Perfumy Prada - kto widział, wąchał, bądź ma? - Strona 2 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Perfumy

Notka

Perfumy Fora, na których znajdziesz porady w zakresie perfum. Zapraszamy do dyskusji.
Zanim napiszesz post zapoznaj się z FAQ oraz Przewodnikiem po perfumach.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2005-11-02, 15:26   #31
Smoczyca
Zakorzenienie

GG do Smoczyca
Dot.: Perfumy Prada kto widział, wąchał, bądź ma?

Prada miała już u nas niby swoją oficjalną premierę, gazetki się o tym rozpisywały a Uroda przyznała jej nawet tytuł zapachu roku ale jak wyczytałam już na innym forum, są jakieś problemy z dystrybutorem i moment wejścia zapachu do polskich sklepów się zdecydowanie opóźnia. Na razie nie ma nigdzie. Może do świąt się pojawi na razie ma być w Polsce zdaje się tylko klasyczna wersja Miałam zresztą próbkę Prady tej zwykłej i owszem, ładny zapach, ale na mnie bardzo wtórny, pachnie na mnie podobnie do Angela, tylko że A. jest o wiele ładniejszy Za to bardzo kusi mnie wersja Intense, którą wąchał mój przyjaciel za granicą, i która ponoć jest piękna Już poprosiłam żeby przywiózł dla mnie jedną sztukę z zagranicznych wojaży Wersja Intense jest droga, 50 ml kosztuje chyba tyle co duża flaszka (80ml) klasycznej Prady - zdaje się że 100 euro, ale głowy nie mam. Bardzo, bardzo ciekawi mnie właśnie wersja Intense, jestem gotowa nawet wyrzucić tyle pieniędzy w ciemno

Smoczyca jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-11-03, 11:52   #32
kajkaka
Raczkowanie

Flakon z pompką jest rzeczywiście piękny, ale to wersja EDP refillable, która jak na razie nie jest dostępna na allegro :-(

Co do zapachu, mnie osobiście odrzuca. Dominującym składnikiem jest ambra, za którą nie przepadam. Co więcej, na mojej skórze te perfumy rozwijają się przedziwnie!! W ostatniej fazie pachną mi ni mniej ni więcej tylko ... starym kołnierzem z lisa wyjętym wprost z przepastnej naftalinowej szafy Ciotki Pudernicy ))))
kajkaka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-11-03, 13:31   #33
Ivesman
Raczkowanie

GG do Ivesman

hehe Tym bardziej chcę spróbować tego zapachu! Składniki mi sie bardzo podobają,ale wiadomo,że najważniejsze jest odpowiednie ich połączenie.

Ach ta cudna Polska...zanim powącham zwykłą wersję minie zapewne conajmniej miesiąc...a potem nic tylko czekać rok na wersje intense...o ile w ogóle pojawi się w naszym kraju...

Wiem,że to bardzo odległa przyszłość,ale nie moge się doczekać wersji męskiej!
Ciekawe jakie zapachy będą użyte.Prada jest obecnie jedną z najlepszych projektantek na świecie.Dlatego mam nadzieję,że perfumy dla mężczyzn Prady będą czymś nowatorskim,ale jednocześnie znajdziemy w nich nutkę klasycyzmu i szyku przypominającego dobrze skrojony garnitur.Chciałbym aby była to wersja eau de parfum i także miała taką zajefajna pompkę.Może coś a'la nowy Gaultier,jednak nie aż tak ciężki i słodki.
Ivesman jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-11-03, 15:54   #34
Suarti
Zadomowienie

http://www.parfuemplatz.de/index.php?cPath=15_635_636

Ivesman tam sa ceny Prady w niemczech, niestety na stronie Douglas jej nie.

Pozdrawiam, Kasia
Suarti jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-11-03, 22:34   #35
Smoczyca
Zakorzenienie

GG do Smoczyca

Cytat:
Napisane przez Ivesman
Wiem,że to bardzo odległa przyszłość,ale nie moge się doczekać wersji męskiej!
Ciekawe jakie zapachy będą użyte.Prada jest obecnie jedną z najlepszych projektantek na świecie.Dlatego mam nadzieję,że perfumy dla mężczyzn Prady będą czymś nowatorskim,ale jednocześnie znajdziemy w nich nutkę klasycyzmu i szyku przypominającego dobrze skrojony garnitur.Chciałbym aby była to wersja eau de parfum i także miała taką zajefajna pompkę.Może coś a'la nowy Gaultier,jednak nie aż tak ciężki i słodki.
Ja bym była ostrożna z takimi stwierdzeniami jak najlepsza Być może najlepsza według Ciebie, niekoniecznie wszyscy muszą się z tym zgadzać
Czy męska Prada będzie nowatorska? Tez jestem ciekawa, bo wersja kobieca, choć ładniutka i przyjemna nie jest ani trochę nowatorska. Jest moim zdaniem wybitnie wtórna, przypomina bardzo wiele innych zapachów, jest wyraźnie robioną pod publiczkę - słodki, jadalny zapach - w typie tych co teraz sprzedają się najlepiej
Prada mi się całkiem podoba, wersja Intense cały czas mnie kusi, ale zapach nie ma w sobie nic innowacyjnego...

Stary 2005-11-03, 22:59   #36
joannea
Zadomowienie

Oglądałam wspomnianą wyżej wersję Intense, i... nie ma do niej testerów. Sprawdzałam, żeby nie było, w trzech perfumeriach, i wszędzie zgodnie mówili to samo. Nie wiem, czy to dlatego, że zapach nowy, i dystrybutor (tak jak w Polsce) wyczynia jakieś dziwne hocki-klocki? Cena jak dla mnie zaporowa: 111 euro (w sklepie z bonifikatą, normalnie - 120 z jakimś hakiem). Jak na Holandię, gdzie ŻADNE, podkreślam żadne perfumy nie kosztują więcej, niż no, lekką ręką, 60 euro za duże pojemności, to bardzo, bardzo dużo.
joannea jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-11-03, 23:10   #37
Sylwiasta
Zadomowienie

A ktora wersja pojawi sie w Polsce? EDT czy EDP?
Na MUA jest duzo recenzji:
http://www.makeupalley.com/product/s...GO.x=8&GO.y=11
ale nie wiem o ktora Wam chodzi, tzn. ktora bedzie u nas ?
Niektore opisy sa boooskie:
"I wish I could say it smelled like an old cigarette butt, but that doesn't smell as bad as Prada. It smells like a chain-smoker and alcoholic, who hasn't showered in days, eats spicy food every day, and decided to mask it with a perfume. The bottle is nice.. that's the only good thing I have to say about this."

Uroda podaje, ze woda perfumowana, ale to chyba mocniejsza wersja niz toaletowa? Expertki prosze o korekte.
Sylwiasta jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-11-04, 14:11   #38
Ivesman
Raczkowanie

GG do Ivesman

Dziś w sephorze dostałem lekkiem załamki... Dowiedziałem się,żę Prada będzie najwcześniej na początku przyszłego roku MASAKRA

Podobno też Prada rozwija sie inaczej na każdej skórze,co niby nie jest niczym zaskakujacym,ale w tym przypadku jest to szczególnie widoczne(pachące ).

Aha i jeszcze chciałbym zapytać o najlepszy(najbardziej pewny), sklep internetowy zagranicą oraz jaki jest całkowity koszt przesyłki.
Pozdrawiam!

Edytowane przez Ivesman
Czas edycji: 2005-11-04 o 15:26
Stary 2005-11-07, 12:24   #39
Ivesman
Raczkowanie

GG do Ivesman

Przeglądałem ostatnio stronki o perfumach i dowiedziałem się(podobno to pewne żródło),że męska Prada ma bazować na nutkach takich jak: skóra,ambra,wanilia.Niby cos a'la vera wang(czy jakos tak)...niestety nie znam kompletnie tego zapachu.

Znalazłem bardzo fajne francuskie forum perfumiarskie! http://imagesdeparfums.forumactif.com/ Oprócz zdjeć są tam także filmy reklamujące perfumy,modelki itp.
Stary 2005-11-10, 12:28   #40
Ivesman
Raczkowanie

GG do Ivesman

Wyszła mniejsza pojemność- 30 ml,na stronie www.sephora.com jest o tym informacja.Nowa wersja ma kosztować niecałe 50 dolarów...nie wiem jak będzie w Euro.Mam pytanie-Czy te perfumy Prady wystawiane na allegro są oryginalne?? Bo cena jest bardzo korzystna i za razem podejrzana.
Stary 2005-11-10, 13:38   #41
hybris
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Ivesman
Wyszła mniejsza pojemność- 30 ml,na stronie www.sephora.com jest o tym informacja.Nowa wersja ma kosztować niecałe 50 dolarów...nie wiem jak będzie w Euro.Mam pytanie-Czy te perfumy Prady wystawiane na allegro są oryginalne?? Bo cena jest bardzo korzystna i za razem podejrzana.
Yvesman, a zastanów się tak na zdrowy chłopski rozum - który garażowy wytwórca będzie podrabiał zapach primo: nieznanego producenta (bo kimże jest prada wobec kwiatu podrób typu chanel, dior i hugo boss) secundo - zupełnie nie rozpropagowanego na rynku. Sprzedawcy Allegrzani mają ten zapach, ale koniunktury na niego nie ma - wyobraź sobie, że ja w lipcu kupiłam NR For her za niecałe 100 zł dlaczego? bo nie był jeszcze znany prawie w ogóle. Pomijam już fakt, że ceny i marże perfumeryjne są, delikatnie mówiąc, z księżyca. Więc raczej nie ma podstaw kwestionowac oryginalności flakonów na Allegro
Stary 2005-11-12, 14:19   #42
Ivesman
Raczkowanie

GG do Ivesman

Dzięki,dzięki. O marżach nawet nie mówię...perfumy w sklepach są dwukrotnie droższe niż są rzeczywiście warte,z tym się zgadzam.Pytałem po prostu,bo zagranicą na pewno sa już podróbki...a to,że zapach jest nieznany,tylko daje przewagę takiemu "dilerowi".Ale wszystko juz wyjasnione!Nie wiem tylko czy jest sens czekać na wersje deluxe na allegro,czy brać to co jest.

Jak napisali na forum "gazety",wersja męska dopiero we wrześniu Ale też będzie pomeczka ,i składniki będą wyryte na metalowej tabliczce.
Poza tym filmik przedstawiający zapach jest bardzo,bardzo fajny i bardzooo wstylu Prady.
Stary 2005-11-14, 10:02   #43
AniaM69
Zadomowienie

Jak ktoś chętny to tu macie Pradę używaną 50 ml za 115 zł
AniaM69 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-11-14, 16:58   #44
Ivesman
Raczkowanie

GG do Ivesman

Tu tzn gdzie...??? To za 120-130 zł są całe
Stary 2005-11-21, 19:07   #45
bzomka
Raczkowanie

Perfumy Prada...

Kochane Wizażanki podpowiedźcie mi, gdzie można kupić perfumy Prada. We Wrocławiu nie ma ich ani w Douglasie ani w Sephorze.
bzomka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-11-21, 19:23   #46
sitc
Rozeznanie

Dot.: Perfumy Prada...

Perfum Prada w perfumeriach jeszcze nie ma, można je dostać jedynie na Allegro. Wpisz Prada w wyszukiwarkę wyskoczy Ci cały wątek na ten temat.
sitc jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-11-21, 19:53   #47
bzomka
Raczkowanie

Dot.: Perfumy Prada...

Sorki za moje gapiostwo.
bzomka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-12-03, 20:40   #48
Ivesman
Raczkowanie

GG do Ivesman

Dziś byłem w Douglasie w Galerii Dominikańskiej i spotkała mnie miła niespodzianka!Jest już Prada,w wersji 50 ml,80 ml i wersja 80 ml z pompką,Intense nie ma.Nareszcie poznałem ten zapach.Po pierwszym niuchnięciu wydał mi się taki leśny,pomyślałem wtedy,co tez te dziewczyny z wizażu opowiadały,że niby do angela podobny itp...ale już po chwili poczułem słodycz i podobieństwo aż biło.Według mnie jedyna różnica(jak wspominała Smoczyca-brak metalicznego akcentu),przemawia bardziej za Pradą.Po jakichś 20 minutach zacząłem czuć mocno pomarańczę,coś ala AA Pampelune.Ogólnie zapach ładny,przyjemny,słodki,my slę,że nawet mężczyźni mogliby nim pachnieć.
Miałem jednak dużo większe oczekiwania w stosunku do tego zapachu...Niczym szczególnym mnie nie zaskoczył.Mojej dziewczynie też sie średnio spodobał.
Stary 2005-12-03, 23:28   #49
Smoczyca
Zakorzenienie

GG do Smoczyca

Cytat:
Napisane przez Ivesman
Dziś byłem w Douglasie w Galerii Dominikańskiej i spotkała mnie miła niespodzianka!Jest już Prada,w wersji 50 ml,80 ml i wersja 80 ml z pompką,Intense nie ma.Nareszcie poznałem ten zapach.Po pierwszym niuchnięciu wydał mi się taki leśny,pomyślałem wtedy,co tez te dziewczyny z wizażu opowiadały,że niby do angela podobny itp...ale już po chwili poczułem słodycz i podobieństwo aż biło.Według mnie jedyna różnica(jak wspominała Smoczyca-brak metalicznego akcentu),przemawia bardziej za Pradą.Po jakichś 20 minutach zacząłem czuć mocno pomarańczę,coś ala AA Pampelune.Ogólnie zapach ładny,przyjemny,słodki,my slę,że nawet mężczyźni mogliby nim pachnieć.
Miałem jednak dużo większe oczekiwania w stosunku do tego zapachu...Niczym szczególnym mnie nie zaskoczył.Mojej dziewczynie też sie średnio spodobał.
Jest już, dojrzałam dziś w Sephorze Pradę, a juz myślałam, że dystrybutor się nie wyrobi przed świętami
Ja się tam nie zachwycam, ładne i owszem, ale na mnie lepiej pachnie Angel
Za to powąchałam dziś Pradę Intense (wreszcie), której w naszym kraju nie ma wprawdzie, ale ta wersja podoba mi się o wiele bardziej!

Stary 2005-12-03, 23:48   #50
Ivesman
Raczkowanie

GG do Ivesman

A możesz powiedzieć czym się różni?? Czy jest mocniejsza i jaka nutka się najmocniej przebija,i czy pachnie tez tak podobnie do Angela??

Pozdrowionka
Stary 2005-12-04, 14:02   #51
koko
Zakorzenienie

GG do koko

Cytat:
Napisane przez Ivesman
A możesz powiedzieć czym się różni?? Czy jest mocniejsza i jaka nutka się najmocniej przebija,i czy pachnie tez tak podobnie do Angela??

Pozdrowionka
Chryste, wszyscy piszecie o tym podobieństwie Prady do Angela...Jestem załamana, bo nic a nic czegoś takiego nie czuję. Mam felerny nos, teraz to już pewne... Równie dobrze moglibyście mówić, że Prada jest podobna do Cool Water. Widzę tyle samo wspólnego, co z Angelem. Ja widzę podobieństwo do Scenta, spore. Na szczęście wyczytałam, że Elve też je widzi, więc odetchnęłam z ulgą. Może nie jest ze mną tak źle.
koko jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-12-04, 18:43   #52
Toccata
Zadomowienie

Na półce rzeczoną słynną Pradę dojrzałam, nadgarstek hojnie popsikałam, po czym omal nie zemdlałam Oj, odrzuciło mnie silnie, a przecież nie spodziewałam się niczego kontrowersyjnego 10 minut później zauważyłam, że ktoś bardzo ładnie pachnie w sklepie. Chwilkę podumałam co to, dochodząc ostatecznie do wniosku, że to Angel. A potem przyszła konstatacja, że obok mnie nie ma nikogo, więc to muszę pachnieć ja.
Chwilkę byłam zadowolona z przemiany, choć taka wtórność do samych perfum Miucci nie nastroiła mnie przychylnie. A jakiś czas później Prada znów zaczęła się przepoczwarzać, wyrzucając z siebie jedzeniowe* nuty Takie jak w Flowerbombie, czyli dokładnie te, które przyprawiły mnie o dłości .

Ogólnie wielkie rozczarowanie, choć całkiem możliwe, że to na mnie tak paskudnie pachnie
W każdym razie nawet nie mam ochoty powtórzyć tego doświadczenia

* "jedzeniowe" nie znaczy jadalne. To coś, co napadało zawsze moje ubrania, kiedy przedefilowałam przez studencką stołówkę. Brrrr... Niestety niektóre kwiatowe zapachy tak się na mnie rozwijają
Toccata jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-12-04, 21:37   #53
Ivesman
Raczkowanie

GG do Ivesman

Nosy są rózne,dla każdego zapch jest inny.Jednak dla mnie prada jest starsznie do angela podobna.Naprawdę nie znam dwóch zapachów,które mimo,iz maja zupełnie rózne składniki,pachną tak samo.prada jest bardziej cytrusowa według mnie.całkiem inaczej pachnie na skórze i ubraniu.Bluza do tej pory ma leśną woń...taki delikatny męski zapach.Może dlatego na zagranicznych forach mówili o tym zapachu unisex.Chciałbym spróbowac mocniejszej wersji,być może ona będzie prezentowała się już mniej angelowo.Kurcze do tej pory nie moge jednoznacznie określić czy mi sie Prada podoba,czy nie.
Stary 2005-12-04, 21:58   #54
Smoczyca
Zakorzenienie

GG do Smoczyca

Cytat:
Napisane przez Ivesman

Pozdrowionka

Na razie się wstrzymam z opiniami, poczekam aż dostanę próbeczkę (mam przyobiecaną ). Powiem szczerze, że Prada Intense podoba mi sie bardziej o wiele od klasycznej. Jest mocniejsza, ale i mroczniejsza, paczulowo-piwniczna, nie bardzo słodka - czułam nutkę gorzkiego kakao! Zapach jest mocny i taki trochę zwierzęcy Bardzo trwały - zwykła Prada jakoś ze mnie ulatuje (ale mam problemy z alergią teraz i wszystko ze mnie szybko wyparowuje).

Może Elve poczyni pewne testy i się zechce wypowiedzieć warto zaglądać na jej bloga, serce mi podpowiada że wkrótce pojawi się jakiś zgrabny opis!

Stary 2005-12-07, 23:17   #55
Sylwiasta
Zadomowienie

No, sprobowalam dzisiaj tego cuda w Sephorze, nawet wyrazilam swoja opinie na KWC (pochlebna), zapach w koncu ladnie sie na mnie rozwinal i po 6 godzinach nadal na mnie pachnie.
Waham sie miedzy Prada a zupelnie innym I love love Moschino (malo go dzisiaj bylo w Sephorze, czy aby nie wycofuja????), jutro pedejme ostateczna decyzje
Tylko zasadnicze pytanie - oczywiscie nie spojrzalam ktora wersja Prady popryskalam nadgarstek bo TZ stal nade mna jak sep (ma uczulenie na Sephore, wchodzi tam z taka zbolala mina, ze az mi go zal i szybko wychodzimy ). W Sephorze jest EDP (tak mysle, ale czy dobrze mysle???) czy EDT?
Stary 2005-12-07, 23:27   #56
Smoczyca
Zakorzenienie

GG do Smoczyca

Sylwia Prada jest tylko w wersji EDP (u nas na razie tylko klasyczna wersja, nie ma jeszcze na razie Intense - też EDP zresztą).

Stary 2005-12-07, 23:56   #57
Sylwiasta
Zadomowienie

Wielkie dzieki Smoczyco za blyskawiczna interwencje bo czulabym sie jutro w Sephorze jak ten rozdwojony osiolek z wiadomego wierszyka
Ta wersja Prady ma na MUA calkiem pozytywne recenzje, ale chyba ze wzgledow finansowych dam sobie spokoj z retro psikadelkiem.
Stary 2005-12-08, 08:08   #58
sunapee
Zadomowienie

GG do sunapee

Cytat:
Napisane przez nineczka
a ja dzisiaj kupilam Prada w ciemno.. bo w takim sklepie, gdzie sprzedaja taniej ale zgrzane w plastiku.. tzn nie mozna powachac. Zaplacilam $37.. i teraz zastanawiam sie czy nie oddac, bo na makeupalley.com sa straszne opinie na ten temat.. a powachac nie moge, bo musialabym rozciac opakowanie.

nineczka a zdradz prosze co to za sklep???? ja niedawno skonczylam jedna flache Prady i chyba skusze sie na nastepna,ale szukam dobrej okazji,bo na ebayu jakos sie boje....
Stary 2006-03-02, 11:13   #59
goldioo
Raczkowanie

Question PRADA-na cieplejsze miesiące???

Witam wszystkie Wizażanki: To mój 1 wątek i od razu startuje z pytaniem do perfumowych znawczyń
Jak PRADA bedzie się nosić wiosną i latem - odradzacie czy mam pozostać przy swoim "ostatnio ulubionym" zapachu? Będzie katowac otoczenie czy nie?
Planuje zakupy na wiosnę, oczywiście jeśli prad nie wytrzyma próby cieplejszych dni - co w zamian?
Stary 2006-03-02, 12:38   #60
evee
Wtajemniczenie

GG do evee
Dot.: PRADA-na cieplejsze miesiące???

nie jestem znawczynia aczkolwiek - uwazam,ze Prada jest dobrym zapachem nawet i na cieplejsze miesiace wtedy i tylko wtedy ,kiedy ty bedziesz sie dobrze czuc pachnac nia w upaly 30 stopniowe.Chc podobno takich nie uswiadczysz w tym roku w Polsce(wedlug prognoz).
Moze wybierz wariant- EDT i body milk- kiedy bedzie naprawde cieplo posmaruj ulubione czesci ciala mleczkiem perfumowanym- a wode sobie odpusc.Kiedy slonko schowa sie za chmury uzyj EDT.
Istotne jest tutaj takze - w jakiej ilosci uzywasz danego "pachnidla" - jesli wylejesz na siebie pol butelki to i od najswiezszego zapachu wiele osob wokol moze miec mdlosci
evee jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Perfumy

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości