Studentki gdzie pracujecie i ile zarabiacie? - Strona 47 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Praca i biznes

Notka

Praca i biznes W tym miejscu rozmawiamy o pracy i biznesie. Jeśli szukasz pracy, planujesz ją zmienić lub prowadzisz własny biznes, to miejsce jest dla ciebie.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2011-06-09, 14:31   #1381
NaturalWomen
Rozeznanie

Dot.: ?studentki Gdzie Pracujecie I Ile Zarabiacie?

Ja miałam dosyć swojej pracy, ale rzucić nie mogłam bo po 1) potrzebuję kasy, bo po 2) mam małe szanse żeby znaleźć coś lepszego u siebie w mieście. Przeniosłam się na pół etatu, umowę mam na stałe. Pracując na cały etat miałam ok 1500zł, a na 1/2 wychodzi mi jakieś 1100zł. Różnica nie jest wielka, a czuję się jakbym była na mini urlopie; zakres obowiązków znacznie mniejszy, komfort psychiczny. Przez wakacje tak pociągnę, a potem rozejrzę się i może jednak znajdę coś innego. Plusem mojej pracy jest to, że kiedy chcę mogę brać wolne (z dni urlopowych) i nie koliduje mi ze szkołą. Ale sama praca jest męcząca i po prostu po 5 latach chciałabym ją zmienić.
Stary 2011-06-09, 15:37   #1382
Lilith36
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez NaturalWomen Pokaż wiadomość
Ja miałam dosyć swojej pracy, ale rzucić nie mogłam bo po 1) potrzebuję kasy, bo po 2) mam małe szanse żeby znaleźć coś lepszego u siebie w mieście. Przeniosłam się na pół etatu, umowę mam na stałe. Pracując na cały etat miałam ok 1500zł, a na 1/2 wychodzi mi jakieś 1100zł. Różnica nie jest wielka, a czuję się jakbym była na mini urlopie; zakres obowiązków znacznie mniejszy, komfort psychiczny. Przez wakacje tak pociągnę, a potem rozejrzę się i może jednak znajdę coś innego. Plusem mojej pracy jest to, że kiedy chcę mogę brać wolne (z dni urlopowych) i nie koliduje mi ze szkołą. Ale sama praca jest męcząca i po prostu po 5 latach chciałabym ją zmienić.
A gdzie pracujesz, jeśli mogę zapytać?

Lilith36 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-06-09, 16:05   #1383
NaturalWomen
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Lilith36 Pokaż wiadomość
A gdzie pracujesz, jeśli mogę zapytać?
Hurtownia farmaceutyczna, magazyn.
Stary 2011-06-09, 22:39   #1384
painka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez NaturalWomen Pokaż wiadomość
Hurtownia farmaceutyczna, magazyn.
Parafarmacja?
Stary 2011-06-09, 22:46   #1385
klajdla
Wtajemniczenie

Dziewczyny, wybaczcie ale musze sie pochwalic Dostalam prace! Po tak dlugim okresie poszukiwan w koncu sie udalo!
Bede pracowac w sklepie I Am (z bizuteria). Praca dopiero zaczyna sie 7 lipca, wiec jest jeszcze troche czasu, ale juz sie niezmiernie ciesze!
klajdla jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-06-09, 22:49   #1386
NaturalWomen
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez nikiii Pokaż wiadomość
Wiem, że troszkę nie na temat, ale może nie zabijecie mnie za to Czy pracodawcy nadal bardzo zwracają uwagę na to jaką uczelnię się skończy? Obecnie kończę państwową, a na magisterskie rozważam albo UW albo prywatną Akademię Leona Koźmińskiego, który ma bardzo dobre wyniki w rankingach Temat taki trochę "studencki", ale związany i ze studiami, i z pracą.
Czy są tu osoby, które studiowały/studiują prywatnie lub państwowo i żałują swojego wyboru? Ale żałują pod kątem uczelni, a nie kierunku. Albo czy spotkałyście się z tym, że np na osoby z prywatnej (ale dobrej) szkoły patrzą przychylnym okiem? Ogólnie nadal chyba panuje stereotyp, że prywatnie to zdajesz za pieniądze, a na państwowych trzeba się starać. Jak dla mnie nie do końca prawdziwe, choć możliwe, że pracodawcy mniej nowocześni będą woleli absolwentów publicznych uczelni.
Według mnie dla pracodawcy bardziej liczy się doświadczenie (jeśli nie praca zawodowa to praktyki, staże, wolontariat itp) niż "suchy" dyplom. Oczywiście, że jak ktoś skończył UJ to w porównaniu z uczelnią XYZ ma lepiej, bo to większy prestiż.
Licencjat skończyłam na prywatnej uczelni, magisterkę robię na państwowej. Kadra jest w 1/3 ta sama
Różnice? Na prywatnej była przyjaźniejsza atmosfera wśród ludzi na roku (ale tu nie ma co generalizować, po prostu dobrze trafiłam), mniej formalności w dziekanacie, lepiej zaopatrzona biblioteka (jak potrzebowałam książki to zgłaszałam to w bibliotece i za tydzień książka była), łatwiejszy dostęp do stypendiów, płatne poprawki (!)
Na państwowej mam trochę dziwnych ludzi (grupa nie jest zbyt zgrana), na korytarzu mijam często wykładowców, którzy uczyli mnie na prywatnej, był bardzo kiepski barek (aż sanepid w końcu zamkną).
Mimo wszystko gdybym miała wybierać jeszcze raz to od razu szłabym na państwową, ale w moim przypadku kierunek z licencjatu był nietrafiony- sama uczelnia OK.
Stary 2011-06-09, 23:14   #1387
painka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez klajdla Pokaż wiadomość
Dziewczyny, wybaczcie ale musze sie pochwalic Dostalam prace! Po tak dlugim okresie poszukiwan w koncu sie udalo!
Bede pracowac w sklepie I Am (z bizuteria). Praca dopiero zaczyna sie 7 lipca, wiec jest jeszcze troche czasu, ale juz sie niezmiernie ciesze!
Stary 2011-06-10, 08:00   #1388
klajdla
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez painka Pokaż wiadomość
Dziekuje
Stary 2011-06-10, 08:01   #1389
cremova
Zasiedzenie

Cytat:
gratuluje

cremova jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-06-10, 12:58   #1390
klajdla
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez cremova Pokaż wiadomość
gratuluje
Dziekuje jeszcze raz

Mam nadzieje, ze ten sklep bedzie tam istnial jakis czas, bo otwierany jest w CH w ktorym srednia wieku to powyzej 55 lat Wszystko ze wzgledu na Carrefoura. Niestety w tym CH co chwile sie cos zamyka, otwiera i tak w kolko. No ale przynajmniej praca na jakis czas bedzie Z reszta mysle, ze min rok tam pobedna, bo przeciez wiaza ich umowy a poza tym po 2 miesiacach pewnie nie beda w stanie stwierdzic, czy im sie oplaca czy nie
Stary 2011-06-10, 14:57   #1391
Futbolowa
Zakorzenienie

GG do Futbolowa

Oj, nie do końca. Te ich umowy, owszem, są długodystansowe, ale na początek mają jakiś okres testowy. U mnie kilkanaście sklepów i stoisk likwidowało się po nieudanym miesiącu. Pracowali w nich i mój TŻ, i koleżanki, więc niestety wiem, jak to tam wygląda

Ale akurat ten sklep I am utrzymuje się u nas chyba od początku, mimo niewielkiego ruchu, więc nie ma się co zamartwiać
Futbolowa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-06-10, 16:50   #1392
klajdla
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Futbolowa Pokaż wiadomość
Oj, nie do końca. Te ich umowy, owszem, są długodystansowe, ale na początek mają jakiś okres testowy. U mnie kilkanaście sklepów i stoisk likwidowało się po nieudanym miesiącu. Pracowali w nich i mój TŻ, i koleżanki, więc niestety wiem, jak to tam wygląda

Ale akurat ten sklep I am utrzymuje się u nas chyba od początku, mimo niewielkiego ruchu, więc nie ma się co zamartwiać
Gdy czytalam poczatek Twojej wypowiedzi... mina mi zrzedla, ale na koncu wszystko wrocilo do normy To dobrze, ze sie utrzymuje Tak jak mowilam, watpie w nawet srednie oboroty z racji lokalizacji tego CH, reszty kiepskich sklepow, malometrazowosci i sredniego wieku klientow tego CH...
A nie wiesz, czy dziewczyny sa zadowolone z tej pracy w I Am? Bo ja niestety nie znam nikogo pracujacego tam A na forach internetowych rowniez nie ma opinii
Stary 2011-06-12, 09:01   #1393
LaBamBam
Raczkowanie

Ja pracowałam w I am, z tym że było to trzy lata temu. Bardzo miło wspominam tę pracę, na zapleczu wc, mikrofalówka. Dali mi od razu umowę o pracę (studentce! bez okresu próbnego!), ale może teraz jest inaczej. Do moich obowiązków należało: sprzedaż, utrzymanie czystości w sklepie, poukładanie towaru, przeliczenie pieniędzy po zakończeniu zmiany. Ta sieć należy do niemieckiej firmy, więc wszystko tam mieli zorganizowane. Wypłata była na czas. Ogólnie jeden z lepszych sklepów, w jakich pracowałam.
LaBamBam jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-06-12, 09:32   #1394
klajdla
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez LaBamBam Pokaż wiadomość
Ja pracowałam w I am, z tym że było to trzy lata temu. Bardzo miło wspominam tę pracę, na zapleczu wc, mikrofalówka. Dali mi od razu umowę o pracę (studentce! bez okresu próbnego!), ale może teraz jest inaczej. Do moich obowiązków należało: sprzedaż, utrzymanie czystości w sklepie, poukładanie towaru, przeliczenie pieniędzy po zakończeniu zmiany. Ta sieć należy do niemieckiej firmy, więc wszystko tam mieli zorganizowane. Wypłata była na czas. Ogólnie jeden z lepszych sklepów, w jakich pracowałam.
Z nieba mi spadlas! Nawet nie wiesz jak sie ciesze Twoja wypowiedzia! Z tego co mi oferuja, to pieniadze tez sa calkiem niezle jak na prace w sklepie No i ta umowa o prace, co rowniez jest wielkim plusem Prawde mowiac u mnie nie bylo na razie mowy o zadnych okresie probnym. Niedlugo beda szkolenia, to sie jeszcze podpytam. Gdy rozmawialam z Pania z kadr i przelozna, to wydawaly sie bardzo sympatyczne i konkretne
Mam nadzieje, ze bede mogla o tej pracy napisac to samo co Ty
Stary 2011-06-12, 09:49   #1395
Lea_ny
Zakorzenienie

Cytat:
Z tego co mi oferuja, to pieniadze tez sa calkiem niezle jak na prace w sklepie
A możesz napisać ile Ci zaoferowali? Ciekawi mnie jak sobie cenią pracę w takim sklepie
Stary 2011-06-12, 10:38   #1396
klajdla
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Lea_ny Pokaż wiadomość
A możesz napisać ile Ci zaoferowali? Ciekawi mnie jak sobie cenią pracę w takim sklepie
Prawie 700 zl netto na pol etatu
Stary 2011-06-12, 14:03   #1397
doriiska
Zakorzenienie

Cytat:
Prawie 700 zl netto na pol etatu
To nieźle, ja tyle zarobiłam na ponad 3/4 etatu.
A w jakim mieście będziesz pracować?

Niemieckie firmy to zawsze pewny grunt, przynajmniej w moim mniemaniu. Wszystko poukładane, na czas - nie, to co tutaj :p

Edytowane przez doriiska
Czas edycji: 2011-06-12 o 14:06
doriiska jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-06-12, 14:21   #1398
diaukla
Przyczajenie

Cześć dziewczyny! Dzisiaj poszukując przy wolnej niedzieli interesujących ofert pracy, właśnie zaaplikowałam do I AM i mam nadzieje, że się odezwą a potem przeglądając wizaż, natknęłam się na ten wątek mam nadzieję, że się uda i Klajdla czy mogłabyś napisać kiedyś przy okazji więcej szczegółów jeżeli je otrzymasz o pracy w tej firmie, atmosfera, klientki itd ? z góry dzięki!
Stary 2011-06-12, 14:43   #1399
klajdla
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez doriiska Pokaż wiadomość
To nieźle, ja tyle zarobiłam na ponad 3/4 etatu.
A w jakim mieście będziesz pracować?

Niemieckie firmy to zawsze pewny grunt, przynajmniej w moim mniemaniu. Wszystko poukładane, na czas - nie, to co tutaj :p
We Wroclawiu

W moim tez
Mam nadzieje, ze moze kiedys zadzwonia do sklepu z centrali i poszprecham z nimi po niemiecku, bo lubie ten jezyk

Cytat:
Napisane przez diaukla Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny! Dzisiaj poszukując przy wolnej niedzieli interesujących ofert pracy, właśnie zaaplikowałam do I AM i mam nadzieje, że się odezwą a potem przeglądając wizaż, natknęłam się na ten wątek mam nadzieję, że się uda i Klajdla czy mogłabyś napisać kiedyś przy okazji więcej szczegółów jeżeli je otrzymasz o pracy w tej firmie, atmosfera, klientki itd ? z góry dzięki!
Tak, oczywiscie Ale to za jakis czas, bo dopiero 7 lipca zaczynam prace (wtedy planuja otwarcie sklepu). No chyba, ze bedzie jakies przesuniecie, to jeszcze pozniej. Ale na 2 tyg przed otwarciem bedziemy mialy szkolenia, wiec mysle ze juz cos bede mogla powiedziec
A atmosfera bedzie pewnie taka, jaka same sobie 'zrobimy' To dlatego, ze wszystkie dziewczczyny beda nowe, bo sklep jest jeszcze nie otwarty. I wszystkie bedziemy startowaly z poziomu 0 i kazda z nas bedzie sie uczyc tego wszystkiego
Stary 2011-06-12, 15:58   #1400
doriiska
Zakorzenienie

Klajdla, też uwielbiam niemiecki
Fejnie, że udało Ci się coś znaleźć, miłej pracy
Stary 2011-06-12, 16:13   #1401
klajdla
Wtajemniczenie

Cytat:
Klajdla, też uwielbiam niemiecki
Fejnie, że udało Ci się coś znaleźć, miłej pracy
Ooo w koncu ktos oprocz mnie lubi ten jezyk Wszedzie gdzie sie przyznam, ze lubie niemiecki, slysze tylko: "niemiecki jest straszny" itp itd Malo kto lubi ten jezyk

Dziekuje
Stary 2011-06-12, 16:28   #1402
doriiska
Zakorzenienie

Cytat:
Ooo w koncu ktos oprocz mnie lubi ten jezyk Wszedzie gdzie sie przyznam, ze lubie niemiecki, slysze tylko: "niemiecki jest straszny" itp itd Malo kto lubi ten jezyk

Dziekuje
A ja właśnie lubię, też mi się dziwili, jak cieszyłam się w LO, że mamy teraz niemiecki, bo zarówno nauka jak i wysiedzenie na tym przedmiocie nie sprawiało mi problemów Za to nie powiem ni słowa po angielsku

Powiedz, jak tam Ci sie pracowało
Stary 2011-06-12, 16:40   #1403
klajdla
Wtajemniczenie

Cytat:
A ja właśnie lubię, też mi się dziwili, jak cieszyłam się w LO, że mamy teraz niemiecki, bo zarówno nauka jak i wysiedzenie na tym przedmiocie nie sprawiało mi problemów Za to nie powiem ni słowa po angielsku

Powiedz, jak tam Ci sie pracowało
Ja tez!

Powiem powiem, obiecuje
Stary 2011-06-12, 17:03   #1404
doriiska
Zakorzenienie

Cytat:
Ja tez!

Powiem powiem, obiecuje
He he to sie zgrałyśmy
Stary 2011-06-12, 22:44   #1405
LaBamBam
Raczkowanie

Cytat:
Z nieba mi spadlas! Nawet nie wiesz jak sie ciesze Twoja wypowiedzia! Z tego co mi oferuja, to pieniadze tez sa calkiem niezle jak na prace w sklepie No i ta umowa o prace, co rowniez jest wielkim plusem Prawde mowiac u mnie nie bylo na razie mowy o zadnych okresie probnym. Niedlugo beda szkolenia, to sie jeszcze podpytam. Gdy rozmawialam z Pania z kadr i przelozna, to wydawaly sie bardzo sympatyczne i konkretne
Mam nadzieje, ze bede mogla o tej pracy napisac to samo co Ty
Cieszę się, że pomogłam Powodzenia!
LaBamBam jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-06-16, 23:46   #1406
sylvia_doll
CORELIPS

Cytat:
Napisane przez painka Pokaż wiadomość
Również gratuluję !

dziewczyny... ja sie zarejestrowalam w najpraca.pl i w stronce poszukujacej aupair ale nikt sie nie odzywa, sama jeszcze wszystkich ofert nie przejrzalam.. A chcialabym chocaz na 2 miesiace przed studiami cos dorobic ;( nawet na 1/2 etatu ...

Pomozcie, jak sie za to zabrac. mama tylko potrafi narzekac, ze wakacje sobie wykorzystuje na maxa odpoczywajac.
sylvia_doll jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-07-04, 14:27   #1407
Kasiarzyna
Raczkowanie

GG do Kasiarzyna

hej
Wybaczcie, że tutaj pisze ale nie wiem gdzie mam ulokować moje pytanie :P Jutro ide na rozmowe i będę się ubiegać o stać w firmie zajmującej się scenografią eventową. Ja miałabym zajmować się sprawami administracyjno-biurowymi oraz asystować przy pracy w dziale handlowym. Dziś Pani, która do mnie dzwoniła powiedziała, że jak przyjdę to najpierw przeprowadzimy rozmowę a następnie będe miała zadanie do wykonania. I wiadomo, że nie mogła mi powiedzieć jakie ale ja się zastanawiam co to może być? No bo tak naprawdę moje stanowisko nie wymaga jakiejś specjalnej wiedzy więc co może przetestować? Czy maila potrafie wysłać?
Kasiarzyna jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-07-04, 19:55   #1408
grusiaa
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez sylvia_doll Pokaż wiadomość
Również gratuluję !

dziewczyny... ja sie zarejestrowalam w najpraca.pl i w stronce poszukujacej aupair ale nikt sie nie odzywa, sama jeszcze wszystkich ofert nie przejrzalam.. A chcialabym chocaz na 2 miesiace przed studiami cos dorobic ;( nawet na 1/2 etatu ...

Pomozcie, jak sie za to zabrac. mama tylko potrafi narzekac, ze wakacje sobie wykorzystuje na maxa odpoczywajac.
Skąd ja to znam, wysłałam ponad 10 maili z cv i żadnego odzewu. Teraz biorę sprawy w swoje ręce i idę z koleżanką roznosić własnoręcznie cv po sklepach.
grusiaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-08-30, 09:41   #1409
sandrulka90
Przyczajenie

Hej!
A ja poszukiwania tym razem zaczynam w kawiarniach, restauracjach
Tylko jest taki problem...nigdy nie byłam kelnerką
0 doświadczenia w tym fachuu (
sandrulka90 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-09-20, 14:24   #1410
pati0090
Zakorzenienie

ja jestem studentka zaoczna, prze studiami zrobilam roczną asystentke stomatologiczna i pracuje w zawodzie zarabiam 9 zl na godzine, weekendy mam wolne. Dobra praca jak na okres studiow i nie tylko

pati0090 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Praca i biznes

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości