![]() |
#61 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Co jeść w pracy????
U mnie w pracy jest problem, bo nie bardzo wchodzi w gre jedzenie przy biurku. A jesli juz to na pewno nie dania wymagające użycia widelca..hmm nawet jogurt nie bardzo. Najwyżej kanapka. Oczywiście jest przerwa obiadowa, chodzę na zupkę lub coś konkretniejszego.. Ale to niezbyt zdrowe i widzę, ze moja waga na tym troszkę cierpi. Jestem w potrzasku.
Spróbuję od nast. tygodnia przetrwać dzień na 2 kanapkach, za to pysznych, z mnóstwem warzyw, z pysznego pieczywa itp. Do tego soczek, jakiś owoc. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#62 |
Wtajemniczenie
|
hmm...ja bym polecała sałatki z kurczakiem. bardzo sycące
![]() i ja tam lubię kanapeczki ;P ale może zamiast tego zaproponuję tortillę ![]() ![]() cudownym rozwiazaniem jest najnowsza owsianka do zalewania wrzatkiem ![]() polecam też kefir. i "do picia" i zapycha trochę żołądek ![]() ostatnio pieklam sobie placki drożdżowe a'la pizza z oliwkami i ziolami prowansalskimi...cudo ![]() no i oczywiscie! yerba mate w buteleczce (bo termosiku nie posiadam...) i energia i pysznosci w jednym ![]() a gdy czuje ze jestem bardzo zmeczona i brak mi sil..nie ma to jak gorąca czekolada z automatu na korytarzu;P ale to rzadko tak sobie dogadzam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#63 |
Raczkowanie
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#64 |
Agencja Spamu - Nie stać nas na reklamę, więc spamujemy!
|
hm, ja polecam zrobić sobie w domu naleśniki ze szpinakiem i zjeść w pracy
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#65 |
Zakorzenienie
|
dobry wątek, pomysłów masa, tylko czy mi się będzie chciało robić dzień przed sałatkę albo naleśniki ??
![]() poza tym - jadłam na potęgę zupki chińskie. teraz szukam CIEPŁEJ alternatywy. chyba muszę zalewać parówki wrzątkiem ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#66 |
Wtajemniczenie
|
a co powiesz na owsiankę na słono?
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#67 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Co jecie na II śniadanie w pracy???
Wy się wszystkie macie fajnie. Ja mam o jeden problem więcej (choć niektóre z Was powiedzą że o jeden mniej)
![]()
Nasz skarb: http://www.suwaczki.com/tickers/klz9mg7ydcco6bvx.png Nasz ślub: http://s3.suwaczek.com/20100922640113.png Jesteśmy razem od: http://s1.suwaczek.com/200706022338.png "Jest bowiem kilka odmian ciszy; najlepsza jest ta, która zapada z wyboru człowieka, a nie przeciw niemu" |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#68 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#69 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ktoś tu wspomniał o sałatce z kurczakiem...Chętnie zobaczę jakieś przepisy!! I czy majoznez zawsze mogę zastąpić jogurtem?
![]() |
![]() |
#70 |
Zakorzenienie
|
A jak długo takie jedzenie wytrzymuje Wam poza lodówką?
Bo zastanawiam się, czy ma sens zabieranie tego wszystkiego, jeżeli miałoby mi się popsuć...
![]() |
#71 |
Wtajemniczenie
|
ja jem płatki owsiane zalewane wodą
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#72 |
BAN stały
|
Mnie kanapki wystarczają i kawa, często tylko sama kawa, ze dwie, nawet trzy filiżanki takiej niskodrażniącej astry i nie czuję głodu przez połowę dnia.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#73 |
Zadomowienie
|
Napiszę i ja tutaj, bo mam mały problem z jedzeniem w pracy. Otóż pracuje najczęściej w godzinach 12-20, więc normalny obiad odpada (dodam też, że w dni wolne od pracy jem normalnie 4 posiłki dziennie). Przeważnie biorę duży jogurt plus jakieś owocki, bo głodu aż takiego nie czuję. Tylko że boję się, że przez takie żarełko przytyję
![]() ![]() Warto też wspomnieć, że przerwę mam tylko półgodzinną w ciągu całego dnia. Macie jakieś pomysły? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#74 |
Przyczajenie
|
Może spróbuj sałatek sa na ogol pożywne. Ja w sumie w pracy mam obiady ale lubie podjadać wlasnie takie sałatki, które sama zrobie, bez majonezu, bo wtedy łączy się on z sokami z warzyw i całość staje się wodnista. Ale takie bez majonezu są naprawdę SUPER
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#75 |
Raczkowanie
|
Ostatnio w pracy zażeram się puree ziemniaczanym z boczkiem i prażoną cebulką knorra. Zalewa się tylko wrzątkiem. Danie gotowe, pewnie niezdrowe, ale pyszne. I mało czasochłonne i uwagochłonne
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#76 |
Konto usunięte
|
a ja wierna białemu serowi
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#77 |
Zakorzenienie
|
Niedawno na blogach była akcja pt. Lunch Box. Myślę, że jej podsumowanie może być inspirujące
![]() http://kulinaria.rogatek.pl/?p=596 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#78 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
świetny link - dzięki ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#79 |
Zakorzenienie
|
adrijah świetny pomysł z tym linkiem, też właśnie chciałam go tu podać
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#80 |
Raczkowanie
|
Świetny link
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#81 |
Przyczajenie
|
Daj linka do tego sushi przez internet plis
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#82 |
Zadomowienie
|
ja do pracy przynosiłam sobie głównie jakieś kanapki właśnie albo drożdżówki...no ale fakt, baaardzo szybko to się człowiekowi przeje :p
potem robiłam sobie przeróżne sałatki, tylko jak za ciepło jest to nie dawałam majonezu, na miejscu za to jogurtu dolewałam ![]() sałatka gyrosowe świetnie się sprawdza ![]() ![]() albo naleśniczki po meksykańsku, pyszne zarówno na ciepło jak i na zimno ![]()
![]() |
![]() |
#83 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#84 |
Przyczajenie
|
Ja się zmówiłam z kilkoma osobami w pracy i codziennie ktoś coś robi na lunch. Mój dzień to środa
![]() ![]() U mnie w pracy jest o tyle dobrze, że mamy lodówkę, kuchenkę i kuchenkę mikrofalową - więc możliwości jest dużo (od tart po zupy). Ale i tak najłatwiej zrobić na szybko sałatkę - kilka osób kroi warzywa, szybki dressing i w pięć minut jest lunch... w kawiarni czeka się dłużej ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#85 |
Przyczajenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#86 |
Zadomowienie
|
ja ostatnio zajadam się nową Stimerią Hortexu- najbardziej mi smakuje risotto z sosem serowym
![]()
![]() |
#87 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() A tak poza tym często robię sobie sałatki, które są pożywne w przeciwieństwie do kanapek, którymi jakoś nie umiem się najeść :P |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#88 |
Wtajemniczenie
|
Chyba najlepsze są wszelkie 'sałatki' z ryżem, kurczakiem, makaronem, kaszą kus kus , czy kaszą gryczną. Możliwości jest mnóstwo, można pomieszać dowolne warzywa z makaronem, do tego kurczak albo tuńczyk lub twarożek, łosoś, czy nawet jakieś inne mięsko i zawsze to jest pyszne
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#89 |
Zakorzenienie
|
ja lubie rachuchy z jabłkami na zimno więc czasem zabieram je do pracy
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#90 |
Zakorzenienie
|
Ja mam do pracy na różne godziny. Więc jak mam na rano na 6.30 to jem kanapkę lub drożdżowke a potem zupę na obiad- mogę sobie kupić za 1zł miseczkę zupy.i tyle. Jak przychodzę na 10to jem zupę- myślę że nie są one bardzo kaloryczne bo są gotowane pod dzieci. Bez pieczywa. No a potem ok 3 bułkę lub kanapkę. W zimie jadłam owoce teraz jakoś nie tylko w domu. Ale już mam dość tych bułek. Dobrze że zupa codziennie inna
![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 01:55.