|
Notka |
|
Komputery, telefony, tablety Masz problem z komputerem, telefonem lub tabletem? Potrzebujesz fachowej porady na temat oprogramowania? Masz wiedzę i chcesz pomóc innym? Dołącz. |
Pokaż wyniki sondy: Który telefon wybrać? | |||
HTC Wildfire S |
![]() ![]() ![]() ![]() |
17 | 30,36% |
Samsung Wave Y |
1 | 1,79% |
Sony Ericsson Xperia Neo V |
7 | 12,50% |
Nokia 500 |
7 | 12,50% |
Samsung Galaxy Mini |
4 | 7,14% |
Inny(ale jaki:P) |
20 | 35,71% |
Głosujący: 56. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3331 | |||
BAN stały
|
Dot.: Problem z wyborem telefonu komórkowego - wątek zbiorczy
Cytat:
![]() W tej chwili lumie są o wiele tańsze od telefonów z dokładnie takim sprzętem na androidzie. Więc wybór pomiędzy telefonem za 300 zł na windowsie a 600 na androidzie jak ktoś woli windowsa jest oczywisty. ---------- Dopisano o 16:34 ---------- Poprzedni post napisano o 16:33 ---------- Cytat:
Fanboy? ---------- Dopisano o 16:35 ---------- Poprzedni post napisano o 16:34 ---------- Cytat:
![]() W tej cenie to na prawdę dobry wybór jeśli zależy Ci na windowsie. XL jest ogromna a mniejsza niewiele się różni. |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3332 |
zielony stworek
|
Moja mama ma Alcatela, model z tych tańszych i jak na jej potrzeby (to jej pierwszy smartphone) to jest ok. Fajne zdjęcia robi.
Jakoś nie namówiłabym jej do wydania całej emerytury na telefon, nie rozśmieszajcie mnie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3333 |
Raczkowanie
|
pffe to napisz mi co to za system konkretnie który jest rzekomo wydajniejszy od mac osx ?
---------- Dopisano o 18:23 ---------- Poprzedni post napisano o 18:22 ---------- i nie mam żadnego sponsora tylko po prostu szczęście sie do mnie uśmiechneło i stać mnie na różne rzeczy i nie muszę się martwić choć wiadomo że pieniądze to nie wszystko bo są ważniejsze rzeczy w życiu jak kasa ale fakt ułatwia życie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3334 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3335 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
Nie na wszystko starczy pieniędzy, a dobry telefon/komputer lub inna rzecz może być daleko na liście priorytetów, nie uważasz? |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3336 |
no witam
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3337 |
Raczkowanie
|
nie mercedesem a audi a8 d3 już się pomyliłaś a skąd mogę wiedzieć że to wątek dla przeciętnych różni tu ludzie są
---------- Dopisano o 19:15 ---------- Poprzedni post napisano o 19:09 ---------- ja tylko napisałem że nie poleciłbym nikomu telefonu z windowsem za 300 zł i jeżeli myślisz że nie mam swojej rodziny to się grubo mylisz pozdrawiam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3338 |
Zakorzenienie
|
wrócimy może do tematu wątku bo już wystarczająco dużo offtopu "pan" zrobił.... tak już wszyscy subskrybenci wątku wiedzą że masz wszystko naj naj naj NAJLEPSZE a my to takie biedaki że prosimy się o doradzenie w kupnie jakiegoś badziewia na 300zł.
![]() |
#3339 |
Raczkowanie
|
no proszę cię nie mów mi że za 300 zł to świetny tel a potem pretensje że to sie zepsuło a to wyświetlacz itp dlatego ktoś kto myśli logicznie to zaczeka odłoży sobie przez jakiś czas troszke i dołoży do czegoś lepszego i tu milionerem być nie trzeba.
---------- Dopisano o 22:57 ---------- Poprzedni post napisano o 22:53 ---------- niestety mamy takie czasy że za jakość trzeba płacić i nikt tego nie zmieni dlatego tylko doradzałem dobrze komuś żeby sobie kupił telefon który będzie długo służył i użytkownik będzie zadowolony a nie tutaj mi wyskakujesz że oj jaki pan ma najlepsze wszystko itp |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3340 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Lumię 950 będe miała okazję jutro albo w piątek obczaić, bo kolega kupił więc popatrzę czy dalej to chce. Bo nie powiem - to jak wygląda w internecie jest świetne. I podoba mi się. Ale nie jestem pewna czy na pewno chce wydać tyle na tą lumię czy może jednak poczekać do wiosny na "metalowe" lumie i spróbować wtedy. A nie pali mi się tak, żeby już kupowac nowy telefon. Cytat:
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#3341 |
Raczkowanie
|
linux wydajniejszy od mac osx hahaha no teraz to pojechałaś po bandzie równo.
---------- Dopisano o 01:43 ---------- Poprzedni post napisano o 01:38 ---------- jak byś trochę poczytała o mac osx to byś☠wiedziała że nic tu nie jest obciążane ponieważ podzespoły w macbooku idealnie się zgrywają☠z tym systemem i nawet ten system na 2gb ramu pracuje bardzo szybko i bez zacinek a linux owszem jest szybki ale niestety nie szybszy i na pewno już nie jest tak funkcjonalny i nie ma tylu zastosowań |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3342 | |
Przyczajenie
|
[QUOTE=adam23;54035456]no proszę cię nie mów mi że za 300 zł to świetny tel a potem pretensje że to sie zepsuło a to wyświetlacz itp dlatego ktoś kto myśli logicznie to zaczeka odłoży sobie przez jakiś czas troszke i dołoży do czegoś lepszego i tu milionerem być nie trzeba.[COLOR="Silver"]
---------- Dopisano o 22:57 ---------- Poprzedni post napisano o 22:53 ---------- Tak byłobyby w idealnym swiecie ,niestety portale aukcyjne sa przepełnione uszkodzonymi smartfonami także z najwyższej jak i średniej półki. Ale fakt smartfony za 300 zł najcześciej wykonane sa ze słabszej jakości materiałów( szczególnie obudowy) i wyświetlaczy chociaż zdarzają się wyjątki od reguły. ---------- Dopisano o 02:08 ---------- Poprzedni post napisano o 02:01 ---------- Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3343 |
Zakorzenienie
|
Ja z szajsunga przechodze na chinczyka letv s1pro. W prawdzie mam go dostac i okaze sie jak pracuje itp.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3344 | |
BAN stały
|
Cytat:
Jak będziesz miała w ręku to sprawdź aparat. Mi szczęka opadła do kolan ![]() Ale tego, że jest platykowa...no psuje wszystko. To jest flagowiec, oczekiwałam czegoś lepszego a nie kolejnej obudowy a la 640. Jeszcze poczekam. Huawei bo polecali bo podobno teraz najlepszy na rynku i powiem Ci, że TŻ siedzi z LG G2 od kilku dni a ja z huawei i żaden nie przyciął nigdzie poza przeglądarką oryginalną ale chyba po to instalują od razu chrome ![]() No i jak się instalują aplikacje to sklep potrafi przyciąć ale to wszystko. Za to, jak mam Ci powiedzieć co się ostatnio działo z moją lumią to wstyd ![]() Jak TŻ wziąć G2, załadował jej pamięć na full, odpalił w tle chyba z 10 różnych aplikacji plus jakieś pogody i inne takie to ja miałam już ból tyłka, że lepiej chodzi. Stąd zmiana. A ile się naoglądałam tych telefonów ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3345 | |
Zakorzenienie
|
[QUOTE=geek1;54036390]
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3346 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Edytowane przez Trzepotka Czas edycji: 2016-01-07 o 22:57 Powód: Przywrócenie usuniętego posta. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3347 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3348 | |
BAN stały
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3349 |
Raczkowanie
|
Właśnie w tym rzecz że te flagowe modele smartfonów to kieszonkowe komputery a co do lumii to dużo osób uważa że model 1020 i 1520 są najbardziej udanymi i dopracowanymi modelami
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3350 |
Zakorzenienie
|
Cóż, jakbyś wiedział co to gentoo, to wiedziałbyś że jest do podzespołów dopasowane nawet lepiej niż MacOS. I może go zainstalować każdy, za darmo, bez wydwania 8000 na przestarzały techonologicznie sprzęt. .
![]() ---------- Dopisano o 18:13 ---------- Poprzedni post napisano o 18:13 ---------- Lumia 1020 najbardziej dopracowana? Nie wiem jakie fora o komórkach czytasz, ale moze przestań.
![]() |
#3351 | |
BAN stały
|
Cytat:
Flagowce mają być najlepsze w swojej klasie a nie mają być zastępcami komputerów. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3353 |
BAN stały
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3354 |
Raczkowanie
|
Ty chyba sama jesteś przestarzała posłuchaj siebie co piszesz hahaha przestarzały nie odzywaj się jak nie miałaś nigdy nowego macbooka czy w ogóle styczność z Apple bo jedzie mi tu takzwaną cebulandią na kilometr jak cię nie stać to nie kupuj i nie krytykuj kup sobie taniego laptopa obecnie mam osx el capitan i też jest darmowy zobacz że najlepsi fotografowie programiści i muzycy używają macbooków cóż za zbieg okolicznośći zazdrośnico.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3355 | |
no witam
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3356 |
Raczkowanie
|
chyba mamy tutaj antyfankę Apple
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3357 |
Zakorzenienie
|
Fanboju apple'a, nie gorączkuj się tak.
![]() Ja Apple'a nie hejcę. Tylko kompletnie mi się nie podoba ich sprzęt ani filozofia firmy. Nie mówię, że system jest niezoptymalizowany. Tylko, że Apple wypuszcza sprzęt dwa lata po premierze podzespołów, bo dopracowują system. Bo dokładają pasek wysokości piksla w każdej aplikacji w sklepie, bo wychodzi nowy model z ekranem o pixel większym. Apple mi się po prostu nie podoba. Wiadomo, że teraz i tak pomysły są kopiowane z Apple'a i Androida nawzajem. Ale ani Apple, ani Android ani nawet Microsoft mnie do siebie w pełni nie przekonuje. I nie, nie wydaję 2500 na telefon ani 8000 na komputer, tylko dlatego, że ma jabłko. Bo do wymagań, jakie ja mam do sprzetu Apple się zwyczajnie nie nadaje i musiałabym wydawać 20k rocznie. Nie mówiąc już o superdrogich unikalnych kablach, przy których mnie szlag trafia. Apple ma w tym momencie do zaoferowania wydajny system i oficjalny support dla softu. Bo polityka dotycząca sprzętu i akcesoriów do niego jest straszna. Na tym tle dużo lepiej wypada konkurencja, która, przeciwnie do Apple, załapała, że kable microUSB jest niezły i ludzie go lubią. Że możliwość testu systemu przed kupnem jest spoko. Nawet kupując luksusowy samochód masz jazdę próbną, a Apple pozwala Ci kupić kota zapakowanego w śliczne białe pudełeczko. No sorry, ale nie. Fajnie, że mają ekran, który reaguje na siłę nacisku i czytnik palca. Szkoda, że to jest bajer, który do komfortowego używania telefonu nie powinien mi być w ogóle potrzebny. Tak samo jak bezprzewodowe ładowanie w Lumiach, tak "dotyk w 3D" mi nie potrzebny. Nie wiem po co dalej drążysz temat, ale skończ. Nie masz argumentów, którymi przekonałbyś mnie, że produkty Apple są warte swojej ceny. Po prostu nie masz.
![]() |
#3358 |
Raczkowanie
|
Nie muszę cię przekonywać bo faktów się podważyć nie da że są to najlepiej sprzedające się produkty na całym świecie czemu tyle grafików i muzyków je używa tak samo jak profesjonalni fotografowie wcześniej miałem dużo sprzętu z androidem nawet do nie dawna galaxy s6 edge do pókim nie kupiłem iphona 6s i szczerze zrozumiałem dlaczego ludzię kochają te telefony i wcale nie musi ci się podobać polityka tej marki bo każdy ma prawo lubić co innego nie wiem może ty jesteś fanką androida spoko ja zdecydowanie z iOS i z mac nie zrezygnuje
![]() https://www.youtube.com/watch?v=n2hAz5ANhbo bardzo ciekawy materiał oczywiście nie namawiając nikogo po prostu warty obejrzenia ![]() Edytowane przez adam23 Czas edycji: 2016-01-07 o 23:32 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3359 |
Raczkowanie
|
micraell zobacz jakiego mam słabego macbooka zdjęcię dołączam kurde ale słabizna masz rację…...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3360 |
no witam
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:59.