Stosuje prezerwatywy i NIE jestem w ciąży, czyli wątek antyschizowy - Strona 144 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Ginekologia

Notka

Ginekologia Miejsce, w którym rozmawiamy o ginekologii. Tutaj znajdziesz pytania i odpowiedzi związane ze zdrowiem intymnym kobiety. Rozmawiamy np. o antykoncepcji.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-05-16, 14:38   #4291
xXMalinowaLadyXx
Zadomowienie

Dot.: Stosuje prezerwatywy i NIE jestem w ciąży, czyli wątek antyschizowy

Tak pytam o to gotowanie, bo sama tworzę metodą prób i błędów. Tylko, że zwykle jak mi coś nie wychodzi to zamiast próbować kolejny raz to się zniechęcam i denerwuje

Wontrubka
no proszę Cię- kto, jak to, ale Ty??? Nie ma żadnego jajeczka, ani żadnej ciąży. Co Ty, wiatropylna?

WĄTEK UBRANIOWY:
https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...1#post68701111
WĄTEK KOSMETYCZNY[/B]
https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...1#post68702621
xXMalinowaLadyXx jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-16, 14:44   #4292
wontrubka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez xXMalinowaLadyXx Pokaż wiadomość

Wontrubka
no proszę Cię- kto, jak to, ale Ty??? Nie ma żadnego jajeczka, ani żadnej ciąży. Co Ty, wiatropylna?
no nie, ale ta wklęśnięta guma nie daje mi spać ...

wontrubka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-16, 15:02   #4293
maggies07
Raczkowanie

Wontrubka- ciąży nie ma, ja ostatnio sobie wkręcałam, najpierw krwawienie implantacyjne później już widziałam jak brzuch mi rośnie(faktycznie urósł trochę bo 7 tygodni normalnego okresu nie miałam to spuchłam). Twoja wyobraźnia jest za bardzo rozbudowana (chyba tak jak moja). Jak miałam ten dziwny okres to wszędzie widziałam mamy z dziećmi, kobiety w ciąży i testy ciążowe ( tak się bałam zrobić test, że nie zrobiłam tylko gin zrobiła mi USG i wyszłam z założenie, że jak nic tam nie widzi to ciąży nie ma). Podsumowując kobieca wyobraźnie lubi płatać figle.!
maggies07 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-16, 15:29   #4294
Arya90
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez wontrubka Pokaż wiadomość
hahha no dzieci ponoć "widzą więcej" niż dorośli ale wyluzuj, nie ma czegoś takiego jak fatum czyli mój bolący jajnik to nie dzidzia tylko... bolący jajnik, tak?
tak!
mnie często boli jajnik przed okresem. w zasadzie nie wiem czy jajnik tylko brzuch po jednej str.
np. teraz mnie boli po lewej
więc luzik

6cs
Arya90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-16, 15:38   #4295
wontrubka
Wtajemniczenie

dzięki dziewczyny uwielbiam ten wątek, piszemy sobie o wszystkim, ale jak którąś dopadnie schizowanie, to reszta ją naprostowuje

Stary 2012-05-16, 16:57   #4296
OoDestinyoO
Wtajemniczenie

U mnie 17 dc. i jakoś się nie martwię
No w końcu stosujemy prezerwatywy = nie jesteśmy mamami
Zapamiętać to sobie schizolce
OoDestinyoO jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-16, 17:33   #4297
xXRudaXx
Raczkowanie

ja tez czekam na okres mam nadzieję że będzie na dniach. teoretycznie powinien być jutro ale żadnych oznak nie ma ciąża jest raczej niemożliwa więc tym na razie się nie martwię. tylko chciałabym żeby był i żeby jak najszybciej wszystko mi się uregulowało. nie wiem czemu ale regularny okres pozytywnie mnie nastraja. w tym sensie, iż wiem, że organizm dobrze funkcjonuje i nic się "nie psuje"
Stary 2012-05-16, 18:12   #4298
Mariatta
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Akcila Pokaż wiadomość
Oj ja też si denerwuje jak i coś nie wychodzi, ale kiedyś wyjdzie wiec próbuje kilka razy :P. A moja mama chyba od zawsze potrafiła gotować bo naprawde jakie ciasta czy dania moja mam robi to cud miód :P
A jaka u was pogoda u mnie burza z piorunami :P Co prawde 3 razy zagrzmiało i błysnęło, ale alarmy w samochodzie sie uruchomiły.

http://e.asset.soup.io/asset/2964/8206_a1d7.jpeg No taki napis powinny mieć prezerwatywy
Dobry ten napis
A pogoda taka, że już myśłałam, że lunie, potem sie rozjasnilo i teraz znowu zanosi sie na deszcz. Ale na szczęście teraz już w dokmu siedzę

Cytat:
przepis pliiiz! Kocham brokuły.
Koelzanka robi czesto na obiad makaron z brokułami - akurat dla Ciebie by było

Edytowane przez Mariatta
Czas edycji: 2012-05-16 o 18:55
Mariatta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-16, 18:40   #4299
vacancy
Raczkowanie

Czesc dziewczyy Wujaszek powinien BYC juz za 3 dni.. Niestety brak objawów. Ciagle natomiast boli mnie brzuch i jajnik. Juz nie wiem co zrobic.. Tak strasznie sie boje. ;(
vacancy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-16, 19:07   #4300
Arya90
Zakorzenienie

u mnie 22 dc.
ból brzucha się rozkręca. cycki nie bolą jednak wcale a wcale ;/
za to zrobiło się jakby bardziej sucho, co nigdy tak nie miałam właśnie.

tyle, że u mnie niby może się wszystko zdarzyć po tej escapelle jeszcze, bo w ulotce pisało, że cykl zaburzony do 3 mies.

w ogóle w tym miesiącu to raczej nie mam powodów do schiz, bo tylko było kilka dni, co mieliśmy możliwość poszaleć, a w środku cyklu to nawet Tż nie kończył w środku

Destiny mądrze mówisz mów nam tak jeszcze. Takich słów nam teraz potrzeba

6cs
Stary 2012-05-16, 20:03   #4301
oleczka87
Rozeznanie

Przepraszam, napisałam post, ale pomyliłam tematy i musiałam edytować, bo nie można usunąć:/. Mialam pisać w temacie o tym że stosuje tabletki. Gumek nigdy nie stosowałam. To znaczy raz w życiu, ale wtedy pękła. Złe wspomnienia . Mam nadzieję, że moderator usunie .

Edytowane przez oleczka87
Czas edycji: 2012-05-16 o 20:06
oleczka87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-16, 21:08   #4302
Niewymierna
Rozeznanie

A ja sobie wkręcam ciążę z zeszłego cyklu
Mam tak strasznie dużo do zrobienia, że nawet się z Tż dobrze zobaczyć nie mogę i solidnie poprzytulać :<
Takie 15minutowe spotkania, zamienienie pare słów i buziak okropność.
Niewymierna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-16, 21:13   #4303
ann_s2
Raczkowanie

dziewczyny help !
miesiączkuje już od około 2,5roku. Ogólnie ostatnio okres miałam dosyć regularnie, co 31 dni. Ostatni miałam 12.04 więc teoretycznie ten się już spóźnia .. do tego mam jakiś dziwny biały śluz razem z jakimś kurzym jajkiem ..
od 25 do 30 kwietnia byłam w portugalii .. no i ogólnie sex jak już to w gumkach ale w tamtym tygodniu kochaliśmy się z moim chłopakiem bez zabezpieczenia, ale nie skończył we mnie, za to po chwili zrobiliśmy to drugi raz ale penis był już raczej suchy ..

czy to ciąża ? jak myślicie? bo zaczynam wariować ... ;/
ann_s2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-16, 21:19   #4304
vacancy
Raczkowanie

Dziewczyny, a tak w ogóle to badalyscie swoja szyjke macicy? Ja wyczulam, ze jest jakas dziwna, twarda, jakas taka bardziej "waska" i ubzduralam sobie, ze wlasnie przygotowywuje sie do zagniezdzenia zarodka.. wrr! Nigdy czegos takiego nie czulam po wsunieciu palca, a tym razem... Po prostu czuje, ze jest inna.

Wlasnie przeczytalam, ze po zaplodnieniu szyjka jest wyczuwalna i twarda tak jak moja.......Dziewczyny!! Ja normalnie nie moge powstrzymac lez

Edytowane przez vacancy
Czas edycji: 2012-05-16 o 21:23
Stary 2012-05-16, 21:54   #4305
OoDestinyoO
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez vacancy Pokaż wiadomość
Dziewczyny, a tak w ogóle to badalyscie swoja szyjke macicy? Ja wyczulam, ze jest jakas dziwna, twarda, jakas taka bardziej "waska" i ubzduralam sobie, ze wlasnie przygotowywuje sie do zagniezdzenia zarodka.. wrr! Nigdy czegos takiego nie czulam po wsunieciu palca, a tym razem... Po prostu czuje, ze jest inna.

Wlasnie przeczytalam, ze po zaplodnieniu szyjka jest wyczuwalna i twarda tak jak moja.......Dziewczyny!! Ja normalnie nie moge powstrzymac lez
A masz powody do niepokoju(seks bez gumki,bądź przypadek pęknięcia/zsunięcia)?
Jeżeli nie masz to nie zamartwiaj główki.ciało kobiety czasami sprawia nam figle i zachowuje się tak jakby nie powinno.nie stresuj się bo to nie ma sensu.

ann_s2 teoretycznie i praktycznie miesiączka może się spóźnić przez wzgląd na zmianę klimatu ponieważ byłaś w portugalii.Ale sama wiesz że seks bez zabezpieczenia jest ryzykowny,po pierwsze przez płyn preejakulacyjny a po drugie nawet jezeli penis był suchy to mogły pozostać pojedyncze plemniki(poprawcie mnie jezeli mogę się mylić).może wiesz czy to był dzień płodny czy nie?zrób test dla pewności.
Stary 2012-05-16, 22:12   #4306
vacancy
Raczkowanie

No nie.. Niby nie.. Byla zsuwka, ale TZ mówil, ze nic sie nie przedostalo. Powiedzial tez, ze ostatniego razu nie zrobil tego we mnie tylko poza mna. Ale bylo dosc intensywnie, wiec cos moglo byc nie tak..W koncu to seks w owulacje I schiza niemilosierna. Do tego nie mam objawów wujaszka, a zawsze mialam. Tylko ta szyjka jest inna, jestem ciagle rozpalona i boli mnie jajnik.. Dziewczyny chyba sie skoncze z paniki.
Stary 2012-05-16, 23:26   #4307
Ailee17
Raczkowanie

GG do Ailee17 Wyślij wiadomość przez MSN do Ailee17

[QUOTE=ann_s2;34167245]dziewczyny help !
miesiączkuje już od około 2,5roku. Ogólnie ostatnio okres miałam dosyć regularnie, co 31 dni. Ostatni miałam 12.04 więc teoretycznie ten się już spóźnia .. do tego mam jakiś dziwny biały śluz razem z jakimś kurzym jajkiem ..
od 25 do 30 kwietnia byłam w portugalii .. no i ogólnie sex jak już to w gumkach ale w tamtym tygodniu kochaliśmy się z moim chłopakiem bez zabezpieczenia, ale nie skończył we mnie, za to po chwili zrobiliśmy to drugi raz ale penis był już raczej suchy ..

czy to ciąża ? jak myślicie? bo zaczynam wariować ... ;/[/QUOT

Moją opinię już znasz ja się wypowiadałam. Moim zdaniem jest taka szans. Seks bez zabezpieczenia= prawdopodobieństwo ciąży. taka jest prawda.

---------- Dopisano o 23:26 ---------- Poprzedni post napisano o 23:23 ----------

Cytat:
No nie.. Niby nie.. Byla zsuwka, ale TZ mówil, ze nic sie nie przedostalo. Powiedzial tez, ze ostatniego razu nie zrobil tego we mnie tylko poza mna. Ale bylo dosc intensywnie, wiec cos moglo byc nie tak..W koncu to seks w owulacje I schiza niemilosierna. Do tego nie mam objawów wujaszka, a zawsze mialam. Tylko ta szyjka jest inna, jestem ciagle rozpalona i boli mnie jajnik.. Dziewczyny chyba sie skoncze z paniki.
Kochana, przede wszystkim się uspokój. Nerwy tu nic nie pomogą a tylko pogorszą <przytul> co do szyjki to ci powiem że np u mnie zawsze da się ją wyczuć i wogóle także to nie powód do paniki. A jak się bardzo boisz no to najlepiej gin albo test A my jesteśmy z Tobą .

54 kg się utrzymuje

Studiuję analitykę.
Ailee17 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-17, 08:23   #4308
xXMalinowaLadyXx
Zadomowienie

Vacancy nie panikuj- nie ma ciąży. Badasz sobie szyjkę regularnie? Bo z tym to jak z temperaturą- trzeba systematycznie obserwować, żeby coś stwierdzić inaczej nie jest to wiarygodne. A to co dziewczyny w necie piszą podzielić przez co najmniej 5- każda ma inaczej. Ja już przez takie czytanie z 6 razy byłam w ciąży, a jakoś nie pcham wózka takżee luzzz bo z tego stresu na prawdę wujcio się spóźni, a przecież nie tego chcemy.

I która tam wymyśla ciążę z poprzedniego miesiąca? ojjj będzie lanie. Ciężarnych się nie bije, ale że ciąży nie ma to : D

A u mnie celibat chociaż skłamałabym, że nie rozmawiamy z TŻ (no tak go nadal nazwijmy), bo rozmawiamy. Nie spotykamy się, ale ciężko nam chyba bez siebie.....

WĄTEK UBRANIOWY:
https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...1#post68701111
WĄTEK KOSMETYCZNY[/B]
https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...1#post68702621
xXMalinowaLadyXx jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-17, 09:19   #4309
wontrubka
Wtajemniczenie

Cytat:
Mam to samo, też seks w owu, też "dziwna gumka", ale u mnie do okresu jeszcze 9 dni więc wznoszę modły do nieba... U Ciebie przyjdzie w końcu, tylko sie nie spinaj, bo tylko go opóźniasz! Wiem, co znaczy ten stres, bo miałam go 2 miesiące temu, więc łączę się w bólu i oczekiwaniu!!! I ja obiecuję Tobie, a Ty obiecaj mi, że jak dostaniemy okres (a dostaniemy, bo przecież nic nie pękło, a plemniki to nie terminatory! ) to był to JUŻ NAPRAWDĘ ostatni raz kochania się w dni płodne! i że nigdy więcej, dopóki nie będziemy chciały mieć dzieci.

---------- Dopisano o 09:19 ---------- Poprzedni post napisano o 09:18 ----------

Cytat:
Napisane przez xXMalinowaLadyXx Pokaż wiadomość

I która tam wymyśla ciążę z poprzedniego miesiąca? ojjj będzie lanie. Ciężarnych się nie bije, ale że ciąży nie ma to : D

A u mnie celibat chociaż skłamałabym, że nie rozmawiamy z TŻ (no tak go nadal nazwijmy), bo rozmawiamy. Nie spotykamy się, ale ciężko nam chyba bez siebie.....
to chyba byłam ja
ehh... przykro mi, że tak u Ciebie nieciekawie z TŻ. Ale skoro rozmawiacie to może jest szansa na powrót? poruszacie temat ewentualnego bycia razem znowu/nadal? przytulam krzepiąco

Stary 2012-05-17, 10:02   #4310
OoDestinyoO
Wtajemniczenie

Schizolce tylko spokój Was uratuje
Guzik prawda od dłuższego czasu kocham się w owulacje i dni płodne ,jeszcze nie dorobiłam się brzucha więc dziewczyny wyluzujcie było wszystko okey więc uspokójcie nerwy
Stary 2012-05-17, 11:30   #4311
vacancy
Raczkowanie

Mi sie juz dzisiaj snilo, ze bylam w ciazy Ale dziewczyny, uspokójcie mnie.. No dobra, mam te bóle i dziwna szyjke macicy i w ogóle zero objawów wujaszka, no, ale to nie ciaza, prawda? No, bo w koncu seks w owulacje, ale z zabezpieczeniem, poza mna to sie stalo, co prawda zaliczylam zsuwke, ale TZ zapewnia, ze nic sie nie przedostalo.. Czyli dzidzi nie ma?
Stary 2012-05-17, 11:49   #4312
wontrubka
Wtajemniczenie

Cytat:
Mi sie juz dzisiaj snilo, ze bylam w ciazy Ale dziewczyny, uspokójcie mnie.. No dobra, mam te bóle i dziwna szyjke macicy i w ogóle zero objawów wujaszka, no, ale to nie ciaza, prawda? No, bo w koncu seks w owulacje, ale z zabezpieczeniem, poza mna to sie stalo, co prawda zaliczylam zsuwke, ale TZ zapewnia, ze nic sie nie przedostalo.. Czyli dzidzi nie ma?
no przecież Ci napisałam, że nie ma!!! a jak już skończył poza Tobą, to choćbyś chciała to by się nie dało! relaks kochana, bo Twoje spięcie tylko wplywa negatywnie na wujaszka. A brak objawów to często też dobry objaw więc nie panikuj!!!!

destiny!!! I love You!!!

Stary 2012-05-17, 12:01   #4313
vacancy
Raczkowanie

Cytat:
no przecież Ci napisałam, że nie ma!!! a jak już skończył poza Tobą, to choćbyś chciała to by się nie dało! relaks kochana, bo Twoje spięcie tylko wplywa negatywnie na wujaszka. A brak objawów to często też dobry objaw więc nie panikuj!!!!

destiny!!! I love You!!!
Jak dobrze, ze ja Was mam! TZ to jak juz slyszy slowo "CIAZA" to albo sie ze mnie smieje, ze panikara albo ma juz serdecznie dosc! No, ale sie nie dziwie mów tu do baby 100 razy, ze jest OK to ta dalej bedzie wiercila dziure w brzuchu, mozna zwariowac Dlatego nawet go juz nie pytam..A nie powiem, kusi, kusi. Ale mam przeczucie, ze tym razem skonczy sie klotnia.. No, ale skoro mówicie, ze jest OK to tak jest! Ale ja siebie nie rozumiem! Panikuje gorzej niz wtedy kiedy konczyl we mnie w dni plodne Ale to pewnie przez te rzekome objawy ciazyi brak objaw wujaszka sobie wkrecam. Ja to juz w urojonej ciazy bylam hoho.. Mam nadzieje, ze tym razem tez taka jest No, ale kurde! W OWULACJE, PLODNE DO KONCA GUMKA CALA-NIE MA BEJBI, SCHIZ!
Stary 2012-05-17, 12:17   #4314
Boogini
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Boogini Pokaż wiadomość
Na razie miałam dzisiaj badania hormonalne, jutro znów do niego uderzam. Powiedział, że musi mi najpierw włączyć okres, zrobić wewnętrzne usg żeby wiedział co to dokładnie jest. Pewnie się zdecyduje na tabsy coś mi się wydaje..

Progesteron mam bardzo niski według wyników badań, dostałam luteinę, mam brać przez jakieś 2-3 miesiące. Lekarz mi powiedział, że jak zaszłabym teraz w ciążę to byłby jakiś cud.
Boogini jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-17, 12:35   #4315
katja_24
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Boogini Pokaż wiadomość
Progesteron mam bardzo niski według wyników badań, dostałam luteinę, mam brać przez jakieś 2-3 miesiące. Lekarz mi powiedział, że jak zaszłabym teraz w ciążę to byłby jakiś cud.
Taaak, tylko ze akurat TAKIE cuda sie zdarzaja, wiec lepiej nie folguj sobie zbytnio
katja_24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-17, 13:30   #4316
Boogini
Raczkowanie

Nie grozi mi. Mam obniżone libido jak nigdy..
Boogini jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-17, 15:23   #4317
ann_s2
Raczkowanie

wiem, że Was zamęczę ale wiem też jakie jesteście kochanee ;*

dziewczyny zrobiłam test ... i jest Negatyw <jupi>
tylko powiedzcie mi czy on jest w miarę wiarygodny skoro stosunek był 09.05 a termin spodziewanej miesiączki 14.05? Buziaczki <3
ann_s2 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2012-05-17, 15:54   #4318
vacancy
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez ann_s2 Pokaż wiadomość
wiem, że Was zamęczę ale wiem też jakie jesteście kochanee ;*

dziewczyny zrobiłam test ... i jest Negatyw <jupi>
tylko powiedzcie mi czy on jest w miarę wiarygodny skoro stosunek był 09.05 a termin spodziewanej miesiączki 14.05? Buziaczki <3
Test jest najbardziej wiarygodny, gdy jest zrobiony w dniu spodziewanej miesiaczki lub po tym dniu. Chociaz ja robilam ten test niby co wykrywa po 6 dniach w dzien przed terminem miesiaczki. Wydaje mi sie, ze tak, ze jest wiarygodny. Chociaz wiadomo, ze tez testy moga sie mylic..

Edytowane przez vacancy
Czas edycji: 2012-05-17 o 15:55
Stary 2012-05-17, 17:50   #4319
Arya90
Zakorzenienie

A ja się pochwalę, że dzisiaj mija rok odkąd jesteśmy z Tż razem
taki szmat czasu razem wytrzymaliśmy

6cs
Stary 2012-05-17, 17:59   #4320
vacancy
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Arya90 Pokaż wiadomość
A ja się pochwalę, że dzisiaj mija rok odkąd jesteśmy z Tż razem
taki szmat czasu razem wytrzymaliśmy
gratulacje i oby takich wiecej
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Ginekologia

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości