![]() |
#181 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Brak szacunku dla pracowników :(
2500 zł, bez doświadczenia, po szkole policealnej... Moim zdaniem to jest nierealne, chyba, że masz dużo szczęscia lub/i znajomości
![]() ![]() Za 1200 w czasie studiów żyła większość moich znajomych, każdy marzy o wspaniałęj pracy i dużych zarobkach, ale do tego potrzebne jest wykształcenie i doświadczenie (o kontaktach nie wspomnę ![]() ![]() Ps. A o pracy w jakim mieście mówimy? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#182 |
Wtajemniczenie
|
Akaiya, dużo wymagasz
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#183 |
Raczkowanie
|
Witam ... jestem na 2gim roku pedagogiki ... na poczatku pracowalam na promocjach od przedstawicieli nie z agencji 10 zł brutto , pozniej w sklepie z ciuchami na 1/2 etatu za 600zł , teraz bracuje w biurze Ośodka Szkolenia Kierowów od pon do pt , od 16 do 18 nie narzekam 10 zł brutto za godzine
Przekonani ze polaczylo ich uczucie nagłe! a co na to schody,korytarze,ulice? moze jakies"przepraszam"w scisku? moze bylo cos zgubionego i podniesionego? klamki na ktorych dotykl kladl sie na dotyk? 21.02.2009 Maja03.03.2014 Jakub |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#184 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Z reszta sie zgadzam.
Gdy już posmakowałeś lotu, zawsze będziesz chodzić po ziemi z oczami utkwionymi w niebo, bo tam właśnie byłeś i tam zawsze będziesz pragnął powrócić. Chciałbym poznać człowieka, który wymyślił seks, żeby zobaczyć nad czym teraz pracuje ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#185 |
Zakorzenienie
|
Dot.: ?studentki Gdzie Pracujecie I Ile Zarabiacie?
Przyznaję, że jestem w kropce. Od października będę na 5. roku studiów dziennych, na architekturze. Chciałabym zacząć pracować w zawodzie (dość dużo osób z mojego roku już pracuje), ale obawiam się, że jednak nie dam rady pogodzić zajęć i pracy. W kwietniu pracowałam dwa tygodnie w jednym biurze, robiliśmy konkurs na muzeum... To były dwa fantastyczne tygodnie, ale totalnie wyrwane z życiorysu. Nie chodziłam na uczelnię prawie wcale, siedziałam w biurze przez drugi tydzień od 9 do 2 w nocy, mój kumpel nawet drzemał dwie godzinki za kanapie (w biurze), bo siedział całą noc sam i pracował
![]() Za rok wychodzę za mąż i chciałabym z tego, między innymi, powodu zacząć pracę. Moi rodzice oraz mój TŻ są sceptycznie nastawieni. Mówią :"najpierw zrób dyplom na spokojnie". Sama już nie wiem ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#186 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Ehhh, ehhm...zawsze żałowałam, że nie mam wyglądu na taka robotę ![]() ![]() Studiuję dziennie i przydałaby się praca na weekendy ![]() Wiem jedno - na przyszłe wakacje jadę za granicę. W tym roku się wystrachałam ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#187 |
Zakorzenienie
|
Hmm chyba nie doczytałam
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#188 |
Zadomowienie
|
I jeszcze co do polskich zarobków...są poprostu PONIŻAJĄCE
![]() Koleżanka pracowała 2 miesiące w Niemcech jako sprzątaczka i przywiosła 6000 zł. U nas na tyle w takiej pracy trzeba robić prawie rok. ![]()
![]() |
#189 |
Zakorzenienie
|
ja na razie jestem na stażu, który kończy mi się pod koniec października. Od października zaczynam studia zaoczne więc muszę szybko szukać pracy żeby za coś opłacać tą szkołę... mam wykształcenie średnie techniczne (ekonomia) z maturą :P staż w administracji.. liczę, że dzięki temu znajdę ofertę pracy biurowej w urzędzie miasta albo skarbówce albo czymś podobnym... choć zdaję sobie sprawę, że łatwo nie będzie i mogę się rozczarować... wtedy będę szukała pracy w jakimś hipermarkecie albo na pasażu... mam nadzieję, że się powiedzie..
![]() ![]()
![]() |
#190 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
Tak, Warszawka ![]() ![]() Pracodawcy szukają studentów do pracy i niby jak sobie to wyobrażają, że taki student za 900 zł netto opłaci studia mieszkanie i utrzyma się? ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Aha - Mam doświadczenie - pracowałam jako doradca finansowy. Ta praca przy organizacji koncertów była dorywcza. Wiem, że dla pracodawcy w banku doświadczenie żadne, ale tylko chciałam porównać. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#191 |
Zakorzenienie
|
U mnie było tak: studia dzienne na politologii i praca na pełen etat + weekendy w poznańskiej herbaciarni, którą prowadziłam z kolegą pod okiem czujnego, ale niezbyt rychliwego szefa. Udawało się pogodzić te zajęcia, chociaż bywało ciężko, bo rano zajęcia, po południu praca, albo odwrotnie. Do tego jeszcze nauka angielskiego razy w tygodniu. Na wiele więcej czasu nie starczało. Ale cieszę się, że pracowałam, bo bez tego nie byłabym w stanie stanąć na nogi finansowo. Dodam jeszcze, że mieszkałam wtedy w domu rodzinnym, więc odchodziły mi opłaty za mieszkanie i żywienie.
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#192 |
Zakorzenienie
|
ja rozpoczełam studia zaoczne i szukam pracy... chciałam iśc na staż ale niestety miasto nie ma kasy na organizację staży... słuchajcie czy ja wogólę moge iśc do pracy odrazu bez stażu czy jak to jest? ja się kompletnie w tym gubię!
![]() |
![]() |
#193 | |
Raczkowanie
|
praca na pełen etat ( 8 h dziennie
![]() ![]() Cytat:
![]() |
![]() |
#194 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
A studia to dzienne. I bardzo ciezkie, wbrew temu, ze malo przedmiotow jest.
Gdy już posmakowałeś lotu, zawsze będziesz chodzić po ziemi z oczami utkwionymi w niebo, bo tam właśnie byłeś i tam zawsze będziesz pragnął powrócić. Chciałbym poznać człowieka, który wymyślił seks, żeby zobaczyć nad czym teraz pracuje ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#195 |
Zadomowienie
|
Studia zaoczne. ! rok magisterki uzupełniającej. Od prawie dwóch lat pracuję w MOPSie w małej podolsztyńskiej miejscowości. Na rękę mam 908 zł. Ale to tak jest w budżetówce. Płaca mnie póki co zadowala, bo mieszkam z rodzicami. Na razie marzę o tym, aby mi dali na stałe
![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#196 |
Raczkowanie
|
a ja pracuje w oriflamr srednio 1500zl i w zwyz co 3 tygodnie przy 2-3godzinach w tygodniu
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#197 |
Zakorzenienie
|
w biurze?
![]() |
#198 |
Raczkowanie
|
Witajcie, ja zaczynam studia zaoczne i od kilku miesięcy szukam pracy. Niestety bez efektów. Na rozmowie słyszę: " oddzwonimy do pani". Dzwoniąc padają słowa : "Pracowała już pani?" , "a studentka, to będzie problem".
W moim mieście osoba studiująca i bez doświadczenia chyba nie ma szans na normalną pracę. Nie mam wymagań co do wynagrodzenia. Wiem, że nie dostanę kokosów. Jestem załamana, ponieważ bardzo chcę pracować. Pozdrawiam
![]() |
#199 |
Zakorzenienie
|
właśnie zaczynam studia magisterskie...mam licencjat na Politechnice Łodzkiej z Ogranizacji i Zarzadzania z tytułem licencjata finansów i rachunkowości...pracuje na umowe 6 godz dziennie i mam 400 zł miesiecznie...
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#200 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#201 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#202 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#203 |
Zakorzenienie
|
![]() ![]()
![]() |
#204 |
Zakorzenienie
|
też podziwiam, nie dałabym rady...wprawdzie nie mam dużo zajęć i nie siedzę do późna na uczelni, ale dojazdy i okienka mnie jednak męczą.. i nie wyobrażam sobie,żebym miała iść jeszcze do pracy.
mieszkam z rodzicami, więc nie muszę się martwić o mieszkanie i jedzenie, ale wiadomo, że co wlasne pieniądze to własne ![]() koleżanka z grupy dorabia sobie w barze, dostaje 4,50zł za godzinę... śmiesznie pieniądze,a narobi się do późna, a zajęcia od rana..
![]() |
#205 |
Zakorzenienie
|
a ja szukam oferty pracy "stanie na promocjach"
![]()
![]() |
#206 |
Zakorzenienie
|
teraz pracuje w sklepie z ubraniami, na godziny, wychodzi mi niecale 3/4 etatu (srednio 28h w tygodniu), mam 7zl/h na reke. Od stycznia szukam nowej pracy.
![]() |
#207 |
Zadomowienie
|
Ja wlansie rozwazam prace kelnerki w pewnym lokalu.
Na ręke 7,50 zł/h Praca od 21 do 5 Weekendy spokojnie a i te dni w których mam na później zajecia może i dałoby się jakoś upchnąć.. Tylko aaj co wtedy z imrpezami.. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#208 |
Zakorzenienie
|
ja pracuje w Sądzie Okręgowym w Archiwum , pracę znalazłam dzięki temu ze poszłam na 3 miesięczny staż i mnie przyjeli , zarobki nie są za duże bo 1300 brutto + premia , ale myślę że jak skończę studia to może coś się polepszy jestem na 3 roku Administracji Zaocznej na Uniwerku Wrocławskim i piszę licencjat
![]()
![]() |
#209 |
Raczkowanie
|
Praca na stanowisku Asystentki Dyrektora Zarzadzającego w małej firmie handlowej (Grodzisk Maz. - 30km od Warszawy). Praca pon-pt, 8-17. Zarobki 1300 netto (choc czasem mam jakieś premie, np. jak jest duzo pracy, albo dostaje dodatek na paliwo, kiedy musze gdzieś pojeździc pozałatwiać sprawy). Pracuje tu od 3 lat, na czwartym roku studiów przeniosłam sie na zaoczne i zaczęłam pracę. Zarejestrowałam się w UP i tam znalzłam ogłoszenie. Plusy - mam blisko, nie trace czasu na dojazdy, pracy jest niewiele, choć sa czasem gorące okresy, miły szef. Minusy- praca mało rozwojowa. Szukałam czegoś nowego, ale szczerze mówiąc nawet w Warszawie jak byłam na rozmowach to najwyższa płacę zaproponowali mi 100 złotych więcej niż zarabiam teraz. Narazie mieszkam z rodzicami, więc ze stałych wydatkow mam płatnośc za telefon i eksploatacje samochodu, czasem jakieś zakupy do domu.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#210 |
Zakorzenienie
|
Ja też pracuję jako asystenka dyrektora (7-15), studiuję wieczorowo na UWr (zazwyczaj zajęcia 3-4 dni w tygodniu, w godzinach 16-21). Najpierw było mi ciężko, bo zaczęłam pracować prawie 3 lata temu tuż przed sesją, ale przywyczaiłam się dosyć szybko. Zarabiam w sumie tylko na studia i różne własne potrzeby, bo mieszkam z rodzicami.
Praca nie jest ciężka, atomosfera miła, szef w porządku. Nigdy nie miałam problemów, żeby zwolnić się wcześniej lub wyskoczyć do dziekanatu czy cokolwiek. O zarobkach wole nie pisać, ale nie narzekam, zdarzają się premie, dodatkowo bajery w stylu dofinansowanie (60%) do fitnessu itp. Póki co nie szukam nic innego, bo mi tu przede wszystkim wygodnie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:00.