|
Notka |
|
Rękodzieło: szydełkowanie, biżuteria DIY, makramy i inne Forum dla osób, które lubią tworzyć coś własnymi rękami. Miejsce dla początkujących oraz zaawansowanych. Rozmawiamy o rękodziele i DIY. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#511 |
Przyczajenie
|
Dot.: PREZENTY na ROCZNICE, URODZINY, IMIENINY - pomysły
A ja mam taki problem.
Moja mama obchodzi niedługo 40 urodziny, i w związku z tą okazją, chciałabym Was prosić o pomoc, ponieważ nie wiem co by jej się podobało. Najbardziej chciałabym żeby to był prezent orginalny(nie jakaś biżuteria, czy perfumy albo inne rzeczy dość oklepane), żeby zapamiętała to do końca życia.Myślałam żeby ją gdzieś wywieść z zawiązanymi oczami, ale nie wiem gdzie ![]() Liczę na Wasze pomysły! ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#512 |
Zadomowienie
|
skoro to dział "Zrób to sama" to może tu właśnie znajdziesz inspirację do zrobienia czegoś samemu, np. kartki, albumu( np. z rodzinnymi zdjęciami), zakładki do ksiazki itp.- jest mnóstwo pomysłów, wystarczy tylko trochę wyobraźni
![]() To wywiezienie Mamy gdzieś z zawiązanymi oczami też mi się podoba - właśnie, tylko gdzie? może w miejsce gdzie Mama z Tobą chodziła na spacer jak byłaś mała ... albo miejsce, z którym ma miłe wspomienia... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#513 |
Konto usunięte
|
drogie wizażanki pomocy! moja przyjaciółka ma niedługo 8naste urodziny... chciałam zrobić coś samodzielnie, prezent od serca... wiadomo... no i miałam pomysł żeby pomalować butelkę... miała być taka hm 'fajntazyjna' nie wiem właśnie jak ma wyglądać z zewnątrz ale od środka chciałam ścianki butelki posmarować klejem gdzieniegdzie i wsypać wtedy confetti żeby się ładnie przykleiło... do tego miałam zamiar wrzucić tam kartkę zwiniętą z extra życzeniami... jakimiś śmiesznymi (tu też nie wiem co ale coś wymyślę) narazie martwi mnie najbardziej sama butelka... oglądając wszytskie zamieszczone tu prace zupełnie się zagubiłam i nie wiem już co zrobić... podobają mi się też śnieżne kule... ogólnie to chciałabym żeby było to coś do postawienia na półkę żeby jej o mnie przypominało i żeby od razu widząc to uśmiechnęła się myśląc jakie to wyjątkowe i zabawne... nie chce nic zwykłego tylko raczej szalonego... macie jakieś pomysły? może jak już to confetti by było to jakoś w stylu urodzinowym z wieklą 18 na butelce... tylko co dalej? jakieś serduszka? gwizadki? nie mam pomysłu... poratujcie chociaż jakieś wskazówki... hm?
pozdrawiam! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#514 |
Raczkowanie
|
Zbliża się Nasza Pierwsza Rocznica i mam trochę pomysłów jak pokazać mojemu Misiunowi jak bardzo mi na Nim zależy
![]() ![]() - "Księga życzeń" z różnymi kuponikami, zaczynając od tych "niewinnych" życzonek jak romantyczny spacer pod gwiazdami, czy kolacja przy świecach skończywszy na takich bardziej "śmiałych" życzeniach ^^ których treści tu nie przytoczę... - czekoladki z moim zdjęciem ![]() ![]() - no i mam jeszcze dla Niego album erotyczny... http://merlin.pl/Satysfakcja-Sztuka-....html#fullinfo ale nie na rocznicę, ot tak kupiłam; rocznica akurat się zbiegnie z Jego przyjazdem do mnie i wtedy na pewno go wykorzystamy ^^ to taki prezent dla nas dwojga ![]() (tak BTW - mam nadzieję że nie zostanę posądzona o reklamę, ale polecam tę książkę - kupiłyśmy ją przyjaciółce na jej wieczór panieński i kilku "głębszych" zaczęłyśmy dość wnikliwie przeglądać i bardzo nam się spodobała a świeżo upieczona mężatka również jest z niej zadowolona ^^ ) Mam nadzieję że Misiun będzie zadowolony... Pozdrowienia!
![]() |
#515 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#516 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
tylko chcialabym zrobic ten rulonik wiekszy... gdzies na 20 cm szer., tylko nie wiem jak taki zorbic ma ktoś pomysł? |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#517 |
Raczkowanie
|
A wiecie co ja dalam swojemu na nasze pol roku? Zrobilam taki niby album-poradnik.kazda strona dotyczyla czegos innego,np.jedna czego pragna kobiety,druga co zrobic zeby bardziej Cie kochala,trzecia tajniki pocalunku,dalej....2 strony znaszymi ulubionymi pozycjami-rusunki i omowienie
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#518 |
Zakorzenienie
|
Przejrzałam całe forum i postanowiłam się podzielić swoimi pomysłami na różne prezenty
![]() DLA KOLEŻANKI/PRZYJACIÓŁKI/SIOSTRY Jak chodziłam do liceum, to miałam takie koleżanki, które wszystko robiły ręcznie. Głównie kartki z życzeniami, ale były też: - ramki do zdjęć, - świeczki kolorowe, które miały jakieś zatopione rzeczy, - fajny obrazek przedstawiający kwiatki, które były wycięte z takiego cieniutkiego korka i pomalowane, każdy płatek osobno, bardzo ładne i oryginalne, - morski piasek w takim małym słoiczku do przypraw, słoiczek ozdobiony farbkami do szkła, - taki sam słoiczek, ale wypełniony muszelkami, - zestaw pudełeczek, ale nie takich gotowych do prezentów, tylko własnoręcznie pomalowane kartoniki, ozdobione, można w nich trzymać jakieś drobiazgi, biżuterię, - ręcznie robiona biżuteria, szczególnie kolczyki Myślę, że to fajne rzeczy dla koleżanki, przyjaciółki ![]() Fajnym prezentem, generalnie dla każdego, może być wydzierganie czapeczki czy szalika, klasyczne lub szalone, różne kolorki, tak by pasowało do tej osoby ![]() ![]() Na dzień chłopaka zrobiłyśmy kiedyś taki numer, że każdy dostał wielki karton (taki szary zwykły, można w jakimś sklepie zapytać), w kartonach gazety pozwijane w kulki, taki zaśmiecony i do środka wrzuciłyśmy po jedNym jajku-niespodziance (może być cukierek, bo jeszcze mniejszy). Hehe, niezły ubaw jak się na nich patrzy, gdy szperają w pudłach ![]() ![]() DLA RODZICÓW Mamie najczęściej kupuję kosmetyki, widzę, które się kończą, a są one zwykle z tych droższych i nie zawsze ją stać, żeby sobie kupić tak bez okazji. Najgorzej jest z prezentem dla taty. Jakaś wiertarka czy coś z narzędzi, ale to tak raczej od rodziny. Kiedyś kapcie kupiłam, innym razem nagrałam płytkę z mp3 z ulubionymi zespołami z dawnych lat i których by chętnie posłuchał. Mama kiedyś mu kupiła lunetę i całą dyskografię Kaczmarskiego. Więc może jakiś zestaw płyt ulubionego zespołu czy kolekcję filmów. Teraz się przymierzam, żeby mu krzesło komputerowe kupić, bo to co ma teraz jest w fatalnym stanie. Zwykle rozwiązaniem są książki, bo u mnie akurat dużo się czyta. DLA NIEGO/DLA NIEJ Mój P. nie znosi wszelkiego rodzaju bibelotów, więc nie ma mowy, żebym mogła zrobić jakieś ramki, poduszki czy albumik albo kupić jakiś drobiazg. Woli jakieś praktyczne rzeczy, których by używał, a nie wrzucił do szuflady. W sumie też mam takie podejście do tego ![]() ![]() ![]() Raz od mojego P. dostałam na urodziny dużą drewnianą kostkę z oczkami, ale miała otwierane wieczko, a w środku było 5 mniejszych drewnianych kostek z oczkami, bardzo ładnie wykonanie. Generalnie widziałam sklepik z takimi drewnianymi przedmiotami, m.in. różne pudełka do kart, szachy czy warcaby. Przepiękne! Wiecie, jak się chce zrobić komuś prezent, to nie musi to być koniecznie jakaś rzecz. Może to byc na przykład spędzenie dnia w jakiejś zaskakującej formie, pójście na fajny basenik, na kręgle, na jazdę konną, może do galerii, muzeum albo wystawa czy pokaz związany z czymś co lubi (np.samochody). Myśleliśmy tez o spędzeniu nocy w hotelu, niesamowicie romantyczne, ale na razie za drogie dla nas. A może bilet na samolot tanich linii lotniczych, jak się dobrze poszuka, to z tymi opłatami nawet tanio wychodzi i można sobie gdzieś fajny weekend spędzić ![]() ![]() A teraz taka historyjka, może być inspiracją do jakiegoś podobnego pomysłu. Mój P. na walentynki mnie bardzo zaskoczył. W tym dniu zadzwonił do mnie rano i powiedział, żebym zajrzała pod laptopa, a tam leżała karteczka, którą dzień wcześniej zostawił (a ja tego nie zauważyłam). na karteczce było wyznaczone miejsce i godzina spotkania. Gdy tam poszłam, to zobaczyłam na budce przylepioną karteczkę zaadresowaną do mnie ![]() ![]() ![]() Generalnie mój P. chciałby dostać takie rzeczy jak scyzoryk, krzesiwo, zapalniczkę żarową. Ostatnio zachciało mu się być eleganckim i marzą mu się spinki do mankietów ![]() Kiedyś kupiłam mu taką drewnianą zabawkę logiczną (ja uwielbiam się męczyć nad takimi), no ale niestety nie był to trafiony prezent. Innym razem kupiłam butelkę whisky, była w promocji z dwiema szklankami. Miałam duże opory przed kupowaniem mu alkoholu, wg mnie za młody ![]() ![]() ![]() ![]() Generalnie to przez cały rok robię sobie listę prezentów dla niego. Czasami jak chodzimy po mieście, to coś zobaczy ciekawego albo przy rozmowie wychodzi, że coś chciałby mieć i wtedy sobie dyskretnie zapisuję ![]() ![]() Pozdrawiam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#519 |
Zadomowienie
|
Kolega ma niedługo 19-ste urodziny i kompletnie nie wiem co moge mu zrobić/kupić. Interesuje się taką bronią na kulki (więc może jakieś motywy wojskowe?), alkohol lubi... oii (wiec moze jakis mix puszka z karabinem....?) no i pali (coś z zapalnicza, popielniczką?) Fajnie gdyby to było coś śmiesznego... kompletnie nie mam pomysłu.
![]() Pomożecie? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#520 |
Zadomowienie
|
up
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#521 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Lub malusie buteleczki z różnym alkoholem na wstążeczkach lub sznureczkach połączone z paczką papierosów i balonikiem lub balonikami sztuk 19 do którego/ych to wszystko przymocować. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#522 | |
Przyczajenie
|
Dot.: Prezent na Dzien Chłopaka?
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#523 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#524 |
Zadomowienie
|
związku z jutrzejszym dniem chlopaka mam problem nie wiem co kupic chlopakowi. jestesmy ze soba dopiero miesiąc i z tad ten problem bo nie znam go jeszcze i nie wiem co mu sie marzy mi powiedzial ze mam mu nic nie kupowac czy moglybyscie mi doradzic??
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#525 |
Raczkowanie
|
można zrobić zdjęcie rentegenowskie pluc, zaznaczyć serce i napisać "całe Twoje" na kartce
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#526 |
Przyczajenie
|
dziewczyny, juz mam duzo opcji na prezent dzieki temu watkowi ;D dzieki ;**
ale zastanawiam sie czy nie zrobic czegos zwiazanego z nim konkretnije, najlepiej cos WOJSKOWEGO ![]() oczywiscie moge taki np albumik we wzroki moro, itp.. ale moze macie jakies inne pomysly zwiazane z ta tematyka?? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#527 |
Raczkowanie
|
![]() Witam wszystkie wizażanki !
Mam problem .. Chce zrobic koleżance prezent ,lecz chodzi mi o własnoręczne wykonanie tego prezentu. Niestety nie mam żadnego pomysłu.. ![]() Może ktoś z Was mogłby mi pomoc? Musze zrobic to do poniedziałku.. Pomoże mi ktoś ? Pozdrawiam i z gory dziekuje ;*
![]() |
#528 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Prezent -pomocy!!
proponuję kolczyki hand made
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#529 |
Raczkowanie
|
![]() no ale właśnie nie umiem i nie mam tych produktoe do zrobienia takich kolczykow ;(
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#530 |
Zakorzenienie
|
na targowisku wymieniamy sie kosmetykami
swoje pytanie powinnaś skierowac na inny wątek, podobne pytania juz padały nie raz...
![]() |
#531 |
Zakorzenienie
|
mi sie podoba pomysl z podchodami ale cojesli te kartki spadna np?
http://www.iprezenty.pl/prezent/Disc..._USB/7666/175/ i chyba kupie tz takie cos bo kocha swiatla lasery itd a na to mnie nie stac wiec bedzie mial namiastke a oprocz tego zabiore go do sphinksa i jeszcze cos kupie tylko co do 50 zl?
![]() |
#532 |
BAN stały
|
mm...może figurka z masy papierowej?
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#533 |
Rozeznanie
|
MaYa czy moglabys podac link do watku bo ja wpisuje w wyszukiwarce i nic nie ma ...
KOCHAM MOJEGO SKARBA ![]() Prawdziwy przyjaciel to ktoś, do kogo możesz zadzwonić o trzeciej w nocy i powiedzieć: 'Jestem w więzieniu w Meksyku', a on na to odpowie: 'Nic się nie martw, zaraz tam będę' |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#534 |
Zakorzenienie
|
przejedź się do jakiejś hurtowni koralików,albo kup koraliki na allegro i zrób korale-jak kolczyków nie umiesz, to korale to na prawdę nic trudnego. Potrzebujesz tylko korali,żyłki [może być wędkarska] i zapięcia [ci co sprzedają na allegro korale, sprzedają najczęściej i zapięcia]
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#535 |
Raczkowanie
|
![]()
![]() |
#536 | |
Raczkowanie
|
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() mądrala .. moglas tu nie wchodzic ![]() proste i dla mnie logiczne ![]() buhahahaha ![]()
![]() |
![]() |
#537 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
niestety brak czasu ... a co do wymianki do wejdz na moj watek i odpisz co do wymiany ;D POZDRAWIAM ![]()
![]() |
![]() |
#538 |
BAN stały
|
masa plastyczna.samemu można ją zrobić
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#539 |
Raczkowanie
|
jakoś tak nie wiem czemu, ale 100% zgadzam sie ze sleepy. To jest watek wymiankowy. Sma miałam swego czasu dokładnie taki sam problem i znalazłam mnóstwo pomysłów tylko trzeba jeszcze użyc wyszukiwarki, a niektórym jak widac się nie chce. Tak czy owak nie jest to miejsce na takie pytania.
MÓJ NOWY WIELKI WĄTEK KOSMETYKOWO-WYMIANKOWY, ZAPRASZAM! ![]() https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...=1#post9578157 DOKŁADKA W POSTACH 18,19,20! ![]() MÓJ NOWY WĄTEK CIUSZKOWY! ![]() https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...=1#post9705395 odpisz u mnie, prosze! ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#540 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
a dla mnie logiczne jest to że w dziale TARGOWISKO, Kosmetyki wymianiamy sie kosmetykami a nie udzielamy sobie rad 'jak przygotowac prezent' ![]() od tego są inne watki... Cytat:
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:25.