Pytanie o staż - wątek zbiorczy - Strona 99 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Praca i biznes

Notka

Praca i biznes W tym miejscu rozmawiamy o pracy i biznesie. Jeśli szukasz pracy, planujesz ją zmienić lub prowadzisz własny biznes, to miejsce jest dla ciebie.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-02-08, 17:05   #2941
cyanide sun
Wtajemniczenie

Dot.: Pytanie o staż - wątek zbiorczy

Cytat:
Napisane przez Jazzlyn Pokaż wiadomość
cyanide sun > Jesteś pewna że nie dostaniesz skierowania z UP? To UP pokrywa koszty badania i ma umowę z danych lekarzem medycyny pracy. Twoja szefowa też pewnie ma umowę z jakimś lekarzem gdzie wysyła swoich pracowników na badania wstępne/kontrolne/okresowe, ale zadzwoń do UP bo moim zdaniem to oni powinni cię skierować.
Co do skierowania to wpisz w google "skierowanie na badania wstępne", zobaczysz przykładowe dokumenty.

BioIvO > Ja jestem na stażu od grudnia, fundusz wybrałam w styczniu, teraz często przychodza i dzwonią różni przedstawiciele i się dopytują czy już gdzieś się zapisałam. Takie losowanie jest w styczniu i w lipcu więc na razie Ci nie grozi, poza tym z tego co wiem wysyłają zawiadomienie miesiąc przed losowaniem.
tez tak wlasnie myslalam, a zadzwonic zadzwonie napewno
cyanide sun jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-08, 19:33   #2942
moni_ka.g
Zakorzenienie

GG do moni_ka.g

Cytat:
Napisane przez cyanide sun Pokaż wiadomość
a jeszcze jedno mi prszyszlo do glowy - jesli juz wniosek o staz jest rozpatrzony pozytywnie to czy teraz mam jakis okreslony czas na zalatwienie tych formalnosci? czy to moze kazdy UP ma swoje zasady?
wydaje mi się, że jeśli wniosek jest rozpatrzony to powinien być i termin rozpoczecia stażu, a więc i załatwienia formalności. u mnie tak było. dostając informację i zatwierdzeniu stażu był termin jego rozpoczęcia i badań. ale to UP powinien cie o tym poinformować. najlepiej idź jutro do swojego UP, dowiedz się i odbierz skierowanie na badania. jeśli masz możliwość to załatw to wszystko osobiście, będziesz pewna że coś załatwiłaś i bedziesz wiedziała na jakim etapie są przygotowania do stażu.
moni_ka.g jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-09, 10:32   #2943
Katya
Raczkowanie

wszystko poszlo zgodnie z planem. zapytano mnie czy chce ten staz i to wsztko to oczywiste pewnie maja duzo pracy i potrzebuja taniej\darmowej sily roboczej
teraz musze zalatwic badania lekarskie (ciekawe jakie) :conf used:

kiedy odpowiedzialam na pytanie pana z kadr, jaki kierunek skonczylam, uslyszalam tylko "Jezus, Maria! Wszyscy po resocjalizacji" także kirunek nie ma tu wiele do rzeczy.. ale chyba nie powinno nikogo dziwic, ze ludzie po reso pchaja sie w takie miejsca jak mogą? ;D
Katya jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-09, 10:59   #2944
cyanide sun
Wtajemniczenie

jejkuuu. nie moge poprostu tej biurokracji. zadzwonilam do UP i mi powiedzieli ze oni kieruja na badania i mam sie zglosic po skkierowanie a szefowej rzeczywiscie powiedzieli ze to ona mam mnie skierowac. jutro ide osobiscie do UP ... masakra!!!!!
Stary 2009-02-09, 13:25   #2945
mika456
Raczkowanie

Czy możecie mi jeszcze powiedzieć czy razem z zaświadczeniem lekarskim należy złożyć również wyniki badan w UP ?

Czy mogę po zaświadczenie iść do dowolnego lekarza medycyny pracy czy tylko i wylacznie do tego wskazanego przez UP ? Moga mi zaswiadczenie od innego lekarze nie przyjac ? Juz nie chodzi o koszty, bo rozumiem ze nie place nic jak ide do lekarza ktory ma umowe z UP, ale w rodzinie mam lekarza medycyny pracy i wolalabym sie zglosic do niego .
Czy się odnajdą gdy znów będziesz...?"
mika456 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-09, 15:49   #2946
BioIvO
Zakorzenienie

Powiem że tragedia z tymi przedstawicielami funduszy emerytalnych!!! naprawde nachodza ludzi w pracy, a do tego mają informacje na temat imienia i nazwiska stazysty i działu w którym pracuje. A gdzie ochrona danych osobowych????. Wogóle sa bardzo bezczelni- przychodza i od razu daja umowe do podpisania nawet nie przedstawia sie jaką firme reprezentuja. Wciskaja na chama!
A czy w razie co można zmienić fundusz?

Nikt nie śledzi tak bacznie postępowania innych jak ten, komu nic do tego. (V.Hugo)

Kobieta nigdy nie wie czego chce, ale nie spocznie, dopóki nie osiągnie celu.
BioIvO jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-09, 16:21   #2947
Jazzlyn
Zadomowienie

Pewnie w UP mają jakieś wtyki :P Wiedzieli np od kiedy jestem na stażu Ja co prawda miałam już wybrany fundusz więc nic mi nie wciskali, ale bezczelnie wypytywali się gdzie i kiedy się zapisałam, a sami nawet nie przedstawiali się
Jazzlyn jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-09, 16:52   #2948
moni_ka.g
Zakorzenienie

GG do moni_ka.g

Cytat:
Napisane przez cyanide sun Pokaż wiadomość
jejkuuu. nie moge poprostu tej biurokracji. zadzwonilam do UP i mi powiedzieli ze oni kieruja na badania i mam sie zglosic po skkierowanie a szefowej rzeczywiscie powiedzieli ze to ona mam mnie skierowac. jutro ide osobiscie do UP ... masakra!!!!!
dlatego sugerowałam, żebyś w miarę możliwości osobiscie do UP poszła. dobrze, że już wiesz konkretnie co masz załatwiać i gdzie iść po skierowanie.

Cytat:
Napisane przez mika456 Pokaż wiadomość
Czy możecie mi jeszcze powiedzieć czy razem z zaświadczeniem lekarskim należy złożyć również wyniki badan w UP ?
Czy mogę po zaświadczenie iść do dowolnego lekarza medycyny pracy czy tylko i wylacznie do tego wskazanego przez UP ? Moga mi zaswiadczenie od innego lekarze nie przyjac ? Juz nie chodzi o koszty, bo rozumiem ze nie place nic jak ide do lekarza ktory ma umowe z UP, ale w rodzinie mam lekarza medycyny pracy i wolalabym sie zglosic do niego .
z tego co pamiętam to na skierowaniu z UP na badania był adres placówki medycyny pracy do której należy się zgłosić, więc do innego raczej nie można. do UP zanosi sie tylko zaświadczenie o zdolności do pracy. wyniki badań, przynajmniej moje zostały w karcie, którą założono mi u lekarza medycyny pracy, nie dostałam ich.

Cytat:
Napisane przez BioIvO Pokaż wiadomość
Powiem że tragedia z tymi przedstawicielami funduszy emerytalnych!!! naprawde nachodza ludzi w pracy, a do tego mają informacje na temat imienia i nazwiska stazysty i działu w którym pracuje. A gdzie ochrona danych osobowych????. Wogóle sa bardzo bezczelni- przychodza i od razu daja umowe do podpisania nawet nie przedstawia sie jaką firme reprezentuja. Wciskaja na chama!
mnie nikt nie nachodził, nie dostałam też listem żadnej informacji o wyborze funduszu, dobrze, ze sama dowiedziałam się o tym na czas.
fundusz można zmienić po 2 latach, bez żadnych konsekwencji, jeśli zmienia się wcześniej - są jakieś konsekwencje tego. to zależy jaką ma się podpisaną umowę z funduszem. ale zazwyczaj po 2 latach można spokojnie mienić.
moni_ka.g jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-09, 17:00   #2949
Jazzlyn
Zadomowienie

A miałyście w ogóle jakieś badania z prawdziwego zdarzenia? Ja dałam lekarzowi skierowanie, zapytał o datę urodzenia i wypisał zaświadczenie, trwało to może minute. Płacą mu za badania a nie robi nic, ponoć ostatnio miał jakieś problemy z tego powodu
Jazzlyn jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-09, 18:10   #2950
karoolaaa
Zakorzenienie

mam jeszcze male pytanie odnosnie tej karty rejestracyjnej (wiem,ze glupie,ale wole sie upewnic :) chodzi mi dokladnie o rubryke ukonczone szkoly - na bank mam tam wpisac liceum ktore skonczylam,a co ze studiami ? jestem teraz na 3 roku - tez mam to jakos uwzglednic ?
karoolaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-09, 18:20   #2951
hathayoga
perfumove love

Cytat:
A miałyście w ogóle jakieś badania z prawdziwego zdarzenia? Ja dałam lekarzowi skierowanie, zapytał o datę urodzenia i wypisał zaświadczenie, trwało to może minute. Płacą mu za badania a nie robi nic, ponoć ostatnio miał jakieś problemy z tego powodu
Ciśnienie, badanie wzroku, osłuchała mnie, spytała o choroby i szczepienia.

Cytat:
Napisane przez karoolaaa Pokaż wiadomość
mam jeszcze male pytanie odnosnie tej karty rejestracyjnej (wiem,ze glupie,ale wole sie upewnic :) chodzi mi dokladnie o rubryke ukonczone szkoly - na bank mam tam wpisac liceum ktore skonczylam,a co ze studiami ? jestem teraz na 3 roku - tez mam to jakos uwzglednic ?
A ukończyłaś jeszcze jakieś szkoły poza liceum? Nie licząc SP oczywiście.

Kosmetyki

Wish
hathayoga jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-02-09, 18:25   #2952
mika456
Raczkowanie

Dziekuje za odpowiedzi. Dowiem sie w UP czy moge isc do innego lekarza, jesli nie to pojde do wskazanego przez nich, innego wyjscia nie mam.
Podobno jutro mam sie stawic w UP, ale nikt stamtad do mnie nie dzwonil. Jedynie odezwala sie do mnie jakos slabo doinformowana osoba z miejsca w ktorym zalatwialam staz, ze mam isc do urzedu, ale nic nie wiedziala. Mam nadzieje, ze to nie wiaze sie z negatywna decyzja

Cytat:
Napisane przez karoolaaa Pokaż wiadomość
Nie piszesz, bo studiow jeszcze nie skonczylas, jak juz bedziesz sie rejestrowac to na pewno sie Ciebie zapytaja czy nadal sie uczysz i uwzglednia to w swoich papierach
Stary 2009-02-09, 18:26   #2953
GOśka T.
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez BioIvO Pokaż wiadomość

Nie podpisywać!!! zwłąszcza ze sie nie przedstawił..a wzyciu.....jeszcze mam czas
ja miałam tak samo drugi czy trzeci dzień mojego stażu a tu telefon dyrektorka zbiega żeby słuchawke mi dac bo do mnie?ja myśle kto to? do mnie?? eeee ona mi mówi w słuchawce czy wybrała pani 0FE ja nie a dyrektorka do ucha drugiego i na migi nie mów że jeszcze masz czas niehc nie zawracają głowy, tak też zrobiłam ja do tej pory nie wybrałam i póki co nie zamierzam< oficjalnie do mnie ządne pismo nie przyszło a powinno > ja też nie rozumiem niby po jaką cholewke i z czego ja mam skłądki odkłądać??bez sensu co innego jak podejmę pracę etatową.wtedy to już wiadomo..
zmienić można ale chyba za to się potem płąci jak chcesz przejść do innego?<cos tak zasłyszałam>

a ja ide na L4 włąsnie wrciłam od lekarza którzy mnie "na siłe"odesłał powiedizał że jak bede tyle czasu<już 2 miesiąć> chodzić dalej to wogóle sie nie wykuruje..wieć od jutra mam zwolnienie jutro zanosze je do kadr swoich do pokazania i do Up zostawić....echh mozę w końdcu wydobzreje...oby

a no i jeszcze mi w piątek kobietka powiedziała zebym wyrobiła legimke ubezpieczeniową/niby wiedizałam<choćby z tego wątku ale zawsze mi sie zapomniało zapytaćwiec jutro jeszcze to załątwić trzeba z a jednym zamachem

karoolaaa chyba raczej wpisać.jak nie wiesz to po prostu zapytaj się kogoś na pewno jakaś przychylna dusza urzędowa ci odpowie
GOśka T. jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-09, 18:35   #2954
karoolaaa
Zakorzenienie

Cytat:
Dziekuje za odpowiedzi. Dowiem sie w UP czy moge isc do innego lekarza, jesli nie to pojde do wskazanego przez nich, innego wyjscia nie mam.
Podobno jutro mam sie stawic w UP, ale nikt stamtad do mnie nie dzwonil. Jedynie odezwala sie do mnie jakos slabo doinformowana osoba z miejsca w ktorym zalatwialam staz, ze mam isc do urzedu, ale nic nie wiedziala. Mam nadzieje, ze to nie wiaze sie z negatywna decyzja

Nie piszesz, bo studiow jeszcze nie skonczylas, jak juz bedziesz sie rejestrowac to na pewno sie Ciebie zapytaja czy nadal sie uczysz i uwzglednia to w swoich papierach
Cytat:
Napisane przez GOśka T. Pokaż wiadomość
karoolaaa chyba raczej wpisać.jak nie wiesz to po prostu zapytaj się kogoś na pewno jakaś przychylna dusza urzędowa ci odpowie

dzieki za odpowiedzi narazie nic tam nie wpisze,zostawie wolne miejsce - najwyzej jak bedzie trzeba to dopisze na miejscu.
Stary 2009-02-09, 18:53   #2955
caro_l_a
Wtajemniczenie

cześć, mam pytanie, jako że jestem osobą która wszędzie wynajduje sobie problemy i przeszkody chciałabym sie poradzić

jestem na stazu rocznym, tak sie złozylo sie lapie mnie jakies choróbsko, jutro idę do lekarza
i w związku z tym mam pytanie czy musze zwolnienie, jeśli takie dostane, dostarczyc do up czy do pracodawcy i on ewentualnie przekaże je dalej

w środę mam wypłate i tu jest moj problem mówic coś ze jestem na zwolnieniu czy jak gdyby nigdy nic podpisac sie i odebrac wypłate

chiałam sie Was wczesniej poradzic bo w moim up panie nie są ogólnie zbyt przyjaźnie nastawione i chce uniknąć jakichs nieporozumien

czy jutro po wizycie jesli dostane zwolnienie podejśc do up i potem na drugi dzień znowu

poradzcie coś
caro_l_a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-09, 19:00   #2956
Ata77
Zakorzenienie

Cytat:
Czy mogę po zaświadczenie iść do dowolnego lekarza medycyny pracy czy tylko i wylacznie do tego wskazanego przez UP ? Moga mi zaswiadczenie od innego lekarze nie przyjac ? .
Idziesz to lekarza i Medycyny Pracy wskazanej w adresie skierowania na badania. PUP deleguje Cię na badania do tej medycyny z którą ma podpisaną umowę.

Cytat:
Napisane przez caro_l_a Pokaż wiadomość
w środę mam wypłate i tu jest moj problem mówic coś ze jestem na zwolnieniu czy jak gdyby nigdy nic podpisac sie i odebrac wypłate
zwolnienie lekarskie do PUP
stypendium w czasie L4 przysługuje

Ata77 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-09, 19:12   #2957
caro_l_a
Wtajemniczenie

dzięki
caro_l_a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-09, 22:25   #2958
Nimfa28
Raczkowanie

hej! czy któraś z Was dostała staż po którym nie została przyjeta do pracy? bo moj pracodawca zaznaczył we wniosku ze po stazu mnie nie przyjmie i babka w up powiedziała ze wątpi w to ze przyznany zostanie mi staż

Nimfa28 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-10, 06:29   #2959
Hosenka*
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Nimfa28 Pokaż wiadomość
hej! czy któraś z Was dostała staż po którym nie została przyjeta do pracy? bo moj pracodawca zaznaczył we wniosku ze po stazu mnie nie przyjmie i babka w up powiedziała ze wątpi w to ze przyznany zostanie mi staż
Tak najczęściej jest

Instagram

W zapisanych relacjach - wyprzedaż kosmetyków pielęgnacyjnych i do makijażu
Hosenka* jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-02-10, 07:24   #2960
karoolaaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez hathayoga Pokaż wiadomość
Ciśnienie, badanie wzroku, osłuchała mnie, spytała o choroby i szczepienia.

A ukończyłaś jeszcze jakieś szkoły poza liceum? Nie licząc SP oczywiście.
i gimnazjum heheh. poza liceum juz nic.Jestem obecnie na 3 roku studiow.
Stary 2009-02-10, 11:29   #2961
mika456
Raczkowanie

Bylam dzis w UP i rozpoczynam staz od 20.02. Dostalam tez skierowanie na badanie lekarskie i znow mam pytanie. Babka w UP byla tak nieprzyjemna, ze w efekcie wylecialo mi z glowy by zapytac jakie to bedzie badanie.
Dostalam tylko wydruk, na ktorym jest napisane, ze mam sie zglosic we wskazane miejsce na badanie lekarskie. Czyli rozumiem, ze nie bedzie ani pobierania krwi, przeswietlenia pluc ... itd ?
Jak sadziecie ? Chodzi jedynie o kwestie no przygotowania sie do takich badan specjalistycznych, bo przeciez np. krew to mi pobiora tylko na czczo... Z drugiej strony nic mi kobieta w UP nie powiedziala o tym ze beda mi wykonywac badania, a jedynie ze jest to badanie lekarskie.
Juz sama zglupialam...
Ach i kiedy sie dowiem na ile mam ten staz ? Jak juz zaniose swistek od lekarza ?
Stary 2009-02-10, 12:00   #2962
cyanide sun
Wtajemniczenie

jejkuuu! ja po prostu nie wytrzymam. wczoraj dzwonilam do UP i mowili ze UP wysyla na badania. dzis specialnie pojechalam i mi mowia ze UP wysyla jesli staz ma sie w placowce np jakims urzedzie. a jesli pracodawca prywatny - moj przypadek - to pracodawca mnie kieruje! normalnie jakby nie mozna mi bylo tego powiedziec wczoraj jak dzwonilam! nie wiem czy to sa idioci czy to moze ja wszystko zalatwiam nie tak jak trzeba.
Stary 2009-02-10, 12:47   #2963
Nimfa28
Raczkowanie

Jak myślicie, czy wniosek na staż w ktorym jest zaznaczone ze pracodawca nie przyjmie potem do pracy ma jakieś szanse na pozytywne rozpatrzenie i przyznanie stazu?

Nimfa28 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2009-02-10, 13:18   #2964
Brook
Zakorzenienie

dziewczyny jesli zarejestruje sie w up jako bezrobotna to wtedy dopiero pytam jakie maja oferty i moge wybrac? ile sie najczesciej czeka na rozpoczecie stazu?ile wy czekalysmy od momentu zlozenia wniosku ze chcecie oidbyc staz? i kiedy sie wybiera /mowi ile chcecie by on trwal?

Brook jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-10, 13:56   #2965
mika456
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Brook Pokaż wiadomość
dziewczyny jesli zarejestruje sie w up jako bezrobotna to wtedy dopiero pytam jakie maja oferty i moge wybrac? ile sie najczesciej czeka na rozpoczecie stazu?ile wy czekalysmy od momentu zlozenia wniosku ze chcecie oidbyc staz? i kiedy sie wybiera /mowi ile chcecie by on trwal?
Zarejestrowalam sie tuz przed swietami, chyba dzien przed gwiazdka, po nowym roku odebralam decyzje, ze jestem zarejestr. jako bezrobotna. Pierwsza propozycje stazu dostalam zaraz na poczatku lutego, w miedzyczasie staralam sie juz o inny staz, w wybranym przeze mnie miejscu i na rozpatrzenie podania tego mojego czekalam ok. miesiaca. Dzis dostalam odpowiedz, ze rozpatrzono je pozytywnie, po badaniach lekarskich staz zaczynam 20 lutego.
Ogolnie to jak sie rejestrowalam to mi powiedziali, ze do pokoju w ktorym sa propozycje stazy, kursow itd od momentu wpisania mnie na liste bezrobotnych moge wchodzic kiedy mam ochote i pytac o oferty.
Nie wiem natomiast jak jest z dlugoscia stazy, bo ja nadal nie wiem ile moj bedzie trwal . Wiem, ze miejsce w ktorym sie o ten staz staralam chcialo podpisac umowe na pol roku, ale chyba UP ostatecznie decyduje.
Stary 2009-02-10, 14:25   #2966
Brook
Zakorzenienie

aha dzieki mika za info
czyli krotko mowiac idziesz na staz ktory sama sobie znalalas? pierw miejsce w ktorym bys chciala odbyc go a potem oni dali wniosek do Up imienny o ciebie? czy ja cos zle zrozumialam i idziesz na staz ktory Up ci znalezli?

Brook jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-10, 14:42   #2967
małaPaulina
Wtajemniczenie

Cytat:

ja byłam u okulisty na takim badaniu komputerowym a to dlatego że na stażu jestem w banku a tam jest praca przy komputerze(czynnik szkodliwy dla zdrowia)
po za tym ciśnienie,tętno a reszta to tylko pytania o jakieś choroby w rodzinie,o przebyte operacje itd

biurokracja w Polsce jest straszna jak głupia się nałaziłam by teraz pracowac za 670zł miesięcznie!!

Brook
Ja się zarejestrowałam w listopadzie a oferty stażu były dopiero na koniec stycznia!!u mnie było tak że dali mi kilka ofert na staże związanych z moim kierunkiem studiów,wybrałam jeden,poszłam do pracodawcy,przyjeli mnie,ale za jakieś 3 tygodnie dopiero zaczęłam ten staż!Ponieważ musiałam czekac az znajdą drugą stażystke.Potem szłam do UP po skierowanie na badania,potem do lekarza tzn na wyznaczenie terminu badania,potem na badania i za 3 dni znowu na badania ech masakra:/ a prawie w ogóle mnie nie badali!!a nastałam się w kolejkach jak głupia!!
a i ja mam staż na rok,bo tak chciał pracodawca

jestem maleństwem i dobrze mi z tym (158cm)

Edytowane przez małaPaulina
Czas edycji: 2009-02-10 o 14:48
małaPaulina jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2009-02-10, 14:44   #2968
mika456
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Brook Pokaż wiadomość
aha dzieki mika za info
czyli krotko mowiac idziesz na staz ktory sama sobie znalalas? pierw miejsce w ktorym bys chciala odbyc go a potem oni dali wniosek do Up imienny o ciebie? czy ja cos zle zrozumialam i idziesz na staz ktory Up ci znalezli?
Ja to w ogole przed rejestracja dowiadywalam sie czy to wybrane przeze mnie miejsce wzieloby mnie na staz. Skrycie licze, ze uda mi sie tam zaczepic po stazu, bo praca tam daje niezle perspektywy i pieniadze, a wiem ze beda robili nabor nowych pracownikow w polowie roku.
I ja po prostu zaraz jak sie dowiedzialam, ze jestem zarejestrowana to zadzwonilam do tego miejsca i oni zlozyli podanie imienne. Czekalam na decyzje, a urzad jeszcze zanim ja podjeli zaproponowal mi staz w innym miejscu - ktorego nie przyjelam.

Aaaa wlasnie mialam spytac jeszcze o pieniadze... dostalam dzis taka kartke ktora mialam zaniesc do miejsca w ktorym bede odbywac staz, mieli podbic pieczatke i mialam to zwrocic do UP. Tak zrobilam i teraz juz nie pamietam dokladnej tresci...
W kazdym razie mialam tam napisane ze wynagrodzenie wynosi 731zl w okresie do czerwca i ok.790zl od czerwca do xx ( nie pamietam ) . Rozumiem, ze to oczywiscie nie sa kwoty na reke prawda ? Co oni odliczaja od tego wynagrodzenia stazowego ??

Edytowane przez mika456
Czas edycji: 2009-02-10 o 14:50
Stary 2009-02-10, 14:53   #2969
małaPaulina
Wtajemniczenie

mika456
to jest brutto,to widzę że w czerwcu wzrośnie troszkę....

jestem maleństwem i dobrze mi z tym (158cm)
małaPaulina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-10, 15:05   #2970
mika456
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez małaPaulina Pokaż wiadomość

Ja się zarejestrowałam w listopadzie a oferty stażu były dopiero na koniec stycznia!!u mnie było tak że dali mi kilka ofert na staże związanych z moim kierunkiem studiów,wybrałam jeden,poszłam do pracodawcy,przyjeli mnie,ale za jakieś 3 tygodnie dopiero zaczęłam ten staż!Ponieważ musiałam czekac az znajdą drugą stażystke.Potem szłam do UP po skierowanie na badania,potem do lekarza tzn na wyznaczenie terminu badania,potem na badania i za 3 dni znowu na badania ech masakra:/ a prawie w ogóle mnie nie badali!!a nastałam się w kolejkach jak głupia!!
a i ja mam staż na rok,bo tak chciał pracodawca
Przy nicku masz napisane, ze jestes z woj. lodzkiego, mozna wiedziec w jakim miescie odbywasz staz ? Ja jestem z Lodzi .
Jestem zaskoczona tym co napisalas, bo ja bylam pewna ze pojade sobie do lekarza i od razu dostane te kartke, a tu jakies latanie, wyznaczanie terminu, a dopiero wlasciwe badania a oni mi dali 5 dni na zrobienie tych badan

W UP powiedziano Ci, ze najpierw trzeba sie umawiac na wizyte, czekac na wyznaczenie terminu ? Mnie nic babka nie mowila, kazala jedynie jechac z kartka po wskazany adres.

Edytowane przez mika456
Czas edycji: 2009-02-10 o 15:12
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Praca i biznes

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości