![]() |
#2941 | |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Pytanie o staż - wątek zbiorczy
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2942 |
Zakorzenienie
|
wydaje mi się, że jeśli wniosek jest rozpatrzony to powinien być i termin rozpoczecia stażu, a więc i załatwienia formalności. u mnie tak było. dostając informację i zatwierdzeniu stażu był termin jego rozpoczęcia i badań. ale to UP powinien cie o tym poinformować. najlepiej idź jutro do swojego UP, dowiedz się i odbierz skierowanie na badania. jeśli masz możliwość to załatw to wszystko osobiście, będziesz pewna że coś załatwiłaś i bedziesz wiedziała na jakim etapie są przygotowania do stażu.
|
![]() ![]() |
![]() |
#2943 |
Raczkowanie
|
wszystko poszlo zgodnie z planem. zapytano mnie czy chce ten staz i to wsztko
![]() ![]() ![]() teraz musze zalatwic badania lekarskie (ciekawe jakie) ![]() ![]() kiedy odpowiedzialam na pytanie pana z kadr, jaki kierunek skonczylam, uslyszalam tylko "Jezus, Maria! Wszyscy po resocjalizacji" ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2944 |
Wtajemniczenie
|
jejkuuu. nie moge poprostu tej biurokracji. zadzwonilam do UP i mi powiedzieli ze oni kieruja na badania i mam sie zglosic po skkierowanie a szefowej rzeczywiscie powiedzieli ze to ona mam mnie skierowac. jutro ide osobiscie do UP ... masakra!!!!!
|
![]() ![]() |
![]() |
#2945 |
Raczkowanie
|
Czy możecie mi jeszcze powiedzieć czy razem z zaświadczeniem lekarskim należy złożyć również wyniki badan w UP ?
Czy mogę po zaświadczenie iść do dowolnego lekarza medycyny pracy czy tylko i wylacznie do tego wskazanego przez UP ? Moga mi zaswiadczenie od innego lekarze nie przyjac ? Juz nie chodzi o koszty, bo rozumiem ze nie place nic jak ide do lekarza ktory ma umowe z UP, ale w rodzinie mam lekarza medycyny pracy i wolalabym sie zglosic do niego ![]()
#2946 |
Zakorzenienie
|
Powiem że tragedia z tymi przedstawicielami funduszy emerytalnych!!! naprawde nachodza ludzi w pracy, a do tego mają informacje na temat imienia i nazwiska stazysty i działu w którym pracuje. A gdzie ochrona danych osobowych????
![]() A czy w razie co można zmienić fundusz?
#2947 |
Zadomowienie
|
Pewnie w UP mają jakieś wtyki :P Wiedzieli np od kiedy jestem na stażu
![]() ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2948 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
fundusz można zmienić po 2 latach, bez żadnych konsekwencji, jeśli zmienia się wcześniej - są jakieś konsekwencje tego. to zależy jaką ma się podpisaną umowę z funduszem. ale zazwyczaj po 2 latach można spokojnie mienić. |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#2949 |
Zadomowienie
|
A miałyście w ogóle jakieś badania z prawdziwego zdarzenia? Ja dałam lekarzowi skierowanie, zapytał o datę urodzenia i wypisał zaświadczenie, trwało to może minute. Płacą mu za badania a nie robi nic, ponoć ostatnio miał jakieś problemy z tego powodu
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2950 |
Zakorzenienie
|
mam jeszcze male pytanie odnosnie tej karty rejestracyjnej (wiem,ze glupie,ale wole sie upewnic :
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2951 | ||
perfumove love
|
Cytat:
Cytat:
|
||
![]() ![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#2952 | |
Raczkowanie
|
Dziekuje za odpowiedzi. Dowiem sie w UP czy moge isc do innego lekarza, jesli nie to pojde do wskazanego przez nich, innego wyjscia nie mam.
Podobno jutro mam sie stawic w UP, ale nikt stamtad do mnie nie dzwonil. Jedynie odezwala sie do mnie jakos slabo doinformowana osoba z miejsca w ktorym zalatwialam staz, ze mam isc do urzedu, ale nic nie wiedziala. Mam nadzieje, ze to nie wiaze sie z negatywna decyzja ![]() Cytat:
![]()
![]() |
#2953 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie podpisywać!!! zwłąszcza ze sie nie przedstawił. ![]() ![]() ja miałam tak samo drugi czy trzeci dzień mojego stażu a tu telefon dyrektorka zbiega żeby słuchawke mi dac bo do mnie?ja myśle kto to? do mnie?? eeee ona mi mówi w słuchawce czy wybrała pani 0FE ja nie a dyrektorka do ucha drugiego i na migi nie mów że jeszcze masz czas niehc nie zawracają głowy, tak też zrobiłam ![]() ![]() ![]() zmienić można ale chyba za to się potem płąci jak chcesz przejść do innego?<cos tak zasłyszałam> a ja ide na L4 włąsnie wrciłam od lekarza którzy mnie "na siłe"odesłał powiedizał że jak bede tyle czasu<już 2 miesiąć> chodzić dalej to wogóle sie nie wykuruje..wieć od jutra mam zwolnienie jutro zanosze je do kadr swoich do pokazania i do Up zostawić....echh mozę w końdcu wydobzreje...oby a no i jeszcze mi w piątek kobietka powiedziała zebym wyrobiła legimke ubezpieczeniową/niby wiedizałam<choćby z tego wątku ![]() ![]() ![]() karoolaaa chyba raczej wpisać.jak nie wiesz to po prostu zapytaj się kogoś ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2954 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
dzieki za odpowiedzi ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2955 |
Wtajemniczenie
|
cześć, mam pytanie, jako że jestem osobą która wszędzie wynajduje sobie problemy i przeszkody chciałabym sie poradzić
![]() jestem na stazu rocznym, tak sie złozylo sie lapie mnie jakies choróbsko, jutro idę do lekarza i w związku z tym mam pytanie czy musze zwolnienie, jeśli takie dostane, dostarczyc do up czy do pracodawcy i on ewentualnie przekaże je dalej w środę mam wypłate i tu jest moj problem ![]() chiałam sie Was wczesniej poradzic bo w moim up panie nie są ogólnie zbyt przyjaźnie nastawione i chce uniknąć jakichs nieporozumien czy jutro po wizycie jesli dostane zwolnienie podejśc do up i potem na drugi dzień znowu poradzcie coś ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2956 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
stypendium w czasie L4 przysługuje |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2957 |
Wtajemniczenie
|
dzięki
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2958 |
Raczkowanie
|
hej! czy któraś z Was dostała staż po którym nie została przyjeta do pracy? bo moj pracodawca zaznaczył we wniosku ze po stazu mnie nie przyjmie i babka w up powiedziała ze wątpi w to ze przyznany zostanie mi staż
![]()
#2959 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#2960 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2961 |
Raczkowanie
|
Bylam dzis w UP i rozpoczynam staz od 20.02. Dostalam tez skierowanie na badanie lekarskie i znow mam pytanie. Babka w UP byla tak nieprzyjemna, ze w efekcie wylecialo mi z glowy by zapytac jakie to bedzie badanie.
![]() Dostalam tylko wydruk, na ktorym jest napisane, ze mam sie zglosic we wskazane miejsce na badanie lekarskie. Czyli rozumiem, ze nie bedzie ani pobierania krwi, przeswietlenia pluc ... itd ? Jak sadziecie ? Chodzi jedynie o kwestie no przygotowania sie do takich badan specjalistycznych, bo przeciez np. krew to mi pobiora tylko na czczo... Z drugiej strony nic mi kobieta w UP nie powiedziala o tym ze beda mi wykonywac badania, a jedynie ze jest to badanie lekarskie. Juz sama zglupialam... Ach i kiedy sie dowiem na ile mam ten staz ? Jak juz zaniose swistek od lekarza ?
#2962 |
Wtajemniczenie
|
jejkuuu! ja po prostu nie wytrzymam. wczoraj dzwonilam do UP i mowili ze UP wysyla na badania. dzis specialnie pojechalam i mi mowia ze UP wysyla jesli staz ma sie w placowce np jakims urzedzie. a jesli pracodawca prywatny - moj przypadek - to pracodawca mnie kieruje! normalnie jakby nie mozna mi bylo tego powiedziec wczoraj jak dzwonilam! nie wiem czy to sa idioci czy to moze ja wszystko zalatwiam nie tak jak trzeba.
|
![]() ![]() |
![]() |
#2963 |
Raczkowanie
|
Jak myślicie, czy wniosek na staż w ktorym jest zaznaczone ze pracodawca nie przyjmie potem do pracy ma jakieś szanse na pozytywne rozpatrzenie i przyznanie stazu?
![]() ![]()
![]() |
#2964 |
Zakorzenienie
|
dziewczyny jesli zarejestruje sie w up jako bezrobotna to wtedy dopiero pytam jakie maja oferty i moge wybrac? ile sie najczesciej czeka na rozpoczecie stazu?ile wy czekalysmy od momentu zlozenia wniosku ze chcecie oidbyc staz? i kiedy sie wybiera /mowi ile chcecie by on trwal?
|
![]() ![]() |
![]() |
#2965 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Ogolnie to jak sie rejestrowalam to mi powiedziali, ze do pokoju w ktorym sa propozycje stazy, kursow itd od momentu wpisania mnie na liste bezrobotnych moge wchodzic kiedy mam ochote i pytac o oferty. Nie wiem natomiast jak jest z dlugoscia stazy, bo ja nadal nie wiem ile moj bedzie trwal ![]() ![]()
![]() |
#2966 |
Zakorzenienie
|
aha dzieki mika za info
czyli krotko mowiac idziesz na staz ktory sama sobie znalalas? pierw miejsce w ktorym bys chciala odbyc go a potem oni dali wniosek do Up imienny o ciebie? czy ja cos zle zrozumialam i idziesz na staz ktory Up ci znalezli? |
![]() ![]() |
![]() |
#2967 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ja byłam u okulisty na takim badaniu komputerowym a to dlatego że na stażu jestem w banku a tam jest praca przy komputerze(czynnik szkodliwy dla zdrowia) po za tym ciśnienie,tętno a reszta to tylko pytania o jakieś choroby w rodzinie,o przebyte operacje itd biurokracja w Polsce jest straszna ![]() Brook Ja się zarejestrowałam w listopadzie a oferty stażu były dopiero na koniec stycznia!!u mnie było tak że dali mi kilka ofert na staże związanych z moim kierunkiem studiów,wybrałam jeden,poszłam do pracodawcy,przyjeli mnie,ale za jakieś 3 tygodnie dopiero zaczęłam ten staż!Ponieważ musiałam czekac az znajdą drugą stażystke.Potem szłam do UP po skierowanie na badania,potem do lekarza tzn na wyznaczenie terminu badania,potem na badania i za 3 dni znowu na badania ech masakra:/ a prawie w ogóle mnie nie badali!!a nastałam się w kolejkach jak głupia!! a i ja mam staż na rok,bo tak chciał pracodawca ![]()
13.09.2014 Szymonek ![]() jestem maleństwem i dobrze mi z tym (158cm) ![]() Edytowane przez małaPaulina Czas edycji: 2009-02-10 o 14:48 |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2968 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() I ja po prostu zaraz jak sie dowiedzialam, ze jestem zarejestrowana to zadzwonilam do tego miejsca i oni zlozyli podanie imienne. Czekalam na decyzje, a urzad jeszcze zanim ja podjeli zaproponowal mi staz w innym miejscu - ktorego nie przyjelam. Aaaa wlasnie mialam spytac jeszcze o pieniadze... dostalam dzis taka kartke ktora mialam zaniesc do miejsca w ktorym bede odbywac staz, mieli podbic pieczatke i mialam to zwrocic do UP. Tak zrobilam i teraz juz nie pamietam dokladnej tresci... W kazdym razie mialam tam napisane ze wynagrodzenie wynosi 731zl w okresie do czerwca i ok.790zl od czerwca do xx ( nie pamietam ) . Rozumiem, ze to oczywiscie nie sa kwoty na reke prawda ? Co oni odliczaja od tego wynagrodzenia stazowego ??
"Mam tyle słów jest ich siła Życzeń i pragnień jak w kolędzie Gdzie się podziały kiedy byłaś Czy się odnajdą gdy znów będziesz...?" Edytowane przez mika456 Czas edycji: 2009-02-10 o 14:50 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2970 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Jestem zaskoczona tym co napisalas, bo ja bylam pewna ze pojade sobie do lekarza i od razu dostane te kartke, a tu jakies latanie, wyznaczanie terminu, a dopiero wlasciwe badania ![]() ![]() W UP powiedziano Ci, ze najpierw trzeba sie umawiac na wizyte, czekac na wyznaczenie terminu ? Mnie nic babka nie mowila, kazala jedynie jechac z kartka po wskazany adres.
"Mam tyle słów jest ich siła Życzeń i pragnień jak w kolędzie Gdzie się podziały kiedy byłaś Czy się odnajdą gdy znów będziesz...?" Edytowane przez mika456 Czas edycji: 2009-02-10 o 15:12 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:02.