Stosuje prezerwatywy i NIE jestem w ciąży, czyli wątek antyschizowy - Strona 151 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Ginekologia

Notka

Ginekologia Miejsce, w którym rozmawiamy o ginekologii. Tutaj znajdziesz pytania i odpowiedzi związane ze zdrowiem intymnym kobiety. Rozmawiamy np. o antykoncepcji.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-05-30, 20:40   #4501
maya89
Raczkowanie

Dot.: Stosuje prezerwatywy i NIE jestem w ciąży, czyli wątek antyschizowy

u mnie wujaszek dziś się pożegnał, posyłam do tych co czekają!

OoDestinyoO, zazroszcze opalenizny, ja jestem z tych co opalają się na raka, a po 2 tygodniach są białe.. Ale już po latach smażenia się poddałam i musiałam polubić swoją białość
maya89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-31, 00:10   #4502
Niewymierna
Rozeznanie

U mnie w tym miesiącu totalny brak schiz. Chociaż seks jest częściej niż zwykle.
A tak po za tym to próbuję zagonić się do ćwiczeń ale coś mi to nie wychodzi...
Niewymierna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-31, 10:12   #4503
wontrubka
Wtajemniczenie

rozmawiałam z koleżanką, która gumy stosuje już bardzo długo i ona mówi, że nie wierzy w żadne wpadki bez pękniętej gumy i że ona nie zważa czy płodne czy nie, robi to zawsze i dzidzi nie ma

co do metamorfoz, to mnie ciśnie na zmianę koloru włosów i ogólnie fryzury, ale wszyscy odradzają ścinanie, bo włosy mam do połowy pleców i dość ładne, więc pozostanę chyba przy obcięciu końcówek. Chociaż ja bym coś drastyczniej podziałała... no nie wiem sama....

wontrubka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-31, 10:22   #4504
Mariatta
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez wontrubka Pokaż wiadomość
rozmawiałam z koleżanką, która gumy stosuje już bardzo długo i ona mówi, że nie wierzy w żadne wpadki bez pękniętej gumy i że ona nie zważa czy płodne czy nie, robi to zawsze i dzidzi nie ma

co do metamorfoz, to mnie ciśnie na zmianę koloru włosów i ogólnie fryzury, ale wszyscy odradzają ścinanie, bo włosy mam do połowy pleców i dość ładne, więc pozostanę chyba przy obcięciu końcówek. Chociaż ja bym coś drastyczniej podziałała... no nie wiem sama....
Więcej takich wypowiedzi to juz w ogóle przestaniemy schizować
A co do włosów tez mnie naszło, zeby cos zrobić - ale nie ścinać. Kolor - może wrócę do czarnego, który kiedys miałam, pasował idealnie. A dalej to nie wiem jeszcze, chciałabym sie przedziałka pozbyć, ale nie wiem jak się do tego zabrać. I co zamiast.
Mariatta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-31, 11:53   #4505
katja_24
Zakorzenienie

Cytat:

Ja wczoraj mialam sciaganie koloru i farbowanie. Teraz mam jasny braz, TZ jest zachwycony. Za 5 tygodni pojde zrobic blond pasemka. No chyba, ze moj zachwyt jest chwilowy i do lipca wypadna mi wlosy Fryzjerka chciala mnie namowic na sciecie wlosow do ramion, ale nie mam zamiaru, dobrze mi z takimi, jakie mam. Wiec tylko podcielam koncowki. A gadanie, ze odrosna, jakos na mnie nie dziala. Moze i odrosna ale to potrwa lata, a jak ja bede przez ten czas wygladac??
Co do schizow, to ja od 4 dni na antybiotyku i nawet nie licze, ze rodzina bedzie na czas. Wole nawet o tym nie myslec.

---------- Dopisano o 11:53 ---------- Poprzedni post napisano o 11:52 ----------

Cytat:
Napisane przez Mariatta Pokaż wiadomość
Więcej takich wypowiedzi to juz w ogóle przestaniemy schizować
A co do włosów tez mnie naszło, zeby cos zrobić - ale nie ścinać. Kolor - może wrócę do czarnego, który kiedys miałam, pasował idealnie. A dalej to nie wiem jeszcze, chciałabym sie przedziałka pozbyć, ale nie wiem jak się do tego zabrać. I co zamiast.
Ja mialam czarny 10 lat, ale juz mi starczy. Rozjasniam i bede blondynka, o! Mam nadzieje, ze nie glupia
katja_24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-31, 12:08   #4506
maggies07
Raczkowanie

U mnie już po płodnych więc na razie to będzie okazja do zabawy (jak będzie) z TZ spotykamy się raz na tydzień...;/

katja_24 - jak Ci się pojawią odrosty przy blondzie to znaczy że mózg się broni.

Walczę z pryszczami na czole i jakoś mi to idzie nawet. A tak to jakoś się boję iść do fryzjera na podcięcie bo mi obetnie nie tyle co trzeba. ;/
maggies07 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-31, 12:10   #4507
Mariatta
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez katja_24 Pokaż wiadomość
Ja mialam czarny 10 lat, ale juz mi starczy. Rozjasniam i bede blondynka, o! Mam nadzieje, ze nie glupia
Ja mam naturalny ciemny brąz. A niedawno TŻ-towi zażartowałam, że sie na blond przefarbuję - jak się skrzywił
Mariatta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-31, 12:13   #4508
wontrubka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez maggies07 Pokaż wiadomość

katja_24 - jak Ci się pojawią odrosty przy blondzie to znaczy że mózg się broni.

---------- Dopisano o 12:13 ---------- Poprzedni post napisano o 12:12 ----------

Cytat:
Ja mam naturalny ciemny brąz. A niedawno TŻ-towi zażartowałam, że sie na blond przefarbuję - jak się skrzywił

eeee... mój to wręcz namawia na "gorący" blond... szkoda tylko, że ja jestem brunetką (w porywach rudą farbowaną)

Stary 2012-05-31, 13:16   #4509
katja_24
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez maggies07 Pokaż wiadomość
U mnie już po płodnych więc na razie to będzie okazja do zabawy (jak będzie) z TZ spotykamy się raz na tydzień...;/

Walczę z pryszczami na czole i jakoś mi to idzie nawet. A tak to jakoś się boję iść do fryzjera na podcięcie bo mi obetnie nie tyle co trzeba. ;/

---------- Dopisano o 13:16 ---------- Poprzedni post napisano o 13:12 ----------

y
Cytat:
Ja mam naturalny chyba jasny braz, juz nie pamietam
Moj na poczatku tez sie skrzywil, jak uslyszal o blondzie, ale teraz jest za
Stary 2012-05-31, 15:07   #4510
OoDestinyoO
Wtajemniczenie

A wiecie co też mam ochotę zaszaleć z włosami jedynie mam podcięte końcówki.muszę kupić jeszcze farbę(jakiś brąz) bo w sumie to mam miszmasz na bani i podciąć grzywkę bo na koniec czerwca impreza się szykuje
OoDestinyoO jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-31, 21:41   #4511
Niewymierna
Rozeznanie

Ja ostatnio ścięłam 25 cm i mam do obojczyków teraz.Naturalnie ciemny brąz wpadający w czerń, ale rozjaśniam do jasnego brązu Tż gorąco namawia do powrotu do naturalnego koloru. W ogóle jest miłośnikiem naturalności i najbardziej kocha mnie nieumalowaną i w ogóle taką nijaką.
Dobrze, że walczę o swoje i nie dam się pozbawić makijażu W sumie powiedziałam mu, że taką nieumalowaną to tylko on mnie może widzieć, trochę go to ucieszyło, że został jakoś wyróżniony :P
Ostatni tydzień było na classicach i jakoś tak w sumie... Chyba się nie polubimy
Stary 2012-06-01, 09:49   #4512
wontrubka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Niewymierna Pokaż wiadomość
Ja ostatnio ścięłam 25 cm i mam do obojczyków teraz.Naturalnie ciemny brąz wpadający w czerń, ale rozjaśniam do jasnego brązu Tż gorąco namawia do powrotu do naturalnego koloru. W ogóle jest miłośnikiem naturalności i najbardziej kocha mnie nieumalowaną i w ogóle taką nijaką.
Dobrze, że walczę o swoje i nie dam się pozbawić makijażu W sumie powiedziałam mu, że taką nieumalowaną to tylko on mnie może widzieć, trochę go to ucieszyło, że został jakoś wyróżniony :P
Ostatni tydzień było na classicach i jakoś tak w sumie... Chyba się nie polubimy
Mój to samo! W sumie to zabawne, bo spędzam czas przed lustrem, maluję się, uważam, że jestem dużo ładniejsza w jakimkolwiek makijażu niż bez niego... TŻ chwali, wszystko ładnie, fajnie. Ale jak zobaczy mnie nieumalowaną, to w jego oczach widzę dopiero prawdziwy zachwyt ! A wyglądam wtedy jak miotła z podkrążonymi oczami... może wyzwalają się w nich wtedy jakieś instynkty opiekuńcze, współczucie, dla tej biednej, nijakiej istoty ?

A to jakich gum używacie, że classici nie bardzo? Bo my tylko classici, okazjonalnie real feele, ale jak wiadomo - ciężko je dostać...

Stary 2012-06-02, 10:11   #4513
Akcila
Rozeznanie

Cytat:
Mój to samo! W sumie to zabawne, bo spędzam czas przed lustrem, maluję się, uważam, że jestem dużo ładniejsza w jakimkolwiek makijażu niż bez niego... TŻ chwali, wszystko ładnie, fajnie. Ale jak zobaczy mnie nieumalowaną, to w jego oczach widzę dopiero prawdziwy zachwyt ! A wyglądam wtedy jak miotła z podkrążonymi oczami... może wyzwalają się w nich wtedy jakieś instynkty opiekuńcze, współczucie, dla tej biednej, nijakiej istoty ?

A to jakich gum używacie, że classici nie bardzo? Bo my tylko classici, okazjonalnie real feele, ale jak wiadomo - ciężko je dostać...
Mój TŻ-et tak samo. Najlepiej jak chodzę nieumalowana, z nturalnymi włosami(tj. kręconymi), ale co do koloru włosów to TŻ-et na temat farbowania to prosi tylko o to żebym nie farbowała za często.
No ale ja za bardzo kocham mieć make-up więc z niego nie zrezygnuje- wczoraj na jego prośbę poszłam do Lidla tylko kładąc podkład i co?kupowałam piwo i pani mnie o dowód prosi
No miło się zrobiło, ale mam 23 lata... a na juwenaliach w sumie też dziewczyna która sprzedawała piwo prosiła o dowód. I komentarz TŻ-eta - kochanie zrób coś, bo fajnie że młodo wyglądasz, ale kiedyś mnie o pedofilię oskarżą

Edytowane przez Akcila
Czas edycji: 2012-06-02 o 10:13
Akcila jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-02, 17:26   #4514
wontrubka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Akcila Pokaż wiadomość
Mój TŻ-et tak samo. Najlepiej jak chodzę nieumalowana, z nturalnymi włosami(tj. kręconymi), ale co do koloru włosów to TŻ-et na temat farbowania to prosi tylko o to żebym nie farbowała za często.
No ale ja za bardzo kocham mieć make-up więc z niego nie zrezygnuje- wczoraj na jego prośbę poszłam do Lidla tylko kładąc podkład i co?kupowałam piwo i pani mnie o dowód prosi
No miło się zrobiło, ale mam 23 lata... a na juwenaliach w sumie też dziewczyna która sprzedawała piwo prosiła o dowód. I komentarz TŻ-eta - kochanie zrób coś, bo fajnie że młodo wyglądasz, ale kiedyś mnie o pedofilię oskarżą

no to zrób coś! bo chyba nie chcesz swojego TŻa oglądać za kratkami

Stary 2012-06-02, 17:35   #4515
bedeliciuos
Wtajemniczenie

można dołączyć?
potrzebuję wybicia z głowy głupot

seks był w 18 dc., zazwyczaj mam 29-32 dni, dziś jest 33 dzień. niestety nie bolą mnie piersi, nie są opuchnięte, brzuch nie boli miałyście tak kiedyś?
bedeliciuos jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-02, 17:37   #4516
katja_24
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez bedeliciuos Pokaż wiadomość
można dołączyć?
potrzebuję wybicia z głowy głupot

seks był w 18 dc., zazwyczaj mam 29-32 dni, dziś jest 33 dzień. niestety nie bolą mnie piersi, nie są opuchnięte, brzuch nie boli miałyście tak kiedyś?
nic nie peklo ani sie nie zsunelo? Bralas jakies leki? bylas na urlopie? Moze jakis maly stresik?
Stary 2012-06-02, 17:41   #4517
bedeliciuos
Wtajemniczenie

Cytat:
nic nie peklo ani sie nie zsunelo? Bralas jakies leki? bylas na urlopie? Moze jakis maly stresik?
nie pękło, nie zsunęło się, seks był bardzo krótki, bo po długim celibacie
żadnych leków, ale od paru dni kiepsko się czuję, niedobrze mi i cały czas latam sikać
Stary 2012-06-02, 17:52   #4518
katja_24
Zakorzenienie

Cytat:
nie pękło, nie zsunęło się, seks był bardzo krótki, bo po długim celibacie
żadnych leków, ale od paru dni kiepsko się czuję, niedobrze mi i cały czas latam sikać
A to ja tez tak mam przed okresem. Znaczy sie niedobrze mi itp. I bodajze obecna tu Wontrubka rowniez skarzyla sie na podobne objawy
Stary 2012-06-02, 17:57   #4519
vacancy
Raczkowanie

Dziewczyny, pytam, bo pierwszy raz cos takiego sie zdarzylo. Regularnie badam sluz. Od 3 dni przed owulacja jest rozciagliwy, jak kurze jajko. Natomiast mam domniemane dni plodne, ale jest kompletnie sucho.. Dopiero jak wloze palec i zobacze to widze biale malutkie kuleczki i lekko jest mokry. Tak to suchosc.. Juz zaczynam schizowac..
vacancy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-02, 18:44   #4520
Akcila
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez vacancy Pokaż wiadomość
Dziewczyny, pytam, bo pierwszy raz cos takiego sie zdarzylo. Regularnie badam sluz. Od 3 dni przed owulacja jest rozciagliwy, jak kurze jajko. Natomiast mam domniemane dni plodne, ale jest kompletnie sucho.. Dopiero jak wloze palec i zobacze to widze biale malutkie kuleczki i lekko jest mokry. Tak to suchosc.. Juz zaczynam schizowac..
U mnie też tak czasami jest, ale zależy to np. od tego czy mam jakiś stres, czy np. jak zmienię mydło/płyn do mycia. Ew. jak się źle odżywiam to ten śluz też jest dziwny. Więc powodów może byc kilka. Nawet tempertaura
Akcila jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-02, 19:08   #4521
bedeliciuos
Wtajemniczenie

Cytat:
A to ja tez tak mam przed okresem. Znaczy sie niedobrze mi itp. I bodajze obecna tu Wontrubka rowniez skarzyla sie na podobne objawy
tylko że ja nie miałam tak nigdy, a teraz na dodatek nie mam typowego PMS
Stary 2012-06-02, 19:36   #4522
katja_24
Zakorzenienie

Cytat:
tylko że ja nie miałam tak nigdy, a teraz na dodatek nie mam typowego PMS
A moze odstawilas tabletki jakis czas temu? Poza tym ja nie mam mdlosci w kazdym cyklu.
Stary 2012-06-02, 20:06   #4523
vacancy
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Akcila Pokaż wiadomość
U mnie też tak czasami jest, ale zależy to np. od tego czy mam jakiś stres, czy np. jak zmienię mydło/płyn do mycia. Ew. jak się źle odżywiam to ten śluz też jest dziwny. Więc powodów może byc kilka. Nawet tempertaura
Czyli niczego nie powinnam sie obawiac, bac? Bo dni plodne, a sucho. I nawet nie wiem kiedy w koncu owulacja byla.. I juz mi sie wkreca
Stary 2012-06-02, 22:34   #4524
maggies07
Raczkowanie

bedeliciuos też przed okresem i to nie dzień przed, a kilka dni robi mi się nie dobrze i to nie w każdym cyklu tylko co drugi co trzeci. Jak wszystko było okej to nie masz sobie co wkręcać. Nie zawsze kobiecy organizm działa jak w zegarku i ja się o tym ostatnio przekonałam.

vacancy a czego chcesz się obawiać? okres był normalnie, nic się nie zsunęło? Śluz to nie jedyny wyznacznik dni płodny bo poprzez infekcje może Ci się zmienić. A jak nie masz infekcji to albo jesteś jeszcze przed owulacją albo już po.
maggies07 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-03, 01:21   #4525
Niewymierna
Rozeznanie

Ja w owulacje mam przeźroczysty śluz.

Wontrubka , ostatnio arouser, czasami select, teraz clasici, a na początku lecieliśmy na elite.
Właśnie na real feel poluję, ale nigdzie nie widzę.
Stary 2012-06-03, 10:01   #4526
wontrubka
Wtajemniczenie

Cytat:
potwierdzam przy niepękniętej, niezsuniętej gumie, wszystko co wygląda jak ciąża to symptomy zbliżającego się okresu! poza tym im bardziej się nakręcasz, tym więcej objawów znajdujesz (zobaczymy czy tak samo będę się mądrzyć przed swoim okresem)

Niewymierna, arouser... brrr.... elite musze wypróbować, bo ponoć są fajne. Ale moja miłość to real feele szkoda, że ich nigdzie nie ma

Stary 2012-06-03, 15:08   #4527
201607040946
Konto usunięte

Cytat:
potwierdzam przy niepękniętej, niezsuniętej gumie, wszystko co wygląda jak ciąża to symptomy zbliżającego się okresu! poza tym im bardziej się nakręcasz, tym więcej objawów znajdujesz (zobaczymy czy tak samo będę się mądrzyć przed swoim okresem)
u mnie to samo, ale to mój pierwszy post tutaj jeszcze 3-4 dni niepewności. wiadomo, lubię się nakręcać
201607040946 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-04, 20:21   #4528
Niewymierna
Rozeznanie

Ale tu cicho. Aż wątek przesunął się na drugą stronę.
Zaczynają się schizy. Za 5/6 dni powinnam mieć okres, a tutuj mnie nawet piersi nie bolą. I nie wiem co jest grane. Nic się nie zsunęło, nie pękło...
Aaaaa... będzie dobrze, nie?
Stary 2012-06-04, 20:23   #4529
vacancy
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Niewymierna Pokaż wiadomość
Ale tu cicho. Aż wątek przesunął się na drugą stronę.
Zaczynają się schizy. Za 5/6 dni powinnam mieć okres, a tutuj mnie nawet piersi nie bolą. I nie wiem co jest grane. Nic się nie zsunęło, nie pękło...
Aaaaa... będzie dobrze, nie?
tak nic sie nie zsunelo, nie peklo- dzidzi nie ma
Stary 2012-06-04, 20:32   #4530
OoDestinyoO
Wtajemniczenie

No ostatnimi czasami wątek obumiera
Niewymierna - nie zsuneło się nie pękło więc czekaj spokojnie na wujaszka nie zawsze muszą być oznaki nadchodzącej @ kilka dni przed,pamiętaj że organizm lubi płatać figle
OoDestinyoO jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Ginekologia

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości