Stosuje prezerwatywy i NIE jestem w ciąży, czyli wątek antyschizowy - Strona 122 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Ginekologia

Notka

Ginekologia Miejsce, w którym rozmawiamy o ginekologii. Tutaj znajdziesz pytania i odpowiedzi związane ze zdrowiem intymnym kobiety. Rozmawiamy np. o antykoncepcji.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-04-11, 12:50   #3631
Lia89
Zakorzenienie

Dot.: Stosuje prezerwatywy i NIE jestem w ciąży, czyli wątek antyschizowy

Cytat:
Napisane przez xXMalinowaLadyXx Pokaż wiadomość
..... no nic nie przeszkadza. To był taki żart. Zwykle ludzie lubią sobie wszystko odkładać na później. Kobiety zwykle też odkładają różnego rodzaju diety, ćwiczenia na "zacznę od poniedziałku, od nowego miesiąca" itd. ....Tak wiem. Ty tak nie masz......
Eee...? Nie wiem o co Ci chodzi, skoro moja odpowiedź była kompletnie na luzie bez krzty ironii? Dla mnie bez sensu jest po prostu planowanie sobie takich rzeczy, chociaż jestem zorganizowaną kobietą i lubię mieć wszystko rozpisane.
Lia89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-11, 13:11   #3632
Arya90
Zakorzenienie

Dzięki dziewczyny za wsparcie. Tż też mówił, że niepotrzebna ta escapelle ale wolałam dmuchać na zimne i i tak się teraz martwię, choć już mniej, bo kurczę no, chyba będzie dobrze.
A gumka to był nasz zaufany durex niestety :/

6cs
Arya90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-11, 13:52   #3633
katja_24
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Arya90 Pokaż wiadomość
Dziewczyny teraz ja ta zawsze spokojna będę Wam schizować. Wesprzecie mnie, prawda?
Boże, co wczoraj miałam za przygody.
Pojechałam do Tż i pękła nam guma. Masakra. Pękła nie tam gdzie jest zbiorniczek, tylko do góry przy samym końcu, no tam gdzie się ją rozwija, wiecie o co chodzi?
No i oczywiście wpadłam w panikę, bo jestem w połowie cyklu i owu ma być jakoś tak.
Wsiedliśmy w samochód i i pędem do szpitala na izbę przyjęć. Trafiliśmy na jakiegoś gnoja, co nie chciał przepisać escapelle, bo twierdził, że to zabijanie dzieci
Więc do jednego gina też nie, do drugiego prywatnie i ufff... udało się. Trafiłam na miłą babkę, która zrobiła usg i powiedziała, że owu ma być dzisiaj bo pęcherzyk już duży i ma mu się na pęknięcie. Dała receptę i wzięłam w efekcie escapelle 3 godziny po stosunku więc chyba zadziała i nie mam się już czym martwić, jak myślicie?
Poza tym Tż obstawia, ze małe szanse, żeby się plemniki mimo pęknięcia wydostały, bo ta dziura była na górze, a w zbiorniczku niby wszystko zostało, ale kto wie czy tam coś nie wyciekło?
Matkooo, takiej paniki dawno nie miałam. Kurde, 5 miesięcy na gumach i właśnie gdy całkiem im zaufałam taka wtopa.
Czekam 10 dni i idę na betę żeby się mam nadzieję uspokoić. Powiedźcie, że będzie dobrze?

Jedyny plus z tej styuacji to to, że zobaczyłam jak mogę polegać na Tż. Zachował się świetnie. Był opanowany, nie pokazywał własnych nerwów, bardzo wspierał i wziął całe działanie na siebie.

Na pewno bedzie dobrze, trzymaj sie.
Szlag mnie trafia, jak czytam o tych s☠☠☠☠ysynach, ktorym 'sumienie nie pozwala". Trzeba bylo spytac, czy wychowa za Ciebie to dziecko i bedzie je utrzymywal przez nastepnych 20lat.
katja_24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-11, 14:15   #3634
xXRudaXx
Raczkowanie

Cytat:
Dziewczyny teraz ja ta zawsze spokojna będę Wam schizować. Wesprzecie mnie, prawda?
Boże, co wczoraj miałam za przygody.
Pojechałam do Tż i pękła nam guma. Masakra. Pękła nie tam gdzie jest zbiorniczek, tylko do góry przy samym końcu, no tam gdzie się ją rozwija, wiecie o co chodzi?
No i oczywiście wpadłam w panikę, bo jestem w połowie cyklu i owu ma być jakoś tak.
Wsiedliśmy w samochód i i pędem do szpitala na izbę przyjęć. Trafiliśmy na jakiegoś gnoja, co nie chciał przepisać escapelle, bo twierdził, że to zabijanie dzieci
Więc do jednego gina też nie, do drugiego prywatnie i ufff... udało się. Trafiłam na miłą babkę, która zrobiła usg i powiedziała, że owu ma być dzisiaj bo pęcherzyk już duży i ma mu się na pęknięcie. Dała receptę i wzięłam w efekcie escapelle 3 godziny po stosunku więc chyba zadziała i nie mam się już czym martwić, jak myślicie?
Poza tym Tż obstawia, ze małe szanse, żeby się plemniki mimo pęknięcia wydostały, bo ta dziura była na górze, a w zbiorniczku niby wszystko zostało, ale kto wie czy tam coś nie wyciekło?
Matkooo, takiej paniki dawno nie miałam. Kurde, 5 miesięcy na gumach i właśnie gdy całkiem im zaufałam taka wtopa.
Czekam 10 dni i idę na betę żeby się mam nadzieję uspokoić. Powiedźcie, że będzie dobrze?

Jedyny plus z tej styuacji to to, że zobaczyłam jak mogę polegać na Tż. Zachował się świetnie. Był opanowany, nie pokazywał własnych nerwów, bardzo wspierał i wziął całe działanie na siebie.
Kochana no nie masz czym sie martwić szybka reakcja to podstawa ja to nie wiedziałabym co robić w tygodniu to pewnie bym do swojej gin poleciała ale w weekend to nie wiem. Można to załatwić na izbie przyjęć? jak to wygląda?
Stary 2012-04-11, 14:32   #3635
Arya90
Zakorzenienie

Ruda, teoretycznie powinien Ci dać każdy lekarz, ale..
my pojechaliśmy na izbę i skierowali nas do dyżurującego. A on się wydzierał, że zabijam dziecko.
Poszliśmy więc piętro wyżej na oddział ginekologii, gdzie nam gin powiedział, że nie wypisze, bo może tylko pacjentkom w szpitalu wypisywać (nie wiem, czy tak się wykręcił, czy tak jest).
Poszłam więc do gabinetu prywantego, mimo późnej pory i tego, że był już zamknięty (21.30), ale babka mieszka obok w domu i tam powiedzieliśmy jaka jest sytuacja i babka powiedziała, że mnie przyjmie. Zrobiła usg, by ustalić czy nie jestem w ciąży już wcześniejszej i kiedy wystąpi owu.
Ciąży nie było, a owu określiła na dzisiaj, bo pęcherzyk już był duży i miał lada moment pękać.
No i dała mi bez problemu receptę. Powiedziała, żebym kupiła od razu i od razu wzięła, żeby escapelle zdążyła zahamować owu jeszcze. Zapłaciłam jej 40 zł za wizytę.
Pojechaliśmy z Tż do apteki dyżurującej i kupiliśmy tabsa. Kosztowała 60 zł niecałe.
Tak to u mnie wyglądało.

Edit:
teraz odchorowuję skutki tej tabletki. Wczoraj po wzięciu brzuch mnie bolał strasznie, a dzisiaj głowa. Zobaczymy co będzie dalej. Najważniejsze, żeby zadziałała.

6cs

Edytowane przez Arya90
Czas edycji: 2012-04-11 o 14:34
Arya90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-11, 15:45   #3636
xXRudaXx
Raczkowanie

Cytat:
my pojechaliśmy na izbę i skierowali nas do dyżurującego. A on się wydzierał, że zabijam dziecko.
Poszliśmy więc piętro wyżej na oddział ginekologii, gdzie nam gin powiedział, że nie wypisze, bo może tylko pacjentkom w szpitalu wypisywać (nie wiem, czy tak się wykręcił, czy tak jest).
Poszłam więc do gabinetu prywantego, mimo późnej pory i tego, że był już zamknięty (21.30), ale babka mieszka obok w domu i tam powiedzieliśmy jaka jest sytuacja i babka powiedziała, że mnie przyjmie. Zrobiła usg, by ustalić czy nie jestem w ciąży już wcześniejszej i kiedy wystąpi owu.
Ciąży nie było, a owu określiła na dzisiaj, bo pęcherzyk już był duży i miał lada moment pękać.
No i dała mi bez problemu receptę. Powiedziała, żebym kupiła od razu i od razu wzięła, żeby escapelle zdążyła zahamować owu jeszcze. Zapłaciłam jej 40 zł za wizytę.
Pojechaliśmy z Tż do apteki dyżurującej i kupiliśmy tabsa. Kosztowała 60 zł niecałe.
Tak to u mnie wyglądało.

Edit:
teraz odchorowuję skutki tej tabletki. Wczoraj po wzięciu brzuch mnie bolał strasznie, a dzisiaj głowa. Zobaczymy co będzie dalej. Najważniejsze, żeby zadziałała.

ah, Ci nasi kochani lekarze.. Ktoś myśli i próbuje się zabezpieczyć a oni jeszcze robią problem dobrze, że udało Ci się o tej porze wogle dostać do jakiegoś gina. Ja tak się zastanawiam czy ginekolog nie mógłby mi wypisać jednej recepty tak żeby mieć pod ręką w razie czego? Bo jak masz tabletki w domu to szybciej można zareagować. Chyba zapytam przy następnej wizycie. W sumie to nawet nie wiem czy moja gin takie wypisuje. Ja mam 40 km do miasta więc z szybką reakcją mógłby być nie lada problem.

ed.
moja koleżanka brała kiedyś w liceum i masakrycznie się czuła :/

Edytowane przez xXRudaXx
Czas edycji: 2012-04-11 o 15:46
xXRudaXx jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-11, 15:48   #3637
katja_24
Zakorzenienie

Ja tez myslalam, zeby poprosic o wypisanie recepty bez daty, bo kupowac na zapas to troche drogo.
W sumie moze spytam przy nastepnej wizycie.
Stary 2012-04-11, 15:53   #3638
xXRudaXx
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez katja_24 Pokaż wiadomość
Ja tez myslalam, zeby poprosic o wypisanie recepty bez daty, bo kupowac na zapas to troche drogo.
moja gin nie wypisuje recept bez dat czy np. z datą późniejszą na takie leki termin ważności jest długi więc wolałabym wykupić i mieć. Bo w mojej miejscowości może byc problem z wykupieniem w razie czego. Mamy dwie apteki z czego w jednej pracują przeciwnicy wszelakiej antykoncepcji a w drugiej to w sumie nie wiem ale czynna tylko do 19.
Stary 2012-04-11, 16:18   #3639
Tepsa
Zakorzenienie

Cytat:
Tak to u mnie wyglądało.

Edit:
O fak...co za lekarz....dobrze,że obok się znalazła pani ginekolog, ale na pewno nic z tego nie będzie, skodo wzięłaś 3 godziny PO to nie ma czym się martwić!A TZ masz wspaniałego i troskliwego
ja słyszałam,że ginekolodzy też nie chętnie wypisują tabletki PO, sumie im nie pozwala czy coś w deseń gadki tego lekarza z dyżuru, za to w Czechach sprzedają ta tabletki bez recepty, tak więc z naszym krajem jest chyba cos nie halo!
Stary 2012-04-11, 16:33   #3640
Akcila
Rozeznanie

A u mnie wujaszek się rozkręca. Co do tabletki PO ja raz brałam i nie miałam żadnych skutków ubocznych I też jedna babka mi nie chciała wypisac bo jej sumienie nie pozwalało a drugi lekarz bez problemu i był bardzo miły.
Akcila jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-11, 16:55   #3641
katja_24
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Tepsa Pokaż wiadomość
O fak...co za lekarz....dobrze,że obok się znalazła pani ginekolog, ale na pewno nic z tego nie będzie, skodo wzięłaś 3 godziny PO to nie ma czym się martwić!A TZ masz wspaniałego i troskliwego
ja słyszałam,że ginekolodzy też nie chętnie wypisują tabletki PO, sumie im nie pozwala czy coś w deseń gadki tego lekarza z dyżuru, za to w Czechach sprzedają ta tabletki bez recepty, tak więc z naszym krajem jest chyba cos nie halo!
To, ze z naszym krajem jest pod tym wzgledem nie halo, to wiadomo od dawna. W Czechach mozna sie legalnie wysterylizowac i usunac ciaze. Kliniki maja nawet strony po polsku. Razem z cenami. Aborcja albo sterzylizacja (faceta) kosztuje okolo 4ooe. I wszystko legalnie i z pelna opieka po.
Stary 2012-04-11, 17:56   #3642
Lia89
Zakorzenienie

katja_24, to ten s*** by odparł, że skoro decydujesz się na seks, powinnaś brać pod uwagę "w(y)padki". Co do wazektomii to mnie zainteresowałaś. Mój TŻ bierze to pod uwagę w przyszłości, ale nie za bardzo orientujemy się jak to medycznie u nas jest... Bo wyczytałam, że można i nie można i w końcu nie wiem.

Arya90, maj gad, 40 złotych za taką awaryjną sytuację! Niesamowity fart. Ja Ci mówię, że niepotrzebnie brałaś tę Escapelle - jest gorsza od antyków. Dlatego czym prędzej chcę do nich wrócic. Już jutro wizyta...

Tak btw my też używamy Durexów i z doświadczenia TŻ mu jeszcze żadna nie pękła przez lata.
Stary 2012-04-11, 18:00   #3643
katja_24
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Lia89 Pokaż wiadomość
katja_24, to ten s*** by odparł, że skoro decydujesz się na seks, powinnaś brać pod uwagę "w(y)padki". Co do wazektomii to mnie zainteresowałaś. Mój TŻ bierze to pod uwagę w przyszłości, ale nie za bardzo orientujemy się jak to medycznie u nas jest... Bo wyczytałam, że można i nie można i w końcu nie wiem.

Arya90, maj gad, 40 złotych za taką awaryjną sytuację! Niesamowity fart. Ja Ci mówię, że niepotrzebnie brałaś tę Escapelle - jest gorsza od antyków. Dlatego czym prędzej chcę do nich wrócic. Już jutro wizyta...

Tak btw my też używamy Durexów i z doświadczenia TŻ mu jeszcze żadna nie pękła przez lata.
Ja wiem, tylko ze widzisz...Jak jezdzisz na rowerze i zlamiesz reke, to bedziesz z taka chodzic do konca zycia, bo uprawiajac sport trzeba sie liczyc z kontuzjami?
Co do wazektomii, to PL jest pozbawianie plodnosci jest karalne. Moze i mozna w podziemiu, ale po co, jak zaraz za granica mozna to zrobic legalnie, czysto i w bezpiecznych warunkach i pewnie za takie same pieniadze?I to najlepiej wlasnie w Czechach, bo nie ma ograniczen. W Niemczech np trzeba miec okreslony wiek, chyba 35 czy 40 lat.

Edytowane przez katja_24
Czas edycji: 2012-04-11 o 18:02
Stary 2012-04-11, 18:23   #3644
Lia89
Zakorzenienie

Ale ja stronę znalazłam o wazektomii, w Polsce, gdzie robią legalnie... Nie pamietam teraz adresu. No mojemu TŻ nie będzie daleko do 35 jak już się zdecydujemy. Do Niemiec nam bliżej, bo gdzie z Trójmiasta do Czech będziemy przez całą Polskę jechać...
Stary 2012-04-11, 18:47   #3645
Mariatta
Zakorzenienie

Cytat:
Będzie dobrze, była szybka reakcja, więc ok.I też wydaję mi się, że małe sznase, zeby sie coś przedostało. A Escapelle jak najbardziej potrzebne, choćby dla Twojego spokoju.

Cytat:
Napisane przez katja_24 Pokaż wiadomość
Ale ona ma dłga date ważności - jakięś 1,5 roku czy 2 lata nawet.
Mariatta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-11, 18:57   #3646
Lia89
Zakorzenienie

Mariatta, a masz pewność, że w ciągu 2 lat ją zużyjesz? Bo jak pisałam, mój TŻ przez ten okres czasu bycia ze swoją ex nie miał wypadku z gumką, zmarnowane 60 złotych.
Stary 2012-04-11, 18:59   #3647
katja_24
Zakorzenienie

Cytat:
Ale ja stronę znalazłam o wazektomii, w Polsce, gdzie robią legalnie... Nie pamietam teraz adresu. No mojemu TŻ nie będzie daleko do 35 jak już się zdecydujemy. Do Niemiec nam bliżej, bo gdzie z Trójmiasta do Czech będziemy przez całą Polskę jechać...

Hmmm, pewnie robia legalnie, jesli ciaza zagraza zyciu albo cos w tym rodzaju. Ale sterylizacja na zyczenie nie istnieje
Nie wiem, jak to jest dokladnie, wiem ze w jakims europejskim kraju trzeba miec chociaz jedno dziecko, ale nie pamietam gdzie, albo Niemcy albo Anglia. A w Czechach nie ma zadnych wymagan. A przy okazji mozna odwiedzic Prage, ladnie tam

---------- Dopisano o 18:59 ---------- Poprzedni post napisano o 18:58 ----------

Cytat:
Napisane przez Mariatta Pokaż wiadomość
Będzie dobrze, była szybka reakcja, więc ok.I też wydaję mi się, że małe sznase, zeby sie coś przedostało. A Escapelle jak najbardziej potrzebne, choćby dla Twojego spokoju.

Ale ona ma dłga date ważności - jakięś 1,5 roku czy 2 lata nawet.
No tak, ale co bede 60 pln wtapiala, jak caly czas zyje nadzieja, ze tabletka PO mi sie nie przyda?
Stary 2012-04-11, 19:31   #3648
Niewymierna
Rozeznanie

Widzę że ten miesiąc się bez przygód nie obędzie.
Wypróbowaliśmy z Tż gumki. Są beznadziejne, oboje odczuwaliśmy bardziej dyskomfort, niż przyjemność i w dodatku, gdy Tż wyjmował to gumka mu się wyślizgnęła z rąk.
Spanikował trochę,a teraz ja panikuję, bo niby nic nie poleciało no i podczas całego stosunku się na pewno nie zsunęła i trochę się stresuje, chociaż to 4 dzień cyklu.

Sama nie wiem co o tym myśleć...
Niewymierna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-11, 19:55   #3649
Lia89
Zakorzenienie

http://www.wazektomia.com/ --> znalazłam stronę, ale jak ostatnio patrzyłam, to wyglądała inaczej. Może inna to była, no ale fakt faktem, jest!

Niewymierna, lol, ja nawet nie wiem który dzień cyklu mam i się ogumiamy bez końca w środku, co ja mam myśleć?
Stary 2012-04-11, 20:01   #3650
xXRudaXx
Raczkowanie

Cytat:
Mariatta, a masz pewność, że w ciągu 2 lat ją zużyjesz? Bo jak pisałam, mój TŻ przez ten okres czasu bycia ze swoją ex nie miał wypadku z gumką, zmarnowane 60 złotych.
60 zł to nie majątek. na spółę z Tżtem i po sprawie. Ja tam wolałabym mieć pod ręką niż stresować się tym, że nie mogę znaleźć lekarza który mi wypisze
Stary 2012-04-11, 20:02   #3651
Lia89
Zakorzenienie

Zawsze można poprosić o receptę... Mój gin mi zawsze tabletki wypisuje bezterminowo. Bo na każdej recepcie mam 3 opakowania, a że mam w domu zapas, to po co mi na chwilę obecną? Kupię za 3 miesiące. To wcale nie jest tak, że lekarze nie mogą wypisać bezterminowo. Kiedyś prosiłam swoją lekarkę rodzinną o przepisane leku od gina, bo mi termin upłynął, to nawet daty nie wpisała.
Stary 2012-04-11, 20:08   #3652
xXRudaXx
Raczkowanie

Cytat:
Zawsze można poprosić o receptę... Mój gin mi zawsze tabletki wypisuje bezterminowo. Bo na każdej recepcie mam 3 opakowania, a że mam w domu zapas, to po co mi na chwilę obecną? Kupię za 3 miesiące. To wcale nie jest tak, że lekarze nie mogą wypisać bezterminowo. Kiedyś prosiłam swoją lekarkę rodzinną o przepisane leku od gina, bo mi termin upłynął, to nawet daty nie wpisała.
jak juz pisałam, moja gin nie wypisuje recept bez daty czy też "do przodu".
Stary 2012-04-11, 20:15   #3653
Niewymierna
Rozeznanie

Cytat:
http://www.wazektomia.com/ --> znalazłam stronę, ale jak ostatnio patrzyłam, to wyglądała inaczej. Może inna to była, no ale fakt faktem, jest!

Niewymierna, lol, ja nawet nie wiem który dzień cyklu mam i się ogumiamy bez końca w środku, co ja mam myśleć?
Chodziło mi o to, że jak "wychodził" i trzymał żeby się nie zsunęła to jednak się zsunęła. No a jak poleciało to co najwyżej na łóżko.
Kuurcze niektóre Twoje wypowiedzi brzmią ironicznie
Stary 2012-04-11, 20:17   #3654
Lia89
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Niewymierna Pokaż wiadomość
Chodziło mi o to, że jak "wychodził" i trzymał żeby się nie zsunęła to jednak się zsunęła. No a jak poleciało to co najwyżej na łóżko.
Kuurcze niektóre Twoje wypowiedzi brzmią ironicznie
Może za mało buziek daję, poprawię się. Mam taki tępy humor od odstawienia tabletek, że nawet jak staram się pisać normalnie, to zawsze wyjdzie, że to było odwrotnie i do tego specjalnie!

Wiesz, nie pękła Wam gumka ani terminatory nie zostały w środku, nie było kontaktu bez osłony, nie masz czym się martwić.
Stary 2012-04-11, 22:08   #3655
maggies07
Raczkowanie

Dziewczyny była u gina i powiedziała, że moje krwawienie to nic innego jak mało obfita 100% miesiączka. Eh z jednej strony kamień spadł mi z serca, a z drugiej jaka ja głupia . Dzisiaj się wahałam co by sobie recepty na tabletkę PO nie załatwić, ale i tak na razie z TZ mam przerwę od kochania się więc pójdę jak znowu zaczniemy.

A co do tabletek PO jak czekałam w poczekalni na wizytę to były takie 3 licealistki i chyba jedna tam była strasznie zestresowana bo coś o ciąży (albo mi się zdawało przez moje wkręcanie bo ostatnio co czytam to ciąża, ciąża)mówiły i o tabletce PO. Nie żebym podsłuchiwała, jedna z tych 3 weszła po tabletkę PO dla drugiej koleżanki. Ta dla której to załatwiała to się aż popłakała jak tą receptę dostała i tylko słyszałam to teraz szybka do apteki.
maggies07 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-11, 22:38   #3656
Niewymierna
Rozeznanie

Cytat:
Może za mało buziek daję, poprawię się. Mam taki tępy humor od odstawienia tabletek, że nawet jak staram się pisać normalnie, to zawsze wyjdzie, że to było odwrotnie i do tego specjalnie!

Wiesz, nie pękła Wam gumka ani terminatory nie zostały w środku, nie było kontaktu bez osłony, nie masz czym się martwić.
Tak właśnie myślałam, że to przez te tabletki Buźki zdecydowanie poprawiają kondycję Twoich wypowiedzi xD
Aczkolwiek sama powinnam sobie palnąć jakiś wykładzik o byciu niemiłym, bo ja to strasznie wrednym człowiekiem jestem.

Kto tam wie czy nie terminatory, jak się człowiek nakręci to nawet w takie plemniki z bazułkami wołające "a teraz robimy odwrót" można uwierzyć
Stary 2012-04-11, 22:52   #3657
Lia89
Zakorzenienie

No bez przesady, one nawet mózgu nie mają.

Ja mam dzisiaj tak gęsty śluz, istna guma, że na pewno mam dni niepłodne. Do tego znowu zabarwiony... Nie jest to tragedia, ale zastanawiające, bo nie wiem nawet jak to kwalifikować.

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2012-04-12, 09:51   #3658
wontrubka
Wtajemniczenie

Lia, po tabsach możesz mieć jeszcze taki tabletkowy śluz świadczący o niczym. Bo przecież jak się bierze tabsy to też różnie z tym śluzem bywa, czasem wygląda jak płodny (choć wiadomo owu nie ma), raz niepłodny. Dlatego nie wnikaj narazie w to i nie klasyfikuj jako płodne/niepłodne, przynajmniej do okresu

Arya, przeczytałam Twojego posta w bijącym sercem, ale uważam, że wszystko z całą pewnością będzie OK, bo:
1. nie pękł Wam zbiorniczek, więc możliwe, że kompletnie nic nie "kapnęło"
2. nawet jak kapnęło, to dzień przed owulacją jest szansa, że plemniki nie dożyją same z siebie (naciągana teoria, wiem)
3. (najważniejsze!!!) wzięłaś bardzo szybko (szacun dla TŻa!) tabletkę, więc z pewnością zadziała! Będzie dobrze!

Niewymierna, nie schizuj, sama stwierdzasz, ze nic nie chlapnęło i tego się trzymaj. A na pociechę przypomnij sobie, ze to dopiero początek cyklu, zapewne końcówka okresu lub dzień po.

hehe jeszcze jestem takim mistrzem Zen bo od ostatniego spóźnionego okresu co tak wariowałam okropnie, jeszcze się nie seksiłam więc mogę Wam przekazać trochę spokoju do jutra, bo już jutro jadę do TŻ i wielka próba przed nami bo zamierzamy się po ostatnich stresach NIE kochać (wypada sam środek dni płodnych! jakoś nigdy nie wnikaliśmy, ale nie ma co kusić losu, chcę choć jeden cykl mieć spokojny ). Trzymajcie kciuki za to baaardzo trudne postanowienie (długo się nie widzieliśmy + moja owulacyjna chcica + warunki sprzyjające chcicy (spanie razem) )

Edytowane przez wontrubka
Czas edycji: 2012-04-12 o 09:53
wontrubka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-12, 10:35   #3659
katja_24
Zakorzenienie

Cytat:

ciekawe, nie widzialam tego, ale czy jestes pewna, ze jest tu mozliwa wazektomia "na zyczenie"? Bez zadnych warunkow? Nie mam dziecka i nie chce miec, juz od paru lat przygotowuje TZta na to, ze kiedys bedzie musial dac sie chlasnac Generalnie che poczekac jeszcze 5 lat, jesli sie zdecyduje na ciaze, to nie chce byc starsza.
Stary 2012-04-12, 10:41   #3660
KamilaEwa
Raczkowanie

Hej dziewczyny! 3 tyg po mojej wpadce z pękniętą gumką, wczoraj z Tż znów spróbowaliśmy, tak się stresowałam, co chwilę sprawdzałam, czy wszystko okej z gumką, czy jest cała...kupiłam te grubsze gumki i na razie je zamierzam stosować póki mi schizy nie przejdą ;/ obyło się wczoraj bez przygód, ale nie byłam zbyt wyluzowana:P Wujcio ma przyjść w poniedziałek, więc pewnie jeszcze poszalejemy, oby na większym luzie;d

I’ve loved and I’ve lost .

KamilaEwa jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Ginekologia

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości