![]() |
#2911 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Polecamy - odradzamy :)
Ja mam Tymona II z firmy Jardrew i jestem zadowolona, łóżeczko jest ładne, dokładnie wykończone, szuflada chodzi b. dobrze.
#2912 | |
szeryfcio
|
Cytat:
![]() ![]() ...a wątek czytałam caluśki ![]()
Cosmesfera Edytowane przez sheryl Czas edycji: 2011-06-08 o 22:00 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2913 |
Zakorzenienie
|
Dzięki dziewczyny!
Ale z tymi opiniami to jest taka karuzela, że naprawdę można zgłupieć. Na tym wątku akurat jest dużo krytyki i pod adresem Klupsia i Drewexu. Ale np. na Ceneo ludzie się zachwycają Klupsiami. Na większości forów zresztą też. W sklepach tez najlepiej się sprzedają te firmy. W sumie logiczne - są najtańsze. A ludzie kierują się ceną, nie jakością. Uważają że jak coś jest tanie i da radę ustać na podłodze, to już jest ok. I polecają mimo wad w wykończeniu, niedoróbek itp. Ale właśnie przez to że na niej jest taki popyt, to te sklepy nie sprzedają w zasadzie nic innego ![]() Ale mam zagwostkę z tymi łóżeczkami. Teraz natknęłam się na ładne łóżeczka Bajanexu i Pacygna, ale nigdzie nie mogę znaleźć opinii o nich, ani nie ma szans żeby gdzieś je na żywo obejrzeć ![]()
#2914 |
Zakorzenienie
|
Brumek, jeżeli masz kasę, to kup bellamy. w świecie dziecka na towarowej jest jedno łóżeczko i to kombo /łóżko z przewijakiem, super sprawa, ale małe 120x60/. my kupiliśmy w ciemno nasz zestaw bazując na wyglądzie tego kombo i się nie zawiedliśmy. mi bardzo zależało na dobrej jakości i dlatego wybraliśmy bellamy, to polska firma eksportowa. zapłaciliśmy za łóżko-tapczanik razem z komodą i przewijakiem około 1500 zł/w tym rabat/. tapczanik posłuży do 3 lat, szczeble pokryte nakładkami, łóżko bardzo stabilne i śliczny kolor kremowy. potem tylko zdejmę przewijak i zostanie sama komoda. poza tym, ja te meble kupiłabym nawet używane, są tak dobrej jakości. swojego czasu widziałam na allegro za 500 zł cały zestaw. ale rzadko bywa taka okazja, bo też rzadko kto kupuje bellamy. najczęściej wszyscy kupują ikeę i wyrzucają po roku. tych mebli nie da się skręcić drugi raz, bo dziury na śruby jakoś się zużywają.
drewex i klupś wg mnie to tandeta straszna i z tego co pamiętam ich komoda kosztowała 600 zł, więc mieliśmy różnicę 1000 a 1500, tak szacunkowo, a przynajmniej wiem, że to łóżko będzie tapczanem i łóżko mi się nie rozwali, nie rozklekocze, ani nic. potem odsprzedam i 500 zł wróci do kasy. taki mam plan ![]() także wszystko kwestia ceny, najczęściej zachwalane są tańsze łóżeczka, bo wiadomo, one tylko na 3 lata. ludzie nie inwestują w tego typu meble na krótki czas, ale mi zależało na stabilnym łóżku i wydaje mi się, że to była dobra opcja. ja jestem zachwycona. nie ma żadnej wady w ich meblach. żałuję tylko właśnie, że one są tak mało dostępne te meble, bo na wystawach w wawie, to tylko jedno łóżko znalazłam. a'propos, jak ktoś wyjeżdża nad morze z maluchem, to polecam samoroskładający się namiot dla dziecka 110 x 140 cm , firma na quechua, czy coś takiego. normalnie wyjęłam z futerału i sam się rozłożył. super. jak ktoś może podzielić się radą, co zabrać na taki wyjazd nad morze z 6-miesięcznym dzieckiem, byłabym wdzięczna. ja zaplanowałam łóżko turystyczne, namiot, mata z zabawkami, śliniaki jednorazowe, słoiki, dwie butelki, apteczka - panadol i krople do oczu. krem z filtrem. moskitiera, folia do wózka. czapka z daszkiem. parasolka do wózka. a'propos kupujcie parasolki od razu do kompletu, bo później bardzo długo się czeka na odpowiedni kolor, są braki u dystrybutorów. no i co jeszcze.. nie wiem właśnie. chciałam kupić wodę dla niemowląt, ale gerber wycofał. czy ktoś zna wodę bez gotowania? jest humana, ale 6 zł za butelkę. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2915 | ||
szeryfcio
|
Cytat:
![]() Myślę, że tak. Że to jest klucz do zagadki. Co do opinii, jak widać po tym forum, na temat jednego i tego samego produktu potrafią być sprzeczne ![]() Ja na przykład zupełnie nie polecam tak często tu polecanego Sudocremu. Tragicznie pogorszył skórę mojego dziecka. Później dowiedziałam się, że to mocny krem z cynkiem, wysuszający i nie nadaje się do codziennie pielęgnacji. Bardziej do tego nadają się tłuste kremy typu Alantan+, Linomag, Bepanthen. No, w każdym bądź razie pupa mojego dziecka zdecydowanie wolała kremy na bazie lanoliny, a nie cynku ![]() ![]() ---------- Dopisano o 00:08 ---------- Poprzedni post napisano Wczoraj o 23:48 ---------- Cytat:
... no właśnie, gerber znowu coś wycofał .... ![]() ![]() ![]() I nie wierzę już w te certyfikaty i napisy "dla dzieci:, dla niemowląt", itd... to nie zawsze oznacza, że te produkty są lepsze od tych, które tych etykietek nie mają i że one jako jedyne nadają się dla naszych dzieci ![]() .... marketing.... marketing.... marketing.... ![]()
Cosmesfera Edytowane przez sheryl Czas edycji: 2011-06-08 o 23:17 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2916 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
![]() |
#2917 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Linomagu używaliśmy na samym początku, ale okazało się, że synek uczulony jest na lanolinę (po sudocremie też go wysypywało, ale linomag ma jej najwięcej). Dopiero teraz można stosować sporadycznie kremów z lanoliną w składzie.
![]() |
#2918 |
Zakorzenienie
|
Ja mam łóżeczko z ikei za 99zł. Jedyna jego wada to brak wyciąganych szczebli. Takie samo łóżeczko ma znajoma i służy już 4 dziecku.
#2919 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
a'propos nestle, które jest właścicielem gerbera i bobofruta, to nie dość że szkło w słoikach, mleko nestle w Chinach spowodowało śmierć dzieci, parówkowe mięso w słoikach i jeszcze wycofywana woda. śmiałam gdy teściowa mówiła o słoikach, ale po zapoznaniu się z etykietą, sama narobiłam weków i taniej i bez cukru. co do żywca, to właśnie lipa, mają certyfikat imid, ale ponoć to jedna z bardziej skażonych bakteriologicznie wód i nie nadaje się napewno bez gotowania. dlatego właśnie pytam, czy jest woda bez gotowania oprócz humany za 6 zł. jeszcze jest jakaś woda rossmana, ale właśnie nie wiem, czy wymaga gotowania. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2920 | |
szeryfcio
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#2921 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
jestem zadowolona, dokupilam szuflade i bardzo fajnie chodzi, jest na prowadnicach polecam ![]()
![]() |
#2922 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#2923 |
Zakorzenienie
|
a ja nawet widziałam zdjęcia "pięknych grzybków" w Żywcu, brr
#2924 |
szeryfcio
|
no to mi się nie trafiły
![]() będę szukać, jak mi się kiedyś Żywiec trafi ![]() ![]()
#2925 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#2926 |
Zakorzenienie
|
ok, bakterie bakteriami, ale ma to jakieś przełożenie na zdrowie dziecka? ktoś się rozchorował?
może i lepiej trochę bakterii niż alergia ze sterylnego chowu? Gerbera nie kupuję od afery MOM , prowadzą teraz niezła ofensywę ocieplającą/wzbudzającą zaufanie cóż z tego skoro wciskają Polakom odpady do słoików.... |
![]() ![]() |
![]() |
#2927 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() |
#2928 |
Zakorzenienie
|
Bo sudocrem to jest krem na odparzenia a nie przeciwko odparzeniom. Czyli stosujemy jak już się pojawią a nie aby się nie pojawiły, czego większość mam jakoś nie chce przyjąć do wiadomości i dosłownie szpachlują nim swoje dzieci. Ja używam dla córki z ziaji zwykły krem dla dzieci a dopiero w razie jakichś podrażnień/zaczerwień czegoś "mocniejszego".
#2929 |
szeryfcio
|
To ja jeszcze na temat Sudocremu, żeby było jasne....
![]() Ja użyłam go na odparzenie (niewielkie) ale jednak, i wtedy pogorszył on skórę u mojego dziecka. Uważam (i zauważyłam to po wypowiedziach innych mam), że Sudocrem nie jest dla każdego, nie jest on cudownym remedium na każde odparzenie. Jednemu pomoże, drugiemu zaszkodzi. A wkurza mnie to, że jest tak polecany jak cud jakiś, i to do codziennej pielęgnacji (np. moja położna środowiskowa ![]()
#2930 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#2931 | |
szeryfcio
|
Cytat:
Natomiast pamiętam, że podpasował bardzo mojej koleżance na trądzik ![]()
![]() |
#2932 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() A co do położnych środowiskowych i tych ze szkół rodzenia, to jest masakra. Nam "wmawiano", że jak się karmi piersią, to nie ma @ i nie zajdzie się w ciążę ![]() ![]() Dobry jest też na te czerwone krostki po depilacji ![]()
![]() |
#2933 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
a ja chciałam kupić wodę dla niemowląt bez gotowania, a tu się okazało, że każdą trzeba gotować, oprócz humany za 6 zeta. Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2934 |
Zakorzenienie
|
To pikuś, moja położna środowiskowa chciała synka "leczyć" z żółtaczki fizjologicznej lekarstwem na padaczkę, którego skutkiem ubocznym jest wypłukiwanie bilirubiny.
![]() |
#2935 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
gorzej wspominam namawianie na cerazetki przy poprzednim dziecku |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2936 |
Zakorzenienie
|
[1=749d3470e67da5a340716cf 11c99d98c9d41692a_5eab587 331573;27423202]karmię piersią, nie jestem w ciąży,ostatnia owulacja w czerwcu 2009, miesiączki nie miałam od dwóch lat
[/QUOTE]To masz dobrze. Ja dostałam @ prawie 8 tygodni po porodzie mimo karmienia piersią. Kumpela też szybko zaczęła plamienia, no i trafiła się kolejna ciąża 5 miesięcy po porodzie. Teściowa zaszła w drugą ciążę, jak pierwsze dziecko miało 10 miesięcy, a karmiła nadal piersią, więc nie można wmawiać kobietom takich bzdur, że laktacja to "środek antykoncepcyjny" ![]()
#2937 | |
szeryfcio
|
Cytat:
![]() Znalazłam natomiast przy okazji też informację, że wody mineralnej nie powinno się gotować, bo to barbarzyństwo dla nerek malucha... No ja tam mineralki nie gotowałam, podawałam przegotowaną kranówkę, a jak już mineralną to bez gotowania. [1=749d3470e67da5a340716cf 11c99d98c9d41692a_5eab587 331573;27423202]karmię piersią, nie jestem w ciąży,ostatnia owulacja w czerwcu 2009, miesiączki nie miałam od dwóch lat [/QUOTE] No ale to Ty. A każda kobieta ma inny organizm. I jedyną słuszną teorią w tym temacie jest ta, że karmienie nie zapobiega ciąży.
Cosmesfera Edytowane przez sheryl Czas edycji: 2011-06-10 o 11:31 |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2938 |
Zakorzenienie
|
Ja karmiłam cyckiem rok a dostałam okres po trzech miesiącach od CC
![]() ![]() Ja do pielegnacji codzinnej to używam kremów tłustych bepanthen itp . uzywam też czasem masci robionej cholesterolowej bo Ola ma zmiany AZS na nózkach i tym jak smaruję to jej złazi , to i pod pieluchę czasem użyję jak coś ma zaczerwienione i zaraz pomaga . ale ogólnie lubie bephanten krem na wszystko . sudokremu mam malutkie opakowanie od jakiegoś roku i używam od czasu do czasu Ja wody nie kupuję bo mam w domu cały kombajn pod zlewem filtrujący i mineralizator bo ta woda po filtrze jest wyjałowiona ze wszystkiego . to jest filtr osmotyczny , fajna rzecz , nie raz prosto z tego filtra wodę pijemy .
*Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym.Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny Edytowane przez ania p Czas edycji: 2011-06-10 o 14:57 |
![]() ![]() |
![]() |
#2939 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2940 | |||
Konto usunięte
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() [1=749d3470e67da5a340716cf 11c99d98c9d41692a_5eab587 331573;27423202]karmię piersią, nie jestem w ciąży,ostatnia owulacja w czerwcu 2009, miesiączki nie miałam od dwóch lat gorzej wspominam namawianie na cerazetki przy poprzednim dziecku[/QUOTE] No i? Akurat to co piszesz regułą nie jest, raczej rzadkością, a wiadomo, że karmienie piersią (i brak miesiączki) ciąży nie zapobiegną. Nawet gdy nie ma okresu w ciążę zajść możesz, bo nie wiadomo, czy akurat ci się owulacja nie zaczęła ![]() Polecam kaszki Holle - fajne, nie są ryżowe, raczej nie zatwardzają, bez cukru. robię je w płynnej formie do picia. Minus - do kupienia chyba tylko przez neta. |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 01:56.