Prezent Dla TŻta,Ukochanego,Chłopaka, kumpla (na urodziny, rocznicę, erotyczny etc.) - Strona 101 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Prezenty

Notka

Prezenty Prezenty to coś co lubimy otrzymywać i dawać. Podpowiadamy jak wyszukać odpowiedni prezent. Gdzie kupić po okazyjnej cenie prezenty świąteczne i nie tylko.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-02-11, 19:19   #3001
~Olya~
Rozeznanie

GG do ~Olya~
Dot.: Prezent Dla Faceta, Ukochanego, Chłopaka (na urodziny, rocznicę, erotyczny etc.

Cytat:
Napisane przez tombak Pokaż wiadomość
moja znajoma kupiła poduszkę, na ktorej z jednej strony jest napis "dziś TAK kochanie", na drugiej "dziś NIE kochanie", le to raczej gadżecik, ja jeszcze chyba pozerkam na wystawy, poszperam w necie (z tymi babeczkami to świetny pomysł)

ja mam taką czerwoną, okrągłą z tej serii http://www.allanplenderleith.com/cartoonist.htm (tzn z tą babeczką)
ja lezy w łóżku i z jednej strony ma taką padniętą, zmęczoną minkę i napis 'I'm knackered!' i duży napis 'NO!' a z drugiej krzyczy 'i'm ready' i 'YES!'

Faza I: 1,2,3,4,5,6,7,8,9,10,11,12,13,14
~Olya~ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-11, 19:23   #3002
~Olya~
Rozeznanie

GG do ~Olya~
Dot.: Prezent Dla Faceta, Ukochanego, Chłopaka (na urodziny, rocznicę, erotyczny etc.

kurcze... chyab i ja sie pokusze na te babeczki jako mały dodatek do prezentu i też mam ochotę na karteczki-niespodzianki

tzn. zrobię coś w rodzaju bonów ukrytych w babeczkach (choć to troche ryzykowne i chyba lepiej jednak poprzyklejać je na dnie ), włożę do ładnego pudełeczka i dołączę na wierzchu instrukcje obsługi

macie jakies pomysły? może zbierzemy swoje siły i coś wymyślimy ? mi pare opcji chodzi po głowie.

Stary 2009-02-11, 19:29   #3003
Mia694
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez ~Olya~ Pokaż wiadomość
kurcze... chyab i ja sie pokusze na te babeczki jako mały dodatek do prezentu i też mam ochotę na karteczki-niespodzianki

tzn. zrobię coś w rodzaju bonów ukrytych w babeczkach (choć to troche ryzykowne i chyba lepiej jednak poprzyklejać je na dnie ), włożę do ładnego pudełeczka i dołączę na wierzchu instrukcje obsługi

macie jakies pomysły? może zbierzemy swoje siły i coś wymyślimy ? mi pare opcji chodzi po głowie.
No właśnie, też tak myślałam, że to troszkę ryzykowne. Bo mój TŻ wszystko szybko pałaszuje i czasem może tą karteczkę połknąć

A ja myślę i myślę i nic chyba już dziś nie wymyślę :/
Tutaj brak mi pomysłowości
Mia694 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-11, 19:40   #3004
~Olya~
Rozeznanie

GG do ~Olya~

to ja zaczne od instrukcji

zamieściłabym na wewnętrznej stronie pokrywy od pudełka ponumerowane reguły korzystania z babeczek . coś w stylu, że prezent do wykorzystania tylko przez jedną osobę, uwaga! w każdym ciasteczku niespodzianka (jednorazowa, do spełnienia kiedy chce i gdzie chce... ale tylko ze mną), ......,..... (jeszcze ze dwie reguły) i na końcu, że nie przyjmuję reklamacji

a na karteczkach napisałabym standardowe: masaż, wspólna kapiel, kolacja (? - w sumie to dość częste u nas), delikatny seks (?), szybki seks(?) , święty spokój... narazie jeszcze o tym nie myślałam...

ewentualnie napiszę na tych karteczkach to za co go kocham... na każdej jeden powód...

Stary 2009-02-11, 20:13   #3005
julitta17
Zadomowienie

pomysł z karteczkami jest świetny i gdybym sie na takie cos zdecydowała to raczej postwilabym nie na: wanna czy kocja, a na cieple slowa czy czułe albo cos o milosci np:

miłość w swej istocie jest nieskalana
milosc jest jak pszczola ktora zadli ale ile daje miodu

a w tej instrukcji do gory umiescilabym w statnim punkcie cos w stylu "pod jedna babeczka czeka nniespodzianka bonus" i pod ta jedna babeczka napisalabym np sex (?) w pozcji i 6 punktow ktore on sam by uzupelnil a potem zucil kostka i ile oczek taki "numerek"
moze to troche za dlugie jak na takie karteczki ale mozna np pod wszystkimi babeczkami dc hmm koperte z takim bonusem albo cos w tym stylu. oczywiscie nie musi wam sie ten pomysl podobac ale ja to bym tak zrobila

znowu jestem RrrrrRuda

walka z nadmiarem kg
(waga wyjściowa 65kg ) cel nr 1 : -1kg
cel nr 2 : -2kg
cel nr 3 : -2kg
cel nr 4: -2kg
(waga końcowa 56kg)cel nr 5 : -2kg
julitta17 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-11, 20:34   #3006
~Olya~
Rozeznanie

GG do ~Olya~

w sumie masz fajny pomysł z tym aby tylko pod jednym napisać jakąs taką niespodziankę ewentualnie np pod trzema a resztę zapełnić cytatami lub własnie tym za co go kocham.... chyba skuszę sie na tą wersję

dziękuje ślicznie

Stary 2009-02-11, 21:06   #3007
Mia694
Zadomowienie

Hmm...

Odnośnie karteczek:
1. ,,Twój dzisiejszy szczęśliwy numerek to...''(...) rzut kostką, a poniżej 6 numerkowych propozycji
2. ,,Kochanie, dziś zrobię na obiad co tylko sobie wymarzysz''???
3. Jesteś dziś wyjątkowo zmęczony, może długa wspólna relaksująca kąpiel???
4. Tak Kochanie, dziś możesz grać w Fallouta do woli Nie będę marudzić nawet przez minutę
5. Jako niedobra złota rybka spełnię dziś ,,tylko'' jedno Twoje życzenie
6. Specjalnie dla Ciebie, relaksujący masaż z aromatycznym olejkiem
7. A może przeszedłbyś się dziś na piwo z kumplami? Ja w tym czasie pomyślę nad dzisiejszym wieczorkiem:P

Eh...jeszcze 14 pomysłów na karteczki potrzebuję Pomooooocy!!!

Jedna karteczka dziennie do wykorzystania

Co o tym myślicie?

Cdn

Edytowane przez Mia694
Czas edycji: 2009-02-11 o 21:39

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2009-02-11, 21:26   #3008
trusiak
Raczkowanie

GG do trusiak

Cytat:
Napisane przez Mia694 Pokaż wiadomość
Hmm...

Odnośnie karteczek:
2. ,,Kochanie, dziś zrobię na obiad co tylko sobie wymarzysz''???
Co o tym myślicie?

Cdn
Ja bym na punkt 2 uwazala..Przynajmniej z moim TZ-tem,ktory na pewno wymyslilby cos czego nigdy nie robilam i nie umiem ;p Z rok mi chyba marudził,zebym golabki zrobila. No to w koncu zrobilam. Nie wiem jaki jest Twoj TŻ,ale moze dla "bezpieczenstwa" napisalabym np.3 czy 4 potrawy do wyboru. No chyba,ze jestes doskonala kucharka
trusiak jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-11, 21:28   #3009
RedApple
Zakorzenienie

Mój by chciał schabowego z frytkami jak go znam
sory, kilka schabowych

pomysł mi się podoba, może go za rok wykorzystam
RedApple jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-11, 21:29   #3010
Mia694
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez trusiak Pokaż wiadomość
Ja bym na punkt 2 uwazala..Przynajmniej z moim TZ-tem,ktory na pewno wymyslilby cos czego nigdy nie robilam i nie umiem ;p Z rok mi chyba marudził,zebym golabki zrobila. No to w koncu zrobilam. Nie wiem jaki jest Twoj TŻ,ale moze dla "bezpieczenstwa" napisalabym np.3 czy 4 potrawy do wyboru. No chyba,ze jestes doskonala kucharka
Mój TŻ nie jest aż tak wybredny, z tego co podejrzewam to może wybrać: spaghetti bolonese, krokiety, jego ulubioną sałatkę, naleśniki z owocami, albo coś a'la szoarma :P
Więc się nie martwię
Stary 2009-02-11, 21:42   #3011
@g@t@90
Raczkowanie

Też niedawno zaczęłam się zastanawiać nad tym co Mu podarować na Walentynki na urodziny dostał krótki list z życzeniami, ramkę ze zdjęciem naszym wspólnym i kostkę o miłości o taką http://www.edycja.pl/index.php?item=1458&mod=ksiegarnia musiałam ją kupić, nie mogłam się oprzeć może komuś podsunę pomysł przy okazji
ja narazie nie mam za bardzo pomysłu... Myślałam o tym grzejącym serduszku, ale już jest za późno żeby zamówić na allegro. Wiecie może gdzie można takie dostać?
@g@t@90 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-02-11, 21:48   #3012
Mia694
Zadomowienie

Dziewczyny, a te babeczki są duże?
Bo jeżeli są małe, to wpadłam na to, żeby kupić i czekoladowe i jogurtowe, lub cytrynowe. W tych czekoladowych będą takie pikantne karteczki, a w tych jasnych będą miłosne ( za co kocham, co w nim najbardziej lubię, czym mnie urzekł etc)

Już się nie mogę doczekać

Edit. Właśnie zdałam sobie sprawę, że przecież w akademiku nie mam miksera
Jak wymieszam ręcznie to się ,,zespują''?

Edytowane przez Mia694
Czas edycji: 2009-02-11 o 21:51
Stary 2009-02-11, 21:55   #3013
Brydzia_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez @g@t@90 Pokaż wiadomość
Też niedawno zaczęłam się zastanawiać nad tym co Mu podarować na Walentynki na urodziny dostał krótki list z życzeniami, ramkę ze zdjęciem naszym wspólnym i kostkę o miłości o taką http://www.edycja.pl/index.php?item=1458&mod=ksiegarnia musiałam ją kupić, nie mogłam się oprzeć może komuś podsunę pomysł przy okazji
ja narazie nie mam za bardzo pomysłu... Myślałam o tym grzejącym serduszku, ale już jest za późno żeby zamówić na allegro. Wiecie może gdzie można takie dostać?
fajne !! tzn mnie by sie podobało nie wiem jak tż
na walentynki już i tak za późno żeby kupić... ale się może przydać na przyszłość
dzięki

Brydzia_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-11, 22:00   #3014
@g@t@90
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Brydzia_ Pokaż wiadomość
na walentynki już i tak za późno żeby kupić... ale się może przydać na przyszłość
dzięki
Dorwałam to w zwykłej księgarni
@g@t@90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-11, 22:01   #3015
sQuara
Rozeznanie

karteczki super!! te z zyczeniami bedzie cos takiego
bo robie kolacje z rozbieraniem w miedzyczasie(opisywalam wczensiej)
a siebie dam jako deser z tymi karteczkami ;-) czy cos

a co do wroclawia( do biednej chorej) to kolo PKP sa Arkady i tam jest FLO duzo gadzetow jest w tym sklepie.i podejrzewam ze przed walentynkami napewno cos znajdziesz kostki do gier erotycznych maskoki kubki i inne serduszkowe rzeczy
sQuara jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-11, 22:42   #3016
zusmiechemnatwarzy
Raczkowanie

Widze, ze nie tylko mi wpad pomysl na babeczki do głowy . A pomysł z karteczkami podłapuje Ale mam inny problem
w co zapakować te babeczki ? Skad jakiś ładny kartonik lub coś takiego?
zusmiechemnatwarzy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-11, 22:50   #3017
Mia694
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez zusmiechemnatwarzy Pokaż wiadomość
Widze, ze nie tylko mi wpad pomysl na babeczki do głowy . A pomysł z karteczkami podłapuje Ale mam inny problem
w co zapakować te babeczki ? Skad jakiś ładny kartonik lub coś takiego?
Słyszałam, że w Empiku są takie pudełka
Albo kartonowe, albo blaszane. Ostatnio widziałam gdzieś (nie pamiętam nazwy sklepu) blaszane pudełko- w sam raz na Walentynki.
Stary 2009-02-11, 22:52   #3018
moniaklb
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez sQuara Pokaż wiadomość
a co do wroclawia( do biednej chorej) to kolo PKP sa Arkady i tam jest FLO duzo gadzetow jest w tym sklepie.i podejrzewam ze przed walentynkami napewno cos znajdziesz kostki do gier erotycznych maskoki kubki i inne serduszkowe rzeczy
dziekuje bardzo, w takim razie napewno wstapie i cos mu kupie, a jak nic nie znajde mam nadzije ze zrozumie wkoncu wie jak ze mna zle.
moniaklb jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-11, 22:56   #3019
zusmiechemnatwarzy
Raczkowanie

Cytat:
Albo kartonowe, albo blaszane. Ostatnio widziałam gdzieś (nie pamiętam nazwy sklepu) blaszane pudełko- w sam raz na Walentynki.
A kojarzysz moze cene, bo mam ograniczony budżet....
zusmiechemnatwarzy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-11, 22:59   #3020
Mia694
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez zusmiechemnatwarzy Pokaż wiadomość
A kojarzysz moze cene, bo mam ograniczony budżet....
Blaszaka widziałam za 10 zł. Czyli nie jest źle, a był takiej średniej wielkości.
Stary 2009-02-11, 23:01   #3021
ouuGlamour
Wtajemniczenie

ja dziś przyglądałam się takim pudełkom.. są na prawde ładne.w zalezności od wielkości i zdobienia - różnią się cenowo

takie w sumie już dobrej wielkosci .hmm.. może 16cmx 16cmx 11cm (mowie tak na oko) kosztowało 10zł..

pozdrawiam
ouuGlamour jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-11, 23:03   #3022
~Olya~
Rozeznanie

GG do ~Olya~

równiez polecam flo bardzo fajne rzeczy można znaleźć.

i tu przypominaja mi sie chociazby świecące kostki (na jednej sa zadania, a na drugiej czesci ciała bodajze).

moja kolezanka dorwała kiedys fajny zestaw (nie we flo) trzy kieliszki, które sa zamrozone bo wypełnione sa w środku wodą do tego dwie małe kostki i jedna duża, kałczukowa, świecąca (odbja sie jak piłeczka).
Na dużej są 3 napisy (x2): wypij, zdejmij, rozkaz
na małych różne czynności i części ciała.

wyrzucisz 'wypij' to czeka cie kolejka, wyrzucisz 'zdejmij' to oczywiscie dajesz fanta, 'wyrzucisz 'rozkaz' rzucasz dwoma małymi kostkami...

fajna zabawa !!

a co do moich babeczek... hehehe przez fakt ze kobieta zmienna jest... obmysliłam innym plan...

mój TŻ pyta sie mnie czasami 'jeeeeeeju za co Ty mnie kochasz..... ? '

to dam mu zamiast tych babeczek.... całe pudło (tj 100 sztuk) cukierków (bede starała sie znaleźc jakies czerwone... albo czekoladki w kształcie serca (lub cos podobnego) i do kazdego cukierka doczepie karteczke z jednym powodem 'dlaczego...' karteczki sa juz w trakcie robienia (jestem przy 60... z czerwonego papieru z fakturą.... w środku sie otwiera i na białej jest napis...

wszytsko wrzuce do pudełka i moze wypełnie jeszcze płatkami róz lub jakims konfetti....
na wierzchu pudełka przykleje kartke: własnie dlatego.... a w środku na cukierkach połoze kartke z napiem... Kocham Cie...

zastanawiam sie czy nie wrzucic np 5-6 cukierków z karteczka w innym kolorze, które symbolizowały by niespodziewajkę dla mojej walentyny

jak myslicie?

Stary 2009-02-11, 23:21   #3023
mesarka
MUSEarka

Olya - genialny pomysł!

Sama lubię przeróżne pakowania, więc jak zbliżają sie jakieś święta czy okazje to z chęcią zapakowywuję co się da . Na święta np, pytałam się K. jakiego kolooru chce wstążkę przy prezencie - odpowiedział, że czarną . A więc oprócz tego, że wszystko [3 cz.] były zapieczętowane czarną wstążką, to jeszcze kupiłam 3 paczki cukierków [ jakieś tam toffie, nimm2 itp] i każdego cukierka z osobna przewiązałam cienką czarną wstążeczką. Owiązałam się sporo, ale mina K. jak przed zjedzeniem każdego dokładnie rozsupływał zrekompensowała mi wszystko

Także Olya - b. fajny pomysł

a na tych innych karteczkach możesz np napisać coś pikantnego
23.11.2012 Łódź
14.07.2013 Berlin
14.06.2015 Warszawa OWF

21.08.2016 Kraków LMF
22.06.2019 Kraków
mesarka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-12, 00:03   #3024
Mia694
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez ~Olya~ Pokaż wiadomość
równiez polecam flo bardzo fajne rzeczy można znaleźć.

i tu przypominaja mi sie chociazby świecące kostki (na jednej sa zadania, a na drugiej czesci ciała bodajze).

moja kolezanka dorwała kiedys fajny zestaw (nie we flo) trzy kieliszki, które sa zamrozone bo wypełnione sa w środku wodą do tego dwie małe kostki i jedna duża, kałczukowa, świecąca (odbja sie jak piłeczka).
Na dużej są 3 napisy (x2): wypij, zdejmij, rozkaz
na małych różne czynności i części ciała.

wyrzucisz 'wypij' to czeka cie kolejka, wyrzucisz 'zdejmij' to oczywiscie dajesz fanta, 'wyrzucisz 'rozkaz' rzucasz dwoma małymi kostkami...

fajna zabawa !!

a co do moich babeczek... hehehe przez fakt ze kobieta zmienna jest... obmysliłam innym plan...

mój TŻ pyta sie mnie czasami 'jeeeeeeju za co Ty mnie kochasz..... ? '

to dam mu zamiast tych babeczek.... całe pudło (tj 100 sztuk) cukierków (bede starała sie znaleźc jakies czerwone... albo czekoladki w kształcie serca (lub cos podobnego) i do kazdego cukierka doczepie karteczke z jednym powodem 'dlaczego...' karteczki sa juz w trakcie robienia (jestem przy 60... z czerwonego papieru z fakturą.... w środku sie otwiera i na białej jest napis...

wszytsko wrzuce do pudełka i moze wypełnie jeszcze płatkami róz lub jakims konfetti....
na wierzchu pudełka przykleje kartke: własnie dlatego.... a w środku na cukierkach połoze kartke z napiem... Kocham Cie...

zastanawiam sie czy nie wrzucic np 5-6 cukierków z karteczka w innym kolorze, które symbolizowały by niespodziewajkę dla mojej walentyny

jak myslicie?

Ja pozostaję jednak przy swoich babeczkach, bo 100 czekoladowych cukierasów to dla mnie tymczasowo za drogi szpas
Stary 2009-02-12, 08:05   #3025
sQuara
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez moniaklb Pokaż wiadomość
dziekuje bardzo, w takim razie napewno wstapie i cos mu kupie, a jak nic nie znajde mam nadzije ze zrozumie wkoncu wie jak ze mna zle.
albo z pkp musialabys podjechac do galerii dominikanskiej(jakos 2przysanki tramwajem.) i tam jest dunka duka czy cos taaakiego i tam tez duzo rzeczy jest takeigo typu

a z Flo mam kostki z czescia ciala a 2ga z czynnoscia ale powiem szczerze ze szybko sie nudza :P
sQuara jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-12, 08:12   #3026
ANGEL-A8
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez sQuara Pokaż wiadomość
moj kolega mial kilka juz takich koszulek i gadzetow wiec jego dziewczyna to od niego wziela(niby dla brata zeby zrobil prezentacje w klasie o sporcie czy cos ) pozakladala to na siebie i porobila zdjecia

dzialaja na wyobraznie np w samej koszulce, ktora jest na tyle dluga ze zaslania wszystko oczywiscieale wiadomo wiekszosc facetow sobie wyobraza i wrzucila w antyrame A3 super

Super pomysł

ANGEL-A8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-12, 10:22   #3027
trusiak
Raczkowanie

GG do trusiak

Cytat:
Napisane przez @g@t@90 Pokaż wiadomość
Myślałam o tym grzejącym serduszku, ale już jest za późno żeby zamówić na allegro. Wiecie może gdzie można takie dostać?
Wczoraj widzialam takie serduszko w empiku. Ale nie wiem ile kosztowalo.
Stary 2009-02-12, 10:34   #3028
L!L!
Raczkowanie

Witam Kochane, również zastanawiałam się nad tymi babeczkami a jako że ostatnie 2 tygodnie chora byłam i dopiero pierwszy dzień lepszego samopoczucia to mogę spokojnie nad czymś pomyśleć Tak myślałam żeby kupić te babeczki z Dr Oetkera każdego rodzaju i na wszystkich wypisać Kocham Cię... na jednej stronie a na drugiej dokończenie np. za co lub coś w tym stylu, a na 4 różnych właśnie coś w rodzaju tych niespodzianek-bonów, tylko kurcze skoro z jednego opakowania wyjdzie 12 babeczek to do czego ja włoże wszystkie 48 dlatego też natchnęła mnie ~Olya~ i też się zastanawiam czy nie lepiej kupic ze 100 jakiś większych cukierków i do nich poprzyczepiać, to ma być takie bardziej symboliczne bo na walentynki zawsze dajemy sobie jakieś drobiazgi tak żeby było miło. Jak myślicie, która opcja byłaby ciekawszachocia ż mój Tż to taki łakomczuch, że i tak pewnie wszystko od razu spałaszuje

Panna niezależna, świadoma swego piękna >!<
L!L! jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-12, 10:37   #3029
agatka13121988
Zakorzenienie

Cytat:
ja daje TŻ cistaeczka i wczoraj zrobilam sama pudelko, jestem z siebie dumna, bo wg mojej przyjaciolki slicznie wyszlo
Stary 2009-02-12, 11:21   #3030
trusiak
Raczkowanie

GG do trusiak

A mozesz powiedziec jak zrobilas to pudelko?
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Prezenty

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości