![]() |
#361 |
Rozeznanie
|
Dot.: ?studentki Gdzie Pracujecie I Ile Zarabiacie?
Ja pracuję w kawiarni (zaczęłam w czasie dziennych studiów) i zarabiam na godzinę 6.67 zł netto. Do tego dochodzą napiwki. Miesięcznie wyciągam razem z pensją 2500 - 3000zł. Obawiam się, że pracując w zawodzie trudno by mi było tyle zarobić. Więc zostaję tam jeszcze ok. pół roku, żeby coś odłożyć, a potem się zobaczy
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#362 |
Raczkowanie
|
II MU.
Pracuje na pasażu w galerii (stoisko że sprzętem satelitarnym) dorabiam jako korepetytorka i opiekunka jestem konsultantką Wszystko razem niecałe 2 tys. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#363 |
Zakorzenienie
|
Ja jestem obecnie na piątym roku anglistyki więc oczywiście daję korepetycje z angielskiego. Raczej nie narzekam ani na kasę ani na ilość godzin przepracowanych w tygodniu. Zarobek oczywiście zależy od tego ile mam lekcji. Jak uczniowie odwołują to i kasy mniej. Mam mało godzin na uczelni więc mogłabym poszukać pracy w szkole językowej. Muszę jednak zabrać się w końcu za pisanie pracy magisterskiej. Na obecną chwilę udzielanie korków bardzo mi odpowiada. Jak doliczę do tego jeszcze stypendium i kiszonkowe od babci jednej i drugiej to całkiem niezła kasa z tego wychodzi. Jeżeli chodzi o "poważniejsze" i legalne prace to pracuje w wakacje - w USA albo w UK. Byłam już kelnerką, barmanką, pracowałam na customer service u operatora komórkowego i jako sprzedawca w domu towarowym Selfridges w Londynie. Tę ostatnią pracę lubiłam najbardziej. Oczywiście jak pracuję za granicą to dochodzą duże koszty utrzymania i transportu ale nie narzekam, bo nie robię tego tylko dla pieniędzy.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#364 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Brak szacunku dla pracowników :(
Od tamtego tygodnia pracuję w Cinema-City. Zarobki nie są powalające, ale dla mnie idealne. Nie potrzebuję wiele pieniędzy, bo wciąż mieszkam z rodzicami i za wszystko mi płacą. Zależało mi na zdobyciu jakiegoś doświadczenia do CV, poznaniu nowych ludzi i - przede wszystkim - na zwalczeniu nieśmiałości. Chcę przestać bać się ludzi, a praca w kinie mi w tym pomaga
![]() Studiuję dziennie, ale grafik mogę sobie dopasować jak chcę.
![]() |
#365 |
Zakorzenienie
|
ja pracuje w fast foodzie pewnym,studiuje dziennie,jestem na trzecim roku administracji,wiec nie moglam pozwolic sobie na prace w tygodniu,choc zdarza sie,ze jak mam wolny dzien to ide do pracy. generalnie pracuje po 10 lub 12 godzin dziennie - sobota,niedziela i swieta. czasem mi przykro,ale cos tam z tego mam. atmosfera rozna,ale ludzie super
![]() |
![]() |
#366 |
Przyczajenie
|
a ja mieszkam na głębokiej wsi, do przystanku mam 2 km. w jedną stronę, które musze pokonać bez wzgledu na pogodę, pracuję naszczęście co drugi dzień, ale zarabiam bardzo marne grosze, na inną prace niemam tu szans a do jakiegoś większego miasta typu Kraków mam 60km. Dodam że jestem na 4 roku studiów zaocznych, po licencjacie, nie wiem czy je skończe bo i po co, nie mam już siły na nic, codziennie walcze ze sobą by rano wstać i coś zrobić pożytecznego. Robie teraz prawko by jakoś polepszyc swoja sytuację ale narazie nie udało mi się zdać
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#367 |
Zadomowienie
|
Carmelova jak udaje Ci się pracować na cały etat mając studia dzienne? i w dodatku 2 kierunki... chyba nie śpisz po nocach
![]()
![]() |
![]() |
#368 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Szczerość nie czyni dziewczyny najbardziej lubianą koleżanką. Ale przynosi szacunek. A kiedy dziewczyna nauczy się szacunku do siebie, zawsze jej się uda. ![]() 65,5 > 64 > 63 > 62 > 61 > 60 > 59 > 58 > 57> 56 > 52 ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#369 |
Rozeznanie
|
a moze by tak na 5ty rok wyjechac? w jakim miscie studujesz? mowisz o tym chlopaku...cos czuje w twej wypoeiedzi, ze hmmm ze tak powiem, zalujesz?
![]() |
#370 |
Zakorzenienie
|
Potrzebuję porady
![]() - w sklepie z używaną odzieżą, praca staż ale dopłacają mi, czyli można zarobić coś ok. 1200brutto, praca od 9-17 co drugi weekend wolny i każda środa. - w sklepie spożywczym, także musiałabym zarejestrować się w UP, zarobki ok.1200zł brutto, nieduży sklep, pracowałabym sama, sklep połączony jest z domem właścicieli, także zawsze jak się czegoś nie wie to można zadzwonić. Od pon.-soboty 8-15 To są oferty pracy w mojej rodzinnej miejscowości, dlatego płaca nie jest tak duża. Co byście mi doradziły abym wzięła? A może lepiej szukać czegoś w mieście gdzie studiuję ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#371 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Spożywczak w ostateczności. Lepiej idz do sklepu z używaną odzieża. Myślę, że trochę lżej tam będziesz miała.
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#372 |
Przyczajenie
|
Cały czas jestem rozdarta czy zaryzykować i wyjechać, czy zostać i meczyć się dalej. Cały czas bije się z myślami bo wiem że jeśli tu zostane to nic nie osiągne, wiem że stać mnie na więcej, z drugiej strony musiałabym zostawić tu mamę samą i chłopaka przez co pewnie nasz związek by się rozpadł. Tak czy siak wszystko jest bezsensu. PS.Studiuje w Krakowie, zaocznie, mam tam siostrę, ale chyba na mój wyjazd jest już za późno... Ale zobaczymy co życie przyniesie, jak moja cierpliwość się skończy to kto wie może w końcu zaryzykuję
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#373 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() kesly1 Chyba masz rację... ![]() A wiecie ile mniej więcej oprowadza się do Zus i na ubezpieczenie od 1200zł, bo nie wiem ile mi zostane "na ręke" a dla mnie to bardzo ważne... |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#374 | |||
BAN stały
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#375 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wpisz sobie w google kalkulator podatkowy, tam Ci wyliczy, ile idzie na jakie składki. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#376 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#377 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nigdy nie jest za późno na wyjazd. Zamierzasz zmranować swoje życie ?? Tyle osób wyjechało poza granice kraju, tęsknią, ale wiedzą, że warto ! Co oni mają powiedzieć? Nie zastanawałabym się !
![]() |
![]() |
#378 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
na dodatek masz siostre w krakowie, ktora w razie czego moglaby ci pomoc, np. w szukaniu jakiejs taniej stancji, oprowadzeniu po miescie itd. wydaje mi sie, ze jesli teraz nie wyjedziesz, to bedziesz zalowala tego cale zycie - tego, ze zostalas w 'dziurze' i zrezygnowalas z marzen, ambicji i mlodosci. mama sobie da rade. a chlopak, jesli kocha, to zrozumie i bedziecie nadal razem, chociaz przez jakis czas bedzie wam troche trudniej. zycze madrej decyzji.
Szczerość nie czyni dziewczyny najbardziej lubianą koleżanką. Ale przynosi szacunek. A kiedy dziewczyna nauczy się szacunku do siebie, zawsze jej się uda. ![]() 65,5 > 64 > 63 > 62 > 61 > 60 > 59 > 58 > 57> 56 > 52 ![]() ![]() Edytowane przez pani ćma Czas edycji: 2008-11-27 o 18:37 Powód: literowka |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#379 |
Zakorzenienie
|
trzeba sprobowac i podjac ryzyko i juz.
jak ja zartudnialam sie trzy lata temu,to mialam stawke 5,06 zl brutto i pracowalam,teraz na szczescie stawka wzrosla przez te lata. ale za to ma co wpisac w cv...manager z trzyletnim stazem i niedlugo licencjatem ![]()
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#380 |
Zakorzenienie
|
Wracają do tematu ja od niedawna mam pracę
![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#381 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#382 |
Rozeznanie
|
Ja stoje jako hostessa
![]() A jak czytam ze pracujecie za 4 zl brutto to mnie to przeraza ![]() ja co prawda jestem jeszcze maturzystka, stoje juz ponad rok, ale o ile zdrowie pozwoli bede moja prace ciagnela maksymalnie dlugo... tylko zazwyczaj do 26 roku zycia mozna stac jako hostessa, potem juz ciezej bo wiecej podatku odciagaja i niestety mniej sie to opłaca... Dostaje minimalnie 8 zł na reke za godzine, najczesciej 10 zł a zdarzaja sie akcje po kilkanascie do kilkudziesieciu, ale to czesto imprezy i rozdawanie drinków itp a nie stanie w supermarketach. Na poczatku stalam w beznadziejnej agencji, ale jak sie pracuje dlugo to mozna znalezc duzo lepsze warunki pracy a nawet czesto osoby zwiazane z promocjami widzac ze dobrze pracuje podchodzą sami proponując prace ![]() w weekend srednia ilosc godzin to ok 20 - 24, czyli pracując w kazdy weekend mozna sporo zarobic i to nie duzym kosztem ![]() ale ta prace trzeba w pewnien sposob lubic, trzeba miec troche energi i zaangazowania. I dziwie sie ze niektore z was tak trudne warunki maja i ciezko wam cos znalezc, bo jesli tylko mieszkacie w wiekszym miescie to na pewno mozna sie wkrecic w ta branze ![]() i jak widze jakie dziewczyny czasami stoja, z olewackim podejciem do tego, a w sumie 80 %jest takich na promocjach, to az mi sie serce kroi ze nie stoi zamiast nich ktoras z was, bo na pewno bylybyscie duzo bardziej zaangazowane ![]()
![]() |
#383 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
heh..ja mam 7zl...maxymalnie mialam 9zl...zazdroszcze, ze masz do kilkunastu...ale fakt, ja w marketach stoje, u mnie w miescie bankietow nie ma, trzeba do wrocka ew. jechac....pomysle o tym na ferie zimowe np.:P a ty z jakiego mista jestes? ahaa...no wiesz dla nas (ja tez maturzystka) to jest spoko praca, ale jesli studiujesz? no ew. dziennie...choc ja bym wolala chyba juz na zmiany cos znalesc...aczkolwiek gdy ja zmiarzem zaocznie myslalam, ze raz na czas tez na promocji stac bede mogla, co mi tam, choc wole miec stala prace np. w sklepie. Nooo;d ja jutro ide na herbatki (7zl/h- slabo troszku)
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#384 |
Rozeznanie
|
Jestem z trojmiasta
![]() trzeba sie dobrze zakrecic, bo sporo dziewczyn stoi u nas za 7 i ja im wspolczuje ![]() w tym tyg nie pracuje, bo mam prawko i musze potestowac sobie, a propozycje mialam na 23 godziny za 10 zł płatne w poniedzialek tez degustacja jakiejs herbatki ![]() Ale to wyczerpujace za bardzo jak na moj obecny stan, jestem zdolowana i niewyspana :p A czekam ciagle na odzew od agencji, mam nadzieje ze sie zalapie na akcje po 16 brutto, czyli 13 na reke na animacji alkoholu w najblizsze weekedny przed swietami ![]() ja z siostra wspolpracuje, ciuchy w razie co pozyczamy i jakos idzie ![]() czasami sa smieszne wymagania, biale rajstopy zeby pasowaly do reszty, szpilki, sukienki... ostatnio nawet bylo ze stroj mikolaja lub sniezynki we wlasnym zakresie, to juz naprawde smiesznie ![]() w ogole przed swietami to jest tyle hostess na hali ze na przerwie czasami nie ma gdzie usiasc ![]()
![]() |
#385 |
Przyczajenie
|
A ja jestem na drugim roku dziennej biotechnologii i pracuję w agencji pracy. Praca bardzo mi się podoba, bo mam kontakt z ludźmi. Tak bardzo, że chyba już nie widzę się w laboratorium i czasem mam wątpliwości czy wybrałam odpowiedni dla mnie kierunek studiów. Od roku utrzymuje się sama na ciężkich studiach inżynierskich i przez to za mało czasu im poświęcam, ale załatwiam sobie kredyt studencki, więc może wkrótce oddam się zupełnie nauce
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#386 |
Rozeznanie
|
tzn. np?:PPP
![]() |
#387 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() jak na moje możliwości to bym musiała po nocach w pracy siedzieć. albo na zajęciach ![]()
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#388 |
Rozeznanie
|
ja jakiś czas temu wyszukałam z ogłoszeń oferty pracy jako kelnerka w restauracji i wysłałam do nich cv. z jednej restauracji pan zadzwonił i się umówiliśmy na dziś na rozmowę.
powiedział że chodzi mu o osobę na sylwestra i inne imprezy które w styczniu i lutym mają praktycznie co tydzień, jakieś bale karnawałowe, imprezy firmowe itp (czyli żadnych napiwków) porozmawialiśmy sobie miło, czy mam książeczkę, jakie mam doświadczenie, jak ta praca by wyglądała (często praca np do 2 w nocy) doszliśmy do kwestii wynagrodzenia, powiedziałam że jak to tak dorywczo, to nie wiem jakby było z umową, bo wtedy bym miała umowę jak do tej pory z pośrednikiem, a w niej podpisuje że nie pozostaję w innym stosunku pracy... i mówię mu że wtedy nie wiem jakby to było, no chyba że bez umowy - powiedział że tak bez umowy, (czyli na czarno, żadnych zusów i składek a wiadomo że oprócz mojej różnicy brutto-netto on też jeszcze dopłaca) ah, na ten temat się rozpisałam ![]() jestem z dużego miasta, restauracja bardzo elegancka, i pan mi zaproponował za taką pracę za godzinę do ręki... 6 zł ![]() ciekawe czy znajdzie jakieś chętne osoby na tak kuszącą propozycję ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#389 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ja nie mogę jednych pogodzic ![]()
![]() |
![]() |
#390 | |
BAN stały
|
To znaczy,ze pracy jest naprawdę baardzo dużo
![]() Cytat:
![]() Oraz w miarę sprawnego dojazdu z miejsca na miejsce. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:02.