![]() |
#211 |
Rozeznanie
|
Dot.: Pierwsza praca, nadzieje, ich brak....
Ja dziś dostałam 1 pracę!!!..Huuurraa, strasznie się cieszę
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#213 |
Wtajemniczenie
|
jej gratuluje
![]() ![]() jakiś staż chcę
![]() |
#214 |
Zakorzenienie
|
Tak się zastanawiam i nie wiem co robić. Dziś w UP kobieta stwierdziła, że może najlepiej będzie jak sama sobie poszukam stażu i dała mi wniosek o staż. Mogę sobie poszukać, owszem, ale nie wiem jak się za to zabrać, ale co mnie trapi...właściwie sama nie wiem czy ja potrzebuję stażu. Ja potrzebuję pracy przede wszystkim, pracy, z której mogę mieć więcej niż 460 zł. Czuję, że czas mi ucieka jak szalony...Ech...
Czy któraś z Was szukała sobie stażu na własną rękę i załatwiła go sobie sama?? Z wnioskiem?? Co robić?
![]() |
#215 |
BAN stały
|
Cheer ja właśnie szukam na własną ręke stażu,ale bez wniosku żadnego.Mi babka powiedziała,że najlepiej jakbym sama sobie poszukała,bo pracodawcy nie lubią nacisku przez PUP.Latam po firmach i pytam się czy przyjmują na staż.Na dzień dzisiejszy,a mieszkam w małym miasteczku złozyłam 3 podania.Ponoć w jednej firmie gdzie złożyłam podanie,komuś się teraz w grudniu kończy,mam nadzieje,że zadzwonią z dobrą wiescią,bo mi czas ucieka.Mam 23 lata,a do 25 roku zycia należy się staż.
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#216 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, na stronie www.pracuj.pl jest dużo ofert staży. Można się zarejestrować i dostawać nowe informacje o stażach na pocztę e-mail.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#217 |
Zakorzenienie
|
Cheer, idź na staż, jakikolwiek - przeciez w międzyczasie możesz szukac jakiejś lepszej pracy. Najgorsze, co możesz robic, to siedzieć w domu. Ja się tak zasiedziałam i straciłam ponad rok...
"Była jednak za duża na złodziejkę, zbyt uczciwa na skrytobójczynię, zbyt inteligentna na żonę i zbyt dumna, by podjąć jedyną powszechnie dostępną damską profesję. Dlatego została wojowniczką. /T.Pratchett, "Blask Fantastyczny"/ |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#218 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
aaricia8, ja codziennie, przynajmniej po pięć razy zaglądam na ten portal, wg mnie najlepszy, jeśli chodzi o oferty, ale dla mnie tam nie ma wielu ofert staży. W każdym razie zarejestrowałam się zaznaczając "staże" ![]()
![]() |
![]() |
#219 | ||
BAN stały
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#220 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#222 |
Zakorzenienie
|
byłam na stażu i teraz tam pracuję. Zapytałam na informacji czy jest możliwość złożenia dokumentów o staż, po czym do razu skierowali mnie do kierownika Inspektoratu na rozmowę. Tak się składa, że byli w trakcie takich rozmów, bo potrzebowali akurat dwie osoby na staż, więc dobrze trafiłam
![]() życzę powodzenia ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#223 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() I wciąż myślę o tym stażu... Mam takie dwa pytania: Czy oprócz CV i ew.LM, mam wziąć ze sobą jeszcze jakieś dokumenty (piszesz, że od razu Cię na rozmowę skierowano...; np. jakieś podanie o staż?) I drugie pytanie o wykształcenie...bo hmm, nie wiem czy ja się nadaję do Zus-u z moim ![]()
![]() |
![]() |
#224 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() jeśli masz jeszcze jakieś pytania to pytaj śmiało ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#225 |
Zakorzenienie
|
To znaczy nie od razu skierowano Cię na rozmowę kwalifikacyjną, a jedynie na rozmowę z kierownikiem w kwestii ustaleniowych, że tak powiem? Właściwa rozmowa dopiero potem?
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#226 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() normalnie po przeglądnięciu papierów od wszystkich kandydatów dzwonią do Ciebie i proszą o przyjście na rozmowę ![]() potem przechodzi sie wszystkie niezbędne szkolenia, badania itp. i rozpoczyna pracę ![]() warto spróbowac ( nie tylko w Zusie ), nic Cię to nie kosztuje,a może się uda ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#227 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
A czy wymagają bardzo specjalistycznej wiedzy?? Kurcze, wkurza mnie to...każdy chce od poszukującego pracy, żeby miał rozległą wiedzę w każdej dziedzinie... ...a staż, przecież ja się mam na nim dopiero przygotować do zawodu...
![]() |
![]() |
#228 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
życzę powodzenia i koniecznie napisz jak poszło ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#230 |
Zadomowienie
|
Dziś zaproponowali mi staż w Urzędzie Pracy w Dziale Pośrednictwa Pracy. Kierowniczka zapewniła mnie o ciężkiej pracy, problemach z bezrobotnymi i typowej pracy biurowej za 400zł.(skończyłam pedagogikę).
Nie wiem czy się zgodzić czy może nie warto zawracać sobie głowy. Nie jest to szczyt moich marzeń i zainteresowań,ale w moim zawodzie o pracę ciężko. Może znacie jakieś sposoby znalezienia pracy jako pedagog. Przeglądam oferty portali internetowych i Kuratorium Oświaty, ale nie ma ofert. Chyba zacznę chodzić z CV po placówkach ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#231 | |
BAN stały
|
Cytat:
A co do chodzenia po placówkach i roznoszenie cv,to jest bardzo dobry pomysł.Przeważnie jak mają jakieś osoby złozone papiery w firmach,to pierwsze co do odzwaniają do Nich. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#232 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Staż początkowo ma być na 3 miesiące, później mogą przedłużyć nawet do roku. Perspektywa pracy przez rok za 400 zł. mnie przeraża. Jak wykorzystam teraz ten staż, już innego nie dostanę, a wiem, że są też w placówkach z moim wykształceniem (MOPS-y, DPS-y) dlatego się zastanawiam, bo może coś w nowym roku będzie ciekawszego i bardziej dla mnie przydatnego. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#233 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#234 | |
BAN stały
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#235 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Nie mam też gwarancji, że przedłużą staż ![]() Poza tym słyszałam o bezwzględnym traktowaniu stażystów w owym Urzędzie, więc mam wątpliwości. Nie chciałabym zostać wykorzystana i wyrzucona po 3 miesiącach. Ach nie wiem. Dziękuję dziewczyny za zainteresowanie, jesteście Kochane ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#236 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() a tak z zupełnie innej beczki jako że na 5 roku jestem postanowiłam zacząć pracować na stałe.Znalezienie posady zajęło mi równy tydzień razem z rozmowami i póki co zaczynam w poniedziałek szkolenie w Tp.sa ![]() ![]() pozdrawiam gorąco |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#237 |
Zakorzenienie
|
Diorissimo, i jak z tym stażem? A to nie czasem 460 zł się dostaje za staż?
Pytanie do dziewczyn, które pracowały, bądź pracują, bądź wiedzą cokolwiek na ten temat, w sklepie w galerii handlowej. Jakimkolwiek. Czym się pracodawca kieruje przyjmując pracownika do takiego sklepu? Bo z rozpaczy złożyłam aplikację (sklep z bielizną) i z tego, co widziałam, kartka z ogłoszeniem jeszcze wisi, a więc prawdopodobnie jeszcze aplikacje nie były rozpatrywane... Dowcip, a zarazem największy absurd, polega na tym, że dla niektórych mogę mieć za małe, a dla niektórych za duże kwalifikacje...A ja chcę po prostu pracować...
![]() |
#238 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Nie rozumiem po co zawracali mi więc głowę ![]() Cheer być może jest to 460zł. Mi powiedzieli 400 z groszami. Trzymam kciuki żeby Ci się udało ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#239 |
Zakorzenienie
|
Też nie wiem po co zawracają Ci głowę...Widzę, że już nie tylko pracodawcy, ale także ci, którzy mienią się, tak mi się wydaje, ostatnią deską ratunku, której trzeba się kurczowo chwycić, wodzą ludzi za nos i mają za nic, wiedząc jaka jest sytuacja...
![]() |
#240 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Praktycznie byli na mnie zdecydowani, nawet kierowniczka mówiła, że chcą kogoś na stałe, żeby go przeszkolić i że fajnie, że jestem po studiach i takie tam dyrdymały. Ja już nie liczę na pomoc żadnych miejsc tego typu. Trzeba samemu szukać pracy. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:47.