|
|||||||
| Notka |
|
| Ginekologia Miejsce, w którym rozmawiamy o ginekologii. Tutaj znajdziesz pytania i odpowiedzi związane ze zdrowiem intymnym kobiety. Rozmawiamy np. o antykoncepcji. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4141 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Stosuje prezerwatywy i NIE jestem w ciąży, czyli wątek antyschizowy
Cytat:
co do wyników, to się kompletnie na tym nie znam więc nie pomogę;/ myślę,że kontakt z ginekologiem będzie najlepszy
|
|
#4142 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ale powiem tak jestem niemalże przekonana ,że lekarz będzie Cię zapewniać że jest wszystko super,ekstra i przepisze tabletki niekoniecznie sugerując się wynikami badań. Tak samo było u mnie.brałam tabletki,lekarka jakoś nie śpieszyła się by wysłać mnie na badania.po 7 miesiącach pojawiły się moje problemy,zrobiłam badania prywatnie.Najbardziej się bałam o zakrzepice(babcia zmarła na zator płucny)zrobiłam też badanie D-dimery wyniki złe(im niżej są tym jest mniejsze ryzyko zakrzepu im wyżej to nie wróży dobrze)a ja miałam bardzo wysoko.poszłam z tym do ginki a ona machneła ręką,powiedziała że jest dobrze i jakoś próbowała mnie przekonać żebym nadał brała ale się uparłam i tyle. |
|
|
|
|
#4143 |
|
Zakorzenienie
|
no u mnie było przepisanie tabletek bez żadnych badań, ale byłam młoda i głupia:/ sama nie wiem jak ja się mogłam na takie coś nabrać, mało tego pani ginekolog przepisała mi dokładnie te same tabletki które za sponsorowały jej fartuch, pewnie i wycieczkę do Egiptu, ale to już nie wynikałam
|
#4144 |
|
Zakorzenienie
|
U mnie też było I raz bez badań.
Niby nie dostałam tabletek,które miała na fartuchu długopisach itp, ale i tak mi dała na chybił trafił. Z drugiej strony podobno profil hormonalny i tak nie pomaga w dobraniu tabsów, tylko liczą się właśnie badania morfologia, wątroba, krzepliwość, cukier i cholesterol. No nic, zobaczymy co powie. A tak w ogóle szperając w necie znalazłam różne normy w innych labolatoriach i z nich np. wynika, że leukocyty mam w normie tak jak wskaźnik płytek, więc nic już nie czaję.Czekam do piątku na wizytę. Mam zamiar skonsultować to z kilkoma różnymi lekarzami i zobaczę na jakie opinie natrafię. Niewymierna być może będę zmuszona zostać. Ale po tej akcji z pękniętą gumą mam zero przyjemności z seksu. Już nie ufam gumom, ciągle myślę czy cała itp. ;/ Nie mogę uwierzyć, dzisiaj 14 dc, a my z Tż grzeczniutko i 0 seksu! Masakra jak się zawzięliśmy uważać w tym cyklu to nie myślałam, że tak dobrze nam pójdzie
Żonka 6.08.2016 Wegetarianka 1.02.2017 6cs Edytowane przez Arya90 Czas edycji: 2012-05-08 o 22:54 |
|
|
|
#4145 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
wiecie, z lekarzami różnie bywa. ja gdy odebrałam swoje wyniki to spanikowałam bo tez część była powyżej normy a część na granicy. więc zadzwoniłam do swojej siostry, która jest pielęgniarką i zapewniała mnie, że takie odchyły jak są u mnie to nic wielkiego. kiedy natomiast pokazałam wyniki dla mojej gin to ta od razu kazała mi odstawić tabsy. tak więc co lekarz/pielęgniarka/ginekolog to tez inne zdanie. jeżeli możesz to idź do rodzinnego i zapytaj co wyniki oznaczają.
|
|
|
#4146 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4147 |
|
Rozeznanie
|
A ja teraz będę wypróbowywać real feel jak znajdę a jak nie to unimil skyn.
Niech tylko wujaszek sobie pójdzie po 5 dniach
|
|
|
|
#4148 |
|
Raczkowanie
|
ja sie zastanawiam czy nie zrobić sobie badań hormonalnych. mam problemy z nadmiernym owłosieniem i jestem ciekawa czy nie mam zbyt wysokiego testosteronu
myślałam, żeby iść do kosmetyczki żeby usunąć wąsik itd ale jeśli to wina hormonów a nie "urody" to bez sensu będzie usuwanie bo i tak problem będzie powracał.tak w ogóle to gdy brałam Yasminelle to wszystko było normalnie. po 2 latach zmieniłam na Syndi35 i zauważyłam, że owłosienie mi się nasiliło. zaczęły mi sie pojawiać ciemne włoski na klatce piersiowej. więc po kilku opakowaniach wróciłam do Yasminelle i wszystko sie uspokoiło
Edytowane przez xXRudaXx Czas edycji: 2012-05-09 o 00:00 |
|
|
|
#4149 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Edytowane przez Misstic Czas edycji: 2012-05-09 o 00:19 |
||
|
|
|
#4150 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
a drogie nie drogie ale chyba trzeba będzie zrobić. ja ostatnio wszystkie badania krwi robiłam prywatnie bo nie miałam cierpliwości do kolejek u rodzinnego. pójdę do laboratorium i popytam ile to będzie dokładnie kosztowało.
|
|
|
#4151 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Ja bym chciała tak z czystej ciekawości sobie porobić badania hormonalne ale dowiadywałam się że za nie bym musiała ok 300 zł dać (takie kompleksowe badanie) a niestety nie stać mnie na razie na nie |
|
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#4152 |
|
Wtajemniczenie
|
Badanie hormonów ponoć nie jest potrzebne przy przypisywaniu tabletek, ale to w sumie dziwne. Bo gdzieś czytałam, że kobiety mają różne profile hormonalne i niektórym lepiej służą tabsy z większą ilością estrogenów a innym wręcz pogarszają samopoczucie. Ale to tylko jedna z teorii pewnie. Nie znam się. Może Wy coś o tym słyszałyście?
Delia N, nie martw się, to pewnie tradycyjna obsuwa w ogóle o tym nie myśl a wujaszek sam przyjdzie niewiadomo kiedy Objawy nie zawsze muszą być takie same, a brak śluzu przed okresem to może być... objaw zbliżającego się okresu
|
#4153 |
|
Zakorzenienie
|
Bry
![]() Nie wiem, czy kogos to interesuje, ale podziele sie swoimi obserwacjami co do wplywu wpierdzielania rutinoscorbinu/wit C na przesuniecie okresu. Z obserwacji powinnam miec w niedziele, w sobote juz mnie bolal brzuch, wzielam tabletki w sobote i niedziele, w poniedzialek tylko jedna rutinacee. Wczoraj juz zaczelam sie niecierpliwic, wiec wypilam herbate z malwy i wieczorem wino. I dzisiaj rano przyjechala rodzina ![]() Moze to tylko zbieg okolicznosci, a moze ktos skorzysta.
|
#4154 |
|
Rozeznanie
|
A mi okres lada chwila przyjdzię 2-3 dni i powinien być- jajnik już kuje i piersi bolą
A i chciałam się pochwalić -dzisiaj mam rok z TŻ-etem
|
|
|
|
#4155 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
i co? planujecie coś ciekawego razem na dzisiaj? katja24, a skąd w ogóle dowiedziałaś o tym rutino? ja jem dość regularnie wit C i nic nie zauważyłam takiego...
|
|
#4156 |
|
Zadomowienie
|
Tak odnośnie tego co katja napisała- jak ostatnio spóźniał mi się okres naczytałam się w necie o przyspieszeniu i też brałam- z tym, że polopirynę i nospe (to drugie niby miało zadziałać rozkurczowo - nie wiem czy miało sens, ale przypomniało mi się, że przy zapaleniu pęcherza lekarz zlecił mi to razem z furaginą twierdząc, że mnie "rozluźni"
więc teraz w dramacie sytuacji też wzięłam). Z tego co pamiętam wzięłam po jednej wieczorem + gorąca kąpiel i następnego dnia rano i też nie wiem czy to zbieg okoliczności, czy coś pomogło ale wieczorem @ przyszedł. Także nie wiem, czy komuś pomoże, ale mnie nie zabiło więc chyba nie zaszkodzi ![]()
|
#4157 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja tez regularnie biore preparat z witamina C. Chyba chodzi o zwiekszenie stezenia w organizmie. jak bierzesz caly czas, to organizm przyzwyczja sie do danej dawki. Podobnie z przyspieszaniem okresu poprzez cwiczenia fizyczne. Na mnie to nie dziala, bo ja cwiecze codziennie. Zeby pomoglo, pewnie musialabym znaczaco zwiekszyc wysilek. ---------- Dopisano o 12:06 ---------- Poprzedni post napisano o 12:05 ---------- Cytat:
|
|
#4158 |
|
Raczkowanie
|
Akcila Gratuluję.
Byłam sprawdzić wyniki i wszystkie mam w normie, zobaczymy co mi pani doktor powie. ![]() Ja też zawsze biorę witaminę C na opóźnienie i działa.
|
|
|
|
#4159 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#4160 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() do Wujaszka ok. tygodnia, miejmy nadzieję , ze Escapelle spustoszenia za dużego w organizmie nie wywołała
|
|
#4161 |
|
Raczkowanie
|
u mnie ostatnie 2 lata z rzędu Tż zapomniał o rocznicy.
|
|
#4162 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
I jak coś przytyje to sięwszystko na brzuchu odkłada zamiast jakoś bardziej równomiernie.Cytat:
|
|||
|
|
|
#4163 |
|
Raczkowanie
|
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#4164 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Rozmawiałam z mamą. Ona uważa, że te wyniki nie są złe i takie wahania nic nie oznaczają, ale to nie lekarz, więc zobaczymy ![]() Cytat:
ale i tak bym musiała płacić nawet na skierowaniu, bo idę teraz prywatnie do gina i mam nadzieję na dobre traktowanie. a babka wydawała mi się kompetenta, gdy u niej byłam wcześniej, dlatego ją wybrałam mimo dość drogich wizyt. Ruda, ja też stawiam na hormony. Akcila gratulacje i jeszcze więcej roczków ![]() Nie sądzę. Te pasują idealnie na Tż no i mamy zapas 20 sztuk szkoda wyrzucać. Poza tym guma to guma, pęknąć może każda.
|
|
#4165 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
oby więcej było takich chwil do świętowania![]() Katja o witaminie c nie słyszałam,ale brałam kiedyś ze wzgledu na naczynka-podobno wzmacnia, chyba mi to okresu nie przyspieszyło ale na mnie może to nie działać
|
|
#4166 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Za tyg robię badania i moja ginka kazała mi zrobić: Testosteron, SHBG DHEA-s, Prolaktynę, TSH. Podobno każdy hormon kosztuje ok.30zł (ja robię wszystko prywatnie, bo nie dostanie się skierowania na wszystko od rodzinnego..). Akcila - gratulacje!
Edytowane przez maya89 Czas edycji: 2012-05-09 o 22:03 |
|
|
|
|
#4167 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczyny jednak mam problemy z tarczycą chyba... bo pani doktor skierowała mnie jeszcze na anty TPO. Ciekawe co wyjdzie. ;/
Jeden z plusów dzisiejszego dnia (pochwalę się) to mój super udany seks, którego nie było przez półtorej miesiąca. xD |
|
|
|
#4168 |
|
Rozeznanie
|
Ja też mam problem z nadmiernym owłosieniem, ale wszystkie badania mam w porządku, w sumie wyszło to wtedy kiedy byłam gruba i lekarz mi powiedział że to może być wina tuszy. No ale waga spadła a włosy zostały
A dziękuje za gratulacje :P |
|
|
|
#4169 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 21:12 ---------- Poprzedni post napisano o 21:10 ---------- Cytat:
Nigdy nie słyszałam, żeby to miało jakikolwiek wpływ na tą sprawę. Lekarzem nie jestem ale chciałabym to wiedzieć hehe
|
||
|
|
|
#4170 |
|
Rozeznanie
|
No bo zrobił wszystkie badania , usg, tarczyce, hormony itp. I stwierdził że to wina tuszy i "taka uroda", ale się nie powiększa wiec na razie nie ruszam tego że tak powiem. (tzn. usuwam w miarę możliwości ale już badań nie robię)
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Ginekologia
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:22.

A że ja zawsze chciałam coś takiego mieć to nie mogłam się powstrzymać żeby nie przymierzyć (oczywiście za pozwoleniem siostry) i zobaczyć jak ja w niej wygladam. A że jesteśmy tych samych rozmiarów to problemu nie było. Poprosiłam mamę żeby mi pomogła z ubraniem bo nie chciałam nic zepsuć. To takie delikatne jest że aż strach. No i jak już ubrałam, to mówie do mamy żeby zawołała Mojego, bo chcę żeby zobaczył jak ładnie leży hehe

Zna się któraś na tym i może coś opowiedzieć? 

i co? planujecie coś ciekawego razem na dzisiaj?