najbardziej nielubiane prezenty... - Strona 6 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Szkoła i edukacja

Notka

Szkoła i edukacja Szkoła i edukacja, to forum dla osób, które chcą się uczyć. Tu dowiesz się wszystkiego o szkołach, uczelniach, kursach. Na forum NIE odrabiamy prac domowych!

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2006-12-24, 10:56   #151
alaneczka
Rozeznanie

Dot.: najbardziej nielubiane prezenty...

to tylko ja jestem takim wyjatkiem, który cieszy sie za swieczek / figurek ? mam juz tego troche i jak ktos nie wie, co mi kupic, to kupije jakas taka *******ke :P i wszyscy sa zadowoleni.
A denerwuje mnie, jak ktos mi kupuje ubrania... jeszcze nigdy nikt nie trafil, na to co mi sie podoba, a pozniej sa pretensje ze wybrzydzam...
alaneczka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-12-24, 10:58   #152
...:::oblabobla:::...
Zakorzenienie

A najgorsze jest to że trzeba udawać, że te beznadziejne prezenty nam się podobają i wogóle Mi już pomysły się skończyły jak się cieszysć z idnetycznego prezentu na 5 różnych sposobów... najchętniej powiedziałabym: "Nie kupij mi w tym roku tego zestawu... mam 3 jeszcze nierozpakowane. Zapakuje sobie sama i będę udawać zaskoczoną i zadowolona "
Stary 2006-12-24, 11:03   #153
alufa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez alaneczka Pokaż wiadomość
to tylko ja jestem takim wyjatkiem, który cieszy sie za swieczek / figurek ? mam juz tego troche i jak ktos nie wie, co mi kupic, to kupije jakas taka *******ke :P i wszyscy sa zadowoleni.
A denerwuje mnie, jak ktos mi kupuje ubrania... jeszcze nigdy nikt nie trafil, na to co mi sie podoba, a pozniej sa pretensje ze wybrzydzam...

co do swieczek: bardzo lubie je dostwac i wogole lubie swieczki ale nie mam co z nimi robic stoja, kurza sie to fakt, ale mowie Wam : KIEDYS SIE PRZYDADZA...
alufa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-12-24, 11:13   #154
calkiem-spoko
BAN stały

A ja na Mikołajki chciałam od mojego TŻta jakieś fajne skarpetki. Niestety, nioczego godnego nie udało mu się znależc. Ale skarpetki i tak dostalam, od cioci. No i fajnie.
Lubię skarpetki hehe
calkiem-spoko jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-12-24, 11:14   #155
alaneczka
Rozeznanie

a wlasnie ja sie ciesze owszem problem jest taki, ze to trzeba wycierac, ale jaki nastroj sie robi, jak je zapale a juz szczegolnie w łazience eh rozmarzylam sie
alaneczka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-12-24, 12:18   #156
olka_222
Zakorzenienie

ja nie lubie dostawać perfum. Ok fajnie jak ktoś mi kupi takie jakich używam, ale nie znoszę jak ciocia albo tesciowa mówią " Pani w drogerii mówiła ze te są bardzo łagodne i fajniusie, na pewno ci się spodobają, otwórz i powąchaj"

a ja głupia muszę je otworzyć i powąchać a później udawać że mi się podobają

Pamiętajcie nigdy nie kupujcie perfum komuś kogo nie znacie na tyle dobrze by wiedzieć jakie nuty zapachowe lubi!!!!!!!!!
Stary 2006-12-24, 12:23   #157
olka_222
Zakorzenienie

a no i zapomniałąm napisać ze od teściowej, która dała mi już prezent oprócz nietrafionych perfum dostałam UWAGA............. gumowe ękawiczki (wiecie takie żółte do mycia WC) i sciereczki do kurzu, rajstopki za 1 zł polerke do paznokci taką najtańsza i pilniczek do paznokci.

No ale cóż gest się lcizy
Stary 2006-12-24, 12:53   #158
layla_lbn
Zakorzenienie

GG do layla_lbn Send a message via Skype™ to layla_lbn

Cytat:
Napisane przez olka_222 Pokaż wiadomość
a no i zapomniałąm napisać ze od teściowej, która dała mi już prezent oprócz nietrafionych perfum dostałam UWAGA............. gumowe ękawiczki (wiecie takie żółte do mycia WC) i sciereczki do kurzu, rajstopki za 1 zł polerke do paznokci taką najtańsza i pilniczek do paznokci.

No nieźle

Chciałbym poznać człowieka, który wymyślił seks, żeby zobaczyć nad czym teraz pracuje

layla_lbn jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-12-24, 13:50   #159
kasienka.b
Wcale nie be, tylko cacy kasieńka

GG do kasienka.b
Dot.: Re: najbardziej nielubiane prezenty...

Lubie dostawac ubrania, dodatki i kosmetyki pod 1 warunkiem - ze sama sobie je wybiore W przeciwnym razie ciuchy (95% przypadkow) sa albo kompletnie no w moim stylu albo jesli mi sie podobaja to za duze (nie ma to jak rodzinka wolaca luzne rzeczy, w ktorych wygladam jak worek na ziemniaki) w obu przypadkach ciuchy leza w szafie. Okolo 50% dodatkow, jakie dostaje to albo nie w moim stylu albo (jak zielona totrebka - prezent urodzinowy od cioci) podobaja mi sie lecz dop niczego nie pasuja A kosmetyki to juz horror. Nikt jeszcze nie trafil dobrze z kolorem anio z zapachem. Naprawde, chcac kupic mi ktoras z tych rzeczy zapytajcie Tak jest lepiej (to byl apel do rodzinki ) No i jest jeszcze pare rzeczy, ktore chwilowo do glowy mi nie przychodza...

Olka_222 nie tylko jakie nuty lubi - przeciez perfumy na kazdym pachna inaczej
Stary 2006-12-24, 13:56   #160
Blair
Zadomowienie

GG do Blair

nie przepadam za głupio-stójkami

lecz najgorzej wspominam prezęt od prababci : okropna , wielka , fioletowa spódnica w kwiaty ( ze stanem gdzieś pod cyckami ) .

Nie dojśc że musiałam udawać że szalenie mi się podoba to jeszcze kazano mi ją przymieżyć . ehh
Stary 2006-12-24, 14:00   #161
Malinezja
Zadomowienie

Mnie krew zalewa jak dostaje jakąś książke pod choinke

Malinezja jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2006-12-24, 14:10   #162
Hosenka*
Zakorzenienie

Hmmm ja sie ciesze ze wszystkiego - nie ma wiec ryzyka, że coś mi sie nie spodoba, zwłaszcza, że od kilku lat sama kupuję dla siebie prezenty od członków rodziny (chociaż i tak zazwyczaj mama z tatą coś tam dokupia )

Gdy byłam młodsza, dostawałam opórcz "głównego" prezentu np. majtki, skarpetki czy grube rajstopy a i tak mi sie zawsze podobało....

Lubie i majtki i ksiązki i kosmetyki ... Figurek ani świeczek nigdy nie dostałam ale wiem ze napewno bym sie ucieszyła bo lubei takie pierdółki (nooo chyba zeby zalatywały tandeta - pamietam prezent na walentynki sprzed 2 lat od mojego ówczesnego - ramka na zdjecie w kształcie serduszka, obok mis trzymający tą ramkę, a ramka obszyta czerwonym pluszem ---> z tego to sie nie cieszyłam, od razu schowałam głęboko do szuflady)

Ogólnie to łatwo mnie zadowolić (w kwestii prezentów oczywiscie )

Instagram

W zapisanych relacjach - wyprzedaż kosmetyków pielęgnacyjnych i do makijażu
Hosenka* jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-12-24, 15:49   #163
Hexxana
Zakorzenienie

GG do Hexxana Wyślij wiadomość przez MSN do Hexxana

Ze mna jest bardzo ciezko poniewaz jest wiele rzeczy,ktore lubie oraz przede wszystkim CHCE wybierac sobie sama;najczesciej prezent jest ze mna konsultowany w ten sposob,ze jest kilka opcji do wyboru wiec i tak do konca nie wiem,co dostane

Najbardziej nie lubie byc uszczesliwiana na sile tzn.ktos wie,co lubie,czym sie interesuje itp.a prezent zupelnie z innej bajki....dlatego moi bliscy wiedza w jaki sposob podejsc do tego tematu ze mna
Stary 2006-12-24, 17:25   #164
issunka_html
Raczkowanie

GG do issunka_html

OMG help!!! Właśnie dostałam prezenty ;/ od mamy bluzę. Nosiłam takie jako dziesięciolatka. W dodatku w kolorze którego nie cierpie, "bo taka młodzieżowa i dziewczyna jedna w moim wieku ja kupowała", za dużą 2 rozmiary "bo bedzie ci wygodniej" tylko, że ja sie NIE UBIERAM jak dziewczyny w moim wieku, preferuje styl kobiecy i nie po to mam rozmiar 34/36 żeby nosić 40. A tyle razy mówiłam że mnie takie ciuchy NIE INTERESUJĄ i żeby mi nie kupowac ubrań. Dostałam też spinki, które młodzieżowymi nawet nazwać nie można bo są kompletnie dziecinne. Najgorsze, że będe musiała to czasem zakładać, bo w końcu prezent od mamy ;/ ech naprawde traktują mnie jak dziecko - na sylwestra nie wyjdziesz, będziesz nosić spinki jak twoja 8 letnia siostra :/ Dostałam jeszcze 2 czasopisma - Popcorn ;/ którego czytanie uważam za szczyt ciemnoty umysłowej i nie miałam tego w ręku wieki i Twista. Ok, tylko ze ja czytam Elle, Twój Styl i Glamour. Nio trochę słodyczy, których staram sie nie jeśc bo to niezdrowo.

Od siostry dostałam lakier do paznokci Ruby Rose i pomadke ochronną Flos LEku, chociaż powszechnie wiadomo, że z moimi spierzchnietymi ustam radzi sobie tylko Tisane i to rzadko. Ale młoda jest młoda :P więc jej to mozna wybaczyć

Nie krzyczcie, że powinnam sie cieszyć z tego co dostałam. Nie potrafiłabym sprawić przykrości dwóm najbliższym mi osobom, więc wysiliłam mój warsztat aktorski i udawałam szcześliwą. Dobrze, że wczesniej dostałam też pieniądze, które wydałam na normalne rzeczy ( buty do tańca, fluid La Roche Posay i tusz L'Oreal) ;D
Stary 2006-12-24, 18:47   #165
sthavana89
Raczkowanie

Nienawidze dostawac NIESPODZIANEK od rodziny, wszelkie plyty CD od wujkow...bleee <pamietam jak kiedys co roku pdstawalam plyty ich troje.. a feee> , bielizna -> zawsze za duza, ciuchy nie w moim guscie... no jedynie mama cos czasem trafi...
Stary 2006-12-24, 19:58   #166
nyna1604
Raczkowanie

Przede wszystkim ciuchy;/ które sa mi albo za małe/duze zle leza itd;/ albo tescowe kosmetyki;/
nyna1604 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-12-24, 20:04   #167
Hosenka*
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nyna1604 Pokaż wiadomość
Przede wszystkim ciuchy;/ które sa mi albo za małe/duze zle leza itd;/ albo tescowe kosmetyki;/
tescowe?? A co np. z tej "firmy" dostałaś??

Instagram

W zapisanych relacjach - wyprzedaż kosmetyków pielęgnacyjnych i do makijażu
Hosenka* jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-12-24, 20:16   #168
Malinezja
Zadomowienie

Eeeeeh no tak jak mówiłam nie lubie dostawać książek i oczywiście znalazłam dwie pod choinką A jest tyle innych rzeczy (przydatnych!) które bym chciała

Za to od mamy dostałam kilka ciuchów (głównie bluzki i spodnie, a i jeszcze kurteczka z futrem ) pare dni wcześniej które zrekompensowały książki :P
Chociaż nie powiem książki trafione, jeśli chodzi o tematyke (końska ) ale no ja takowych komplenie nie potrzebuje... eeh kolejne do kolekcji "koniowatych" książek kurzących się na półce...

Za to dziadek przyniósł koniak, drugi koniak dostał więc... jestem upijana przez własnych rodziców

Malinezja jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-12-24, 20:41   #169
Rozterka
Rozeznanie

ja nie lubię dostawać:
  • słodyczy - bo potem nie wiem co z nimi zrobić a jak zjem, to mam wyrzuty sumienia
  • ciuchów - wolę sobie sama kupić
  • kosmetyków - jak wyżej
  • innych perfum niż moje ulubione
  • różnych pierdołek do pokoju - specjalnie nie mam wszystkiego zawalonego tego typu rzeczami i jak ktoś mi daje coś takiego, to ląduje to u mamy lub kogoś, kto takie rzeczy lubi

Ogólnie wolę dostawać prezenty, które np po roku czasu dalej istnieją, a których sama sobie nie kupię, bo np. szkoda mi kasy

Malinezja - świetny awatar
.

zapomniana...
Rozterka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-12-24, 21:27   #170
...:::oblabobla:::...
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez olka_222 Pokaż wiadomość

ale się dośmiałam Jak pracowałam w drogerii to boki zrywałam jak ludzie kupowali mydło za 60gr. i kazali "ładnie zapakować", nawet trafiła się raz w prezencie paczka tamponów, patyczki do uszu, wkładki... nie qumam jak można coś takiego dać pod choinkę, albo pastę do zębów ale te rękawiczki do czyszczenia kibla biją wszystko na głowę
Stary 2006-12-24, 23:16   #171
Madzia007
Zadomowienie

Nienawidzę dostawać prezentów ze sklepu "Wszystko po 4 zł" Oczywiście jeśli jest to coś fajnego tzw. "perełka" wtedy się cieszę, ale jeśli widać pochodzenie prezentu na 1 rzut oka... to tak jakby ten ktoś kupywał mi coś na odwal się.
Stary 2006-12-24, 23:34   #172
nafiyqa
Zakorzenienie

Kapci, ktore dostalam w tym roku i mam je wlasnie na nogach

nafiyqa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-12-24, 23:34   #173
Afra86
Zakorzenienie

oj jak tu juz duzo osob wspomnialo, nie chcialabym dostac porcelanowych figurek i tym podobnych, bo ino by zbieralo kurz :/

wyjatkiem bylyby jakies hmmm afrykanskie figurki ?

albo ostatnio ! widzialam super figurke meblowa ale no normalnie CHLIP mega zabawna ( tzn pewnie tylko dla mnie )
byla sobie kula ceglasta i taka napackana byla a na niej byla mniejsza kulka

i ta mniejsza kotka to niby byla glowa kota, wasy miala i uszka stojace
a ta wieksza to beben (brzuch )

super to wygladalo !!

choc pewnie wiekszosc ktora teraz to czyta mysli sobie -" o czym ona gada? ;/ "

nu
Stary 2006-12-24, 23:45   #174
uhahana
Zakorzenienie

A wiecie co...
Ja mam do tego zupełnie inne podejście.

Rzeczy, na które faktycznie poluję, mam ochotę i w ogóle - wolę sobie kupić sama, a prezenty to dla mnie coś takiego... innego Może to dlatego, że często zdarzało się, że dostawałam coś, czego sama W ŻYCIU bym sobie nie kupiła, a późnie okazywało się fajne, przydatne i w ogóle bardzo na tak.

Fakt - świeczki, figurki, maskotki i różne takie stojadełka odpadają, przeważnie stoją z miesiąc, a później trafiają gdzieś do kartonu.
Ale kosmetyki inne od tych, które kupuję, niestandartowe perfumy, czy ciuchy lub biżuteria nawet trochę odbiegające od mojego szeroko pojętego 'stylu' - lubię.

A cieszę się zawsze, bo prezenty, jakie by nie były, są dla mnie bardzo pozytywnym zjawiskiem i pokazują dobre chęci 'dawacza'
'Choose a job. Choose a career. Choose a family, choose a fucking big television, choose washing machines, cars, compact disc players, and electrical tin openers. Choose good health, low cholesterol and dental insurance. Choose your friends. (...) Choose your future.
Choose life.
'

uhahana jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-12-25, 00:02   #175
czekoladka79
Zadomowienie

ja tam cieszę się jak wariat ze wszystkich prezentów, no chyba że to będą perfumy przypominające wydzielinę skunksa
czekoladka79 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-12-25, 01:22   #176
CzarnyElf
Zakorzenienie

Nie cierpie dostawac figurek swieczek i ramek na zdjecia-ramki na zdjecia dostaje kazdego roku od zony brata meza-juz nie mam co z nimi robic.

Przy kazdym rodzinnym spotkaniu dyskretnie sugeruje ze ucieszylabym sie karty do Sephora albo do TJ Maxx'a-prezenty lubie sobie wybierac sama
CzarnyElf jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-12-25, 01:28   #177
Afra86
Zakorzenienie

o wlasnie, ramki!

ramki tez jakos dzialaja na mnie odstreczajaco :/

a dlalczego, dlaczego?

juz Wam spiesze z odpowiedzia!

chcecie?

chcecie

bo, poniewaz, dlatego zeeeeee,

ech, no przyznac sie czas <szura butkiem> jak bylam mlooooooodsza , to jak nie mialam czasu i pomyslu toooooo kupowalam na odczep sie ramki wlasnie ...

nu
Stary 2006-12-25, 09:05   #178
alufa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ...:::oblabobla:::... Pokaż wiadomość
ale się dośmiałam Jak pracowałam w drogerii to boki zrywałam jak ludzie kupowali mydło za 60gr. i kazali "ładnie zapakować", nawet trafiła się raz w prezencie paczka tamponów, patyczki do uszu, wkładki... nie qumam jak można coś takiego dać pod choinkę, albo pastę do zębów ale te rękawiczki do czyszczenia kibla biją wszystko na głowę

sie mi przypomialo ze tata mojego kolegi poszedl na rynek po prezent dla tesciowej. powiedzial na stoisku z pachnidelkami : jakis najtanszy, najbardziej smierdzacy perfumik dla tesciowej. no i kupil za jakies 8 zeta. babcia otwiera prezet psika sie wacha: mmm ziencu ales sie wykosztowal
alufa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-12-25, 09:20   #179
Sathi
Zakorzenienie

ja zawsze dostawałam trafione prezenty
w tym roku dostałam ale na urodziny od babci książkę Kuchnia Polska
Nie znosze kuchni polskiej ale książka jest piękna i bardzo ciekawa

MIŁEGO DNIA
Sathi jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-12-25, 09:27   #180
abc-uroda
Przyczajenie

najgorszy prezent dla mnie to kiepskie kosmetyki, dawanie ich osobie która je sprzedaje i zna sie na jakości i cenach jest okropne
jużwole słodycze mimo rozmiaru 42-44
abc-uroda jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Szkoła i edukacja

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości