![]() |
#811 |
po prostu Em :)
|
Dot.: ?studentki Gdzie Pracujecie I Ile Zarabiacie?
![]() |
![]() |
#812 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
bo tam jest napisany inna ulica ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#813 |
Zakorzenienie
|
pracuję dorywczo w biurze, 15zł na rękę za godzinę.
poza tym również dorywczo zajmuje się sprawami Portugalczyka mieszkającego w Polsce, również 15zł za godzinę. zdarza mi się dorwać (średnio 3 razy w roku) robotę za 30zł za godzinę na rękę- dzięki temu mogę sobie pozwolić np. na wyjazd wakacyjny.
'zapytaj się siebie, czy chcesz mieć "poważaną" pracę, czy być szczęśliwa' http://www.youtube.com/watch?v=h7NEQT3tQu8 soy orgullosa de vivir en ese lugar unico, en CANARIAS <3 mi vida en cholas czyli moje życie na Wyspach Kanaryjskich - 12 dni w Kostaryce |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#814 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
![]() |
#815 |
Rozeznanie
|
Myślę o hostessowaniu, weekendami. Na jakąś poważniejszą pracę w tygodniu raczej nie mogę sobie pozwolić, pierwszy rok studiów, politechnika... Muszę tylko podbić książeczkę sanepidu, bo chyba jest wymagana...? Orientujecie się może jak to jest z tymi badaniami? Wyrabiałam jakieś 3 lata temu, wiec już chyba jest nieaktualna.
Silvercold, może masz jakieś sugestie co do hostessowania? Tzn. w jakich miejscach? Galeria Graffica...? Nie bardzo się jeszcze orientuję w Rzeszowie, dopiero się tam przeprowadzam. Pytałam też w empiku, ale tam to tak jest, że mój kolega zostawił im CV chyba z pół roku temu i do tej pory się nie odezwali... W Rzeszowie nie ma wielu perspektyw... :-(
Edytowane przez Lilith36 Czas edycji: 2010-08-16 o 17:52 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#816 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#817 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
A i uważaj na oferty akwizycji, dużo ich się narobiło ostatnimi czasy. Oczywiście w ogłoszeniu nie ma nic wspomniane na czym tak naprawdę praca ma polegać, dlatego radzę zawsze przed pójściem na rozmowę wpisać w google nazwę firmy lub adres, żeby się potem nie rozczarować.
Edytowane przez silvercold Czas edycji: 2010-08-17 o 20:17 |
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#818 |
Rozeznanie
|
Trochę mnie załamałyście z tą pracą... Ale liczyłam się z tym, że taka sytuacja może być w Rzeszowie.
Spróbuje w tej agencji, o której pisze raisab, i w tym biurze pracy. Co do akwizycji... Ja tak po ogłoszeniach widzę, że co 2 ogłoszenie to albo telemarketer, albo doradca finansowy/ubezpieczeniowy. Co myślicie o takiej pracy? Niektórzy zachęcają elastycznym czasem pracy, i że mile widzą studentów i osoby bez żadnego doświadczenia, i że z chęcią zorganizują im bezpłatne szkolenia... Czy tu nie ma gdzieś haczyka?
Edytowane przez Lilith36 Czas edycji: 2010-08-18 o 10:31 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#819 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#820 |
Rozeznanie
|
Czemu rezygnujesz? Aż taka zła praca...? Bo właśnie dzisiaj wysłałam parę ofert w ogłoszeniach dla telemarketerów. A w jakiej firmie pracujesz?
![]() |
#821 |
Raczkowanie
|
firma transportowa. jkestem na stazu. Wystarczy mi na oplacenie szkoly, dolozenie sie do rachunkow w domu, na bilety do szkoly - od pazdziernika zaczynam, i reszta ktora zostaje to na przyjemnosci idzie ;-) skoncze staz i bede miec rowniez w tej firmie prace, dostane wiecej niz 900zł, bedzie mnie stac na wynajem mieszkania z moim tz ;-*
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#822 |
Zadomowienie
|
Dziewczyny, jestem załamana
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#823 |
Raczkowanie
|
A myślałaś o dawaniu korepetycji z przedmiotu w którym czujesz się pewnie? Może języki, matematyka
Ja sama jestem na studiach dziennych i udzielam korków z angola dzieciakom z podstawówki i gimnazjum i bardzo to sobie chwalę- uwielbiam pracę z dziećmi, a nie ukrywajmy, że i pieniądze z tego nie najgorsze:P W zeszłym roku za około 5 godzin tygodniowo miałam koło 500zł miesięcznie. Wiadomo, że zawsze może Ci coś wypaść bądź dziecko zachoruje i wtedy masz trochę mniej
![]() |
#824 |
Zadomowienie
|
Myślałam o tym, ale nie mam predyspozycji do uczenia, to znaczy nie umiem tłumaczyć w sposób zrozumiały.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#825 |
Zakorzenienie
|
Nieraz masz zajęcia do 20, tzn. ile? W jakich godzinach masz mieć zajęcia, czy możesz pracować w weekendy i jakie to miasto?
![]() |
#826 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#827 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
poniedziałek: 9-12 wykłady, 14-16ćwiczenia, 18-20 ćwiczenia wtorek: 10-14 ćwiczenia, 16-20 ćwiczenia środa: 8-12 wykłady, 14-16 wykład czwartek: 8-12 wykłady, 14-16 wykład Może przesadzam, ale jak dla mnie ten plan nie jest zrobiony "z głową". Mieszkam w Warszawie. Praca w weekendy jak najbardziej. Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#828 |
mj
|
.
. Edytowane przez marta1210 Czas edycji: 2016-09-23 o 22:09 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#829 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]()
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#830 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Edytowane przez justmine2 Czas edycji: 2010-08-30 o 12:49 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#831 |
Zadomowienie
|
Zacznijmy od tego, że w żadnym z miejsc, które wymieniłam nie pracowałam. To był tylko pomysł. Nie wiem gdzie miałabym pracować teraz, żeby robić coś związanego z moim kierunkiem. Dlaczego zarządzanie? Cóż, od początku nie myślałam o zakładaniu własnej działalności i zabrzmi naiwnie, ale wybrałam kierunek, który choć trochę odpowiada moim zainteresowaniom. Aha, i nie uważam, że po ukończeniu studiów wyląduje od razu w fotelu prezesa
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#832 |
mj
|
.
. Edytowane przez marta1210 Czas edycji: 2016-09-23 o 22:08 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#833 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Mnie się tam zarządzanie kojarzy z pracą w biurze i tam właśnie szukałabym praktyki/stażu, ale już się nie odzywam, bo znowu zostanę posądzona o stereotypowe myślenie ![]() Zresztą jak idziesz dopiero na trzeci rok, to nie jest tak źle, większość studentów jeszcze nie podejmuje w tym czasie pracy związanej z zawodem, wiec zwracam honor ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#834 |
mj
|
.
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#835 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
Myślałam, że jak skończę dzienne, to znaczy, że jestem lepsza od zaocznego i zostanę od razu prezesem. Nie mów, że tak nie jest ![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#836 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
No, to jest dziwne z tymi praktykami, ale cóż, takie realia. Niektóre uczelnie siłą rzeczy muszą załatwiać swoim studentom praktyki na takich kierunkach jak np. medycyna, fizjoterapia i inne takie. A innym to wisi i pozostawiają studentów samym sobie. Jeśli chodzi o ten licencjat, to wydaje mi się, że dzisiaj malo kto na nim poprzestaje. Dlatego jak ktoś mówi, że idzie na 3. rok studiów to automatycznie mi się wydaje, ze nie jest to nawet połowa. Ale może dziewczyna jest akurat wyjątkiem? Edytowane przez justmine2 Czas edycji: 2010-08-30 o 13:44 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#837 |
mj
|
.
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#838 |
Zadomowienie
|
Ironizuję, bo założyłaś z góry, że należę do tych osób, których wszystko się należy bez wysiłku tylko dlatego, że skończyli studia dziennie.
Po drugie, widać, że masz jakieś ale do ludzi studiujących dziennie, w porządku, ale nie pisz od razu, że zaoczny to och i ach zbiera doświadczenie, tak mu ciężko, a dzienny nic nie robi. Aha, pracuję weekendowo nie po to, żeby komukolwiek pokazać, że jestem pracowita, tylko po to, żeby mieć na swoje wydatki. Ja nie muszę nikomu nic udowadniać. Po trzecie, o czym nie wspomniałam, a może dzięki temu inaczej spojrzysz na te moje studiowanie, na magisterskie wybieram się zaocznie, więc wyobraź sobie, że będę pracować. Niesamowite, co? Nie chcę się z nikim spierać, ale wychodzi na to, że zawsze znajdzie się ktoś, kto ocenia z góry, nie znając całej sytuacji, że zawsze komuś coś nie pasuje, zawsze musi dogryźć. Nigdy nie powiedziałam, że jestem zadowolona z wyboru trybu studiowania, a niektóre dopowiadają sobie same, że czuję się lepsza albo głupsza (pisząc, żebym sobie wyobraziła, że zaoczni pracują). |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#839 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#840 |
Zakorzenienie
|
ja tylko wtrące, że rzadko który zaoczny pracuje wswoim zawodzie, a od kelnerowania czy pracy w sklepie do prezesa równie daleko jak dziennemu, ktory dorabia
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:07.