![]() |
#2461 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Pytanie o staż - wątek zbiorczy
Brak ograniczeń
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2462 |
Wtajemniczenie
|
Znowu mam pytanko.
Zastanawia mnie co będę wpisywała w kartę stażu jeżeli prawie cały staż (5 mies z 6) jestem na zwolnieniu(zagrożona ciąża) i chyba tylko 2 pkt z tej listy mam zaliczone? Czy będę miała z tego powodu nieprzyjemności lub jakąś kare? |
![]() ![]() |
![]() |
#2463 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Nie.
![]() |
#2465 |
Zakorzenienie
|
Koleżanka powiedziała mi, że prawdopodobnie od stycznia stypendium za staż będzie wynosiło ok. 800zł na rękę za miesiąc. Czyżby kolejna podwyżka
![]() Oj, oby to była prawda ![]()
#2466 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#2468 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Wyższe stypendium (jeżli takowe będzie, w co wątpię) będzie przysługiwało osobom, które rozpoczną staż po wejściu nowej ustawy. Wszyscy, którzy już zaczęli staż będą otrzymywać dotychczasową kwotę. Edytowane przez tess_d Czas edycji: 2008-12-09 o 09:01 Powód: dopisek |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2469 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Po poprzedniej podwyżce kilka osób pisało tu że udało sie im "dogadać" i zerwali stała umowe, a podpisale nową - na nowych warunkach.
![]() |
#2470 |
Wtajemniczenie
|
Dziewczęcia, wiecie może, jak to jest z grudniem? Bo wiem, że mam przynieść dwa razy listę obecności - najpierw do 19-tego, potem za cały miesiąc. Tzn wypłata będzie dwa razy, za grudzień jeszcze w grudniu - czyli mam to rozumieć, że najpierw mi wypłaca połowę, a potem tę drugą połowę?? Zawsze tak dziwnie było w grudniu? Czy może mój PUP jest jakiś dziwny?
![]()
![]() |
#2472 |
Zadomowienie
|
aja mam staz do lutegoo wiec sie nie zalapie na podwyzke
![]() ![]()
#2473 |
Zakorzenienie
|
a gdzie jesteś na stażu?
#2474 |
Zadomowienie
|
arizoona w Starostwie Powiatowym / wydzial edukacji
![]()
#2475 |
Przyczajenie
|
ja czytalam projekt ustawy, z tego co zrozumialam to stypendium pozostanie bez zmian, a moze byc jeszcze nizsze, stazyści beda dostawac140% zasilku-tak jest obecnie i bedzie tez stawka 120% zasilku, czyli mniej niz teraz, popatrze jeszcze dokladnie jak to bedzie i napisze czego sie dowiedzialam
#2477 |
Przyczajenie
|
#2478 |
Przyczajenie
|
Witam Wszystkich!
Mam takie pytania: 1. Czy będąc na stażu(skierowanego przez UP)mogę ubiegać się o urlop bezpłatny?bo wyczytałam że będąc na stażu dalej mam status osoby bezrobotnej zaś urlop bezpłatny dotyczy tylko pracowników więc jak to w końcu jest? A jeśli mogę ubiegać się o ten bezpłatny urlop to na kogo wypisuje wniosek: na UP czy na zakład pracy, w którym odbywam staż? 2. W przypadku zwolnienia lekarskiego na kogo lekarz wypisuje L4: na UP czy na zakład pracy gdzie odbywam staż? Za odpowiedzi z góry dziękuje Pozdrawiam |
![]() ![]() |
![]() |
#2479 |
Zakorzenienie
|
1. przysługuje urlop "normlany" - płatny, wynika to z kp. Za kazdy mieisac - 2 dni.
O bezpłatnym nie wiem, ale po co iść na bezpłatny skoro mozna na płatny ![]() 2. zwolnienie wystawiane jest na dane pracodawcy czyli UP.
W zapisanych relacjach - wyprzedaż kosmetyków pielęgnacyjnych i do makijażu Edytowane przez Hosenka* Czas edycji: 2008-12-11 o 09:04 |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#2480 |
Przyczajenie
|
Wiem,że przysługuje 2 dni wolnego po przepracowaniu 30 dni ale będę potrzebować w lutym więcej niż 2 dni stąd moje pytanie o bezpłatny urlop
|
![]() ![]() |
![]() |
#2481 |
Konto usunięte
|
jutro zaczynam staz
![]() ![]() cikeawe czy bede miec wolna wigilie i sylwka,bo wiem ze 2.01. musz ejechac do GUP z lista, ![]() taki urok grudnia |
![]() ![]() |
![]() |
#2482 |
Zakorzenienie
|
Wigilia i Sylwester to normalne dni pracujące, nie świeta, ale mogą wcześniej "puścić" do domu
![]()
#2483 |
Konto usunięte
|
Drogie Wizażanki mam pytanie czy jeżeli pracowało się przez rok to można iść na staż czy tez nie? Pytam bo znajoma pracował kilka lat a teraz wysłali ja na przygotowanie zawodowe czy to to samo co staż czy nie?
z góry dziękuję za odpowiedzi. |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2484 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() [1=4c2ea920fcf0cb3d39288a6 c961f1efcc2286102_684b5c0 01d1f4;10043023]Drogie Wizażanki mam pytanie czy jeżeli pracowało się przez rok to można iść na staż czy tez nie? Pytam bo znajoma pracował kilka lat a teraz wysłali ja na przygotowanie zawodowe czy to to samo co staż czy nie? z góry dziękuję za odpowiedzi.[/quote] Przygotowanie zawodowe to nie to samo co staż. Jeśli zechcesz poświęcić trochę więcej czasu to w tym WĄTKU pisane o tym było obszernie. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2485 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
L-4 wystawia sie na urzad pracy [1=4c2ea920fcf0cb3d39288a6 c961f1efcc2286102_684b5c0 01d1f4;10043023]Drogie Wizażanki mam pytanie czy jeżeli pracowało się przez rok to można iść na staż czy tez nie? Pytam bo znajoma pracował kilka lat a teraz wysłali ja na przygotowanie zawodowe czy to to samo co staż czy nie? z góry dziękuję za odpowiedzi.[/quote] roczny staz pracy nie przeszkadza w tym aby isc na staz, jesli oczywiscie spelnia sie warunki o ktorych mowi ustawa - nie ukonczylas 25 badz 27 roku zycia na przygotowanie zawodowe ida zas osoby ktore sa dlugotrwale bezrobotne, nie pracowaly jeszcze, bez kwalifikacji, i w wiekszosci osoby starsze ktore na staz sie nie kwalifikuja, co nie znaczy za mlode osóbki nie moga z tej formy skorzystac
Natalia 2012 Wrzesień 2017 będę mamą ![]() Edytowane przez Aggie125 Czas edycji: 2008-12-12 o 13:05 Powód: Post pod postem - proszę o korzystanie z funkcji wielocytowania |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2486 |
Zadomowienie
|
a nie możesz się dogadać z szefostwem? ja w wakcje (lipiec) wykorzystałam 2 dni z czerwca, 2 dni z lipca, 2 z sierpnia i 2 z września razem. dali mi urlop na kreche
![]() ![]()
#2487 |
Przyczajenie
|
[1=4c2ea920fcf0cb3d39288a6 c961f1efcc2286102_684b5c0 01d1f4;10043023]Drogie Wizażanki mam pytanie czy jeżeli pracowało się przez rok to można iść na staż czy tez nie? Pytam bo znajoma pracował kilka lat a teraz wysłali ja na przygotowanie zawodowe czy to to samo co staż czy nie?
z góry dziękuję za odpowiedzi.[/quote] Przygotowanie do zawodu praktycznie niczym nie różni się od stażu(byłam na takim na 4 miesiące).Różnica polega tylko na "rekrutacji" czyli o staż mogą ubiegać sie osoby: osoby bezrobotne do 25 roku życia, osoby zarejestrowane jako bezrobotne w okresie do upływu 12 miesięcy od dnia określonego w dyplomie, świadectwie lub innym dokumencie poświadczającym ukończenie szkoły wyższej, które nie ukończyły 27 roku życia. Natomiast na przygotowanie zawodowe UP wysyła osoby, które są dłużej absolwentami szkoły czy uczelni i są bezrobotne zaś co do wieku to nie ma rozgraniczenia bo może na takie przygotowanie zawodowe iść młoda osoba ale też i starsza, czyli w dużym uproszczeniu na przygotowanie do zawodu UP wysyła osoby, które się nie łapią na staż. Poza tym staż i przygotowanie do zawodu to praktycznie to samo bo i wysokość stypendium jest identyczne jak i prawa do wolnego są takie same. Pozdrawiam |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2488 | ||
Konto usunięte
|
Cytat:
Cytat:
dziękuję bardzo za odpowiedzi ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2489 |
Zakorzenienie
|
Ile teraz wynosi stazowe? Jaka kwota?
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:11.