|
|||||||
| Notka |
|
| Ginekologia Miejsce, w którym rozmawiamy o ginekologii. Tutaj znajdziesz pytania i odpowiedzi związane ze zdrowiem intymnym kobiety. Rozmawiamy np. o antykoncepcji. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4291 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Stosuje prezerwatywy i NIE jestem w ciąży, czyli wątek antyschizowy
Tak pytam o to gotowanie, bo sama tworzę metodą prób i błędów. Tylko, że zwykle jak mi coś nie wychodzi to zamiast próbować kolejny raz to się zniechęcam i denerwuje
Wontrubka no proszę Cię- kto, jak to, ale Ty??? Nie ma żadnego jajeczka, ani żadnej ciąży. Co Ty, wiatropylna?
|
#4292 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#4293 |
|
Raczkowanie
|
Wontrubka- ciąży nie ma, ja ostatnio sobie wkręcałam, najpierw krwawienie implantacyjne później już widziałam jak brzuch mi rośnie(faktycznie urósł trochę bo 7 tygodni normalnego okresu nie miałam to spuchłam). Twoja wyobraźnia jest za bardzo rozbudowana (chyba tak jak moja). Jak miałam ten dziwny okres to wszędzie widziałam mamy z dziećmi, kobiety w ciąży i testy ciążowe ( tak się bałam zrobić test, że nie zrobiłam tylko gin zrobiła mi USG i wyszłam z założenie, że jak nic tam nie widzi to ciąży nie ma). Podsumowując kobieca wyobraźnie lubi płatać figle.!
|
|
|
|
#4294 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mnie często boli jajnik przed okresem. w zasadzie nie wiem czy jajnik tylko brzuch po jednej str. np. teraz mnie boli po lewej ![]() więc luzik
|
|
#4295 |
|
Wtajemniczenie
|
dzięki dziewczyny
uwielbiam ten wątek, piszemy sobie o wszystkim, ale jak którąś dopadnie schizowanie, to reszta ją naprostowuje
|
#4296 |
|
Wtajemniczenie
|
U mnie 17 dc. i jakoś się nie martwię
![]() No w końcu stosujemy prezerwatywy = nie jesteśmy mamami ![]() Zapamiętać to sobie schizolce |
|
|
|
#4297 |
|
Raczkowanie
|
ja tez czekam na okres
mam nadzieję że będzie na dniach. teoretycznie powinien być jutro ale żadnych oznak nie ma ciąża jest raczej niemożliwa więc tym na razie się nie martwię. tylko chciałabym żeby był i żeby jak najszybciej wszystko mi się uregulowało. nie wiem czemu ale regularny okres pozytywnie mnie nastraja. w tym sensie, iż wiem, że organizm dobrze funkcjonuje i nic się "nie psuje"
|
|
#4298 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A pogoda taka, że już myśłałam, że lunie, potem sie rozjasnilo i teraz znowu zanosi sie na deszcz. Ale na szczęście teraz już w dokmu siedzę ![]() Koelzanka robi czesto na obiad makaron z brokułami - akurat dla Ciebie by było
Edytowane przez Mariatta Czas edycji: 2012-05-16 o 18:55 |
|
|
|
|
#4299 |
|
Raczkowanie
|
Czesc dziewczyy
Wujaszek powinien BYC juz za 3 dni.. Niestety brak objawów. Ciagle natomiast boli mnie brzuch i jajnik. Juz nie wiem co zrobic.. Tak strasznie sie boje. ;(
|
|
|
|
#4300 |
|
Zakorzenienie
|
u mnie 22 dc.
ból brzucha się rozkręca. cycki nie bolą jednak wcale a wcale ;/ za to zrobiło się jakby bardziej sucho, co nigdy tak nie miałam właśnie. tyle, że u mnie niby może się wszystko zdarzyć po tej escapelle jeszcze, bo w ulotce pisało, że cykl zaburzony do 3 mies. w ogóle w tym miesiącu to raczej nie mam powodów do schiz, bo tylko było kilka dni, co mieliśmy możliwość poszaleć, a w środku cyklu to nawet Tż nie kończył w środku ![]() Destiny mądrze mówisz mów nam tak jeszcze. Takich słów nam teraz potrzeba ![]()
|
#4301 |
|
Rozeznanie
|
Przepraszam, napisałam post, ale pomyliłam tematy i musiałam edytować, bo nie można usunąć:/. Mialam pisać w temacie o tym że stosuje tabletki. Gumek nigdy nie stosowałam. To znaczy raz w życiu, ale wtedy pękła. Złe wspomnienia
. Mam nadzieję, że moderator usunie .
Edytowane przez oleczka87 Czas edycji: 2012-05-16 o 20:06 |
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#4302 |
|
Rozeznanie
|
A ja sobie wkręcam ciążę z zeszłego cyklu
![]() Mam tak strasznie dużo do zrobienia, że nawet się z Tż dobrze zobaczyć nie mogę i solidnie poprzytulać :< Takie 15minutowe spotkania, zamienienie pare słów i buziak okropność.
|
|
|
|
#4303 |
|
Raczkowanie
|
dziewczyny help !
miesiączkuje już od około 2,5roku. Ogólnie ostatnio okres miałam dosyć regularnie, co 31 dni. Ostatni miałam 12.04 więc teoretycznie ten się już spóźnia .. do tego mam jakiś dziwny biały śluz razem z jakimś kurzym jajkiem .. od 25 do 30 kwietnia byłam w portugalii .. no i ogólnie sex jak już to w gumkach ale w tamtym tygodniu kochaliśmy się z moim chłopakiem bez zabezpieczenia, ale nie skończył we mnie, za to po chwili zrobiliśmy to drugi raz ale penis był już raczej suchy .. czy to ciąża ? jak myślicie? bo zaczynam wariować ... ;/ |
|
|
|
#4304 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczyny, a tak w ogóle to badalyscie swoja szyjke macicy? Ja wyczulam, ze jest jakas dziwna, twarda, jakas taka bardziej "waska" i ubzduralam sobie, ze wlasnie przygotowywuje sie do zagniezdzenia zarodka.. wrr! Nigdy czegos takiego nie czulam po wsunieciu palca, a tym razem... Po prostu czuje, ze jest inna.
Wlasnie przeczytalam, ze po zaplodnieniu szyjka jest wyczuwalna i twarda tak jak moja.......Dziewczyny!! Ja normalnie nie moge powstrzymac lez
Edytowane przez vacancy Czas edycji: 2012-05-16 o 21:23 |
|
|
|
#4305 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Jeżeli nie masz to nie zamartwiaj główki.ciało kobiety czasami sprawia nam figle i zachowuje się tak jakby nie powinno.nie stresuj się bo to nie ma sensu. ![]() ann_s2 teoretycznie i praktycznie miesiączka może się spóźnić przez wzgląd na zmianę klimatu ponieważ byłaś w portugalii.Ale sama wiesz że seks bez zabezpieczenia jest ryzykowny,po pierwsze przez płyn preejakulacyjny a po drugie nawet jezeli penis był suchy to mogły pozostać pojedyncze plemniki(poprawcie mnie jezeli mogę się mylić).może wiesz czy to był dzień płodny czy nie?zrób test dla pewności. |
|
|
|
|
#4306 |
|
Raczkowanie
|
No nie.. Niby nie.. Byla zsuwka, ale TZ mówil, ze nic sie nie przedostalo. Powiedzial tez, ze ostatniego razu nie zrobil tego we mnie tylko poza mna. Ale bylo dosc intensywnie, wiec cos moglo byc nie tak..W koncu to seks w owulacje
I schiza niemilosierna. Do tego nie mam objawów wujaszka, a zawsze mialam. Tylko ta szyjka jest inna, jestem ciagle rozpalona i boli mnie jajnik.. Dziewczyny chyba sie skoncze z paniki.
|
|
|
|
#4307 | |
|
Raczkowanie
|
[QUOTE=ann_s2;34167245]dziewczyny help !
miesiączkuje już od około 2,5roku. Ogólnie ostatnio okres miałam dosyć regularnie, co 31 dni. Ostatni miałam 12.04 więc teoretycznie ten się już spóźnia .. do tego mam jakiś dziwny biały śluz razem z jakimś kurzym jajkiem .. od 25 do 30 kwietnia byłam w portugalii .. no i ogólnie sex jak już to w gumkach ale w tamtym tygodniu kochaliśmy się z moim chłopakiem bez zabezpieczenia, ale nie skończył we mnie, za to po chwili zrobiliśmy to drugi raz ale penis był już raczej suchy .. czy to ciąża ? jak myślicie? bo zaczynam wariować ... ;/[/QUOT Moją opinię już znasz ja się wypowiadałam. Moim zdaniem jest taka szans. Seks bez zabezpieczenia= prawdopodobieństwo ciąży. taka jest prawda. ---------- Dopisano o 23:26 ---------- Poprzedni post napisano o 23:23 ---------- Cytat:
Nerwy tu nic nie pomogą a tylko pogorszą <przytul> co do szyjki to ci powiem że np u mnie zawsze da się ją wyczuć i wogóle także to nie powód do paniki. A jak się bardzo boisz no to najlepiej gin albo test A my jesteśmy z Tobą .
|
|
#4308 |
|
Zadomowienie
|
Vacancy nie panikuj- nie ma ciąży. Badasz sobie szyjkę regularnie? Bo z tym to jak z temperaturą- trzeba systematycznie obserwować, żeby coś stwierdzić inaczej nie jest to wiarygodne. A to co dziewczyny w necie piszą podzielić przez co najmniej 5- każda ma inaczej. Ja już przez takie czytanie z 6 razy byłam w ciąży, a jakoś nie pcham wózka
I która tam wymyśla ciążę z poprzedniego miesiąca? ![]() ojjj będzie lanie. Ciężarnych się nie bije, ale że ciąży nie ma to ![]() ![]() ![]() : DA u mnie celibat chociaż skłamałabym, że nie rozmawiamy z TŻ (no tak go nadal nazwijmy), bo rozmawiamy. Nie spotykamy się, ale ciężko nam chyba bez siebie.....
|
#4309 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
) to był to JUŻ NAPRAWDĘ ostatni raz kochania się w dni płodne! i że nigdy więcej, dopóki nie będziemy chciały mieć dzieci.---------- Dopisano o 09:19 ---------- Poprzedni post napisano o 09:18 ---------- Cytat:
ehh... przykro mi, że tak u Ciebie nieciekawie z TŻ. Ale skoro rozmawiacie to może jest szansa na powrót? poruszacie temat ewentualnego bycia razem znowu/nadal? przytulam krzepiąco
|
|
#4310 |
|
Wtajemniczenie
|
Schizolce tylko spokój Was uratuje
Guzik prawda od dłuższego czasu kocham się w owulacje i dni płodne ,jeszcze nie dorobiłam się brzucha więc dziewczyny wyluzujcie
|
|
|
|
#4311 |
|
Raczkowanie
|
Mi sie juz dzisiaj snilo, ze bylam w ciazy
No, bo w koncu seks w owulacje, ale z zabezpieczeniem, poza mna to sie stalo, co prawda zaliczylam zsuwke, ale TZ zapewnia, ze nic sie nie przedostalo.. Czyli dzidzi nie ma?
|
|
|
|
#4312 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
relaks kochana, bo Twoje spięcie tylko wplywa negatywnie na wujaszka. A brak objawów to często też dobry objaw więc nie panikuj!!!! ![]() destiny!!! I love You!!!
|
|
#4313 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
TZ to jak juz slyszy slowo "CIAZA" to albo sie ze mnie smieje, ze panikara albo ma juz serdecznie dosc! No, ale sie nie dziwie mów tu do baby 100 razy, ze jest OK to ta dalej bedzie wiercila dziure w brzuchu, mozna zwariowac No, ale kurde! W OWULACJE, PLODNE DO KONCA GUMKA CALA-NIE MA BEJBI, SCHIZ!
|
|
|
|
|
#4314 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Progesteron mam bardzo niski według wyników badań, dostałam luteinę, mam brać przez jakieś 2-3 miesiące. Lekarz mi powiedział, że jak zaszłabym teraz w ciążę to byłby jakiś cud. |
|
|
|
|
#4315 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4316 |
|
Raczkowanie
|
Nie grozi mi. Mam obniżone libido jak nigdy..
|
|
|
|
#4317 |
|
Raczkowanie
|
wiem, że Was zamęczę ale wiem też jakie jesteście kochanee ;*
dziewczyny zrobiłam test ... i jest Negatyw <jupi> tylko powiedzcie mi czy on jest w miarę wiarygodny skoro stosunek był 09.05 a termin spodziewanej miesiączki 14.05? Buziaczki <3 |
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#4318 |
|
Raczkowanie
|
Test jest najbardziej wiarygodny, gdy jest zrobiony w dniu spodziewanej miesiaczki lub po tym dniu. Chociaz ja robilam ten test niby co wykrywa po 6 dniach w dzien przed terminem miesiaczki. Wydaje mi sie, ze tak, ze jest wiarygodny. Chociaz wiadomo, ze tez testy moga sie mylic..
Edytowane przez vacancy Czas edycji: 2012-05-17 o 15:55 |
|
|
|
#4319 |
|
Zakorzenienie
|
A ja się pochwalę, że dzisiaj mija rok odkąd jesteśmy z Tż razem
taki szmat czasu razem wytrzymaliśmy
|
#4320 |
|
Raczkowanie
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Ginekologia
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:00.

Nie ma żadnego jajeczka, ani żadnej ciąży. Co Ty, wiatropylna? 

czyli mój bolący jajnik to nie dzidzia tylko... bolący jajnik, tak? 

ciąża jest raczej niemożliwa więc tym na razie się nie martwię. tylko chciałabym żeby był i żeby jak najszybciej wszystko mi się uregulowało. nie wiem czemu ale regularny okres pozytywnie mnie nastraja. w tym sensie, iż wiem, że organizm dobrze funkcjonuje i nic się "nie psuje"

okropność.

No, bo w koncu seks w owulacje, ale z zabezpieczeniem, poza mna to sie stalo, co prawda zaliczylam zsuwke, ale TZ zapewnia, ze nic sie nie przedostalo.. Czyli dzidzi nie ma?