![]() |
#2671 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Pytanie o staż - wątek zbiorczy
Cytat:
![]()
![]() |
#2672 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
mówisz o zarobkach brutto? jeśli tak to rzeczywiście wygląda na to że w tym roku obniżyli stażowe.. od jakiegoś czasu mówiło się o tym, że od 2009 stażowe ma być niższe niż do tej pory :/ |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2673 |
Zakorzenienie
|
Ta kwota,którą napisałam jest dla mnie,na rękę
![]()
#2674 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2675 |
Przyczajenie
|
Sluchajcie mam ogromny problem !!!!
Czy jesli w trakcie studiów pracowałam na umowę o pracę to czy mogę teraz ubiegać się o staż? Dodam, że studia skończyłam w październiku 2008 a tą pracę w lutym 2008 Bardzo mi na tym zależy i nie wiem co teraz robić, bo żeby gdziekolwiek mnie przyjęli to musze odbyć najpierw staż, a teraz się dowiedziałam że to niemożliwe. PROSZĘ POMÓŻCIE!!! |
![]() ![]() |
![]() |
#2676 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
mnie w UP jak się rejestrowałam pytano o to gdzie i kiedy pracowałam, kazali umowy przynieść i pokazać tłumacząc że jak pracowałam przez 3 miesiące to nie przysługuje mi staż. podobno nie wszędzie pytają o to czy się pracowało. na necia znalazłam coś takiego (było to wklejone już wcześniej w tym wątku): "Doświadczenie zawodowe a możliwość podjęcia stażu Zgodnie z nową ustawą za doświadczenie zawodowe może zostać uznana trwająca dłużej niż trzy miesiące umowa o dzieło, umowa zlecenie, jak i umowa o pracę. Może, ale nie musi. Zgodnie z nowymi zapisami ze stażu, opłacanego przez Urząd Pracy mogą skorzystać bezrobotni do 25 roku życia." info pochodzi ze strony http://209.85.129.132/search?q=cache...nk&cd=14&gl=pl |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2677 |
Przyczajenie
|
Tylko że w tym moim UP wiedzą, że pracowałam. Te babki są tak poinformowane, że jak się pytałam jakie są warunki o ubieganie się o staż to słowem nie wspomniały,że ta praca bedzie jakos kolidowac - nie robily problemu. A teraz nagle sie obudzily. Zalezy mi na pracy w Skarbówce i nie wiem co teraz zrobic. Wyszło na to, że mając magistra nie będę mogła pracować zawodowo, bo nikt nie chce zatrudnić tak od razu bez stażu, a on mi nie przysługuje
|
![]() ![]() |
![]() |
#2678 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2679 | |
perfumove love
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2680 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2681 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#2682 |
Przyczajenie
|
dzięki, zobaczę co da się zrobić w poniedziałek i dam znać
|
![]() ![]() |
![]() |
#2683 |
Raczkowanie
|
Witajcie
![]() Dopisuję się do grona stażystek ![]() ![]() Dzwoniła do mnie pani kierownik z Urzędu Pracy, że za tydzień mam się do nich zgłosić po zaświadczenie do lekarza- co jeszcze się załatwia oprócz lekarza???? Będę miała staż w Powiatowym Urzędzie Pracy.... trochę się boję bo byłam tam tydzień temu na rozmowach i cały czas mi powtarzano ze to bardzo ciężka praca :/ i mało osób podejmuje staż u nich. Podobno sterty papierów itp :/ ale co nas nie zabije to nas wzmocni ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2684 | |
perfumove love
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2685 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() EDIT: Ja skończyłam jeden 6-miesięczny staż i już nie chcę podejmować kolejnego. Porozsyłam CV po restauracjach itp.
podpis zawierał niedozwolone treści - usunięty przez administrację forum Edytowane przez Nija_ Czas edycji: 2009-01-19 o 10:58 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2686 |
Raczkowanie
|
Dzięki hathayoga, mam nadzieję, że dam radę
![]() ![]() ![]() ![]() Nija_ u nas PUP jest otwarty od 7.30 do 15.30... tez dobre godziny ![]() ![]() jak byłam na rozmowie z kierowniczka to mówiła, że potrzebują sporo dziewczyn na staż do różnych działów, pytała czy nie mam koleżanek które by były chętne.... widocznie nie każdy ma chęć odrabiać u nich stażu ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2687 |
Zakorzenienie
|
Na pewno będzie dobrze! Ja dostałam staż na 10 miesięcy w Urzędzie Gminy niedaleko miejscowości,której mieszkam
![]() ![]()
#2688 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2689 |
Zakorzenienie
|
dziewczyny to staz przysluguje wkoncu do 25 czy 27 roku zycia dla osob bez doswiadczenia i bezrobotnych?
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#2690 |
perfumove love
|
Do 25 roku życia, chyba że jesteś absolwentką (do roku po skończeniu studiów) do max 27 roku życia.
|
![]() ![]() |
![]() |
#2691 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
poczytaj jeszcze na stronach UP albo tu http://209.85.129.132/search?q=cache...nk&cd=14&gl=pl |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2692 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ale jak to "dali"? Nie było nic innego do wyboru? Ja sama mogłam sobie wybrać i zostałam poinformowana na jak długo są poszczególne staże. Co prawda najwięcej było ofert w gastronomii i w sklepach, a z prac biurowych tylko 2 w miarę interesujące miejsca, ale mogłam wybrać. A długość stażu zależy CHYBA od tego, jaki okres czasu wpisze pracodawca na wniosku do UP.
![]() |
#2693 |
Zakorzenienie
|
Ja dostałam na 10 miesięcy, z tym,że sama wyszukałam sobie miejsce i wtedy Urząd Gminy,w którym będe odbywać staż wskazał termin do końca roku,dlatego idę na staż dopiero w lutym,gdybym poszła w styczniu byloby prawdopodobnie 3 lub 6 miesięcy. Nie mogę sie juz doczekac, 3 miesiace czekalam na ten staż.
#2694 |
Zakorzenienie
|
Nija_ - Ja sama szukałam sobie instytucji na staż, instytucja napisała wniosek na min pół roku, ale UP i tak dał tylko na 3 m-ce tłumacząc, że pieniędzy nie ma, że koniec roku.. wszystkie stażystki dostały wtedy do tej instytucji na 3 m-ce, w związku z tym instytucja pisząca wniosek była zdziwiona, ze tylko na 3 m-ce dali nam staże.
myszkaaa88 - ja czekałam 1,5 m-ca, ale staż dostalam tylko na 3 m-ce. teraz znowu czekam na staż w tej samej instytucji. Staży do tej instytucji nie ma jako ofert w UP, kwestia samego wyszukania, co i ja zrobiłam. rozmawiając ze stażystami kończacymi staże sporo okazało sie, oni też dostawali krótkie staże, 3, max 6 m-cy i przedlużali, a to jak wiadomo wiąże się z pomownym czekaniem. najpierw 1,5 m-ca na pierwszy staż, teraz prawdopodobnie ok 2 m-ce czekania na kolejny niewiadomo na jak dlugo. |
![]() ![]() |
![]() |
#2695 |
Przyczajenie
|
A wię byłam dziś w PUP-ie i poszłam od razu do pani kierownik, która mi powiedziała, że co prawda na ten staż nie mogą mnie przyjąć, ale od lutego przygotowanie zawodowe ma się nazywać stażem i taki rodzaj stażu mi przysługuje jako osobie trwale bezrobotnej ( 12 miesięcy nie podejmowałam pracy). To tak nawiasem jakby ktoś był w podobnej sytuacji. Buźka!!!!
|
![]() ![]() |
![]() |
#2696 |
Raczkowanie
|
Ja też dostałam najpierw umowę na 3 miesiące, potem przedłużyli mi na kolejne 3, umowa sie skończyła, poczekałam trochę i dostałam na 6 miesięcy.
Dziewczyny, a jakie Wy macie zdanie na temat przedłużania sobie stazu w tym samym miejscu ? Chodzi mi o to, że ja cały czas przedłużam staż w tym samym urzędzie, wydziale, nawet pokoju. Teraz mam przedłużony na 6 miesięcy, więc w sumie wyjdzie mi rok w jednym, tym samym miejscu, w którym robię ciągle te same rzeczy i tak się zastanawiam... czy ja dobrze robię ? Może potencjalny pracodawca uzna potem, że nie zdobyłam wiele doświadczenia w jednym miejscu ? Może powinno się robić 3 miesiące tu, 3 tam ? ![]() ![]()
#2697 |
Raczkowanie
|
hej! ja mam takie pytanko: jeśli dostane staz na 6 mies. to czy moge z niego zrezygnować np. po 4 albo 5 miesiacach? bo prawdopodobnie bede wyjeżdzać do innego miasta do pracy w lipcu i juz tam raczej zostane.
#2698 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#2699 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2700 |
Raczkowanie
|
Mam pytanie: czy pracodawca ma prawo wysłac stażystę na badania lekarskie? i jakie to będą badania, jeśli pracuję przy komputerze? (okulista, krew, coś jeszcze?)
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:27.