Województwo Pomorskie - Strona 57 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe > Wizażowe Społeczności

Notka

Wizażowe Społeczności Wizażowe społeczności to forum, na którym poznasz osoby w swoim wieku, spod tego samego znaku zodiaku, szkoły. Dołącz do nas i daj się poznać.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2006-08-10, 15:28   #1681
grin_ajz
Wtajemniczenie

GG do grin_ajz
Dot.: Województwo Pomorskie

noo widze ze asia jest na watku to mam nadzieje, ze cos napisze

a tak poza tym to witam moja mam oglada mode na sukces heheh nie moge z tego tasiemca, wlasnie dwie laski sie bily o faceta
kurde a ja sie martwie bo moj kolega mial dzis przyleciec z londynu na urlopik do domu i nie wiem czy go wypuscili czy juz jest w domu...ech...

pozdrawiam

EDIT: o jednak asia nic nie napisala...ale widzialam ja...wiec sie nie wykreci i zaczelam nowa stronke

grin_ajz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-08-10, 15:40   #1682
Joanna22
Zadomowienie

GG do Joanna22

Helooo kobity...

Dawno nic nie pisalam, bo jakos tak nie za bardzo u mnie, wiec nie chcialam zamulac...
W sumie to tylko chcialam Was pozdrowic codziennie przegladam nasz wateczek - ale i tak malutko Was tu na pomorskim

Aga - Gratuluje... - poradzilas sobie w nowej pracy -SAMA!
A gdzie dokladnie pracujesz Moze jakbym byla w okolicach to przyjde filmik wyporzyczyc

Agatka wreszcie wakacje? Bylas w tym urzedzie znowu?(byc moze juz pisalas o tym a ja niedoczytalam, wiec jak cos to i'sorry )

maracuja -no i jak bylo na wyjezdzie? A nie mowilam,ze samoloty sa git hi hi -wiedzialam ze Ci sie spodoba
Poza tym fajna fotka, ladnie wyszlas i fajny masz telefon

1141655 -faktycznie dawno Cie nie bylo u nas
Co sie stalo?

Joanna22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-08-10, 15:42   #1683
Joanna22
Zadomowienie

GG do Joanna22

Cytat:
Napisane przez grin_ajz
noo widze ze asia jest na watku to mam nadzieje, ze cos napisze

a tak poza tym to witam moja mam oglada mode na sukces heheh nie moge z tego tasiemca, wlasnie dwie laski sie bily o faceta
kurde a ja sie martwie bo moj kolega mial dzis przyleciec z londynu na urlopik do domu i nie wiem czy go wypuscili czy juz jest w domu...ech...

pozdrawiam

EDIT: o jednak asia nic nie napisala...ale widzialam ja...wiec sie nie wykreci i zaczelam nowa stronke

oooo ty podgladaczu ubieglas mnie hi hi...pisalam, pisalam, pozniej poszlam pranie wywiesic na sloneczko, potem cos poprawilam i dopiero wyslalam
heh

Co do Mody na sukces - wrrr - to pewnie Bruk ze stefania sie bily o Ridża (czy jak tam sie te imiona pisze, bo nie wiem...no co z wejherowa w koncu jestem co nie )

Stary 2006-08-10, 17:22   #1684
grin_ajz
Wtajemniczenie

GG do grin_ajz

Cytat:
Napisane przez Joanna22

Co do Mody na sukces - wrrr - to pewnie Bruk ze stefania sie bily o Ridża (czy jak tam sie te imiona pisze, bo nie wiem...no co z wejherowa w koncu jestem co nie )
hehe oo widze ze jestes nie na biezaco brooke teraz leci na thorne, ridz to juz dawno przeszlosc jak widac brooke kazdego forrestera chce zaliczyc

Stary 2006-08-10, 22:27   #1685
aga21087
Zakorzenienie

GG do aga21087

witam wieczorkiem

Ja dzis zmeczona i cały dzien w biegu najpierw w pracy potem u dentysty u lekarza na badaniach kontrolnych lekarz był zadowolony bo sa juz w miare dobre
Jutro ruszam na łowy kreacji na romantyczna kolacyjke na która Tżecik mnie zabiera na moje urodzinki

Heh Agata widze ze korzystasz z wakacji a co z ztymi praktykami byłas tam i powiedziałas ze dziekujesz im serdecznie ??
OOO Asiu miło ze wpadłas musisz czesciej cos pisac bo nasz wateczek upada pracuje w Rumi w wypożyczalni

oki zmykam bo jeszcze musze pazurki pomalowac a juz taka godzina
słodkich snów babeczki
Stary 2006-08-11, 08:42   #1686
Joanna22
Zadomowienie

GG do Joanna22

Hej dziewczyny

Ja juz dawno na nogach, juz po sniadanku i juz nawet laznienke wyczyscilam Jeszcze musze podlac kwiatki w ogrodku i bede miala pol dnia wolnego

Postanowilam spedzic ten czas jakos pozyteczniej, wiec pewnie zrobie sobie pazurki i pojde czystac ksiazke na sloneczko A co!

Tak sie zastanawiam...Dawno nie bylo tutaj naszego Beliczka -takie dlugie wakacje?A moze prace dostala? Szkoda, ze nie pisze do nas

No nic...Zycze udanego dnia pomorzanki

Stary 2006-08-11, 10:49   #1687
grin_ajz
Wtajemniczenie

GG do grin_ajz

witam pomorzanki
ja juz dzis zaliczylam zakupy na rynku, szlam z wieeeelkimi porami eheh wszystkich ludzi smyralam tymi zielonymi liscmi hihi bedziemy robic zupe serowa pierwszy raz, jak wyjdzie to dam wam przepis

co do praktyk to nie poszlam po prostu, zaczelam szukac jakies pracy, wole juz cos robic za chociazby mala kase ale ze cos bede z tego miala a na tych praktykach to wiadomo, robi sie jakies bzdety a jak ktos w cv widzi praktyka to od razu wie ze to zadne doswiadczenie

noo u nas cala noc padala a teraz widze, ze sloneczko wychodzi
a wczoraj moim znajomym coreczka sie urodzila, widzialam fotki..jaka sliczniutka, taka malusia, te dzieci sa takie wwszystkie do siebie podobne bo jakbym widziala moja bratanice z dnia porodu, nawet bardzo podobne ujecia hiih

zycze wam milego dnia dziewczynki

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2006-08-11, 15:31   #1688
szkubana
Rozeznanie

Hełołłłłł Wróciłam z buszu
aisne gratuluję anglistyki
maracuja fajne zdjęcie i ten efekt odbicia komórki w okularkach
1141655 witam w klubie pedagożek 5 letni kierunek? czy licencjat? Fajną prace masz Ja bym sobie wszysktie próbki konsmetyków najchętniej zatrzymała
Aguś Jarmark Dominikanki w tak deszczową pogodę "kręci się"?? Bo mój tato wybiera się do Gdańska jak sójka za morze
Joaś
Agata a moja znajoma dziś rodzi tzn ma cesarkę i dlatego wróciłam. Czekam na wieści, bo w buszu nawet zasięgu nie mam
Ściskam serdecznie kazdą z osobna
Stary 2006-08-11, 17:55   #1689
grin_ajz
Wtajemniczenie

GG do grin_ajz

dziewczynki zrobilam zupe po malych potknieciach ale w koncu wyszlo moge wam podac przepis na taka ilosc 1,5l

wiec ppotrzebne bedzie
pol kilo mielonego
2 pory
pol kilo pieczarek
2 podluzne serki hochland (smietankowy i ziolowy)
kostka rosolowa

pieczarki czyscimy i kroimy w plasterki, podsmazamy na malusiej ilosci oleju, do garnka wlewamy tez ociupinke oleju (ja za duzo wlalam i tlusta zupka wyszla... ) i wrzucamy mielone aby sie podsmazylo, jak juz zmieni kolorek (po ok 10-15 min) wlewamy 1,5 l bulionu (albo wode z vegeta) i pokrojona pore...gotuje sie gotuje az pora zmieknie (tez ok 15 min) dodajemy pieczarki i serki (serki najlepiej w jakims naczyniu rozcienczyc z goraca woda albo zostawic troche bulionu) doprawic, zagotowac i jest zupa jesc np z bagietka
jezor sobie poparzylam uch...

Stary 2006-08-11, 18:27   #1690
kasia35111
Przyczajenie

Witajcie pomorzanki.Jestem nowa w wizazu.Urodzilam sie w Gdyni mieszkalam w Oliwie i na Chelmie a teraz mieszkam na wsi niedaleko Pruszcza .Pozdrawiam .
kasia35111 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-08-11, 19:15   #1691
grin_ajz
Wtajemniczenie

GG do grin_ajz

witaj kasia widze ze jeszcze tylko w sopocie nie mieszkalas a tak mialabys cale trojmiasto zaliczone

aga widzialam cie na watku i nic nie napisalas? oj oj bo sie pogniewamy?

Stary 2006-08-11, 20:40   #1692
aga21087
Zakorzenienie

GG do aga21087

jestem

eehhhh Agata przed toba nikt sie nie ukryje nic nie napisałam bo bylam w trakcie płaczu i jak juz sobie popłakałam i wypłakałam wszystkie łezki to teraz pisze
Strasznie mi brakuje Tzecika ostatnio mamy dla siebie tak malo czasu ja zaczełam prace i wszystko sie teraz pokaplikowało w tym tygodniu widzielismy sie tylko raz na troche jutro mielismy isc na imprezke ale Tzecik mówi ze lepiej jak sobie odpuscimy bo on ma dzis nadgodziny bedzie jutro zmeczony ja tez po pracy a zreszta z mojim zdrówkiem było ostatnio kiepsko i woli bysmy sobie odpuscili.
Okropnie sie za nim steskniłam i bardzo sie cieszyłam na jutrzejszy wypad i jak mi to powiedział prze ztelefon to tak sie poryczałam ze eeeeeeeehhhhhhh. ale juz mi troszke przeszło napisał smska przeprosił i zaproponował bym moze do niego na noc przyjechała jutro.

o widze nowa pomorzanka zawitała kasia35111 witam ale nawet nieche juz pisac ze pewnie na przywitaniu sie skonczy jak juz z wieloma to było

heh Agata twój przepis na zupke brzmi smakowice szkoda tylko ze ja strasznie nielubie miesa mielonego mam jakis uraz i moge zjesc kazde miesko ale mielonego nie rusze heh taka juz jestem wyczulona chociarz gdybys zaserwowała mi taka zupke moze bym sie skusiła kto wie

heh Asiu ja tez miałam wczoraj sobie pazurki zrobic i prawie przynich zasnełam i dzis jeszcze rano szybko zmywałam rece bo tylko 3 pazurki pomalowalam
Co czytasz ??bo ja ostatnio tylko na etapie filmów jestem dzis ogladałam w pracy fajna komedie "Ostatnie wakacje" bardzo polecam i film animowany "Skok przez płot" rewelacja

szkubana a ty co nas tak zaniedbujesz??? jarmark sie kreci i to nawet bardzo sporo ludu i jest w czym wybierac wiec wybieraj sie bo to w sumie ostatni weekend bo w nastepny to ostatnie 2 dni i wtedy to napewno całe watachy ludu sie zwala

oki ide poszukac kota bo dzis jeszcze w domku niebył nawet nic zjesc buziaczki dla wszystkich
Stary 2006-08-11, 21:14   #1693
aga21087
Zakorzenienie

GG do aga21087

kot nakarmiony kolacja zjedzona pomyłam to ide lulu słodkich snów kochaniutkie oby weeken był udny i pogoda dopisała
Buziolki
Stary 2006-08-12, 08:38   #1694
Joanna22
Zadomowienie

GG do Joanna22

Hellooo

(widze Age, obecna na wizazu, ale na pomorskie nie zawitala jeszcze )

Ja wlasnie pije pyszna kawke, bo jakos dobudzic sie nie moge.

Aga -na co ty, nie martw sie ta impreza tak...Nawet lepiej jak nie pojdziecie-bedziecie mieli czas tylko dla siebie, ty nie bedziesz sie meczyc! To ze wyniki sie poprawily to nieznazy, ze masz przestec o siebie dbac! Nic tylko pupe Ci przetrzepac trzeba!

Kurde, musze zmykac, bo wlasnie widze, ze szefuncio jest juz obecny...nie chce zeby widzial jak sie obijam

Buziaki kobitki

P.S Czytam teraz "Udreka i ekstaza" I.Stone - kocham biografie

Stary 2006-08-12, 12:49   #1695
grin_ajz
Wtajemniczenie

GG do grin_ajz

witam..

a u mnie od rana leje..a wczoraj jaka burza byla hohohoooo

kupilam sobie w lumpiku bluzke ktora przykul;a moja uwage ze wzgledu na tekst zazwyczaj nie kupuje bluzek z napisami ale ten to jakby manifest "treat me like a princess" hihih

Stary 2006-08-12, 14:05   #1696
szkubana
Rozeznanie

Melduje się.Wczoraj tak mnie TŻ wytrącił z równowagi,ze wstyd mi powiedzieć co mu zrobiłam W każdym badz razie,madra jestem zawsze po szkodzie W ramach skruchy chciałam mu zrobić coś "od siebie". Zabrałam się za robienie aniołków z masy solnej. Chyba mi nie wyszły. Coś nie schnie ta masa Najwyżej kolejny niewypał będzie.
Moja znajoma od wczoraj jest w szpitalu. Specjalnie na 6 rano jechała na cc . Ponakłuwali biedulke a poród i tak wyznaczyli na dzisiaj. Oby w końcu przytuliła swe maleństwo do piersi. Strasznie się denerwuje.
Agatko napis super Zupka ciekawa,ale ja się za gary nie chwytam bo tylko stresuję się gotowaniem
Joaś to dlatego tak żadko na wizażu Cię widać.Zaczytałaś sie
Aguś moj tato chyba w ogóle nie pojedzie do Gdańska. Bo niby zbyt drogo chcą od miejsca (chciał sprzedawac ).Czyżbyś już pojechała do TZ na noc?
Stary 2006-08-12, 14:33   #1697
Ona_17
Zadomowienie

Witam kobietki

Czesto mnie tu nie ma ale uwaznie sledze nasz watek
wiec wiem co i jak niestety nie mam nawet czasu by skrobnac cos wiecej
ale sle buziaki i pozdrowienia

Corpus Delicta
Ona_17 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-08-12, 15:35   #1698
aga21087
Zakorzenienie

GG do aga21087

witajcie kobitki

Wróciłam z pracy i własnie zjadłam obiadek ale sie dzis wkurzyłam na taka babe co za wredne babsko uczepiła sie ze film nie orginalny i chce zwrot kosztów cała godzine sie awanturowała az szef przyjechał (heh prawie ja wysmiał) ale i tak kasy jej nie zwrócił
Do Tzecika jade pozniej tak koło 20 jak pomnie wpadnie autkiem z kolega bo w taki deszcz nigdzie jechac sie niechce i jak zimno

Asiu pewnie ze nie przestałam o siebie dbac cały czas to robie heh rano mnie nie bylo pewnie jak brat właczył komputer i wszedł na Opere to mu sie stronka wizazu zaladowała i odrazu mnie zalogowało jak ja bym mogła nic nie napisac . ja tez własnie cztam ksiazke "11 minut" (bardzo mi sie podoba)

Agata bluzeczka fajna a moze zdjatko załacz umnie tez była burza ale w nocy a cała noc lało dzis tez pogoda straszna

Szkubana
o tak za miejsce na Jarmarku drogo sobie licza moja kolezanka sprzedaje wate cukrowa i za miejsce płaci 90 zł za dzien a to tylko kawałeczek powierzchni 1.5x1.5 metra

Łucja
to musisz cos skrobnac jak bedziesz miaąl troszke czasu co tam u ciebie

oki ide posprzatac troche mam jeszcze 2 filmy moze obejrze jakis potem wezme kapiel relaksujaca i mam nadzieje ze przestanie padac
Buziaczki
Stary 2006-08-12, 15:52   #1699
grin_ajz
Wtajemniczenie

GG do grin_ajz

niestety nie mam cyfrowki wiec nie strzele fotki

lucja kurde gdzie ty sie podziewasz? pracujesz gdzies czy co? ktos cie porwal i dopuszcza raz na tydzien do kompa?

Stary 2006-08-12, 17:52   #1700
szkubana
Rozeznanie

Aguś no własnie ceny są przerażające. Za 1/1m chcą 64 zł dziennie. Doliczyć koszty dojazdu,towaru ,stanie i popyt. Nie opłaca sie tacie Klientki współczuję
Własnie skończyłam pielęgnację siebie Jestem gotowa na przywitanie TZ. Mam nadzieję,ze pusci w niepamieć wczorajszą noc. Pomalowałam farbkami (plakatowymi! ) te solne aniołki i łabądki. Znowu się suszą na parapecie,ale udały mi się
Za godzine planowo jade do wójostwa film z wakacji pokazać,a potem moze na tańce trzymać kciuki co by mi plany wypaliły
Łucja
aaa.U Was zimo i pada???? Bo ja w topie cały dzień chodze i okno otwarte i jeszcze mi duszno hmmm. NIech te chmurki do mnie nie dolatuja Buziaki
Stary 2006-08-12, 18:49   #1701
aga21087
Zakorzenienie

GG do aga21087

Ufff ale sie zmeczylam wymyłam schody upiekłam ciacho z jagodami posprzatalam w szafce pomalowałam sobie pazurki i czekam na TZecika ma sie zjawic tak po 20

heh wiecie co tak sobie mysle w sumie jestem zadowolona z tej pracy mimo ze takie okropne babska sie zdarzaja to jest miło i sympatycznie a jak juz bede juz pracowac w solarium (szef mowi ze tak od 10-15 wrzesnia) to bede sie mogła za darmo sie po opalac zrobic sobie pazurki za darmoche heh bede cała zadowolona byle tylko zarobki byly dobre

Szkubana no własnie ceny na jarmarku to nie jak dla ludzi :-( paranoja normalnie

Heh Agata masz racje moze Łucje kosmici porwali ?? i trzeba ja odbic

własnie tak sobie na mecz polaków w siatkowke spogladam tragedia az mi na nerwach graja wole nie patrzec
Stary 2006-08-12, 19:14   #1702
grin_ajz
Wtajemniczenie

GG do grin_ajz

siatkowka....przelaczalam kanaly i pare razy trafilam na mecz ale wynik jakos mnie odstraszal...kiedys bylam zapalona kibicka naszej reprezentacji, teraz to juz polowy ludzi nie znam..ale jakies ciacha mi mignely..nie to juz nie te lata zeby ogladac cos bo fajny facio jest hihih

wiecie jestem troche smutna...mam dzis ogromna ochote wyjsc do ludzi, wypic piwko a wszyscy moi znajomi zawodza..wkurzylam sie na moja psiapsiole bo gadalysmy popoludniu zeby wyjsc gdzies razem, miala mi dac znac a ona pisze ze siostra ja wywiozla do siebie (pare km od kwidzyna) i ze juz jej nie odwiezie..to sory otumanili ja i sila zawiezli? ja nie kumam czasami tych ludzi...jesuuu....chyba jakiegos dola zalapie, wiecie mam teraz stan wysokohormonalny bo przed okresem i rozne nastroje wpadaja..dzis cos czuje ze bedzie zle....buuuuu

agus i szkubana zycze wam udanych wieczorkow i nocy, niech beda lepsza niz moja

Stary 2006-08-12, 19:20   #1703
aga21087
Zakorzenienie

GG do aga21087

Oj Agata głowa do góry niemartw sie wypij piwko zemna

kurcze czekam i czekam na tego Tzecika a on mi pisze ze dopiera gdzies na pół godziny bedzie heh ale pisał ze jego mam bedzie nam smarzyc placuszki ziemniaczane na kolacje heh juz głodna jestem
Stary 2006-08-13, 10:49   #1704
aga21087
Zakorzenienie

GG do aga21087

dzien dobry dziewuszki
(heh widze ze Asia tez zawitała )

Juz wstałam miło mi sie spało z Tzecikiem zjedlismy sniadanko własnie koncze kawke troche to wymagało czasu ale wyprosiłam Tzecika i jedzieny dzis na Jarmark z jego kolega i kolegi dziewczyna
Narazie pogoda ładna wiec mam nadzieje ze caly dzien tak bedzie

a wy jakie macie dziewczyny plany na dzis

Buziaki na cały oby sloneczny dzien
Stary 2006-08-13, 12:04   #1705
grin_ajz
Wtajemniczenie

GG do grin_ajz

witam
cieszcie sie jak macie ladna pogode bo ja juz nie pamietam jak niebo wyglada..non stop deszcz i deszcz...kurde polakom to nie dogodzi, jak byly upaly chcielismy deszczu teraz jak deszcz to cchemy zeby bylo cieplo heeh nie no moze byc taka temp ale zeby nie padalo.... bo nic sie nie chce

a ja nie mam zadnych planow, moj tata jedzie na popoludnie do pracy wiec bede z mama siedziec w domu i smecic..chyba ze moj brat z rodzinka przyjda do nas, bo juz od czwarku nie byli i juz sie stesknilismy

pozdrawiam

Stary 2006-08-13, 12:23   #1706
Joanna22
Zadomowienie

GG do Joanna22

Hej dziewczyny

Tak, tak, ja obecna na naszym watku jestem od 11...Tak sobie czytalam co napisalyscie i nagle TZ wyrwal sie do sklepu a ja nawet nie zdazylam komp. wylaczyc i tak niby bylam na tym naszym pomorskim watku.

U mnie pogoda jest piekna, w sam raz na opalanko -ale ja i tak nie lubie naduzywac sloneczka z racji, ze jestem blondi i latwo u mnie o poparzenie sloneczne.

Dzis to w sumie nie mam zadnych planow konkretnych, moze gdzies sie wybierzemy, choc nie wiem sama.

Wlasnnie wolaja mnie na obiad, wiec zmykam...
pa pa milego dnia

Stary 2006-08-13, 12:34   #1707
szkubana
Rozeznanie

Dzień dobry
Dziewczyny jednak Wasze wczorajsze chmury do mnie przywiało. Caly dzien pada i jak zimno Na dziś mama plan:leniuchowanie na maxa
Stary 2006-08-13, 12:59   #1708
aga21087
Zakorzenienie

GG do aga21087

heh to jednak dobrze widzialam ciebia Asiu
ja z Tzecikiem pomyslismy po obiadku on poszedł sie ogolic a ja korzystam z chwilki wolnej i zaraz jedziemy na Jarmark cos sie zachmurzyło chyba obowiazkowo parasol wezme bo nigdy nic nie wiadomo
wiecie co tearz mam takiego lenia jak sie najadałam ze nawet juz mi sie odechciało jechac i jewszcze te chmury ale juz niemam zamaru zmieniac planów.

Ehh szkubana niemartw sie umnie juz tez sloneczko sie schowało
Agata takie leniuchowanie w domku tez jest przyjemne
Asia to udanego wypadu jak zdecydujecie sie gdzies isc

buziaki
Stary 2006-08-13, 14:29   #1709
Babygia
Zadomowienie

Mieszkam juz dlugo w Stuttgarcie,ale urodzona i wyrosla w Gdansku!Sercem calym jestem Gdanszczanka,i powracam tam choc na pare dni,gdy czas(urlop) podpasuje!
pozdrawiam inne Gdanszczanki!
Babygia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-08-13, 16:24   #1710
grin_ajz
Wtajemniczenie

GG do grin_ajz

hej babygia mam nadzieje, ze bedziesz czestym gosciem na watku

aga tak leniuchowanie jest fajne, ale wiesz jak juz nie mam praktyk to non stop leniuchuje wiec w pewnym momencie to zaczyna sie nudzic
jeszcze ta wstretna pogoda nie nastraja pozytywnie...tak chodze po domku i bym cos zjadla, ale wlasciwie jestem najedzona, wiecie mam jakis kaprys ale jeszcze nie wiem na co...ale do sklepu nie pojde bo chyba zadna parasolka mnie nie ochroni...mam zreszta taka drapake jakas polamana...mialam fajowa duza w odcieniu soczystej zieleni ale gdzie sie zgubila...kurde jestem taka zla bo praktycznie kupiona byla jakis czas temu ale nie bylo nawet wiekszej okazji aby z niej skorzystac, a teraz okazji jest wiele a parasolki nie ma..buuuu

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości