|
|||||||
| Notka |
|
| Ginekologia Miejsce, w którym rozmawiamy o ginekologii. Tutaj znajdziesz pytania i odpowiedzi związane ze zdrowiem intymnym kobiety. Rozmawiamy np. o antykoncepcji. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4081 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Stosuje prezerwatywy i NIE jestem w ciąży, czyli wątek antyschizowy
KamilaEwa teraz to mnie jeszcze bardziej nastraszyłaś! Wam pękła, nam pękła, znów Wam. Masakra!
Ale dostałaś tą escapelle w końcu tak? Po jakim czasie łyknęłaś? I który dzień cyklu? Będzie dobrze! Nie stresuj się teraz (wiem, wiem, łatwo mówić) ![]() Niewymierna, ale sam przerywany bez ogumienia??
|
#4082 |
|
Raczkowanie
|
Tak dostałam tabletkę, zażyłam ok 10-11 godz po stosunku, jakoś połowa cyklu ahh glupia ja ;/
Już się nawet przestałam stresować po tamtym ostatnim pęknięciu, a tutaj znowu...już nie wiem, ja nie chcę się truuuć tabletkami
|
#4083 |
|
Zadomowienie
|
Taka piękna pogoda dzisiaj
Nawet nieźle idzie mi pisanie mgr. A ja i tak w kiepskim humorze ze względu na TŻ (o ile mogę tak jeszcze o nim pisać). Nie wiem ile ma trwać to "dajmy sobie trochę czasu", ale strasznie mi ciężko. I do tego stopnia mi to siedzi w głowie, że zaczęłam gorzej spać - ciągle budzą mnie jakieś głupie sny. I nawet o wujku przestałam myśleć chociaż powinien być jutro. Jak zwykle w ogóle go nie czuję. Niby lekko nabrzmiałe piersi, niby jacyś drobni goście na czole, a ja jakaś taka nijaka....No ale przecież musi przyjść. Niewymierna nic się nie bój - ja sobie też co miesiąc powtarzam żadnych akcji bez gumki ani na koniec cyklu ani tym bardziej w innym czasie, a i tak coś zawsze zmaluje ![]() KamilaEwa ale zorientowaliście się, że pękła już PO? Jeśli wzięłaś tabletkę to wszystko będzie dobrze - MUSI Wontrubka gdzie jesteś? Wracaj już z tej majówki, bo jutro mam termin wujaszka i ktoś musi mną potrząsnąć, bo pewnie jutro zacznie się moje wielkie marudzenie jeśli już rano go nie zobaczę (przyzwyczaiłam się, że mój okres przychodzi zawsze rano- wstaję i jest. I jak w dzień spodziewanego przyjścia rano go nie zobaczę to wpadam już w lekką panikę ![]() )
|
#4084 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Oby, oby wszystko było okej, ale Tż już mi mówi, że mam się zastanowić co robimy dalej z zabezpieczeniem, bo on nie chce co miesiąc przechodzić tego samego, mnie zdenerwowanej uspokajać ;/ ja w sumie też mam już dosyć, ale boje się tabletki brać, jeszcze mam niedoczynność tarczycy biorę hormony i tu znowu kolejne brać
|
|
#4085 | |
|
Raczkowanie
|
witajcie Kochane! jak minął weekend majowy? widzę, że po chwili spokoju i spamowania znowu zaczynają się schizy.. Dziewczyny wszystko musi byc dobrze!! uszy do góry!
a ja wróciłam znad jeziorka zjarana na buraka ![]() u mnie pogoda piękna. Dzisiaj cały dzień spędziłam na motorze ![]() ---------- Dopisano o 19:49 ---------- Poprzedni post napisano o 19:48 ---------- Cytat:
|
|
|
#4086 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#4087 |
|
Przyczajenie
|
Czesc dziewczyny
Blagam, ratujcie. Dzisiaj mam owulacje i kochalam sie z moim TZ, nie moglam juz wytrzymac.. Ogumienie oczywiscie bylo, skonczyl poza mna w gumce. Ale pózniej znowu nam sie zachcialo i znowu zaczelismy sie kochac.. Powiedzial "poczekaj, bo mi sie zsunela" i poprawil i dalej sie kochalismy.. Z tym, ze jak sie zsunela nie bylo jakiegos szybkiego tempa czy cos.. Uspokójcie mnie.. Bo tu zejde na zawal. TZ mówi, ze bardzo uwazal i, ze nie powinnam sie martwic, a jednak..
|
|
|
|
#4088 |
|
Raczkowanie
|
KamilaEwa - a może powinniście się przerzucić na jakąś inną firmę skoro macie pecha do Durexów? Ja kiedyś wypróbowałam z Tżem elite i myślałam, że było fajnie, ale po drugim razie Tż powiedział, że jednak są za ciasne i że zawsze jest możliwość, że pękną.
Niewymierna - spokojnie, wujaszek przyjdzie na czas! Ja na prawdę nie wierze, że można zajść 4 dni przed @ (oczywiście jak ktoś ma mniej więcej regularne cykle). Ja za to muszę zrobić testy na tarczycę:/ Od jakiegoś czasu zaczęłam tyć (mimo, że bardzo dużo się ruszam i jem mniej więcej podobnie czy nawet mniej), do tego mam straszne PMSy, a później dziwnie krótkie i słabe krwawienia, wypadają mi włosy, mam pryszcze... - ginka powiedziała, że powinnam zrobić badania. Jak brałam tabletki to właśnie czułam się lepiej i może wróciłam na 'swoje' hormony... Chociaż podobno teraz bardzo dużo ludzi ma problemy z tarczycą. Tabletki brałam od 18tki więc nie pamiętam nawet czy wcześniej mogłam mieć problemy. |
|
|
|
#4089 | |
|
Rozeznanie
|
Też mi się tak wydaje, ale to będzie baaaaardzo stresujące 4 dni, aczkolwiek nie chce się denerwować aby @ się nie spóźniło, bo wtedy będę się denerwować jeszcze bardziej.
potrzebuję biczowania od wontrubki, która szaleje na majówce.Cytat:
Edytowane przez Niewymierna Czas edycji: 2012-05-05 o 23:21 |
|
|
|
|
#4090 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A najlepiej to z nim pogadać może on doradzi najlepszą formę antykoncepcji. Ja się Twojemu Tż nie dziwię. Raz to przeżyłam i też powiedziałam nigdy więcej, dlatego za tydzień idę do lekarza.Niewymierna, oj nieładnie, nieładnie
|
|
#4091 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Spokojnie, wszystko powinno być dobrze. Naprawdę nie ma co się tak stresować ![]() ---------- Dopisano o 23:52 ---------- Poprzedni post napisano o 23:46 ---------- Cytat:
![]() Ruda ja jak się poparzyłam słońcem to zawsze używam balsamu PO opalaniu firmy Ziaja z wapnem. Jest naprawdę rewelacyjny (przynajmniej jak dla mnie). Chłodzi, znieczula skóre, poprostu tak nie boli i powoduje szybkie "gojenie" się raczka hehe |
||
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#4092 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#4093 |
|
Zadomowienie
|
No to czekamy dzisiaj na wujcia. Na razie go nie ma, ale przecież do wieczora zdąży, prawda?
![]() ![]()
|
#4094 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dziwię sie, że cię TŻ nie powstrzymał tak swoją drogą
|
|
|
|
|
#4095 |
|
Rozeznanie
|
Nie było mnie tydzień i już postów natłukłyście. ;-)
No to tak u mnie w domu seks to temat tabu dla matki, a ojciec w kółko opowiada dowcipy o seksie i się kiedyś zapytał czy się w aptece zaopatruje czy gdzieś indziej . I tak jak u Katji mama kupowała Claudie i wyrywała strony o seksie. Malinowa przykro mi, ale może faktycznie potrzebował przerwy i wrócicie do siebie. Mi z TŻ-etem nigdy nie pękła gumka raz się zsunęła ale to z naszej winy. Chociaż muszę się pożalić że ostatno mam coraz mniej seksu.... bo abo sobie gumek nie kupimy(normalnie idioci z nas) albo ja jestem zmęczona. A i mam pytanie -dziewczynki macie jakiś sposób na podkręcenie metabolizmu /przyspieszenie trawienia. Nie chodzi mi tylko o takie typu jak kawa itp bo to średnio działa, ale jakieś tabletki może znacie? |
|
|
|
#4096 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4097 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4098 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#4099 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() U mnie czasami jest tak że Tż zapomni gdzie położył prezerwatywy i zamiast się seksić to biegamy po mieszkaniu w poszukiwaniu zakopanego skarbu ![]() I kończy się tym, że ich nie znajdujemy. |
|
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#4100 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
ehh już sama nie wiem, będzie się trzeba zastanowić poważnie z Tż, co robimy
|
|
#4101 |
|
Zakorzenienie
|
KamilaEwa, jakieś skutki mogą być trzeba się liczyć niestety.
Ja pierwsze tabletki miałam przepisane bez żadnych badań i to była głupota. Teraz zrobiłam wszystkie wymagane badania i czekam na wyniki. Liczę, że dzięki temu uniknę kłopotów. Zakrzepica no jest zwiększone ryzyko, ale niby tylko u osób, które miały w rodzinie kogoś kto chorował na tę chorobę, bądź sam ma jakieś problemy. Nie namawiam oczywiście ![]() Ale jak dla mnie wolę np. ból głowy w 7 dniowej przerwie niż co jakiś czas branie dawki takiej jak 11 tabletek anty na raz (Escapelle) ![]() My tam mamy gumy w jednym miejscu i zawsze tylko wysuwamy szufladkę i "jedziemy" dalej
|
#4102 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() No ja się nie dziwię. Ale z drugiej strony skoro i tak macie taki problem o przecięz escapelle to też hormony - a normalnie przy tabletkach przynajmnije stresu mieć nie będziesz. |
|
|
|
|
#4103 |
|
Raczkowanie
|
Moja mama właśnie po używaniu tabletek anty miała zakrzep na nodze i dlatego ja się stresuje...tyle, że wiadomo moja mama jakiś czas je używała, od 3 lat używa prezerwatyw i jej się nie zdarzają takie niespodzianki jak mi;/
może ja z Tż za "ostro jedziemy" :P
|
#4104 |
|
Wtajemniczenie
|
Jesteeem
wróciłam z majówki ! Malinowa, przykro mi z powodu chłopaka, ale okresem się kompletnie nie przejmuj - przyjedzie wujo na pewno! Przytulam mocno
|
#4105 |
|
Zakorzenienie
|
Wy tu wszystkie czekacie na okres, a ja probuje odwlec
Bo boje sie, ze mi wypadnie na urlopie. Niby jeszcze czas, ale tak sobie wyliczylam, ze moze sie trafic, a ostatnie cykle mialam strasznie krotkie, 25-26 dni.No i od dwoch dni wpierdzielam rutinoscorbin Wystarczy mi, ze bedzie jutro, wiecej nie oczekuje. No, wtorek byloby idealnie.
|
#4106 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() teraz jedziesz gdzieś na urlop?pochwal się gdzie? ![]() poważnie się zastanawiam nad dermarollem, ale napisz mi jeszcze proszę o tym jakie stosujesz naturalne kosmetyki-bo to dla mnie zupełna abstrakcja ![]() Ja miałam cudowny weekend za sobą, cały tydzień dzień w dzień z TŻ, oprócz piątku, bo musiałam iść na 8 godzin do pracy, ale to się nie liczy
|
|
#4107 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie no, na urlop jade wpod koniec sierpnia, ale jak chce pomanipulowac cyklem, to lepiej zaczac teraz niz na ostatnia chwile. Jade do Slowenii i do Zakopca, prawktycznie caly urlop w gorach, wiec wujaszek nie bedzie mile widziany ![]() Co do naturalnej pielegnacji, to mam na mysli kosmetyki samorobione z polproduktow, bez konserwantow itp. W tej chwili mozna juz dostac gotowe preparaty pod rolke, ale wychodza o wiele drozej Bawei sie w to od zeszlych wakacji, ale pojecie nadal mam niewielkie, glownie jade na gotowych recepturach. Jest kilka stron z tymi polproduktami i konkretnymi przepisami: Mazidla, Zrob sobie krem, BeautyEver, Naturalis.
|
|
#4108 |
|
Przyczajenie
|
Czesc dziewczyny
Mam taki "problem" otóz wczoraj mialam owulacje i kochalam sie z moim TZ. Oczywiscie ogumienie bylo, skonczyl poza mna. Jednak kochalismy sie 2 raz równiez z ogumieniem, ale gumka sie zsunela, TZ poprawil i dalej kochalismy sie.. tym razem do konca we mnie. TZ mówi, ze wszystko jest ok, ze uwazal.. Ale tak strasznie sie schizuje..
Edytowane przez riririchards Czas edycji: 2012-05-06 o 21:12 |
|
|
|
#4109 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Boli mnie brzuch. Mam nadzieję, że na @. I strasznie się boję, chociaż Tż mówi, że raczej nie mam czego. Będę miała nauczkę z tego stresu! Od tej pory ogumiam się już zawsze |
|
|
|
|
#4110 |
|
Zadomowienie
|
Brzuch mnie boli od 3 godzin tak dziwnie. Poszłam właśnie do WC - chyba wujcio zaczyna wypakowywać walizki. Także mam nadzieję, że do rana rozpakuje się na dobre i chociaż jeden problem z głowy
Dobranocka ![]()
Nowe wątki na forum Ginekologia
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:58.

Bo boje sie, ze mi wypadnie na urlopie. Niby jeszcze czas, ale tak sobie wyliczylam, ze moze sie trafic, a ostatnie cykle mialam strasznie krotkie, 25-26 dni.No i od dwoch dni wpierdzielam rutinoscorbin