![]() |
#31 |
Raczkowanie
|
Dot.: au pair
![]() |
#32 |
Rozeznanie
|
Ja jestem zainteresowna wyjechać zaraz po maturze.Założyłam konto na au pair world i dostałam juz dwie propozycje w kilka dni.NIestety je odrzuciłam ponieważ mogę wyjechać dopiero po maturze ,czyli od czerwca 2008.Zależy mi na wyjazd do UK ,bo głownie chce pojechać po to,zeby nauczyć sie jezyka.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#33 |
Przyczajenie
|
![]()
Hej wam Wszystkim czy sa dzisiaj dziewczyny jeszcze zainteresowane wyjazdem do niemiec poniewaz my jestesmy polsko niemiecka rodzinka mozna nas rowniez sprawdzic jak sie boicie ale moze najpierw cos o nas
moj maz jest niemcem ja jest polka niestety niemieszkam w berlinie ani w hanowerze czy tez w hamburgu ale zato w przeslicznej dolinie niedaleko granicy francuskiej w badenwürttemberg jesli ktoras z was bylaby zainteresowana byloby mi milo napewno kazda z was ma gadu gadu moj nr.7911080 pozdrawiam marzena PS. korzystne warunki ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#34 |
Raczkowanie
|
Hej wszystkim. Powoliposzukuje rodziny w UK/Irlandii. Chciałabym dowiedzieć się od operek, jak przebiegała wasza pierwsza rozmowa telefoniczna z rodziną, o co pytali, co wy mówiłyście, gdyz trochę się obawiam takiej rozmowy. Z gory dziekuje
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#35 |
Raczkowanie
|
Hej. Ja jestem trzeci tydzien au pair w Londynie. Jeszcze przed wakacjami zalogowalam
sie na stronie au pair-world bo szukalam pracy na wakacje... a potem zapomnialam o tym. No i tak wyszslo, ze pod koniec sierpnia odezwala sie do mnie rodzinka z Anglii. Na poczatku za pomoca meili wszystkiego sie o nich dowiedzialam, o warunkach, dzieciach,itp. Rozmowa telefoniczna byla bardzo mila poniewaz ta Angielka jest bardzo otwarta,a o co pytala: czy jestem zainteresowana przyjazdem do nich, kiedy moge przyjechac, pytala o moja rodzine-co mysla o wyjezdzie, o to jak mnie nazywaja w domu, itp. Dzieki temu rozmowa byla luzna i sympatyczna, wiec Trawa nie obawiaj sie ![]() Zgodze sie rowniez z tym, ze wiele sie nie zarobi w takiej pracy, ale mozna zyskac wiecej-podszkolenie jezyka. Poniewaz co z tego, ze pojade do Anglii pracowac np. na magazynie i zarobie duzo (w przeliczeniu na zlotowki oczywiscie) ale nic jezyka sie nie naucze, nie bede go wogole wykorzystywac? Wydaje mi sie, ze to nie tylko o kase chodzi w tej pracy, a ja jako wyzysk tego nie uwazam. Pozdrawiam!!
![]() |
#36 |
Raczkowanie
|
Patika3, chciałabym sie jeszcze dowiedziec, jak zostala zalatwiona sprawa z wysokoscia kieszonkowego. Tzn czy Ty pierwsza zapytalas, ile bedziesz dostawać, czy rodzinka sama poinformowala Cie o tym, i po ktorym mailu to nastąpiło?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#37 |
Raczkowanie
|
Hej. Co do kieszonkowego sami mnie poinformowali i nastapilo to w drugim meilu, w ktorym opisane byly rozne warunki mojej pracy itp. Nastepnie jak juz doszlysmy do porozumienia w sprawie mojego przyjazdu wyslala mi list-umowe, w ktorej bylo wszystko opisane, na jakich warunkach przyjezdzam, jakie wynagrodzenie. pozdrawiam i zycze powodzenia w poszukiwaniu. Daj znac jak tocza sie sprawy
![]()
![]() |
#38 |
Raczkowanie
|
Dziekuje
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#39 |
Rozeznanie
|
Hej dziewczyny. Możecie mi powiedzieć jak się zarejestrować do au pair world i co to jest dokładnie?
![]() |
#40 |
Zadomowienie
|
ja właśnie przez au pair world znalazłam przecudowną rodinkę z Anglii i w lipcu śmigam na rok
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#41 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Ja juz jestem u rodzinki znalezionej przez aupair-world prawie pol roku ![]() ![]() ![]()
![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#42 |
Raczkowanie
|
jesli ktos jest chetny na bycie aupair piszcie na aupairhelp@wp.pl
zadnych oplat ze strony aupair |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#43 |
CORELIPS
|
Czy sa szanse na 'rekrutacje' w najblizszym czasie?
Jestem swiezo po maturce i chetnie bym sie wybrala abroad ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#44 |
Przyczajenie
|
Hej Dzierlatki, mam 20 lat chciałabym wyjechać jakoś za rok - maj2012 lub wcześniej do pracy w Anglii jako aupair lub gdziekolwiek tylko nie wiem jeszcze gdzie szukać, znacie jakieś agencje pracy gdzie można tam dryndnąć i co załatwiają zakwaterowanie? ) jak ktoś chętny na wyjazd ze mną to pisać na gadulec - 2052699 , najlepiej laseczka z okolic Lublina, ale nie koniecznie ;D
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:06.