Pytanie o staż - wątek zbiorczy - Strona 166 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Praca i biznes

Notka

Praca i biznes W tym miejscu rozmawiamy o pracy i biznesie. Jeśli szukasz pracy, planujesz ją zmienić lub prowadzisz własny biznes, to miejsce jest dla ciebie.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-11-03, 17:59   #4951
88Ekaterina88
Zakorzenienie

Dot.: Pytanie o staż - wątek zbiorczy

Cytat:
Napisane przez morenica Pokaż wiadomość
A ja mam takie inne pytanie.
Nie podoba mi się na moim stażu...nikt się mną nie interesuje, mojego opiekuna nie ma, więc siedzę całe dnie i patrzę w monitor...i umieram z nudów.
Nie tak to sobie wszystko wyobrażałam. Poszłam na staż, żeby się czegoś nauczyć, a nie żeby siedzieć i patrzeć w okno.
I nie wiem czy jutro rano iść do dyrektora i powiedzieć, że ja dziękuję serdecznie za taki staż. i że chcę iść do UP i do kadr i podziękować.
Czy może wiecie ile trwa procedura załatwiania takiej rezygnacji?

Czy może poczekać jeszcze do końca tygodnia, aż mój opiekun ( nie wiem jak On nawet wygląda) się pojawi i wtedy myśleć co i jak. ale z drugiej strony co to za opiekun jak Go nie ma na początku mojego stażu. Nikt mi nic nie powiedział, co mam robić, nawet jak się durne ksero obsługuje.
ale jeśli sama zrezygnujesz ze stażu to ponosisz koszta z tym związane zrezygnować możesz tylko wtedy gdy podejmiesz inną pracę zarobkową, wtedy nie ponosisz kosztów
ja na poczatku tez sie nudziłam, bo tez byłam w księgowości a to był akurat poczatek roku i czas róznych sprawozdań, uchwał itp. wtedy nie robiłam nić, czasem cos kserowałam a tak siedziałam an tyłku albo wysyłały mnie do banku czy do UM i miałam na to cały dzień ale z czasem gdy to zamieszanie minęło i przenieśli mnie do innej pani jest inaczej i mam miejsce-fotel i kompa- bo przez te 5 miechów nie miałam nawet krzesła

Razem już 10 lat
1.07.2012 Willkommen in Deutschland
29.09.2012 Ślub Cywilny
7.09.2013 Ślub Kościelny
25.08.2014 Marika Nasze szczescie

88Ekaterina88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-03, 19:50   #4952
morenica
Zakorzenienie

No to mnie troszkę pocieszyłyście. Ja mam co prawda swój fotel i komputer i mogę cały dzień na necie siedzieć, więc chyba nie jest tak źle.
Ale i tak inaczej to sobie wyobrażałam i kurde pół roku mam tak wytrzymać. No ale poczekamy do czwartku aż się pojawi w końcu mój opiekun. może On zaczenie w końcu mi tłumaczyć co i jak i co należy do moich obowiazków.
Bo w końcu to chyba przyszłam się tam czegoś nauczyć...a nie siedzieć na necie i marnować czas, który mogłabym przeznaczyć na pisanie pracy licencjackiej.
morenica jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-03, 19:52   #4953
88Ekaterina88
Zakorzenienie

Cytat:
No to mnie troszkę pocieszyłyście. Ja mam co prawda swój fotel i komputer i mogę cały dzień na necie siedzieć, więc chyba nie jest tak źle.
Ale i tak inaczej to sobie wyobrażałam i kurde pół roku mam tak wytrzymać. No ale poczekamy do czwartku aż się pojawi w końcu mój opiekun. może On zaczenie w końcu mi tłumaczyć co i jak i co należy do moich obowiazków.
Bo w końcu to chyba przyszłam się tam czegoś nauczyć...a nie siedzieć na necie i marnować czas, który mogłabym przeznaczyć na pisanie pracy licencjackiej.
pisz prace na stażu moj kolega stażysta tak napisał swoją

Razem już 10 lat
29.09.2012 Ślub Cywilny
7.09.2013 Ślub Kościelny

Stary 2009-11-03, 20:37   #4954
Marbella85
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ata77 Pokaż wiadomość
Jak mogłabyś "dorobić" w ramach umowy zlecenia/o dzieło jeśli w trakcie stażu masz status osoby bezrobotnej,a bezrobotną osobą nie może być osoba wykonująca pracę zarobkową???
Przepisy przepisami, ale to nie znaczy, że są na niekorzyść stażysty, bo pieniądze za staż są gównianie, to zamiast aktywizować absolwenta do podjęcia dodatkowych zajęć (z których może mieć jakąś kasę i doświadczenie) stawia się przeszkody gdzie tylko się da. To tylko taka mała dygresja, dziś przyszłam wkurzona z urzedu pracy, bo umowy zlecenie nie mogę robić, zarejsetrować też nie
Marbella85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-03, 21:59   #4955
hathayoga
perfumove love

Cytat:
Napisane przez Marbella85 Pokaż wiadomość
Przepisy przepisami, ale to nie znaczy, że są na niekorzyść stażysty, bo pieniądze za staż są gównianie, to zamiast aktywizować absolwenta do podjęcia dodatkowych zajęć (z których może mieć jakąś kasę i doświadczenie) stawia się przeszkody gdzie tylko się da. To tylko taka mała dygresja, dziś przyszłam wkurzona z urzedu pracy, bo umowy zlecenie nie mogę robić, zarejsetrować też nie

no wiesz. albo jest się bezrobotnym albo się pracuje. nie można być "trochę" zatrudnionym, czy "trochę" na stażu.
MOŻESZ podjąć umowę zlecenie. ale wtedy staż DLA BEZROBOTNYCH przepada, proste.

kwota stażowego jest niska, bo nie jest to zatrudnienie. stażysta przede wszystkim ma się czegoś na stażu nauczyć. a że jest to teraz często naginane przez pracodawców (staż w solarium, czy sklepie spożywczym ) to już inna kwestia. założenia były szczytne, a wyszło jak zazwyczaj

Kosmetyki

Wish
hathayoga jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-03, 22:30   #4956
Marbella85
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez hathayoga Pokaż wiadomość

no wiesz. albo jest się bezrobotnym albo się pracuje. nie można być "trochę" zatrudnionym, czy "trochę" na stażu.

kwota stażowego jest niska, bo nie jest to zatrudnienie. stażysta przede wszystkim ma się czegoś na stażu nauczyć. a że jest to teraz często naginane przez pracodawców (staż w solarium, czy sklepie spożywczym ) to już inna kwestia. założenia były szczytne, a wyszło jak zazwyczaj
Po co ta prześmiewcza emotka? Rozumiem założenia stażu, co nie znaczy, że mam popierać przepisy ograniczający staż. Nic na to nie poradzę, ale nie musi mi się to podbać. Bo uważam, że właśnie zamiast dać ludziom szanse to rzuca sie jeszcze kłody pod nogi. Bo z jeden strony za często umowę zlecenie można zarobić więcej niż za gównianą kasę ze stażu a z drugiej jak wiadomo składki.... A staż w solarium czy sklepie spożywczym nie jest taki zły np. dla kogoś po technikum handlowym
Marbella85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-04, 06:09   #4957
Lynn
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez hathayoga Pokaż wiadomość

No własnie...ostatnio widziałam ogłoszenie na sklepie obuwniczym, że przyjmą na staż... Po prostu nóż w kieszeni się otwiera. Kiedyś miałam okazje pracowac w podobnym sklepie, bedąc bez doświadczenia i nauka wszystkiego zajęła tak na prawdę kilka godzin, przy czym wypłata była taka sama jak stypendium stażowe, ale za pół etatu a nie cały etat Myśle, że UP powinien ukrucić to kombinatorstwo co niektórych dorobkiewiczów, którzy chcą wykorzystać innych - w tym wypadku i UP i biednego stażystę.

Cytat:
Po co ta prześmiewcza emotka? Rozumiem założenia stażu, co nie znaczy, że mam popierać przepisy ograniczający staż. Nic na to nie poradzę, ale nie musi mi się to podbać. Bo uważam, że właśnie zamiast dać ludziom szanse to rzuca sie jeszcze kłody pod nogi. Bo z jeden strony za często umowę zlecenie można zarobić więcej niż za gównianą kasę ze stażu a z drugiej jak wiadomo składki.... A staż w solarium czy sklepie spożywczym nie jest taki zły np. dla kogoś po technikum handlowym
Myślę tak samo. Cóż...ja przyjełam ostatnio zlecenie, za jakieś 60 zł i musiałam się wyrejestrować No ale ile można czekać na staż/pracę z UP. W międzyczasie można bybyło kwiatki od spodu wąchać z głodu Jak ruszą staże, to znowu się zarejestruje.
Lynn jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2009-11-04, 09:03   #4958
Beata_Batumi
Zadomowienie

Chodzi mi o to że owszem, zwracają za bilet (a raczej dają jakiś świstek) na dojazd do i z urzędu ale ja potrzebuję biletu miesięcznego żeby dojechać na ten staż, który kosztuje 80 zł... Łatwo policzyć ile to procentowo kasy w porównaniu z "wypłatą"... Dzisiaj sie jeszcze dowiedziałam, że mi nie przedłużą stażu bo nie maja kasy! Pytam niuni, która tam siedzi za co ja mam żyć jej zdaniem? Też nie mam kasy (mąż mnie de facto utrzymuje ale bez przesady, tutaj przynajmniej na podpaski zarobię)! A ona że nie wie! Po co tam siedzi jak nie wie? A nie po to kończyłam studia żeby majtki sprzedawać!

---------- Dopisano o 10:03 ---------- Poprzedni post napisano o 10:01 ----------

Cytat:
Napisane przez Ata77 Pokaż wiadomość
Jak mogłabyś "dorobić" w ramach umowy zlecenia/o dzieło jeśli w trakcie stażu masz status osoby bezrobotnej,a bezrobotną osobą nie może być osoba wykonująca pracę zarobkową???
I dlaczego wg Ciebie nie mozna ubiegać się o zwrot biletów? Wszędzie można. Ktoś tu jest niedoinformowany chyba.
Chodzi mi o bilet miesięczny- jak mam dotrzeć na staż i do domu? Na piechotkę? W Warszawie?
Beata_Batumi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-04, 09:12   #4959
88Ekaterina88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Beata_Batumi Pokaż wiadomość
Chodzi mi o to że owszem, zwracają za bilet (a raczej dają jakiś świstek) na dojazd do i z urzędu ale ja potrzebuję biletu miesięcznego żeby dojechać na ten staż, który kosztuje 80 zł... Łatwo policzyć ile to procentowo kasy w porównaniu z "wypłatą"... Dzisiaj sie jeszcze dowiedziałam, że mi nie przedłużą stażu bo nie maja kasy! Pytam niuni, która tam siedzi za co ja mam żyć jej zdaniem? Też nie mam kasy (mąż mnie de facto utrzymuje ale bez przesady, tutaj przynajmniej na podpaski zarobię)! A ona że nie wie! Po co tam siedzi jak nie wie? A nie po to kończyłam studia żeby majtki sprzedawać!

---------- Dopisano o 10:03 ---------- Poprzedni post napisano o 10:01 ----------

Chodzi mi o bilet miesięczny- jak mam dotrzeć na staż i do domu? Na piechotkę? W Warszawie?
składasz wniosek do up : wniosek o zwrot kosztów dojazdu, doczepiasz do tego twój bilet miesięczny, składasz to do 5go czy 10-go dnia każdego miesiąca i do końca miesiąca masz kase na koncie zwracają całość biletu, chyba ze cie nie było w któryś dzien to to odliczają

Razem już 10 lat
29.09.2012 Ślub Cywilny
7.09.2013 Ślub Kościelny

Stary 2009-11-04, 11:25   #4960
morenica
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez 88Ekaterina88 Pokaż wiadomość
pisz prace na stażu moj kolega stażysta tak napisał swoją
No i właśnie tak robię
Że piszę swoją pracę, jakieś notatki i na wizażu posiedzę.
Dzisiaj byłam jakieś dokumenty zanieść i mam coś do przeczytania i poprawienia jak coś.
No cóż...muszę się chyba w cierpliwość uzbroić i może sobie za dużo wyobrażałam
Stary 2009-11-04, 15:22   #4961
studi
Zakorzenienie

Cytat:
No i właśnie tak robię
Że piszę swoją pracę, jakieś notatki i na wizażu posiedzę.
Dzisiaj byłam jakieś dokumenty zanieść i mam coś do przeczytania i poprawienia jak coś.
No cóż...muszę się chyba w cierpliwość uzbroić i może sobie za dużo wyobrażałam
myśle ,że jak się pojawi opiekun to na brak roboty nie będziesz narzekać:P

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-11-04, 17:59   #4962
Ata77
Zakorzenienie

Cytat:
pieniądze za staż są gównianie, to zamiast aktywizować absolwenta do podjęcia dodatkowych zajęć (z których może mieć jakąś kasę i doświadczenie) stawia się przeszkody gdzie tylko się da.
Moja droga z tymi uwagami to do ustawodawcy, bo ustawa jest tak,a nie inaczej skonstruowana. Proponuję nie korzystać z gównianego stażu i takiegoż stypendium i radzić sobie samemu skoro masz takie możliwości.

Cytat:
Bo z jeden strony za często umowę zlecenie można zarobić więcej niż za gównianą kasę ze stażu a z drugiej jak wiadomo składki....
To podejmij zatem umowę zlecenie,gdzie też masz płacone składki i zignoruj rzucający Ci kłody pod nogi urząd. Po co masz się denerwowac?

Cytat:
Pytam niuni, która tam siedzi za co ja mam żyć jej zdaniem? Też nie mam kasy (mąż mnie de facto utrzymuje ale bez przesady, tutaj przynajmniej na podpaski zarobię)! A ona że nie wie! Po co tam siedzi jak nie wie? ?
Wiesz co? Niedobrze mi się robi jak czytam coś takiego. "NIUNIA" w urzędzie pracy nie ma obowiązku odpowiedzieć Ci na pytanie za co Ty masz żyć. Chyba Ci się instytucje pomyliły. Na pytanie za co Ty masz żyć musisz sobie odpowiedzieć sama. Takie życie.

Cytat:
Należy dopytać.

Edytowane przez Ata77
Czas edycji: 2009-11-04 o 18:01
Ata77 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-05, 05:25   #4963
morenica
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez studi Pokaż wiadomość
myśle ,że jak się pojawi opiekun to na brak roboty nie będziesz narzekać:P
No dzisiaj ma się pojawić, więc zobaczymy co On powie. Bo od Niego swoją decyzję będę uzależniać. Ale raczej chyba powiem że nie chcę, bo nie interesuje mnie taki charakter pracy
Stary 2009-11-05, 07:16   #4964
88Ekaterina88
Zakorzenienie

Cytat:
No dzisiaj ma się pojawić, więc zobaczymy co On powie. Bo od Niego swoją decyzję będę uzależniać. Ale raczej chyba powiem że nie chcę, bo nie interesuje mnie taki charakter pracy
ale nie mozesz zrezygnowac ot tak, bo kasa poleci

Razem już 10 lat
29.09.2012 Ślub Cywilny
7.09.2013 Ślub Kościelny

Stary 2009-11-05, 07:34   #4965
Beata_Batumi
Zadomowienie

Odpowiedź do ATA77

Słuchaj, nie jestem tak głupia jak myślisz, a poza tym w "moim" urzędzie gdzie odbywam staż są jeszcze 4 stażystki i one potwierdzają to co ja- w Wawie nie zwracają za miesięczny jeśli mieszkasz w Wawie, jak się dojeżdza spod Warszawy to być może tak, ale za kartę miejską już nie zwracają. Wszystkie 5 się o to pytałyśmy więc widocznie tak jest.
Jeśli chodzi o Twoje oburzenie o UP- jeśli coś się tak nazywa i ktoś tam pracuje to chyba do czegoś to zobowiązuje! Jeśli nie ma pracy to chociaż niech staż przedłużą a nie zostawiają człowieka na pastwę losu (może trochę tu przesadziłam). Po coś ten urząd chyba jest? Czy to tylko sztuka dla sztuki? Może w Waszych miastach jest inaczej...
Beata_Batumi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-05, 07:54   #4966
88Ekaterina88
Zakorzenienie

no ale jak kasy nie maja to stażu nie przedłuzą i nic z tym nie zrobisz./

---------- Dopisano o 08:54 ---------- Poprzedni post napisano o 08:48 ----------

ale w PUP Warszawa sa wnioski na zwrot kosztów dojazdu i nic nie jest napisane ze na terenie miasta Warszawa ksozty nie są zwracane. Ponadto kilka miesięcy temu weszło takie coś ze zwrot kosztów zwracany jest też za przejazy na terenie danego miasta a nie tylko spoza miasta Moi koledzy stazyści są z miasta i mają zwracane koszty dojazdu

Razem już 10 lat
29.09.2012 Ślub Cywilny
7.09.2013 Ślub Kościelny

Stary 2009-11-05, 08:04   #4967
morenica
Zakorzenienie

Cytat:
ale nie mozesz zrezygnowac ot tak, bo kasa poleci

No ale nie płaciłam za żadne badania ani nic, więc chyba większych zwrotów nie będzie raczej. No ale chyba jednak jeszcze troszkę tutaj posiedzę.
Poznałam tego dyrektora, całkiem całkiem jest nawet. Powiedział, że po moim kierunku to świetnie do nich trafiłam. No i taki fajny jest nawet, więc myślę, że jakoś to będzie. Powolutku
Stary 2009-11-05, 08:07   #4968
88Ekaterina88
Zakorzenienie

tu nie chodzi o badania itp. tylko o kase zwypłaty czy cos takiego na decyzji powinnas miec napisane

Razem już 10 lat
29.09.2012 Ślub Cywilny
7.09.2013 Ślub Kościelny

Stary 2009-11-05, 08:13   #4969
Snufki
Rozeznanie

W koszty stazu zapewne jest wliczone także np. praca pani w UP, która cię na niego skierowała, wole nie myśleć ile kazali by łącznie zwrócićjak ktos by zrezygnował. Chociaż z drugiej strony raczej ciężko byłoby to wyegzekwować od bezrobotnego No ale każdy kiedyś pracować zacznie...
Snufki jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-11-05, 08:17   #4970
88Ekaterina88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Snufki Pokaż wiadomość
W koszty stazu zapewne jest wliczone także np. praca pani w UP, która cię na niego skierowała, wole nie myśleć ile kazali by łącznie zwrócićjak ktos by zrezygnował. Chociaż z drugiej strony raczej ciężko byłoby to wyegzekwować od bezrobotnego No ale każdy kiedyś pracować zacznie...
jak bym teraz zrezygnowała i by mi kazali zwrócić wypłatę za 10 miesięcy to bym chyba tam padła

Razem już 10 lat
29.09.2012 Ślub Cywilny
7.09.2013 Ślub Kościelny

Stary 2009-11-05, 08:29   #4971
morenica
Zakorzenienie

Jeszcze nie dostałam wypłaty.

Ale myślę, że jakoś dam radę
W sumie siedzieć za 700 zł to se mogę :P i pisać pracę
Tylko czasem mi tak głupio jest, że robię swoje rzeczy...ale z drugiej strony lepsze to niż siedzenie i patrzenie w okno
Stary 2009-11-05, 08:35   #4972
88Ekaterina88
Zakorzenienie

po pierwsze za siedzenie w domu nikt ci by nie dał tyle, wiec ja wolałam przychodzic na staż codziennie na poczaytku mimo ze wiało nudą ale kasa była

Razem już 10 lat
29.09.2012 Ślub Cywilny
7.09.2013 Ślub Kościelny

Stary 2009-11-05, 08:50   #4973
morenica
Zakorzenienie

Cytat:
po pierwsze za siedzenie w domu nikt ci by nie dał tyle, wiec ja wolałam przychodzic na staż codziennie na poczaytku mimo ze wiało nudą ale kasa była
Dlatego też tak robię
Ale czasem mi tak głupio, że robię coś swojego, ale z drugiej strony skoro nikt mi nic nie przydziela. To co sama mam się o to prosić...;p

Edytowane przez morenica
Czas edycji: 2009-11-05 o 09:58

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2009-11-05, 11:41   #4974
Snufki
Rozeznanie

Cytat:
Dlatego też tak robię
Ale czasem mi tak głupio, że robię coś swojego, ale z drugiej strony skoro nikt mi nic nie przydziela. To co sama mam się o to prosić...;p
Niech ci nie będzie głupio, za tajumużne co płacą na stażu nie ma sie co tym przejmować, tym bardziej,że póki co pracodawca nic ci nie dajekonkretnego do roboty ;]
Snufki jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-05, 15:48   #4975
Ejniacz
Zadomowienie

U mnie w UP jest tak że zwracają za bilet tylko kiedy ma się staż w innym mieście.

Jean Cocteau
Ejniacz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-05, 16:22   #4976
studi
Zakorzenienie

Cytat:
Dlatego też tak robię
też czasem napewde nie mam co robić, wówczas oprócz interentu, przepisuję coś na komputer i drukuję-jakies wykazy, które wczesniej były robione ręcznie itp itdTez widza nieraz że nie mam co z soba zrobić
Stary 2009-11-05, 17:44   #4977
madziam90
Rozeznanie

Cytat:
Jeszcze nie dostałam wypłaty.
bo chyba dopiero koło 14 przelewają.
dokładnie to nie pamiętam, ale wiem że na pewno nie tak na początku kolejnego miesiąca a szkoda...

Cytat:
też czasem napewde nie mam co robić, wówczas oprócz interentu, przepisuję coś na komputer i drukuję-jakies wykazy, które wczesniej były robione ręcznie itp itdTez widza nieraz że nie mam co z soba zrobić
no ja czasami też nie mam, ale wtedy chodzę tu i tu i przeważnie się coś znajduje. a kurcze dostępu to nawet do komputera nie mam, już nie mówiąc o internecie. mimo tego że miałam wpisane jakieś tam roboty plus komputer. i nic.

latolato. lato czeka. <3.
madziam90 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2009-11-05, 18:31   #4978
Ata77
Zakorzenienie

Cytat:
Słuchaj, nie jestem tak głupia jak myślisz.
Gdzie tak napisałam? Umiesz czytać w moich myślach? Sądzę,że ta pyskówka jest niewłaściwa.

Cytat:
a poza tym w "moim" urzędzie gdzie odbywam staż są jeszcze 4 stażystki i one potwierdzają to co ja- w Wawie nie zwracają za miesięczny jeśli mieszkasz w Wawie, jak się dojeżdza spod Warszawy to być może tak, ale za kartę miejską już nie zwracają.
Być może tak jest,pewnie wynika to z tego,że de facto staż musi być podjęty poza miejscem zamieszkania,aby była refundacja. Nadal nie uważam,że to się jednak nie opłaca.

Cytat:
Jeśli chodzi o Twoje oburzenie o UP- jeśli coś się tak nazywa i ktoś tam pracuje to chyba do czegoś to zobowiązuje! Jeśli nie ma pracy to chociaż niech staż przedłużą a nie zostawiają człowieka na pastwę losu (może trochę tu przesadziłam). Po coś ten urząd chyba jest? Czy to tylko sztuka dla sztuki?
Beato Batumi
Urząd Pracy jest zobowiązany do aktywizowania bezrobotnego w obrębie posiadanych możliwości i środków finansowych. Jeśli nie ma pieniędzy na aktywizację,bądź ustawowo ktoś się na coś nie kwalifikuję to głową muru urzędnik nie przebije,tylko dlatego,że np. Ty masz takie oczekiwania. Podobnie jak nie rozwiąże wielu innych problemów swoich klientów (problemów mieszkaniowych, alkolholowych,osobistych) , od tego są inne wyspecjalizowane jednostki. Może poczytaj lub dopytaj jakie kompetencje ma ta instytucja,a nie lamentuj

Ata77 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-05, 20:48   #4979
morenica
Zakorzenienie

Cytat:
No ja większość dnia nie mam co ze sobą zrobić. Ale poznaję ludzi już pomału. I chyba macie rację...nie będę się kryła, że coś robię dla siebie, skoro o nic mnie nikt nie prosi. Te Panie same robią swoje rzeczy...a jak czasem ktoś gdzieś mnie o coś poprosi to z chęcią sama zrobię.
Dzisiaj zresztą powiedziałam do dziewczyny z pokoju, że jak coś chcę, zebym pomogła to niech powie.
Stary 2009-11-05, 20:52   #4980
88Ekaterina88
Zakorzenienie

Cytat:
No ja większość dnia nie mam co ze sobą zrobić. Ale poznaję ludzi już pomału. I chyba macie rację...nie będę się kryła, że coś robię dla siebie, skoro o nic mnie nikt nie prosi. Te Panie same robią swoje rzeczy...a jak czasem ktoś gdzieś mnie o coś poprosi to z chęcią sama zrobię.
Dzisiaj zresztą powiedziałam do dziewczyny z pokoju, że jak coś chcę, zebym pomogła to niech powie.
ja czasami chodziłam z nudów po pokojach i pytałam się każdego czy w czymś nie pomóc jeden facet cały dzień wymyślał mi zadanie i tak czekałam aż mi je powieżyc, poczym poszłam do domu, bo już miałam autobus a ten przyszedł do pokoju gdzie siedziałam 5 minut przed końcem ze moge mu w czymś pomóc Ale chęci miał i to się liczy Teraz to mam full wypas

Razem już 10 lat
29.09.2012 Ślub Cywilny
7.09.2013 Ślub Kościelny

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Praca i biznes

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości