|
Notka |
|
Fryzury i styling Forum dla osób, które interesują się stylizacją fryzur oraz stylingiem. Chcesz pogłębić swoją wiedzę, podzielić się doświadczeniem? To miejsce jest dla ciebie. |
Pokaż wyniki sondy: Jaka prostownica jest najodpowiedniejsza dla wlosów? | |||
tytanowa |
![]() ![]() ![]() ![]() |
0 | 0% |
ceramiczna |
15 | 100,00% |
ceramiczno-grafitowa |
0 | 0% |
wszystkie tak samo niszczą wlosy |
0 | 0% |
Głosujący: 15. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3211 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Najlepsze Prostownice-czesc III-wątek zbiorczy.
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3212 |
Przyczajenie
|
Dot.: Wybór prostownicy
Ja również mam podobny problem. Zastanawiam się nad kupnem
prostownicy : 1 ) ZELMER 33Z023 o parametrach : Regulacja temperatury 6stopni, 130-230 st.C Jonizacja TAK Inne Wyświetlacz LCD, Kontrola docisku nakładek Moc [W] 40 Konstrukcja Obrotowe podłączenie przewodu, Nakładki z powłoką ceramiczną, Długość przewodu [m]: 3 Zastosowane technologie Ceramiczne nakładki , Technologia Jonowa 2) BOSCH PHS 2560 ![]() o parametrach: regulacja temperatury 6 stopni, elektroniczna, 100-200st. C jonizacja TAK Moc [W] 170 Konstrukcja Długość przewodu [m]: 2, Nakładki ceramiczne Zastosowane technologie Ceramiczne nakładki ; Chłodna końcówka ; Ionic 3) Rowenta CF 7132 ![]() o parametrach: Regulacja temperatury Max. 200 st. C Jonizacja TAK Konstrukcja Nakładki ceramiczne Zastosowane technologie Ceramiczne nakładki ; Ionic Proszę, pomóżcie. Ja sama kompletnie się na tym nie znam. Z góry ogromnie dziękuję ![]() Edytowane przez szyszaczek Czas edycji: 2010-06-01 o 14:58 |
![]() ![]() |
![]() |
#3213 |
Przyczajenie
|
jaką z 3 prostownic wybrać ?
Ja również mam podobny problem. Zastanawiam się nad kupnem
prostownicy : 1 ) ZELMER 33Z023 o parametrach : Regulacja temperatury 6 stopni, 130-230 st.C Jonizacja TAK Inne Wyświetlacz LCD, Kontrola docisku nakładek Moc [W] 40 Konstrukcja Obrotowe podłączenie przewodu, Nakładki z powłoką ceramiczną, Długość przewodu [m]: 3 Zastosowane technologie Ceramiczne nakładki , Technologia Jonowa 2) BOSCH PHS 2560 ![]() o parametrach: regulacja temperatury 6 stopni, elektroniczna, 100-200st. C jonizacja TAK Moc [W] 170 Konstrukcja Długość przewodu [m]: 2, Nakładki ceramiczne Zastosowane technologie Ceramiczne nakładki Chłodna końcówka Ionic 3) Rowenta CF 7132 ![]() o parametrach: Regulacja temperatury Max. 200 st. C Jonizacja TAK Konstrukcja Nakładki ceramiczne Zastosowane technologie Ceramiczne nakładki Ionic Proszę, pomóżcie. Ja sama kompletnie się na tym nie znam. Z góry ogromnie dziękuję ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3214 | |
przyczajony tygrys
|
Cytat:
![]() Bardzo ciekawy jest ten artykuł, który Hekate_23 podrzuciła klika stron wcześniej klik
![]() |
#3215 |
Zadomowienie
|
Witam!
Potrzebuje prostownicy-wymiatacza ![]() Czyli, żeby mega prostowała i dobrze kręciła włosy!!! (do stylizacji bardziej niż użytku codziennego) Czy Remington S1051 da rade?? Czekam również na inne propozycje ![]()
#3216 |
Zadomowienie
|
Ja jestem posiadaczką dwóch prostownic.
Pierwszą, którą testowałam to Vidal Sassoon VS5310E1..Dość dobra, ale bez rewelacji - średnio radziła sobie z moimi włosami, trzeba było kilka razy przeciągać ją po paśmie włosów a i tak nie były idealnie proste. Nie używałam jej za często, więc ciężko mi powiedzieć coś o wpływie na włosy. Od ponad 2,5 roku używa jej moja siostra - jest dosyć zadowolona, przy b. częstym prostowaniu wszystko ok z samą prostownicą i płytkami. Moim następnym nabytkiem była bardzo zachwalana prostownica Babyliss PRO 35 mm. Moim zdaniem lepsza od poprzedniej, ale też nigdy nie osiągnęłam efektu idealnie prostych włosów szybko i łatwo. Myślałam, że to pewnie kwestia tego, że nie umiem dobrać kosmetyków wspomagających prostowanie albo felernych włosów ![]() Za to miałam okazję przetestować prostownicę koleżanki - Remingtona - nie pamiętam modelu. Z tego co wiem to był jeden z podstawowych modeli - kosztował około 100 zł. Byłam bardzo zaskoczona, że włosy były wyprostowane znacznie szybciej niż profesjonalnym Babylissem, trzymały się o wiele dłużej. Były bardzo miękkie i lśniące - nawet bez kosmetyków do stylizacji. Zastanawiam się nad zmianą prostownicy na lepszy model, właśnie Remingtona. Bardzo prosiłabym użytkowniczki Remingtona o radę, który model prostownicy ceramicznej polecacie do codziennego prostowania włosów ? Raczej preferuję takie wąskopłytkowe. Mam długie i gęste włosy, ni to proste, ni kręcone; dosyć niesforne, które szybko wracają do stanu pierwotnego chaosu ![]() Z góry dzięki ![]()
Edytowane przez Sophie86 Czas edycji: 2010-06-02 o 22:22 |
![]() ![]() |
![]() |
#3217 |
BAN stały
|
Witajcie!
Już niedługo kupuję nową prostownicę i zastanawiam się nad dwoma. Codziennie zmieniam zdanie, więc postanowiłam napisać tutaj. + Babyliss Pro 230 Radiance (ceramiczna z możliwością włączenia pary) + Braun Satin Liner (Hair) es2 Oby dwie są w tej samej cenie, jednak do Babylissa dostaje się pokrowiec i spinki i ogólnie jest bardziej funkcjonalna. Jednak słyszałam, że parowe prostownica dają krótkotrwały efekt i Babylissem nie za bardzo da się robić loki ![]() Nie mam pojęcia co wybrać. Pomóżcie mi! |
![]() ![]() |
![]() |
#3218 |
Przyczajenie
|
Witam
![]() ![]() http://www.hairstore.pl/BaByliss_PRO...2075E-330.html Czy to dobra prostownica?? Proszę o pomoc, ewentualne wskazanie mi jakiegoś innego dostępnego w Polsce modelu w cenie nie przekraczającej 500 zł ![]() Z góry dzięki ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3219 |
Raczkowanie
|
Ja zamówiłam tę prostownicę. Jutro powinna przyjść. Jak wypróbuję to zdam relację jak się sprawuje. Jak coś to nawet mogę napisać gdzie kupiłam.
|
![]() ![]() |
![]() |
#3220 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#3221 |
Przyczajenie
|
Dzięki bardzo za pomoc
![]() ![]() To jakaś inna również polecana, która była by lepsza?? http://www.meblefryzjerskie.com/kate...-fhi-heat.html Edytowane przez Szymon_ASD Czas edycji: 2010-06-03 o 19:34 |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#3222 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3223 |
Raczkowanie
|
Prostownica GA.MA, czy oplacalo sie za nia dawac tyle pieniedzy?
..................
Edytowane przez patus12 Czas edycji: 2012-01-29 o 17:16 |
![]() ![]() |
![]() |
#3224 |
Przyczajenie
|
![]()
Kochane wizażki!
![]() Mam prostownicę Babyliss Pro 230 Radiance, ma ona pojemniczek na wodę destylowaną, która wytwarza parę.Znalazłam na internecie 2 płyny do bardzo podobnej prostownicy Babyliss Pro Spa Steam Sensation .Czy nadaja się one do mojej prostowniczki i czy są warte kupna? Prosze o odpowiedź! ![]() Linki: Płyn ochrona koloru(żółto-złoty) SPA Hair Color Potion Płyn regenerujący(przezroczyst o-niebieski) SPA Repair Potion Edytowane przez dangerouus Czas edycji: 2010-06-04 o 20:10 |
![]() ![]() |
![]() |
#3225 |
Konto usunięte
|
Słuchajcie mam glupie pytanie, szczerze mówiac z postu wyzej dowiedzialam sie o jakis dodatkowych plynach do tej prostownicy BABYLISS 230 RADIANCE <mam ten model> i co skoro ich nie mam to moze byc zwykla woda z czajnika? przegotowana?
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3226 |
Przyczajenie
|
[1=cb4f5ffaf57e20df9ee4e2d 0ab40072d3e70b02c_5ea21df 28819a;19791450]Słuchajcie mam glupie pytanie, szczerze mówiac z postu wyzej dowiedzialam sie o jakis dodatkowych plynach do tej prostownicy BABYLISS 230 RADIANCE <mam ten model> i co skoro ich nie mam to moze byc zwykla woda z czajnika? przegotowana?
![]() ![]() ![]() Ja mam tą prostownicę i do niej trzeba używać wody destylowanej.Kupisz ją na stacji benzynowej za jakieś 7 zł. |
![]() ![]() |
![]() |
#3227 |
Przyczajenie
|
hmm zamowilam babyliss 230 radiance i czekam az przyjdzie
![]() ile wam się trzyma po niej efekt prościuteńkich włosów i czy jesteście z niej zadowolone ? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3228 |
Raczkowanie
|
Widze ze coraz wiecej dziewczyn kupilo babyliss 230 radiance... ciekawe czy spelni ona oczekiwania bo z KWC wynika ze jest swietna...a z woda destylowana chodzi chyba tylko o to by ten pojemniczek nie zaszedl kamieniem od zwyklej wody z kranu
|
![]() ![]() |
![]() |
#3229 |
Przyczajenie
|
Jestem posiadaczką prostownicy BRAUN ES2. Mam ją od ok. 3-4 lat. Ma sprężynującą jedną z płytek, żeby wyrównać nacisk. Nie wyrywa wosów tak jak Remington S1051 SLEEK&CURL(włosy dostają się w szparki między płytkami i wtedy przy przeciągnięciu wyrywa włosy-opinia koleżanki, która posiada Remingtona). Szybko się nagrzewa. Przez te wszystkie lata ani razu się nie zepsuła, chociaż wielokrotnie spadała na ziemię(mogę powiedzieć, że co do wytrzymałości jest jak stara NOKIA
![]() Chciałabym jednak zmienić prostownicę. I zastanawiam się nad Remington S7902 Wet2Straight Remington S9950 Shine Therapy Zamówię którąś z nich zapewne na allegro, bo tam najtaniej. Możecie mi doradzić, która lepsza? Może macie którąś z nich i podzielicie się wrażeniami? |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#3230 |
Zakorzenienie
|
hej dziewczyny chcialam sie was spytac, bo widze ze wiele z was ma tu spora wiedze w tym temacie
gdybyscie miały do wyboru prostownice mpm z jonizacja i prostownice rowenta elite model look to ktora z tych dwoch byscie wybrały? |
![]() ![]() |
![]() |
#3231 |
Przyczajenie
|
Tak jak pisałem kilka postów wyżej prostownicy potrzebowałem i prostownice kupiłem :P jednak nie ta o której była mowa, w ostatniej chwili za namową znajomej zdecydowałem ghd IV styler (się na http://www.ghdhair.com/ghd-IV-styler) tyle że z tego co widzę nie ma ona tyle bajerów co te parowe statki kosmiczne, jak sądzicie, dobry wybór?
|
![]() ![]() |
![]() |
#3232 |
Raczkowanie
|
Tak jak obiecałam miałam zdać relację z użycue prostownicy babyliss high sensation spa. Prostownica przyszłą dziś. Użyłam wysokiego natężenia pary i temp. 170 st. Użyłam olejku, który dostałam gratis do prostownicy. Prostownica super. Włoski mam idealnie proste, mimo że wilgoć w powietrzu nie powywijały mi się. Ale wiadomo taka prostownica musi się "przepalić" jak każde urządzenie.
|
![]() ![]() |
![]() |
#3233 |
Raczkowanie
|
chciałabym kupić prostownicę(do 200zł), ale nie mogę się zdecydować jaką, mam włosy z małą tendencją do falowania, kręcenia się, chce je wygładzać i lekko prostować, jak na razie moje typy to remington s1051 i babyliss pro 230 riadiance. Ta radiance kosztuję teraz na allegro 169 zł, czy możliwe że to podróbka?
|
![]() ![]() |
![]() |
#3234 |
Przyczajenie
|
Mam podobny problem, z tym, że planuje wydać na prostownicę nie więcej niż 100-120zł. Zastanawiałam się nad babyliss, ale ostatecznie, po przeczytaniu kilku negatywnych opinii dotyczacych awaryjności tej marki (tym bardziej że chcę kupić prostownicę na allegro, więc z ewentualną reklamacją mógłby byc problem), zdecydowałam się na Remingtona. W ktory model wg was warto zainwestować: sleek&curl s1051 (na allegro 115zł), s9800 (115zł) czy moze wystarczy tańsza s1005 (85zł). generalnie nie wiem czym się róznią, oprócz tego że ta najtańsza nie ma wyswietlacza lcd tylko diodowy wskaźnik. Czy może mi ktoś pomóc? Na allegro jest też spory wybór w cenie do 100zł prostownic camry, czy to dobra firma? Czy jednak pozostac przy remingtonie? Kurcze sama juz nie wiem co zamówić...
|
![]() ![]() |
![]() |
#3235 |
Matka Smoka
|
Ja czytam o prosownicach od pół roku i nadal mam mętlik.
Kupiłam Camry C94 - http://www.juka.pl/cena,4000,camry_p...amry_cr94.html ale martwią mnie dwie rzeczy: po pierwsze lampka nie zapala się przy 160 stopniach. tylko dopiero przy 180. Po drugie ta prostownica ma niby jonizację plus jonizację laserową - ale ani nie słychać pracy jonizatora (a gdzies czytałam że to słychać), ani przyglądając się tej prostownicy nie widzę skąd mogłaby się wydobywać ![]() Zastanawiam się czy jej nie zwrócić. Zakupiłam też zestaw Philipsa z suszarką.http://www.euro.com.pl/suszarki-do-w...t-hp8295.bhtml Jeszcze nie testowałam. ale zastanawiam się czy ta prostownica nie byłaby jednak lepsza, mimo że bez jonizacji. Będę wdzięczna za wszelkie uwagi. |
![]() ![]() |
![]() |
#3236 |
PIP.
|
Dot.: Chłopak + prostownica ???
hej hej
![]() nie przeczytalam calego watku, przyznaje sie bez bicia, uzylam tylko szukania w 3 czesciach ![]() otoz - niespodzianka - chce kupic prostownice ![]() ![]() chcialabym taka dosc waska, bo zamierzam tez robic nia loki ![]() zastanawiam sie nad http://www.hairstore.pl/Farouk_CHI_I...25mm-1544.html farouka [albo http://www.hairstore.pl/Farouk_CHI_C...5mm-1543.html] i http://www.hairstore.pl/Jaguar_ST_Pi...27mm-2030.html jaguar ![]() tzn zastanawia mnie, drogie prostowaniowe ekspertki, czy miedzy chi a reszta prostownicowego swiata jest taka roznica az, ze warto placic za nia ponad 2x tyle, czy np na poczatek jaguar mi wystarczy ![]() ![]()
![]() |
#3237 |
Przyczajenie
|
Ja osobiście polecam prostownicę firmy ERMILA
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3238 |
Raczkowanie
|
profesjonalna prostownica - POMOCY!!!
Witam, bardzo prosze o odradzenie mi w wyborze prostownicy, chcialabym taka ktora prostuje wlosy jak zelazko, na blaszke, cena nie gra roli, byle byla sprawdzona przez profesjonalna fryzjerke. I dobrze by bylo zeby prostownica miala duza powierzchnie, taka mialam prostowane wlosy i bylo super, ale niestety nie moge dojsc modelu ww. prostownicy, moze pomozecie mi znalezc jakas bdb jakosci.
|
![]() ![]() |
![]() |
#3239 |
PIP.
|
Dot.: profesjonalna prostownica - POMOCY!!!
jesli bdb jakosci cena nie gra roli to pewnie chi farouk. te sa uznawane za najbardziej profesjonalne. kosztuja ok 500 zl.
![]() |
#3240 |
Zakorzenienie
|
Ja polecam babyliss pro radiance 230, po pierwsze za to jak prostuje
![]() ![]() ![]() EDIT: DZIEWCZYNY KTÓRE MAJĄ PROSTOWNICĘ BABYLISS PRO RADIANCE 230, zakupiłam tą wodę destylowaną, włączyłam funkcję pary na maxa ale niestety ona nie uwalnia się przy każdym pociągnięciu pasm.. Nie wiem czy może u mnie coś nie styka? Bo na każdej reklamie i innych filmikach na youtubie ta para uwalnia za się KAŻDYM pociągnięciem a u mnie raz na 10 ![]()
Edytowane przez snowhitee Czas edycji: 2010-06-13 o 11:55 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:03.