![]() |
#2761 | ||
Zakorzenienie
|
Dot.: Polecamy - odradzamy :)
Cytat:
Są tak dziwnie skonstruowane, że ten plastik u góry i na dole cążek jest przyklejony w dziwny sposób, tworzy lukę między nim a metalem - tam włazi pazurek, gdy chcemy obcinać na czuja, a z miękkim, ledwie widocznym paznokciem inaczej się nie da jak na czuja. Męczyłam się z nim dwa miesiące i przeszłam na nasz duży obcinacz. Cytat:
Ja miałam miękką TT ze sztucznego włosia i była fajna. |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2762 | |
szeryfcio
|
Cytat:
![]()
![]() |
#2763 |
Zakorzenienie
|
ja miałam (mam) taki zestaw http://szokcen.pl/10-zestaw-pielegna...grooming-kit/- to był bardzo dobry zakup, choc mógłby być tańszy (coś około 50zł zapłaciłam) ale wszystko z niego się sprawdziło (no dobra - pilniczki nie specjalnie
![]()
#2764 |
Raczkowanie
|
Ja polecam BabyOno - niezbyt drogi i sprawdza się (na początku używałam obcinacza, teraz częściej nożyczki). TT nie znam
|
![]() ![]() |
![]() |
#2765 |
Zakorzenienie
|
Dziękuję wszystkim
![]()
#2766 |
Zakorzenienie
|
Wpadłam coś polecić, moje nowe odkrycie. Z resztą pani w aptece powiedziała, że to nowość.
Syrop przeciwgorączkowy/przeciwbólowy ratiopharmu BUFENIK (ibuprofen). polecam go z tego względu, że przykładowo, dla mojej niespełna 4 latki jednorazowa dawka to 2,5 ml (nurofenu wypada 3x po 7,5 ml! dla nas nie do przejścia). Mniejsza dawka to duży plus. Jest też wersja(stężenie) dla niemowląt.
#2767 |
Zakorzenienie
|
Ja polecam zabezpieczenia z Baby Ono - do kontaktu i na drzwi szafek. Przerobiliśmy różne, te okazały się być najlepsze i najtrwalsze.
![]() Edytowane przez kropka75 Czas edycji: 2011-05-13 o 08:05 |
![]() ![]() |
![]() |
#2768 |
Zakorzenienie
|
Natomiast odradzam gorąco dwa poniższe:
1) zabezpieczenie na rzep - mnie tydzień zajęło wymyślenie jak zabezpieczyć jedną szafkę, z dziwnymi drzwiami; synowi dwie minuty zajęło obczajenie jak to odpiąć; 2) jak wyżej... rzep zmieniałam na takie; zwalczył je w kwadrans; ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2769 |
Zakorzenienie
|
Ja zabezpieczenia kupuję w ikea sa fajne do szuflad montuje się je od środka i nie widać że są zabezpieczone do szafek narożnych mam , spowalniacze do drzwi zakłada się pod drzwi dziecko sobie rąk nie przytrzaśnie i do kontaktów . Wszystkie się sprawdziły i synek nie dał im rady , bo Ola nie grzebie raczej a do szafek z dwoma uchwytami mam z canpola też nie zniszczalne a dziecko nie otworzy
#2770 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#2771 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Niezłą masz kotę. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2772 |
Zakorzenienie
|
Powinnam ja zatrudnic jako testera zabezpieczen dla dzieci
![]()
#2773 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2774 |
Zakorzenienie
|
a jaki płyn do prania? lovela, jelp, persil sensitive???
|
![]() ![]() |
![]() |
#2775 |
Konto usunięte
|
ja od początku prałam w zwykłym proszku Persil
![]() Wyszłam z założenia, że jeśli coś dzidkowi będzie sie działo, to wtedy zmienię na proszek 'dzieciowy". ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2776 |
Zakorzenienie
|
Ja wyprałam wszystkie ciuszki w Loveli, po czym w szpitalu okazało się, że synek ma bardzo wrażliwą skórę i trzeba było wszystko prać w płatkach mydlanych. Trwało to chyba ze 2-3 miesiące - już nie pamiętam
![]()
#2777 |
Zakorzenienie
|
ja piore w dzidziusiu- jeszcze jednej paczki nie zuzylam, a malazaraz skonczy 5mcy, ale piore co 2tyg bo ma tyle ciuchow
|
![]() ![]() |
![]() |
#2778 |
Zadomowienie
|
Ja też piorę w dzidziusiu- Lila ma 6,5 mies i mam połowę 2 opakowania, mam też płyn do ręcznego. Jak proszek się skończy to będę prac w normalnym, może sensitive bo widzę że nic się nie dzieje jak czasem ją wytrę naszym ręcznikiem.
MAM SPOSÓB NA PLAMY Z MARCHEWKI- NAWET TAKIE STARE, "ROZLANE"- WRZUCAMY CIUCH DO GARNAKA I GOTUJEMY Z PROSZKIEM DO PRAIA, CZAS = TRZEBA PATRZEĆ. Zrobiłam tak z 2 sliniakami i 1 bluzką kolorową na razie. |
![]() ![]() |
![]() |
#2779 |
Zakorzenienie
|
ja do tej pory prałam w mleczku Lovela color i nic córce nie jest. Teraz zmieniłam na proszek. Moja alergolog poleciła mi proszek jelp i powiedziała, że proszki są lepsze od mleczek lub płynów do prania, nie poleca też żadnych płynów do płukania. Oczywiście ubranka należy dwukrotnie wypłukać.
|
![]() ![]() |
![]() |
#2780 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja nie używam płynów do płukania. Przy drugim płukaniu dodaję kilka kropel olejku lawendowego.
![]() |
#2781 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() podobno do płynów dodaje się jakieś związki, które powodują, że mają one właśnie konsystencję płynu i nie są one przyjazne dla skóry (oczywiście w przypadku osób, które mają problemy skórne lub mogą je mieć wywołane takim specyfikiem bo są np. w grupie ryzyka) płyny podobno bardziej uczulają niż proszek. Tak samo jest w przypadku mydła, kostka lepsza niż mydło w płynie. W szpitalu po cc polecali mi aby ranę myć szarym mydłem ale właśnie w kostce nie w płynie. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2782 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() płynu do płukania używam od początku- Persil, ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2783 |
Zakorzenienie
|
ja też słyszałam że płyny lepiej sie wypłukują
![]() stosuje dzidziuś i płyn do płukania lenor sensitive
![]() |
#2784 |
Zadomowienie
|
My pierzemy w żelu Persil. Sporadycznie używam płynu do płukania (raczej nie do dzieciowych). Płukam dwukrotnie tylko jak z ubrankami są pieluchy.
|
![]() ![]() |
![]() |
#2785 |
Zakorzenienie
|
tak jak napisałam wcześniej, ja się na tym nie znam, jedynie powtarzam opinię specjalisty alergologa, który przeprowadzał badania kliniczne
![]() znalazłam jednak w sieci odpowiedź czemu akurat proszek jelp, otóż podobno jako jedyny proszek do prania dla dzieci nie zawiera związków chemicznych - fosforanów. |
![]() ![]() |
![]() |
#2786 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Zdaniem alergologa, pulmunologa i pediatry, specjalisty od AZS, dr Grzesiak - zawsze lepsze płyny, bo nie zalegają w fałdach, zakładkach ubrania, mniejsze ryzyko nie wypłukania ich. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2787 |
Zakorzenienie
|
jakoś wyczuwam w twoim poście nutkę kpiny i niedowierzania
![]() nie wiem czy sama czy z innymi lekarzami ![]() Pani ta pracowała w Centrum Zdrowia Dziecka w Międzylesiu i przeprowadzała badania kliniczne na noworodkach i niemowlętach. Ile tych badań było i czego dokładnie dotyczyły nie wiem, nie pytałam. Pani nazywa się Barbara Sieradzka jest alergologiem, pediatrą i specjalistą chorób płuc. Możesz sobie poczytać o niej w internecie. Ja do niej chodzę prywatnie ze swoją córeczką i jestem bardzo zadowolona, jest bardzo ciepłą osobą, ma niesamowite podejście do dzieci, ogląda je od stóp do głowy, rodzicom wszystko dokładnie tłumaczy i zapisuje w książeczce zdrowia. |
![]() ![]() |
![]() |
#2788 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Drążyłam temat dla mojego ex szefa (profesora, ordynatora w szpitalu klinicznym) kiedyś i wiem, że zrobienie jakichkolwiek badań klinicznych na dzieciach wymaga boskiej pomocy niemalże. ![]() Ale mniejsza z tym. Jeśli są to badania oficjalne, jako posiadacz AZS chętnie się z nimi zapoznam, bo powinny być opublikowane. Jeśli masz więcej danych (link? książka? artykuł?) to podaj, bo na razie mamy słowo wybitnego specjalisty na przeciw słowa wybitnego specjalisty. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2789 |
Raczkowanie
|
Hej! Jestem nowa i dopiero jestem w ciąży, więc... Nie mam doświadczenia i rad
![]() Szukałam właśnie stronek na facebooku, gdzie tak jak na wizażu można wiele wyczytać i polecam! Jestem tego całkiem sporo i wiele konkursów, gdzie można wygrać czy to gadżety dla dziecka czy jakaś wizytę u fryzjera czy masażsty dla nas ![]() To na razie jedyna rzecz, którą moge polecić ![]() Codziennie będę starała się coś wybierać ![]() http://www.facebook.com/pages/Super-...03686823005867 Super mama, bo każda z nas chciałaby nią być ![]() Widać, że dopiero startują, ale... Dobrze się zapowiada . A Wy znacie jakieś fajne profile?
#2790 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:35.