Stosuje prezerwatywy i NIE jestem w ciąży, czyli wątek antyschizowy - Strona 137 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Ginekologia

Notka

Ginekologia Miejsce, w którym rozmawiamy o ginekologii. Tutaj znajdziesz pytania i odpowiedzi związane ze zdrowiem intymnym kobiety. Rozmawiamy np. o antykoncepcji.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-05-05, 16:49   #4081
Arya90
Zakorzenienie

Dot.: Stosuje prezerwatywy i NIE jestem w ciąży, czyli wątek antyschizowy

KamilaEwa teraz to mnie jeszcze bardziej nastraszyłaś! Wam pękła, nam pękła, znów Wam. Masakra!
Ale dostałaś tą escapelle w końcu tak? Po jakim czasie łyknęłaś? I który dzień cyklu? Będzie dobrze! Nie stresuj się teraz (wiem, wiem, łatwo mówić)

Niewymierna, ale sam przerywany bez ogumienia??

6cs
Arya90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-05, 17:40   #4082
KamilaEwa
Raczkowanie

Tak dostałam tabletkę, zażyłam ok 10-11 godz po stosunku, jakoś połowa cyklu ahh glupia ja ;/

Już się nawet przestałam stresować po tamtym ostatnim pęknięciu, a tutaj
znowu...już nie wiem, ja nie chcę się truuuć tabletkami

I’ve loved and I’ve lost .

KamilaEwa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-05, 17:50   #4083
xXMalinowaLadyXx
Zadomowienie

Taka piękna pogoda dzisiaj
Nawet nieźle idzie mi pisanie mgr.
A ja i tak w kiepskim humorze ze względu na TŻ (o ile mogę tak jeszcze o nim pisać). Nie wiem ile ma trwać to "dajmy sobie trochę czasu", ale strasznie mi ciężko. I do tego stopnia mi to siedzi w głowie, że zaczęłam gorzej spać - ciągle budzą mnie jakieś głupie sny. I nawet o wujku przestałam myśleć chociaż powinien być jutro. Jak zwykle w ogóle go nie czuję. Niby lekko nabrzmiałe piersi, niby jacyś drobni goście na czole, a ja jakaś taka nijaka....No ale przecież musi przyjść.

Niewymierna nic się nie bój - ja sobie też co miesiąc powtarzam żadnych akcji bez gumki ani na koniec cyklu ani tym bardziej w innym czasie, a i tak coś zawsze zmaluje aczkolwiek jak do tej pory wszystko było GIT więc mam nadzieję, że i u Ciebie i u mnie i ten miesiąc będzie OK

KamilaEwa ale zorientowaliście się, że pękła już PO? Jeśli wzięłaś tabletkę to wszystko będzie dobrze - MUSI Nic się nie martw na zapas.

Wontrubka gdzie jesteś? Wracaj już z tej majówki, bo jutro mam termin wujaszka i ktoś musi mną potrząsnąć, bo pewnie jutro zacznie się moje wielkie marudzenie jeśli już rano go nie zobaczę (przyzwyczaiłam się, że mój okres przychodzi zawsze rano- wstaję i jest. I jak w dzień spodziewanego przyjścia rano go nie zobaczę to wpadam już w lekką panikę prawda że popapranie??? )

WĄTEK UBRANIOWY:
https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...1#post68701111
WĄTEK KOSMETYCZNY[/B]
https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...1#post68702621
xXMalinowaLadyXx jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-05, 19:27   #4084
KamilaEwa
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez xXMalinowaLadyXx Pokaż wiadomość
KamilaEwa ale zorientowaliście się, że pękła już PO? Jeśli wzięłaś tabletkę to wszystko będzie dobrze - MUSI Nic się nie martw na zapas.
Na szczęście w trakcie Tż poczuł, wytrysku nie było, także chociaż dobre i to.
Oby, oby wszystko było okej, ale Tż już mi mówi, że mam się zastanowić co robimy dalej z zabezpieczeniem, bo on nie chce co miesiąc przechodzić tego samego, mnie zdenerwowanej uspokajać ;/ ja w sumie też mam już dosyć, ale boje się tabletki brać, jeszcze mam niedoczynność tarczycy biorę hormony i tu znowu kolejne brać

Stary 2012-05-05, 19:49   #4085
xXRudaXx
Raczkowanie

witajcie Kochane! jak minął weekend majowy? widzę, że po chwili spokoju i spamowania znowu zaczynają się schizy.. Dziewczyny wszystko musi byc dobrze!! uszy do góry!

a ja wróciłam znad jeziorka zjarana na buraka cierpię już 2 dzień ale już zaczynam robić się brązowa i prawie butlę balsamu zużyłam
u mnie pogoda piękna. Dzisiaj cały dzień spędziłam na motorze wreszcie oficjalne rozpoczęcie sezonu

---------- Dopisano o 19:49 ---------- Poprzedni post napisano o 19:48 ----------

Cytat:
Napisane przez KamilaEwa Pokaż wiadomość
Oby, oby wszystko było okej, ale Tż już mi mówi, że mam się zastanowić co robimy dalej z zabezpieczeniem, bo on nie chce co miesiąc przechodzić tego samego, mnie zdenerwowanej uspokajać ;/ ja w sumie też mam już dosyć, ale boje się tabletki brać, jeszcze mam niedoczynność tarczycy biorę hormony i tu znowu kolejne brać
musisz pogadać z ginekologiem.. może akurat cos Ci doradzi. bo co miesiąc się stresować to nic przyjemnego.
Stary 2012-05-05, 20:08   #4086
Niewymierna
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Arya90 Pokaż wiadomość
Niewymierna, ale sam przerywany bez ogumienia??
Tak właśnie tak. Ale piersi mnie już tak bolą, że wujaszek tuż tuż. Więc mam nadzieje, że będzie w porządku.

+ nigdy więcej takiej adrenaliny
Niewymierna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-05, 22:02   #4087
riririchards
Przyczajenie

Czesc dziewczyny Blagam, ratujcie. Dzisiaj mam owulacje i kochalam sie z moim TZ, nie moglam juz wytrzymac.. Ogumienie oczywiscie bylo, skonczyl poza mna w gumce. Ale pózniej znowu nam sie zachcialo i znowu zaczelismy sie kochac.. Powiedzial "poczekaj, bo mi sie zsunela" i poprawil i dalej sie kochalismy.. Z tym, ze jak sie zsunela nie bylo jakiegos szybkiego tempa czy cos.. Uspokójcie mnie.. Bo tu zejde na zawal. TZ mówi, ze bardzo uwazal i, ze nie powinnam sie martwic, a jednak..
riririchards jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-05, 22:07   #4088
maya89
Raczkowanie

KamilaEwa - a może powinniście się przerzucić na jakąś inną firmę skoro macie pecha do Durexów? Ja kiedyś wypróbowałam z Tżem elite i myślałam, że było fajnie, ale po drugim razie Tż powiedział, że jednak są za ciasne i że zawsze jest możliwość, że pękną.

Niewymierna - spokojnie, wujaszek przyjdzie na czas! Ja na prawdę nie wierze, że można zajść 4 dni przed @ (oczywiście jak ktoś ma mniej więcej regularne cykle).

Ja za to muszę zrobić testy na tarczycę:/ Od jakiegoś czasu zaczęłam tyć (mimo, że bardzo dużo się ruszam i jem mniej więcej podobnie czy nawet mniej), do tego mam straszne PMSy, a później dziwnie krótkie i słabe krwawienia, wypadają mi włosy, mam pryszcze... - ginka powiedziała, że powinnam zrobić badania. Jak brałam tabletki to właśnie czułam się lepiej i może wróciłam na 'swoje' hormony...
Chociaż podobno teraz bardzo dużo ludzi ma problemy z tarczycą. Tabletki brałam od 18tki więc nie pamiętam nawet czy wcześniej mogłam mieć problemy.
maya89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-05, 22:42   #4089
Niewymierna
Rozeznanie

Też mi się tak wydaje, ale to będzie baaaaardzo stresujące 4 dni, aczkolwiek nie chce się denerwować aby @ się nie spóźniło, bo wtedy będę się denerwować jeszcze bardziej.

potrzebuję biczowania od wontrubki, która szaleje na majówce.

Cytat:
Napisane przez riririchards Pokaż wiadomość
Czesc dziewczyny Blagam, ratujcie. Dzisiaj mam owulacje i kochalam sie z moim TZ, nie moglam juz wytrzymac.. Ogumienie oczywiscie bylo, skonczyl poza mna w gumce. Ale pózniej znowu nam sie zachcialo i znowu zaczelismy sie kochac.. Powiedzial "poczekaj, bo mi sie zsunela" i poprawil i dalej sie kochalismy.. Z tym, ze jak sie zsunela nie bylo jakiegos szybkiego tempa czy cos.. Uspokójcie mnie.. Bo tu zejde na zawal. TZ mówi, ze bardzo uwazal i, ze nie powinnam sie martwic, a jednak..
Spokojnie, prezerwatywa jest po to, aby chronić w dni płodne, w owulacje nawet z finiszem w środku szanse są baaardzo małe. Zapewne mówiąc "zsunęła" nie miał na myśli całkowicie, także spokojnie, takie coś jest według mnie niegroźne.

Edytowane przez Niewymierna
Czas edycji: 2012-05-05 o 23:21
Stary 2012-05-05, 23:44   #4090
Arya90
Zakorzenienie

Cytat:
Z tego co wiem niedoczynność nie jest przeciwwskazaniem do hormonów. Tylko trzeba wybrać się do dobrego ginekologa, żeby wszystko dobrze ustalił A najlepiej to z nim pogadać może on doradzi najlepszą formę antykoncepcji. Ja się Twojemu Tż nie dziwię. Raz to przeżyłam i też powiedziałam nigdy więcej, dlatego za tydzień idę do lekarza.

Niewymierna, oj nieładnie, nieładnie

6cs
Stary 2012-05-05, 23:52   #4091
Misstic
Wtajemniczenie

Cytat:

Spokojnie, wszystko powinno być dobrze. Naprawdę nie ma co się tak stresować

---------- Dopisano o 23:52 ---------- Poprzedni post napisano o 23:46 ----------

Cytat:
Napisane przez xXRudaXx Pokaż wiadomość
witajcie Kochane! jak minął weekend majowy? widzę, że po chwili spokoju i spamowania znowu zaczynają się schizy.. Dziewczyny wszystko musi byc dobrze!! uszy do góry!

a ja wróciłam znad jeziorka zjarana na buraka cierpię już 2 dzień ale już zaczynam robić się brązowa i prawie butlę balsamu zużyłam
u mnie pogoda piękna. Dzisiaj cały dzień spędziłam na motorze wreszcie oficjalne rozpoczęcie sezonu
Weekend majowy to chyba najlepszy w moim życiu hehe Dużo zabawy, spotkań z przyjaciółmi, piękna pogoda no i robienie tego na co ma się ochotę
Ruda ja jak się poparzyłam słońcem to zawsze używam balsamu PO opalaniu firmy Ziaja z wapnem. Jest naprawdę rewelacyjny (przynajmniej jak dla mnie). Chłodzi, znieczula skóre, poprostu tak nie boli i powoduje szybkie "gojenie" się raczka hehe
Misstic jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-06, 00:04   #4092
Niewymierna
Rozeznanie

Cytat:
Niewymierna, oj nieładnie, nieładnie
Tak to jest jak ja się napiję wina. No cóż pozostaje mi się modlić za niewielkie szanse + że był to drugi wytrysk tego dnia i wyszedł na czas + te 5 dni do okresu, już jestem caaała obolała.

musi się udać.
Stary 2012-05-06, 08:52   #4093
xXMalinowaLadyXx
Zadomowienie

No to czekamy dzisiaj na wujcia. Na razie go nie ma, ale przecież do wieczora zdąży, prawda?

WĄTEK UBRANIOWY:
WĄTEK KOSMETYCZNY[/B]
Stary 2012-05-06, 09:24   #4094
Mariatta
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Niewymierna Pokaż wiadomość
Tak to jest jak ja się napiję wina. No cóż pozostaje mi się modlić za niewielkie szanse + że był to drugi wytrysk tego dnia i wyszedł na czas + te 5 dni do okresu, już jestem caaała obolała.

musi się udać.
A jakie ma znaczenie to, ze drugi wytrysk?
Dziwię sie, że cię TŻ nie powstrzymał tak swoją drogą
Mariatta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-06, 09:31   #4095
Akcila
Rozeznanie

Nie było mnie tydzień i już postów natłukłyście. ;-)
No to tak u mnie w domu seks to temat tabu dla matki, a ojciec w kółko opowiada dowcipy o seksie i się kiedyś zapytał czy się w aptece zaopatruje czy gdzieś indziej . I tak jak u Katji mama kupowała Claudie i wyrywała strony o seksie.
Malinowa przykro mi, ale może faktycznie potrzebował przerwy i wrócicie do siebie.
Mi z TŻ-etem nigdy nie pękła gumka raz się zsunęła ale to z naszej winy. Chociaż muszę się pożalić że ostatno mam coraz mniej seksu.... bo abo sobie gumek nie kupimy(normalnie idioci z nas) albo ja jestem zmęczona.

A i mam pytanie -dziewczynki macie jakiś sposób na podkręcenie metabolizmu /przyspieszenie trawienia. Nie chodzi mi tylko o takie typu jak kawa itp bo to średnio działa, ale jakieś tabletki może znacie?
Akcila jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-06, 09:36   #4096
Mariatta
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Akcila Pokaż wiadomość
Mi z TŻ-etem nigdy nie pękła gumka raz się zsunęła ale to z naszej winy. Chociaż muszę się pożalić że ostatno mam coraz mniej seksu.... bo abo sobie gumek nie kupimy(normalnie idioci z nas) albo ja jestem zmęczona.
Oj tam, my kiedys pojechalismy specjalnie po gumki, przy okazji zrobilismy inne zakupy i o gumkach zapomnielismy
Stary 2012-05-06, 10:05   #4097
Arya90
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Mariatta Pokaż wiadomość
Oj tam, my kiedys pojechalismy specjalnie po gumki, przy okazji zrobilismy inne zakupy i o gumkach zapomnielismy
he he dobre

6cs
Stary 2012-05-06, 10:44   #4098
Akcila
Rozeznanie

Cytat:
A to ja tak wczoraj poszłam -miałam kupic gumki poszłam do apteki i kupiłam kwas borowy ;-) a gumek niet
Akcila jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-06, 11:45   #4099
Niewymierna
Rozeznanie

Cytat:
A jakie ma znaczenie to, ze drugi wytrysk?
Dziwię sie, że cię TŻ nie powstrzymał tak swoją drogą
Ja się dziwię, że sama się na to zgodziłam. Niemądra ja. Zobaczymy w środę

U mnie czasami jest tak że Tż zapomni gdzie położył prezerwatywy i zamiast się seksić to biegamy po mieszkaniu w poszukiwaniu zakopanego skarbu
I kończy się tym, że ich nie znajdujemy.
Stary 2012-05-06, 14:36   #4100
KamilaEwa
Raczkowanie

Cytat:
Z tego co wiem niedoczynność nie jest przeciwwskazaniem do hormonów. Tylko trzeba wybrać się do dobrego ginekologa, żeby wszystko dobrze ustalił A najlepiej to z nim pogadać może on doradzi najlepszą formę antykoncepcji. Ja się Twojemu Tż nie dziwię. Raz to przeżyłam i też powiedziałam nigdy więcej, dlatego za tydzień idę do lekarza.
Tyle, że ja się boje skutków ubocznych tabletek :/ często się zakrzepy robią, brak ochoty na seks itd.
ehh już sama nie wiem, będzie się trzeba zastanowić poważnie z Tż, co robimy

Stary 2012-05-06, 15:49   #4101
Arya90
Zakorzenienie

KamilaEwa, jakieś skutki mogą być trzeba się liczyć niestety.
Ja pierwsze tabletki miałam przepisane bez żadnych badań i to była głupota.
Teraz zrobiłam wszystkie wymagane badania i czekam na wyniki. Liczę, że dzięki temu uniknę kłopotów.
Zakrzepica no jest zwiększone ryzyko, ale niby tylko u osób, które miały w rodzinie kogoś kto chorował na tę chorobę, bądź sam ma jakieś problemy.
Nie namawiam oczywiście
Ale jak dla mnie wolę np. ból głowy w 7 dniowej przerwie niż co jakiś czas branie dawki takiej jak 11 tabletek anty na raz (Escapelle)

My tam mamy gumy w jednym miejscu i zawsze tylko wysuwamy szufladkę i "jedziemy" dalej

6cs
Stary 2012-05-06, 17:24   #4102
Mariatta
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Niewymierna Pokaż wiadomość
Ja się dziwię, że sama się na to zgodziłam. Niemądra ja. Zobaczymy w środę

U mnie czasami jest tak że Tż zapomni gdzie położył prezerwatywy i zamiast się seksić to biegamy po mieszkaniu w poszukiwaniu zakopanego skarbu
I kończy się tym, że ich nie znajdujemy.
Dlatego my zawze w jednym miescu trzymamy
Cytat:
Tyle, że ja się boje skutków ubocznych tabletek :/ często się zakrzepy robią, brak ochoty na seks itd.
ehh już sama nie wiem, będzie się trzeba zastanowić poważnie z Tż, co robimy
No ja się nie dziwię. Ale z drugiej strony skoro i tak macie taki problem o przecięz escapelle to też hormony - a normalnie przy tabletkach przynajmnije stresu mieć nie będziesz.
Stary 2012-05-06, 17:35   #4103
KamilaEwa
Raczkowanie

Moja mama właśnie po używaniu tabletek anty miała zakrzep na nodze i dlatego ja się stresuje...tyle, że wiadomo moja mama jakiś czas je używała, od 3 lat używa prezerwatyw i jej się nie zdarzają takie niespodzianki jak mi;/

może ja z Tż za "ostro jedziemy" :P

Stary 2012-05-06, 17:40   #4104
wontrubka
Wtajemniczenie

Jesteeem wróciłam z majówki ! Malinowa, przykro mi z powodu chłopaka, ale okresem się kompletnie nie przejmuj - przyjedzie wujo na pewno! Przytulam mocno

wontrubka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-06, 18:17   #4105
katja_24
Zakorzenienie

Wy tu wszystkie czekacie na okres, a ja probuje odwlec Bo boje sie, ze mi wypadnie na urlopie. Niby jeszcze czas, ale tak sobie wyliczylam, ze moze sie trafic, a ostatnie cykle mialam strasznie krotkie, 25-26 dni.No i od dwoch dni wpierdzielam rutinoscorbin Wystarczy mi, ze bedzie jutro, wiecej nie oczekuje. No, wtorek byloby idealnie.
katja_24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-06, 19:32   #4106
Tepsa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez katja_24 Pokaż wiadomość
Wy tu wszystkie czekacie na okres, a ja probuje odwlec Bo boje sie, ze mi wypadnie na urlopie. Niby jeszcze czas, ale tak sobie wyliczylam, ze moze sie trafic, a ostatnie cykle mialam strasznie krotkie, 25-26 dni.No i od dwoch dni wpierdzielam rutinoscorbin Wystarczy mi, ze bedzie jutro, wiecej nie oczekuje. No, wtorek byloby idealnie.
ja miałam majówkę z @ tak więc było wyjazdowo - czerwono,no cóż dobrze,że sie w ogóle pojawił, bo był tydzień poślizgu
teraz jedziesz gdzieś na urlop?pochwal się gdzie?
poważnie się zastanawiam nad dermarollem, ale napisz mi jeszcze proszę o tym jakie stosujesz naturalne kosmetyki-bo to dla mnie zupełna abstrakcja
Ja miałam cudowny weekend za sobą, cały tydzień dzień w dzień z TŻ, oprócz piątku, bo musiałam iść na 8 godzin do pracy, ale to się nie liczy
Stary 2012-05-06, 19:54   #4107
katja_24
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Tepsa Pokaż wiadomość
ja miałam majówkę z @ tak więc było wyjazdowo - czerwono,no cóż dobrze,że sie w ogóle pojawił, bo był tydzień poślizgu
teraz jedziesz gdzieś na urlop?pochwal się gdzie?
poważnie się zastanawiam nad dermarollem, ale napisz mi jeszcze proszę o tym jakie stosujesz naturalne kosmetyki-bo to dla mnie zupełna abstrakcja
Ja miałam cudowny weekend za sobą, cały tydzień dzień w dzień z TŻ, oprócz piątku, bo musiałam iść na 8 godzin do pracy, ale to się nie liczy

Nie no, na urlop jade wpod koniec sierpnia, ale jak chce pomanipulowac cyklem, to lepiej zaczac teraz niz na ostatnia chwile. Jade do Slowenii i do Zakopca, prawktycznie caly urlop w gorach, wiec wujaszek nie bedzie mile widziany

Co do naturalnej pielegnacji, to mam na mysli kosmetyki samorobione z polproduktow, bez konserwantow itp. W tej chwili mozna juz dostac gotowe preparaty pod rolke, ale wychodza o wiele drozej Bawei sie w to od zeszlych wakacji, ale pojecie nadal mam niewielkie, glownie jade na gotowych recepturach. Jest kilka stron z tymi polproduktami i konkretnymi przepisami: Mazidla, Zrob sobie krem, BeautyEver, Naturalis.
katja_24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-06, 21:09   #4108
riririchards
Przyczajenie

Czesc dziewczyny Mam taki "problem" otóz wczoraj mialam owulacje i kochalam sie z moim TZ. Oczywiscie ogumienie bylo, skonczyl poza mna. Jednak kochalismy sie 2 raz równiez z ogumieniem, ale gumka sie zsunela, TZ poprawil i dalej kochalismy sie.. tym razem do konca we mnie. TZ mówi, ze wszystko jest ok, ze uwazal.. Ale tak strasznie sie schizuje..

Edytowane przez riririchards
Czas edycji: 2012-05-06 o 21:12
riririchards jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-06, 21:49   #4109
Niewymierna
Rozeznanie

Cytat:
Czesc dziewczyny Mam taki "problem" otóz wczoraj mialam owulacje i kochalam sie z moim TZ. Oczywiscie ogumienie bylo, skonczyl poza mna. Jednak kochalismy sie 2 raz równiez z ogumieniem, ale gumka sie zsunela, TZ poprawil i dalej kochalismy sie.. tym razem do konca we mnie. TZ mówi, ze wszystko jest ok, ze uwazal.. Ale tak strasznie sie schizuje..
Spokojnie, takie osuwanie się jest niegroźne. Dopiero gdy spadnie całkiem należy się bać.

Boli mnie brzuch. Mam nadzieję, że na @. I strasznie się boję, chociaż Tż mówi, że raczej nie mam czego. Będę miała nauczkę z tego stresu! Od tej pory ogumiam się już zawsze
Stary 2012-05-06, 22:10   #4110
xXMalinowaLadyXx
Zadomowienie

Brzuch mnie boli od 3 godzin tak dziwnie. Poszłam właśnie do WC - chyba wujcio zaczyna wypakowywać walizki. Także mam nadzieję, że do rana rozpakuje się na dobre i chociaż jeden problem z głowy
Dobranocka

WĄTEK UBRANIOWY:
WĄTEK KOSMETYCZNY[/B]
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Ginekologia

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości