![]() |
#121 |
Zakorzenienie
|
Dot.: staż
Dzieki, wczoraj to czytalam ale jakos mało uważnie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#122 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#123 |
Zakorzenienie
|
Smerfeta 01 ja staż załatwiam sobie w biurze - na Komendzie Policji
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#124 |
Raczkowanie
|
Napisze mi ktoś jak wygląda takie podanie o staż??
|
![]() ![]() |
![]() |
#125 |
Zakorzenienie
|
normalnie
![]() piszesz : Dowiedziałam się z PUP o możliwości odbycia stażu w (miejsce) i chciałabym zgłosić gotowość podjęcia pracy na stanowisku (...). Uważam, że dobrze sprawdziłabym się na powierzonym mi stanowisku, ponieważ ( tu wpisujesz swoje zalety i umiejętności ). Myślę, iż ta praca pomogłaby mi nabyć nowe kwalifikacje. Jeżeli moja oferta okaże się dla Państwa interesująca jestem gotowa przybyć na spotkanie w wyznaczonym przez Państwa terminie. ot i tyle ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#126 |
Raczkowanie
|
A jesli nie dowiedziałam sie z PUP i nie mam na myśli konkretnego stanowiska?? Właściwie to tak w ciemno będe szukać...
|
![]() ![]() |
![]() |
#127 |
Zakorzenienie
|
przecież jeśli chcesz złożyć podanie to musisz wiedzieć gdzie i na jakim stanowisku będziesz pracować. Bez tego nie da rady. No chyba że napiszesz to tak bardziej ogólnie, ale raczej firmy wolą jesli podania są kierowanie osobiście do nich, a jeszcze lepiej do konkretnej osoby, np.kierownika czy szefa.
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#128 |
Raczkowanie
|
No to ja chce napisac np. do kierownika czy dyrektora w urzędzie miasta,ale niemam na myśli konkretnego stanowiska.
|
![]() ![]() |
![]() |
#129 |
Zakorzenienie
|
jeśli zgłaszasz się do urzędu miasta to przeważnie stanowisko to pracownik biurowy
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#130 |
Raczkowanie
|
Dziękuje Ci za wszystkie odpowiedzi
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#131 |
Zakorzenienie
|
No dziewczynki
![]() Mam juz zalatwiony staz ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#132 |
Zakorzenienie
|
a gdzie załatwiłaś sobie ten staż
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#133 | |
Zakorzenienie
|
![]() Cytat:
![]() ![]() Tak więc wzięłam sprawy w swoje ręce i sama załatwiłam sobie staż na komendzie. ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#134 | |
Zakorzenienie
|
![]() Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#135 |
Zakorzenienie
|
podbijam wątek
![]() jestem ciekawa czy znalazłyście już jakiś staż dla siebie ![]() ![]() ja idę od 2 listopada na staż do ZUSu ![]() ![]() bardzo się ciesze z tego powodu, bo i poznam nowych ludzi, zdobędę jakieś doświadczenie, a i kasy trochę wpadnie ![]() piszcie jak jest u was ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#136 |
Zakorzenienie
|
aha, mam jeszcze jedno pytanie zwiazane z podjęciem stażu gdy się wcześniej pracowało, jak to w końcu jest ? gdy mam NIP i pracowałam wcześniej dorywczo przez okres 6 - miesięcy to staż mi przysługuje ? miesza mi się już w głowie z tego wszystkiego :/
|
![]() ![]() |
![]() |
#137 |
Raczkowanie
|
Wydaje mi się,że na staż absolwencki może iść tylko osoba nie mająca doświadczenia zawodowego.
|
![]() ![]() |
![]() |
#138 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
zycze powodzenia ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#139 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#140 |
Raczkowanie
|
Aha jest jeszcze jedna mozliwosc zdobycia doświadczenia a póżniej pracy z UP napewno lepiej platnej niz sam staz. UP prowadza przeróżne kursy dla bezrobotnych... między innymi sa to kursy na sekretarke barmana kelnera i jeszcze inne. kursy sa darmowe trzeba spełniac jakies warunki( nie pamiętam jakie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#141 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#142 |
Zakorzenienie
|
ja juz prawie od miesiaca jestem na stazu i jestem bardzo zadowolona. odrabiam go w Komendzie Miejskiej Policji
|
![]() ![]() |
![]() |
#143 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
A jak się zarejestrowałaś w PUP, to podałaś w karcie rejestracyjnej, że pracowałaś? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#144 |
Zakorzenienie
|
staż przysługuje jednak wszystkim, tym którzy pracowali i tym co nie, ale nie można go odbywac na tym samym stanowisku na którym się pracowało
![]() ![]() ja na razie mam staż na pół roku, ale czy po jego zakończeniu mogę napisać prośbę o przedłużenie stażu ? no i czy jest wogóle taka możliwość ? |
![]() ![]() |
![]() |
#145 |
Wtajemniczenie
|
"O przyjęcie na staż mogą się ubiegać wyłącznie, nie posiadające doświadczenia zawodowego, osoby:
* bezrobotne, które w roku kalendarzowym skierowania na staż nie ukończyły 25 roku życia, * zarejestrowane jako bezrobotne w okresie do upływu 12 miesięcy od dnia określonego w dyplomie, świadectwie lub innym dokumencie poświadczającym ukończenie szkoły wyższej, które nie ukończyły 27 roku życia."
#146 |
Rozeznanie
|
a czy jest możliwość, że zakwalifikuję się na staż po studiach jeśli po szkole średniej już go odbyłam czy na stażu można być tylko raz...??
|
![]() ![]() |
![]() |
#147 |
Zakorzenienie
|
smerfeta je też na stażu w ZUSie jestem
![]() ale ja juz kończę ![]() współczuje że załapiesz sie na zamknięcie roku ![]() ![]() w ZUSie raczej nie ma mozliwości pozstania na etat później bo tam jest konkurs na pracowników w oddziale, Inspektoraty same nie przyjmuja to decyduje Dyrektor oddziału a Ty wiesz gdzie będziesz, nie w Archiwum?
![]() |
#148 |
Zakorzenienie
|
nie wiem gdzie mnie przydzielą, ale raczej do jakichś spraw papierkowych ...
ile byłaś na tym stażu ? bo ja mam na razie podpisane na pół roku. Napisz coś więcej co tam robiłaś ![]() ![]() aha, no i jak tam się ubierałaś mniej więcej ? wygoda + elegancja ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#149 |
Zakorzenienie
|
ja stawiałam raczje na wygoda, bo tam jest dużo kurzu, stare akte, poświadcza się okresy ubezpieczeń do rent i kapitału poczatkowego, wyciąga sie akta
stazyści sa zazwyczaj do układnia zgłoszeń, rejestrowania pism, latania z pisemkami, w archiwum jest ciężko, zwłaszcza pod koniec roku ![]() jak bedziesz wiedziec gdzie dokładnie na jakim stanowisku to napisz ![]()
![]() |
#150 |
Zakorzenienie
|
stanowisko : referent
![]() nosiłaś butki na obcasie ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:02.