![]() |
#4561 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Województwo Pomorskie
heja
![]() ale jestem zmęczona..na maksa...właśnie siedzę chwile przed kompem i taki sen mnie ogarnal ze zaraz spadam do wyra ![]() fotki nie ma bo bratowa nie wziela aparatu i kicha... moze gdzies na jakiejs bede, ale to troche wody w wisle musi uplynac zanim te fotki dostane ![]() ogolnie to wesele i poprawiny super...bardzo sie wybawilam, stopy mnie bola jak cholera, a to oznaka dobrej zabawy ![]()
#4562 |
Raczkowanie
|
Hej Dziewuszki
![]() Misio pojechał ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4563 |
Rozeznanie
|
ojj Basiu to na ile teraz??
Spoko bedziemy Cię pocieszać ![]()
#4564 |
Wtajemniczenie
|
oj dziewczeta ale tu smutaskowo
![]() szybko obpowiadac jak spedzilyscie wolny dzien? moze lepiej ode mnie, bo dla mnie okazal sie normalnym dniem, tata w pracy, wiec nawet nigdzie pojechac...i tak kisze sie w domu ![]()
#4565 |
Zadomowienie
|
Witam Pomorzanki
![]() Co prawda aktualine jestem waszą 'sąsiadką' z województwa zza wschodniej granicy ![]() Dobra,nie będe ukrywała,że mam interes w związku z moją przyszłością.No to tak w skrócie: mam do wyboru dwie uczelnie SWPS i UG,na kierunku psychologia.No i chciałabym zrobić rozeznanie,ponieważ mimo,że oczywistym jest pójście na studia państwowe(ja rok byłabym na wieczorowych,a potem po roku zdawała na drugi rok dziennych) jednak ostatnio dowiedziałam się,że UG nie może się pochwalić kadrą,w przeciwieństwie do SWPS.Czy są osoby,które mogłyby coś na temat którejś z uczelni powiedzieć? Z góry dziękuję ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4566 |
Wtajemniczenie
|
hejja marta
![]() ja konczylam UG ale wydzial prawa i administracji, u mnie kadra byla bardzo dobra..a jak waidomo wydzial wydzialowi nie rowny i nie ma sensu ich porownywac...lepiej jakby sie wypowiedzialy osoby z tej i z tej uczelni...ciezko cos doradzic bo teraz prywatne uczelnie sa coraz lepsze i potrafia wiecej studentowi zaproponowac, z kolei nadal jeszcze istnieje stereotyp, ze po panstwowej lepiej...nie wiem..ja konczylam panstwowa i co? od miesiaca szukam pracy bez skutku ![]()
#4567 |
Zadomowienie
|
Dzięki grin_ajz <: Właśnie o to chodzi,jak pytam ludzi spoza uczelni,to wiadomo - o SWPS mówią,że prywaatna,że wystarczy mieć kase i łatwo wszystko pójdzie,jednak z pewnego źródła wiem,że w praktyce jest troche inaczej.Co do UG,właśnie kolejny stereotyp - państwowa,to nie ma co się zastanawiać,na dyplomie zawsze lepiej wygląda,od razu jest praca i tylko tam sie czegoś nauczę,no a jak widać,różnie bywa.Szukam dalej i czekam,bo jednak zależy mi na studiach i mam nadzieję,że to nie jest słomiany zapał
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4568 | |
Raczkowanie
|
Hej Wam
![]() Dzisiaj smuteczek był mniejszy. Rano z rodzinką byłam w kościele pomodlić się za naszą kochaną babcię. Staliśmy przed kościołem, więc dało się wytrzymać. Tylko plecy mi od razu nawaliły. Nie mogę niestety za długo stać w miejscu. Tak to już jest jak się ma 27 lat ![]() Potem pojechaliśmy do domku, posiedzieliśmy na trawce w ogrodzie i pogaduliliśmy... o męskim sposobie obcinania paznokci w kwadraty lub trójkąty.... o męskich pępkach-żarłokach polujących na strzępki materiału z noszonej odzieży.... i o tym kto ma pod ubraniem strój kąpielowy ![]() ![]() ![]() A jutro będę czynić moje cuda ze strusich jaj. Czekam na nogi do lamp, które powinny przyjść w piątek. Zrobię też Misiowi upragniony napis na pidżamce ![]() Cytat:
![]() ![]() A odnośnie burzy w Gdańsku. Nieźle mnie zlało jak spędzałam weekend u psiapsiółki. Miałam właśnie wracać do domu kiedy rozpętało się to szaleństwo. Nie byłoby tak źle, gdyby nie zatkane studzienki. Wody było po kostki. Zostałam więc do następnego dnia. Chętnie wypowiem się też o książkach ![]() ![]() ![]() marthusia witamy na naszym wąteczku ![]() grin_ajz szkoda, że nie mieszkasz bliżej, bo pojeździłybyśmy sobie razem na rowerkach ![]() A na koniec coś na dobry nastrój ![]() http://kabarety.fani.pl/articles.php?id=1847 Powinnam już iść spać, ale kiedy nie ma Misia nic nie ciągnie mnie wieczorem do łóżka ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4569 |
Raczkowanie
|
No tak. Ja mam coś ostatnio spóźniony zapłon
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4570 |
Raczkowanie
|
la margerita oto moje próbki
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4571 |
Raczkowanie
|
Witajcie kobitki
![]() Właśnie wcinam arbuza ![]() ![]() Neissi, dzięki za fotke i wszystkie rady ![]() To jeszcze zdradze Wam w sekrecie że jestem w trakcie tworzenia linorytu ![]() ![]() ![]() ![]() Agatko, ciesze sie że się wybawiłaś za wszystkie czasy ![]() Również witam serdecznie nową wizażanke-pomorzankę ![]() ![]() Neissi, pociesze Cię że moja sympatia mieszka w Wa-wie i usycham z tęsknoty... Codziennie mailami się zasypujemy... ale to troche mało... Buziaki ![]() |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#4572 |
Zadomowienie
|
la margerita grazias
![]() ![]() Jak już pisałam,dopiero będę 'pomorzanką',może to za dużo - mieszkanką pomorza ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4573 |
Wtajemniczenie
|
hejeczka
![]() a ja bylam z mama u dentysty ![]() ![]() ![]() ![]() Marto na pomorzu mieszka się rewelacyjnie ![]() ![]()
#4574 |
Rozeznanie
|
halooo dziewuszki
![]() Super mamy Nową Pomorzankę- Wizażankę ![]() Marta prawda? więc co do studiów to raczej nie pomogę, od nie dawna (no od roczku) mieszkam w Trójmieście i zbytnio się nie orientowałam co do uczelni, kończyłam w innym mieście i troszkę inną branżę ![]() ![]() Basiu uśmiałam się tekstem o męskich paznokciach hihi no tak ale to prawda ![]() koniecznie pokaz swoje cudo z jaja jak będzie gotowe. Ja tez żałuję, że mieszkamy w znacznych odległościach o siebie, można by było jakiś rajd rowerowy wyczarować ![]() Gosiu ulalaaa czyli sympatia?? to już brzmi tak poważnie, Super, bardzo się cieszę, zdaj relacje jak wrócisz z Borów ![]() Jestem właśnie w trakcie robienia szablonu na ścianę ![]() ok lecę kończyć dzieło papa
#4575 |
Zadomowienie
|
Hah
![]() A wszystkie wizażanki z tego wątku są rodowitymi Pomorzankami?Czy są też takie 'tymczasowe'(studentki w sensie;>)? Dzięki Neska ![]() W Gdańsku jest bardzo ładna starówka...a jak w Sopocie?Troche mnei przeraża,że to większe miasta,korki,pełno ludzi chaos i w ogóle,takie mam skojarzenia z pobytu w Gdańsku. Przejadę się tam wcześniej na zwiedzanie chyba,zbadać teren ![]() ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4576 |
Raczkowanie
|
Hejka Dziewuszki
![]() Ja już idę spać ale chciałam wtrącić swoje trzy grosiki ![]() marthusia zawsze będziesz miała nas ![]() ![]() W Sopocie masz ulicę Bohaterów Monte Cassino, którą potocznie nazywamy Monciakiem. Ogólnie jeśli ograniczyć się do Długiej w Gdańsku, Monciaka w Sopocie i Skweru w Gdyni, to nie ma szans żeby się zgubić. Gorzej jakbyś chciała zapuścić się w różne dzielnice ![]() ![]() ![]() ![]() grin_ajz mnie też czeka wizyta u dentala. Nie wygląda to ciekawie. Przydałby się ktoś, kto by mnie tak za rączkę potrzymał ![]() Neska artystko, z niecierpliwością czekam na zdjęcia ![]() A ciekawe co u Joasi ![]() ![]() Teraz to już serio spadywuję. Kolorowych! ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4577 |
Rozeznanie
|
Witam
![]() ![]() dziś wstałam wcześniej, bo to na ryneczek trzeba zakupki zrobić itp, dziś przyjeżdżają znajomi na weekend, więc nie wiem czy sie pojawię ![]() Basiu fotkę wkleję na pewno, zostały mi jeszcze 2 rysunki i koniec ![]() ![]() ![]() ![]() A zapomniałam wcześniej - bardzo fajny napis, oryginalny, bardzo mi się spodobał a zdradź po kolei co i jak i czym robiłaś ![]() Marto ja przeprowadziłam się ze względu a pracę, mieszkam juz w Gdańsku od roku, oczywiście jest ciężko jeśli chodzi o sprawy typu rodzina, znajomi. Powoli się do tego przyzwyczajam no ale wiadomo, zawsze i wszędzie sie tęskni. A dokładnie to skąd jesteś jeśli można wiedzieć?? Pochodzę z małego miasteczka w zachodniopomorskim więc takie uderzenie w rytm Trójmiasta było dla mnie małym szokiem, ale tylko na chwilę, jasne tłok przeszkadza, szczególnie w wakacje, zgrozo wszędzie pełno turystów, ja uwielbiam uliczki Gdańska te starsze mają dla mnie dusze i "swój czas", lubię sie włóczyć bez celu, odkrywać nowe miejsca ![]() ojj zaraz zaraz ja tu się rozpisałam, a kawunia stygnie i zaraz tramwaj ucieknie a jeszcze trzeba się przed lustrem dopracować ojj zmykam i życzę miłego i słonecznego - bo tak się zapowiada dnia papa ![]() Asiuuuuu odezwij się ![]()
#4578 |
Zadomowienie
|
O ja dziękuję Wam <:
neissi,bo to takie kobiece nie mieć orientacji w terenie;> Będę pamiętała o twojej ofercie przewodnika i jestem bardzo wdzięczna Ci za to ![]() Neska jestem z Elbląga,niby nie jest to jakieś małe miasteczko,ale różnica wporónaniu z Gdańśkiem jest kolosalna.O Warszawie nawet nie chcę myśleć i nie wyobrażam sobie tam mieszkać. Dziękuję Wam jeszcze raz ![]() Miłego dnia ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4579 |
Wtajemniczenie
|
hejka
![]() widze ze pocieszamy marte ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() rozumiem, ze idziesz na studia bez zadnych znajomych? wiadomo na poczatku jest ciezko...ale zapewniam ze juz jadac na swieta bozego narodzenia do domu bedzie ci ciezko sie rozstac ze znajomymi ![]() ![]() jak masz jakies pytania, my ci chetnie pomozemy ![]()
![]() |
#4580 |
Zadomowienie
|
Ja,po prostu lepiej mi tu niż u mamy ;}
Będę mieszkała na stancji lub w jakimś mieszkanku,napewno nie w akademiku,obawiam się,że nie sprostam wymogom mieszkania z obcymi,z początku,ludźmi i ich przyzwyczajeniom,które będą mnie zmuszały do zmienienia którychś ze swoich <: No właśnie dlatego tak mi trochę żal stąd wyjeżdżać,bo jednak kocham trochę to miasteczko,chociażby za to,że znam je(prawie)jak własną kieszeń i nawet jak pomylę autobusy(co mi się niedawno zdarzyło;p)to wsiądę do innego,albo dojdę na piechotę do celu,bo tak tez się da w każde miejsce dojść;> Tak,idę sama,trochę przez własną 'głupotę',czy brak sumienności(maturę zdałam niezbyt dobrze,a jakbym się dostała na państową,to zapewne w ogóle bym się niw zastanawiała nad prywatną i od razu tam poszła,a teraz jakieś dylematy mam ![]() To ja już nie zadręczam swoimi problemami,poprzyglądam Wam się i jeśli będe mogła to włączę w dyskusje<: ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4581 |
Raczkowanie
|
Hej Babeczki
![]() Chyba się rozchorowałam po tej heroicznej kąpieli w jeziorze ![]() ![]() Dałam ogłoszenie w naszym dziale praca, bo znajomy szuka ludzi do pracy na lotnisku w Rębiechowie. Ponad 40 osób oglądało to ogłoszenie, ale nikt się nie zgłosił. Możecie looknąć na to? Może coś napisałam, że odpycha ludków ![]() Neska a ja chyba się domyślam co Ty tam modzisz ![]() ![]() Ja napis robiłam farbą do tkanin. Wszystko jest wcześniej napisane na wątku. Robi się to bardzo prosto. Cofnij się rochę, to znajdziesz cały opis czynności ![]() marthusia zawsze do usług ![]() ![]() ![]() grin_ajz ma rację ![]() ![]() No dobra. Ja spadywuję robić szablonik. Jeszcze cholerna księgowość mnie czeka, a o 17 jestem umówiona z Misiem na gadulcu. Mam nadzieję, że nie rozłożę się do tego czasu ![]() ![]() Jeszcze na dodatek wkurzyłam się, bo wczoraj miała przyjść do mnie paczka z nogami do lamp i nie przyszła. A już myślałam, że będę modzić te swoje cuda ![]() A odnośnie mojego wieczorku panieńskiego. Przypomniało mi się, że to było w Soda Cafe. No to idę. Życzę Wam miłego dnia.... i żebyście znalazły czas na poklikanie dzisiaj na naszym wąteczku ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4582 |
Raczkowanie
|
Zapomniałam się pochwalić, że zakupiłam sobie śliczne butelki z oplotem i wczoraj rozlałam do nich moją jeżynową naleweczkę
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Daję zdjątko na dowód ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4583 |
Raczkowanie
|
Zaraz się wkurzę na maxa
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4584 |
Raczkowanie
|
Marthusia skończ się czaić tylko pisz
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4585 |
Raczkowanie
|
Wszystkie babeczki z wąteczku się dzisiaj bawią. Tylko my kisimy ogóry
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4586 |
Zadomowienie
|
AAAAAAAAAAAAAAAAA,tak się wlasnie z moim komputerem dogaduje;p ale nie wazne.Jest piekny sierpniowy wieczor i nic tylko pojsc spac ^_^ nie bede mowic,ze spedzam tak czwarty miesiac,bo czym tu sie chwalic majac 19 lat;p
neissi widzę profesjonalna rozlewnia^_^ uwielbiam jeżyny i wszystko jeżynopochodne ![]() ![]() ![]() ![]() Dobranoc neissi i szczęściarom,które nie siedza w domu -_-' ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4587 |
Wtajemniczenie
|
ech a ja siedze w domu, zaraz ide spac..jestem jakas poddenerwowana bo humor mialam imprezowy a psiapsiola nie chciala nigdzie wyjsc ze mna
![]() dobranoc pomorzanki ![]()
#4588 |
Rozeznanie
|
hejka
![]() Weekend spędziłam towarzysko ![]() ![]() ![]() Basiu mmmmmhhh pychotka uwielbiam wszelkie naleweczki ![]() ![]() Ok dziś skończyłam moje dzieło na ścianie, już pisałam nic nadzwyczajnego ale dało to jakieś przestrzenne wrażenie w pokoju ![]() AAA byłam też w sobotę w kinie na Transformers - polecam za......e ![]() ![]() ok to ja lecę hmmmm no jeszcze nie wiem gdzie, chyba do łózka ![]() buziaczki i dobranoc papa
#4589 |
Wtajemniczenie
|
hejka
![]() neska a moglabys pokazac jak to wygląda na całej ścianie? ![]() ![]() a ja dzis miałam cały dzień z bratanicą...jejku jakie ona dziś humorki miałam, już nie miałam cierpliwości do niej...uch...ja chyba nie jestem stworzona do roli matki..no chyba, że moje dziecko będzie spokojne i będzie się mnie słuchać ![]()
#4590 |
Rozeznanie
|
wiesz co zbytnio nie mogę ująć na zdjęciu, ta smieszna grafika zajmuje kawełek ściany, nie robiałm jej na cały pokój, po lewej stronie jest tylko segment, jutro zrobię drugą fotkę i załączę
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:43.