PREZENTY na ROCZNICE, URODZINY, IMIENINY - pomysły - Strona 7 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Hobby > Rękodzieło: szydełkowanie, biżuteria DIY, makramy i inne

Notka

Rękodzieło: szydełkowanie, biżuteria DIY, makramy i inne Forum dla osób, które lubią tworzyć coś własnymi rękami. Miejsce dla początkujących oraz zaawansowanych. Rozmawiamy o rękodziele i DIY.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2006-01-10, 16:01   #181
Beaux
Zakorzenienie

Dot.: Porcelanowe gody rodziców - co kupić/ zrobić??

Cytat:
Napisane przez aguca
Też o tym pomyślałam Zwłaszcze jeżeli rodzice lubią herbatę- moi piją z ponad 5 raz dziennie(nie przesadzam). W sklepach i róznych "galeryjkach" jest dostępne mnóstwo takich filiżanzeczek z motywami od kwiatów i róż skończywszy na francuskich widokach
Ja jestem lepsza: minimum 10 herbat dziennie !
Ale co do tematu to do filiżanek możesz właśnie jakąś ciekawą herbatę dokupić. Teraz jest mnóstwo sklepów z różnymi egztycznymi odmianami, możesz kupić kilka gatunków (raczej w małych ilościach, bo to jednak trochę kosztuje) i popakować w jakieś ładne słoiczki (np. ozdobione metodą decoupage albo pomalować farbkami do szkła). Można dopisać coś śmiesznego, np. że daną torebeczkę z herbatą rodzice mogą otworzyć i zużyć dopiero w następną rocznicę. Stworzy się nowa rodzinna tradycja !
Beaux jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-01-10, 16:55   #182
Beaux
Zakorzenienie

Jeszcze można jako dodatek dorzucić płytę z nagranymi ulubionymi piosenkami rodziców. Napewno mają jakieś wspomnienia z tym związane: pierwszy taniec, czy śpiewy przy ognisku z jakiś wypadów... Będą mieli wszystko na jednej płytce
Stary 2006-01-10, 18:52   #183
mgielkaCORP
Rozeznanie

Dot.: hmm Prezent dla ... :)

O i ja bardzo też bym chciała znać, dziękuję ślicznie za odpowiedź.
mgielkaCORP jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-01-10, 19:00   #184
mgielkaCORP
Rozeznanie

Dot.: Prezent na Dzien Chłopaka?

up up
mgielkaCORP jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-01-10, 20:19   #185
91584e3a0ddee98d7bf35013566e27d0b839b1c7
Konto usunięte

Beaux, szacunek dla ciebie, za te herabty Też je kocham, raz udało mi się wypić 12 jednego dnia (moj maly grzeszek) - ale to tak poza tematem. Dziewczyny dałyście świetne pomysły, tez o nich myslalam, ale gdyby nie moje dylematy to nie dawalabym tutaj tego wątku:
1) Album nawet mógłby być, ale biorąc pod uwagę nieciekawą sytuację rodzinną między ojcem a mamą, a konkretniej to, ze oni są juz raczej ze sobą tylko z przyzwyczajenia, zdjecia raczej nie wypala tym bardziej, ze ich nie mam ;(
2) Herbatę chyba w mojej rodzinie chyba pijam tylko ja

Ale mama lubi orzeszki.... Noooo i mam problem
Ma ktos jeszcze jakies pomysly?
91584e3a0ddee98d7bf35013566e27d0b839b1c7 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-01-10, 20:34   #186
Beaux
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Magdaa161
Beaux, szacunek dla ciebie, za te herabty Też je kocham, raz udało mi się wypić 12 jednego dnia (moj maly grzeszek) - ale to tak poza tematem. Dziewczyny dałyście świetne pomysły, tez o nich myslalam, ale gdyby nie moje dylematy to nie dawalabym tutaj tego wątku:
1) Album nawet mógłby być, ale biorąc pod uwagę nieciekawą sytuację rodzinną między ojcem a mamą, a konkretniej to, ze oni są juz raczej ze sobą tylko z przyzwyczajenia, zdjecia raczej nie wypala tym bardziej, ze ich nie mam ;(
2) Herbatę chyba w mojej rodzinie chyba pijam tylko ja

Ale mama lubi orzeszki.... Noooo i mam problem
Ma ktos jeszcze jakies pomysly?
Czyli co? Nie mamy szans na rozgrzanie dawnych uczuć ? W takim razie pozostaje jakiś praktyczny prezent... Jeszcze później pomyślę!
Stary 2006-01-11, 12:29   #187
aguca
Rozeznanie

Jak mama lubi orzeszki a pozostaje tylko praktyczny prezent to mamie kup balsam orzeczowy a tacie np. malinowy
aguca jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2006-01-11, 13:02   #188
Beaux
Zakorzenienie

Może zrób sama tort orzechowy? Tata też by skorzystał. Chyba że nie lubi orzechów...
Stary 2006-01-12, 16:50   #189
91584e3a0ddee98d7bf35013566e27d0b839b1c7
Konto usunięte

Noooooo tort wchodzi w gre <mniam>... ale cos jeszcez blagam, na pewno musi cos byc. widzialam w sklepie taki drewniany model samochodu, jest sliczny, bardzo by pasowal do salonu, ale jednak wolalabym cos zrobic sama.... a tutaj rak pomyslow.
91584e3a0ddee98d7bf35013566e27d0b839b1c7 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-01-23, 14:51   #190
arricia29
Raczkowanie

walentynki i pierwsza rocznica jednoczesnie...

mojego TŻ poznalam gdzies na poczatku lutego jednakzde oboje ustalilismy ze prawidlowa date uznajemy 12 luty. wtedy pierwsza randka i pierwsze zaminione zdania i odrazu jestesmy razem. i w tym roku wypada pierwsza rocznica. mieszkamy w innych miastach dlatego widujemy sie przez 3 dni w tygodniu na weekend. dlatego tez swietowac walentynki i rocznice bedziemy jednoczesnie. i co z prezentem? myslalam o albumie, przegladalam juz archiwum, jednak on wie ze mam bzika na punkcie zdjec i bardzo mu sie to podoba, ale prezent ten wole zostawic na pozniej jako ze duzo wspolnych zdjec narazie nie mamy a moje wszystkie przegladalismy ostatnio... co wy podarowalysmy swojemu TŻ na pierwsza rocznice? moze jakis pomysly? hhmmm....
arricia29 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-01-23, 18:29   #191
potoczanka
Raczkowanie

Dot.: walentynki i pierwsza rocznica jednoczesnie...

konkretnego prezentu nie mam ... ale myślę, że dość wartościowym prezentem byłby list . GdybySś opisała w nim pierwsze spotkanie, pierwsze gesty, spojrzeNnia w Ooczy i wszystkie piekne chwile które przeżyliscie przez ten roczek . Sama mogłabyś zrobic pAapeterię na kolorowych kartkach ... . W ciągu tygodnia,kiedy będzie mu smtniej, a CiebiEe nie będzie, mógłby przYypomnieć sobie o tyMm, co piękne
Mówią że, kiedy rodzi się człowiek z nieba spada dusza i rozpada się na dwie części... Jedna z nich trafia do kobiety druga do mężczyzny... Natomiast całe życie polega na odnalezieniu tej drugiej połowy... połowy swojej własnej duszy... połowy samego siebie...

15.08.2009
potoczanka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2006-01-24, 18:08   #192
Meyaku
Raczkowanie

potoczanka ma racie...mozna zrobic taka ksiazke krociutku ...i zostawic kilka wolnych kartek...aby sam cos napisal ja mam juz pomysl na okladke ehhh wyciac serce w kartce i przozdobic np. jakims puskziem ...albo czyms tak przykleic zdiecie(twoje i jego) z od spodu i napisac ladnymi literami Nasze chwile....albo Ti i ja albo hmmm pomysl ...mozesz zrobic ramke ehhh ja nie ukiem tlumaczyc a pomysl mi wylecialy z glowy
Meyaku jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-01-24, 22:46   #193
potoczanka
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Meyaku
potoczanka ma racie...mozna zrobic taka ksiazke krociutku ...i zostawic kilka wolnych kartek...aby sam cos napisal ja mam juz pomysl na okladke ehhh wyciac serce w kartce i przozdobic np. jakims puskziem ...albo czyms tak przykleic zdiecie(twoje i jego) z od spodu i napisac ladnymi literami Nasze chwile....albo Ti i ja albo hmmm pomysl ...mozesz zrobic ramke ehhh ja nie ukiem tlumaczyc a pomysl mi wylecialy z glowy

książeczka też jest wspaniałym pomysłem można ją zachowac na pamiątkę bez problemu
Mówią że, kiedy rodzi się człowiek z nieba spada dusza i rozpada się na dwie części... Jedna z nich trafia do kobiety druga do mężczyzny... Natomiast całe życie polega na odnalezieniu tej drugiej połowy... połowy swojej własnej duszy... połowy samego siebie...

15.08.2009
Stary 2006-01-24, 23:26   #194
arricia29
Raczkowanie

dziekuje za pomoc pomysl swietny... i moze zmusze go aby na tych kartkach on opisal po swojemu jak odbieral nasze spotkania itd i bedzie ... jak on to widzial swoimi oczami hihi
Stary 2006-01-26, 21:24   #195
potoczanka
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez arricia29
dziekuje za pomoc pomysl swietny... i moze zmusze go aby na tych kartkach on opisal po swojemu jak odbieral nasze spotkania itd i bedzie ... jak on to widzial swoimi oczami hihi

po walentynkach napisz jaka była reakcja TŻ na prezencik

15.08.2009
Stary 2006-01-27, 23:33   #196
srubka
Zakorzenienie

ech dziewczynki ale jestescie super
wlasnie przegladalam allegro i sie tak zastanawialam co by tu mojemu TŻ na Walentynki dac
chcialabym aby to nie bylo cos banalnego lecz takiego zeby wiedzial jak bardzo mocno go kocham i tak czytam i podsunelyscie mi super pomysl z ta ksiazeczka dziekuje
Stary 2006-01-29, 22:08   #197
potoczanka
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez srubka
ech dziewczynki ale jestescie super
wlasnie przegladalam allegro i sie tak zastanawialam co by tu mojemu TŻ na Walentynki dac
chcialabym aby to nie bylo cos banalnego lecz takiego zeby wiedzial jak bardzo mocno go kocham i tak czytam i podsunelyscie mi super pomysl z ta ksiazeczka dziekuje

cieszymy się ze wpadłas na pomysł . może zaprezentujesz później chociaż okładkę?

15.08.2009
Stary 2006-01-29, 22:55   #198
Atoska
Zakorzenienie

GG do Atoska

ja mojemu TZ pisalam ok pol roku taki zeszycik. Kazdy dzien praktycznie- taki jakby paimietnik. Kazde wrazenia i kazde uczucia
On napisal mmi tez cos takiego)
Teraz jak to czytamy to lezka sie w oku kreci- wspomnienia wspomnienia

Wymianka
Atoska jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-01-30, 10:51   #199
potoczanka
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Atoska
ja mojemu TZ pisalam ok pol roku taki zeszycik. Kazdy dzien praktycznie- taki jakby paimietnik. Kazde wrazenia i kazde uczucia
On napisal mmi tez cos takiego)
Teraz jak to czytamy to lezka sie w oku kreci- wspomnienia wspomnienia

tak sobie myślę ... że ja mam już prezent dla mojego TŻ na walentynki ... . Ale może mogłabym spróbowac zrobić coś Twórczego już teraz ... Spotykamy się tylko co tydzień na weekendy, w tygodniu pozostają rozmowy gg ... i myslę, że takie zwierzenia, pewne myśli pisane przez jakiś czas mogłabym prowadzić już teraz . Jak tylko pozdaję egzaminy zabiorę się za tworzenie takiego pamiętniczka ... mam już nawet pomysł hih

15.08.2009

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2006-01-30, 14:35   #200
Muirin
Przyczajenie

ja mam 15 pierwsza rocznicę i tez mam problem z prezentem .
Muirin jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-01-30, 14:54   #201
mysia_kotka
Zadomowienie

Świetny pomysł! Sama tak zrobie mojemu na walentynki... a moze to byłby też dobry pomysł dla byłego z którym w jakiś sposób jestem przyjaciółką ? Świetnie! tylko jak to szczepić...

milion gwiazd spadnie, zanim się doczekam, ale...jednak!

mysia_kotka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-01-30, 14:58   #202
seemore
Wtajemniczenie

Tak przy okazji, kiedy są walentynki ? 14 ?

seemore jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-01-30, 15:08   #203
potoczanka
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez mysia_kotka
Świetny pomysł! Sama tak zrobie mojemu na walentynki... a moze to byłby też dobry pomysł dla byłego z którym w jakiś sposób jestem przyjaciółką ? Świetnie! tylko jak to szczepić...
kartki mozna zczepić zszywaczem, a pozniej nakleic na to jakąś tasiemkę, papier,okleić bibula...równie dobrze można urzyć dziurkacza i zawiązać piękną kokardke . Albo bki kartek można skleić np wikolem żeby nie dziurawić karteczek może użyć jakiejś ładnej nitki, w pasmanteriach napewno są takie ze złotymi odrobinkami nitki albo tasiemki, do tego igła z duzym oczkiem i można boki zszyć nawet i jakims ladnym wzorkiem . Możliwości jest mnostwo

Cytat:
Napisane przez Muirin
ja mam 15 pierwsza rocznicę i tez mam problem z prezentem .

a może coś takiego. nie wiem czy przeglądacie różne wątki forum, ale można zrobic taki oto świecznik, tylko zamiast wilka wyciąć serce, albo ulubiony element swojego TŻ

oto link do tematu o świeczniku: http://www.wizaz.pl/forum/showthread.php?t=94363

PS czy i Wy nie możecie używać swobodnie polskich znaków ?. Czesto wyskakują mi jakieś dodatkowe okna itp

15.08.2009
Stary 2006-01-30, 16:34   #204
Jeannie_jk
Rozeznanie

GG do Jeannie_jk

Uważam że jest to świetny i niezwykle oryginalny prezent...sama chciałabym taki dostać od mojego TŻ ale nie jeston aż takim romatykiem ....jesteśmy ze sobą już 2,5 roku więc taki prezent były cudowny...ale nie dokońca wiem co wy w nim piszecie....czy to jest forma pamiętnika...czy na każdej z kartek jest jakies wspomnienie?? jeżeli mozecie to napiszcie
Jeannie_jk jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-01-30, 17:33   #205
potoczanka
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Jeannie_jk
Uważam że jest to świetny i niezwykle oryginalny prezent...sama chciałabym taki dostać od mojego TŻ ale nie jeston aż takim romatykiem ....jesteśmy ze sobą już 2,5 roku więc taki prezent były cudowny...ale nie dokońca wiem co wy w nim piszecie....czy to jest forma pamiętnika...czy na każdej z kartek jest jakies wspomnienie?? jeżeli mozecie to napiszcie

mój TŻ tez nie wpadłby na taki pomysl :P. Ostatnio wymusiłam żeby napiał mi liścik w trakcie pobydtu an delegacji i węczył po powrocie. Ponoć jest napisany, ale od 3 tygodni jakos zapomina mi go wręczyć

A co zapisujemy w tych 'pamiętniczkach'? Myślę że to wszystko zalezy od Twojego ppomysłu . Czasami kiedy siedzisz sama w domu, nie masz się do kogo przytulić, a tak bardzo bys tego chciała mozesz mu to napisać, napewno mile będzie czytało mu się, że za nim tesknisz. Kiedy słyszysz tekst Waszej ulubionej piosenki możesz zamieścic an kartkach pamietnika ejj słowa i napisać jak sie czujesz kiedy jej słuchasz. Albo wspomnienia ze wspólnie Sspędzonych pięknie chwili, spacerów itp . Ja myślałam, żeby nawet wklejac tam różne obrazki ... Wydaje mi się że to wyjdzie w trakcie tworzenia

15.08.2009
Stary 2006-01-31, 19:11   #206
Jeannie_jk
Rozeznanie

GG do Jeannie_jk

Dziękuję bardzo! myslę ze na walentynki to ja juz nie zdaze ale na 3 rocznice ( wypada latem) to zrobie mu cos naprawde ładnego...i bedzie to bez pospiechu i dopracowane..
Jeannie_jk jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-01-31, 21:35   #207
potoczanka
Raczkowanie

no do lata zdążysz zrobic taki pamietniczek no i troszke go zapisać . Odnosnie Twoich uczuć i odczuc co to tej rocznicy itp .

jako kartki tego pamiętnika możesz wykorzystać np kartki z papieru czerpanego itp, gdzieś było kilka tematów na forum odnośnie tego

15.08.2009

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2006-02-07, 22:13   #208
arricia29
Raczkowanie

no wiec ja juz plany zrobilam znaczy sie: kupilam zeszyt 160 kartkowy rozmiaru b5 na takim koleczku i z twarda okladka. fajnie sie sklada bo kartki sa tak jakby podzielone na 4 kolory: wedlug mnie pierwszy to czas teraz, drugi to rok studniow, trzeci to malzenstwo i 4 to dzieci itd itd. bo wiece ja cala przyszlosc znim planuje:P pierwsza kartki ok 20 zamoczylam woda i polozylam kolo grzejnika zeby wyschly, i teraz jak sie je przeglada to sa takie grube sterczace i to chyba tak nadaje temu charakter. tak mi sie wydaje:p okladke robie taka ze zamierzam kupic w tekstylnym czy cos kawalek materialu np bialego i czerwonego i przykleic z przodu bedzie wielkie serducho. zbey zeszycik byl taki puszysty. zamierzalam karkti jeszcze podpalic troszke ale wydaje mi sie to zlym pomyslem:/ i co pisze... opisuje po kolei kazdy miesiac, co prawda nie dokladnie bo tego nie pamietam, ale np wyciagam pewne cytaty z mojego prowadzonego pamietnika. co jakis czas zostawiam miejsce zbey on mogl dopisac cos od siebie. i na co drugiej stronie mam taka ramke i cytuje jakis sms ktory od niego dostalam i byl bardzo slodki. i pisze wszystko co mi sie przypomni. a to spacer, a to kino, a to jakas wpadka przed mama:p narazie mam jakies 19 stron i zostaly mi jeszcze dwa miesiace do spisania. kartki ozdobie jakos wstazka i brokatem i kupilam jeszcze takie wypukle kartki granatowe i morskie i zrobie kwiatuszki
Stary 2006-02-08, 00:01   #209
potoczanka
Raczkowanie

no to fajnie że masz plany gotowe i nawet jesteś w trakcie realizacji. Ja mam co opisywac,ale wymyśliłam sobie że zrobię papier czerpany a póki co nie mam czasu na to. Została mi jedna poprawka i to w dodatku muszę jechać na nia w WALENTYNKI!!!!aaaa

15.08.2009
Stary 2006-02-10, 18:12   #210
Nakuś
Raczkowanie

GG do Nakuś
Smile PREZENTY na ROCZNICE, URODZINY, IMIENINY - pomysły

Czeeść dziewczyny
Moja przyjaciołka ma za niedługo urodziny noo i chciałabym jej cos zrobić: noo własnie tylko co nobo wiecie mogem jej cos kupic alee zrobic by było fajniej..noo i mam nadzieje ze mogłybyście mi pomóc bardzo proszee..a bardziej błagam

Nowe wątki na forum Rękodzieło: szydełkowanie, biżuteria DIY, makramy i inne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości