Studentki gdzie pracujecie i ile zarabiacie? - Strona 50 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Praca i biznes

Notka

Praca i biznes W tym miejscu rozmawiamy o pracy i biznesie. Jeśli szukasz pracy, planujesz ją zmienić lub prowadzisz własny biznes, to miejsce jest dla ciebie.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2017-04-23, 12:53   #1471
7d825fa9fec57cf5623273fe7eca2ef8f2442710_5d59d871e15d0
Konto usunięte

Dot.: ?studentki Gdzie Pracujecie I Ile Zarabiacie?

Cytat:
Napisane przez miz_kej Pokaż wiadomość
Nie wie czy normalne, ale przyjmuję do wiadomości, że możliwe. Osobiście nie spotkałam się z krótszymi niż 3 miesiące, ale być może próba nie jest reprezentatywna.
A wiesz, są też tacy, którzy doskonale godzą 4 i 5 w indeksie i rozwój towarzyski Więc nie ma co stawiać tych dwóch zjawisk na przeciwległych biegunach. Miałam i jedno i drugie, bo wcale nie uczyłam się więcej, niż wielu kolegów ledwo zaliczający na 3. Często to po prostu kwestia osobnicza.
Wzmianka o stypendiach naukowych, przynajmniej z mojej strony, to po prostu nakreślenie jednej z alternatywnych możliwości utrzymania w czasie studiów. Bo dla aniaj93 zdają się istnieć tylko 2 scenariusze życiowe - jej i reszty (tj. nierobów żerujących na biednych rodzicach).
Nie znoszę po prostu prób wtłaczania innych ludzi w scenariusze życiowe, "ma być tak i tak, odtąd dotąd, bo...tak ma być i już!". Zawsze wtedy włącza mi się w tle kultowe "Po co wolność", po prawie 30 latach od premiery nadal tak aktualne Nigdy nie przyszło mi do głowy ocenianie ludzi przez pryzmat tego, czy pracowali na studiach czy nie. Podobnie, jak przez pryzmat tego, czy dostawali stypendium, czy nie. A widać po tutejszych wypowiedziach, że są tacy, dla których to pierwsze jest normalką, a na drugie reagują histerią. Wybaczcie, ale wkurza mnie to i raczej już nie przestanie.
wiem, ze mozna. To rozwijanie towarzyskie pisalam w odniesieniu do pracy. Mozna pewnie wszystko naraz miec, ale jak dla mnie to juz za duzo niepotrzebnej meczarni.
Duzo osob na wizazu ma tez opinie albo praca i studia albo same studia ale tylko jak masz dwa kierunki/najwyzsza srednia na roku/chodzisz na 30 wolontariatow/ nalezysz do 1000 kol itd. itd.
Nie mozna sobie na lajcie uczyc sie jak np. w liceum bo wtedy jestes nierobem, nie bedziesz miec przyszlosci i w ogole gdzie ty prace znajdziesz. itd. itd.
7d825fa9fec57cf5623273fe7eca2ef8f2442710_5d59d871e15d0 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2017-10-31, 14:37   #1472
aniaj93
Raczkowanie

To znowu ja. Tak, bo nie rozumiem jak można mieć już 20+ i nie podejemować jakiejkolwiek pracy? Nie piszę tu, że od razu po maturze każdy ma się utrzymywać tylko za swoje. Ale ludzie... mam koleżanki co mają po 24 lata, skończyły magistra w tym roku i nie podjęły jeszcze ANI JEDNEGO dnia pracy. Teraz oczywiście płaczą, że już od czerwca/lipca szukają pracy i nic nie umieją chwycić. A niby czemu? Bo nie mają żadnego doświadczenia zawodowego...
aniaj93 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2017-10-31, 23:11   #1473
4ac7eae5f92dfa622d89f024e559f952d8de277a_657b9774600aa
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez aniaj93 Pokaż wiadomość
To znowu ja. Tak, bo nie rozumiem jak można mieć już 20+ i nie podejemować jakiejkolwiek pracy? Nie piszę tu, że od razu po maturze każdy ma się utrzymywać tylko za swoje. Ale ludzie... mam koleżanki co mają po 24 lata, skończyły magistra w tym roku i nie podjęły jeszcze ANI JEDNEGO dnia pracy. Teraz oczywiście płaczą, że już od czerwca/lipca szukają pracy i nic nie umieją chwycić. A niby czemu? Bo nie mają żadnego doświadczenia zawodowego...
Czemu aż tak obchodzą Cię inni ludzie?
4ac7eae5f92dfa622d89f024e559f952d8de277a_657b9774600aa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2017-11-01, 10:04   #1474
Timon i Pumba
hakuna matata

Treść usunięta

Edytowane przez Timon i Pumba
Czas edycji: 2023-12-12 o 21:52
Timon i Pumba jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Praca i biznes

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości