|
|||||||
| Notka |
|
| Ginekologia Miejsce, w którym rozmawiamy o ginekologii. Tutaj znajdziesz pytania i odpowiedzi związane ze zdrowiem intymnym kobiety. Rozmawiamy np. o antykoncepcji. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4051 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Stosuje prezerwatywy i NIE jestem w ciąży, czyli wątek antyschizowy
My nie próbowaliśmy jeszcze takich z wypustkami i coś czuję, ze nie zdążymy już spróbować przed przenosinami na tabsy, bo mamy jeszcze 25 sztuk elite
więc trzeba je wykorzystać. W końcu Wujaszek odjechał
|
#4052 |
|
Zadomowienie
|
Coraz bliżej do terminu przyjścia wujka, a ja nawet jakoś się szczególnie nie denerwuje. Po prostu musi przyjść- szczególnie w zaistniałej sytuacji...
Otóż chyba już nie będę mogła się u was udzielać. Wczoraj rozmawiałam z TŻ i okazało się krótko mówiąc, że w jego życiu brakło dla mnie miejsca ![]() ![]() niby, że mamy dać sobie trochę czasu, ale wątpię żebyśmy z tego wyszli. Nie wiem jak to możliwe. To wszystko posypało się tak nagle. Jeśli chodzi o to co przeczytałam to nawet nie zdążyłam się do tego odnieść........
|
#4053 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
będziemy testować ![]() Cytat:
przykro mi bardzo
|
|
|
#4054 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale wyjaśnił to jakoś? Jak to argumentował? Udzielać się możesz zawsze jesteś mile widziana ![]() No i poza tym, może jednak po tym czasie jaki macie sobie dać on coś przemyśli i będziecie razem ![]() Cytat:
![]() no szaleć można, byle by tylko z głową, żeby nie było jak ostatnio .Dzisiaj będziemy szaleć, a że mieliśmy 2 tyg przerwy, to mam nadzieję, że będzie miło
Żonka 6.08.2016 Wegetarianka 1.02.2017 6cs Edytowane przez Arya90 Czas edycji: 2012-05-02 o 14:26 |
||
|
|
|
#4055 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
sprzedawca nie ma żadnych negatywów więc mam nadzieje, że wszystko będzie ok. ale przed użyciem i tak sama wszystkie posprawdzam dzisiaj jedziemy na biwak ale akurat nie mamy zapasu
|
|
|
#4056 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Za to się zastanawiam nad kupieniem sobie taiego porządnego termometru i obserwacjami. Tak jako dodatek do gumek, oczywiście. Cytat:
|
||
|
|
|
#4057 |
|
Rozeznanie
|
Oj, Malinowa, mnie też jest strasznie smutno
a my z Tżem bardzo szerokie plany na przyszłość snujemy, ale to już takie, oj z 6 lat do przodu mam nadzieje, że wypalom, oboje jesteśmy dość stali w uczuciach, także powinno być dobrze ![]() Też myślałam nad termometrem, albo takim testerem owulacyjnym, one chyba są do wielokrotnego użytku, nie? A tak po za tym tydzień do wujaszka, piersi niby pełniejsze, ale nie bolą, za to niemiłosiernie kłuje mnie prawy jajnik. |
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#4058 | |
|
Kociara
|
Cytat:
I nie rozumiem rozkmin "czy pęknie', "czy się zsunie", "czy nie zajdę w ciążę". Bez przesady dziewuszki - już Ci nasi faceci też te gumki czują i wiedzą czy wszystko w porządku Ja przez te dwa i pół roku ani razu nie miałam żadnej z tych sytuacji, a nie kochamy się raz na tydzień Także relax i życzę miłych doznań i doświadczeń z gumkami
|
|
|
|
|
#4059 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
uwielbiam takie rozsądne osoby i oczywiście w płeni popieram (mimo to, ze czasami mi się zdaża napływ "panicznych myśli" ale mój umysł już zaczyna szybko z nimi walczyć )a ja właśnie dostałam pierwszy okres po tabletkach po 26 dniach i jestem zła bo zwykle było około 36 mam nadzieje, że się poprawi
|
|
|
|
|
#4060 |
|
Zakorzenienie
|
czesc dziewczyny
![]() Co sadzicie o hymnie reprezantacji polskiej na Euro? ![]() Bo moim zdaniem wstyd i hanba, wies tanczy i spiewa, chyba nie pojade za granice w tym roku...
|
#4061 |
|
Zakorzenienie
|
o matko, właśnie wróciłam z rajdu rowerowego. wsiadłam na rower pierwszy raz po roku i przejechałam 30 km
|
#4062 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ja też się dołączam do tego postu. Naprawdę dziewczyny jak słyszę ile to razy gumka nie pękła, ile razy się zsunęła itp. to aż krew mnie zalewa. Trzeba mieć naprawde nie wiem jakiego pecha żeby się coś takiego przytrafiło. Prędzej jest to nie odpowiednie dobranie gumki do sprzętu swojego mężczyzny albo złe założenie prezerwatywy lub jakaś dupowata firma. Jeżeli wszystko zrobiliśmy ok to myślę, że nie ma się czym martwić. My z mężem również kochamy się w prezerwatywach i nie narzekamy ![]() ---------- Dopisano o 14:55 ---------- Poprzedni post napisano o 14:51 ---------- Cytat:
Ja też czasami myślę, a jak jednak gdzieś coś przeciekło albo coś i zaszłam
|
||
|
|
|
#4063 |
|
Raczkowanie
|
wydrukuję sobie te mądre słowa i powieszę nad biurkiem
![]() ja na chwilę wyrwałam się z nad jeziora i wpadłam do domu by zabrac kilka rzeczy bo znowu zostajemy na noc i załamałam się! póki nie zobaczyłam siebie w lustrze to myślałam ze się nie opaliłam i nawet nikt mi ne zwrócił uwagi! a ja zjarana jak rak! będę chyba cierpiała w nocy
|
|
#4064 |
|
Rozeznanie
|
U mnie się zbiera na burzę.
Hymn na euro to rzeczywiście coś strasznego. Do wujaszka 5 dni i zaczynają boleć piersi czyli raczej przyjdzie |
|
|
|
#4065 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Oj teraz to ze słońcem trzeba uważać. Wydaje nam się że niby nie łapie nas nic i w ogóle a potem podchodzimy do lustra a tam raczek hehe Takie niepozorne to słonko teraz a potrafi dać w kość ![]() xXRudaXx miłej zabawy nad jeziorkiem
|
|
|
|
|
#4066 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Moja mama tak robila, jak bylam mala i nie bylo balsamu po opalaniu
|
|
#4067 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
I to ta sama, którą używaliśmy przez 6 miesięcy wcześniej i nic się nie działo- dobrana dobrze i na dodatek nie dupowatej firmy, bo Durexa założona tak samo jak zawsze bez pośpiechu i uważnie. I dobrym firmom zdarzają się dupowate egzemplarze ![]() Ja też się na tym rajdzie spiekłam. Teraz tak patrzę, a tu całe czerwone ręce i swędzą
|
|
#4068 |
|
Raczkowanie
|
Hmmmm.. ''hymn'' Euro
Cóż, jak to już krąży po necie ''jaki kraj takie waka waka''... Ale tak szczerze, to chyba ludzie głosowali i wybierali piosenkę? Ja się nic nie orientuję, bo mało mnie interesuje piłka Widocznie nikt nie wierzył, że to jednak przejdzie. A przeszło. Dla mnie to ''koko koko euro spoko'' nawet się wkręca hahaha.. i ręce układają się do tzw ''kaczuszek/kurczaczków'' (taki wsiurski taniec z wesel). Ale to oczywiście nie znaczy, że to powinna być piosenka wspierająca naszych piłkarzy (którzy i tak są w 'grupie śmierci', więc koko koko chyba im już wogóle nie pomoże)
|
|
|
|
#4069 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tak, to wybierali ludzie, a teraz prawie kazdy pisze, ze gowno. Tylko ciekawe, kto w takim razie zaglosowal?
|
|
#4070 |
|
Wtajemniczenie
|
Hymn Euro to jakieś żarty
koko Euro spoko tragedia większej siary dla Polki nie mogli zrobić Jak tam u Was dziewczyny z pogodą? u mnie szaro buro i do du.py.niestety nie załapałam się na te kilka słonecznych dni więc na chwile dzisiejszą nie pochwale się opalenizną ![]() Mój wujaszek samo zło powoli się żegna i mówi mi do zobaczenia za miesiąc więc wypadało by jutro z Tż zaszaleć bo już czuje się jak dziewica Miłego dnia Dziewczynki |
|
|
|
#4071 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
To wiadomo, że zawsze może się coś takiego przytrafić. To są tylko rzeczy.. Ale jak sama piszesz zdarzyło ci się to raz i to po 6 miesiącach używania jej. A niektórym to podobno co druga pęka albo się zsuwa. Wtedy to już refleksje same się nasuwają ![]()
|
|
|
|
|
#4072 |
|
Zakorzenienie
|
Hymn Euro porażka.
Nie wiem, kto głosował na to, a ktoś przecież musiał ![]() Misstic, no właśnie zawsze może się zdarzyć niestety ;/ Teraz się boję, bo to w samą owulację nam się zdarzyło ;/ Ogólnie to ja już kilka dni temu pożegnałam Wujaszka i oczywiście już musiałam to uczcić, bo 2 tyg celibatu to zdecydowanie za dużo ![]() Dzisiaj też będę czcić odjazd Wujka, ale jako, że 10dc, a ostatnio owu była już w 12 to ostrożniutkoo i chyba nie pozwolę Tż zakończyć w środku U mnie pogoda do bani. Jest przyjemnie pod względem temperatury, ale szaro buro i ponuro. Ale może to lepiej, bo moje krwiście spieczone ręce po wczoraj dają o sobie znać.
|
#4073 |
|
Zakorzenienie
|
wiecie, ze dostalam dzisiaj te gumy? I to 4 zamiast 2
Wygladaja na cale, ale sprawdze pod woda ![]() Pogoda taka sobie, 18 stopni, ale w nocy padalo, a teraz sa chmury.
|
#4074 |
|
Wtajemniczenie
|
U mnie pogoda zaczęła się psuć. Całą majówke pięknie było a teraz brzydko. Chyba są jakieś skoki ciśnienia bo mnie głowa baaaaaardzo boli
|
|
|
|
#4075 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczyny help.. Kochałam się z chłopakiem dwa dni przed okresem oczywiście stosując gumkę, ba, nawet 3 razy.. Okresu nie dostałam, a minął wczoraj dokładnie miesiąc odkąd się spóźnia.. Robiłam test 2 tyg temu, negatywny. Wtf? Jest jakieś prawdopodobieństwo, że jestem w ciąży mimo, że nie pękła?
|
|
|
|
#4076 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Wiesz teoretycznie prawdopodobieństwo ciąży jest zawsze, ale skoro to już miesiąc spóźnienia a ty robiłaś test i był negatywny to myślę, że czas najwyższy na wizytę u ginekologa. On wykluczy ciążę (jeżeli jej nie ma) i przepisze leki na wywołanie miesiączki. Jest wiele czynników które wpływają na opóźniony okres
|
|
|
|
|
#4077 |
|
Raczkowanie
|
Zarejestrowałam się na 15 maja, bądźmy dobrej myśli.. Chociaż TŻ nakręca mnie strasznie, co chwila mówi do mnie mamusiu. Teraz już go nie ma 3 dzień w PL, stąd moje nerwy coraz większe
|
|
|
|
#4078 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Zadzwoń jeszcze raz do swojego ginekologa i powiedz, że nie masz okresu od miesiąca i że potrzebujesz pilnie do lekarza. Zobaczysz że cię przyjmie w poniedziałek. Albo można iść np. na 7 rano. Oni zawsze mają (mówie o lekarzach na kase chorych) kilka numerków właśnie na takie niespodziewane przypadki. Ja bym nie wytrzymała do 15 maja heh |
|
|
|
|
#4079 |
|
Raczkowanie
|
Ehh dziewczyny jestem załamana:cry: Pękła nam w nocy gumka 2 raz !!! w ciągu 2 miesięcy! czy ja mam jakiegoś pecha? :mur: wtedy nam pękły Classic i teraz też....po ostatniej wpadce używaliśmy tych Extra Safe, no ale wczoraj Tż kupił Classic w aptece i znowu jak na złość ;/ ja w połowie cyklu dziś z samego rana pojechałam do szpitala na Pomoc Doraźną, tam mi baba nie chciała wypisać...to na oddział ginekologiczny, na szczęście trafiłam na normalnego ginekologa, który kazał poczekać, ze mi wypisze receptę...A najgorsze były te wszystkie kobiety w ciąży, jedna nawet podeszła do mnie i zapytała, czy ja też na USG czekam, myślałam, że się tam popłaczę :cry: strasznie się czuję...nie wiem, co jest nie tak z tymi gumkami, przecież rozmiar jest ten sam co Extra Safe, nawilżenie było dobre :mur: moim rodzicom gumka w ciągu 2 lat nie pękła ani razu a nam już 2 razy ;/ nie wiem, co teraz będzie....
|
#4080 |
|
Rozeznanie
|
Dziewczyny zamordujcie mnie. Mówiłam, że nigdy się nie zdecyduje na przerywany nawet tuż przed @ i co? Mądra ja, 4 dni przed @ i stosunek przerywany!
Głupia ja |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Ginekologia
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:04.

więc trzeba je wykorzystać. 

będziemy testować
.
Ja przez te dwa i pół roku ani razu nie miałam żadnej z tych sytuacji, a nie kochamy się raz na tydzień
uwielbiam takie rozsądne osoby
mam nadzieje, że się poprawi