|
|
#1381 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: ?studentki Gdzie Pracujecie I Ile Zarabiacie?
Ja miałam dosyć swojej pracy, ale rzucić nie mogłam bo po 1) potrzebuję kasy, bo po 2) mam małe szanse żeby znaleźć coś lepszego u siebie w mieście. Przeniosłam się na pół etatu, umowę mam na stałe. Pracując na cały etat miałam ok 1500zł, a na 1/2 wychodzi mi jakieś 1100zł. Różnica nie jest wielka, a czuję się jakbym była na mini urlopie; zakres obowiązków znacznie mniejszy, komfort psychiczny. Przez wakacje tak pociągnę, a potem rozejrzę się i może jednak znajdę coś innego. Plusem mojej pracy jest to, że kiedy chcę mogę brać wolne (z dni urlopowych) i nie koliduje mi ze szkołą. Ale sama praca jest męcząca i po prostu po 5 latach chciałabym ją zmienić.
|
|
#1382 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
#1383 |
|
Rozeznanie
|
Hurtownia farmaceutyczna, magazyn.
|
|
#1384 |
|
Zadomowienie
|
|
|
#1385 |
|
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny, wybaczcie ale musze sie pochwalic
Dostalam prace! Bede pracowac w sklepie I Am (z bizuteria). Praca dopiero zaczyna sie 7 lipca, wiec jest jeszcze troche czasu, ale juz sie niezmiernie ciesze!
|
|
|
|
|
#1386 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Licencjat skończyłam na prywatnej uczelni, magisterkę robię na państwowej. Kadra jest w 1/3 ta sama Różnice? Na prywatnej była przyjaźniejsza atmosfera wśród ludzi na roku (ale tu nie ma co generalizować, po prostu dobrze trafiłam), mniej formalności w dziekanacie, lepiej zaopatrzona biblioteka (jak potrzebowałam książki to zgłaszałam to w bibliotece i za tydzień książka była), łatwiejszy dostęp do stypendiów , płatne poprawki (!) Na państwowej mam trochę dziwnych ludzi (grupa nie jest zbyt zgrana), na korytarzu mijam często wykładowców, którzy uczyli mnie na prywatnej, był bardzo kiepski barek (aż sanepid w końcu zamkną ). Mimo wszystko gdybym miała wybierać jeszcze raz to od razu szłabym na państwową, ale w moim przypadku kierunek z licencjatu był nietrafiony- sama uczelnia OK.
|
|
|
#1387 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
|
|
|
#1388 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
|
#1389 | |
|
Zasiedzenie
|
Cytat:
|
|
|
#1390 |
|
Wtajemniczenie
|
Dziekuje jeszcze raz
Mam nadzieje, ze ten sklep bedzie tam istnial jakis czas, bo otwierany jest w CH w ktorym srednia wieku to powyzej 55 lat Z reszta mysle, ze min rok tam pobedna, bo przeciez wiaza ich umowy a poza tym po 2 miesiacach pewnie nie beda w stanie stwierdzic, czy im sie oplaca czy nie
|
|
|
|
|
#1391 |
|
Zakorzenienie
|
Oj, nie do końca. Te ich umowy, owszem, są długodystansowe, ale na początek mają jakiś okres testowy. U mnie kilkanaście sklepów i stoisk likwidowało się po nieudanym miesiącu. Pracowali w nich i mój TŻ, i koleżanki, więc niestety wiem, jak to tam wygląda
![]() Ale akurat ten sklep I am utrzymuje się u nas chyba od początku, mimo niewielkiego ruchu, więc nie ma się co zamartwiać
|
|
#1392 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
To dobrze, ze sie utrzymuje Tak jak mowilam, watpie w nawet srednie oboroty z racji lokalizacji tego CH, reszty kiepskich sklepow, malometrazowosci i sredniego wieku klientow tego CH...A nie wiesz, czy dziewczyny sa zadowolone z tej pracy w I Am? Bo ja niestety nie znam nikogo pracujacego tam A na forach internetowych rowniez nie ma opinii
|
|
|
|
|
|
#1393 |
|
Raczkowanie
|
Ja pracowałam w I am, z tym że było to trzy lata temu.
Bardzo miło wspominam tę pracę, na zapleczu wc, mikrofalówka. Dali mi od razu umowę o pracę (studentce! bez okresu próbnego!), ale może teraz jest inaczej. Do moich obowiązków należało: sprzedaż, utrzymanie czystości w sklepie, poukładanie towaru, przeliczenie pieniędzy po zakończeniu zmiany. Ta sieć należy do niemieckiej firmy, więc wszystko tam mieli zorganizowane. Wypłata była na czas. Ogólnie jeden z lepszych sklepów, w jakich pracowałam.
|
|
|
|
|
#1394 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Nawet nie wiesz jak sie ciesze Twoja wypowiedzia! No i ta umowa o prace, co rowniez jest wielkim plusem Prawde mowiac u mnie nie bylo na razie mowy o zadnych okresie probnym. Niedlugo beda szkolenia, to sie jeszcze podpytam. Gdy rozmawialam z Pania z kadr i przelozna, to wydawaly sie bardzo sympatyczne i konkretne ![]() Mam nadzieje, ze bede mogla o tej pracy napisac to samo co Ty
|
|
|
|
|
|
#1395 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#1396 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
|
#1397 |
|
Zakorzenienie
|
To nieźle, ja tyle zarobiłam na ponad 3/4 etatu.
A w jakim mieście będziesz pracować? Niemieckie firmy to zawsze pewny grunt, przynajmniej w moim mniemaniu. Wszystko poukładane, na czas - nie, to co tutaj :p
nie można być szczęśliwym spoglądając wciąż za siebie Edytowane przez doriiska Czas edycji: 2011-06-12 o 14:06 |
|
|
|
|
#1398 |
|
Przyczajenie
|
Cześć dziewczyny!
Dzisiaj poszukując przy wolnej niedzieli interesujących ofert pracy, właśnie zaaplikowałam do I AM i mam nadzieje, że się odezwą a potem przeglądając wizaż, natknęłam się na ten wątek mam nadzieję, że się uda i Klajdla czy mogłabyś napisać kiedyś przy okazji więcej szczegółów jeżeli je otrzymasz o pracy w tej firmie, atmosfera, klientki itd ? z góry dzięki!
|
|
|
#1399 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() W moim tez ![]() Mam nadzieje, ze moze kiedys zadzwonia do sklepu z centrali i poszprecham z nimi po niemiecku, bo lubie ten jezyk ![]() Cytat:
Ale to za jakis czas, bo dopiero 7 lipca zaczynam prace (wtedy planuja otwarcie sklepu). No chyba, ze bedzie jakies przesuniecie, to jeszcze pozniej. Ale na 2 tyg przed otwarciem bedziemy mialy szkolenia, wiec mysle ze juz cos bede mogla powiedziec ![]() A atmosfera bedzie pewnie taka, jaka same sobie 'zrobimy' To dlatego, ze wszystkie dziewczczyny beda nowe, bo sklep jest jeszcze nie otwarty. I wszystkie bedziemy startowaly z poziomu 0 i kazda z nas bedzie sie uczyc tego wszystkiego
|
||
|
|
|
|
#1400 |
|
Zakorzenienie
|
Klajdla, też uwielbiam niemiecki
![]() Fejnie, że udało Ci się coś znaleźć, miłej pracy
|
|
#1401 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
|
#1402 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Za to nie powiem ni słowa po angielsku![]() Powiedz, jak tam Ci sie pracowało
|
|
|
#1403 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Powiem powiem, obiecuje
|
|
|
|
|
|
#1404 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
#1405 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Powodzenia!
|
|
|
|
|
|
#1406 |
|
CORELIPS
|
Również gratuluję
dziewczyny... ja sie zarejestrowalam w najpraca.pl i w stronce poszukujacej aupair ale nikt sie nie odzywa, sama jeszcze wszystkich ofert nie przejrzalam.. A chcialabym chocaz na 2 miesiace przed studiami cos dorobic ;( nawet na 1/2 etatu ... Pomozcie, jak sie za to zabrac. mama tylko potrafi narzekac, ze wakacje sobie wykorzystuje na maxa odpoczywajac. |
|
|
|
|
#1407 |
|
Raczkowanie
|
hej
![]() Wybaczcie, że tutaj pisze ale nie wiem gdzie mam ulokować moje pytanie :P Jutro ide na rozmowe i będę się ubiegać o stać w firmie zajmującej się scenografią eventową. Ja miałabym zajmować się sprawami administracyjno-biurowymi oraz asystować przy pracy w dziale handlowym. Dziś Pani, która do mnie dzwoniła powiedziała, że jak przyjdę to najpierw przeprowadzimy rozmowę a następnie będe miała zadanie do wykonania. I wiadomo, że nie mogła mi powiedzieć jakie ale ja się zastanawiam co to może być? No bo tak naprawdę moje stanowisko nie wymaga jakiejś specjalnej wiedzy więc co może przetestować? Czy maila potrafie wysłać?
|
|
|
|
|
#1408 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#1409 |
|
Przyczajenie
|
Hej!
A ja poszukiwania tym razem zaczynam w kawiarniach, restauracjach ![]() Tylko jest taki problem...nigdy nie byłam kelnerką 0 doświadczenia w tym fachuu (
|
|
|
|
|
#1410 |
|
Zakorzenienie
|
ja jestem studentka zaoczna, prze studiami zrobilam roczną asystentke stomatologiczna i pracuje w zawodzie
zarabiam 9 zl na godzine, weekendy mam wolne. Dobra praca jak na okres studiow i nie tylko
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Praca i biznes
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 01:09.

Dostalam prace!
Czy pracodawcy nadal bardzo zwracają uwagę na to jaką uczelnię się skończy? Obecnie kończę państwową, a na magisterskie rozważam albo UW albo prywatną Akademię Leona Koźmińskiego, który ma bardzo dobre wyniki w rankingach
Temat taki trochę "studencki", ale związany i ze studiami, i z pracą.
, płatne poprawki (!)