|
|||||||
| Notka |
|
| Wizażowe Społeczności Wizażowe społeczności to forum, na którym poznasz osoby w swoim wieku, spod tego samego znaku zodiaku, szkoły. Dołącz do nas i daj się poznać. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3991 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Facet poznany na necie cz. III :)
Tak tż już jakis czas
Dzięki kacha
|
#3992 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#3993 |
|
Wtajemniczenie
|
Karola gratuluje
![]()
Małżeństwo to diament szlifowany całe życie... 20.04.2013 Ja jako pierwsza pod sercem Cię noszę, Ja o Twe zdrowie najgoręcej proszę, Jestem przy Tobie od pierwszego grama, Tyś moje dziecko, a ja... Twoja mama 12.09.2014 ![]() 20.02.2017 ![]() czekamy.... 13.10.2021
|
|
|
|
#3994 |
|
Wtajemniczenie
|
Gratuluję Wam, ze się udało !
![]() Mam te konta 3 lata z przerwami, bo czasem się denerwuje i usuwam. Chyba prześladuje mnie wyjątkowy pech. |
|
|
|
#3995 | |
|
Zakorzenienie
|
[1=a2fc2be9cd8d1027f8cb90d 936276c49cf807c7d_6559504 24f87d;35379869]Super
Dziękuję Nie żeby o rękę mnie juz prosił ale żeby wiedzieli z kim ich córka się spotyka Ale stres troszkę mam- wiecie, zależy nam żeby był zaakceptowany... Wy dziewczyny po jakim mniej więcej czasie poznałyście rodziców tż/ przedstawiłyście tż swoim? Cytat:
A obecny tż na początku wcale mnie nie powalił- stwierdziałm, że miły jest, grzeczny itp ale chyba nie dla mnie jednak... Mimo wszystko intuicja kazała mi dać mu szansę i proszę!! Jestem szczęśliwa
|
|
#3996 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3997 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
A ja jego mamę poznałam po 2 miesiącach, a tatę... dopiero po zaręczynach
|
|
|
|
|
#3998 | |
|
Wtajemniczenie
|
Ja jakoś nigdy się nie bałam przedstawiać TŻta swoim rodzicom. Po prostu wiem, że zaakaceptują każdego z kim zobaczą mnie szczęśliwą.
No chyba, ze by ćpał, pił, bił, kradł itp :P---------- Dopisano o 19:34 ---------- Poprzedni post napisano o 19:31 ---------- Cytat:
Niestety, to już przeszłość. Czasem jeśli widzę, ze jakiś chłopak mnie podrywa to jestem bardzo zadowolona, wręcz podjarana jak jakaś małolata, że ktoś zwrócił na mnie uwagę. Dopiero kiedy emocje opadają wiem, że to nie ten i zaczynam dostrzegać wszystkie wady jakie ujawnił podczas tej romowy. I daję mu kosza. :p
|
|
|
|
|
#3999 |
|
Zakorzenienie
|
[1=a2fc2be9cd8d1027f8cb90d 936276c49cf807c7d_6559504 24f87d;35399815]To u mnie inaczej. On przyjechał do mnie już na drugie spotkanie, więc poznał mamę, chociaż nie jakoś tak oficjalnie
A ja jego mamę poznałam po 2 miesiącach, a tatę... dopiero po zaręczynach [/QUOTE]no tż poprostu przyjechał do mnie i przy okazji poznał rodziców, a potem czmychnęliśmy do mnie do pokoju... nie było jakiegoś takiego oficjalnego zapoznania
|
#4000 |
|
Wtajemniczenie
|
mojego Tz moi rodzice poznali dosc wczesnie... bo po kilku spotkaniach w realu zaprosilam go na wesele kuzynki i tam poznal moich rodzicow... ja rodzicow Tz troche pozniej ale tez nie bylo oficjalnego zapoznawania i przedstawiania... kazdy wiedzial o co kaman
))
Małżeństwo to diament szlifowany całe życie... 20.04.2013 Ja jako pierwsza pod sercem Cię noszę, Ja o Twe zdrowie najgoręcej proszę, Jestem przy Tobie od pierwszego grama, Tyś moje dziecko, a ja... Twoja mama 12.09.2014 ![]() 20.02.2017 ![]() czekamy.... 13.10.2021
|
|
|
|
#4001 |
|
Zakorzenienie
|
a moi rodzice jeszcze nie poznali mojego TŻ.. mieszkamy razem,moze jak wyjedziemy na urlop to rodzice go poznaja
|
#4002 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Więc nie ma czegoś do czego mogliby się przyczepić Tak tylko trochę się stresuję ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Chyba chodzi mu też o to, że głupio tak bez przywitania się zamknąć się w swoim pokoju gdy zaprosi mnie do siebie czy ja jego i będą rodzice Już bardzo czekam na weekend, bo przez mój wyjazd nie widzieliśmy się tydzień ponad
|
|
#4003 |
|
Konto usunięte
|
A u mnie dzisiaj mija równo tydzień ciszy- czyli chłopczyna mnie najzwyczajniej w świecie olał...
Zastanawiam się tylko czy to ja go czymś do siebie zraziłam czy w między czasie znalazł "lepszą" partie
|
|
|
|
#4004 |
|
Konto usunięte
|
czyli nie ma co sie przejmowac, ja wychodze z zalozenia lepiej sie spotkac niz pisac dlugo bpo potem tak nhieraz wychodzi ze sie pisze a nic z tego nie ma;p i marnuje sie czas czy tam nadzieje jakies ma
|
|
|
|
#4005 |
|
Rozeznanie
|
nie przejmuj się i nie analizuj, doszłam do wniosku, że jak chłop się nie odzywa to jego strata. Znajdzie się taki, który będzie zainteresowany.
|
#4006 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Najgorsze co moze być to, gdy facet znika ot tak z dnia na dzień bez słowa Moze następny będzie lepszy A ja spędziłam z tż bardzo miłą niedzielę Tż poznał już moich rodziców, nie było tak źle wcale- chyba to ja bardziej się krępowałam niż on A jak dziewczyny u Was? Hosenko, jak się czujesz?
|
|
#4007 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#4008 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4009 |
|
Wtajemniczenie
|
u mnie nawet nawet..
wczoraj sie poprztykalam z Tż... kurcze jedno i drugie uparte... ale na szczescie pogodzilismy sie wiec jest dobrze... do pracy tez mi sie nie chce... mala sprzedaz a szefowie ciagle chca wiecej i wiecej... no i mgr musze pisac a tez mam lenia
|
|
|
|
#4010 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Życie osobiste układa się więc i zawodowe mogłoby też...
|
|
#4011 |
|
Zakorzenienie
|
Czuję się ciut lepiej, choć dalej nienajlepiej. No ogólnie to w zasadzie nie mam co narzekać, bo nie wymiotuję (choć bardzo mnie naciąga), nie mam problemów typu plamienie, krawienie itp, ale ten brak sił, senność, naciągania, nietolerancja wielu rzeczy do jedzenia, a nawet picia (piję 1-3 szklanki dziennie, gdzie w ciąży powinno to być 3 litry
) i ... mycia zębów ( ) jest naprawdę uciążliwe.No ale lada dzień kończę pierwszy trymestr i mam nadzieję, że faktycznie będzie lepiej. Na drugiej wizycie (2 tygodnie temu) miałam robione usg już przez brzuch (wcześniejsze dopochwowo) - rośnie robaczek, wszystko było w porządku, z moimi wynikami badań też Brzuch rośnie, już lekko widoczny, w spodniach się nie dopinam i przytrzymuję paskiem - tzn zapięłabym się, ale mi nie wygodnie, zwłaszcza siedzieć. Pierwsi tez rosną - ok 2 miesiące temu kupiłam większy stanik (80 D) i juz powoli będzie brakowało miejsca
W zapisanych relacjach - wyprzedaż kosmetyków pielęgnacyjnych i do makijażu Edytowane przez Hosenka* Czas edycji: 2012-07-24 o 10:20 |
|
|
|
#4012 |
|
Wtajemniczenie
|
Hosenko cieszę się, że wszystko się tak dobrze układa
![]() Karolina znajdziesz w koncu prace.. uda się i w życiu zawodowym zobaczysz
|
|
|
|
#4013 |
|
Zakorzenienie
|
Oby się udało...choć ciężko w takim niedużym mieście...
Oczywiście kasa jest bardzo ważna, bo wiadomo pieniądze do życia są potrzebne... Ale ja też chcę mieć motywację, żeby codziennie wstać, wyjść do ludzi...Wiecie o co chodzi... A i jeszcze jedno... Bo większość z Was pracuje: szukałyście pracy tylko w Swoim zawodzie czy innych też? I czy przez internet faktycznie warto wysyłać cv? Jest tyle portali z ogłoszeniami.. a i wygodnie w ten sposób
Edytowane przez karolinka86 Czas edycji: 2012-07-26 o 18:36 |
|
|
|
#4014 |
|
Raczkowanie
|
Karolinko (oraz inne dziewczyny, które mają problem ze znalezieniem pracy) jeśli chciałybyście znaleźć pracę w swoim zawodzie lub zgodną z Waszymi zainteresowaniami, to polecam poszukać firm, w których np. chciałybyście pracować/są dla Was atrakcyjne, wejść na ich strony internetowe, poszukać, czy nie mają ogłoszeń o pracę na swojej stronie.
Jeśli takich ogłoszeń nie mają, piszą, że aktualnie nikogo nie poszukują lub szukają osoby o innym wykształceniu/doświadczeniu, to nic straconego! Warto mimo wszystko wysłać CV. W chwili, gdy firma potrzebuje pracownika, to bardzo często rozpoczyna poszukiwania od osób, które same się zgłaszają do firmy, a czasami jest tak, że aż tak bardzo nie potrzebują pracownika, ale gdy ktoś przyśle do nich ciekawą aplikację, to mogą "chcieć" mieć taką osobę u siebie. Niestety na portalach z ogłoszeniami o pracę trudno jest znaleźć coś ciekawego... W większości ogłaszają się duże korporacje, w których są duże wymagania, marne zarobki i częsta rotacja. A ciekawsze firmy szukają pracownika tak jak wyżej napisałam ![]() Ważne jest też, by tworzyć CV pod profil/ oczekiwania danej firmy. Czasami coś schować, czasami podkreślić Postarać zmieścić się na jednej stronie A4. I dodawać wesołe zdjęcie! (zdjęcie to 50% sukcesu)Piszę, jako osoba "z drugiej strony"
|
|
#4015 |
|
Wtajemniczenie
|
Karolinko, ja znalazłam prace w moim miescie ale CV wzslalam elektronicznie.
Moje wyksztalcenie znasz.. jestem germanistka i marze o pracy w szkole a pracuje w dziale obslugi klientow zagranicznych w jednej z firm w moim miescie, opiekuje sie moimi NIEMCAMI i jakos to ciagne... ale skrycie poszukuje pracy w wymarzonym zawodzie czyli w szkole. jak szukalam pracy to szukalam jakiejkolwiek, wysylalam gdzie sie dalo nawet tam gdzie nie mialabym mozliwosci wykorzystac mojego jezyka niemieckiego... bylam zrozpaczona wiec rozumiesz... probuj kochana a ie uda ![]() P.S. dziewczyny potrzebuje przepis na fajna i smaczna zapiekanke z makaronem chcialam kolacje dla TZ przygotowac
|
|
|
|
#4016 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4017 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4018 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
#4019 |
|
Konto usunięte
|
Powracam do mojego wątku
![]() Po tym jak chłopak się nie odezwał sama do niego napisałam (z daleko pachnie desperacją, wiem...), stwierdził, że kawa aktualna i pamiętam o niej i ugadamy się w poniedziałek (tj następnego dnia.). Następnego dnia się nie odezwał więc trochę zbiło mnie to z tropu. We wtorek postawiłam wszystko na jedną kartę i znowu napisałam pierwsza- w efekcie byliśmy na kawie w czwartek. I tutaj mam pierwszą zagwozdkę- skoro chciał się spotkać i sam zainicjował spotkanie to nie bardzo rozumiem czemu podchodził do tego tak po macoszemu. Chłopak okazał się bardzo miły chociaż odniosłam wrażenie że był skrępowany i onieśmielony. Generalnie spotkanie nie było zbyt długie ale wydaje mi się, że raczej przyjemnie spędziliśmy czas i nie męczyliśmy się za bardzo, chociaż zdarzały się chwile milczenie, które od razu próbowaliśmy przełamać. Na koniec usłyszałam „będziemy w kontakcie” co raczej nie wróży nic dobrego... Mija dopiero trzeci dzień od spotkania, ja się jakoś specjalnie nie łudzę, że coś z tego będzie bo totalnie nie mogę chłopaka rozgryźć. Mogłabym dyskretnie podpytać znajomych jak mu się do tej pory układały sprawy sercowe i czy zawsze jest taki skrępowany przy nieznajomych dziewczynach ale zaraz zaczęłyby się pytania i domysły
|
|
|
|
#4020 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Chyba, że próbować w "zwykłych" firmach na stanowiska administracyjne... Czyli jak firma ma podany kontakt mailowy to smiało można wysyłać im swoje CV nawet gdy nikogo nie szukają? Cytat:
Cytat:
Ale wysyłałaś tylko tam, gdzie szukali czy też tak po prostu gdzies? Ja też jestem zrozpaczona...I chyba zacznę robić tak jak Ty wtedy Chyba nie jest wstydem praca w galerii (jakiś sklep) po ukończeniu studiów? Cytat:
Nie chcialbym iść do pracy gdzie mało roboty będzie (przez co czas sie ciągnie)
![]() |
Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:48.

Dzięki kacha 

Najgorsze co moze być to, gdy facet znika ot tak z dnia na dzień bez słowa
) i ... mycia zębów (
) jest naprawdę uciążliwe.