![]() |
#121 |
BAN stały
|
Dot.: Pierwsza praca, nadzieje, ich brak....
Ja własnie szukam pracy-biurowej,mam tytuł zawodu technika administracji.
W środe badz czwartek,bede miec rozmowe kwalifikacyjną.Może się uda,ale tak czy siak nadal przeglądam oferty pracy nie tylko w PUP,ale tez na róznych stronach internetowych i równiez się ogłaszam.Miałam dwie oferty,ale z jednej musiałam zrezygnować,a sami do mnie zadzwonili ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#122 | |
po prostu Em :)
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#123 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#124 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, tak się zastanawiam...jak to było z Waszą pierwszą pracą? Czy możliwe jest przyjęcie pracownika bez uprzednio odbytego przez niego stażu, praktyk (gdziekolwiek), czy nie ma na to szans?
Kurczę, nie mogę się w gratce zarejestrować, wciąż jakieś błędy mi wyskakują ![]()
![]() |
#125 |
Zakorzenienie
|
cheer- jest to możliwe, wiec próbuj nadal
![]() Ja parcowałam w różnych miejscach dorywczo podczas studiów, zaś po obronie zaczęłam szukać pracy "na stałe"- wysłałam ok 30 (chyba) cv i: -w jednym miejscu byłam tylko na rozmowie kwal. później się nieodezwali - w drugim od razu zaproponowali mi pracę (stanowisko asystentki prezesa), ale pensja marniutka (przez pierwsze pół roku 600zł na rękę, później niewiele więcej) a dojazd koszmarny - wiec sobie darowałam - w trzecim miejscu po rozmowie po 2 dniach zadzwonili i tam pracuję od początku sierpnia już Zaraz po obronie złożyłam też kilka podań do szkół - a że był zerowy odzew, to szukałam innej pracy; ale teraz ze szkół dzwonią do mnie... i trochę sie zastanawiam, co robić dalej... Próbuj nadal- a z pewnością uda ci się znaleźć pracę ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#126 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#127 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#128 |
Zakorzenienie
|
Kobitki, zaproszono mnie na rozmowę kwalifikacyjną do miejsca, na którym najbardziej mi zależało! Chodzi o płatny staż absolwencki w banku. Dla mnie lepiej być nie mogło. Bardzo się cieszę, choć wiem, że to nie znaczy automatycznie, że się na ten staż dostanę.
Pani powiedziała, żebym zarezerwowała sobie 1,5 godziny, bo będę miała, oprócz rozmowy, jeszcze testy psychologiczne. Czy któraś miała styczność z takimi testami w sprawie pracy? Rozumiem, że to testy badające moje predyspozycje, kompetencje, itp.? Rozmowa już jutro, trzymajcie kciuki!
![]() |
#129 |
Raczkowanie
|
ech ja jestem troche 'inna', nie potrafilabym pracowac 'od do'
moja pierwsza i jedyna 'stala' praca byla praca w Sephorze - zgroza! trafilam na upiorna szefowa, mimo ze odeszlam stamtad miesiac temu wciaz wisza mi 700zl! takze raczej nieprzyjemne doswiadczenia ... poza tym wyzysk okropny bo naprawde marnie sie zarabia jak na niby luksusowa perfumerie zdecydowalam sie pracowac na zlecenia jako makijazystka i uwazam ze to bardzo dobry pomysl - praca ciekawa, tworcza, pozostaje niezalezna, inna kwestia brak stabilizacji ale to jest tak w tym zawodzie, jak jest sie dobrym to sie zarabia ![]() no i to gdzie zajde w ogromnym stopniu zalezy ode mnie aha, i mam wiare ze i bez znajomosci sie osiagnie to co sie chce ja ide totalnie niezalezna droga od mojej rodziny studiuje filmoznawstwo, wiadomo ze z tego zyc nie planuje ale swoje cele mam sprecyzowane i powoli 'jade z tym koksem' - juz sa publikacje, szykuje sie wspolpraca z duzym koncernem (za 2 tyg mam probne zlecenie) bardzo sie ciesze ze rzucilam Sephore z ktorej wypadalo sie cieszyc bo niby 'tak ciezko o robote' i czlowiek daje sie upokarzac w imie 'stalej pracy' (dla mnie 1000zl miesiecznie to jest zdecydowanie za malo biorac pod uwage wysilek i podporzadkowanie) |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#130 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
![]() |
#131 |
Raczkowanie
|
jasne ze nie trzeba sie upokarzac
wiadomo ze sie tego nie uniknie ale nie trzeba sie na to godzic ale niestety duzo ludzi ma takie zdanie ze 'dla pracy wszystko' wlasnie sie dowiedzialam ze moja szefowa-potwor od wrzesnia juz nie pracuje ![]() ciekawe czy ja zwolnili czy sama odeszla ... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#133 |
po prostu Em :)
|
a ja dalej pracuję w dwóch miejscach, ale w każdym tylko jeden dzień w tygodniu
![]()
![]() |
![]() |
#134 | |
KWC
|
Cytat:
![]() BTW: jak się załapałaś na ten staż w ZUSie? Jakie trzeba mieć kwalifikacje/ Chodzi mi głownie o mile widziane kierunki ukończonych studiów |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#135 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#136 | |
KWC
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#137 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
A ja zmieniłam pracę- od 1 września jestem przedszkolanką ![]() I chyba dodatkowo założę własną firmę- zgłosiłam się do takiego unijnego programu, który pomaga młodym absolwentom- miałam rozmowę kwalifikacyjną i dziś napisali, że się załapałam- co mnie bardzo cieszy ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#138 |
Zakorzenienie
|
Moja rozmowa kwalifikacyjna przebiegła w bardzo miłej atmosferze, aż się wyluzowałam i niemalże zapomniałam, że to rozmowa w sprawie pracy. Później miałam te testy - jeden z obrazkami, nie znoszę tego testu, bo często nie dostrzegam powiązań między elementami i jaki element powinien się tu teraz znaleźć, potem miałam testy sprawdzające moje cechy osobowe, jaka jestem w relacjach z innymi osobami i czy mam cechy przywódcze. Ogólnie bardzo ciekawe. Ale to nie koniec, jak się okazuje, to dopiero jeden z etapów selekcji. W przyszłym tygodniu dowiem się czy przeszłam dalej, do etapu assassement center. Czy któraś z Was to przechodziła? Wiem, że to stosunkowo nowa metoda badania predyspozycji kandydatów/pracowników.
Jestem zadowolona, a jak będzie, okarze się w przyszłym tygodniu. Byłoby całkiem fajnie dostać się do tego programu stażowego. Kilka tygodni szkoleń, później dalszy etap stażu, a potem być może zatrudnienie w nowopowstałej (a raczej nowopowstającej) siedzibie banku. Byłoby świetnie. Już sam fakt, że mnie zaproszono na rozmowę jest dla mnie bardzo pocieszający, jako że moja dziedzina w żadnej mierze nie wiąże się z finansami/bankowością.
![]() |
#139 |
xxyy
|
dziewczyny co myslicie o roznoszeniu ulotek po blokach?
trafila sie praca, wcale jej nie szukalam. kolezanka mi zaproponowala.. i tak sie zastanawiam.. 6 zl/h moj TŻ mowi ze to niebezpieczne :/
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#140 |
Zadomowienie
|
dołączam do Was tez szukam pracy i marnie mi to idzie mam mgr , ukończone kursy angielskiego ( choc bez certyfikatu ) , kursy komputerowe i nic . W zawodzie moim ważne są plecy lub doświadczenie 2-3 letniej firmie najlepiej międzynarodowej pracowałam prawie 6 lat w takiej firmie tylko w dziale handlu - w obliczu awansu i podwyżki - zrezygnowałam dla miłości
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#141 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#142 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
6 zł/h za roznoszenie ulotek to chyba sporo. Ja bym się nie zdecydowała, bo nie lubię "łazić", ale jak Tobie to odpowiada, tylko po prostu zastanawiasz się "tak albo nie", to możesz spróbować. Zawsze można zrezygnować. Z niebezpieczeństwem to inna kwestia. Zależy w jakiej okolicy miałabyś te ulotki roznosić. Jeśli w niebezpiecznej, albo podejrzanej, takiej, której nie znasz, to nie zdecydowałabym się.
![]() |
![]() |
#143 | |
xxyy
|
Cytat:
![]() narazie jestem umowiona na roznoszenie w piatek i jak bede chciala to moge tez w sobote. zobace jak bedzie w piatek i wtedy zadecyduje o sobocie. w sumie to wszystkiego (no prawie ![]() mam nadzieje ze mnie nie pobija w tych blokach ze im smieci wrzucam do skrzynek ![]()
![]() |
![]() |
#144 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#145 |
Wtajemniczenie
|
jak tam dziewczyny??
ja szukam na pracuj.pl przyznam,ze mam jakis wewnetrzny strach przed pojsciem do UP,po prostu jestem przerażona na myśl o tym ![]() nie wiem czemu,ale Boze drogi-wrastam w ziemie gdy pomyślę że chcę tam iść ![]()
![]() |
#146 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Pytanie: gdyby zechciano mnie przyjąć, to i tak muszę się udać do UP i zarejestrować, żeby móc podpisać umowę? Dobrze myślę? Tylko, że wtedy to już inna bajka - o wiele lepsza ![]()
![]() |
![]() |
#147 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
W innym przypadku to nie ma znaczenia czy jesteś zarejestrowana czy nie. To nie ma wpływu na podpisanie umowy.
![]() |
![]() |
#148 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#149 |
Rozeznanie
|
![]() |
#150 |
Zakorzenienie
|
Mam pytanie do wszystkich, zwłaszcza do osób, które były w podobnej sytuacji. Kobieta miała oddzwonić do mnie w sprawie wyniku rozmowy kwalifikacyjnej i czy przeszłam do następnego etapu (pare postów wyżej pisałam o co chodzi), miała to zrobić pod koniec tygodnia, bez względu na wynik. Co prawda może zadzwonić jeszcze dziś, ale już się zastanawiam czy nie zadzwonić do niej. Dla mnie koniec tygodnia to piątek. Rozumiem, że coś się mogło opóźnić, ale chciałabym wiedzieć na czym stoję...Czy i kiedy mam do niej zadzwonić? Dziś (jeśli nie zadzwoni), czy w poniedziałek?
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 02:49.