Stosuje prezerwatywy i NIE jestem w ciąży, czyli wątek antyschizowy - Strona 139 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Ginekologia

Notka

Ginekologia Miejsce, w którym rozmawiamy o ginekologii. Tutaj znajdziesz pytania i odpowiedzi związane ze zdrowiem intymnym kobiety. Rozmawiamy np. o antykoncepcji.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-05-08, 20:58   #4141
Tepsa
Zakorzenienie

Dot.: Stosuje prezerwatywy i NIE jestem w ciąży, czyli wątek antyschizowy

Cytat:
Napisane przez Misstic Pokaż wiadomość
Co do krępujących zdarzeń hehe Ostatnio byliśmy ma osiemnastce mojej siostry i ona dostała taką piękną seksowną koszule nocną, wiecie koronka, prześwitujące miejsca A że ja zawsze chciałam coś takiego mieć to nie mogłam się powstrzymać żeby nie przymierzyć (oczywiście za pozwoleniem siostry) i zobaczyć jak ja w niej wygladam. A że jesteśmy tych samych rozmiarów to problemu nie było. Poprosiłam mamę żeby mi pomogła z ubraniem bo nie chciałam nic zepsuć. To takie delikatne jest że aż strach. No i jak już ubrałam, to mówie do mamy żeby zawołała Mojego, bo chcę żeby zobaczył jak ładnie leży hehe
No i On wchodzi i w tym momencie słychać: "Ooooo jaaaaaaaaa, ale bym Cię zerż... w tym" Obraca się a tam stoi moja mama za nim, a on myślał że ona wyszła Szybko wyszedł do drugiego pokoju a mama nie mogła się powstrzymać od śmiechu
Dobrze że mam lajtową mamę hehe
o matko padałam
co do wyników, to się kompletnie na tym nie znam więc nie pomogę;/ myślę,że kontakt z ginekologiem będzie najlepszy
Stary 2012-05-08, 20:59   #4142
OoDestinyoO
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Arya90 Pokaż wiadomość
Boże, ale fajnie mieć taką mamę!

Dziewczyny odebrałam wyniki badań. Nie wiem, czy mi się zdaje, ale nie wiem czy mi przepiszą tabsy ;/
Wiem, że to nie ten wątek, ale może się znacie i powiecie co myślicie?
otóż poza normą mam:
leukocyty 4,1 (4,5-6,00)
monocyty 10,6% (2,0-10,0)
neutrofile- ilość 2,15 (2,5-7,0)
PDW 19,1% (9,0- 17,0)
wskaźnik obecności dużych płytek 45,2% (13-43)

niby niewiele te moje wyniki się różnią od normy, ale jednak ;/
cholesterol też na granicy kurde no.

ale za to cała reszta w normnie (wątroba, glukoza, aPTT i reszta morfologii). W piątek idę do lekarza i zobaczymy co powie.
Nie chcę tylko dać sobie wcisnąć tabsów na siłę, że niby nic się nie stanie a wiecie. Te morfologie to mnie nie martwią, bo zazwyczaj miałam takie małe odchyły, ale cholesterol już tak (mieszczę się w normie, ale na styk). Czytałam zaś na necie, że wysoki cholesterol jeszcze nic nie znaczy, bo trzeba spr frakcje LDL i HDL jak dużo HDL to to nawet pożądane. Zna się któraś na tym i może coś opowiedzieć?
Wiesz co konkretnie to ja się nie znam.
Ale powiem tak jestem niemalże przekonana ,że lekarz będzie Cię zapewniać że jest wszystko super,ekstra i przepisze tabletki niekoniecznie sugerując się wynikami badań.
Tak samo było u mnie.brałam tabletki,lekarka jakoś nie śpieszyła się by wysłać mnie na badania.po 7 miesiącach pojawiły się moje problemy,zrobiłam badania prywatnie.Najbardziej się bałam o zakrzepice(babcia zmarła na zator płucny)zrobiłam też badanie D-dimery wyniki złe(im niżej są tym jest mniejsze ryzyko zakrzepu im wyżej to nie wróży dobrze)a ja miałam bardzo wysoko.poszłam z tym do ginki a ona machneła ręką,powiedziała że jest dobrze i jakoś próbowała mnie przekonać żebym nadał brała ale się uparłam i tyle.
OoDestinyoO jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-08, 21:13   #4143
Tepsa
Zakorzenienie

no u mnie było przepisanie tabletek bez żadnych badań, ale byłam młoda i głupia:/ sama nie wiem jak ja się mogłam na takie coś nabrać, mało tego pani ginekolog przepisała mi dokładnie te same tabletki które za sponsorowały jej fartuch, pewnie i wycieczkę do Egiptu, ale to już nie wynikałam
Stary 2012-05-08, 22:52   #4144
Arya90
Zakorzenienie

U mnie też było I raz bez badań.
Niby nie dostałam tabletek,które miała na fartuchu długopisach itp, ale i tak mi dała na chybił trafił.
Z drugiej strony podobno profil hormonalny i tak nie pomaga w dobraniu tabsów, tylko liczą się właśnie badania morfologia, wątroba, krzepliwość, cukier i cholesterol.
No nic, zobaczymy co powie.
A tak w ogóle szperając w necie znalazłam różne normy w innych labolatoriach i z nich np. wynika, że leukocyty mam w normie tak jak wskaźnik płytek, więc nic już nie czaję.
Czekam do piątku na wizytę.
Mam zamiar skonsultować to z kilkoma różnymi lekarzami i zobaczę na jakie opinie natrafię.

Niewymierna być może będę zmuszona zostać. Ale po tej akcji z pękniętą gumą mam zero przyjemności z seksu. Już nie ufam gumom, ciągle myślę czy cała itp. ;/

Nie mogę uwierzyć, dzisiaj 14 dc, a my z Tż grzeczniutko i 0 seksu!
Masakra jak się zawzięliśmy uważać w tym cyklu to nie myślałam, że tak dobrze nam pójdzie

6cs

Edytowane przez Arya90
Czas edycji: 2012-05-08 o 22:54
Arya90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-08, 23:00   #4145
xXRudaXx
Raczkowanie

Cytat:
Niby nie dostałam tabletek,które miała na fartuchu długopisach itp, ale i tak mi dała na chybił trafił.
Z drugiej strony podobno profil hormonalny i tak nie pomaga w dobraniu tabsów, tylko liczą się właśnie badania morfologia, wątroba, krzepliwość, cukier i cholesterol.
A tak w ogóle szperając w necie znalazłam różne normy w innych labolatoriach i z nich np. wynika, że leukocyty mam w normie tak jak wskaźnik płytek, więc nic już nie czaję.
Mam zamiar skonsultować to z kilkoma różnymi lekarzami i zobaczę na jakie opinie natrafię.

Niewymierna być może będę zmuszona zostać. Ale po tej akcji z pękniętą gumą mam zero przyjemności z seksu. Już nie ufam gumom, ciągle myślę czy cała itp. ;/

Nie mogę uwierzyć, dzisiaj 14 dc, a my z Tż grzeczniutko i 0 seksu!
Masakra jak się zawzięliśmy uważać w tym cyklu to nie myślałam, że tak dobrze nam pójdzie
pójdź przed wizyta u gina do lekarza rodzinnego. już jedną opinię będziesz miała.
wiecie, z lekarzami różnie bywa. ja gdy odebrałam swoje wyniki to spanikowałam bo tez część była powyżej normy a część na granicy. więc zadzwoniłam do swojej siostry, która jest pielęgniarką i zapewniała mnie, że takie odchyły jak są u mnie to nic wielkiego. kiedy natomiast pokazałam wyniki dla mojej gin to ta od razu kazała mi odstawić tabsy. tak więc co lekarz/pielęgniarka/ginekolog to tez inne zdanie. jeżeli możesz to idź do rodzinnego i zapytaj co wyniki oznaczają.
Stary 2012-05-08, 23:46   #4146
Misstic
Wtajemniczenie

Cytat:
Ja brałam tabletki ok 3 lat i powiem wam że ani jeden ginekolog nie zalecił mi badań, nawet o nich nie wspomniał. Na początku jak poszłam po tabletki to zapytała się mnie tylko w jakiej mniej wiecej cenie mają być, żeby mnie było stać i to tyle. A potem po 2 latach jak poszłam zmienic tabletki ze względu na zerowe libido do innego lekarza to też mi przepisał na próbe 6 opakowań innych. O żadnych badaniach nie było mowy. Całe szczęście że mi się nic nie stało. Chociaż pewnie takich jak ja jest 90%. Bardzo ciężko lekarzom jest wypisać skierowanie na podstawowe badania.
Misstic jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-08, 23:52   #4147
Niewymierna
Rozeznanie

A ja teraz będę wypróbowywać real feel jak znajdę a jak nie to unimil skyn.

Niech tylko wujaszek sobie pójdzie po 5 dniach
Niewymierna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-08, 23:53   #4148
xXRudaXx
Raczkowanie

ja sie zastanawiam czy nie zrobić sobie badań hormonalnych. mam problemy z nadmiernym owłosieniem i jestem ciekawa czy nie mam zbyt wysokiego testosteronu myślałam, żeby iść do kosmetyczki żeby usunąć wąsik itd ale jeśli to wina hormonów a nie "urody" to bez sensu będzie usuwanie bo i tak problem będzie powracał.

tak w ogóle to gdy brałam Yasminelle to wszystko było normalnie. po 2 latach zmieniłam na Syndi35 i zauważyłam, że owłosienie mi się nasiliło. zaczęły mi sie pojawiać ciemne włoski na klatce piersiowej. więc po kilku opakowaniach wróciłam do Yasminelle i wszystko sie uspokoiło

Edytowane przez xXRudaXx
Czas edycji: 2012-05-09 o 00:00
xXRudaXx jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-09, 00:17   #4149
Misstic
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Niewymierna Pokaż wiadomość
A ja teraz będę wypróbowywać real feel jak znajdę a jak nie to unimil skyn.

Niech tylko wujaszek sobie pójdzie po 5 dniach
Ja korzystam z unimil natural i to są najlepsze jakie mielismy. Bardzo nam pasują. Chociaż ostatnio brykamy bez zabezpieczenia i być może niedługo będę się musiała przenieść na inny wątek hehe

Cytat:
Napisane przez xXRudaXx Pokaż wiadomość
ja sie zastanawiam czy nie zrobić sobie badań hormonalnych. mam problemy z nadmiernym owłosieniem i jestem ciekawa czy nie mam zbyt wysokiego testosteronu myślałam, żeby iść do kosmetyczki żeby usunąć wąsik itd ale jeśli to wina hormonów a nie "urody" to bez sensu będzie usuwanie bo i tak problem będzie powracał.

tak w ogóle to gdy brałam Yasminelle to wszystko było normalnie. po 2 latach zmieniłam na Syndi35 i zauważyłam, że owłosienie mi się nasiliło. zaczęły mi sie pojawiać ciemne włoski na klatce piersiowej. więc po kilku opakowaniach wróciłam do Yasminelle i wszystko sie uspokoiło
Wydaje mi się że to praktycznie na 100% jest od hormonów (właśnie kobiety z podwyższonym testosteronem mają nadmiarne owłosienie lub ten wąsik).Tym bardziej że zauważyłaś że przy zmianie tabletek się to nasila lub jest lżejszy efekt. Zrób sobie badania na hormony i będziesz pewna. Szkoda tylko że one są takie drogie...

Edytowane przez Misstic
Czas edycji: 2012-05-09 o 00:19
Stary 2012-05-09, 00:26   #4150
xXRudaXx
Raczkowanie

Cytat:
Ja korzystam z unimil natural i to są najlepsze jakie mielismy. Bardzo nam pasują. Chociaż ostatnio brykamy bez zabezpieczenia i być może niedługo będę się musiała przenieść na inny wątek hehe

Wydaje mi się że to praktycznie na 100% jest od hormonów (właśnie kobiety z podwyższonym testosteronem mają nadmiarne owłosienie lub ten wąsik).Tym bardziej że zauważyłaś że przy zmianie tabletek się to nasila lub jest lżejszy efekt. Zrób sobie badania na hormony i będziesz pewna. Szkoda tylko że one są takie drogie...
właśnie też mi sie wydaje, że w tym leży mój problem.
a drogie nie drogie ale chyba trzeba będzie zrobić. ja ostatnio wszystkie badania krwi robiłam prywatnie bo nie miałam cierpliwości do kolejek u rodzinnego. pójdę do laboratorium i popytam ile to będzie dokładnie kosztowało.
Stary 2012-05-09, 00:42   #4151
Misstic
Wtajemniczenie

Cytat:
właśnie też mi sie wydaje, że w tym leży mój problem.
a drogie nie drogie ale chyba trzeba będzie zrobić. ja ostatnio wszystkie badania krwi robiłam prywatnie bo nie miałam cierpliwości do kolejek u rodzinnego. pójdę do laboratorium i popytam ile to będzie dokładnie kosztowało.
Wiem, że nie trzeba robić wszystkich hormonów. Warto się dowiedzieć ile będzie kosztowało badanie testosteronu i np. jakiegoś innego. Wtedy to napewno wyjdzie taniej
Ja bym chciała tak z czystej ciekawości sobie porobić badania hormonalne ale dowiadywałam się że za nie bym musiała ok 300 zł dać (takie kompleksowe badanie) a niestety nie stać mnie na razie na nie
Stary 2012-05-09, 10:16   #4152
wontrubka
Wtajemniczenie

Badanie hormonów ponoć nie jest potrzebne przy przypisywaniu tabletek, ale to w sumie dziwne. Bo gdzieś czytałam, że kobiety mają różne profile hormonalne i niektórym lepiej służą tabsy z większą ilością estrogenów a innym wręcz pogarszają samopoczucie. Ale to tylko jedna z teorii pewnie. Nie znam się. Może Wy coś o tym słyszałyście?

Delia N, nie martw się, to pewnie tradycyjna obsuwa w ogóle o tym nie myśl a wujaszek sam przyjdzie niewiadomo kiedy Objawy nie zawsze muszą być takie same, a brak śluzu przed okresem to może być... objaw zbliżającego się okresu

wontrubka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-09, 10:48   #4153
katja_24
Zakorzenienie

Bry
Nie wiem, czy kogos to interesuje, ale podziele sie swoimi obserwacjami co do wplywu wpierdzielania rutinoscorbinu/wit C na przesuniecie okresu.
Z obserwacji powinnam miec w niedziele, w sobote juz mnie bolal brzuch, wzielam tabletki w sobote i niedziele, w poniedzialek tylko jedna rutinacee. Wczoraj juz zaczelam sie niecierpliwic, wiec wypilam herbate z malwy i wieczorem wino. I dzisiaj rano przyjechala rodzina
Moze to tylko zbieg okolicznosci, a moze ktos skorzysta.
katja_24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-09, 10:55   #4154
Akcila
Rozeznanie

A mi okres lada chwila przyjdzię 2-3 dni i powinien być- jajnik już kuje i piersi bolą No ale troche mam schizów bo przez dwa dni pod rząd śniło mi się że jestem w ciąży( w jednym śnie nawet 3 krotnie )

A i chciałam się pochwalić -dzisiaj mam rok z TŻ-etem . Wytrzymał ze mną rok to wyczyn
Akcila jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-09, 11:33   #4155
wontrubka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Akcila Pokaż wiadomość
A mi okres lada chwila przyjdzię 2-3 dni i powinien być- jajnik już kuje i piersi bolą No ale troche mam schizów bo przez dwa dni pod rząd śniło mi się że jestem w ciąży( w jednym śnie nawet 3 krotnie )

A i chciałam się pochwalić -dzisiaj mam rok z TŻ-etem . Wytrzymał ze mną rok to wyczyn
ooo gratulacje i co? planujecie coś ciekawego razem na dzisiaj?

katja24, a skąd w ogóle dowiedziałaś o tym rutino? ja jem dość regularnie wit C i nic nie zauważyłam takiego...

wontrubka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-09, 11:40   #4156
xXMalinowaLadyXx
Zadomowienie

Tak odnośnie tego co katja napisała- jak ostatnio spóźniał mi się okres naczytałam się w necie o przyspieszeniu i też brałam- z tym, że polopirynę i nospe (to drugie niby miało zadziałać rozkurczowo - nie wiem czy miało sens, ale przypomniało mi się, że przy zapaleniu pęcherza lekarz zlecił mi to razem z furaginą twierdząc, że mnie "rozluźni" więc teraz w dramacie sytuacji też wzięłam). Z tego co pamiętam wzięłam po jednej wieczorem + gorąca kąpiel i następnego dnia rano i też nie wiem czy to zbieg okoliczności, czy coś pomogło ale wieczorem @ przyszedł. Także nie wiem, czy komuś pomoże, ale mnie nie zabiło więc chyba nie zaszkodzi

WĄTEK UBRANIOWY:
https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...1#post68701111
WĄTEK KOSMETYCZNY[/B]
https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...1#post68702621
xXMalinowaLadyXx jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-09, 12:06   #4157
katja_24
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez wontrubka Pokaż wiadomość
ooo gratulacje i co? planujecie coś ciekawego razem na dzisiaj?

katja24, a skąd w ogóle dowiedziałaś o tym rutino? ja jem dość regularnie wit C i nic nie zauważyłam takiego...
z netu
Ja tez regularnie biore preparat z witamina C. Chyba chodzi o zwiekszenie stezenia w organizmie. jak bierzesz caly czas, to organizm przyzwyczja sie do danej dawki. Podobnie z przyspieszaniem okresu poprzez cwiczenia fizyczne. Na mnie to nie dziala, bo ja cwiecze codziennie. Zeby pomoglo, pewnie musialabym znaczaco zwiekszyc wysilek.

---------- Dopisano o 12:06 ---------- Poprzedni post napisano o 12:05 ----------

Cytat:
Napisane przez xXMalinowaLadyXx Pokaż wiadomość
Tak odnośnie tego co katja napisała- jak ostatnio spóźniał mi się okres naczytałam się w necie o przyspieszeniu i też brałam- z tym, że polopirynę i nospe (to drugie niby miało zadziałać rozkurczowo - nie wiem czy miało sens, ale przypomniało mi się, że przy zapaleniu pęcherza lekarz zlecił mi to razem z furaginą twierdząc, że mnie "rozluźni" więc teraz w dramacie sytuacji też wzięłam). Z tego co pamiętam wzięłam po jednej wieczorem + gorąca kąpiel i następnego dnia rano i też nie wiem czy to zbieg okoliczności, czy coś pomogło ale wieczorem @ przyszedł. Także nie wiem, czy komuś pomoże, ale mnie nie zabiło więc chyba nie zaszkodzi
Polopiryna/aspiryna rozrzedza krew, wiec moze cos w tym jest.
katja_24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-09, 13:45   #4158
maggies07
Raczkowanie

Akcila Gratuluję.

Byłam sprawdzić wyniki i wszystkie mam w normie, zobaczymy co mi pani doktor powie.

Ja też zawsze biorę witaminę C na opóźnienie i działa.
maggies07 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-09, 17:27   #4159
OoDestinyoO
Wtajemniczenie

Cytat:

Gratulacje rocznicy miłości i wytrwałości na kolejne lata razem!
OoDestinyoO jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-09, 18:03   #4160
KamilaEwa
Raczkowanie

Cytat:
Gratulacje! Znikim jeszcze rok nie byłam, mam nadzieję, że tym razem u mnie też będzie taka rocznica

do Wujaszka ok. tygodnia, miejmy nadzieję , ze Escapelle spustoszenia za dużego w organizmie nie wywołała

I’ve loved and I’ve lost .

KamilaEwa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-09, 18:38   #4161
xXRudaXx
Raczkowanie

u mnie ostatnie 2 lata z rzędu Tż zapomniał o rocznicy.
Stary 2012-05-09, 18:42   #4162
Mariatta
Zakorzenienie

Cytat:
A może musisz jakieś inne gumki spróbować?

Cytat:
Tez się zastanawiam czy nie mam z tym problemów - bo owłosienie ogólnie mam w normie, jedynie nogi - zanim zaczęłam golić to wygladało gorzej niż u niejednego faceta. A teraz w sumie nie wiem, nie sprawdzałam I jak coś przytyje to sięwszystko na brzuchu odkłada zamiast jakoś bardziej równomiernie.

Cytat:

Mariatta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-09, 19:32   #4163
Delia N
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez wontrubka Pokaż wiadomość

Delia N, nie martw się, to pewnie tradycyjna obsuwa w ogóle o tym nie myśl a wujaszek sam przyjdzie niewiadomo kiedy Objawy nie zawsze muszą być takie same, a brak śluzu przed okresem to może być... objaw zbliżającego się okresu
Przyszedł dziś
Delia N jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2012-05-09, 20:13   #4164
Arya90
Zakorzenienie

Cytat:
pójdź przed wizyta u gina do lekarza rodzinnego. już jedną opinię będziesz miała.
wiecie, z lekarzami różnie bywa. ja gdy odebrałam swoje wyniki to spanikowałam bo tez część była powyżej normy a część na granicy. więc zadzwoniłam do swojej siostry, która jest pielęgniarką i zapewniała mnie, że takie odchyły jak są u mnie to nic wielkiego. kiedy natomiast pokazałam wyniki dla mojej gin to ta od razu kazała mi odstawić tabsy. tak więc co lekarz/pielęgniarka/ginekolog to tez inne zdanie. jeżeli możesz to idź do rodzinnego i zapytaj co wyniki oznaczają.
Tak, pójdę do rodzinnego w poniedziałek. Mam jeszcze czas do @ zdecydować.
Rozmawiałam z mamą. Ona uważa, że te wyniki nie są złe i takie wahania nic nie oznaczają, ale to nie lekarz, więc zobaczymy

Cytat:
Ja brałam tabletki ok 3 lat i powiem wam że ani jeden ginekolog nie zalecił mi badań, nawet o nich nie wspomniał. Na początku jak poszłam po tabletki to zapytała się mnie tylko w jakiej mniej wiecej cenie mają być, żeby mnie było stać i to tyle. A potem po 2 latach jak poszłam zmienic tabletki ze względu na zerowe libido do innego lekarza to też mi przepisał na próbe 6 opakowań innych. O żadnych badaniach nie było mowy. Całe szczęście że mi się nic nie stało. Chociaż pewnie takich jak ja jest 90%. Bardzo ciężko lekarzom jest wypisać skierowanie na podstawowe badania.
Mi teraz też nikt nie dał żadnego skierowania. Sama je zrobiłam i zapłaciłam z własnej kieszeni co trochę odczułam
ale i tak bym musiała płacić nawet na skierowaniu, bo idę teraz prywatnie do gina i mam nadzieję na dobre traktowanie.
a babka wydawała mi się kompetenta, gdy u niej byłam wcześniej, dlatego ją wybrałam mimo dość drogich wizyt.

Ruda, ja też stawiam na hormony.

Akcila gratulacje i jeszcze więcej roczków

Cytat:
Napisane przez Mariatta Pokaż wiadomość
A może musisz jakieś inne gumki spróbować?
Nie sądzę. Te pasują idealnie na Tż no i mamy zapas 20 sztuk szkoda wyrzucać. Poza tym guma to guma, pęknąć może każda.

6cs
Arya90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-09, 21:19   #4165
Tepsa
Zakorzenienie

Cytat:
gratuluję oby więcej było takich chwil do świętowania
Katja o witaminie c nie słyszałam,ale brałam kiedyś ze wzgledu na naczynka-podobno wzmacnia, chyba mi to okresu nie przyspieszyło ale na mnie może to nie działać
Stary 2012-05-09, 22:01   #4166
maya89
Raczkowanie

Cytat:

Ja też mam problemy z owłosieniem ale dość widoczne, brałam przez 2 lata Yaz i na prawde mi pomogło, nawet zauważyłam na nogach, że nie musiałam co chwilę ich golić, a teraz to jakaś masakra. Już po jednym dniu są twarde i są nawet ciemniejsze
Za tyg robię badania i moja ginka kazała mi zrobić: Testosteron, SHBG DHEA-s, Prolaktynę, TSH.
Podobno każdy hormon kosztuje ok.30zł (ja robię wszystko prywatnie, bo nie dostanie się skierowania na wszystko od rodzinnego..).

Akcila - gratulacje!

Edytowane przez maya89
Czas edycji: 2012-05-09 o 22:03
maya89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-09, 22:45   #4167
maggies07
Raczkowanie

Dziewczyny jednak mam problemy z tarczycą chyba... bo pani doktor skierowała mnie jeszcze na anty TPO. Ciekawe co wyjdzie. ;/

Jeden z plusów dzisiejszego dnia (pochwalę się) to mój super udany seks, którego nie było przez półtorej miesiąca. xD
maggies07 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-10, 17:02   #4168
Akcila
Rozeznanie

Ja też mam problem z nadmiernym owłosieniem, ale wszystkie badania mam w porządku, w sumie wyszło to wtedy kiedy byłam gruba i lekarz mi powiedział że to może być wina tuszy. No ale waga spadła a włosy zostały.

A dziękuje za gratulacje :P
Stary 2012-05-10, 21:12   #4169
Misstic
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez maggies07 Pokaż wiadomość
Dziewczyny jednak mam problemy z tarczycą chyba... bo pani doktor skierowała mnie jeszcze na anty TPO. Ciekawe co wyjdzie. ;/

Jeden z plusów dzisiejszego dnia (pochwalę się) to mój super udany seks, którego nie było przez półtorej miesiąca. xD
Po takim wyposzczeniu to musiał być udany seks hehe

---------- Dopisano o 21:12 ---------- Poprzedni post napisano o 21:10 ----------

Cytat:
Ja też mam problem z nadmiernym owłosieniem, ale wszystkie badania mam w porządku, w sumie wyszło to wtedy kiedy byłam gruba i lekarz mi powiedział że to może być wina tuszy. No ale waga spadła a włosy zostały.

A dziękuje za gratulacje :P
A na jakiej podstawie lekarz stwierdził że nadmierne owłosienie to wina tuszy? Nigdy nie słyszałam, żeby to miało jakikolwiek wpływ na tą sprawę. Lekarzem nie jestem ale chciałabym to wiedzieć hehe
Stary 2012-05-11, 10:08   #4170
Akcila
Rozeznanie

Cytat:

A na jakiej podstawie lekarz stwierdził że nadmierne owłosienie to wina tuszy? Nigdy nie słyszałam, żeby to miało jakikolwiek wpływ na tą sprawę. Lekarzem nie jestem ale chciałabym to wiedzieć hehe
No bo zrobił wszystkie badania , usg, tarczyce, hormony itp. I stwierdził że to wina tuszy i "taka uroda", ale się nie powiększa wiec na razie nie ruszam tego że tak powiem. (tzn. usuwam w miarę możliwości ale już badań nie robię)
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Ginekologia

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości