|
|
#1261 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: ?studentki Gdzie Pracujecie I Ile Zarabiacie?
Niby w pracy wszystko ok, ludzie tak samo, wynagrodzenie. Ale niczego tak nie lubię, jak kłamstwo w żywe oczy - tym bardziej, że o odebraniu umowy wspominałam ze 3 razy.
Cóż, będę bardziej przezorna na przyszłość. Jutro startuję na stoisko z biżuterią, ponieważ znów szukaja tam sprzedawcy. Wysyłam jeszcze swoje CV do nowego sklepu. Zobaczymy - byle gdzieś udało mi się zaczepić
|
|
#1262 |
|
Rozeznanie
|
Jestem na I roku studiów 2go stopnia w systemie zaocznym. Od podjęcia nauki pracuję w hurtowni farmaceutycznej na pełny etat. Nic rewelacyjnego, ale mam pewność, że bez problemu opłacę sobie studia, będę miała na własne wydatki i jeszcze udaje mi się coś odłożyć co miesiąc na czarną godzinę (odpukać...). Praca nie ma nic wspólnego z kierunkiem studiów, jestem pracownikiem fizycznym. Boję się, że obecna praca, którą wykonuję tylko oszpeci moje CV. Wiem, że to może głupie, szczególnie jak czytam posty osób, które mają problem ze znalezieniem jakiegokolwiek zajęcia, ale nie mogę pozbyć się tej myśli. Myślałam o zmianie zajęcia, ale w moim mieście ciężko ze znalezieniem czegoś lepszego, chyba, że po znajomości. A rzucić z nadzieją, że jakoś to będzie; nie mam odwagi. Ostatnio jestem bardzo zdołowana moją sytuacją.
|
|
#1263 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie dołuj się, moze w przyszłości uda Ci się znaleźć coś lepszego
|
|
|
#1264 |
|
Przyczajenie
|
I rok anglistyki, pracuje w weekendy i czasem w tygodniu (zależy od planu zajęć) za 7zł/h w sklepie z odzieżą w centrum handlowym. Na ubranka starcza
|
|
#1265 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#1266 |
|
Raczkowanie
|
Może doradzicie ;)
Dziewczyny może miałybyście jakieś propozycje lub rady dla mnie. Mam 19 lat, kończe liceum, od 2 czerwca przeprowadzam się do Warszawy. Studia zaczne oczywiście od października ale juz od momentu przeprowadzki chciałabym zacząć pracę.. No i tu pytanie do was.. może macie jakieś pomysły ??? I jakie były wasze początki w zarabianiu pierwszych pieniążków? co byście zrobiły na moim miejscu ?
Z góry dziękuje za pomoc.
|
|
|
|
|
#1267 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Może doradzicie ;)
Cytat:
Trzeba jej poszukac.Czy mamy jakies pomysly na prace dla Ciebie? Nie. Nie wiem, czy masz ksiazeczke sanepidowska (by pracowac np na promocjach). Nie wiem, czy lubisz kontakt z klientami (czyt. by pracowac np w galerii handlowej w sklepie). Nie wiem, czy masz duzo samozaparcia i dar przekonywania (sprzedaz OFE). Czy odpowiada Ci praca nocna (kelnerka w pubie lub dyskotece). Skad my mamy wiedziec jaka praca jest dla Ciebie odpowiednia? ![]() Poczytaj watek, zobacz gdzie dziewczyny pracowaly/pracuja. Zastanow sie co Ci odpowiada a co nie i szukaj pod tym katem. |
|
|
|
|
|
#1268 |
|
Zadomowienie
|
A ja sie zastanawiam ile jestescie w stanie poswiecic pracy - pytanie do studentek dziennych.
Koncze powoli studia i zaczynam sie bac ze duzo po studiach sie nie zmieni
|
|
|
#1269 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 00:31 ---------- Poprzedni post napisano o 00:27 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
|
#1270 | |
|
Zasiedzenie
|
Cytat:
|
|
|
#1271 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#1272 |
|
Wtajemniczenie
|
Tak... bo Polska to jedna wielka bieda i ubostwo... zarabiac mozemy max 1000 zl na reke, emerytury bedziemy mieli 500 zl a jesli checie pomyslec o wiekszych pieniadzach to na pewno nie w Polsce tylko za granica... Ludzie opanujcie sie
|
|
|
|
|
#1273 |
|
Zadomowienie
|
Dla chcącego...... Dziewczyny... Kursy, szkolenia,nauka samemu w domu, nauka języka, przeglądanie ofert pod kątem wymaganych umiejętności - to wszystko procentuje!!! I na spokojnie, na wszystko przyjdzie pora! Ja jestem na pierwszym roku magisterki i zarabiam dobrze pracując w zawodzie! Między innymi poświęcam czas dojazdu do pracy (pół godziny w jedną stronę) na naukę np. języka angielskiego lub rachunkowości, mimo że rano jestem często zaspana, a po pracy zmęczona. Wychodzi godzina dziennie dodatkowej nauki i zdobywania wiedzy. Szukam w internecie kursów, szkoleń, często są darmowe wykłady online. Praca i grube pieniądze z nieba nie spadają!
Można? MOŻNA! Tylko CHCIJ
|
|
#1274 | |
|
Zasiedzenie
|
Cytat:
zazdroszcze samozaparcia
|
|
|
#1275 |
|
Raczkowanie
|
no pewnie ze mozna! ja pracuję jako fordancerka w klubach w Warszawie i na zarobki nie narzekam
|
|
|
|
|
#1276 |
|
Zadomowienie
|
czytam i czytam i chamstwo wam robią kasa ma być a nie ma...
w swojej poprzedniej pracy miałam śmieszną sytuację bardzo pokłóciłam się z szefem, kłółciliśmy się ciągle ale wtedy to tak na maxa, i efekt, myślałam ze bede miała pogadanke, jakąs naganę, a tu, jego żona na następny dzień dała mi premie
|
|
|
|
|
#1277 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#1278 |
|
Zakorzenienie
|
Witam
![]() Zaczęłam pracę dopiero na studiach zaocznych mgr. Najpierw pracowałam - 3 miesiące w firmie zajmującej się usługami dźwigowymi, za 7zł za h. Od stycznia 2010 pracuję w zawodzie Pensje mam stałą + premia co miesiąc.Ale patrząc na to, jak w Warszawie drogie mieszkania, to nie wiem, czy za 10 lat z TŻem coś kupimy
|
|
#1279 |
|
Agencja Spamu - Nie stać nas na reklamę, więc spamujemy!
|
Z racji tego, że mam studia dzienne, trudno mi znaleźć pracę w weekend. Nie powiem, jest ciężko.
|
|
|
|
|
#1280 |
|
Raczkowanie
|
Jak wygląda praca fordanserki?
|
|
|
|
|
#1281 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
hmm ciekawe.dziuba85 - kupicie mieszkanko na kredyt, teraz mało komu udaje się odłożyć na mieszkanie. Ile zarabiasz średnio miesiecznie netto?
|
|
|
|
#1282 | |
|
Zasiedzenie
|
Cytat:
dlatego wiem ze majac umowe o prace z okreslona liczba godzin bede zarabiala wiecej, proste.
|
|
|
#1283 |
|
Zakorzenienie
|
Jesteś tego pewna?Mi przejście z umowy na zlecenie na umowę o pracę wyszło na gorsze pod względem finansowym,bo wtedy odciągają jeszcze składki,itd. Oczywiście są jej inne plusy.
|
|
|
|
|
#1284 |
|
Raczkowanie
|
A ja wam musze powiedziec, ze praca na sluchawkach wcale nie jest taka zla. Pracuje w TP i mysle, ze za 100 godzin wyciagne te ok. 1350 zł(razem z premia rzecz jasna...
)atmosfera pracy naprawde w porządku, młody zespól, liderzy tacy, ze mozna sie z nimi na piwo wybrac. Jak przekracza sie przerwe o ponad polowe, to rowniez nic nie mowia... :PAle fakt faktem, ze troche stresująca jest. Po pierwsze klienci, po drugie sprzedaż. Kazdego dnia trzeba mieć te niezbędne minimum... plus do tego monitoring, pobrane rekordy, czas rozmowy, wszystko to składa się na twoją calośc. Co z tego, ze sprzedaz tyle i tyle, jak pobralaś duzo rekordów. Chociaz ja akurat jeszcze mam w porzadku akcje, jesli o to chodzi.
|
|
|
|
|
#1285 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
100 razy lepiej odnajduje sie pracy w handlu przy rzeczywistym kontakcie z klientem
|
|
|
|
|
|
#1286 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Pracuje 5 h dziennie. w tym z 40 min spedzam na przerwie ;p Mowie swoj tekst, jak ktos mowi definitywnie nie, to tylko pytam dlaczego i nie przekonuje dalej, bo nie ma to sensu. Niektorzy biora bez namawiania, innych przyciskam jak sie wahaja. Czasami juz mysle, ze to biora, a wycofuja sie na samym koncu krzyczac na mnie. ![]() Czasami zadziwia mnie jak ludzie potrafia wyladowac na mnie swoja frustracje. Jeszcze nie zdarze nic powiedziec, a Ci juz krzycza Tak, czasami mam ochote im powiedziec cos dosadnie. Ale jakos sie panuje i ew. mowie do nich takim tonem, jak oni do mnie. |
|
|
|
|
|
#1287 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#1288 |
|
Zakorzenienie
|
Tylko nie zawsze jak się grzecznie odmówi,że nie jest się zainteresowanym daną ofertą to to dociera do osoby dzwoniącej.Mnie strasznie denerwuje dopytywanie zaraz 'ale dlaczego' i przedstawianie od początku całej oferty,z której przecież nie można nie chcieć skorzystać
Naprawdę rzadko dzwonią osoby,które jak usłyszą 'nie,dziękuję nie jestem zainteresowana' potrafią się pożegnać.I przez to przestałam odbierać tel. z zastrzeżonych numerów ![]() wybaczcie offtop
|
|
|
|
|
#1289 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Wynika to z tego, że są ludzie których namawiając 5 razy zgodzą się dla świętego spokoju, ale zwykle z takich rozmów ludzie odsyłają kuriera bez podpisania umowy. |
|
|
|
|
|
#1290 |
|
Zakorzenienie
|
Dlatego nigdy nie próbowałam swoich sił w cc, bo mam wrażenie, ze nie namówiłabym kogoś na dany produkt. Już wolę swoją pracę.
![]() |
Nowe wątki na forum Praca i biznes
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:46.

Z góry dziękuje za pomoc.
Trzeba jej poszukac.

zazdroszcze samozaparcia