![]() |
#61 |
Zadomowienie
|
Dot.: Co rodzina dostanie od Was pod choinkę?
Ja już prezenty mam dla wszystkich
Mama: szlafrok milusi i do tego takie same kapcie Tata: koszula i płyta Gąsowskiego Siostra:zegarek i srebrna broszka Siostrzenica: duża i kolorowa tablica plus kredy kolorowe, do tego plecaczek misiowy na drobiazgi i kolczyki Szwagier: krawat i koszula TŻ: koszula, perfum, model samolotu do sklejenia i coś pomarańczowego do pokoju chcę mu kupić ale nic nie ma ;/ Dla kociaka kupię bliżej świąt coś dobrego do jedzonka Przyjaciółka dostanie worek pierników a jej synuś komplecik polarowy Wzięło mnie na praktyczne prezenty w tym roku ale przynajmniej wiem że będą trafione i się przydadzą, wolę to od bibelotów stawianych na półce i otoczonych kurzem |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#62 |
Zakorzenienie
|
ja też narzekam na brak kasy ale mam zamiar i rodzicom i rodzeństwu+babci i moim zwierzakom jakieś własnoręcznie wykonane prezenty wręczyć
![]() w końcu jakos trzeba sobie radzić ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#63 |
Zadomowienie
|
Ja też już się zaopatrzyłam prawie we wszystkie prezenty
![]() Mama dostanie zestaw kosmetyków lawendowych, Tata książkę "Rozmowy z Almodovarem" (jest wielkim fanem jego filmów), Brat - książkę "Kwiatki Jana Pawła II", Dziadek - ciepły szalik na zimę, Babcia - książkę "Historia naturalna i moralna jedzenia", TŻ dostanie krem na zimę i duuuużo słodyczy i może jeszcze coś, Siostra TŻ - też krem (ale inny ![]() I to tyle ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#64 |
Wtajemniczenie
|
O kurczę, faktycznie to juz niebawem a ja mam parę postaci do obdarowania!
mama mówiła cos o kremie pod oczy, ale ja to bym jej strzeliła jakiś obraz na sciane, albo fotografie ładnie ozdobione tez na sciane ![]() bratu jak zwykle albo jakies kosmetyki (trzeba podpytac czego mu brakuje) albo tez jakis drobiazg na sciane do jego mieszkanka, bo ma tam pusto (pewnie dlatego wiekszosc czasu spedza u nas w domu a nie u siebie ![]() a siostrze to nie mam zielonego pojęcia... zapytam jak przyleci, bo przez tel to nie to samo. Przyjaciolce zrobie cos wlasnorecznie, jej chlopakowi tez ![]() A wlasnorecznie zrobione kartki i jakies kadzidełka czy swieczki dostanie reszta moich znajomych. Jakbym chciala obdarowac chociaz glowną czesc ich to musialabym juz zaczac je produkowac (bo wiadomo jak dam tej to powinnam dac tez tamtej, a jak temu to i temu ![]() ach... swieta ![]()
![]() |
#65 |
Zadomowienie
|
W tym roku braki funduszy
![]() Wymyśliłam, ze mój TŻ dostanie pod choinke ciepły komplet Rękawiczki i szalik. A na mikołaja jakis dezodorant np z nowej seri pumy ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#66 |
Wtajemniczenie
|
TŻ - papierośnica (niestety palacz
![]() Mama- zestaw z Avonu, krem do rak i do stop ![]() Tata- zestaw z Avonu, woda toaletowa i antyperspirant (zadnej aluzji oczywiscie ehhe, nie wiedzialam co kupic po prostu ![]() Siostra- hm... nie mam pojęcia... ![]()
![]() |
#67 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#68 |
BAN stały
|
ja w tym roku to chyba naprawdę będę miała problem, bo:
A - funduszy jakby trochę mało B - nie wiem czy ten chłopak, o którym myślę, to mój TŻ ![]() hmmm no a poza tym to siostra sobie zażyczyła jakiś srebrny łańcuszek, a ja jestem biżuteryjnym ignorantem, nie wiem czy powinien być cienki czy gruby, prosty, fałdowany czy jakie tam one jeszcze są ![]() ![]() ![]() z Mamą to zawsze jest jakiś problem, zazwyczaj ma co prawda sprecyzowaną listę prezentów, ale jest bardzo wybredna i nigdy nie wiadomo, czy to co wybierzemy jej się spodoba czy nie ![]() no a prezent dla Taty na szczęście wymyśla Mama, zresztą on jest zadowolony z wszystkiego, co dostanie ![]() jednym słowem: jak sobie myślę o szukaniu prezentów w tym roku, to mi jakoś gorzej ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#69 |
Wtajemniczenie
|
siostra(19 lat)- kolczyki/świecznik/jakies kosmetyki
mama- może skórzany porfel, bo ma zniszczony tata:pewnie koszula lub jakis zestaw balsam po goleniu+woda przyjaciółka: (ale to prezent mikolajkowy) zestaw świeczek druga przyjaciółka: aniołek do kolekcji (też na mikołajki) |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#70 |
Raczkowanie
|
![]()
http://www.toys4boys.pl/ SUPER STRONKA!!!!!!!
Znacie więcej takich? Jejku ja już wybrałam prezenty, świetne, zabawne, śmieszne, z jajem! Brechtam caly czas ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#71 |
Zakorzenienie
|
Prezenty jak co roku...
Mama kosmetyki Babcia sweter albo pidżame Dziadek koszulę i skarpetki albo wody toaletowe a TŻ- nie mam pojęcia ;- )
Jak kocha, to jest naiwna, a jak nie kocha, to jest zimna. Jeśli jest sama, to znaczy, że nikt jej nie chciał, a jeśli jest z kimś, to znaczy, że cwana. A gdy dostaje furii to jej się tylko tak zdaje... |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#72 |
Raczkowanie
|
![]()
No to może i ja się wypowiem.
Tata dostnie ode mnie albo elektryczny kubek do zagrzania herbaty w samochodzie albo zgniatacz do puszek :P Mama takie urządzenie, gdzie się wlewa wodę, wkłada stópki i ono je masuje (nie wiem jak to się nazywa) albo "kaszlącą" popielniczkę. A z moim Kochanie mam największy problem bo muszę mu kupić dwa prezenty. Znaczy nie to, żebym nie wiedziała, co mu kupić, bo mam mnóstwo pomysłów, ale muszę mu kupić prezent na Gwiazdkę i na urodziny, bo ma je tydzień po Gwiazdce. Na Gwaizdkę dostanie teczkę, którą będzie nosił ze sobą na uczelnię, taką zwykłą, prostą, bez rączki, co do ręki można ją wziąć, pod pachę czy jakoś tak. A dzisiaj na Mikołaja dostał perfumy Nomandic z Oriflame i dwie pary eleganckich skarpetek ![]() Mam tylko nadzieję, że tego nie przeczyta :/ |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#73 |
Rozeznanie
|
mama - zestaw Garniera + skórzane rekawiczki
tesciowa - porcelanowa filizanke tata - dlugopis+pioro i kalendarz na nowy rok brat - perfumy maz - jescze mysle ... choc juz prawie wymyslilam, ale to tajemnica ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#74 |
Raczkowanie
|
Co do rodzinki, jeszcze nie zdecydowalam - pewnie cos, z czego i ja skorzystam, czyli jakaś fajna płytka czy ciekawa książka. Za to chlłopak na pewno dostanie takie śmiechowe skarpetki :
http://www.☠☠☠☠☠☠☠☠/index.php?main_pa...roducts_id=184 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#75 |
Wtajemniczenie
|
No, już wszystko kupione. Czekam jeszcze na jedną przesyłkę i wszystko będzie skompletowane
![]() ![]() Ten wątek dał mi pomysł w postaci kabaretu Tey - kupiliśmy go tacie, pewnie sie ucieszy ![]() Skorzystałam z esentii i sklepu internetowego w którym sprzedają kawę smakową ![]()
![]() |
#76 |
Zadomowienie
|
a ja dopiero w następny weekend wybieram się po świąteczne zakupy
![]() ![]() muszę sobie jeszcze przemyślec co komu ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#77 |
Zakorzenienie
|
a umnie zawsze jest tak, że ze 2 osoby kupuja całej reszcie-zrzucamy się. Nikt nie wie co dostanie. Raczej nie są to prezenty drogie, bo w rodzinie są tacy, którzy na co dzień mają mało. Śledzimy kto by co chciał dostać. Nie ma prezentów "dla domu", bo uwazamy, ze prezenty maja byc dla konkretnej osoby, a nie mama-pościel. Nie ma piżam, geriavitów, kosmetyków dla tych, którzy uzywaja tylko tych podstawowych.
![]() |
![]() |
#78 |
Przyczajenie
|
Dla mamy - kupiłam "Śmieszne Miłości" Kundery - sama mam ochotę przeczytać!
Tacie - płytkę z jazzem Trzaskowskiego Dla brata - tu pomysłu jeszcze brak, myślę o czymś takim : http://www.☠☠☠☠☠☠☠☠/index.php?main_pa...roducts_id=183 bo z niego świnka pirewszorzędna czasem wychodzi ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#79 |
Zadomowienie
|
Dobry temat, można coś podpatrzeć jak brakuje pomysłów
![]() Mamie kupiłam jej ulubiony perfum i podkoszulke Tacie również perfum (a co!! niech rodzinka ładnie pachnie ![]() TŻ - portfel i budzik w kształcie piłki do kosza ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#80 |
Wtajemniczenie
|
o jezu wszyscy widze juz wszystko kupili a moja lista sie wcale nie pomniejsza...
to chyba dlatego ze daze do perfekcji i chce zeby kazdy dostal cos naprawde strzelone w dziesiatke ![]() narazie dla siostry kupilam woka ( promocja w casie), ze wszystkimi przyborami a w srodu jest kasiazka kucharska "oreintalna kuchnia azjatycka".. ![]() A tacie, ktoremu ciezko zawsze dogodzic mikolaj przyniesie w tym roku pod choinke "Dyplom najlepszego taty na swiecie" aby zawisl na scianie i byl duma dla pacjentow ktorych bedzie cial ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#81 |
Raczkowanie
|
O matko
Mamba gdzie można taki budzik kupić w kształcie piłki do kosza?? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#82 |
Raczkowanie
|
Ja też nie wiem jeszcze co dla wszystkich kupię
Na razie wiem tyle Mama - 'Kod leonarda da Vinci' wersja ilustrowana, naprawdę piekne wydanie a mama uwielbia takie książki z ilustracjami a i kodu jeszcze nie czytała. Brat- super rakietkę do pingponga Brat męża- odtwarzacz mp3 Teściowa - miski z tupperware (ona uwielbia takie gadżety do kuchni) Teść - jego ulubiony Old spice original ![]() No i jeszcze siostra, szwagier, siostra TŻta, Tata no i TŻ( choć ten okrutnik ostatnio oświadczył,że monitor, który kupił tydzień temu jest prezentem na gwiadkę, bo nie chciał żebym sobie dłużej oczy psuła i mi go dał wcześniej, romantyk z niego nie ma co ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#83 |
Zakorzenienie
|
Ja w tym roku postanowiłam oprócz tradycyjnych prezentów, zrobić coś sama - więc od kilku dni tworzę - troszkę biżuterii, decoupage na różnych przedmiotach, a na jutro mam ambitne plany - będę malować kubki farbami do szkła... Ciekawe co z tego wyjdzie
![]() ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#84 |
Zakorzenienie
|
Ponieważ my z moim TŻ zaliczamy dwie Wigilie u mnie i u Niego w domu to prezenty kupowaliśmy wspólnie
![]() 1. Moi rodzice: komplet do kawy na takim metalowym stojaczku 2. Rodzice TŻ: komplet do kawy na takim metalowym stojaczku 3. Mój brat: kosmetyki 4. Siostra TŻ: kosmetyki 5. Brat i bratowa TŻ: fajne salaterki na sałatki 6. chrześniak TŻ: parking poziomowy na samochody 7. kuzynka TŻ z męże,: fajne salaterki na sałatki 8. synek kuzynki ![]() 9. my z TŻ postanowiliśmy kupić sobie prezenty które jednocześnie będą dla nas dwojga ja kupiłam Mu kierownicę do samochodu, oczywiście w gry będziemy grać razem On kupił mi odtwarzacz cd/mp3 z któego też korzystać mamy zamiar razem ![]()
![]() |
#85 |
Zakorzenienie
|
Oj inne te święta będą w tym roku (tat w szpitalu) więc jakoś weny na przedświąteczne zakupowe szaleństwo nie miałam. Wiem za to co mam kupić a tu już połowa sukcesu :
- córcia (4L) - nosidełko dla lalki i OBOWIĄZKOWA Witch Teranee lub Cornelia z Kamieniem Kondrakaru. Moje dziecko oszalało, za pomocą drutu i koralika musiałam zrobić jej ten czarodziejski amulet i lata z nim wszędzie otwierając portale (w realu domowe drzwi). Ubaw nieziemski bo wyobraźnia jej nie zna granic, walczy ze złem (nasz pies) więc wiem, że to wymarzony prezent... - mąż bluzę z logiem Lambretta - fanatyk autek - siostra czerwone mięciuchne, skórzane rękawiczki i etniczne kolczyki - mama zestaw herbatek ze sklepu kolonialnego - a dla tatusia trudno zoć wybrać bo najprawdopodobniej w święta będzie już po ciężkiej operacji (góz mózgu), której rezultat nie jest znany więc nie wiem czy książka "Gułag" jest na miejscu... - a dla mnie prostownica...(może TŻ przeczyta... ![]() - teść ocieplaną kamizelkę na suwak - przyszywana teściowa piżamkę (chyba pójdę do dziecięcego bo ona jest taka mała..155cm...hihihi:haha ha ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#86 |
Raczkowanie
|
Do mojej listy kupiopnych prezentów dołączam dziś
Dla mamy broszka srebrna w kształcie konwalii- to przwdziwa konwalia zatopiona w srebrze (cudo) dla szwagra-korkociąg do wina Największy problem mam z siostrą męża 14letnią i moją siostrą -strasznie z niej wybredna laska ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#87 |
Zakorzenienie
|
Połowa rodziny już prawie ma odłożone swoje prezenty (w sekretnym miejscu
![]() Mąż dostanie pen drive'a z odtwarzaczem mp3, dobrą kawę w dużej ilości, podręcznik do nauki polskiego i jakieś drobiazgi kosmetyczne do golenia. Mama dostanie wymarzoną gąbkę naturalną, kilka różnych kosmetyków i jeszcze jakąś książkę chcę wybrać w przyszłym tygodniu. Ojciec dostanie takie ciepłe papucie z owczej wełny (podobno lecznicze ![]() No a dla teściów i szwagrostwa jeszcze nic nie wymyśliłam, ale mam więcej czasu, bo u nich choinkę mamy dopiero w sylwestra, więc coś się jeszcze znajdzie ---> o ile nie zbankrutujemy wcześniej ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#88 |
Wtajemniczenie
|
Myslalam ze tu znajde odpowiedz co kupic mojemu tacie ( niestety moj genialny plan rozpadl sie w pyl, zabraklo dzis dyplomow dla "najlepszego taty swiata" i beda dopiero w przyszlym tygodniu, w mnie juz tu nie bedzie). No i jestem w Wielkiej Kropce.........
![]() No naprawde temu tacie to nigdy nie wiem. Kosmetykow nie uzywa ( "najlepszy dziecko jest krem nivea!" , a poza tym dostanie od ciotki perfumy bo sie pozbywa z drogerii), kalendarza tez nie kupie, bo uzywa elektronicznego notebooka od lat.. Koszule, skarpetki i takie tam to zawsze mama mu kupuje, wiec odpada. Poza tym chcialabym cos bardziej sentymentalnego.. W zeszlym roku dostal kapcie swietego mikolaja, ktore nosi do dzis przez caly rok mimo ze mikolajowi odpada nos. Pomozcie, jakies inspiracje na prezent dla ojca??? Ps. mamie dzis zakupilam zestaw diora, w prezencie kosmetyczka i miniaturki kremikow pod oczy, siostra dostanie Woka i ksiazke kucharska, mlodszej kupilam zestaw Karaoke z mikrofonem i programem komputerowym, a siostrzencowi myszke pod komputer w ksztalcie samochodu (tak sie fajnie lampy swieca na czerwono). Ogolnei dla dziewczyn jest mniejszy problem. A facetom to nigdy nie wiadomo... Kolejny problem to BRAT i SZWAGIER. Zupelnie nie wiem.. Plyta Bouddha Bar kosztuje prawie 40euro, a kosmetyki ktorych on uzywa jeszcze wiecej. No i co tu wymyslic... ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#89 |
Zakorzenienie
|
a czymś się Twój tata musi interesować, w tę tronę pomyszkuj. Może pije dobrą kawę, do tego np.: na zamówienie filizankę.Gadżety do samochodu?
![]() |
![]() |
#90 | |
Wtajemniczenie
|
![]() Cytat:
Kiedy płaski kamyk jest cenniejszy dla dziecka niż najpiękniejsza zabawka? Edytowane przez Anett_ Czas edycji: 2005-12-16 o 09:29 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:47.