Problem z wyborem telefonu komórkowego - wątek zbiorczy - Strona 118 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Komputery, telefony, tablety

Notka

Komputery, telefony, tablety Masz problem z komputerem, telefonem lub tabletem? Potrzebujesz fachowej porady na temat oprogramowania? Masz wiedzę i chcesz pomóc innym? Dołącz.

Pokaż wyniki sondy: Który telefon wybrać?
HTC Wildfire S 17 30,36%
Samsung Wave Y 1 1,79%
Sony Ericsson Xperia Neo V 7 12,50%
Nokia 500 7 12,50%
Samsung Galaxy Mini 4 7,14%
Inny(ale jaki:P) 20 35,71%
Głosujący: 56. Nie możesz głosować w tej sondzie

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2016-04-16, 16:45   #3511
Micraell
Zakorzenienie

Dot.: Problem z wyborem telefonu komórkowego - wątek zbiorczy

Specka warta swojej ceny, ale odradzam na razie kupowanie Lumii. System jest mocno niedopracowany i niestety nie widać pozytywnych zmian w tej kwestii. MS robi co może, ale system sie sypie, jest mnóstwo błędów i na razie niezbyt im wychodzi naprawianie ich.

"Well, I guess it would be nice, if I could touch your body, you know not everybody, has got a body like you."

~George Michael

Micraell jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-04-16, 21:00   #3512
palomama
BAN stały

Proszę o pomoc w wyborze telefonu.

Moje wymagania:
- zwykły telefon z klawiaturą querty lub smartfon, na którym wygodnie pisze się smsy,
- funkcja "czarnej listy" lub możliwość przyporządkowania określonego dzwonka do danej osoby (wtedy przyporządkuję nagraną dyktafonem ciszę )

Moje obawy i wątpliwości:
- Nie potrzebuję smartfona z bajerami. W ogóle nie mam zamiaru korzystać z internetu w telefonie. Nie potrzebuję żadnych aplikacji, itd.
Mogłabym kupić najtańszy smartfon, ale boję się, że bateria co chwilę będzie się rozładowywać... Że telefon będzie się zacinał, itd.

Obecnie mam zwykły telefon Alcatel, ale pisanie smsów jest tak koszmarnie niewygodne, że zaraz wyjdę z siebie

Idealna byłaby Nokia Asha 302, ale nie mam jej już w sprzedaży w PL, trzeba sprowadzać z Azji, a w to nie będę się bawić (mam złe doświadczenia).

Proszę o pomoc
palomama jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-04-16, 22:50   #3513
NinaSimone
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez palomama Pokaż wiadomość

Moje wymagania:
- zwykły telefon z klawiaturą querty lub smartfon, na którym wygodnie pisze się smsy,
- funkcja "czarnej listy" lub możliwość przyporządkowania określonego dzwonka do danej osoby (wtedy przyporządkuję nagraną dyktafonem ciszę )

- Nie potrzebuję smartfona z bajerami. W ogóle nie mam zamiaru korzystać z internetu w telefonie. Nie potrzebuję żadnych aplikacji, itd.
Mogłabym kupić najtańszy smartfon, ale boję się, że bateria co chwilę będzie się rozładowywać... Że telefon będzie się zacinał, itd.

Obecnie mam zwykły telefon Alcatel, ale pisanie smsów jest tak koszmarnie niewygodne, że zaraz wyjdę z siebie

Idealna byłaby Nokia Asha 302, ale nie mam jej już w sprzedaży w PL, trzeba sprowadzać z Azji, a w to nie będę się bawić (mam złe doświadczenia).

Proszę o pomoc
Black Berry q5 np
NinaSimone jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-04-16, 23:06   #3514
palomama
BAN stały

Cytat:
Napisane przez NinaSimone Pokaż wiadomość
Black Berry q5 np
Dzięki, ale 600 zł to za dużo.
Nie będę używała internetu ani innych bajerów, więc trochę bez sensu byłoby za to płacić...

A może znacie jakiś zwykły telefon, bez klawiatury querty, na którym wygodnie pisze się smsy?
Może telefony dla seniorów, MaxCom? Dla mnie wygląd nie gra roli, a widzę, że ceny są przystępne.
palomama jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-04-17, 09:36   #3515
B00mer
Przyczajenie

Jeżeli zwykły telefon to weź alcatel 20.04. Kupiłem już 3 takie i są świetne (mama, babcia, druga babcia). Zastanawiam się żeby sobie kupić. Specyfikację ściągnij sobie z neta.
A jeżeli chodzi o telefon z klawiaturą, to tylko moto serii droid, najlepiej droid 3 lub photon. Minusem jest to, że ciężko go dostać i jest już sprzed paru lat. Ale mają najlepszą rozsuwana pełną klawiaturę.
B00mer jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-04-17, 09:43   #3516
NinaSimone
Zakorzenienie

Cytat:
Dzięki, ale 600 zł to za dużo.
Nie będę używała internetu ani innych bajerów, więc trochę bez sensu byłoby za to płacić...

A może znacie jakiś zwykły telefon, bez klawiatury querty, na którym wygodnie pisze się smsy?
Może telefony dla seniorów, MaxCom? Dla mnie wygląd nie gra roli, a widzę, że ceny są przystępne.
Poszukaj niższych modeli z klawiaturą. Jak nie masz usługi bis to nie ma netu (nie ma przymusu. ). Może black Berry Bold?
Nokia e 72?

Edytowane przez NinaSimone
Czas edycji: 2016-04-17 o 09:44
Stary 2016-04-17, 12:52   #3517
malina19
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Micraell Pokaż wiadomość
Specka warta swojej ceny, ale odradzam na razie kupowanie Lumii. System jest mocno niedopracowany i niestety nie widać pozytywnych zmian w tej kwestii. MS robi co może, ale system sie sypie, jest mnóstwo błędów i na razie niezbyt im wychodzi naprawianie ich.
Dzięki za opinie, własnie tego trochę się obawiam. Obecnie mam telefon z WP 8 - i jestem na prawdę zadowolona, ale jestem trochę zmuszona sobie poszukać czegoś nowego i dosłownie nie mam żadnego pomysłu
malina19 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-04-17, 17:50   #3518
Zamarzona
Rozeznanie

Cytat:

Moje wymagania:

Proszę o pomoc
Samsung E1200 za 60 zł można go kupić. Do dzwonienia i pisania idealny, ale z normalna klawiaturą. Miałam go kiedyś i bateria trzyma bardzo długo.

Mój brat ma Samsunga E1230 i też jest świetny do tego samego czyli pisania i dzwonienia, tylko jest większy i ma radio.
Stary 2016-04-23, 07:59   #3519
ania9o
Zakorzenienie

Ja Nokii ashy nie polecam. Jedna miałam ja, druga mama i zadna nie wytrzymala do konca gwarancji. Ja polecam blackberry, nawet te starsze modele, na allegro można za dobrą cenę złapać a są naprawdę fajne. Klawiatura blackberry Tęsknię za nią
ania9o jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-04-23, 09:02   #3520
NinaSimone
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ania9o Pokaż wiadomość
Ja Nokii ashy nie polecam. Jedna miałam ja, druga mama i zadna nie wytrzymala do konca gwarancji. Ja polecam blackberry, nawet te starsze modele, na allegro można za dobrą cenę złapać a są naprawdę fajne. Klawiatura blackberry Tęsknię za nią
Potwierdzam. Zakochałam się.
Stary 2016-04-25, 19:42   #3521
Madzia20oo
Przyczajenie

Cześć !
Od dłuższego czasu zastanawiam się nad zmianą telefonu. Czy Huawei P8 Lite jest warty swojej ceny, czy jednak są lepsze smartfony za max 800 zł ?
I jeszcze jedno pytanie. Zakładając że chce się przeznaczyć na telefon ok 1,5 tys Sony Z3 Compact jest dobrym wyborem ?
Madzia20oo jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-05-04, 10:13   #3522
Korah
Zakorzeniona Zmorah

Cytat:
Napisane przez Madzia20oo Pokaż wiadomość
Cześć !
Od dłuższego czasu zastanawiam się nad zmianą telefonu. Czy Huawei P8 Lite jest warty swojej ceny, czy jednak są lepsze smartfony za max 800 zł ?
I jeszcze jedno pytanie. Zakładając że chce się przeznaczyć na telefon ok 1,5 tys Sony Z3 Compact jest dobrym wyborem ?
Oglądałam ostatnio P8 i jest ładny i wydaje się solidny, ma też dobre bebechy. Jedynymi konkurentami w tej cenie byłyby Lenovo Moto G 3 gen. wersja 16GB lub któryś Honor, ew. nexus 5. Ja właśnie skłaniam się ku Lenovo najbardziej, ale ma też swoje wady, jest z plastiku, jest nieco grubszy i brzydszy, ale za to ma ładniejszy wyświetlacz, kolory są żywsze i ponoć nieco lepszą baterię.

Edytowane przez Korah
Czas edycji: 2016-05-04 o 10:14
Korah jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-05-06, 07:32   #3523
skazana_na_bluesa
.

Cytat:
Cześć !
Ja bylam zachwycona sony, dopoki nie rozwalilam wyswietlacza. Radze od razu dokupic szybke z hartowanego szkla.

skazana_na_bluesa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-05-06, 14:15   #3524
pffe
BAN stały

Cytat:
Napisane przez skazana_na_bluesa Pokaż wiadomość
Ja bylam zachwycona sony, dopoki nie rozwalilam wyswietlacza. Radze od razu dokupic szybke z hartowanego szkla.
akurat hartowane szkło to do każdego jeśli ktoś ma skłonności do uszkadzania telefonu
pffe jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-05-07, 16:19   #3525
malina19
Zakorzenienie

Właśnie jestem na etapie poszukiwania telefonu. Zastanawiam się nad:
- Hauwei p9, p8 (nic nie wiem o tej marce, nigdy nie miałam nic z nią wspólnego i trochę się obawiam)
- Iphone 6s, lub 6s plus (tutaj zastanawiam się czy wart jest swojej ceny)
- LG G4, G5 (również nic nie miałam od nich)
- Sony Z3 (odrzuciłam ze względu na liczne informacje o odklejającym się wyświetlaczu i pękającej obudowie)
- Samsung G6 (słyszałam że telefony Samsung mulą, a nie wiem jak wygląda to w tym modelu)

Moze ktoś mi doradzi?
Ogólnie zależy mi na jakość telefonu (podpisuję umowę na 2 lata i liczę że ten telefon co najmniej tyle wytrzyma), zasięgu, jakości rozmów, nie zacinaniu się i nie muleniu. Byłoby świetnie również, aby zdjęcia wykonane telefonem były dobrej jakości. Brałam również pod uwagę Lumię 950XL - ale jakość wykonania, skrzypiąca obudowa skutecznie mnie do siebie zniechęciła. Interesują mnie szczere opinie.
Stary 2016-05-07, 16:23   #3526
pffe
BAN stały

Cytat:
Napisane przez malina19 Pokaż wiadomość
Właśnie jestem na etapie poszukiwania telefonu. Zastanawiam się nad:
- Hauwei p9, p8 (nic nie wiem o tej marce, nigdy nie miałam nic z nią wspólnego i trochę się obawiam)
- Iphone 6s, lub 6s plus (tutaj zastanawiam się czy wart jest swojej ceny)
- LG G4, G5 (również nic nie miałam od nich)
- Sony Z3 (odrzuciłam ze względu na liczne informacje o odklejającym się wyświetlaczu i pękającej obudowie)
- Samsung G6 (słyszałam że telefony Samsung mulą, a nie wiem jak wygląda to w tym modelu)

Moze ktoś mi doradzi?
Ogólnie zależy mi na jakość telefonu (podpisuję umowę na 2 lata i liczę że ten telefon co najmniej tyle wytrzyma), zasięgu, jakości rozmów, nie zacinaniu się i nie muleniu. Byłoby świetnie również, aby zdjęcia wykonane telefonem były dobrej jakości. Brałam również pod uwagę Lumię 950XL - ale jakość wykonania, skrzypiąca obudowa skutecznie mnie do siebie zniechęciła. Interesują mnie szczere opinie.
Z3 odpada dlatego, co już sama wiesz. I to faktycznie się u nich zdarza niestety. Mimo, że te telefony fajnie wyglądają to obudowa jest ich wielką wadą.
Samsung na starcie do skreślenia. Wypromowali markę a teraz wypuszczają syf na rynek.
Za iphone faktycznie się dużo płaci ale w tym przypadku akurat masz pewność, że płacisz za jakość.
P8, P9 są ok, można spokojnie w nie celować. To samo z LG. Przy czym jeśli już to G5 a nie G4. Szkoda ładować kasę w G4.
Stary 2016-05-07, 17:46   #3527
Korah
Zakorzeniona Zmorah

Na Xperię Z-tki ponoć trzeba też uważać, bo mają wadliwe aparaty, zdjęcia wychodzą rozmyte po lewej stronie i to bardzo często, w co drugim, co trzecim egzemplarzu.

Stary 2016-05-07, 18:00   #3528
malina19
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pffe Pokaż wiadomość
Z3 odpada dlatego, co już sama wiesz. I to faktycznie się u nich zdarza niestety. Mimo, że te telefony fajnie wyglądają to obudowa jest ich wielką wadą.
Samsung na starcie do skreślenia. Wypromowali markę a teraz wypuszczają syf na rynek.
Za iphone faktycznie się dużo płaci ale w tym przypadku akurat masz pewność, że płacisz za jakość.
P8, P9 są ok, można spokojnie w nie celować. To samo z LG. Przy czym jeśli już to G5 a nie G4. Szkoda ładować kasę w G4.
Cytat:
Napisane przez Korah Pokaż wiadomość
Na Xperię Z-tki ponoć trzeba też uważać, bo mają wadliwe aparaty, zdjęcia wychodzą rozmyte po lewej stronie i to bardzo często, w co drugim, co trzecim egzemplarzu.
dziękuję Wam za odp
Z-tkę skresliłam z listy
Ogólnie w tym momencie wybór mam pomiędzy iphonem a Huawei p9
i teraz zasadnicze pytanie, czy iphone, jego jakość, system (ponoć wysoka płynność) jest warty takiej ceny, czy Huawei robi dobre telefony?
Naprawdę mi zależy na telefonie, który będzie sprawny przez co najmniej 2 lata....wiem, nikt mi nie da 100% pewności, jednak czasami można to przewidzieć...
Stary 2016-05-07, 18:51   #3529
pffe
BAN stały

Cytat:
Napisane przez malina19 Pokaż wiadomość
dziękuję Wam za odp
Z-tkę skresliłam z listy
Ogólnie w tym momencie wybór mam pomiędzy iphonem a Huawei p9
i teraz zasadnicze pytanie, czy iphone, jego jakość, system (ponoć wysoka płynność) jest warty takiej ceny, czy Huawei robi dobre telefony?
Naprawdę mi zależy na telefonie, który będzie sprawny przez co najmniej 2 lata....wiem, nikt mi nie da 100% pewności, jednak czasami można to przewidzieć...
Teoretycznie iphone będzie Ci tyle służył. Jak z huawei, nie wiem. Sama mam p8 od stycznia i jestem zadowolona ale nigdy nie wiadomo czy nie trafi się na trefny model i w sumie o huawei na tyle mało wiadomo, że nie da się przewidzieć czy tyle będzie żył. Osobiście bym brała huawei ale ja zwyczajnie nie czuję sympatii do iphone i mi się one nie podobają.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2016-05-07, 21:15   #3530
Madzia20oo
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez skazana_na_bluesa Pokaż wiadomość
Cytat:
Oglądałam ostatnio P8 i jest ładny i wydaje się solidny, ma też dobre bebechy. Jedynymi konkurentami w tej cenie byłyby Lenovo Moto G 3 gen. wersja 16GB lub któryś Honor, ew. nexus 5. Ja właśnie skłaniam się ku Lenovo najbardziej, ale ma też swoje wady, jest z plastiku, jest nieco grubszy i brzydszy, ale za to ma ładniejszy wyświetlacz, kolory są żywsze i ponoć nieco lepszą baterię.
Korah, Lenovo Moto G z 2015 byłby całkiem fajny ale jak w sklepie zobaczyłam Moto X Play, wiedziałam że ta cegła będzie moja, śmiga idealnie, tylko ciężko odzwyczaić się od tego że nie dosięgam do górnej belki jedną ręką

skazana_na_bluesa sporo czytałam się na forach przed zakupem i pękające ekrany/plecki telefonów Sony to często spotykane zjawisko
Madzia20oo jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-05-08, 09:50   #3531
Korah
Zakorzeniona Zmorah

Cytat:
Korah, Lenovo Moto G z 2015 byłby całkiem fajny ale jak w sklepie zobaczyłam Moto X Play, wiedziałam że ta cegła będzie moja, śmiga idealnie, tylko ciężko odzwyczaić się od tego że nie dosięgam do górnej belki jedną ręką
X Play to już klasa wyżej, ograniczają mnie finanse jednak ale jeśli by w niedalekim czasie nieco staniał, to wiadomo, że nie ma nawet nad czym się zastanawiać

Ja ogólnie jestem oczarowana Lenovo, mam laptop tej marki i to jest po prostu majstersztyk. Śmiga już 5 lat bez usterki, nigdy się nie zawiesił, a służy całej rodzinie do pracy, oglądania filmów, grania w gry. Praktycznie cały dzień włączony. Wiadomo, że trzeba patrzeć na wnętrzności, bo jak w każdej marce, nie wszystko się opłaca, ale telefony i komputery cieszą się uznaniem.

Stary 2016-05-08, 10:54   #3532
malina19
Zakorzenienie

Cytat:
Teoretycznie iphone będzie Ci tyle służył. Jak z huawei, nie wiem. Sama mam p8 od stycznia i jestem zadowolona ale nigdy nie wiadomo czy nie trafi się na trefny model i w sumie o huawei na tyle mało wiadomo, że nie da się przewidzieć czy tyle będzie żył. Osobiście bym brała huawei ale ja zwyczajnie nie czuję sympatii do iphone i mi się one nie podobają.
Dziękuję za pomoc No to dzisiaj idę się bliżej przyjrzeć tym trzem telefonom (p8, p9, i Iphone), zobaczę który bardziej mi podpasuje, aczkolwiek wiadomo, wolałabym zapłacić mniej i również cieszyć się dobrym telefonem
Jeszcze tylko jedna rzecz mnie zastanawia, czy Iphone 16 GB ma wystarczająco dużo pamięci (nie biorę pod uwagę granie w gry)
Stary 2016-05-08, 12:48   #3533
pffe
BAN stały

Cytat:
X Play to już klasa wyżej, ograniczają mnie finanse jednak ale jeśli by w niedalekim czasie nieco staniał, to wiadomo, że nie ma nawet nad czym się zastanawiać

Ja ogólnie jestem oczarowana Lenovo, mam laptop tej marki i to jest po prostu majstersztyk. Śmiga już 5 lat bez usterki, nigdy się nie zawiesił, a służy całej rodzinie do pracy, oglądania filmów, grania w gry. Praktycznie cały dzień włączony. Wiadomo, że trzeba patrzeć na wnętrzności, bo jak w każdej marce, nie wszystko się opłaca, ale telefony i komputery cieszą się uznaniem.
Nie patrzy się tylko na markę to, że Twój laptop, lenovo jest tak wytrzymały nie świadczy o niczym i niczego nie wnosisz do dyskusji. Dlaczego? Bo nie wiemy nic poza tym, że ma 5 lat i jest to lenovo. No super to każdy może wejść do sklepu i powiedzieć, że chce lenovo a jak padnie pytanie "który dokładnie model" to nawet nie będziesz wiedziała co ma w sobie i dlaczego akurat ten konkretny, który Ty masz jest ok.
Stary 2016-05-08, 13:50   #3534
Korah
Zakorzeniona Zmorah

Cytat:
Nie patrzy się tylko na markę to, że Twój laptop, lenovo jest tak wytrzymały nie świadczy o niczym i niczego nie wnosisz do dyskusji. Dlaczego? Bo nie wiemy nic poza tym, że ma 5 lat i jest to lenovo. No super to każdy może wejść do sklepu i powiedzieć, że chce lenovo a jak padnie pytanie "który dokładnie model" to nawet nie będziesz wiedziała co ma w sobie i dlaczego akurat ten konkretny, który Ty masz jest ok.
Przecież to właśnie napisałam.

To jest watek o telefonach, nie komputerach, nie wnikałam w szczegóły, napisałam tylko krótko o laptopie, uzasadniając swoją słabość do marki.

Stary 2016-05-08, 14:33   #3535
pffe
BAN stały

Cytat:

To jest watek o telefonach, nie komputerach, nie wnikałam w szczegóły, napisałam tylko krótko o laptopie, uzasadniając swoją słabość do marki.
Ja się odniosłam do całej wypowiedzi, nie tylko o laptopie. Tak samo nie wniosłaś NIC na temat x play. Sorry, napisanie, że nie ma się nad czym zastanawiać bo co? bo to lenovo? bzdura.
Stary 2016-05-08, 15:26   #3536
Korah
Zakorzeniona Zmorah

Cytat:
Ja się odniosłam do całej wypowiedzi, nie tylko o laptopie. Tak samo nie wniosłaś NIC na temat x play. Sorry, napisanie, że nie ma się nad czym zastanawiać bo co? bo to lenovo? bzdura.
Myślę, że wniosłam sporo, a mianowicie, że warto zwrócić uwagę na Lenovo, jeśli się szuka telefonu. Natomiast tego rodzaju uwagi co do tego czy coś się wnosi do rozmowy, czy też nie, są jeszcze mniej warte, niż nic.

Edytowane przez Korah
Czas edycji: 2016-05-08 o 15:27
Stary 2016-05-08, 16:26   #3537
pffe
BAN stały

Cytat:
Myślę, że wniosłam sporo, a mianowicie, że warto zwrócić uwagę na Lenovo, jeśli się szuka telefonu. Natomiast tego rodzaju uwagi co do tego czy coś się wnosi do rozmowy, czy też nie, są jeszcze mniej warte, niż nic.
Na samą markę bo się nazywa lenovo nie warto. Tylko na konkretne modele i nie dlatego, że jest to lenovo bo swoje najlepsze produkty to oni mają w spadku po motoroli.
Stary 2016-05-08, 22:02   #3538
Czekoladowe_Serce
Zakorzenienie

Cytat:

Moj ojczym i tzta szwagier ma lenovo i wcale takcy zadowoleni z nich nie sa
W jednym i drugim nie dziala dzwiek na skype a kombinowali juz na rozne sposoby.

Wysłane z mojego GT-S7582 przy użyciu Tapatalka

Z moim A
Czekoladowe_Serce jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-05-09, 07:25   #3539
Korah
Zakorzeniona Zmorah

Cytat:
Napisane przez Czekoladowe_Serce Pokaż wiadomość
Moj ojczym i tzta szwagier ma lenovo i wcale takcy zadowoleni z nich nie sa
W jednym i drugim nie dziala dzwiek na skype a kombinowali juz na rozne sposoby.

U mnie działa. Tak jak pisałam, zależy od modelu.

A mam takie pytanie, jak duże jest ryzyko oszustwa, jeśli się kupuje telefon na alledrogo w okazyjnej cenie? Na co zwracać szczególną uwagę, aby się nie nabrać? Nie chodzi tylko o kradzież pieniędzy, tylko np. jakieś lewe oprogramowanie, system, który padnie np. po miesiącu, a sprzedawca nie zareaguje na reklamację? Znajomy kupił tak Sony Z1 i się okazało, że telefon to podróbka, a sprzedawca zniknął

Stary 2016-05-09, 07:46   #3540
Czekoladowe_Serce
Zakorzenienie

Maja dwa rozne modele

Z moim A
Czekoladowe_Serce jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Komputery, telefony, tablety

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości