|
|
#2101 |
|
Konto usunięte
|
Dot.: Polityka sklepów zwrot/wymiana/reklamacja/odłożenie towaru
mam pytanie odnośnie h&m, idę jutro zwrócić koszulę i zastanawiam się czy dostanę zwrot normalnie w gotówce czy na kartę podarunkową, bo ostatnio obiło mi się o uszy, że zwroty są robione na tą ich kartę, ale nie wiem czy mówili to z okazji przecen 20%, które tego dnia obowiązywały i wtedy tak jest czy zmienili po prostu zasady, pomoże ktoś?
|
|
|
|
|
#2102 |
|
Zakorzenienie
|
[1=6790786c74369d4f1da9b9a f17e3ae6ae81b8ee1_685c7f8 421cef;30382089]mam pytanie odnośnie h&m, idę jutro zwrócić koszulę i zastanawiam się czy dostanę zwrot normalnie w gotówce czy na kartę podarunkową, bo ostatnio obiło mi się o uszy, że zwroty są robione na tą ich kartę, ale nie wiem czy mówili to z okazji przecen 20%, które tego dnia obowiązywały i wtedy tak jest czy zmienili po prostu zasady, pomoże ktoś?
[/QUOTE]Sądzę, że oddadzą Ci pieniądze do ręki. Na różnego rodzaju karty zazwyczaj nabijają pieniądze z reklamacji
|
|
|
#2103 | |
|
Zakorzenienie
|
[1=6790786c74369d4f1da9b9a f17e3ae6ae81b8ee1_685c7f8 421cef;30382089]mam pytanie odnośnie h&m, idę jutro zwrócić koszulę i zastanawiam się czy dostanę zwrot normalnie w gotówce czy na kartę podarunkową, bo ostatnio obiło mi się o uszy, że zwroty są robione na tą ich kartę, ale nie wiem czy mówili to z okazji przecen 20%, które tego dnia obowiązywały i wtedy tak jest czy zmienili po prostu zasady, pomoże ktoś?
[/QUOTE]To zalezy jaka formę płatności wybrałaś przy zakupie jezeli płaciłaś gotówką to dostaniesz albo zwrot w gotowce albo na karte podarunkowa (zalezy jaka forma Tobie odpowiada).Cytat:
|
|
|
#2104 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
|
#2105 |
|
Konto usunięte
|
Dot.: Reklamacje!pomocy!
dostałam normalny zwrot
|
|
|
|
|
#2106 |
|
Rozeznanie
|
Mam pytanie, przyjmują zwroty w New Yorker? Podobno do 7 dni?
|
|
#2107 |
|
Rozeznanie
|
nieaktualne, byłam dzisiaj, oddałam, przez 7 dni bez żadnego problemu
|
|
#2108 |
|
Raczkowanie
|
Witam. Zakupiłam w Bershce spodnie, czy mogę je wymienić na terenie całego kraju czy tylko w tym, w którym je kupiłam?
|
|
|
|
|
#2109 |
|
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny-poradźcie
![]() zareklamowałam buty w Humanicu, po ok 10mcach od zakupu - dopiero niedawno zauważyłam, że w podeszwach obu butów są dziury, a przecież latem w kozakach nie chodziłam. Oczywiście dostałam odp odmowaną, bo "podzelowanie jest obowiązkiem użytkownika". Czy faktycznie buty trzeba podzelować? Pierwszy raz o tym słyszę:/ Co zrobić w takiej sytuacji? Jest szansa, żeby uznali mi reklamację?
|
|
#2110 |
|
Raczkowanie
|
Orientujecie się może, czy w Heavy Duty przyjmują może zwroty? Obuwie zakupione było wczoraj, nienoszone prócz przymierzenia w domu.
|
|
|
|
|
#2111 |
|
Wtajemniczenie
|
Czy wymienią mi na inny rozmiar rzecz zakupioną wczoraj w Cubusie? Mam paragon, ale nie mam metek, bo to na prezent - niestety za duży..
---------- Dopisano o 15:26 ---------- Poprzedni post napisano o 15:26 ---------- Wszędzie na terenie kraju. |
|
|
|
|
#2112 |
|
Zadomowienie
|
Oddałam towar w Reserved, robiłam zakupy płacąc kartą, poproszono mnie o kartę - może być ta, którą nie płaciłam, więc podałam drugą. Tranzakcja zwrotu (uznania) została zlecona w sobotę 26.11. Powiedziano mi, że w ciągu 3 dni roboczych pieniądze będą na moim koncie, dziś jest drugi dzień i nic... Czy ktoś miał sytuację, że pieniądze nie dotarły? Albo z większym opóźnieniem powyżej 3 dni?
|
|
#2113 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Edit: Doczytałam, że napisałaś, że robocze . No to spokojna głowa Dni robocze liczone są od pon do pt, bez weekendów Czas oczekiwania oczywiście może się przedłużyć, choć zdarza się to nieczęsto.
Edytowane przez nadia07 Czas edycji: 2011-11-29 o 17:57 |
|
|
|
|
|
#2114 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Reklamację mogę złożyć dopiero po 14 dniach. Poza tym miałam już taką sytuację w H&m i po złożeniu reklamacji tel w banku w weekend wieczorem, 30 minut po tym pieniądze znalazły się na moim koncie
|
|
|
#2115 |
|
Zadomowienie
|
Pieniądze doszły
|
|
#2116 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczyny wiecie coś na temat reklamacji bądź zwrotów w Via Romie? Szykuje sie na ich kozaki,ale już gdzieś widziałam opinie, że ciężko jest coś u nich zareklamować. Przeszukałam ten wątek ale nie trafiłam na takie informacje...
|
|
|
#2117 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Kochana, nie ważne ile sweter kosztował, masz prawo go zareklamować jeśli nawet nie wytrzymał sezonu to po prostu wada materiału. Moim zdaniem powinni ci albo od ręki wymienić na nowy, albo pozwolić wymienić na co innego. |
|
|
|
|
|
#2118 |
|
Raczkowanie
|
Do ilu dni możliwe są zwroty w Cubusie? I czy przyjmą mi zwrot bluzki, którą kupiłam podczas promocji -30%?
Edytowane przez sonyo Czas edycji: 2011-12-02 o 17:26 |
|
|
|
|
#2119 |
|
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny,
Widzialam, ze ktos juz o to pytal, ale niestety odpowiedz nie padla ;-) Czy ktos sie orientuje czy jest mozliwosc wymiany lub zwrotu klipsow w sklepach I am? Zrobilam pochopne zakupy i klipsy do niczego nie pasuja ;-) Chcialabym wymienic na cos ![]() Z gory dzieki za info! |
|
|
|
|
#2120 |
|
Zakorzenienie
|
czy w H&Mie mozna zwracac bizuterię?
|
|
|
|
|
#2121 |
|
Przyczajenie
|
W przeciągu jakiego czasu mogę wymienić kupiony ciuch na inny rozmiar w MANGO?
|
|
|
|
|
#2122 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
#2123 |
|
Zadomowienie
|
W zeszłym roku kupiliśmy kurtkę dla TŻ w H&M, jakoś niedawno rozwalił się w niej zamek, chce ją zareklamować. I teraz mam pytanie, mogę to zrobić w dowolnym sklepie? W h&m reklamacje są zawsze uznawane czy rożnie z tym bywa? Płaciliśmy kartą, to pieniądze zwrócą na konto czy oddadzą na karcie podarunkowej?
|
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#2124 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Pozwolą wymienić na co innego albo oddadzą na karcie podarunkowej, raczej uznają reklamacje ale nie wiem czy zepsuty zamek nie jest uszkodzeniem mechanicznym, za co sklep nie ponosi odpowiedzialności. |
|
|
|
|
|
#2125 |
|
Rozeznanie
|
Dziewczyny kupiłam ostatnio torbę z River Island, jednak odpada mi ucho z tej torby (tzn. lekko sie odkleja, urywa się ). Myślicie, że mogą mi ją wymienić na ten sam model? Uznają reklamację? (Mam jeszcze czas na wymiane do jutra, wiec może lepiej oddać i od razu kupić nową?)
|
|
|
|
|
#2126 |
|
Wtajemniczenie
|
w niedziele kupilam w bershce<?> spodnie, ale w domu chodzilam w nich 20 min i mi zx tylka leca! sa dziwnie uszyte. rozmiar ok napewno ale poprostu material taki sliski czy cos, moge jutro<w srode> noramlnie je zwrocic? mam metki rachunek itp.
|
|
#2127 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() a ja przychodzę z pytaniem, bo w reklamacjach itepede mam małe doświadczenie kupiłam (a właściwie mama kupiła) wczoraj spodnie w stradivariusie, zwykłe czarne rurki z materiału za 89,90. dzisiaj założyła je po raz pierwszy, po powrocie do domu zauważyła, że zaczęły nitki wychodzić na szwach i na górze, na tym pasku nad guzikiem, nie wiem, jak to nazwać teraz moje pytanie - próbować reklamować coś takiego? bo wiadomo, zwrot odpada, metki już dawno odcięte poradźcie!
|
|
|
|
|
|
#2128 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Polityka sklepów zwrot/wymiana/reklamacja/ odłożenie towaru
jak czytam niektóre wpisy to mnie krew zalewa. Zwrot to tylko i wyłącznie dobra wola sprzedawcy, a niektóre dziewczyny myślą że to się po prostu należy. Poza tym to chyba jasne że trzeba przemyśleć swoje zakupy, a sklep to nie wypożyczalnia ubrań. sama prowadzę sklep i to co wyczyniają niektóre babki przyprawia mnie o palpitacje serca np. babka chodziła "tylko" jeden dzień w butach i okazały się niewygodne, a ja wredna sprzedawczyni nie chcę przyjąć zwrotu
albo wykłóca się o reklamacje, bo starła piętę w bucie o asfalt, bo ma platfusa![]() PS. nie oburzajcie sie dziewczyny, wiem że czasem zwrot i reklamacja są uzasadnione, ale denerwuje mnie jak ktoś przegina w druga stronę Edytowane przez neseczka Czas edycji: 2011-12-15 o 11:47 |
|
|
|
|
#2129 |
|
Zadomowienie
|
czy bieliznę można zwrócić w H&M ?
Biustonosz okazał się za mały, a mój rozmiar teoretycznie...
|
|
#2130 |
|
Zakorzenienie
|
Można
![]() |
Nowe wątki na forum Moda
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:56.

jezeli płaciłaś gotówką to dostaniesz albo zwrot w gotowce albo na karte podarunkowa (zalezy jaka forma Tobie odpowiada).

Cały się pokulkował i strasznie zmechacił, wygląda koszmarnie. Czy można go zareklamować? Troche mi głupio ze swetrem za 70 zł, w końcu nie oczekiwałam bóg-wie-jakiej jakości, ale żeby jeszcze przed pierwszym praniem tak wyglądał? Mam jakieś szanse?
teraz moje pytanie - próbować reklamować coś takiego? bo wiadomo, zwrot odpada, metki już dawno odcięte
poradźcie!