to szpital ale chyba jakieś podstawy higieny są, albo mi się tylko takie współlokatorki trafiły ![]()
#2709 | ||
Zakorzenienie
Lokalizacja: "Na peryferiach miasta, gdzie asfalt trawą zarasta..."
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() choć do teściów pewnie i tak znowu nie dotrze ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2710 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, a ja wrócę do tematu wątku
![]() ![]() O tu: https://wizaz.pl/najlepsze-dla-dzieci/index.php
#2711 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Niestety w praktyce to będzie chyba tak,ze te osoby,które maja na tyle taktu i rozumu,zeby nie pchać sie do szpitala i tak by tego nie zrobiły,a te,które tego taktu nie mają oleją moją prośbę,no bo jak to ,"dzidziusia nie zobaczyc? " ![]()
![]() |
#2712 |
Zakorzenienie
|
Tez uważam, ze powinny byc jakies sale do odwiedzin. Leżąc na ginekologi zawsze wychodziłam z mężem na korytarz. Bo ja sama tez czuje się skrępowana. Moi teście na pewno nie przyjadą. Ale tez koleżanką powiedziałam, ze raczej nie chce zeby mnie w szpitalu odwiedzali, bo nie bardzo chce zeby mnie ktoś tak oglądał. Licze tylko, ze mama mnie odwiedzi(ale ta znow nie lubi do szpitala chodzić
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2713 | |
Konto usunięte
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;26462556]Ja się dziwię że ci nikt awantury nie zrobił, pojechałaś z takim chamstwem że szok.[/QUOTE]
oczywiście, że powinni zrobić awanturę, przyszli w końcu na miłą pogawędkę a tam jakaś ollencja leży bez majtek i przecieka ---------- Dopisano o 20:13 ---------- Poprzedni post napisano o 20:08 ---------- Cytat:
salowa prosiła o opuszczenie sali, bo dopuszcza się tylko dwóch odwiedzających, nie dotarło Edytowane przez 749d3470e67da5a340716cf11c99d98c9d41692a_5eab587331573 Czas edycji: 2011-04-20 o 19:16 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2714 |
Zakorzenienie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;26462556]Ja się dziwię że ci nikt awantury nie zrobił, pojechałaś z takim chamstwem że szok.[/QUOTE]Szaja, a mnie to nie dziwi, że Ollencja tak zrobiła
![]() ![]() W takich przypadkach trzeba schować wstyd do kieszeni i jakoś zaradzić sytuacji. Dlatego uważam, że odwiedziny tylko na korytarzu, nigdy w pokoju ![]() [1=749d3470e67da5a340716cf 11c99d98c9d41692a_5eab587 331573;26461160]tylko ja po trzecim cięciu nie byłam w stanie zwlec się z łóżka jak się wreszcie zwlekłam to kolejny raz mi dziecko obudzili[/QUOTE]Ollencja, naprawdę współczuję, bo jak ja widziałam tą bidulę po pierwszym CC to nie wyobrażam sobie jak mogłaś się czuć po trzecim ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2715 |
Konto usunięte
|
Seona, a mnie jednak dziwi - bo to nie salowa powinna powiedzieć o opuszczeniu sali, a może lekarz? pielęgniarka? no umówmy się, salowa to ładne określenie sprzątaczki. Ja bym po prostu zrobiła poruchawę.
|
![]() ![]() |
![]() |
#2716 |
Zakorzenienie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;26521723]Seona, a mnie jednak dziwi - bo to nie salowa powinna powiedzieć o opuszczeniu sali, a może lekarz? pielęgniarka? no umówmy się, salowa to ładne określenie sprzątaczki. Ja bym po prostu zrobiła poruchawę.[/QUOTE]To zależy od szpitala czy położne/salowe zajmują się pacjentkami/salami czy "nie wchodzą w paradę". Oczywiście, że powinna pielęgniarka wejść i wyprosić na korytarz, ale skoro nikt nie przyszedł, Ollencja prosiła a towarzystwo miało wszystko w d... i nawet koleżanki z sali (zero empatii, nie rozumiem tego!!!!!)to co miała bidna zrobić?
Koleżanka mi opowiadała, która rodziła w innym szpitalu, że u niej przez 3 doby to pielęgniarka była tylko wtedy gdy roznoszone było jedzenie!!! Nawet nie wiem czy to są pielęgniarki czy salowe czy zwykłe jakieś pomoce kuchenne? Jak potrzebowała pomocy, to trzeba było wstać i wyjść do dyżurki. Pacjentki pozostawione były same sobie, tylko na obchodzie ktoś zaglądał. U mnie co chwilę jakaś pielęgniarka zaglądała, zachęcała do karmienia piersią, pokazywała jak przystawiać, brały dzieci do kąpieli, przynosiły świeże podkłady, zabierały stare, co chwila zabierały ciuszki z kosza itp. Co chwilę jakaś była i w sumie nie było kiedy zaprosić rodziny i wszyscy (z innych sal) wychodzili na korytarz do swoich gości. |
![]() ![]() |
![]() |
#2717 |
Konto usunięte
|
Reasumując, jeśli pacjenci w PL ciągle będą trzymali gęby na kłódkę, to dalej tak będzie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2718 | |
Zakorzenienie
|
kity:
nakladki silikonowe - mały w ogole nie chcial ssac pieluchy z rossmana termoopakowania do butelek, na wynos biore goraca wode w termosiku chusteczki wickies i babydream - za suche chusteczki kindi - wyłażą po 2 albo i wiecej z paczki spioszki i pajacyki nierozpinane w kroku emolium - po 2 dniach stosowania łuszcząca się skóra znow sie pojawila i wrocilismy do oilatum niania - na razie użyłam raz [bedac w pokoju obok], i tak slysze malego z kuchni Cytat:
nigdy nie mialam potrzeby uzywania ceratek do lozeczka - malemu nigdy nie przecieklo nic [99% uzywanych pieluch to pampersy] co do kapania - mlody nigdy nie jest az tak mokry zeby nie dalo sie go 1 recznikiem wytrzec,
![]() |
#2719 |
Konto usunięte
|
ALeż kilka ręczników miewa się zazwyczaj dla dziecka na zmianę po prostu, a nie do równoczesnego wycierania
![]() KIT, a może po prostu u nas się nie sprawdziło? skarpeteczki ze skórzaną podeszwą - zjeżdżają ze stopy dziecka, tym samym nie spełniając swej roli ![]() |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#2720 |
Zadomowienie
|
My mamy tych skarpet 3 pary i nie zjeżdzaja nam.
|
![]() ![]() |
![]() |
#2721 |
Zakorzenienie
|
moja miala, nie zdaly nie egazminu
za to hitem sa te grube z kropkami pod spodem ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2722 |
Zakorzenienie
|
Mamy biedronkowe z niedawnej promocji. Nie zjeżdżają.
#2723 |
Zakorzenienie
|
Robiłam świąteczne porządki w zeszłym tygodniu i tak mi się przypomniało
![]() ![]()
#2724 |
BAN stały
|
Moje maluchy są co prawda już "wiekowe" (5 i 3,5 roku), ale z doświadczenia mogę powiedzieć, że jednym z najgorszych zakupów był rożek - maluch szybko wyrasta i nie na wiele się przydaje (chyba, że przewidzi się wykorzystanie jako kocyk dla lalek
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2725 |
Zadomowienie
|
To widzisz, mi sie rożek przydał przy pierwszym dziecku - i to bardzo, bardzo... A przy młodszym, odszyłam te rzepy i słuzył jako kocyk, bo młody chcoiał strasznie wierzgac. .....
|
![]() ![]() |
![]() |
#2726 |
Zakorzenienie
|
my mamy 2 rozki, uzywane do miesiaca jako rozek [mezowi latwiej bylo trzymac mlodego przy karmieniu], a teraz nakladam na nie poszewki z poduszek i sluza jako kołderka
pojemniki na suche mleko - mam z TT, fakt sa ciut male, ale na razie 5 miarek sie miesci jeszcze, i szósta tez wejdzie mysle nie najgorszy jest tez bujaczek bright star, dziecko przy poruszaniu samo wprawia je w ruch.. wada: jest tylko do 9 kilo, a mlody ma juz ponad 7 [3mies] - dlugo nam nie posluzy [lezaczek byl prezentem]
Edytowane przez LadySith Czas edycji: 2011-04-26 o 07:50 |
![]() ![]() |
![]() |
#2727 | ||
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() ![]() lżejsze niż szklane i nietłukące. ![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 10:09 ---------- Poprzedni post napisano o 10:04 ---------- LadySith, teraz dopiero zauważyłam, że jesteś pierwszą wizażanką z tak bliska, ![]() ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2728 |
Zakorzenienie
|
Fakt, że z rożka korzysta się krótko, ale moim zdaniem warto nawet jeśli służy tylko 3 pierwsze tygodnie życia. Świerzo urodzony maluch nie lubi czuć luzu
![]()
#2729 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2730 |
BAN stały
|
[1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;26540279]ja używam pojemników na mocz
![]() ![]() lżejsze niż szklane i nietłukące.[/QUOTE] Ja na wyjazdy, takie krótsze, wsypywałam mleko czy kaszkę do butelek. Do torby wrzucałam też termos z wodą w odpowiedniej temperaturze i się sprawdzało. Co prawda trzeba było zabrać ze sobą czasami dwie butelki, ale przecież i tak w podróży raczej nie ma najczęściej gdzie ich dokładnie umyć ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:12.