|
Notka |
|
Komputery, telefony, tablety Masz problem z komputerem, telefonem lub tabletem? Potrzebujesz fachowej porady na temat oprogramowania? Masz wiedzę i chcesz pomóc innym? Dołącz. |
Pokaż wyniki sondy: Który telefon wybrać? | |||
HTC Wildfire S |
![]() ![]() ![]() ![]() |
17 | 30,36% |
Samsung Wave Y |
1 | 1,79% |
Sony Ericsson Xperia Neo V |
7 | 12,50% |
Nokia 500 |
7 | 12,50% |
Samsung Galaxy Mini |
4 | 7,14% |
Inny(ale jaki:P) |
20 | 35,71% |
Głosujący: 56. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#781 | |
Raczkowanie
|
Dot.: Problem z wyborem telefonu komórkowego - wątek zbiorczy
Cytat:
amistad.k.m.s, a Ty na co się decudujesz (a może na co Cię kusili), może Twój wybór mi trochę podpowie ![]()
... stop crying now here comes the sun ... Edytowane przez Slavenka Czas edycji: 2009-03-18 o 21:06 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#782 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wychodzę z założenia, że jeśli ktoś mi proponuje dobry telefon za złotówkę, to po co mam przepłacać, jak i tak wiem, że za 2 lata zmienię na inny (obowiązkowo muszę mieć ważną gwarancję ![]() Gdy ostatnio rozmawiałam z BOA jeszcze miałam w zamyśle slidera, albo telefon rozkładany, więc proponowano mi LG KC550, LG KF600, nokie 6650. W tej chwili doszłam do wniosku, że chcę mieć telefon z dobrym aparatem i dobrą baterią, pamięć można zawsze zwiększyć. Teraz skłaniam się ku SE K850i, ale jeszcze nie znam ceny, jeśli będzie korzystna to wybiorę ten. Lub może jakąś nokie o podobnych parametrach. W najbliższych dniach mam zamiar się rozsiąść przed komputerem, otworzyć stronę ery i zadzwonić do BOA, na bieżąco będą mnie informować o zniżkach, a ja wtedy zdecyduje. Warto zamawiać w BOA, ponieważ ostatnio zaproponowano mi telefon o ponad 300PLN mniej niż jest na ich stronie i oni wiedzą na bieżąco, czy taki telefon jest u nich w magazynie czy też nie. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#783 |
Raczkowanie
|
Mhmm, ja mam jeszcze miesiąc na wymianę telefonu i chyba troszkę się z tym wstrzymam. Może w czasie okresu świątecznego, będą jakieś ciekawe oferty
![]() ![]()
... stop crying now here comes the sun ... Edytowane przez Slavenka Czas edycji: 2009-03-19 o 11:34 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#784 |
Zakorzenienie
|
Ja na twoim miejscu tak bym zrobiła
![]() ---------- Dopisano o 18:48 ---------- Poprzedni post napisano o 18:21 ---------- Dzwoniłam właśnie do BOA i szok ![]() ![]() SE K850i - nie mają w ogóle w ofercie promocyjnej ![]() Propozycje bardzo, bardzo marne. Nie wiem, czy warto czekać jak wszystko się tak zmienia na niekorzyść ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#785 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Ja też dzwoniłam do BOA, rzeczywiście żadnych ciekawych ofert promocyjnych. W promocji nie ma żadnych modeli jakie mnie wczęśniej interesowały ![]() Spytałam się czy do miesiąca będzie poszerzona ich oferta, powiedzieli, że tak. Zbliżaja się święta, a później komunie, więc zaczyna się dobry okres na promocje. Mam czas do 17 kwietnia. Poczekam.
![]() |
![]() |
#786 |
Zakorzenienie
|
Właśnie dopatrzyłam się, że umowa mi się kończy 27 kwietnia - miesiące mi się merdnęły. Tylko mnie wkurzyli i nic więcej. Głowę zawracają taką marnotą
---------- Dopisano o 21:16 ---------- Poprzedni post napisano o 21:15 ---------- Tak na marginesie, do swojej oferty wrzucili nowy se w595 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#787 |
Wtajemniczenie
|
A z tych 3:
Zależy mi na ładnym wyglądzie, dobrej baterii i dobrym aparacie. Najbardziej skłaniam się ku Samsungowi D900i, ale słyszałam, że ma słabą obudowę- ściera się farba, itp. Czy to prawda, że telefony LG są słabej jakości? Najbardziej chciałam mieć SE, bo jestem do nich przyzwyczajona, ale niestety nie mają nic z rozsuwanych ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#788 |
Przyczajenie
|
Za jakiś miesiąc kończy mi się umowa w Orange, długo zastanawiam się nad wyborem telfonu, chyba zdecyduję się na Samsunga U800.
Czytałam recenzje na Oragne i wszyscy chwalą ten telefon, jednak znajomi mi odradzają Samsunga, więc już sama nie wiem... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#789 |
Wtajemniczenie
|
Ja dziś zdecydowałam się jednak na Samsunga U600, ale byłam dziś w salonie ery i okazało się, że już od 1,5 miesiąca nie ma go w ich magazynie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#790 |
Zadomowienie
|
mam w planach kupić w najbliższym czasie nowy telefon, i skłaniam się do Nokii n82 .
Cena to minus, ale poza tym jestem prawie zdecydowana. Szuakm telefonu z dobrym odtwarzaczem mp3, głosnikiem, aparatem , pamięcią .. jaki telefon jeszcze sie sprawdza pod względem tych funkcji,oprócz nokii n82 ?
![]() |
![]() |
#791 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Najbardziej stabilne telefony w tej chwili to Sony Ericssony. A jeśli chodzi o LG [to jak to mówi mój przyjaciel], lodówki to może i dobre robią, ale telefony? ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#792 |
Przyczajenie
|
Od dwóch lat mam SE i jestem zadowolona pod względem stabilności, trudno go uszkodzić
![]() Niestety w ofercie Orange jest bardzo mały wybór SE... Jedynie podoba mi się SE W910i. Problem jest w tym, że wielu moich znajomych ma ten telefon, więc wolałabym mieć inny. Po drugie rozsuwany telefon raczej nie jest dla mnie. Znając siebie ciągle bym się tym bawiła w skutek czego po szybkim czasie telefon by się rozleciał ![]() Więc chyba dalej bede za Samsungiem U 800. Mam nadzieję, że do zakończenia mojej umowy telefon będzie trochę tańszy ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#793 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Ogólnie LG jako marka tworzy telefony bardzo dobrej jakości a popularnością przegonili już nawet Sony Ericssona. Jeśli chodzi o tą markę to posiadają kilka sliderów, np. W580i, W595i, S500i, W910i ... |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#794 |
Zakorzenienie
|
Obecnie mam Samsung E250, ale tak się zastanawiam nad jakimś nowym, do ok. 500 zł.
Lubię slidery ![]() Co mogłybyście mi polecić? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#795 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
zależy mi na czesie, bo musze się na coś decydować
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#796 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
polecam nokie n95 8gb ![]() ![]() co do nokii n82 to polecam poczytać opinie na tej stronie>> http://www.ceneo.pl/;0151117537-10.htm#productOpinions pozdrawiam ![]()
![]() |
![]() |
#797 |
Przyczajenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#798 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Masz problem z wyborem telefonu komórkowego ? Chętnie pomogę :)
Cytat:
Zastanawiam sie nad kupnem tego telefonu i powiedzcie mi, jak to jest z tymi smsami? ![]()
![]() |
![]() |
#799 |
Raczkowanie
|
Witam,
Zdecydowałam się w końcu na model, oczywiście ten, który już upatrzyłam sobie 4 miesiące wcześniej ![]() Poczekam do zakończenia okresu rozliczeniowego w kwietniu i zamówię przez BOA, SE K770i. W takim razie mam pytanko czy ktoś z Was ma ten telefon, a jak tak to jak się sprawuje? Jak już pisałam wcześniej, ja ze SE jestem bardzo zadowlona i chce telefon z tej firmy (choć podobno mają nieciekawą sytuację ![]()
![]() |
#800 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Masz problem z wyborem telefonu komórkowego ? Chętnie pomogę :)
Cytat:
![]() |
![]() |
#801 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Zalety Nokii z serii N? Przede wszystkim Symbian, który daje dużo możliwości, ale to wówczas, gdy jesteś zainteresowana nowinkami, aplikacjami, grami itd. i lubisz mieć w telefonie tysiąc mniej i bardziej użytecznych programów. Wtedy z Nokii z Symbianem będziesz zadowolona. Ja mam Nokię z tym oprogramowaniem i wielokrotnie bardzo mi się to przydało, teraz już nie wyobrażam sobie, żebym miała mieć jakiś zwykły telefon bez tego oprogramowania, mimo że moja Nokia (a jest to już raczej starszy model bo 3230) nie robi jakichś superwypasionych fotek, a jakość mp3 też jest raczej marna. Nie do fotek i nie do muzyki mam telefon, więc te wady jestem w stanie akceptować. Będąc wielką fanką Nokii przyznaję, że zdjęcia w porównaniu z SE robi dużo gorsze - mam tu na myśli zarówno starsze modele jak moja 3230 (1.3mpx) jak i nowsze modele typu N70 czy N73. Mam wrażenie, że w tych modelach zdjęcia różnią się głównie rozdzielczością, a szumy na zdjęciach w sztucznym świetle jak były tak są. Dźwięk w nowszych Nokiach jest lepszy niż w mojej, to się na pewno poprawiło, już w N70 widziałam dużą różnicę, więc w N82 pewnie jest tylko lepiej. Podsumowując: ja wybrałabym Nokię, niekoniecznie N82 bo mi się z wyglądu średnio podoba. Osobie, której zależy na ciekawym telefonie z intuicyjną obsługą też poleciłabym Nokię. Komuś, kto szuka mp3 i aparatu z funkcją telefonu powiedziałabym dwa słowa: Sony Ericsson.
![]() |
![]() |
#802 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Moja kolezanka ma samsunga d900i, nie podoba mi sie z wygladu, jest większy, szerszy. Za to ma obudowę z miłego w dotyku materiału, i opcje też ma lepsze. Przykładowe zdj robione samsungiem j700, to z bazaru jest w maks rozdzielczości.
![]() |
![]() |
#803 |
Zadomowienie
|
Pomóżcie mi wybrać dobry telefon
![]() Zależy mi na tym żeby był ładny, najlepiej jakiś kolorowy z dobrym otwarzaczem mp3 i aparatem. Myślałam o Samsungu F480 ale one chyba tylko szare i srebrne są a znowu Sony ericsson W910i chyba słaby jest... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#804 |
Zakorzenienie
|
czemu w910i słaby? mam go juz miesiąc, zakochana jestem.
odtwarzacz swietny, aparat w porządku. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#805 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#806 |
Zakorzenienie
|
zdecydowanie farba sie nie sciera. przynajmniej nie z czarnego.
slyszalam, ze z czerwonego sie scierala, ale poprawili tą usterkę. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#807 |
Zakorzenienie
|
Mam pytanie do użytkowników SE (szczególnie k770i), czy jest możliwość sprawdzenia szczegółowego czasu połączeń?
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#808 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Domyślam się, że jeszcze nie zdecydowałas się na nowy telefon, to tak jak ja ![]() ![]() Jak wczesniej pisałam mam SE, ale z serii W, i jesli chodzi o czas połączeń to są takie opcje: czas ostaniej rozmowy całkowity czas rozmów czas rozmów wychodzących czas rozmwó przychodzących. Ja byłam pewna, że kupię Se k770i, ale ostanio czytam na necie coraz więcej opinii negatywnych, no i dużo informacji wprowadzających w błąd (np. że jako dzwonka nie można ustawić mp3, przez 30 min. szukałam w necie czy to prawda czy fałsz, no i na szczęscie to fałsz) ![]()
![]() |
![]() |
#809 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Nie wiem jak ty, ale ja konsultowałam się z innymi sieciami. Co prawda np. play ma dobrą ofertę, ale niestety ja wszystkich mam w erze i jest to dla mnie nieopłacalne. A w BOA... szkoda gadać o tych ich promocjach i ich realizacji ![]() Moja rada: jeśli rozmawiasz z BOA zapisuj nazwisko i datę/godzinę połączenia. Jeszcze dziś myślałam, że będę tłukła się z nimi na noże i widelce. Wymiana maili z konkurencją i potrzeba telefonu, było kropką nad i. Tak, więc jestem szczęśliwym bądź nieszczęśliwym [tego jeszcze nie mogę stwierdzić] posiadaczem czarnego SE k770i. Do tej pory unikałam tej marki, choć znam zalety. Używałam od czasu do czasu, gdy moja komórka padała. Ciężko mi się przerzucić [po bardzo intuicyjnej nokii], ale chyba nie będzie tak źle. Brakuje mi kilku rzeczy, które miał mój poprzedni telefon, a z których korzystałam bardzo często [np. ten nieszczęsny szczegółowy czas połączeń - dziękuję za odp. w k750i też nie ma]. Ale przejdźmy do zalet ![]() Olbrzymim plusem jest obsługa aparatu z poziomu klawiatury, łatwy dostęp do menu. Dwa przyciski do robienia zdjęć - z boku [wymaga ustawienia] i klawisz a'la dżojstik [szybki automat]. Jakość zdjęć bardzo dobra. Miałam problemy z połączeniem telefonu z komputerem. Program z płyty dołączonej do zestawu okazał się nieprzydatny, musiałam ściągać program ze strony producenta. Wgrałam kilka motywów, dzwonków - działa bez zarzutu. Magiczne słowo jest boskie ![]() Co więcej mogę napisać... napisz, co cię interesuje, a ja postaram się sprawdzić ![]() Edytowane przez amistad.k.m.s Czas edycji: 2009-04-01 o 23:48 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#810 |
Raczkowanie
|
Hej,
No to gratulację, że się zdecydowałaś i zakupiłaś nowy telefon. ![]() Ja zrobię to w weekend przez neta, na pewno nie będę do nich dzwonić ![]() Jeśli już jesteś posiadaczką SE k770i, to mam kilka pytań ![]() - czy obudowa trzeszczy? -jaka jest jakość zdjęć? -czy wyświtlacz naprawde jest tak bardzo mały? - czy jest opcja ustawienia cyklicznego alarmu? - czy jak się ustawia listę odtwarzania, jest opcja powtórzenia (bo w moim modelu nie ma i jest to trochę oporczywe) -no i na końcu pytanie. by się upewnić: czy utwory mp3 można ustawić w dzwonku? No i ogólne, jak po dwóch dniach użytkowania telefonu sie czujesz?? Myślę, że spokojnie się przyzwyczaisz do telefonu. Ja przez 6 lat miałam Nokię, potem kupiła SE i teraz nie wyobrażam sobie innej marki telefonu. Najgorsze jest, że uwielbiam moją obecną komórkę, ale myślę, że SE k770i mnie również zadowoli. Ja łączę telefon z komputerem tylko przez kabel usb, nie wgywałam żadnego programu (tak mi doradził znajomy - spec od komputerów ![]() ![]() Pozdrawiam
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:46.