![]() |
#721 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Pytanie o STAŻ
isuś to rzeczywiście trochę chamskie z ich strony
#722 |
Zakorzenienie
|
Chamskie to mało powiedziane
![]() Zawiodłam się, bo wychodząc z UP byłam happy, że dostanę wreszcie staż, na dodatek będę pracować z TŻ a tu tymczasem wszystko okazało się być już nieaktualne ![]() ![]() Już mi się pracować odechciało ![]()
#723 |
Zakorzenienie
|
isa, to można poniekąd porównać do sytuacji, jaką ja miałam, mianowicie wymagania, jakie mi podano w UP, to wykształcenie wyższe humanistyczne, a na miejscu się okazało, że polonistyczne. Ok, polonistyczne to humanistyczne, ale humanistyczne to niekoniecznie filologia polska. To jest wprowadzenie w błąd. Tak samo umiejętność pracy w grupie na miejscu okazała się być doświadczeniem w pracy zespołowej. To też dla mnie co innego. Albo wprowadzają świadomie (tylko po co?) lub nie (pracodawca podaje niezbyt ścisłe dane...), albo - jak w Twoim przypadku - nie informują o nieaktualności oferty...
Dramat. Choć jestem przeziębiona, jutro się wybieram, bo nie mogę już wytrzymać...
#724 |
Zakorzenienie
|
Ja myślę, że pracownicy UP tylko po to "kuszą" bezrobotnych ofertami pracy i stażu, żeby sami mogli sobie w statystykach zaznaczyć, że danego dnia obsłużyli tyle i tyle osób
![]() Oni się martwią o swoje stołki a nas mają głęboko w ![]() ![]() Zdarzają się sytuacje, że oferty PRACY są nieaktualne, ale stażu? ![]() Przecież to UP daje kasę na staże, więc powinien wiedzieć czy oferta jest ważna czy już nie ![]()
#726 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ale mam nadzieję że mi uda się coś znaleść
![]() |
#727 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#728 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A tymbardziej chodzenia do UP ![]()
![]() |
#729 |
Wtajemniczenie
|
nie straszcie mnie..
![]() dziś przejeżdzałam obok PUP i było tyle ludzi przed ze normalnie nie wiem ![]()
#730 |
Zadomowienie
|
Isa, a czy Ty powiedziałaś w PUP, że ta oferta stażu jest nieaktualna?? Oni napewno nie wiedzą o tym, a mogą wyciagnąć konsekwencje od pracodawcy który nie zgłosił, że już kogoś przyjał.
A teraz moje pytanko, dzwoniła dziś Pani do mnie że w Zusie zalegaja moje składki na II filar, emerytalny. Bo podobno do 7 dni od rozpoczęcia stazu powinnam zgłosić gdzie odprowadzać składki. Czy wy tez tak miałyscie?? I gdzie jesteście ubezpieczone?? Bo szczerze powiedziawszy nic z tego nie rozumiem, a jutro do pracy przyjdzie jakiś gostek, żebym cos podpisała. |
![]() ![]() |
![]() |
#731 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#732 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#733 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#734 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Aaa i gdzie to zgłosić? W tym miejscu co ide sie podpisać czy jak?? Cytat:
![]() Roksi niekoniecznie, jak widzisz mnie o tym poinformowano dopiero po ponad 4 miesiącach od rozpoczęcia stażu, nawet nie wiem kto dzwonił. |
||
![]() ![]() |
![]() |
#735 |
Zadomowienie
|
Ja odbywałam staż na 1 roku Uzupełniających Studiów (po licencjacie) w Urzędzie Miasta przez 6 miesięcy. Było fajnie niestety nie zostałam zatrudniona ani nie przedłużono mi stażu ze względu na poziom bezrobocia (w każdej gminie długość stażu jest od tego uzależniona).
Szukając potem pracy zauważyłam że pracodawcy raczej nie zwracają uwagi na to że ktoś odbywał staż. Ale jest duża szansa że po stażu zostanie się w danej firmie. Polecam nie przyjmować pierwszej lepszej oferty w PUP - ja pierwsza jaką miałam odrzuciłam. Pani zaproponowała mi obsługe solarium i dodała że dla osób z wyższym wykształceniem mają obecnie tylko to....... ![]() W sumie pewnie bym mogła sie opalać za darmo ![]()
#736 |
Zadomowienie
|
Co do losowania to odbywa się 2 razy w roku w styczniu i w lipcu. Zawsze można zmienić fyndusz emarytalny chyba po roku lub po dwóch. A z tego co wiem to mi składki zaczęły wpływać dopiero jak poszłam do pracy, więc nie wiem po co wybierac na stażu.
#737 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
a co do UP to jak mam tam isc jestem chora....te kobiety sa tam nienormalne co ja sie nameczylam z zalatwiniem stazu..... ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#738 |
Zakorzenienie
|
KAJASIA222 -->
staż miałam w Zusie, tam od razu po rozpoczęciu zapytali mnie gdzie chciałabym być ubezpieczona w tym II filarze, następnie przyszedł jakiś pan z różnymi ofertami i tak wybrałam ING. Miałam trochę uproszczone zadanie, jednak nie wiem gdzie to się powinno samemu załatwić, moze zapytaj pracodawcy, on powinien wiedzieć ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#739 |
Raczkowanie
|
hhhurrraaaa
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ale sie ciesze ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#740 |
Zadomowienie
|
Dzieki Smerfetko! Już załatwione.. a mój staż dobiega powoli końca... i nie wiem czy mam szanse na zatrudnienie tam... wszystko zależy od kontraktu NFZu na przyszły rok, wiec teraz oczekiwanie na odpowiedź od nich i na ewentualna rozmowę z szefem... kurcze podoba mi sie tu gdzie jestem, no i umiem już wszystko, wiem co i jak, ja chce tu zostać
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#741 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#742 |
Raczkowanie
|
Właśnie dziś skończyłam staż 8 miesiecy, było bardzo fajnie i dostałam śliczne prezenty od ludzi na koniec
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#743 |
BAN stały
|
staż to bardzo dobra rzecz
![]() Większość firm, woli przyjąć stażystę i są 2 wyjścia albo dostaniesz tam etat, albo nie dostaniesz, ale masz już jakieś doświadczenie zawodowe. Wiem z doświadczenia, że jak firma szuka pracownika na etat to głównie wybiera ze swoich byłych lub obecnych stażystów. |
![]() ![]() |
![]() |
#744 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#745 |
Raczkowanie
|
antii
UMK - Urząd Miasta Krakowa. Dostałam 2 skierowania na staż do um i na komende, oczywiscie z koleżanka pierwsze poszłyśmy na komende ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#746 |
Zakorzenienie
|
i jak tam stażystki przed Świętami ? prezenty robicie ?
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#747 |
Zakorzenienie
|
smerfeta a jak Tobie się pracuje? fajnie mieć własną kasę co?
![]() w obecnych czasach z tego co widzę cięzko dostac umowę na czas nieokreslony, wszędzie tylko umowa zlecenie i to z miesiąca na miesiąć aa własnie dziewczyny ile teraz jest stażowe na miesiąc, ostatio stałam na poczcie i pani wydawała stażowe i liczyła coś ok. 540 zł ile jest teraz? za moich czasów 460 zł było chyba
![]() |
#748 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#749 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#750 |
Zakorzenienie
|
hmmm to skąd na poczacie chłopakowi tyle wypłacała, może dodatkowo zwrot kosztów dojazdu czy jakiś zasiłek czy co
![]() a jak obecnie ze stazami w waszych miastach, przestuj jakiś czy sa oferty? czy znów czekają na budżet?
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:59.