|
|
#481 |
|
BAN stały
|
Dot.: ?studentki Gdzie Pracujecie I Ile Zarabiacie?
no i nie tylko magnez, też kofeina która jest też w kawce, więc "babski" jak to nazwałaś hostesso napój jest ekonomiczny bo ma i to i to więc można zrezygnować z niezdrowej kawy!!!!
|
|
|
|
|
#482 |
|
Zadomowienie
|
hey dołącze do waszefo forum..
![]() jestem juz na 5 roku (studia dzienne) czasu mam sporo wolnego, obecnie pracuje w dużym centrum handlowym na jednej z wysepek, która zajmuje się sprzedażą markowych kosmetyków. zarobki to 6,5 zl za godzine na czysto + 5% od sprzedaży. praca dośc przyjemna jak nie ma klijentów to sie siedzi i patrzy w wystawę sklepową i się nudzi , natomiast najwjększy minus tej pracy to, że trzeba poswiecic z 2 weekendy w miesiącu
|
|
|
|
|
#483 |
|
Raczkowanie
|
no tak szkoda że nie masz tam miejsca żeby sobie po cichu książkę wyciągnąć do nauki
ja jak pracowałam podczas sesji letniej to ciągle chodziłam z książką w ręku na szczęście moja szefowa była bardzo wyrozumiała paulakrk tez słyszałam że redbull uzależnia osobiście nie pijam tego napoju wole coś delikatniejszego |
|
|
|
|
#484 |
|
BAN stały
|
po red bull to chyba częściej sięgają faceci
ja wczoraj kupiłam plussszz active, babka w aptece bardzo go polecała że często sięgają po niego uczniowie i studenci którym brak sił do nauki, jest też w różnych wariantach np. z żelazem, magnezem i dla dzieci
|
|
|
|
|
#485 |
|
Rozeznanie
|
Jeśli o wspomagaczach uczenia się mowa, to Ja biorę "Sesję", która ma lecytynę, magnez, kofeinę i ginko biloba.
|
|
|
|
|
#486 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
|
#487 |
|
Zadomowienie
|
Mi w sumie nie potrzeba zadnych wspomagaczy, sam stres ze w 5-6h mam sie nauczyc materialu z calego semestru dosc skutecznie mnie pobudza.
|
|
|
#488 |
|
BAN stały
|
sesja jest ok zawiera wszystko co dobre na koncentrację i poprawę pamięci podobnie właśnie jak plusssz active który kupiłam z tym że plusssz ma jeszcze dodatkowo witaminy wspomagające organizm
|
|
|
|
|
#489 |
|
Przyczajenie
|
Elitka4- masz moze jakis numer kontaktowy do tej pani od nagrywania tych odcinków? i tak z ciekawosci ile masz lat ze tam byłas?
|
|
|
|
|
#490 |
|
Raczkowanie
|
hehe mnie stres związany z nauką blokuje dlatego staram się siadać do ksiażek jak najwcześniej
ingridka masz rację że w plussszu są witaminki no i jest magnez który pomaga w chwilach większego stresu więc coś akurat dla takiej panikary jak ja
|
|
|
|
|
#491 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
|
#492 |
|
Przyczajenie
|
|
|
|
|
|
#493 |
|
Rozeznanie
|
hej
mialas ktoras z was stycznosc, badz sama pracowala jako ankieterka? Bo mi wlasnie firma ALPAHAREC zaproponowala jutro spotkanie odnosnie pracy...? Jak ktos pracowal to jakie wrazenia? Daje rade? Wykonywac musze te ankiety etc.? a jesli tak to jak sobie radzicie? pzdr
|
|
#494 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#495 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No i miałam chodzić i namawiać ludzi żeby to wypełniali a konkretniej to ja miałam wypełniać, a oni mówić. Coś jak handel obwoźny prawie... Ankiety miły od 1 - 25 stron Ta ostatnia zajmowała godzinę! W dodatku pytania były tak koszmarne, że mi aż wstyd było i żal tych ludzi że muszą na to odpowiadać. Ale za to dostawało się 20 zł - za mniejsze od 5 zł za sztukę. Pracujesz ile chcesz, ale masz wyrabiać minimum czyli np 10 ankiet do trzech dni.Inną sprawą jest stosunek ludzi do ankieterów - odmawianie w brzydki sposób, udawanie, że mnie nie widzą, a w blokach trzaskanie drzwiami przed nosem to norma. Ja tego nie wytrzymałam.
Edytowane przez margitta Czas edycji: 2009-01-13 o 09:44 |
|
|
|
|
|
#496 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
![]() ![]()
|
|
|
|
|
|
#497 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
![]() ![]() będzie dobrze, na pewno sobie poradzisz ze wszystkimi egzaminami, nie ma innej opcji, ja jestem pozytywnie nastawiona, pamiętaj że mózg lepiej funkcjonuje gdy jest wypoczęty dlatego podstawa to się wysypiać, ważne też spacerki no i nie zaszkodzi czymś się wspomóc dlatego zaczęłam właśnie brać plusssza
|
|
|
|
|
|
#498 |
|
Raczkowanie
|
masz rację dziś nawet byłam na spacerku jak tak troszkę przymrozi to więcej energii się ma ale wspomóc się witaminkami zawsze warto
co do pracy ankieterki to nie łatwa praca ale stawka z ankietę całkiem rozsądna więc jak masz dużo charyzmy to możesz spróbować
|
|
|
|
|
#499 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
to ile sie trzeba było nabiegac żeby kogoś namówić nie było warte tych 20zł...
|
|
|
#500 |
|
BAN stały
|
a jakie witaminki bierzesz hostesso? jakieś kapsułki łykasz?
|
|
|
|
|
#501 |
|
Raczkowanie
|
no ja właśnie biore ostatnio plussza active kupiłam sobie go dziś dodatkowo w rossmanie (na promocji
) i jest ok taka jakas bardziej obudzona po nim jestem i nie trzęsą mi się ręce jak po kawie a tego strasznie nie lubię polecam ci a! no i mają witaminki z grupy B i magez więc nawet cos dla naszego zdrówka dodali a ty co bierzesz?
|
|
|
|
|
#502 |
|
BAN stały
|
no ja też piję plusssz active, pisałam już wcześniej
![]() ![]() i muszę powiedzieć że na mnie działa, jestem bardziej skoncentrowana na nauce i lepiej zapamiętuję no i mam więcej czasu dla siebie widzę hostesso że dziecko promocji z Ciebie a ja kupiłam fajną kurteczkę w promocji w top secret |
|
|
|
|
#503 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
ja pracuje jako kelnerka w sobote i niedziele, dostaje 7,15 zł za godzine, plus drobne napiwki. nie sa to kokosy, wiec moze zmienia prace. studiuje dziennie, od pon. do czw. w wakacje pracuje jako kelnerka w Wlk. Brytanii
|
|
|
#504 |
|
BAN stały
|
|
|
|
|
|
#505 |
|
Raczkowanie
|
telka146 fajnie masz że możesz sobie dorobic w anglii na wakacje
![]() nowłaśnie jak smakuje taki drink orginalny pobudza?? może lepszy od plussza
|
|
|
|
|
#506 |
|
Przyczajenie
|
Jeśli jesteście z Krakowa i w Waszej firmie jest jakas praca dla zaocznych studentek to dajcie mi znać. Pozdrawiam
|
|
|
|
|
#507 |
|
Raczkowanie
|
jestem studentką 1-go roku( zajęcia 4 razy w tyg po 1,5h=6h/tydz
![]() w godzinach wieczornych więc można sie zanudzić!!) mam szczęście? pracować z mamą na targu przy sprzedaży ciuchów, praca codziennie od 6 do ok 13-14 - dostaje 50 zł za te 7-8 h + masa darmowych modnych ciuszków![]() odpowiada mi taka praca ale w CV będzie pusto..
|
|
#508 |
|
Rozeznanie
|
widze , ze macie niezle prace
Moze polecicie cos w Lodzi , bo od pazdziernika bede tamtejsza studentka doradzcie cos, z gory dziekuje
|
|
|
|
|
#509 |
|
Raczkowanie
|
ja studiuję na I roku anglistyki (zaocznie). Przez ostatni rok udzielałam korepetycji. Na zarobki i czas pracy nie narzekałam. Aktualnie nie pracuję bo się wakacje zaczęły, ale podpisałam już umowę i od września zaczynam pracę w centrum Językowym dla Dzieci
Praca ok 3-4 godziny dziennie od pon. do czw. Płaca zależy ile masz grup i ile w każdej grupie jest dzieci. Na początku wychodzi to ok. 1300 na rękę, z każdym miesiącem (jeśli wykazujesz zaangażowanie i się po prostu nadajesz) twój procent który się dostaję rośnie czyli po pół roku pensja może wzrasnąć do nawet 2000zł na rękę Więc jestem meeega szczęśliwa że udało mi się dostać tę pracę ![]() |
|
|
|
|
#510 |
|
Konto usunięte
|
jussi gratuluje
fajnie Ci sie udałoJa pracowałam jakiś czas w multikinie, niestety koniecznośc jeżdżenia autem (wiecie, czasem maratony do 4 w nocy a nocnych do mnie nie ma) zmusiła mnie do przekalkulowania i odejmując benzynę za miesiąc pracy wyszłam może 400 zł. Maksymalnie. Odpuściłam. |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Praca i biznes
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:35.

ja jak pracowałam podczas sesji letniej to ciągle chodziłam z książką w ręku na szczęście moja szefowa była bardzo wyrozumiała 

Ta ostatnia zajmowała godzinę! W dodatku pytania były tak koszmarne, że mi aż wstyd było i żal tych ludzi że muszą na to odpowiadać. Ale za to dostawało się 20 zł - za mniejsze od 5 zł za sztukę. Pracujesz ile chcesz, ale masz wyrabiać minimum czyli np 10 ankiet do trzech dni.