Stosuje prezerwatywy i NIE jestem w ciąży, czyli wątek antyschizowy - Strona 117 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Ginekologia

Notka

Ginekologia Miejsce, w którym rozmawiamy o ginekologii. Tutaj znajdziesz pytania i odpowiedzi związane ze zdrowiem intymnym kobiety. Rozmawiamy np. o antykoncepcji.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-04-06, 13:12   #3481
xXMalinowaLadyXx
Zadomowienie

Dot.: Stosuje prezerwatywy i NIE jestem w ciąży, czyli wątek antyschizowy

Trochę mnie te wasze obsuwy pocieszają Tym bardziej, że mi się o tej porze roku też zdarzały...
Nie wierzę, że może być inaczej. To już bym wolała sobie za przeproszeniem poużywać do końca i wpaść niż wpaść w momencie kiedy nie ma większego powodu wrrrrrr
Próbuję się zająć sprzątaniem itd żeby nie myśleć.
Brzuch mnie boli już chyba 3 czy 4 dzień z nerwów (albo żołądek albo podbrzusze). WIem że stres mi nie pomaga, ale to silniejsze ode mnie. Nie kontroluje tego.
Do tego zaczął mnie pobolewać jajnik (lewy) - O ZGROZO !! Tak jakoś dziwnie jak czasami na owulkę. W sumie to już przestał....
Ja nie wiem - wykończę się.
I chyba mam tak jak koleżanka wyżej. Wszystko wskazywało na okres- obrzmiałe piersi, łatwość wyprowadzenia mnie z równowagi no i ten śluz....no i się grzebię.
Oczywiście już się naczytałam w necie głupot i w ogóle sobie wymyślam
Obiecuję celibat- obiecuję uważać !!! Wszystko obiecuję-tylko niech już przyjedzie- błagam

WĄTEK UBRANIOWY:
https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...1#post68701111
WĄTEK KOSMETYCZNY[/B]
https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...1#post68702621
xXMalinowaLadyXx jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-06, 13:14   #3482
I_love_shopping
Raczkowanie

pewnie, że mam takie schizy, ale cóż pordzić lepiej to niż tragiczne w skutkach tabletki...
I_love_shopping jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-06, 13:24   #3483
Arya90
Zakorzenienie

Malinowa, będzie Wujcio. Tylko nie stresuj się, bo ja myślę, że to ze stresu ta cała obsuwa. Więc luzik Ja go wysłałam do Ciebie, bo ode mnie pojechał i jest już w drodze więc lada chwila będzie.
A jak Cię to uspokoi to zrób sobie test, ale to tylko dla swojego świętego spokoju, bo w ciąży na pewno nie jesteś! Ale taki negatywny test pomaga, wiem jak ja miałam w tamtym cyklu dziwną sytuację, stresowałam się mega, zrobiłam test, jedna krecha i od razu stres zszedł i Wujcio za 2 dni był pięknie

6cs
Arya90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-06, 15:37   #3484
Lia89
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez I_love_shopping Pokaż wiadomość
pewnie, że mam takie schizy, ale cóż pordzić lepiej to niż tragiczne w skutkach tabletki...
Eckhm, jakie tragiczne w skutkach? Przez prawie rok je brałam i nic specjalnego po nich mi się nie dzieje. Właściwie to nawet wyniki mi się poprawiły stosując równolegle inne środki hormonalne. Nie każdemu pasują tabletki, to prawda, na przykład Wontrubka miała poważne problemy. Nie można jednak wszystkiego wrzucać do jednego kotła, bo komuś osobiście nie odpowiadały. :|

Ja wolę brać tabletki i nie mieć takich schizów jak Malinowa. Zdaję sobie sprawę z ewentualnych skutków po tabletkach (obsuwy w miesiączce, skutki uboczne - teraz mam plamienia), ale to moja świadoma decyzja. Mam przynajmniej święty spokój, moja prolaktyna w końcu się unormowała, która była rozchwiana m.in. przez ten ciągły stres (bo wcześniej nie stosowałam antyków). Nie muszę robić co miesiąc testów dla pewności, że jednak tej ciąży nie ma i to obsuwa okresu... Także nie tępcie tak tabletkowiczek, bo to wcale nie jest ZUO, po którym się umiera.
Lia89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-06, 16:13   #3485
Mariatta
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez wontrubka Pokaż wiadomość

Mariatta, nie ma sensu... tabsy dają tak ogromne zabezpieczenie, że przy zachowaniu podstawowych środków ostrożności wpadka jest niemożliwa (a "magiczne" przypadki i niepokalane poczęcia są tak samo prawdopodobne jak z niepękniętą gumą w dni niepłodne). Także jak brać, to po to, żeby szaleć. A jak macie zamiar się dodatkowo ogumiać, to szkoda zdrowia, naprawdę.
Właśnie też tak myślę, że albo jedno albo drugie. Po to poszłam do ginekologa, że sie nie ogumiać. Bo momentami juz jestem bliska waszych przedokresowych szaleństw bez A TŻ pare miesięcy temu sam mnie na to namawiał, tylko ja wtedy nie chciałam. A wcześniej z eks tez tabletki stosowali. A teraz nagle jak juz mu powiedziełam, to, że on nie ufa juz tabletkom I weź tu się dogadaj z facetem. Ewentualnie zostaje go jednak przekonać juz trakcie, że gumka niepotrzebna.
Mariatta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-06, 16:21   #3486
Arya90
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Lia89 Pokaż wiadomość
Eckhm, jakie tragiczne w skutkach? Przez prawie rok je brałam i nic specjalnego po nich mi się nie dzieje. Właściwie to nawet wyniki mi się poprawiły stosując równolegle inne środki hormonalne. Nie każdemu pasują tabletki, to prawda, na przykład Wontrubka miała poważne problemy. Nie można jednak wszystkiego wrzucać do jednego kotła, bo komuś osobiście nie odpowiadały. :|

Ja wolę brać tabletki i nie mieć takich schizów jak Malinowa. Zdaję sobie sprawę z ewentualnych skutków po tabletkach (obsuwy w miesiączce, skutki uboczne - teraz mam plamienia), ale to moja świadoma decyzja. Mam przynajmniej święty spokój, moja prolaktyna w końcu się unormowała, która była rozchwiana m.in. przez ten ciągły stres (bo wcześniej nie stosowałam antyków). Nie muszę robić co miesiąc testów dla pewności, że jednak tej ciąży nie ma i to obsuwa okresu... Także nie tępcie tak tabletkowiczek, bo to wcale nie jest ZUO, po którym się umiera.
My nie tępimy tabletkowiczek tylko mamy złe doświadczenia z tabletkami i się nimi dzielimy. Jest wiele osób, które nie zdają sobie sprawy, że mogą mieć problemy po tabletkach. Warto o tym mówić. A że to każdego indywidualna sprawa co wybierze to rzecz oczywista. Każdy swój rozum ma i odpowiada za siebie.
Natomiast co do testowania co miesiąc to już lekka przesada. Nie znam żadnej osoby ani tu na tym wątku ani w realu, która stosuje gumy i co miesiąc robi testy.
Także znów nie popadajmy ze skrajności w skrajność i nie róbmy z tabsów super extra zabezpieczenia a z gumy jakiegoś wadliwego środka, który ewentualnie jak będzie się mieć szczęście zadziała, a tak to trzeba non stop w nerwach biegać po roczny zapas testów do apteki

6cs
Arya90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-06, 17:01   #3487
katja_24
Zakorzenienie

Cytat:

wiesz, mi po roku brania tez nic nie bylo.Organizm wysiadl dopiero po 7 latach
katja_24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-06, 17:02   #3488
Niewymierna
Rozeznanie

U mnie wujek ma być w poniedziałek, dzisiaj już coś mnie pobolewał brzuch, ale to takie nic. Tż sobie pojechał do rodziny na święta, więc zostałam sama ze swoimi schizami, ale co tam.
Upichciłam cynamonową szarlotkę i za moment biorę się za mazurek i git.
I mam w planach prezerwatywy z wypustkami taki prezent dla Tż jak już wujaszek pojedzie
Niewymierna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-06, 17:08   #3489
wontrubka
Wtajemniczenie

ejj! mimo, że potem mi zaczęły szkodzić, to absolutnie nie uważam, ze są tragiczne w skutkach! i żeby być sprawiedliwą przyznam, że tak jak pisalam wczesniej, pomogły mi na problemy skórne, włosy, paznokcie no i elegancko wyregulowały okresy. Inna sprawa, że miałam problemy z żyłami i złe wyniki wątroby. Ale nie każdemu przecież szkodzą! warto robić regularnie badania, ale nigdzie nie jest powiedziane, że każda będzie się czuła po nich jak wrak człowieka!

dodam jeszcze, że na yasminie schudłam i czułam się świetnie! to cilest mnie dobił.

wontrubka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-06, 17:40   #3490
xXMalinowaLadyXx
Zadomowienie

Lila bez urazy, ale tak na prawdę nie za bardzo rozumiem...jesteś na tym wątku żeby się przekonać do gumek, żeby nas "uspokoić", że gumki są beznadziejne, żeby opowiadać, że tabletki to cud, miód i orzeszki, czy po co??? Bo nie rozumiem....
I sorry, ale podajesz mnie tutaj za przykład, jako jakiś nienormalny przypadek skrzywienia przy używaniu gumek.
Uwierz mi, że nie uważam żeby to był jakiś nadzwyczajny wyczyn -iść po receptę na tabletki. Rozważałam to, ale moja aktualna sytuacja i branie tabletek nie idzie w parze. Więc.....dziękuję za takie wywody.

WĄTEK UBRANIOWY:
https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...1#post68701111
WĄTEK KOSMETYCZNY[/B]
https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...1#post68702621
xXMalinowaLadyXx jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-06, 17:48   #3491
katja_24
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Niewymierna Pokaż wiadomość
U mnie wujek ma być w poniedziałek, dzisiaj już coś mnie pobolewał brzuch, ale to takie nic. Tż sobie pojechał do rodziny na święta, więc zostałam sama ze swoimi schizami, ale co tam.
Upichciłam cynamonową szarlotkę i za moment biorę się za mazurek i git.
I mam w planach prezerwatywy z wypustkami taki prezent dla Tż jak już wujaszek pojedzie
Chyba raczej prezent dla Ciebie
Stary 2012-04-06, 17:54   #3492
Niewymierna
Rozeznanie

Zarówno prezerwatywy jak i tabletki mają swoje wady i zalety, każda z nas podjęła własną decyzję i chyba to nie miejsce aby kłócić się co jest lepsze. To raczej sprawa indywidualna i każda z nas odpowiada za siebie i własną decyzję.

To nie czas na kłótnie. Wątek ma za zadanie wspierać, niektóre wypowiedzi mogą być trochę hiperbolizowane, ale to przecież o to chodzi, aby usłyszeć od drugiej strony, że jest się głupim i nie potrzebnie się schizuje, bo to przecież pomaga jakoś dotrwać do kolejnego @.

A jeśli chodzi o stres to według mnie jest on i przy tabletkach i przy prezerwatywach. Może tylko inaczej się objawia. Ciągłe pamiętanie o wzięciu tabletki, uważanie aby nie wypić zbyt dużej ilości alkoholu (np. jeśli ktoś ma bardzo wrażliwy żołądek) i wszystkie problemy gastryczne - w późniejszym czasie to też powoduje pewien stres związany z działaniem tabletek. Przy prezerwatywach to obawa przed zsunięciem, pęknięciem no i nadejściem @.
Więc jeśli chodzi o dawkę stresogenną - to jak dla mnie na równi. Nie idę na tabletki, bo boję się skutków ubocznych - nikt mi nie zagwarantuję, że będę się podczas nich świetnie czuła, a to wszystko nie jest aż tak bardzo tego warte. Wiem, że jeśli zapytałabym się Tż co jest dla niego ważniejsze - seks czy moje zdrowie to odpowiedziałby, że zdrowie i wiem że powiedziałby to zgodnie z samym sobą.

I nie jest to w żadnych wypadku żaden atak na nikogo. Tak tylko musiałam się wypowiedzieć Uff

Katja - Seks jako prezent dla Tż, wypustki dla mnie
Stary 2012-04-06, 18:13   #3493
wontrubka
Wtajemniczenie

ejj no już ciszaaa, nie kłócić się bo to nieładnie przed świętami

Malinowa, ochhh jak ja Cię dobrze rozumiem! przechodziłam dokładnie to samo w tym cyklu, stres niesamowity, ale wujek w końcu przybyl, dlatego jestem całkowicie pewna, że i u Ciebie będzie i to kłucie jajników, też już myślałam, że przechodze znowu owulację ale to na wujaszka, na wujaszka Spokojnie

---------- Dopisano o 18:13 ---------- Poprzedni post napisano o 18:12 ----------

ach i nic nie obiecuj "w zamian" za wujka ja obiecałam remont w pokoju jak tylko się pojawi i co? jajco ! leżę do góry brzuchem, o!

Edytowane przez wontrubka
Czas edycji: 2012-04-06 o 18:25
Stary 2012-04-06, 18:20   #3494
katja_24
Zakorzenienie

Ja na tabletkach nigdy nie balam sie, ze zajde. No, moze na poczatku, ale to bylo tak dawno, ze juz nie pamietam. No i raz przy zmianie tabsow. I pamietam jak dzisiaj, ze bardziej przerazil mnie fakt, ze ewentualna ciaza przyspawa mnie na amen do mojego ówczesnego, niz sama mozliwosc ciazy. A dzieciakiem nie bylam, bo mialam chyba 22 lata.

---------- Dopisano o 18:17 ---------- Poprzedni post napisano o 18:16 ----------

Cytat:

Katja - Seks jako prezent dla Tż, wypustki dla mnie

Aaaa, teraz to rozumiem

---------- Dopisano o 18:20 ---------- Poprzedni post napisano o 18:17 ----------

A w ogole to mam dola. Z dwoch powodow. Chcialam schudnac do swiat kilogram i ni cholery nie moge . Ruszam sie, cwicze, ale nie moge pohamowac apetytu, jest tyle pysznych rzeczy
A po drugie wyskoczylo mi na paszczy jakies swinstwo. Bylam u rodzinnego, przepisal mi jakas masc na sterydach, ale pierdziele, nie wezme tego. A przepisal mi ja, bo sam nie wie, co to jest. Do dermatologa czeka 3 tygodnie Nigdy nie mialam problemow z cera, a tu takie gowno Jakis kalafior przy ustach, na pewno nie zimno, pojecia nie mam co

Edytowane przez katja_24
Czas edycji: 2012-04-06 o 18:25
Stary 2012-04-06, 18:24   #3495
wontrubka
Wtajemniczenie

hehe a po co chudnąć NA święta? to syzyfowa praca lepiej zacząć PO świętach

nie wiem co Ci wyskoczyły, ale ja też kiedyś miałam jakiś syf na rękach z kolei i też dostałam maść ze sterydami - jak kulą w płot, więc szkoda nawet kasy na ten lek... bez sensu, że musisz tyle czekać na wizytę do specjalisty :/ ale moze do tego czasu "kalafior" zniknie.

Stary 2012-04-06, 18:27   #3496
katja_24
Zakorzenienie

Cytat:
hehe a po co chudnąć NA święta? to syzyfowa praca lepiej zacząć PO świętach

nie wiem co Ci wyskoczyły, ale ja też kiedyś miałam jakiś syf na rękach z kolei i też dostałam maść ze sterydami - jak kulą w płot, więc szkoda nawet kasy na ten lek... bez sensu, że musisz tyle czekać na wizytę do specjalisty :/ ale moze do tego czasu "kalafior" zniknie.
No ale wiesz, ja chcialam byc sliczna szczuplutka na swieta, zeby inne baby mi zazdroscily
Mam jakies takie skupisko czerwonych krostek, czasem troche swedza. Mam to od miesiaca, ale zaczelo sie powiekszac zamiast niknac, wiec polazlam do lekarza. Na wizyte na NFZ u dermatologa tyle sie czeka, prywatnie pewnie krocej. I chyba pojde prywatnie, bo raczej nie mam ochoty czekac na wizyte do maja Na razie smaruje to takim panaceum w rodzaju Amola, zaczelo byc lepiej na dwa dni, a teraz wyskoczyly dwie nowe
Stary 2012-04-06, 18:30   #3497
wontrubka
Wtajemniczenie

może zmieniałaś ostatnio jakiś kosmetyk? może coś jadłaś innego? może to alergia na coś? ja mam skórę trochę atopową i zawsze takie swędzące krosteczki wokół ust mam przy zmianie np. podkładu albo pomadki albo też zauważam u siebie taka tendencję zależnie od fazy cyklu.

Stary 2012-04-06, 18:30   #3498
Tepsa
Zakorzenienie

Cytat:

Tepsa, nie każdy lekarz wypisuje receptę na Escapelle. Mnie jedna ginekolog wręcz wzrokiem zabiła. "To jest tabletka wczesnoporonna i to jest wbrew jej sumieniu". :-/
zawsze mnie to bawiło, tj tabletki antykoncepcyjne nie są poza sumieniem, ale tabletka PO już jak najbardziej...
katja_24 jesteś chyba absolutną rekordzistką jak znam jest chodzi o długość brania tabletek
jakie dziewczyny plany na święta oprócz jedzenia?
Stary 2012-04-06, 18:30   #3499
wontrubka
Wtajemniczenie

no ale nie ma co gdybać - trza do lekarza się wybrać

Stary 2012-04-06, 18:38   #3500
katja_24
Zakorzenienie

Cytat:
może zmieniałaś ostatnio jakiś kosmetyk? może coś jadłaś innego? może to alergia na coś? ja mam skórę trochę atopową i zawsze takie swędzące krosteczki wokół ust mam przy zmianie np. podkładu albo pomadki albo też zauważam u siebie taka tendencję zależnie od fazy cyklu.
Ja mam skore raczej mieszana, naczynkowa. Nie uzywam podkladow, nie zmienialam kosmetykow ani blyszczykow. Wyskoczylo mi jak bylam na urlopie i teraz sie zastanawiam, czy to nie jakis grzybol z poscieli albo co?
Do lekarza po swietach, teraz juz nie ma kiedy. A na swiatecznych wystepach bede wygladala jak kalafior

---------- Dopisano o 18:38 ---------- Poprzedni post napisano o 18:37 ----------

Cytat:
Napisane przez Tepsa Pokaż wiadomość
zawsze mnie to bawiło, tj tabletki antykoncepcyjne nie są poza sumieniem, ale tabletka PO już jak najbardziej...
katja_24 jesteś chyba absolutną rekordzistką jak znam jest chodzi o długość brania tabletek
jakie dziewczyny plany na święta oprócz jedzenia?

No nie da sie ukryc, ze bralam je dlugo. I pewnie bralabym dalej, gdyby moje zyly nie zaprotestowaly
Ja nie mam planow, sniadanie u babci Tzta, obiad u mojej mamusi, a drugi dzien lezenie bebechem do gory
Stary 2012-04-06, 18:48   #3501
Niewymierna
Rozeznanie

Jak kalafior czyli zdrowo i biało

Tepsa - zdecydowanie jedzenie i jedzenie. Tż-a nie ma, wyjechał to i nie ma co innego robić tylko jeść
Stary 2012-04-06, 19:00   #3502
wontrubka
Wtajemniczenie

Mój plan główny na święta to również tęgi oszam już widzę co tu się będzie działo kilka dni po: "olaaaboga tyle zjadłam" "olaaaboga spodnie się nie dopinają" "olaaaboga odchudzam się!"

Stary 2012-04-06, 19:05   #3503
katja_24
Zakorzenienie

Cytat:
Jak kalafior czyli zdrowo i biało

Tepsa - zdecydowanie jedzenie i jedzenie. Tż-a nie ma, wyjechał to i nie ma co innego robić tylko jeść
No to jak brokuly: zielono i purchawkowato

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2012-04-06, 19:14   #3504
Niewymierna
Rozeznanie

Cytat:
Mój plan główny na święta to również tęgi oszam już widzę co tu się będzie działo kilka dni po: "olaaaboga tyle zjadłam" "olaaaboga spodnie się nie dopinają" "olaaaboga odchudzam się!"
Zapraszam do Krakowa na orzechowo - czekoladowy mazurek posypany migdałami
Stary 2012-04-06, 19:26   #3505
wontrubka
Wtajemniczenie

Cytat:
jadę!

Stary 2012-04-06, 19:38   #3506
Tepsa
Zakorzenienie

Cytat:
o matko co za delicje
Cytat:
jadę!
jedziemy razem
U mnie też będą syte święta, pewnie dietetyczne plany pójdą się walić ale święta są raz do roku, tylko oby było ciepło to chociaż na spacerek się pójdzie
Stary 2012-04-06, 19:44   #3507
katja_24
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Tepsa Pokaż wiadomość
o matko co za delicje

jedziemy razem
U mnie też będą syte święta, pewnie dietetyczne plany pójdą się walić ale święta są raz do roku, tylko oby było ciepło to chociaż na spacerek się pójdzie
DWA razy do roku U mnie pogoda ma byc do dupy. Jak bedzie 5-6 stopni to bedzie dobrze.
Stary 2012-04-06, 20:33   #3508
maggies07
Raczkowanie

No u mnie już posprzątane, baby i mazurek czekoladowy porobiony.

Co do tabletek czasami się waham bo wiem, że jest to też dobra antykoncepcja ale nie dla mnie...;/

Eh a ja mam cały czas plamienie... nic tylko ginekolog mnie czeka w następnym tygodniu.!
maggies07 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-06, 22:17   #3509
OoDestinyoO
Wtajemniczenie

Co do prezerwatyw i tabletek mam identyczne zdanie jak Niewymierna.Ale nie ma co się wykłócać bo to nie ma sensu dziewuszki
Co do planów na święta to cóż obijanie się i jedzenie ,może uda się spotkać z Tż

Czuje już w powietrzu wujaszka pierwsze bóle pleców i brzucha teraz trzeba tylko czekać ładnie
OoDestinyoO jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-06, 22:39   #3510
Lia89
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Arya90 Pokaż wiadomość
My nie tępimy tabletkowiczek tylko mamy złe doświadczenia z tabletkami i się nimi dzielimy. Jest wiele osób, które nie zdają sobie sprawy, że mogą mieć problemy po tabletkach. Warto o tym mówić. A że to każdego indywidualna sprawa co wybierze to rzecz oczywista. Każdy swój rozum ma i odpowiada za siebie.
Natomiast co do testowania co miesiąc to już lekka przesada. Nie znam żadnej osoby ani tu na tym wątku ani w realu, która stosuje gumy i co miesiąc robi testy.
Także znów nie popadajmy ze skrajności w skrajność i nie róbmy z tabsów super extra zabezpieczenia a z gumy jakiegoś wadliwego środka, który ewentualnie jak będzie się mieć szczęście zadziała, a tak to trzeba non stop w nerwach biegać po roczny zapas testów do apteki
U nas w wątku jest jedna tabletkowiczka, która robi. No dla mnie to lekka przesada, bo tabletki dobrze stosowane są pewnym zabezpieczeniem. Niestety, guma potrafi zawieść, choć dobrze stosowana nie ma prawa pęknąć. Przy tabletkach masz możliwość ruchu, zapobiegnięciu ciąży, gdy dojdzie do wymiotów/biegunki (sama miałam takie przypadki) - po pękniętej gumie tylko modlitwa, albo Escapelle, która jest gorsza od antyków. Nie chodziło mi o nazwanie prezerwatywy wadliwym środkiem. Po prostu JA nie mam do niej zaufania i dla mnie byłaby to co miesięczna nerwówka na dłuższą metę. No chyba, że znacie jakiś sposób na niezajście w ciążę po pękniętej gumce? To wtedy w to wchodzę bez wahania.

katja_24, no to szacunek, 7 lat... Ja nie planuję tak długo brać tabletek. Na dziecko musi przyjść czas, a z czasem nie młodniejemy... A to Twoje cholerstwo przy buzi - ja miałam z 5 tygodni coś takiego, bolało przy dotyku i mam czerwoną plamę przy ustach do dziś! No nie wiem co to jest, nie pomaga nic na "zimno", korektory, miodziki... :-/ I dodam, że tego nie wyciskałam, tylko pozwoliłam się zagoić (do czego chyba nie doszło).

Niewymierna, daj znać jak te wypustki, bo mnie koleżanki namawiają od niepamiętnych czasów, a ja nie lubię udziwnień. Ja stresu przy tabletkach nie mam żadnego. Czy to naprawdę ciężko zrozumieć/pojąć? Nerwowy był dla mnie pierwszy miesiąc - wiadomo, coś nowego. Potem krwawienie zawsze na czas, bez obaw o wpadki, po co się denerwować, jak nie ma powodu? Owszem, są kobiety, które się stresują, ale dla mnie to wynik niewiedzy. Co do mitu o niewypijaniu dużej ilości alkoholu... Ja chyba z 10 razy już popiłam tabletkę alkoholem i co? Wiem na ile mogę sobie pozwolić, tak żeby nie wymiotować. O tabletce mi przypomina alarm. Problemy gastryczne to faktycznie utrapienie, ale jak się wie co robić, to ma się spokojną głowę. Co innego jak ktoś ma grypę... nieprzyjemne chwile. Kwestia indywidualna jeśli chodzi o stres tabletki/gumki. Dla mnie to różnica OGROMNA. Brak stresu przy tabsach, gigantyczny przy gumkach. Tyle w temacie.

Malinowa, nie "Lila", tylko Lia. No trochę źle zrozumiałaś. Mój post o tabletkach nie był tu pierwszym, poczułam się w obowiązku wybronić tezę o tragicznej szkodliwości tabletek, bowiem brałam je do tej pory. I owszem, próbuję się przekonać do gumek, bo nie wiem kiedy przyjdzie mi wrócić do antyków, a nie chcę żyć w ciągłym celibacie. Gdybym nie miała dziś plamienia, pewnie byśmy spróbowali.
Wcale nie podałam Cię za przykład skrzywienia (eee?), chyba odniosłaś mój post jako atak... Wybacz, ale akurat byłaś dobrym przykładem do zilustrowania jakie schizy by mnie dopadały bez tabletek. I dlatego wolę się "truć", ale mieć święty spokój i prolaktynę w normie. Ja Cię bynajmniej nie atakuję, także też nie musisz tego robić.
Lia89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Ginekologia

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości