![]() |
#61 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: pakowanie prezentów
swietnym pomyslem o dosc banalnym a jednak efektownym jest pakowanie prezentow.. w zwykla KREPE !!!
wyglada to fantastycznie, kolory sa BARDZO ZYWE i kontarsowe - i pod choinka wygladaja slicznie ![]() ja robie juz tak od wielu lat - to proste - a juz najlepiej wygladaja w ten sposob spakowane przedmioty nieregularne ! np. jakis kubek... nie mam fot ale sprobuje wytlumaczyc: 1) rozkladamy arkusz krepy na podlodze/stole 2) na tym na srodku stawiamy np. kubek/bombke/maskotke itp. 3) zbieramy krepe ze wszystkich stron, otulamy prezent zaczynajac od dolu i zawiazujemy na samej gorze kokarda (tez moze byc z krepy) wyglada to jak .. no wlasnie jakby to ujac.. polowa cukierka ??? u gory ta krepa ma byc taka roztrzepana jak roza.. mam nadzieje ze rozumiecie o co mi chodzi ![]() ladnie wyglada np. prezent zapakowany fioletowa krepa i owiniety rozowa wstazka ![]() ale to dla tych ktorzy lubia szalone pomysly, bo najbardziej gustowne to to nie jest na pewno ![]() buziaki !
![]() |
#62 |
Rozeznanie
|
Jena dziewczyny skąd wy tyle pomysłów macie? Gratuluję, ja lekki młot jestem. Kolorowy papier, jakaś wstążka i tyle.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#63 |
Raczkowanie
|
Hej Dziewczyny. Macie może pomysły jak opakowac zwykłą, kształtną KSIĄŻKĘ? Chciałabym wykorzystać bibułę - może coś na niej napisac albo przykleić, może zdjęcie mojego TŻ (bo to dla niego prezent)?? Jak w ogole owija sie prezenty w bibułe? Trzeba ją jakos pogniesc, pozaginac czy potraktowac jak zwykły papier do pakowania?
Święto TŻ juz jutro, wiec sprawa pilna. Pozdrawiam. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#64 |
Rozeznanie
|
Bibuła już z natury jest pomarszczona, miąc jej nie trzeba, wystarczy owiwnąć książkę jak w jak papier. Tylko nie naciągać mocno
![]() ![]() zdjecie 1 - z bibuly, na ksiazke chyba bedzie dobre, tylko czy takie rozyczki dla faceta? ![]() zdjęcia 2-5 - tu juz pomysły z papieru pozdrawiam EDIT: sorka, nie spojrzałam na datę, sprawa już nie aktualna... no cóż, może komus się kiedyś przyda ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#65 |
Raczkowanie
|
Zblizaja sie swieta, wiec moze znowu powrocimy do tematu pakowanie prezentow dziewczyny?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#66 |
Raczkowanie
|
Ja jestem za.....ale jak narazie śpieszę się do szkoły, więc zdjęcia wkleje troszkę później
![]() ![]()
![]() |
#67 |
Raczkowanie
|
to ja ide na pierwszy obstrzał
![]() prezent składa sie z 2 kartonów Tak kombinowałam i wymyślałam z tymi różyczkami (z bibułki są) że w końcu wyszedł taki róg który tak średnio mi sie podoba, no ale juz posklejane wszystko ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#68 |
Raczkowanie
|
Ladniutki to i takie inne
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#69 |
Zadomowienie
|
A może macie pomysł na opakowanie branzoletki? Kupiłam dziewczynie na skzolne mikołajki, ale bez pudełka. A głupio tak włożyć do samej torby...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#70 |
Wtajemniczenie
Lokalizacja: Mała Puszysta Planeta z Małymi Puszystymi Zwierzaczkami:D
|
o jakie fajne pomysly!!!!!!!!!!!!!
![]()
![]() |
#71 |
Wtajemniczenie
|
![]()
Bardzo ciekawe są Wasze pomysły
![]() Zamieszczę zdjęcia ubiegłorocznych prezentów, w tym roku jeszcze nie zaplanowałam, w jaki sposób będą pakowane. Być może kogoś zainspirują ![]()
![]() |
#72 | |
Wtajemniczenie
|
Anett_ jakie wspaniałe paczuszki
![]() Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#73 |
Wtajemniczenie
|
ja nigdy nie pakowalam za pięknie ale teraz mam taką ochotkę . zrobię chyba tak że kupię 1 szary papier ... i długi sznurek taki jakim się wiąże worki ... i to zalezy od wielkosci rzeczy .. wytnę kwadrat i zapakuję . potem zwinę sznurkiem a do sznurka przymocuję pieczątkę z wosku z imieniem ... tylko nie wiem co kupic ? kurcze nie wiem czy ksiazke bo nie chce wpasc czy bizuterię czy co ... eehh szkoda gadac
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#74 |
Raczkowanie
|
Mam nadzieję, że tego jeszcze nie było:
tuba na cukierki: http://www.cafeart.pl/content/view/381/177/ jesienny: http://www.cafeart.pl/content/view/432/177/ dekoracyjny papier: http://www.cafeart.pl/content/view/222/177/ pudełeczko: http://www.cafeart.pl/content/view/159/177/ |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#75 |
Konto usunięte
|
Kilka pomysłów z sieci.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#76 |
Wtajemniczenie
|
[1=d61abbce58b52fe45ffe444 afc51ca0ea3c11859_65540a4 4484ab;3211391]Kilka pomysłów z sieci.[/QUOTE]
spoko z tym listem pozdrawiam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#77 |
Zakorzenienie
|
Ja uwielbiam pakować prezenty, ale bardzo lubie prostotę, w tamtym roku pakowałam w zwykły szary papier i przewiązywałam kolorową wstążką
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#78 |
Wtajemniczenie
|
![]()
Dziękuję Kariero
![]() Zastanawiam się właśnie nad taką konwencją w tym roku. Pomysły mam dwa- albo zapakuję upominki w brązowy papier (taki do pakowania paczek pocztowych) i ozdobię jedynie ażurkowymi wstążkami (takimi jak na zdjęciu), albo przygotuję również jednolite- zapakowane w gładki papier i ozdobione szyfonem i sznureczkami (również wzory ze zdjęć).
![]() |
#79 |
Zakorzenienie
|
To duże podełko zapakowane w szyfon jest super
![]() Ja w tym roku pakuje w złoty papier, bedzie też pasek jakiegoś kolorowego papieru(na razie zakupiłam czerwony i zielony) , a przez to przewiązany zwykły sznurek. mam nadzieje ze mnie rozumiecie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#80 |
Zadomowienie
|
ja osobiście biorę pudełko po butach.kupuje krepine.W ruch idą nożyczki i zszywacz.Całe pudełko obklejam krepiną.Maluję złotolem.Przyklejam suszki badz złote szyszki albo jedno i drugie
![]() ładne i proste ![]()
![]() |
#81 |
Raczkowanie
|
A ja tak zapakowalam butelke ajerkoniaku
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#83 |
Zakorzenienie
|
foszek - świetny pomysł
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#84 |
Raczkowanie
|
Jak sie troszke podkuruje (grypsko mnie dopadlo) zrobie zdjeci jak to robie etapami. probowalam to Wam opisac ale jakos mi belkot wychodz. Idea jest taka te pakujemy to jak normalna butelke, tylko zamiast sciskac w szyjce i kokarde na to, robimy zakladke u gory, wkladajac do niej wstazke, (ona wyznaczy nam jej grubosc). Zakladamy z 2x z ta wstazka w srodku.
Nastepnie nacinamy ponizej tej zakladki, rowno po obu stronach(uwazajcie abynie przeciac!!) Zaklejamy tasma "ramiona" aby sie nie otwieraly, przyciagamy koncowki wstazki i wiazemy je jak krawat. Powodzenia w pakowaniu ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#85 |
BAN stały
|
pakowanie prezentów
Ostatno robiłem opakowanie na prezent. Wziąłem okrągłe pudełko po cukierkach, najpierw pomalowałem je farbą (beżową) później pomalowałem gaze (taka do ran-bandaż?taka siateczka;pp)aby ładnie ta gaza wygłdała wymieszałem jakąs papkę:pp farba, farba bezowa, mąka, sól(takie ciasto jak na masę solną) woda, i kawałeczki papieru. Później wszstko wymiesząłme i pomalowałem ta gazę, powiesięłm na grzejnku żeby wyschnęło i okleiłem podełko zarówno ze strony zew. jaki wew. Następnie zaczę.ło się ozdabianie przykrywki pudełka okliłem tak torszkę przestrzeniej tą gazą poźniej nakleiłem pomarańczki suszone, cynamon i dałem kokardkę z rafii(taka słoma ozdobna) w srodku też wykleiłem po nokach pomarańczkami i cynamonem dodałem ożniej na pprzykrywkę tego pudeółka takie koraliki złote. wszytko wygląda wpsaniale! Polecam
P.S Kleiłem klejem na gorąco... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#86 |
BAN stały
|
Ciekawym pomysłem jest także obklejenie pudełka sarą gazetą(ja używałem Focus ponieważ są w sdoku takie kartki o żółtawym kolorze przypominające stary jkaiś papier) gdy pudełko było już całe obklejone przewiązłem je czerwoną wstążką i nakleiłme na nią czarne koraliki do środka pudełka włożyłem mnóstwo małych kuleczek także z gazet.
Polecam Pakowiczów... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#87 |
Raczkowanie
|
wiecie lub macie pomysly jak zapakować ciuchy?mam bokserki dla chłopaka do spakowania i dla mamy ciuchy ale nie mam opakowan,pudelek a w okolicy mnie nie ma takich pudelek i chcialam ładnie papierem ozdobnym zapakowac ale nic mi nie wychodzi...
nie chce sie ladnie skladac.. pomóżcie mi cos wymyslec... chcialam sama zapakowac a nie kupowac opakowania.. |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#88 |
Zakorzenienie
|
https://wizaz.pl/forum/attachment.ph...6&d=1165430459
to mnie urzekło
![]() |
#89 |
Wtajemniczenie
|
To ja wkleje jeszcze jeden fajny pomysł na zapakowanie butelki.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#90 |
Raczkowanie
|
Fajne te ubranka
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:13.