|
|
#91 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Poncho szydełkowe
kurcze nie umiem tu wkleić tej strony z allegro. (występuje błąd ładowania)
|
|
#92 |
|
Raczkowanie
|
Oto ponczo, które zrobiłam na maszynie dziewiarskiej dla mojej córeczki, ale niestety jest jeszcze za duże
.
|
|
|
|
|
#93 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, wspaniale sa te Wasze poncha! Olivka33 podziwiam efekt Twojej pracy. Ja wlasciwie dopiero zaczynam robic na szydelku, mam juz jednak kilka osiagniec
. Zrobilam chuste coreczce a teraz zachorowalam na poncho. Jutro kupuje welne i zabieram sie za prace. Olivka33 to swoje poncho robilas jak napisala Maraya, tak? Czyli liczba oczek lancuszka byla podzielna przez 4 i to polaczylas w calosc oczkiem scislym, a wiec nie dodawalas jednego oczka na to oczko scisle? Chyba troche zamotalam, ale mam nadzieje ze mnie rozumiesz. Pozdrawiam Saga
|
|
#94 |
|
Przyczajenie
|
Tak jak obiecalam pokazuje jedno z dwoch zrobionych poncz
to jest na drutach .... robilam je w calosci 60 cm X 120 cm , nie wiem czy zdjecie bedzie widoczne jak nie to wybaczcie ...jestem nowa i nie wiem jak to sie robi . ![]() Mam jedno zapytanie ..chcialam wkleic link bo mam piekne ponczo ale nie mam schematu wzoru ani schemnatu calego poncza ..tylko istnieje maly problem nie moge podac tego linku na forum , kopiuje go ale nie da sie wkleic ..jak to sie robi ?Mysle ze ktos mi pomoze ) |
|
|
|
|
#95 |
|
Przyczajenie
|
Jestem tu po raz pierwszy. A to moje niedawno zrobione ponczo.
<A href="http://imageshack.us" rel="nofollow" target=_blank>http://img447.imageshack.us/img447/5650/poncho0nj.jpg |
|
|
|
|
#96 |
|
Raczkowanie
|
gdzieś tam kiedyś utworzyłam wątek i chwaliłam się już moim ponczem ale pokaże je i tutaj a co tam
|
|
|
#97 |
|
Przyczajenie
|
moje drugie ponczo wykonane ta sama metoda tzn 60cm X 120 cm tylko tym razem szydelkiem ...jedno ponczo w dwoch wersjach
Pozdrawiam Barbara |
|
|
|
|
#98 |
|
Zadomowienie
|
Witajcie!
Jestem tu po raz pierwszy,ale od dawna oglądam te wszystkie piękne prace.Zachorowałam właśnie przed chwilą na poncho.Jestem pod wielkim ich wrażeniem .Jutro idę do sklepu zobaczyć wełnę. |
|
|
|
|
#99 |
|
Raczkowanie
|
Moja córeczka może dodatkowo pochwalić się tym typowo letnim ponczo
|
|
|
|
|
#100 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
a córcia super
|
|
|
|
#101 |
|
Wtajemniczenie
|
Beniaka -super i extra. Kapelusik - po prostu cudo!!!
Slicznie twoja córcia wyglada w tym kompleciku. |
|
|
|
|
#102 |
|
Raczkowanie
|
CUDEŃKA jak już zdam egzaminy to zaczynam robić jakieś śliczne poncho i napewno się pochwalę
|
|
#103 |
|
Przyczajenie
|
Witajcie.
Chciałabym zrobić ponczo z dwóch prostokątów , w których miejscach je połaczyć? Proszę o podpowiedź. Sawiko |
|
|
|
|
#104 |
|
Raczkowanie
|
Przejrzyj dokładnie cały temat, tam są schematy łączenia prostokątów.
|
|
#105 |
|
Przyczajenie
|
Paulino!
Przejrzałam - dziękuję!! Jeszcze nie za bardzo wiem jak sie poruszać po stronie. Gdybyś była tak mła i odpowiedziala czy te prostokaty muszą mieć jednakową długość?? Zaczęłam juz robić wymyśliłam sobie " muślnowe" ponczo z małych kwadracików na letnią bawełniana sukienkę. Pozdrawiam Cię serdecznie )Sawiko |
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#106 |
|
Raczkowanie
|
Sawiko, jak kwadraty nie będą równe to wyjdą ci krzywo szwy
- jeden z boku a drugi na plecach np. albo jeszcze inaczej.
|
|
#107 |
|
Raczkowanie
|
Witam!
Jestem w trakcie robienia swojego pierwszego poncho, którego sposób wykoniania znalazłam właśnie na tym forum. Jak tylko skończę, postaram się zamieścić fotkę. Pozdrowionka.
|
|
#108 |
|
Przyczajenie
|
hey dziewczyny! wszystkie poncha sa przesliczne absolutnie jednak sama poszukuje czegos nieco innego... dokladnie poncha z okraglym dekolcikiem... tak zeby golf dalo sie dorobic
moze byc w ksztalcie ruzego kola,choc nie musi gdyby ktoras na cos wpadla... chcialabym wydziergac to sobie jak najszybciej zebym mogla juz na jesien posmigac a jak sie szkola zacznie to mniej czasu bede miala... do matury sie trzeba bedzie uczyc a nie dziergac ((
|
|
|
|
|
#109 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
#110 |
|
Przyczajenie
|
A możesz Udostępnić schemat?? moży mi się ponczo i chętnie bym zrobiła dla swoich 2 dam
|
|
|
|
|
#111 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#112 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
, ale teraz już robi się troszkę krótkie i chyba żeby córcia mogła w nim jescze pochodzić to dorobie fredzelki pozdrawiam miłego i owocnego szydełkowania
|
|
|
|
#113 |
|
Przyczajenie
|
Ok przeanalizowałam cały początek , zsumowałam i chyba wiem jak leci to, dla wprawy zaczęłam robić, ale dla lali mojej córeczki, jak mi to wyjdzie to dalej pójdzie jak po maśle. Dzięki wszystkim
|
|
|
|
|
#114 |
|
Raczkowanie
|
robie ponczo wedlug zamieszczonego tu wzoru i mam pytanie co poradzic na odstajacy dekolt...ponczo pod szyja sterczy i nie wiem czy tak ma byc
|
|
|
|
|
#115 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#116 |
|
Przyczajenie
|
Dziewczyny pomóżcie!!
Chcę zrobić sobie poncho na szydełku, poncho z dwóch prostokątów.Powiedzcie mi proszę jakiej wielkości prostokąty powinnam zrobić jeśli noszę rozmiar 38? Podaje maila może podrzucicie mi także jakieś fajne wzory którymi mogłabym je zrobić carinna1979@o2.pl Z gódy wielkie dzięki |
|
|
|
|
#117 |
|
Rozeznanie
|
moje ostatnie poncha - tradycyjnie z dwóch prostokątów
co sądzicie?pierwsze malutkie, jak pelerynka, drugie troche za duże, ale robiłam zupełnie na czuja i dlatego ![]() carinnka -może to Ci pomoże: małe poncho ma wymiary 32x60 cm (oczywiście jeden prostokąt), duże (za duże ) 36x74 cm. Ja noszę rozmiar 36-38 i tak to na mnie wygląda ![]() chyba w ramach odpoczynku wezmę się za szalik (już idzie do mnie nowiutka książeczka z wzorami!)
|
|
#118 |
|
Przyczajenie
|
Kami5 dziekuję Ci bardzo
|
|
|
|
|
#119 |
|
Przyczajenie
|
Jestem tu nowa.Czy ktoś mógłby mi pomóc? Chciałabym zrobić ponczo dla siebie ale nie mam schematu.Może być na drutach lub szydełku.Z góry bardzo dziękuje
niewiasta2@vp.pl |
|
|
|
|
#120 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() I jest tu dużo ciekawych pomysłów, zarówno na poncza szydełkowe jak i na drutach!
|
![]() |
Nowe wątki na forum Druty, igła i szydełko
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:01.

. Zrobilam chuste coreczce a teraz zachorowalam na poncho. Jutro kupuje welne i zabieram sie za prace. Olivka33 to swoje poncho robilas jak napisala Maraya, tak? Czyli liczba oczek lancuszka byla podzielna przez 4 i to polaczylas w calosc oczkiem scislym, a wiec nie dodawalas jednego oczka na to oczko scisle? Chyba troche zamotalam, ale mam nadzieje ze mnie rozumiesz.
KAROLCIA 

Podaje maila może podrzucicie mi także jakieś fajne wzory którymi mogłabym je zrobić