Preferencje nie tylko kolorystyczne do celow roznych - Strona 7 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Hobby > Rękodzieło: szydełkowanie, biżuteria DIY, makramy i inne

Notka

Rękodzieło: szydełkowanie, biżuteria DIY, makramy i inne Forum dla osób, które lubią tworzyć coś własnymi rękami. Miejsce dla początkujących oraz zaawansowanych. Rozmawiamy o rękodziele i DIY.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2010-03-02, 15:11   #181
kocuria
Rozeznanie

GG do kocuria
Dot.: Preferencje nie tylko kolorystyczne do celow roznych

nawet nie wiedziałam, że taki fajny wątek jest?

Stan rodzinny(dzieci i TŻ): kocinka syjamka i moje utajone osobowości
Ulubiony kolor(max.3): czerń, czerwień, srebrny
Nielubiany kolor(max.3): modne - np. róż i błękit, złoto i biel... zazwyczaj nie lubię złota, chyba, że z czerwienią
Ulubione zwierzę: koty!
Ulubiony film: Kontakt
Ulubiona książka: raczej autorzy... M. Zimmer-Bradley i Brandon Sanderson
Biżuteria-tak-nie -jaka: TAK! duża, kolorowa, szalona, z kontrastami i jak najbardziej nietypowa
Hobby: nauki społeczne, fotografia, rękodzieło
Zawód-Praca-Szkoła: socjolog gospodarczy / Uniwersytet Gdański; lektor języka / szkoła językowa i prywatnie; dziennikarko-autorzyna / SilvexCraft
Urodziny: 15.08.1988
Imieniny: 11.07

biżutki
nadgarstek: 15mm, bransolety ścisłe, nie dyndajki, bo już kilkoro ludzi takowymi uszkodziłam (nadgarstek szerokości dłoni, spadają, a że gestykuluję... )
kolczyki: preferowane srebrne bigle angielskie
szyja: duże i krzykliwe wisiory/naszyjniki

decu
stojaczek na biżu mi się marzy, albo skrzyneczka, albo komódka... kocham wszystko do przechowywania moich skarbów, i nigdy za dużo mi pojemniczków, pudełków, sztatułków i innych takich

scrapy
jakby jakaś scrappiarka by była gotowa poświęcić czas i wysiłek, to przydałoby mi się jakieś ładne albumo-portfolio na moje fotki (o-rostkowska.daportfolio.com), ale to wymaga ścisłej współpracy ze mną ale duuuużo bym dała
zawsze w cenie są notesy i zeszyty - byle pancerne z zewnątrz, bo w moim plecaku zawsze jest butla wody, laptop, książka, jogurt i ambasadorzy obcych cywilizacji ^^

dziergałki
koooooooocham mittenki i wszelakie chusty (zmarźlak jestem, więc się opatulam ) - tego typu prezent zawsze do mnie trafi

foto!
ale to już raczej ja, a nie mnie. jeśli mieszkasz w pomorskim, albo w krakowie, albo gdzieś indziej gdzie bywa mi się często - szukam modelek dla czystej przyjemności pracy z nimi, robię portrety, mogę się odwdzięczyć ładnymi fotkami za jakieś rękodziełko

a, no i chętnie pójdę na wymiankę typu język za język (preferowany rosyjski za angielski, mam certyfikaty że uczę itp. angielskiego :P a rosyjski kocham, ale nie stać mnie na naukę u native'a ;p) to tak tylko wspominam, jakby któraś z was okazała się rosjanką albo cuś ^^

Edytowane przez kocuria
Czas edycji: 2010-03-02 o 20:00
kocuria jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-03-03, 08:16   #182
karolinqa23
Zadomowienie

GG do karolinqa23

Stan rodzinny(dzieci i TŻ): córka 3latka,dzidzia w drodze ,TŻ
Ulubiony kolor(max.3):Fioletowy,czarny,czerwony,niebieski,różowy
Nielubiany kolor(max.3):brązowy ,zielony
Ulubione zwierzę:pies
Ulubiony film:Władca pierścieni,lubię horrory i komedie
Ulubiona książka:
Biżuteria-tak-nie -jaka:Tak,kolczyki dłuuuugie,bransoletki szerokie "widoczne"obw.nadgars tka 16-17cm.
Hobby:fotografia,rysunek,handma de-biżuteria misiaczki
Zawód-Praca-Szkoła:Krawcowa
Urodziny:20.01.1984
Imieniny:

Decu-
kocham pudełka ,szkatułki ,rami na zdjęcia.
Scrap- tu uwielbiam notesiki ,albumy na zdjęcia
Igła-druty szydełko- nie mam sprecyzowanych wymagań ,ale jeśli chodzi np o torebki to duże na ramię ,

Edytowane przez karolinqa23
Czas edycji: 2010-03-07 o 10:22 Powód: aktualizacja
karolinqa23 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-03-03, 08:39   #183
monka1123
Rozeznanie

No to ja może też się dopiszę

Stan rodzinny(dzieci i TŻ): TŻ + córeczka (2 latka)
Ulubiony kolor: czerwień, fiolet, czarny, biały
Nielubiany kolor: złoty, jasny zielony, błękitny
Ulubione zwierzę: pies, tygrys
Ulubiony film: Święci z Bostonu
Ulubiona książka: uwielbiam książki (zwłaszcza o tematyce historyczno-sensacyjnej, kulturowej, ewentualnie fantasy - ostatnio przeczytałam dwie powieści Lisy See, a teraz jestem w trakcie czytania trylogii Trudi Canavan - Era Pięciorga), ale nie mam jakiejś jednej ulubionej
Biżuteria-tak-nie -jaka: oczywiście -TAK - srebrna (przede wszystkim kolczyki - np. długie i smukłe (max. do 7cm) ale mogą być też krótsze, z tym, że raczej węższe niż szersze; naszyjniki i wisiory)
Hobby: rękodzieło, książki
Zawód-Praca-Szkoła: praca
Urodziny: 11.12.
Imieniny: 04.05

Decu, scrap i inne - podobają mi się wszelkie rękodzielnicze tworki więc chętnie też przygarnę:
- notesy,
- zeszyty,
- ozdobne bileciki (które mogę dołączyć do biżu),
- szydełkowane maskotki,
- czapeczkę (przyda się dla córci ),
- torebkę,
- bardzo podoba mi się piaskowane szkło
itp.
Kolorki ewentualnie j.w.

Edytowane przez monka1123
Czas edycji: 2010-12-06 o 20:32
monka1123 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-03-03, 13:15   #184
hd2005
Zakorzenienie

Stan rodzinny(dzieci i TŻ): Mąż, 6 miesięczny synek
Ulubiony kolor(max.3):uwielbiam biel, brązy i czerwień
Nielubiany kolor(max.3):zielony,niebieski,
Ulubione zwierzę: obecnie pies
Ulubiony film:raczej gatunki - dokumentalne, komedie
Ulubiona książka: ogólnie biografie
Hobby: biżu, decoupage, torby i inne śmieszne rzeczy z materiału. Uwielbiam starym, niepotrzebnym przedmiotom dawać nowe życie.
Zawód-Praca-Szkoła:
praca nie ma nic wspólnego z moimi zainteresowaniami obecnie opieka nad prawie 6 miesięcznym szkrabem

biżuteria:
kocham retro. Uwielbiam broszki, kolczyki, bransoletki stylizowane na stare. Niestety zmuszona jestem nosić srebrne bigle bo od zwykłych uszy szaleją Wisiorki rzadko goszczą na mojej szyi ale kto wie może nie mam odpowiedniego

decoupage
przyznam się, że w tym temacie mam duuuuuużo rzeczy
Często noszę drewniane bransoletki decoupage, mam też sporo skrzynek.

dziergane
chętnie dla synka, najlepiej białe, kremowe, brązy
Podziwiam cuda wychodzące spod drutów i szydełek. Muszę kiedyś wrócić do tych technik

OGÓLNIE - lubię rzeczy użytkowe i kocham retro

Edytowane przez hd2005
Czas edycji: 2011-01-24 o 09:43
hd2005 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-03-03, 13:45   #185
Maqda
Zakorzenienie

GG do Maqda Send a message via Skype™ to Maqda

Stan rodzinny(dzieci i TŻ):brak... ale kota mam
Ulubiony kolor(max.3):czerowny, fioletowy i czarny
Nielubiany kolor(max.3):pomidorowa czerwień, groszkowa zieleń i pomarańcze
Ulubione zwierzę:koty
Ulubiony film:ciężko wybrać jeden. Ale jeśli muszę... Wywiad z Wampirem. Z reżyserów Tarantino i Burton.
Ulubiona książka: Duma i uprzedzenie. Ale tu podobnie jak z filmem pierwsze co mi przyszło na myśl, bo książki uwielbiam
Biżuteria-tak-nie -jaka:jak najbardziej jedyna uwaga co do bransoletek - mam wąski nadgarstek w okolicach 14-15cm, więc "standardowe" bransoletki lecą mi z rąk. Dosłownie
Hobby:biżutryjkowanie, szydełkowanie z robótkowych
Zawód-Praca-Szkoła:ten wymarzony - patolog sądowy. Póki co uczennica LO na biol-chemie.
Urodziny:27 lipiec 1992.
Imieniny:29 maj

Ja jestem taką romantyczką - wszelkie koronki, falbanki, błyskotki i kwiatki mile widziane)

scrapy - notesiki, notatniki, przpiśniki - uwielbiam takie pierdułki, a zwłaszcza że zwykle trzymam w każdej torbie osobny to ich zawsze brak
decu - pudełeczek nigdy nie za wiele, ale i na inne propozycje jestem jak najbardziej otwarta
dziergałki - chusty i szale cudo, zmarźluch jestem. No i mitenki mi się marzą... Od torebek jestem uzależniona (zwłaszcza kopertówki w każdej ilości i rozmiarze, od malutkich do a4)

Serialowo:
Obsesyjnie powtarzając: Sherlock
Na bieżąco: AHS, VD, Boardwalk Empire, Dexter, OUaT, Arrow, Elementary, TBBT, Merlin, Downton Abbey, Fringe, Hunted.
Nadrabiając: The Hour, The Prisoner

Edytowane przez Maqda
Czas edycji: 2010-11-07 o 20:32
Maqda jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-03-03, 15:09   #186
sunnyskies
Wtajemniczenie

Stan rodzinny(dzieci i TŻ): Mąż

Ulubiony kolor(max.3): czarny (lubię ale w biżuterii go na mnie nie widać), niebieski, zgniła zieleń (3 preferencyjne to zdecydowanie za mało bo lubię większość), ogólnie takie, które widać spod ciemnych włosów

Nielubiany kolor(max.3): złoty, pistacjowy, wszelakie jaskrawe (np zielony, różowy)

Ulubione zwierzę: delfin

Ulubiony film: zdecydowanie ciężko wybrać jeden

Ulubiona książka: Uuuu tu jeszcze gorzej : reportażowe, podróżnicze, Małe Kobietki, dobre książki o Toskanii

Biżuteria-tak-nie -jaka: zdecydowanie tak, ze wskazaniem na kolczyki - bransoletek ani naszyjników nie noszę ale nie znaczy to, że ich nie lubię
No dobrze, naszyjnik czasem zdarza mi się założyć

Ulubione kamienie: kianit, iolit, jadeit,

Decu: podobaja mi się wszelakie szkatułki, lusterka, albumy, kartki i bileciki - sama nie tworzę w tej technice

Hobby: biżuteryjkowanie, języki, podróże w teorii i praktyce

Zawód-Praca-Szkoła: praca

Urodziny: 2. 07
Imieniny: 29. 07

Wymiankowo

Edytowane przez sunnyskies
Czas edycji: 2010-03-07 o 21:43
sunnyskies jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-03-04, 09:48   #187
ak_pinki
Wtajemniczenie

oooooooo i ja pokaże swoje preferencje:
Stan rodzinny(dzieci i TŻ): szczęśliwa żona, mama Włodzia i Milenki
Ulubiony kolor(max.3): szary, czerwony, kobaltowy - z resztą wszystkie inne poza poniższymi
Nielubiany kolor(max.3):jaskrawych nie lubię ale pudrowe już tak
Ulubione zwierzę:kotyyyyyyyyyyyyyy
Ulubiony film:colombo
Ulubiona książka:wszsytkie które przeczytam od deski do deski
Biżuteria-tak-nie -jaka: kolczyki, wisiory (do kompletu),bransoletki (obwód nadgarstka 15cm) - marzą mi się kolczyki z muszlą szarą
Hobby: rękodzieło
Zawód-Praca-Szkoła: bezrobotny informatyk
Urodziny:15.01
Imieniny:16.06
no i jeszcze tylko dodam że uwielbiam wszelkiego rodzaju ręcznie tworzone rzeczy: scrab - notesy, decu-skrzyneczki, rysunki np na szle i malarstwo - raczej architektura, rameczki, igła i nitka - tutaj wszystko lubie aaaa klimacik folk mile widziany !

zapraszam

Edytowane przez ak_pinki
Czas edycji: 2011-10-29 o 21:42
ak_pinki jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2010-03-08, 10:16   #188
kalinkii
SPAMER
Nieopłacona reklama

Smile Dot.: Preferencje nie tylko kolorystyczne do celow roznych

kalinkii

Stan rodzinny: mąż Jacek - od 22 lat ten sam, 2 córki studentki Ania-20 lat i Kasia-19 lat
Ulubiony kolor(max.3):
pomarańczowy,brązowy-czekoladowy,fioletowy,bor dowy
Nielubiany kolor(max.3): khaki, różowy,żółty
Ulubione zwierzę: pies
Ulubiony film: "Na Wspólnej","M jak miłość" ,"Majka","Brzydula"
Ulubiona książka: "Ja wam pokażę","Nigdy w życiu"
Biżuteria-tak-nie -jaka: Tak - kolczyki i wisiorki najlepiej bordo,fiolet lub ciemny brąz(gorzka czekolada)
Hobby: książka,muzyka,robótki ręczne,siatkówka
Zawód-Praca-Szkoła: od niedawna rencistka,poprzednio analityk kredytowy bankowy(przez 26 lat)
Urodziny: 26 listopada
Imieniny: 26 lipca
kalinkii jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-03-11, 12:10   #189
Yaollinka
Zadomowienie

Stan rodzinny(dzieci i TŻ): TŻ
Ulubiony kolor(max.3): czerń, granat, ciemny fiolet (generalnie żywe i ciemne kolory)
Nielubiany kolor(max.3): wszystkie jasne, pastelowe i bezpłciowe
Ulubione zwierzę: kot
Ulubiony film: jest kilka... np. K-Pax
Ulubiona książka: to raczej sztuka/dramat, ale "4.48 psychosis" Sary Kane i "Crave". A tak poza tym, to literatura rosyjska, japońska i iberoamerykańska
Biżuteria-tak-nie -jaka: Nie jestem posiadaczką przekłutych uszu, więc klipsy. Dłuuugie, dyndające, dźwięczące, itp.
Hobby: biżuteria, historia III Rzeszy, archiwistyka, zbieram porcelanę z III rzeszy
Zawód-Praca-Szkoła: archiwista
Urodziny: 30.11.
Imieniny: 30.11.

biżutki
nadgarstek: 14 cm (nie lubię drewnianych bransoletek)
kolczyki: raczej klipsy Nie lubię drewna i S(k)warków.
szyja: nie noszę nic, bo nie lubię
palec - kocham pierścionki rozmiaru nie znam, ale obwód palca mam 5,5 cm

decu
pudełeczka i ramki w ładnych kolorach, które lubię

scrapy
Uwielbiam scrapowe notesy, zeszyty i albumy

dziergałki
mitenki i torby

Edytowane przez Yaollinka
Czas edycji: 2010-04-22 o 11:12
Yaollinka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-03-11, 16:46   #190
klejnotki
Rozeznanie

Stan rodzinny: pan mąż, córka Aniela 5 lat, dwa psy, dwa koty
Ulubiony kolor(max.3):
wszystkie (prawie) - pomarańczowo-czerwone, turkus, błękitno-zielone, czekoladowe brązy, czerń, łososiowo-różowe
Nielubiany kolor(max.3): granat, bardzo neonowe, bure
Ulubione zwierzę: kot, kotek, kocisko, kicia, kiciunia mrrałł
oraz stwory fantastyczne smoki, jednorożce, gryfy, wyverny, pegazy...
Ulubiony film: dużo np. wszystko Burtona, dobre komedie romantyczne (uwaga! beczę na szczęśliwych zakończeniach) nie znoszę horrorów bo się boje
Ulubiona książka: dużo - głównie fantastyka ale nie tylko
Hobby: ostatnio tylko biżuteria bo zżera cały wolny czas, w sezonie wiosenno letnim - ogród, który zżera cały czas na biżuterię
Zawód-Praca-Szkoła: grafik komputerowy
Urodziny: 18 marca
Imieniny: 26 lipca

biżutki
Tak Tak Tak - różne - srebro, miedz, mosiądz, szkło, kamienie, sznurki, plecionki, byle nie plastiki i posrebrzance, niechętnie duże swarki. Kolczyki, wisiory, naszyjniki, korale, duże i malutkie, proste i "barokowe". Wrapy, chainy, wyplatanki i "zwyklaki " których (proszę się nie śmiać) robić nie umiem - jedyne ograniczenia w bransach - na szczupłe łapki być muszą - max 18 cm, bo inaczej spadają
decu
to ostatnio ćwiczę sama z różnymi efektami , ale i tak chętnie przyjmę dzieło z tej dziedziny (może coś przy okazji podpatrzę ). Najchętniej coś z secesyjnymi obrazkami, najmniej chętnie typowe róże i lawendy na kremowym tle
(chętnie przygarnę bezdomne serwetki i inne przydasie z tej dziedziny)
scrapy
marzy mi się notes do mazania projektów - w kratkę i dopiętym na stałe ołówkiem (najlepiej jakby jeszcze miał zęby i pazury, żeby się mógł bronić przed moim dzieckiem które we wszystkich notatnikach mi bazgrze, ale obawiam się, że to się nie da zrobić)

bardzo chętnie przygarnę - nie wiem jak to nazwać - chyba antyprzydasie tzn choruję na szablony, ale malutkie - czyli wzorków z dziurkaczy wyciętych na kawałku folii (na ogół negatywów, ale to zależy od wzoru). Najbardziej pragnę brzegowych i narożnikowych ale wszelkie inne też mnie uszczęśliwią.

szycie, dzierganie i pokrewne
ocieplacze i otulacze wszelkie - szale, mitenki, kapelusze wielkorondne
torby ogromniaste, naramienne i kieszenne
jedynie serwetki niezbyt chętnie, ponieważ zwykle padają ofiarą kotów

tak naprawdę, to przede wszystkim chciałabym dostać rzeczy zrobione specjalnie dla mnie, ale stworzone z przyjemnością - więc jeśli moje preferencje pomijają jakieś dyscypliny, lub przedmioty które uznacie za najwłaściwsze dla mnie to się zupełnie nie przejmujcie tym co napisałam wcześniej

Edytowane przez klejnotki
Czas edycji: 2011-07-21 o 22:15
klejnotki jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-03-11, 20:42   #191
Rossali
Raczkowanie

GG do Rossali

Stan rodzinny: mąż i córcia

Ulubiony kolor: fiolet (wiem, mało oryginalne ), brąz i zieleń (głównie w odcieniu oliwkowym lub pistacjowym), biały, pastelowy, romantyczny lub "brudny" róż

Nielubiany kolor: nie lubię rażących kolorów

Ulubione zwierzę: wiele, bo ogólnie kocham zwierzaczki, ale bez wątpienia najbardziej koty!

Ulubiony film: za dużo, żeby wymieniać

Biżuteria: kocham biżuterię, ale problem w tym, że odkąd ją robię, to jej nie posiadam (tak samo jak z szewcami to bywa ), dlatego cieszę się z każdej otrzymanej błyskotki, bo wiem, że ta jest tylko dla mnie Pierścionki, kolczyki, wisiory, naszyjniki, bransoletki (choć to głównie wiosną i latem) - wszystko na TAK Mam słabość do motywów "łańcuszkowych", szczególnie w kolczykach i bransoletkach. Poza tym do kolczyków w kształcie kalii

Hobby: wszystko, co ręcznie robione - próbowałam juz wielu rzeczy a to czego jeszcze nie zdążyłam mam w bliższych lub dalszych planach Poza tym kocham kwiaty, głównie doniczkowe oraz uwielbiam układać bukiety i kompozycje kwiatowe. No tak, i zapomniałabym - muzyka!! Niemalże w każdej formie, instrumentalna, jazz, klasyczna, relaksacyjna,czasami troche popu, czasami sama próbuję cos zagrać pianinku, ale głównie kocham śpiewać!!

Urodziny: 25 maj

-------------------------------------------------------

Preferencje w celach wymiankowych:

Scrapki - przepiśnik, kalendarz.
Szydełko - serwetki! małe, duże - każde!! Byle białe
Decou - w stylu vintage, przecierki, bielenia itp lub w odcieniach fioletu (z cieniowaniami)... A co?? najbardziej pożądana - herbaciarka. A poza tym... nie wiem, może jakaś szkatułka czy cóś
Papierowa wiklina - wszystko (jakieś pojemniczki, koszyczki, szkatułki) bo strasznie mi się podoba a sama nie potrafię Najlepiej w bieli
Quilling - marzy mi się jakiś obrazek do pokoju córy lub mojego, ale w monokolorze, najlepiej biel na czarnym lub jakimś innym tle, cos w stylu ornamentów... kiedys gdzieś widziałam coś takiego
Origami - najlepiej coś do pokoiku córci w bieli lub jasnym różu

Nie lubię: świątecznych pierdółek typu mikołajków, choinek, króliczków itp, które wyciąga się tylko na miesiąc czasu a potem chowa

Edytowane przez Rossali
Czas edycji: 2011-11-02 o 17:35 Powód: Aktualizacja
Rossali jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-03-11, 21:45   #192
enter code
Zadomowienie

Stan rodzinny: TŻ jako chłopak-tutaj nie pisać że narzeczony bo pewnie by sobie nie życzył
Ulubiony kolor(max.3): czerwony, zieleń ciepła i pomarańcz
Nielubiany kolor(max.3): granat, żółty
Ulubione zwierzę:koń i pies
Ulubiony film: lśnienie
Ulubiona książka: ręka mistrza
Biżuteria-tak-nie -jaka: tak, srebro i pierełki
Hobby: ostatnio nic
Zawód-Praca-Szkoła: studentka SM
Urodziny: 11.12
Imieniny: 26.05

enter code jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-03-14, 16:52   #193
101Milka
Zadomowienie

GG do 101Milka

stan rodzinny: mąż i troje dzieci
ulubiony kolor: kolory jesieni, błękity, właściwie większość
nielubiane kolory burości i krzykliwe neonówki
ulubione zwierzę: kot i pies
ulubione filmy: nie mam, lubię tematykę prawnicza, medyczną, komedie romantyczne, sensację.
ulubiona książka: nie mam jednej naj - ale lubię powieści oparte na faktach w stylu "Biała Masajka"
Biżuteria-tak-nie -jaka: tak, właściwie każda, choć najczęściej noszę kolczyki i naszyjniki.
hobby: rękodzieło
zawód - wyuczony nauczyciel, wykonywany zupełnie inny,
imieniny 3 maja
urodziny - w moim wieku już się nie obchodzi.
nie lubię dostawać maskotek i różnych "staczy" bo nie mam miejsca, by je postawić i czasu, by je odkurzać karteczki też nie najchętniej

marzą mi się wrapki albo gronkowce lub chainmaile no i sutasz oraz art clay
obwód nadgarstka 16 cm.
korale chętnie - każda długość
kolczyki każda długość
materiały - minerały i metale szlachetne
jako dodatki: kamyczki,koraliki, kawa, herbata, słodycze, ew. przydasie do pudełeczek

moje drobiazgi z września

Edytowane przez 101Milka
Czas edycji: 2010-10-18 o 13:26
101Milka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-03-22, 21:42   #194
ollccia
Zadomowienie

Stan rodzinny(dzieci i TŻ): bezrodzinna, czy jak to się teraz modnie mawia: "singielka" A raczej samotna dusza w poszukiwaniu drugiej podobnej (co niestety łatwe nie będzie )
Ulubiony kolor(max.3): hmmm... w 3 kolorach się raczej nie zmieszczę raczej w zestawach kolorystycznych: ciepłe fiolety, turkusy/morskie zielenie, czerwień (ognista lub bordo) oraz klasyka: biel, czerń, szarości
Nielubiany kolor(max.3): wszelkiego rodzaju odcienie brązowo-złoto-żółto-pomarańczowe; natomiast na zestawienia brązowo-różowe i brązowo-niebieskie reaguję wręcz alergicznie...
Ulubione zwierzę: takie, co to rozumieją, co się do nich gada, albo przynajmniej udają, że rozumieją, czyli wszelkiej maści psy i koty
Ulubiony film: "Lekarstwo na miłość"
Ulubiona książka: Joanny Chmielewskiej wszystko co mi wpadnie w ręce
Biżuteria-tak-nie -jaka:
1. Wisiorki: Uwielbiam wszelakie, raczej większe niż mniejsze, ale bardziej delikatne niż masywne
2. Broszki: uwielbiam na równi z wisiorkami Materiałowe, filcowane, frywolitki, z AC, wrappowane, koralikowe i jakie kto tylko stworzyć potrafi Noszę je prawie do wszystkiego, niezależnie od nastroju czy pory roku
3. Bransoletki: też chętnie noszę, ale dość rzadko. Obwód nadgarstka - 15cm
4. Pierścionki: bardzo chętnie, najlepiej z regulowaną obrączką Nie przepadam za dużymi, masywnymi oczkami i kamieniami, wolę takie bardziej filigranowe, sprawiające wrażenie lekkości
5. Wiszące w uszach: uszków przebitych nie posiadam, więc w tej materii to jedynie klipsy. Dłuuuugie bardzo chętnie - min to 6cm. Im dłuższe, tym lepsze, bo podobno długą szyję mam i w takich mi najlepiej
Biżuteria ogólnie taka bym powiedziała, raczej elegancka, delikatna, sreberkowo - minerałowa, Swarków unikam, chociaż ostatnio marzą mi się sutasze W postaci wisiorka albo broszki najchętniej i wcale nie muszą być takie delikatne
Hobby: obecnie biżutkowanie, a poza tym, pochłanianie książek, dłubanie na szydełku, hafty wszelakie i nudzenie się na potęgę
Zawód-Praca-Szkoła: według wpisu dyplomowego: magistera inżyniera architekta
Urodziny: 15.01
Imieniny: 11.07

Decu-
strasznie mi się podobają wszelkiego rodzaju bielone szkatułki z motywami kwiatowymi Ewentualnie z Klimtem lub Muchą mogą być, ale to takie trochę oklepane Bardziej do mnie przemawia klimat lekko romantyczny
Scrap- papierków staram się nie zbierać, ale notesy w stylu "przepiśnik" albo albumy na zdjęcia to chętnie
Igła-druty-szydełko-
tutaj preferencji specjalnych nie mam - w razie potrzeby kontakt na pw
Ceramika - biżuterii ceramicznej nigdy nie miałam, ale chętnie bym takową przygarnęła A z ceramiki domowego użytku to bardzo chętnie wszelkiego rodzaju misy, miski i miseczki Takie, żeby klimatem pasowały do mieszkania w kamienicy Białe lub kremowe, takie w lekko romantycznej stylistyce jak szkatułki decu, brązy z dodatkiem pomarańczu i ciepłej zieleni, odcienie złocistej miedzi lub ciepłych fioletów

Edytowane przez ollccia
Czas edycji: 2010-10-11 o 21:08 Powód: Rozszerzenie preferencji :)
ollccia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-03-23, 08:35   #195
Amambada
Wtajemniczenie

stan na 06.10.2010
Stan rodzinny(dzieci i TŻ): nie mąż + 4 piesy ...dodatkowo cała familia w domu...
Ulubiony kolor: różowy, fioletowy, morski, niebieski, czarny...
Nielubiany kolor(max.3): chyba nie ma takiego...no może żółty... za brązowym też nie przepadam, ale z drugiej strony brąz + coś (miodowy/turkusowy) jest ok
Ulubione zwierzę: piesy i wszelkie puszyste...króliki, chomiki... ostatnio może nawet na kota bym się zdecydowała bo mnie czarują koty biżuteryjek
Ulubiony film: "to właśnie miłość"
Ulubiona książka: seria o Harrym Potterze, Saga Zmierzch, Romeo i Julia
Biżuteria-tak-nie -jaka: bardzo na tak kolczyki, szczególnie sceniczne-widoczne i błyszczące, ale też bardziej codzienne... do tego długie naszyjniki, albo wisiory "bukietowe" na dłuugi łańcuszek, czasem noszę bransoletki, ale żadziej. No i broszki- łaaaaa... takie materiałowe-świetna sprawa
Biżuteria zdecydowanie nie złota... Nie znoszę też pierścionków...
Hobby: fotografia, grafika komputerowa, podróże, gotowanie i oczywiście biżuteriowanie
Zawód-Praca-Szkoła: szkoła-LO (profil artystyczno-psychologiczny), do tego bardziej jako zawód/zajęcie, niż hobby- śpiewanie i komponowanie
Urodziny: 2 dni przed końcem roku :p

Edytowane przez Amambada
Czas edycji: 2010-10-06 o 21:34
Amambada jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-03-23, 10:11   #196
Veaa
Rozeznanie

Stan rodzinny(dzieci i TŻ):
Ulubiony kolor(max.3):czarny, fiolet, czerwień
Nielubiany kolor(max.3):wszyskie pudrowe -róż, żółty, błękit
Ulubione zwierzę:Moja czarna Kotka
Ulubiony film: Podziemny krąg, wszystkie filmy mistrza Burtona
Ulubiona książka:Saga Sapkowskiego, T. Pratchet
Biżuteria-tak-nie -jaka:nosze wszystko najbardziej lubie kolczyki, najlepiej dlugie lubie wrapki ale wiecej mam prostych kolczykow. Nie lubie Swarkow w kolorze crystal AB;/
Hobby: film, snowboard,bizu,ostatnio zakochana w tancu - bachata solo
Zawód-Praca-Szkoła:zarządzanie projektami unijnymi
Urodziny:09.05
Imieniny:23.05

mój blog kulinarny 3x bez! bez glutenu, nabiału i białego cukru!
www.vealovegreen.blogspot.com

Edytowane przez Veaa
Czas edycji: 2010-03-23 o 10:18
Veaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-03-23, 11:58   #197
M0N1K4
Zakorzenienie

GG do M0N1K4

Stan rodzinny(dzieci i TŻ): Nie mąż + cała ekipa pajączków
Ulubiony kolor(max.3): zielony, czarny, fioletowy.
Nielubiany kolor(max.3): chyba żółty ( ale tylko w ubraniach) i ni cierpię różowego w żadnej formie i zestawieniu :P
Ulubione zwierzę: Kociaki
Ulubiony film: Trudno wybrać Władca pierścieni, , "Efekt motyla" i wiele, wiele innych o których teraz nie pamiętam
Ulubiona książka: Achaja ( ogólnie lubię Ziemiańskiego), Władca Pierścieni i pewnie jeszcze kilka innych
Biżuteria-tak-nie -jaka: Kolczyki- dłuugie i smukłe, mogą być z łańcuszkami, mogą być ciężkie jak nie będzie innego wyjścia ( długie to dla mnie takie od 9 cm), bransoletki z łańcuszkami, elastyczne, mogą być drobne kamyczki/ koraliczki ( nie koniecznie fasetowane, jak swary to nawet biconki najmniejsze też są ładne ). Naszyjniki - raczej drobne choć jak coś dużego wpadnie mi w oko to i taki założę. ;] Tak uwielbiam biżuterię każdego rodzaju. No może poza tandetą z bazarku ( w sensie- plastikowej ). Swarki średnio lubię, choć emeraldy, amethyst i aqamarine kocham, zwłaszcza navetki. Nie cierpię tych z powłokami AB.. Lubię jak mi biżu brzęczy Filigrany - kocham! Wyplatanki - no nie pogardzę jakimś wyplecionym cudeńkiem Ogólnie, jeśli chodzi o wymianki to najfajniej jest dostać to, w czym specjalizuje się dana osoba Preferencje podane wyżej są jako deska ratunkowa, jak już nic nie da się wymyślić
Hobby: Biżuteria
Zawód-Praca-Szkoła: Studentka pedagogiki
Urodziny: 03.05
Imieniny: 04.05

Inne:
Scrapbooking - zbieram różne drobiazgi które mogą się przydać do wykonywania albumów i karteczek Sama raczej lubię popatrzeć na takie cuda, ale jak dla mnie notesiki są dla mnie niepraktyczne, bo w mojej przepastnej torebce szybko się popsują. Ale nie posiadam zakładek do książek ( mam 1 i to dla mnie za mało :P za dużo czytam) więc takie coś to bardzo chętnie

Decu - hm.... tutaj pokocham każdy drobiazg

Igłowo - nitkowo - szydełkowo - druciano - materiałowe drobiazgi. Może ładna borcha?? oj tak, fioletowa broszeczka

Ogólnie dodam od siebie,że uwielbiam mroczniejsze klimaty z nutką romantyzmu

Edytowane przez M0N1K4
Czas edycji: 2010-10-18 o 12:43
M0N1K4 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-03-23, 12:40   #198
agave
Rozeznanie

Stan rodzinny(dzieci i TŻ): wciąż szukam tego jedynego
Ulubiony kolor(max.3): zielony, fioletowy, czarny
Nielubiany kolor(max.3): pomarańczowy, żółty, brązowy itp.
Ulubione zwierzę: mam kota, lubię rośliny-mam w domu dużą kolekcję kaktusów, marzę o ogrodzie
Ulubiony film: Jedwabna opowieść-trochę z powodu przepięknych haftów, które w filmie powstają
Ulubiona książka: wszystkie książki S.Lema
Biżuteria-tak-nie -jaka: Noszę głównie kolczyki, najlepiej długie (powyżej 5cm, mam długą szyję i krótkie włosy więc takie najlepiej mi pasują), eleganckie, w stonowanych kolorach, w srebrze, bransolety (obwód nadgarstka 15 cm), ale takie wygodne, co się nigdzie nie zahaczają, nie dzwonią i pozwalają na swobodne ruchy nadgarstkami, ulubione minerały: kamień księżycowy, granat, onyks, diopsyd, ametyst, amazonit, szczególnie fasetowane, szlifowane, nie lubię: lawy, wszelkich "oczu" (kocie oko itp), nocy kairu, piasku pustyni itp. i ogólnie syntetycznych kamieni typu "turkus" czy "opal"
Hobby: muzyka-klasyczna, jazzowa, rockowa, wszelkie robótki-szydełko, druty, frywolitki, decoupage, malarstwo, rysunek, grafika, witraż
Zawód-Praca-Szkoła: matematyk, informatyk, ciągle studia-doktorat
Urodziny: 30.06
Imieniny: 21.01-Agnieszka

Edytowane przez agave
Czas edycji: 2011-07-17 o 16:06
agave jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-03-23, 15:02   #199
Whitecoffe
Rozeznanie

Stan rodzinny(dzieci i TŻ): TŻ, dzieci: syn, dwie córy i... pies...
Ulubiony kolor(max.3): czerń, czerwień, niebieski (dodałabym jeszcze ze trzy... )
Nielubiany kolor(max.3): pomarańcz, żółty, seledyn-taki rażący, mocny.
Ulubione zwierzę: podziwiam tygrysy, w domu preferuję psy...
Ulubiony film: tylko jeden? Serie: X-Man, Matrix itp.
Ulubiona książka: ogólnie fantasy a szczególnie seria o Wiedźminie
Biżuteria-tak-nie -jaka: TAK! Srebro z dodatkami w moich ulubionych kolorach; kolczyki raczej długie; ogólnie: mieniące, błyszczące; bransolet prawie nie noszę; wisiorki i naszyjniki od drobnych srebrnych po drewniane, sznurkowe, szczególnie z akcentem orientalnym/etnicznym; nie lubię wszelkich produktów żywnościowych jako biżu, żadnych buziek, symboli itp...
Hobby: biologia, zdrowie człowieka, rękodzieło,
Zawód-Praca-Szkoła: z wykształenia nauczyciel biologii, obecnie biżuteryjna DG).
Urodziny: 25. 01. rok pominę
Imieniny: 16. 06

decu
szkatułka na biżu, kuferek, komódka w kolorach: brązy, beże, ecru, biel...
scrap
notesik.

Edytowane przez Whitecoffe
Czas edycji: 2011-01-14 o 09:29
Whitecoffe jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-03-23, 21:52   #200
frufelek
Rozeznanie

Stan rodzinny(dzieci i TŻ): 3 letni Alek i mąż
Ulubiony kolor(max.3): fioletowy, czerwony, zielony i w oksydowanym srebrze każdy inny
Nielubiany kolor(max.3): wściekły róż i wściekła zieleń, chociaż... patrz wyżej
Ulubione zwierzę:pies, jestem nie-kociarą, konie
Ulubiony film: Władca Pierścieni, Kiedy Harry poznał Sally, Seksmisja
Ulubiona książka: zbyt dużo ich, kocham czytać...
Biżuteria-tak-nie -jaka: uwielbiam biżuterię choć mało jej mam noszę najchętniej kolczyki - długie z kamieniami, uwielbiam wire wrapping - a sama nie potrafię ich zrobić, lubię dyndające bransoletki i brzęczące naszyjniki. Nie lubię złota a kocham oksydowane srebro (nawet na grafitowo)
Hobby: biżuteria, florystyka, ogrodnictwo
Zawód-Praca-Szkoła: ekonomistka z musu , biżuteryjka z pasji, praca (własna działalność),
Urodziny: 4 .11.
Imieniny: 22.02

Decu: OJ kocham skrzyneczki, delikatne, takie jakby spłowiałe na słońcu kwiatowo- motylowe w rozjaśnianych błękitach, bielach, fioletach, brązach...

Scrapy: Uwielbiam notesy wszelakie, bez żadnych ograniczeń

Edytowane przez frufelek
Czas edycji: 2010-03-24 o 19:16
frufelek jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-03-30, 22:25   #201
angellek89
Raczkowanie

Stan rodzinny(dzieci i TŻ): TŻ Dominik, lecz jeszcze nie mąż a w domku cały zwierzyniec: mama, rodzeństwo, 3 papugi: Elvis, Johnny, Bianka i pies Cezar

Ulubiony kolor(max.3):
fiolet, niebieski, granatowy, zielony (szczególnie szmaragdowy), czerwony, szarości

Nielubiany kolor(max.3):
pomarańczowy, różowy

Ulubione zwierzę:
pies (golden retriver i inne sierściaste miśki), papugi (mam nimfę i faliste, marzy mi się ara nobiles)

Ulubiony film:
lubię horrory z wampirami i wilkołakami :"Wywiad z wampirem", "Krew jak czekolada", saga "Zmierzch", poza tym "Plaga", "Step up", "Szkoła uczuć", "Król Lew", filmy o tematyce fantasy
- ostatnio "Mgły Avalonu"

Ulubiona książka:
saga o Wiedźminie - Sapkowski, cykl o Avalonie - Marion Zimmer - Bradley, saga "Zmierzch", powieści historyczne "Pamiętniki Heleny Trojańskiej", "Ptaki ciernistych krzewów",

Biżuteria
-tak-nie -jaka:
srebrne kolczyki - na co dzień niewielkie i lekkie, na specjalne okazje duże i wiszące, bransoletki wszelkiego rodzaju na mały 15-16cm nadgarstek

Hobby: wire-wrapping, czytanie, pisanie opowiadań

Zawód-Praca-Szkoła:
od października (mam nadzieję)
studentka pedagogiki

Urodziny:
29 lipca

Imieniny: jakoś w styczniu, ale nie obchodzę

Lubię wszystko, co kojarzy mi się magicznie

Dopisuję "kilka" rzeczy, które mi się ostatnio marzą, a nuż...

-kolczyki: plecionkowe-koralikowe: czarne, niebieskie, szmaragdowe, fioletowe, czerwone, perełkowe z srebrnymi kuleczkami;
kolczyki ogniwkowe; zwyklaczki z muszli szarej, z ładnych fasetowanych kulek w intensywnych kolorach, wrapki, AC choćby i maleńkie; nigdy dość pereł i labradorytu

- bransoletki wszelkie: szeroka drewniana malowana lub ozdobiona decu, z muszli szarej, z lawy, z kamyków okrągłych intensywnie zielonych, z pereł, z korali w kwiaty (chyba tensha) i inne kolorowe wiosenno-letnie, pandora

- wisiory/ki: najlepiej na długim łańcuszku - wrapkowe, AC, fimo, plecionkowe (tylko nie korale), takie w stylu jak amulet czarodziejki, elfi medalion albo z motywami kwiatkowymi

- scrap: notes na osobisty pamiętnik, z ładnymi kartkami w środku; mały noteski do rysowania projektów, zakładki do książek różnych wielkości - w kolorystyce fioletu, niebieskiego, zieleni, zółtego, z motywami kwiatowymi, motylkowymi, aniołkowymi, elfimi

-decu: marzy mi się drewniana szczotka do włosów, ładnie ozdobiona, poza tym: bransoletki szerokie, szkatułki, pudełeczka, skrzyneczki - wszystko do przechowywania biżu i materiałów, jakiś wieszaczek/stojaczek na kolczyki, zegarek na ścianę albo do postawienia, ramka na zdjęcie, stojące lusterko - kolorystyka jak wyżej: fiolet, niebieski, zielony, zółty, motywy kwiatowe, motylkowe, aniołkowe i elfie

- dziergałki: kolorowe szale i chusty, długie rękawiczki, mitenki, kwiatowe broszki (dziergane i materiałowe)

- torebki: uwielbiam torebki! w różnych kolorach, gładkie i we wzory, duże codzienne, albo małe satynowe lub inne błyszczące, chętnie kopertówki - obecny priorytet: czerwona, czarna, szara

Jak widać mnóstwo rzeczy mi się marzy, mnóstwo rzeczy mi się podoba i ze wszystkiego się cieszę

Edytowane przez angellek89
Czas edycji: 2010-09-05 o 20:20 Powód: dopisek
angellek89 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-04-06, 15:52   #202
mala2806
Zadomowienie

Ulubiony kolor(max.3): wszystkie żywe kolorki
Nielubiany kolor(max.3): brak
Ulubione zwierzę: wszystkie zwierzaczki futerkowe, najbardziej chyba pieski
Ulubiony film: Hmm… ciężko się zdecydować, często mi się zmienia
Ulubiona książka: Kwiat pustyni
Biżuteria-tak-nie -jaka: TAK! Nietypowa, widoczna, w intensywnych kolorach
Hobby: rysunek, malarstwo
Zawód-Praca-Szkoła: uczennica LO
Urodziny: 28 czerwca
Imieniny: 4 lipca

biżuteria:

bransoletki- nadgarstek 15 cm
kolczyki- nieokrągłe i niepozłacane! Jeśli wrapy to oksydowane , najlepiej troszkę dłuższe ale niekoniecznie
pierścionki- rozmiar palucha 17/18

decu:
najlepiej coś w kolorach: jasny żółty (bananowy), zielony, fuksji, coś do przechowywania biżuterii lub innych drobiazgów: skrzyneczka, pudełeczko, komódka, szkatułka

scrapki:

przepiśnik w formacie A5, zakładka do książki z żołnierzem, motywem wojskowym mi się marzy lub cokolwiek innego, kolorowego ale dość wytrzymałego

dziergałki:

kolorowe, intensywne, wszelkiego rodzaju szaliczki, chusty, rękawiczki

Edytowane przez mala2806
Czas edycji: 2011-02-19 o 10:05
mala2806 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-04-07, 12:50   #203
Letike
Rozeznanie

GG do Letike

TŻ Rafał nie mąż

Ulubione kolory:
Zielony, niebieski, fioletowy, czarny

Nielubiany kolor(max.3):
Różowy, pomarańczowy, brązowy

Ulubione zwierzę:
Nie posiadam, bo każde kocham tak samo

Ulubiony film: Wszystkie, które doprowadziły mnie do łez.

Ulubiona książka:
"K sztuka miłości", "jedz módl się i kochaj", a tak z "aktorów"(pracując w księgarni dowiedziałam się, że nie autor tylko aktor): Paulo Coelho, Stephen King, Terry Pratchett i wielu innych

Biżuteria-tak-nie -jaka: O tak! Nietuzinkowa, wykonana z sercem i pasją!

Hobby: Biżuteria, papierzyska - scrapbooking, ROM

Uzależnienie od:
Biżuterii, wrapowania, komputera, samochodu, lasu, cipsików i pepsi

Zawód-Praca-Szkoła:
Studentka Informatyki i Ekonometrii

Urodziny:
03.06.

Imieniny:
11.07.

Biżuteria:
Kolczyki w każdej technice, długie, krótkie, oby nie za ciężkie. Gronkowe wisiory na długim łańcuszku. Różnorodne bransoletki, masywne i delikatne - bransoletka może mieć 18 cm lub trochę więcej bo lubię luźne. I oby nie złote, ale ze złotym akcentem już tak Bigle najlepiej zamknięte(sztyfty), bo uwielbiam gubić kolczyki Kolorek? Zielony już nie, teraz marzy mi się coś czarnego lub fioletowego, ale innymi kolorkami także nie pogardzę

Decoupage: Pudełeczko, kuferek czy cokolwiek na moje biżutki to jest to

Scrap: Przepiśniczek może by się przydał a poza tym przyjmę wszelkiej maści przydasie

dziergałki: Frywolitki! O tak! Ciepły szalik też by się przydał :P i mitenki

malunki/rysunki: Nie za duże, tak żebym mogła je schować do momentu, w którym będę miała własną ścianę, by móc je powiesić

Torebki: Ciekawe i oryginalne, mniejsze odpowiedniki ogromnych ;P Jako że niewielka ze mnie osoba nie mogę mieć torebki sięgającej mi do kolan :P

origami: różności które mogą mi się przydać do scrapu I oby nic do postawienia. Niestety, nie mam miejsca na takie rzeczy

Papierowa wiklina: Pudełeczko, bardzo chętnie, przyda się na biżuterię lub moje przydasie najbardziej pożądany format: płaskie, ale za to obszerniejsze

Quilling: najlepiej coś co nie zajmuje dużo miejsca a może mi się przydać do mojej twórczości

Edytowane przez Letike
Czas edycji: 2010-12-04 o 19:53
Letike jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2010-04-09, 15:32   #204
kofeinaa
Zadomowienie

Stan rodzinny(dzieci i TŻ): brak
Ulubiony kolor(max.3): zielony, bordowy, czarny
Nielubiany kolor(max.3): wszelakie jaskrawe - preferuję stonowane
Ulubione zwierzę: pies
Ulubiony film: za dużo Źródło, PI, Trylogia z Hannibalem, Pulp Fiction, mnóstwo innych
Ulubiona książka: nie mam tej jedynej
Biżuteria-tak-nie -jaka: wisiory, długie kolczyki (kulki i krótkie niestety za nic mi nie pasują no chyba że malutkie wkrętki), bransolety
Hobby: handmade, kaktusy, podróżowanie, gotowanie
Zawód-Praca-Szkoła: studentka
Urodziny: 30.10
Imieniny: 24.05

Edytowane przez kofeinaa
Czas edycji: 2010-12-04 o 13:01
kofeinaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-04-09, 18:24   #205
Srebrna
Zadomowienie

Stan rodzinny(dzieci i TŻ): Jeden czterolatek i jeden trzydziestolatek.
Ulubiony kolor(max.3): czarny, srebrny (no... ), bordowy
Nielubiany kolor(max.3): majtken-róż, elektryczny błękit, udawane złoto
Ulubione zwierzę: kot. rasy dowolnej, byle nie sfinks.
Ulubiony film: Duma i Uprzedzenie (1995), Wiele hałasu o nic
Ulubiona książka: brak jednej, wszystko czytam, byle dużo, dużo... Może Władca Pierścieni.
Biżuteria-tak-nie -jaka:Tak, prawie każda (poza kolorami nielubianymi), klipsy (nieprzekłute uszy), miedź też.
Hobby: programowanie, www, modelina, bizuteria, szydelkowanie, fantastyka, lobbowanie stanikowe
Zawód-Praca-Szkoła: Informatyk w Wielkiej Korporacji.
Urodziny: 7-18
Imieniny: 3-14
Stary 2010-04-13, 11:37   #206
Sol89
Zadomowienie

GG do Sol89

Stan rodzinny(dzieci i TŻ): kotę posiadam
Ulubiony kolor (max.3): czarny, czerwony, bordowy, fioletowy, srebrny, kolory ognia
Nielubiany kolor(max.3): różowy, brązowy
Ulubione zwierzę: tygrys syberyjski (i wszelkie kotowate), wilk
Ulubiony film: Upiór Opery, moja wielka miłość
Ulubiona książka: podam autorów, bo książek jest sporo
Harlan Coben, Stephen King, Dean Koontz, Anne Rice, Mary Higgins Clark, Agatha Christie, Ken McClure, Robin Cook, Steven Spruill, Thomas Harris, Margit Sandemo, Dan Brown, J.K. Rowling

Biżuteria-tak-nie -jaka: noszę głównie kolczyki, jako romantyczka lubię długie, ażurowe i 'bogate' kompozycje (ale wszelkiego rodzaju bransoletki czy wisiorki do kompletu jak najbardziej mile widziane).
Lubię miedź i oksydę, ulubione kamienie - labradoryt, granat, ametyst, opal/kamień księżycowy, Swarki też (jestem typową sroką, więc lubię, jak coś się błyszczy )
Z filcu podobają mi się kompozycje kwieciste, za okrągłymi koralami nie przepadam.
Decu i scrap: lubię rzeczy właśnie w klimacie mrocznym lub romantycznym, jeśli chodzi o scrap to chętnie przygarnęłabym jakiś notes
Igła-druty szydełko: tu ustalonych preferencji nie mam, jestem otwarta na propozycje

Hobby: poza biżuterią zajmuję się pisaniem wierszy i opowiadań (i nałogowo czytam)
Zawód-Praca-Szkoła: studentka filologii polskiej
Urodziny: 21.09.1989
Imieniny: 26.07

Edytowane przez Sol89
Czas edycji: 2011-10-30 o 13:47
Sol89 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-04-13, 11:57   #207
beata1718
Zakorzenienie

GG do beata1718

Stan rodzinny(dzieci i TŻ):TŻ-tak dzieci też czwórka od 17 do 8lat
Ulubiony kolor(max.3):brąz, zieleń, biały,popiel
Nielubiany kolor(max.3):różowy
Ulubione zwierzę: wszyskie
Ulubiony film: brak ulubionych
Ulubiona książka: czytam dużo z reguły co wpadnie mi w ręce
Biżuteria-tak-nie -jaka: tak kolczyki, branzoletki, naszyjniki ale raczej skromne ostatnio również sutasz
Hobby: szydełkowanie,koralikowan ie
[CO]Zawód-Praca-Szkoła: cukiernik obecnie matka

Urodziny:29.08
Imieniny:6.09

[B]pod względem wymianek nie mam preferencji podoba mi sie wszystko raczej ucieszylo by mnie coś praktycznego [

ostatnio bardzo podobaja mi się torebki szydełkowe , filcowe i materiałowe w kolorze brązu , bieli lub czarne
deku- oooooo tak nie umiem teo robić a bardzo mi się podoba
biżu- mam swojej duzo ale czyjas zawsze inna
origami -raczej nie bo nie mam gdzie tego ustawić

Edytowane przez beata1718
Czas edycji: 2014-10-18 o 13:40
beata1718 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2010-04-13, 23:58   #208
Wyanimowana
Przyczajenie

Stan rodzinny(dzieci i TŻ): Panna
Ulubiony kolor(max.3): Niebieski, Srebrny, Czerwień,
Nielubiany kolor(max.3): zgniła zieleń, khaki, pomarańczowy
Ulubione zwierzę: Psy.
Ulubiony film: Butterfly Effect Trylogia
Ulubiona książka: Śluby Panieńskie
Biżuteria-tak-nie -jaka: kolczyki.
Hobby: fotografia, hands made
Zawód-Praca-Szkoła: ekspedientka w sklepie sportowym.
Urodziny: 19.01.1988
Imieniny: 21.01
Stary 2010-04-19, 11:16   #209
konza
Raczkowanie

Stan rodzinny(dzieci i TŻ):zwariowany TŻ Łukasz i synuś Mateuszek

Ulubiony kolor(max.3):czarny,zielo ny,fiolet w każdym odcieniu i soczysta pomarańcz

Nielubiany kolor(max.3):czerwień
Ulubione zwierzę:nie wiem czy można owada zaliczyć do zwierząt ale ważka no i kot , kot ,kot iiiii kot toham koty(a toham to powiedzonko chrześniaczki mojego TŻa nie błąd w pisowni )

Ulubiony film:"Step up" i fantastyka, komedie

Ulubiona książka:"Zmierzch" i wszystko zwiane z wampirkami i fantastyką

Biżuteria-tak-nie -jaka: tak tak ale nic zabójczo długiego bo mój pierworodny wszystko chwyta w małe rączki , marzą mi sie jakieś wrapki bo sama takich kolców nie mam cierpliwości tworzyć ,bransoletka kocham i uwielbiam jak co obwód 20cm (lubie gęste)czarne , fioletowe, zielone

Hobby: biżuteria , witraże malowane ,anioły z masy solnej ,ogrodnictwo

Zawód-Praca-Szkoła

zawód- brak- no chyba że jak co monter kabli medycznych -szkoła średnia,
praca- działalność gosp.biżuteria , na tą chwilę -pracownik obsługi -oświata

Urodziny:05.05 (już nie długo)
Imieniny:26.05 lub 24.12 - Eweliny

Decu i scrap:

decu- hhmmm kluczniczek by mi sie przydał do nowego mieszkanka, jakaś skrzyneczka na biżu jak by była możliwość motyw róż najlepiej różowych

scrap- albumik dla mojego synusia mam już jeden ale co mi tam, tylko duży nie musi być wymyślny tylko duży

i jak już moja droga nie wiesz co to chętnie przygarnę trochę przydasi może sama w końcu zrobię album ślubny i dla malca

origami - ozdoby choinkowe złoto - bordowe
nie mam gdzie stawiać wiec jeśli mogę to podziękuje za origami modułowe

torby - duże pakowne z mnóstwem kieszonek(czarne)

marzą mi się jeszcze anioły na szydełku nie za duże takie na choinkę

a po za tym uwielbiam anioły
świece w kolorach fiolet lub bordo
mydełka różane itp
ogólnie cieszę się z prezencików które dostaje bo doceniam czyjąś ciężka prace ale wolę dostać cosik praktycznego co mogę używać

szukam-targowisko
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=434997

http://deccoria.pl/galeria,id,29950 i tu też jestem
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=304040moj wątek

Edytowane przez konza
Czas edycji: 2012-02-19 o 16:03
konza jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-04-20, 15:31   #210
Magdzia0108
Zadomowienie

Stan rodzinny(dzieci i TŻ): narzeczona od 31.12.2009/01.01.2010, a znamy się od 6 lat Niedzieciata
Ulubiony kolor: zielony / wszystkie odcienie fioletu / szary / żółty / łososiowy / chabrowy / amarantowy / butelkowa zieleń / miętowy / liliowy / beżowy / cremowy / piaskowy
Nielubiany kolor: rażące / sraczkowaty, że tak rzeknę / oliwkowy / blady róż / nie lubię za bardzo koloru czerwonego ponieważ mam mało ciuchów, żeby ten kolor pasował do czegoś
Ulubione zwierzę: pies, koń, chomik, wszystkie takie, co malutkie jeszcze są
Ulubiony film: wszystkie z Melem Gibsonem, Szkoła uczuć, komedie, romantyczne, niektóre dramaty, serial dr House. Horrorom nie! Za dużo się naoglądałam jak byłam młodsza....
Ulubiona książka: Kiedyś miałam więcej czasu na czytanie, ale teraz nie pamiętam tytułów
Biżuteria: tak - bransoletki / naszyjniki długie, podobają mi się też takie z kilkoma łańcuszkami podopinanymi czy też łańcuszki i koraliki, nie wiem jak to określić, będę mogła najwyżej podać linka później dla mojej mikołajki przez Magdę jak będzie chciała / korale / broszki kwiaty z organzy śliczne, z filcu / z filcu / drewna / różnych minerałów / bardzo mi się podoba mieszanka w naszyjnikach np filcu z lawą wulkaniczną i koralami z kokosa, albo orzeszki jakieś. Lubię oryginalne rzeczy Nie - kolczykom bo niestety mam uczulenie (jedynie jak coś to ze stali chirurgicznej), nie biżuterii z plecionej drobnicy (tych drobnych koralików) za bardzo mi nie są w moim stylu, ale wyjątki jakieś zapewne są
Hobby: Rękodzieło - biżu z filcu głównie
Zawód-Praca-Szkoła: Praca - prowadzenie ubezpieczeń grupowych PZU Życie SA, Zawód - licencjat z kosmetologii, ale w zawodzie nie pracuje, zrobiony kurs ze stylizacji paznokci. Szkoła - GWSH Katowice - kosmetologia licencjat, a teraz męczę się z magistrem z Odnowy Biologicznej....
Urodziny: 07 styczeń
Imieniny: chyba 13 maj
decu:
skrzynki, szkatułki, ramki na zdjęcia, kluczniczek z makami, niezapominajkami, tulipanami, Polskimi kwiatami. Podobają mi się też pudełeczka na herbatę czy też inne przyprawy. Świecznikom nie.
scrap: marzy mi się duuuuuży album na zdjęcia (wywołałabym zdjęcia z wakacji i bym miała w końcu gdzie je schować), albo deseczka na zapiski ślicznie ozdobiona Polskimi kwiatami np makami
dziergałki: z włóczki korale śliczne są... dziergane korale
malunki/rysunki: najlepiej coś namalowane na butelce, na szkle lub porcelanie, na szkatułce, puszeczki na przyprawy mi się marzą, albo na kawę. Najbardziej na takich rzeczach podobają mi się kwiaty: maki, niezapominajki, polskie polne kwiaty, wrzos, magnolie
świątecznie: bombki (ale takie malutkie, drobne, bo mam małą choinkę z papieru w kolorach beżu, bieli, złota, albo takie eco . Dziergałki aniołki, gwiazdeczki itp

Filcowo, biżutowo:

https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=365901&p age=12

06.07.2004r razem
01.01.2010r zaręczyny
23.06.2012r Żonka

Edytowane przez Magdzia0108
Czas edycji: 2010-10-13 o 08:43
Magdzia0108 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Rękodzieło: szydełkowanie, biżuteria DIY, makramy i inne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości