|
|||||||
| Notka |
|
| Komputery, telefony, tablety Masz problem z komputerem, telefonem lub tabletem? Potrzebujesz fachowej porady na temat oprogramowania? Masz wiedzę i chcesz pomóc innym? Dołącz. |
| Pokaż wyniki sondy: Który telefon wybrać? | |||
| HTC Wildfire S |
|
17 | 30,36% |
| Samsung Wave Y |
|
1 | 1,79% |
| Sony Ericsson Xperia Neo V |
|
7 | 12,50% |
| Nokia 500 |
|
7 | 12,50% |
| Samsung Galaxy Mini |
|
4 | 7,14% |
| Inny(ale jaki:P) |
|
20 | 35,71% |
| Głosujący: 56. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1771 |
|
Konto usunięte
|
Dot.: Pomoc w wyborze telefonu :)
Postaram się dzisiaj lub jutro porobić te fotki,
Mają to być foty z lampa czy bez? |
|
|
|
|
#1772 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Problem z wyborem telefonu komórkowego - wątek zbiorczy
Z lampą poproszę
)) Z góry piękne dzięki!! |
|
|
|
|
#1773 |
|
Zakorzenienie
|
Ja mogę polecić z czystym sumieniem Wam Samsung Galaxy Note 2 . Mam go już prawie rok i jeszcze mnie nie zawiódł.
Zakochani ...zaczarowani od 02.11.2008 11.05.09 żegnaj kruszynko ![]() 17.03.10 żegnaj kruszynko ![]() wrzesień 2010 znowu żegnamy kruszynkę ![]() 07.05.13 ciąża pozamaciczna ![]() 04.05.14 - II kreseczki 20.12.14 - pojawiła się na świecie!! nasz cud |
|
|
|
|
#1774 |
|
Konto usunięte
|
chocolate, dzisiaj wrzucę, bo nie miałam czasu wczoraj porobić
Mogę Ci wysłać na PW, bo mam tez fotki twarzy i nie chce upubliczniać fotek moich kolezanek
|
|
|
|
|
#1775 |
|
Rozeznanie
|
Ok nie ma sprawy, może być na priv!
Note na pewno jest fajny, i duuuży Ja jestem w Plusie i niestety jestem zdana na to, co oni mi zaoferują wrrr. No chyba, że sprzedam ten tel. co mi dadzą, a kupię sobie na wolnym rynku inny telefon.
|
|
|
|
|
#1776 |
|
Przyczajenie
|
a co myslicie o samsung galaxy note III?? nie mam pojecia co wybrac....u wielu osob widzialam wlasnie note II i note III... torche sie boje, ze znow sie zawiode jak na starym LG ktory ciagle sie wieszał...
|
|
|
|
|
#1777 |
|
Rozeznanie
|
Ooo, LG to zupełnie inna liga niż Note, także możesz śmiało brać tego Note, to jest telefon wysokiej klasy, na pewno będziesz zadowolona o ile oczywiście nie przeszkadza ci jego duży rozmiar
|
|
|
|
|
#1778 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#1779 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
|
|
|
|
#1780 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Jaki tani telefon, w którym mogę mieć internet?
Zależy czy chcesz mieć telefon klasyczny czy dotykowy.
Jeśli klasyczny polecam Nokię 515, z klawiaturą qwerty to Nokia Asha 210 a jeśli dotykowy polecam osobiście Nokie Lumie 520. Używam od października i ani razu mnie nie zawiódł a internet na nim to czysta przyjemność surfowania kupisz ten tel za ok. 400zł
|
|
|
|
|
#1781 |
|
Przyczajenie
|
Dziewczyny pomozcie!! kupilam Note II jest mega
) ale oczywiscie jak to blondynka mam problemy ) jestem w sieci play..nie mam w domu zasiegu i nie wiem gdzie sa ustawienia aby zmienic operatora manualnie... :/ Druga sprawa jak sobie zrobic blokade w telefonie zeby mi sie nic nie wlaczylo np w kieszeni...HELP!
|
|
|
|
|
#1782 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Żeby w kieszeni nic Ci się nie włączyło, to chyba logiczne, aby wcisnąć przycisk blokady telefonu
|
|
|
|
|
|
#1783 |
|
Zakorzenienie
|
Co wybrać - samsung galaxy trend plus czy alcatel pop C7? Jakichś specjalnych wymagań nie mam - to znaczy telefon służy mi do przeglądania neta, pisania i robienia fot
|
|
|
|
|
#1784 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Pomoc w wyborze telefonu :)
Kazan 5.5 z Plusa. rewelacja. duży wyświetlacz a jeżeli tylko dzwonisz to bateria trzyma dosłownie 5 - 7 dni. tani bo na internecie 450 zł kosztuje. Jak na taką jakość a i nie zdjęcia robi całkiem ładne. Kupiłam siostrzenicy.
---------- Dopisano o 15:59 ---------- Poprzedni post napisano o 15:56 ---------- Generalnie bardzo dobre są Lenovo lub masz taki jak Kazan 5.5 w Plusie. Duża bateria i wyświetlacz też |
|
|
|
|
#1785 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Jaki telefon w play?
Lumia 520 najgorsza? To są jakieś kpiny... mam tel od ponad 6 miesięcy i nie zamieniłabym telefonu z WP na jakiegoś Szajsunga z Androidem. Poczytajcie trochę na temat systemów a nie wypowiadajcie się ślepo na ten temat.
Pozdrawiam
|
|
|
|
|
#1786 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
i WP wyprze Androida, nawet Samsung już wkłada powoli w swoje telefony WP, a ta podnieta na Adroida zniknie w mgnieniu oka. |
|
|
|
|
|
#1787 |
|
Zadomowienie
|
Yyyyyyy....ze co???
I te aktualizacje? No faktycznie, na WinPhonie juz wreszcie można zmieniać dzwięki innych powiadomień niż sam dzwonek telefonu. A VPNa nadal nie ma, w październiku zeszłego roku miał być. I nareszcie można zablokowac obrót ekranu. Świetne aktualizacje, naprawdę ![]() Jak dla mnie to on co najwyżej próbuje Androida dogonić i jak na razie cienko mu to idzie. Ja polecam Androida. Obecnie w Play jest parę fajnych, niedrogich tel. Motorola moto g, Samsung galaxy core lte... Wysyłane z mojego GT-I9000 za pomocą Tapatalk 2 |
|
|
|
|
#1788 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
Zanim zaczniesz się podniecać androidem bo sam go masz to najpierw pobaw się innymi telefonami a nie wyciągasz wnioski z dupy ja mam androida i wyzywam na wszystkie strony bo już nawet 1gb ramu go nie ratuje. a trzymam codziennie WP w ręku i codziennie pluję sobie w brodę, że wzięłam kolejny raz telefon na adroidzie. i jak byś wziął telefon na WinPhone to byś zauważył różnicę między nimi a póki co tylko polecasz androida ![]() ---------- Dopisano o 09:42 ---------- Poprzedni post napisano o 09:41 ---------- swoją drogą sam masz gówniany telefon
|
|
|
|
|
|
#1789 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Może jakieś konkrety, a nie same oceny typy "totalne dno" czy "gowniany"? Tak się składa, ze mam obecnie oba - i Androida i WinPhona 8 (z najnowszymi aktualizacjami, tymi właśnie wcześniej opisanymi, jak widać dla MS istotnymi zmianami). I miałam również służbowo w testach różne modele różnych firm, zarówno z Win, Androidem i IOSem. Mój ranking z moich doświadczeń wygląda następująco: 1. Android 2. IOS 3. WinPhone Sprzęt mniej istotny. Jedno Windowsowi trzeba przyznać. Działa szybko i sprawnie - w znaczeniu samej szybkości działania. Ale jego "możliwości" i logika... No cóż, pozostawiają wiele do życzenia. Zależy co komu potrzebne. Jeśli bardzo prosty telefon ze zdjęciami i paroma bajerami - to tak, WinPhone. Jeśli jednak ktoś chce mieć coś więcej niż telefon, jeśli chce instalować i używać jakieś programy czy bardziej zaawansowane funkcje, to zdecydowanie Android (mnóstwo możliwości, dużo gratis), ew. IOS (dużo możliwości, większość płatna) ;-). Wysyłane z mojego GT-I9000 za pomocą Tapatalk 2 P. S. Mój telefon nie jest gowniany, mój telefon jest stary :-P. Ale jest na niego najnowsza wersja Androida. Życzę powodzenia za 3 lata z windowsowym telefonem, ciekawe czy nadal będzie dobrze działał z ówczesną najnowszą wersja systemu (o ile będzie się dało ja w ogóle na nim zainstalować?) |
|
|
|
|
|
#1790 |
|
Przyczajenie
|
a jesteście w stanie polecić telefon niezbyt duży (takie w rozmiarach Sony Xperia Z nie wchodzą w grę
obecnie tych telefonów jest tyle, że nie wiadomo jak szukać, a raczej chciałabym coś sprawdzonego no i fajnie jakby był na androidzie obecnie mam nokie lumie 510, jestem z niej bardzo zadowolona, choć jeden mały minus to system windows phone (mało fajnych aplikacji i słabe podróbki aplikacji z androida). Kończy mi się umowa w T-mobile i zanim zdecyduje, jaki abonament wybrać, czy nie zmienić sieci, chciałabym się zorientować w jakiś fajnych telefonach oczywiście w rozsądnej cenie
|
|
|
|
|
#1791 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
mówisz o zaawansowanych rzeczach na androida a nie zauważyłaś, że WP ma w większości te same aplikacje lub ich odpowiedniki? jeśli stawiasz Androida na IOS i WP to masz serio bardzo małe pojęcie na temat tych systemów. A to, że na większość telefonów z Androidem można zainstalować najnowszą jego wersję (co jest nie najlepszym pomysłem przy telefonach z 512 ram bo tego nie przetrzymają). a i pewnie podoba Ci się jak na androidzie (nawet na modelach samsunga za 2 tys.) odpalisz sobie pdf, przeglądarkę po czym chcesz odpalić gmail i Ci się zawiesza no to super, tym się kierujmy ![]() i przejrzyj wsparcie dla telefonów bo android zaczyna mocno zwalniać, telefony tracą wsparcie, a co najgorsze to te nowsze telefony bardzo szybko tracą wsparcie i przejrzyj informacje chociażby o WP, który się rozwija nie tak szybko jak Android i nie był w tym samym czasie wypuszczony na rynek WinPhone 8, bo jak by był to wyparłby androida. a te Twoje przykłady telefonów w play, spójrz, że mają TFT i w tej chwili to już stary wyświetlacz wkładany do najtańszych i najsłabszych modeli i gigahercówka go nie ratuje nie mówiąc o motoroli, któa ma zamiar ogłosić upadłość bo nikt nie chce jej odkupić - jej czas minął już dawno i te słabe próby odbicia się od dna nie wychodzą. a Samsung? zauważyłaś, że jest wypuszczone parenaście modeli o tych samych parametrach, z różnej wielkości wyświetlaczem ewentualnie i nic nie wnoszącymi "nowinkami" i zauważyłaś, że już wpuścili do swojego telefonu WP i mają zamiar to kontynuować?mówiąc o IOS, owszem masa aplikacji jest płatna ale płacisz za jakość. i wiadomo, mentalność Polaków taka jest, że im więcej darmowego tym lepiej, nawet jak ma się słaby sprzęt a wierz mi sprzęt jest bardzo ważny, to nie tak, że kupisz sobie pierwszy lepszy telefon na Andku, bo jesteś fanboy'em androida i nie ma opcji żeby na 512 ram włożyć kartę 16 gb zapełnioną muzyką, gwałtownie spada szybkość sprzętu(a podobno obsługują w większości do 32 gb a w tej chwili 64 gb). I rzuć jakimś normalnym argumentem a nie tylko, że TY Androida masz i mimo, że jest stary to jest na niego najnowsza wersja systemu, a próbowałaś ją zainstalować? ( w ogóle to oryginalna a nie modowana, bo coś mi się wierzyć nei chce )
Edytowane przez pffe Czas edycji: 2014-04-14 o 11:20 |
|
|
|
|
|
#1792 |
|
Rozeznanie
|
Jak ma być niezbyt duży to może iPhone 4s albo 5? One są zgrabne i dość niewielkie w porównaniu do innych smartfonów... albo któryś z mniejszych Samsungów z rodzinki Galaxy, np. Galaxy SIII Mini (choć on aż tak strasznie "mini" to chyba nie jest :P)
P.S. Przepraszam, nie doczytałam że cena ma być rozsądna. No to iPhony odpadają :P Ale sprawdź Samsungi z serii "S... Mini" np. S III Mini albo SIV Mini Edytowane przez Chocolate77 Czas edycji: 2014-04-15 o 12:27 |
|
|
|
|
#1793 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Z tych S najlepszy według mnie S II ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
|
#1794 | |
|
...
|
Cytat:
.
|
|
|
|
#1795 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
ja miałam s3 i mam teraz s4, żałuje ze nie poczekałam 5 miechów i nie kupiłam s5. Jak ten telefon umrze, to już się chyba na samsunga nie zdecyduje. Jedyne co odciągnęło mnoe od zakupu iphone 5s to brak wejścia na karte pamięci i brak możliwości zmiany baterii (tzn, mozliwa jest wymiana ale tylko w serwisie) ale chyba następnym razem dam się ponieść apple |
|
|
|
|
|
#1796 |
|
Raczkowanie
|
2 rewelacyjne telefony- który wybrać ?
Hej dziewczzyny. Przedłużam umowę i nadszedł czas by wybrć sobie nowy telefon.
Wybieram pomiędzy Samsungiem Galaxy S4 a Sony XPERIA Z2. Oby dwa telefony mi się baardzo wizualnie podobają mimo iż są zupełnie inne. Parametrowo wygrywa bez dwóch zdań Sony. Po za tym, od zawsze właściwie korzystam z telefonów tej marki i chwalę sobie. Galaxy kusi mnie jednak fajnymi funkcjami, bajerami zarówno w aparacie jak i trik że telefon ptrzy na mnie, gdy odwracam głowę podczas oglądania filmu to ten automatycznie pauzuje itp... Konflikt tragiczny! Nie wiem który wybrać Co byście zrobiły na moim miejscu? Zwróćcie uwagę na design i funkcje itp ![]() Dzięęęki! |
|
|
|
|
#1797 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
ale jaka frajda potem korzystać z internetu, czytać e-booki, i robić tysiąc innych rzeczy na takim dużym ekranie... nie mówiąc o oglądaniu filmów czy zdjęć. Dlatego ja teraz na pewno przerzucę się na coś większego niż 4 cale. A że nie można nosić takiej "patelni" w kieszeni?? A która dziewczyna nosi tel. w kieszeni... toć od tego mamy torebki Faceci mają gorzej pod tym względem ![]() Aha, a moja córcia ma z kolei Galaxy Mini 2, ten jest naprawdę malutki i można go kupić (nowego) np. na allegro już za 250-300 zł. Z tym, że on nie ma gorilla glass i dość łatwo się rysuje... raz też upadł małej na podłogę i ma już lekko pękniętą szybkę :P ale ona - jak to dzieciak, w ogóle się tym telefonem nie przejmowała, nosiła w plecaku razem z kluczami itp., także to i tak cud że przeżył 2 lata w dobrym stanie (poza tą szybką) Tak więc jeżeli ma być coś naprawdę malutkiego, to polecam ten Mini 2. Tani, dobrze działa, nie wiesza się no i mały. Wszystkie nowsze będą już większe!
Edytowane przez Chocolate77 Czas edycji: 2014-04-16 o 12:29 |
|
|
|
|
|
#1798 |
|
Zadomowienie
|
No właśnie a ja nienawidzę torebek
dlatego taki 4-4,5 cala to maks ![]() Powiem Wam,że mojego Trenda noszę w gumowym etui i jestem pewna,że bez niego już bym go rozwaliła dlatego nie polecam jeśli ktoś jest niezdarny jak ja :P No i jeśli ma się duże wymagania i potrzebuje wielu rzeczy na raz to jest zdecydowanie za wolny. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#1800 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
dużo zmian na jeszcze lepsze, a aplikacji wcale w sklepie Windowsa nie brakuje w wręcz przeciwnie z dnia na dzień jest ich o wiele więcej i to bardziej bezpieczniejszych i wgl nie zawirusowanych---------- Dopisano o 18:53 ---------- Poprzedni post napisano o 18:50 ---------- dodam jeszcze.. dla wielu telefon ma pozostać telefonem a nie bezużyteczną zabaweczką z miliardami aplikacji które są na jedno kopyto tworzone tak jak ma to miejsce w przypadku androida. A jeszcze taka miła ciekawostka, google oferuje Ci tylko 5Gb przestrzeni w chmurze a Microsoft na OneDrive hm całe 30Gb
|
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Komputery, telefony, tablety
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:17.

)) Z góry piękne dzięki!! 
Mogę Ci wysłać na PW, bo mam tez fotki twarzy i nie chce upubliczniać fotek moich kolezanek