|
Notka |
|
Komputery, telefony, tablety Masz problem z komputerem, telefonem lub tabletem? Potrzebujesz fachowej porady na temat oprogramowania? Masz wiedzę i chcesz pomóc innym? Dołącz. |
Pokaż wyniki sondy: Który telefon wybrać? | |||
HTC Wildfire S |
![]() ![]() ![]() ![]() |
17 | 30,36% |
Samsung Wave Y |
1 | 1,79% |
Sony Ericsson Xperia Neo V |
7 | 12,50% |
Nokia 500 |
7 | 12,50% |
Samsung Galaxy Mini |
4 | 7,14% |
Inny(ale jaki:P) |
20 | 35,71% |
Głosujący: 56. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3391 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Problem z wyborem telefonu komórkowego - wątek zbiorczy
Hej, mam problem - w najmniej oczekiwanym momencie rozkraczył mi się telefon i na już potrzebuję nowego; przejrzałam kilka stron i w oko wpadły mi trzy modele:
- HTC 8S A620e (za wygląd <3) - Sony Xperia M - SAMSUNG GALAXY S2 PLUS I9105 i kompletnie nie mogę się zdecydować. Z tego co poczytałam to samsung ma najlepsze parametry, ale sama nie wiem.. polecacie/odradzacie? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3392 |
Raczkowanie
|
Zdecydowanie HTC a parametry to nie wszystko
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3393 |
Zakorzenienie
|
czemu, czemu?
![]() jeszcze teraz w wynalazłam Sony Xperia L czy S też by mi odpowiadała ![]() Edytowane przez ZacpanaRapem Czas edycji: 2016-01-10 o 23:42 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3394 |
Raczkowanie
|
bo z tych konkretnych modeli HTC jest na windowsie i ten telefon ci posłuży najlepiej dobra optymalizacja fakt aplikacji nie wiele ale jest to stabilny system z którym nie będziesz miała problemów i w dodatku jest banalnie prosty w obsłudze jak iOS
![]() Edytowane przez adam23 Czas edycji: 2016-01-11 o 00:10 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3395 | |
BAN stały
|
Cytat:
dlaczego celujesz w tak stare telefony? kwota? htc nie bo ma tylko 512 ram. windows 10 nie poradzi sobie na tak małej ilości ram. na 1 gb ma problemy a póki co optymalizacja stoi w miejscu. jeszcze trzeba poczekać bo na razie wypuścili i naprawiają błędy. już lepiej ta xperia ale to nadal jest za słabe. Jeśli android to w 2 gb ram celuj i minimum snapdragona 600. Kupisz mniej więcej za 500 zł używkę, chociażby lg g2. jesli koniecznie któryś z tych, to faktycznie samsung. Dlaczego? bo do s3 jeszcze chodziły płynnie, później zaczęli mieć problemy więc jeśli celujesz w tak niskie modele to zdecydowanie ten. Jednak mówię, pomyśl jaką masz kwotę, bo może da się wybrać coś lepszego. ---------- Dopisano o 19:17 ---------- Poprzedni post napisano o 19:15 ---------- btw. skoro sony to czemu nie xperia z1? o wiele lepsze bebechy ma. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3396 |
Zakorzenienie
|
A może Xiaomi? Redmi są dość tanie i mają fajane parametry. Mam od niedawna Xiaomi Mi4c i jestem zachwycona.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3397 |
Raczkowanie
|
proszę spojrzeć na zdjęcie kto tu jest paskudnym trollem pani pffe i jaka jest przemądrzała we wszystkim inni użytkownicy piszą czarno na białym jaka jesteś , jest na zdjęciu wszystko pozdrawiam
![]() Edytowane przez adam23 Czas edycji: 2016-01-11 o 22:15 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3398 |
Raczkowanie
|
:d
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3399 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3400 |
Administrator
|
Prośba o zaprzestanie wzajemnych małych złośliwości, do niczego dobrego to nie prowadzi
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3401 | |
BAN stały
|
Przejrzałeś ponad 15 tysięcy postów?
![]() komuś się nudzi ![]() poza tym, nigdy nie zaprzeczałam, że jestem wredna i złośliwa, także no, ameryki to Ty nie odkryłeś. Jesteś w moim wieku, przypominam. Dokładnie ten sam rocznik, tylko ja mam urodziny za tydzień ![]() ---------- Dopisano o 11:04 ---------- Poprzedni post napisano o 11:03 ---------- Cytat:
Tak samo honory. Niby chińczyki ale wbrew pozorom wchodzą na rynek europejski i to nie jest typowy szajs. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3402 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 11:10 ---------- Poprzedni post napisano o 11:08 ---------- Ja mam Letv s1 pro i nie wiem co zrobic z tym ze tam w ogole nie dziala google play. Chcialabym to samo co mam na swoim szajsungu a w chinskim google play nie wynajduje polowy aplikacji ![]() To jest minus chinskich telefonow.. Edytowane przez Czekoladowe_Serce Czas edycji: 2016-01-12 o 10:11 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3403 | |
BAN stały
|
Cytat:
z może zrób root'a i wgraj sobie jakiś rom? |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3404 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 11:25 ---------- Poprzedni post napisano o 11:22 ---------- No to tez prawda. A co do roota. Jeszcze poczytam sobie. Watek na telchina odnosnie tego telu jest i pisza jak tam zrootowac i wgrac prostsze oprogramowanie. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3405 | |
BAN stały
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3406 | |
Zakorzenienie
|
Odnośnie Xiaomi
Nie mam pewności ale z tym rootem chyba też zalezy od tego skąd kupujesz. Ja brałam z polskiej dystrybucji i miał polską wersję oraz roota. Z różnych sklepów przychodzą też różnie spolszczone (czasem niby wersja PL ale sa jakieś chinskie apki -> bez problemu sie instaluje czysty system jakby co). Nie ma z nim najmniejszych problemów a serwisują je niby we Wrocławiu w razie czego. Co ale ważne np w Mi4c, to ma już usb type-c - czyli lepiej od razu zamówić dodatkowe kabelki albo przejsciówki ![]() ---------- Dopisano o 12:36 ---------- Poprzedni post napisano o 12:34 ---------- Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3407 |
Zakorzenienie
|
Właśnie do połowy z tej strony nie musiałam nic robić, bo ma automatycznie komputer wykrył telefon.
Jednak nie wiem jak podejść do tego super su i google, ściągnąć i rozpakować czy nierozpakowany plik wrzucic na tel i na telefonie ma się to rozpakować? No i nie wiem co z tym plikiem recovery zrobić, rozpakować na komputerze i co dalej ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3408 |
Raczkowanie
|
aż tak bardzo sobie chwalicie chińskie telefony , bo aż się wierzyć nie chce że to coś może być dobre i nie zawodne no jeszcze huawei ujdzie ale xiaomi mało chyba popularna marka w Polsce bynajmniej o letv to już w ogóle zaskoczony jestem że taka marka istnieje :p a tak z ciekawości ile kosztuje ten cały levt s1 pro ?
Edytowane przez adam23 Czas edycji: 2016-01-12 o 12:47 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3409 | ||
BAN stały
|
Cytat:
---------- Dopisano o 13:58 ---------- Poprzedni post napisano o 13:56 ---------- Cytat:
No niestety, cenę też możesz sobie sam sprawdzić ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#3410 |
Raczkowanie
|
no sorry ale coś takiego jak xiaomi lub letv to gówno chińskie a nie telefony właśnie sprawdzałem w necie to za tą cene wole ip 6 który szybkościa i wydajnością bije na głowe te te telefony w tej samej cenie a co do lg i całego androida to zraziłem się do niego w momencie gdy nabyłem iphona i szybkie stwierdzenie że android to jest jednak muł przy iOS.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3411 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Xiaomi cudo ![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#3412 |
Zakorzenienie
|
Ja go dostalam....
Na alie chyba kosztuje 250dolarow. ---------- Dopisano o 14:05 ---------- Poprzedni post napisano o 14:05 ---------- No wlasnie wyczailam na youtobe cos ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3413 |
Raczkowanie
|
250 dolców to jaki on tam drogi , taniutki
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3414 |
Raczkowanie
|
Mairi xiaomi cudo ? no przy IP 6 i 6S wypada bardzo słabiutko więc dla ciebie osobiście może być to cudo skoro nie masz dużych wymagań od telefonu i nie oczekujesz od niego też za wiele
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3415 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ja mam Iphone 6, mój TŻ xiaomi, już po pierwszych dniach użytkowania widać, że ten ostatni jest lepszy. Nie wiem, który model testowałeś, ale mi4i nie ma porównania jeśli chodzi np. o szybkość procesora czy jakość wyświetlacza. ---------- Dopisano o 14:20 ---------- Poprzedni post napisano o 14:18 ---------- I kolory wyświetlacza cudne... Ech, następny ten kupię o ile apple się lepiej nie postara z nowym modelem.
![]() |
![]() |
#3416 |
Raczkowanie
|
żaden android nie jest tak wydajny i szybki w porównaniu z iOS tu chodzi o optymalizacje systemu a nie o to ile ma się ramu , jaki szybki procesor itp
![]() Edytowane przez adam23 Czas edycji: 2016-01-12 o 13:56 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3417 | ||
BAN stały
|
Cytat:
a już najlepsze jest to porównywanie z iphone 6s. Sorry, głupi lg g2 chodzi bardzo podobnie ale co tam, dla niego miesiąc temu nie było równych androidowi a teraz sponsorka mu ufundowała 6s to co ma mówić? no niestety, trzeba się podlizywać, co by pieniążków nie ucięli. ---------- Dopisano o 15:07 ---------- Poprzedni post napisano o 15:03 ---------- Cytat:
A pisanie, że to chińskie gówno... ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3418 |
Raczkowanie
|
nie mam żadnej sponsorki i nie jestem trollem pilnuj swojego języka i uważaj co piszesz bo ty chamko jedna bo inaczej pogadamy sobie , długo nie pobędziesz na tamtym wątku dziewczyny ci prawdę napisały i zrównały cię z ziemią to teraz się mścisz.
Edytowane przez adam23 Czas edycji: 2016-01-12 o 14:18 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3419 | |
BAN stały
|
Cytat:
Także jak nie masz nic do powiedzenia w temacie (a nie masz, bo po raz kolejny piszesz ludziom bzdury, nie wiedząc o czym sam piszesz), to opuść wątek bo serio, ustawimy w pierwszym poście, że z Tobą się nie dyskutuje, bo nie masz pojęcia. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3420 |
Raczkowanie
|
to raczej z tobą się dyskutować nie powinno jeszcze raz mam pokazać tu wszystkim zdjęcie z innego wątku jak dziewczyny jechały po tobie równo mało tego pisałem prywatne wiadomości do innych użytkowniczek i dużo osób podziela moje zdanie o tobie może print screena chcesz ???
---------- Dopisano o 15:24 ---------- Poprzedni post napisano o 15:22 ---------- więc nie burkaj mi tutaj i siedź cicho dziewczynko. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 2 (0 użytkowników i 2 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:49.