|
Notka |
|
Rękodzieło: szydełkowanie, biżuteria DIY, makramy i inne Forum dla osób, które lubią tworzyć coś własnymi rękami. Miejsce dla początkujących oraz zaawansowanych. Rozmawiamy o rękodziele i DIY. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#361 |
Przyczajenie
|
Dot.: Ciekawe i zwariowane pomysly na prezenty
A proszę bardzo możesz zrobić taki tort, bowiem ja także ten pomysł znalazłam w internecie. Ogólnie była tak zajęta gośćmi, że nie wiem do końca jaka jest jej reakcja, ale pozostali, no byli zaskoczeni :P.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#362 |
Przyczajenie
|
Hehe, a no widzisz chyba, że tak
![]() Edytowane przez kasiakk1991 Czas edycji: 2010-08-16 o 10:46 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#363 |
Przyczajenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#364 |
Przyczajenie
|
to jest mój pierwszy post
![]() a komentuje dlatego, ze bardzo podobają mi się Wasze pomysły ; ) jutro wstawię zdjęcie lustra z płyt CD mam nadzieję, że się spodoba : *
![]() |
#365 |
Raczkowanie
|
Wcześniej pisałam o wymianie, jednak nie umieściłam zdjęcia (bo i takiego nie miałam ). Mniejsza , w każdym razie dorwałam aparaciwo i mam
![]() ![]() 1. Zdjęcie ogólnej kolekcji 2. i reszta to tylko zbliżenie pierwszego (mam nadzieję , ze coś widać ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#366 |
Raczkowanie
|
Przepraszam, pomyłeczka z tym postem wyżej
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#367 |
Rozeznanie
|
dziewczyny ratujcie niezbednik 18 nastolatki ktora jest zagozalym sportowcem trenuje zawziecie lekkaatletyke, chcemy zrobic pudlo i wlozyc jej jakies 18 niezbednych rzeczy no i na bank: prezerwatywa, wacik, stringi, podpaski, grosik, papieros - w razie rzucenia sportu, czy moze macie jakis inny pomysl; chcemy zebby rzeczy byly smieszne i przy okazji przydatne w doroslym zyciu hehe
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#368 |
Przyczajenie
|
ciężarek - zebys podnosila najwieksze ciezary
ciezarek mozna latwo wykonac, wystarczy miec resoraka ; ) wyjmujecie kola i zakladacie na drucik ; )
![]() |
#369 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
5.06.10-poznałam Cię ![]() 12.07.10-prawko zdane za 1. razem ![]() 26.07.10 prawko w kieszeni, kierowca oficjalnie ![]() Nie ma odwrotu z drogi obranej wierność do końca i tak będzie. Amen. Mój ukochany M. ![]() Razem od 8.08.10 licencjat 08.2011-Dziadek[*]![]() 02.2012-Ciocia[*] |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#370 |
Przyczajenie
|
ja na 15 urodziny mojej przyjaciółki kupiłam 15 balonów i w każdym umieściłam karteczke z życzeniem
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#371 |
Zadomowienie
|
Na 19 urodziny koleżanki kupiłyśmy kolorowankę, kredki i masę słodyczy + torebkę z dżetami w rockowym stylu
![]() Torebka oczywiście na samym spodzie zagrzebana, ile dziewczyna miała radości jak wyciągnęła kredki. Przy wyciągnięciu kolorowanki (z Kubusiem Puchatkiem a jak!) to się za śmiechu popłakała ![]() "Niezbędnik przyszłej żony" na wieczór panieński: zestaw nici i igieł w takim pudełeczku, smoczek dla dziecka, pampers, saszetka mleka modyfikowanego, rękawiczki gumowe, zmywak, ściereczki do kurzu, wałek.
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#372 |
Przyczajenie
|
A ja mojemu chłopakowi na urodziny zrobiłam coś takiego:
Kupiłam celafon, kilka czekolad Schogetten czy jakoś tak, kilka kartek ozdobnego papieru i rulon żeby zapakować prezent ![]() Wycinałam kawałek celafony, wkładałam kostkę czekolady, ładnie to zawijałam, potem spięłam i u góry robiłam dziurke dziurkaczem, do tej dziury dawałam wstążkę a na wstążce był mały kartonik(wycięty z tego ozdobnego papieru) i napis : "Dziękuję Ci za to, że... nigdy nie masz mnie dość" wszystkie zaczynały się "Dziękuję Ci za to, że..." Zrobiłam tego około 50-60sztuk ![]() ![]() ![]() Strasznie jestm zadowolona że udało mi się zrealizować moj plan! ![]() ---------- Dopisano o 13:21 ---------- Poprzedni post napisano o 13:20 ---------- Ale mam inne pytanie dziś: 18 września idę na podwójną 18stkę moich dwóch przyjaciółek. Jedna jest artystką - pięknie maluje, druga kiedyś tańczyła taniec towarzyski na konkursach etc... Jakies oryginalne pomysły? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#373 |
Raczkowanie
|
Potrzebuję małej pomocy z Waszej str
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#374 |
Raczkowanie
|
heh
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#375 | |
Przyczajenie
|
![]() Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#376 |
Zadomowienie
|
może jakoś pomogę filmikami instruktażowymi
![]() róże ze skarpetek: http://www.youtube.com/watch?v=86BLV...eature=related bukiety ze skarpetek, śpioszek itd: http://www.youtube.com/watch?v=Bg3tn...eature=related http://www.youtube.com/watch?v=AE_0liKg4QE a rowerki to nie mam pojęcia, ale chętnie też bym się dowiedziała ![]()
![]() |
#377 |
Raczkowanie
|
przepraszam że tak długo nie pisałam postaram si napisać po nie dzieli po kolei wszystko jak to sie robi taki rowerek
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#378 |
Raczkowanie
|
Kocham Wasze pomysły
![]() ![]() Skrzętnie zapisuję co lepsze w notatniku ![]() Tylko, że aktualnie mam mały problem i chciałam poprosić Was o pomoc: Mój chłopak za 5 dni wraca po 7 tygodniach z zagranicy i chciałabym mu coś dać z tego powodu + dlatego, że zbliża się dzień chłopaka... Nie chcę mu kupować jakichś koszulek, kubków, ani poduszek (No poduszka w ostateczności) dlatego, że jesteśmy ze sobą dopiero 2 miesiące. Myślałam nad kuponami na coś tam ze mną, które będzie mógł wykorzystać... albo nad długą rolką papieru, taką jak np. do kas i napisać na niej Kocham Cię za.... czy dziękuję Ci za... i ile tylko się zmieści powodów wypisać. Tylko to samo co wcześniej, to dopiero 2 miesiące... Macie jeszcze jakieś pomysły? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#379 |
Zadomowienie
|
Unfaithfull
kuponiki jak najbardziej, co do rolki (czemu mi się to skojarzyło z papierem toaletowym?! ![]() ![]() co do reszty- pochwalcie się jaki prezent robicie/kupujecie dla swoich chłopców ![]() ![]()
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#380 |
Przyczajenie
|
hej
ja zrobiłam na dzień chłopaka ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#381 |
Przyczajenie
|
Postanowiłam podzielic się z wami również moimi pomysłami.. Na 18-nastke kolegi stworzyłam .. tablice z napojami na każdy dzień tygodnia..
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#382 |
Raczkowanie
|
Fajny pomysł z tą tablicą
![]() Ja jedyne, co robiłam w ostatnim czasie, to bukiecik z koralików na ślub kuzynki. Do bukiecika dołączyłam kartkę z przepisem na udane małżeństwo (znalezione na tym forum). ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#383 | |
Raczkowanie
|
Dot.: Re: Ciekawe i zwariowane pomysly na prezenty
![]() ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 12:08 ---------- Poprzedni post napisano o 12:05 ---------- Cytat:
![]() Edytowane przez alicja1204 Czas edycji: 2010-10-15 o 11:16 |
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#384 |
Raczkowanie
|
Instrukcja na bukiecik z koralików
Potrzebne nam będą:
- przede wszystkim koraliki (od Ciebie zależy ich kształt i wielkość) - drucik (w moim przypadku był to miedziany) - grubość dobieramy do koralików- tak, by dało się przewlec koralik. - gąbka florystyczna sucha - ozdobna wstążka wg uznania. Krok 1: Nawlekamy koralik na drucik Krok 2: Zaginamy drucik i... Krok 3: ...zakręcamy (tak, by koralik się trzymał na druciku)- myślę, że na obrazku to wygląda jaśniej. Krok 4: Gotowe koraliki na drucikach wbijamy na gąbkę florystyczną formując bukiecik. Krok 5: Gąbkę owijamy wstążką. Gotowe ![]() Powodzenia ![]() Ps. Przepraszam za jakość zdjęć... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#385 |
Raczkowanie
|
Palemq swietnie wychodza Ci te drzewka!
![]() moze to glupie pyt, ale skad sie bierze takie koraliki? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#386 |
Raczkowanie
|
To nie drzewka tylko bukieciki ;P
Koraliki najczęściej ze sklepu ^^ Te akurat były z bransoletek dla dzieci(darmowy dodatek do czegoś)... ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#387 |
Przyczajenie
|
Hej! Jestem tu nowa, a trafiłam poszukując pomysłu na urodziny przyjaciółki.
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#388 |
Raczkowanie
|
Wow
![]() Tak właściwie z nudów zaczęłam przeglądać ten wątek i jestem pod wrażeniem niektórych pomysłów ![]() ![]() ![]() ![]() Mam tylko pytanie - jak robiłyście te pudełka?? Bo przy moim kiepściutkim stanie konta kupno 24 pudełek raczej nie wchodzi w grę ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#389 |
Przyczajenie
|
ja znalazłam instrukcje na tej stronie http://www.cafeart.pl/20080329696/mi...e/Pudelko.html
i teraz jestem w kropce, bo nie wiem czy mam zrobić takie pudełeczka, czy jedno duże, o którym już wcześniej pisałam. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#390 |
Raczkowanie
|
Wydaje mi się, że dużo lepiej prezentują się jednak pojedyncze pudełeczka.
No i większa frajda przy otwieraniu takiej ilości ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:19.